- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
Aktív témák
-
Atus85
aktív tag
Rootolva kell hozzá lenni a telónak?
-
Viper26
nagyúr
Steam app működik valakinél?Nem tudok belépni akkor sem ha bejelentkezés után megadom a mail-ben kapott kódot, mivel úgy látja másik gépről lépek be.
-
ncc1701
veterán
válasz
atillaahun #46195 üzenetére
Thx, így márkiengedett. Most már simán nem csinál semmit, ha megpróbálom átnevezni.
Ennek is belőttem a root jogot, deannyit ír ki, ha a system/app alá akarok csinélni egy backup könyvtárat, h sorry, operation failed.
-
ncc1701
veterán
válasz
atillaahun #46193 üzenetére
Az meg kijjebb sem enged az sd kártyáról.
-
törölt tag
válasz
atillaahun #46187 üzenetére
Köszi neked is, és bubi92-nek is a gyors választ
Plusz a leírásod alapján kicsit kotortam én is a system/app-ban, ki is irtottam pár dolgot
Köszönöm ezeket a pazar aksizabáló procipörgető appokat, kedves gugli
-
ncc1701
veterán
válasz
atillaahun #46190 üzenetére
SuperSu listáján ott van... (Androidban relatíve új vagyok, 2 hónapja ismerkedem vele. Viszont linux rencergazda vagyok tizen éve.
)
Beállításaiban bepipáltam, h root jogok mindenhol.
-
ncc1701
veterán
válasz
atillaahun #46187 üzenetére
Thx a tippet.
Total commander miért ír ki átnevezési hibát? Mertmivel rootolt a teló.
-
air
nagyúr
válasz
Colonel993 #46182 üzenetére
Quadrant - System info - 2. fül
-
atillaahun
veterán
válasz
ncc1701 #46185 üzenetére
Így van.
Egy jól kitakarított /system/app-ban a gyári 100+ app-hoz képest 30-40 van. Kb. ennyi ami nagyjából elengedhetetlen a működéshez. A saját telefonomhoz írtam erről Listát, hogy melyik app mire való és takarítható-e vagy sem, de ez ugye készülékenként változó. Ha mélyebben érdekel a téma esetleg nézz szét a telefonod topic-jában, vagy XDA-n, ott találni komolyabb szakmai leírásokat is.A mit keresnek programok a memóriában amit sose indítottál el, meg ITT van néhány bekezdés, bár ezt az engedélykezelésből kiindulva írtam, de talán adhat pár választ.
-
ncc1701
veterán
válasz
atillaahun #46183 üzenetére
Tehát, ha elmozgatom a system/app alól monjuk a socialmanager.*-ot, akkor az többé soha nem fog elindulni? Nem vagyok fennt az ilyen jellegű oldalakon, így számomra abszolút érthetetlen, hogy mit keres néha a memóriában.
Szintúgy a weather-es cuccok, nem használok időjűrűsos ketyeréket, mert úgyis csak tegnapra tudják pontosan megmondani, h mi volt.Gondolom, innen csak ésszel szabad kivenni dógokat.
-
St3ven
addikt
Melyik appot ajánlanátok arra, hogy az egyes alkalmazások értesítéseihez más-más notification led színt rendeljek?
-
atillaahun
veterán
válasz
Colonel993 #46182 üzenetére
Elixir2 talán megmutat ilyen infókat. Esetleg még az Android Assistant.
(#46176) Xiawave
Beállításokban root jog és mount system patíció, majd sárga csillaggal átváltasz a rendszerre, és lehet szabadon garázdálkodni benne.
/system/app a rendszerfájlok, /data/app meg amiket te tettél fel. Ezekből lehet törölgetni az unszimpatikusakat.(#46180) k.tari
Nekem ez inkább rom hibának tűnik, de minden esetre készülék specifikus problémának. A telefonod topic-jában próbálkozz inkább, itt nem hiszem hogy tudnak ebben segíteni. -
Colonel993
senior tag
Sziasztok...
Valaki tud valami programot vagy egy módot arra hogy megtudjam MILYEN GPU van a Tabletemben? Kínai csoda... és elméletileg Mali-400 de kezdek benne kételkedni...
Rootolás után.. Allwiner MOD után se akar 1-2 dolog működni... egész pontosan játékok... -
k.tari
tag
Légyszives segítsetek már, mert még mindíg szenvedek ettől a hülye kijelzéstől.
A szitu az amit írtam már, feltettem a 2.3.6-ot, és hogy teljes töltöttségről háromnegyedig és feléig lassan szépen megy le az akku kijelzője, de felétől mint a rohanás, már csak negyed aztán ugat hogy tedd töltőre....ez volt 4 nappal ezelöttig, aztán elmentem 4 napja és vettem új aksit bele!Minden nap töltöttem és mielött teljesen lemerült volna, fel a tőltőre, de a szitu ugyanaz! Itt valaki írta hogy majd beáll egy idő után, hát nem állt be, 4 nap után is lemegy lassan szépen a feléig, lassan, és aztán felétől gyorsan aztán már csak negyed aztán már ugat hogy töltőre fel! MI az istent csináljak? Battery calibration vagy mi?
-
hr2
őstag
Üdv.
A CallMeter 3G -nél mit állítsak, hogy a Viber hívásokat ne számolja? -
Prien
addikt
Valakinek nincs meg véletlenül a chat.hu apk? Eltűnt a Playről, se telóról, se gépről nem látom.
-
törölt tag
válasz
bubi92 #46174 üzenetére
Amúgy igen, ES-t használtam eddig én is ( Most már Astro-t, de ez mellékes
) de ilyen funkcióval én sem találkoztam... atillaahun, hol találom ezt a lehetőséget ES-ben?
SD-s telepítésnél én úgy tudom, hogy édes mindegy, hogy mivel helyezed át, az mindig ugyanannyit fog átrakni, de sosem az egészet...maximum ott van az a megoldás, hogy átparticionálod az SD-t, de ebbe nem ástam magam bele annyira.
-
bubi92
őstag
válasz
#40351744 #46173 üzenetére
köszi, mind hármótoknak.
közben megoldottam ES-el mert az amúgy is fent volt a telon, nem is tudtam, hogy van benne ilyen funkció.
btw. ha a romban be van állítva, hogy az sd-re telepítsen, akkor csak egy részét rakja át az appnak(pl. egy tiz megás fájlt átrakok sd-re csak 7 megával lesz több helyem a belsőn), ha külön appot használok erre az az egészet átrakja?
-
törölt tag
-
Deck
titán
SwiftKey 3 és a Swype között vacilálok. SwiftKey 10MB míg a Swype 30-40között van. Tetszik a Swypeban, hogy mutatja az ékezetes karaktereket a billentyűzeten és, hogy ingyenes, persze tudom, hogy még csak béta. SwiftKey 3-ban nincs lehetőség rá, hogy mutassa az ékezetes karaktereket is a billentyűzeten?
(#46170) bubi92 Link2SD-t ajánlom, ingyenes program és nagyon sok mindent tud. Reklám sincs benne
Vagy ha manuálisan akarod törölni akkor az ingyenes Total Commandert.
-
bubi92
őstag
mi a legjobb a gyári appok törlésére?
-
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Hello! Van tipp hogy lehet megoldani, h a Google Maps offline módba ne csak az adott régió utcaneveit, hanem látnivalókat is lementse, mint étterem, buszmegálló, múzeum stb.
-
törölt tag
Szeretném kipróbálni a Block Breaker 3 Free nevű játékot, de végignéztem az engedélyeket, és ettől egy kicsikét tartok:
" SMS-ek küldése
Lehetővé teszi az alkalmazás számára SMS-ek küldését. A rosszindulatú alkalmazások pénzbe kerülő üzeneteket küldhetnek az Ön jóváhagyása nélkül. "
Aki kipróbálta, annak van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Értem én hogy Gameloft, a legnagyobb játékfejlesztő cég droid-ra ide vagy oda, de azért kicsikét furcsállom, de ki is próbálnám
-
Jámbor
tag
Áve Mindenki! Xperia Mini Opera Minivel hogy tudja lejátszani az indavideós videókat? Előre is kösz. Jámbor
-
TRob1
veterán
válasz
cintula187 #46120 üzenetére
Ma jött egy újabb frissítés hozzá. Ez sem oldotta meg a problémád?
-
S e t h
nagyúr
-
erikke17
őstag
Ez érdekes, rájöttem miért nem megy a legújabb FB-nekem a telefonon SE X10 mini 2.1
Recent Changed in this Version
Facebook for Android 1.9.7 requires Android 2.2 and up.
Viccesek most én mit kezdjek ezzel ha csak 2.1-em van?
A legviccesebb hogy ha 2.2 androidot követel mi a jó édes anyukájának elérhető nekem Marketen 2.1 alatt? -
Deck
titán
Remek program ez a Swype, jó gyorsan lehet vele írni ha belejön az ember, és még ingyenes is
Esetleg nem tudjátok hivatalos skinek nincsenek hozzá? Jó lenne valami holos.
-
Deck
titán
Valaki kitudna segíteni egy Swype .apk-val? Nem enged bejelentkezni az oldal rámegyek, hogy elfelejtett jelszó kiküldi beállítok újat de akkor sem enged.. Jó párszor eljátszottam már.
szerk: Sikerült közben
-
xSide
őstag
válasz
Jarod1 #46136 üzenetére
(#46143) St3ven: Hír24 (1.2.1)
-
doddencs
senior tag
van olyan alkalmazás, ami bizonyos alkalmazásoknál (elsősorban játékoknál) letiltaná a képernyő kikapcsolását, ha már a fejlesztő ezt nem tette meg?
-
St3ven
addikt
Srácok, valaki tudna dobni nekem egy Hír24 alkalmazás apk-t?
(1.2.1 a legfrissebb verzió)
-
bubi92
őstag
az miért van, hogy ha sd kártyára telepítek egy alkalmazást, akkor is fogy a hely a belső memóriáról?
-
Jarod1
veterán
van olyan program ami térképen mutatja milyen wifikkel hol találkozott a teló?
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok valamilyen jó Podcast alkalmazást amivel tudnám hallgatni a Konnektort, Háztáji geeket? -
3800+
őstag
Hali!
Nem találok sehol olyan ébresztő alkalmazást ami beszéd alapú, tehát bemondom akár angolul mikor keltsen és kelt. Azért nem találok mert nincs?
Iphoneban van ilyen dolog, de az androidos telefonok is értenek angolul, ezért arra gondoltam létezik ilyen.
-
k.tari
tag
..battery calibration után, 100-80-70-60-ra lassan, aztán felétől meg rohadt gyorsan merül, ezzel mit lehet csinálni??? Help!!
-
-
TRob1
veterán
válasz
cintula187 #46115 üzenetére
Menü gomb / Segítség/Névjegy / Változások
szerk: Az bizony előfordulhat, tégy egy próbát, majd kiderül.
(#46114) zho-lee:
Nah, akkor végül is csak a kijelzés változott. Azért mondom, sokszor elég hülyeségeket ír... Mikor gyorsba utánamerül, biztos akkor kap észhez és bepótolja a visszaszámlálást. -
TRob1
veterán
válasz
zho-lee #46112 üzenetére
Akkor viszont most a stabil rommal 4 napig bírja? Vagy csak jól jelzi ki?
Amúgy én szerencsére ilyet nem tapasztaltam soha, pedig óelég sok cm volt a telefonon. Az utolsó 20%kal is kihúz 1 napot (mármint egy reggeltől estiget tuti)
De sztem ezek a kijelzések sosem voltak vmi jók (van nálam hogy 2-3-4 óra után is 100%-ot ír... vagy pl. most 6%-ot merült reggel óta)
-
zho-lee
addikt
válasz
k.tari #46111 üzenetére
Azért voltam kiváncsi arra a leírásra, mert jártam én is így.
De más volt a helyzet, LG Optimus Pro cm7 (nightly) rommal.
2 nap alatt lement 50%-ra, majd 1-2 óra alatt 0%-ra a töltöttség..
Többen próbáltak segíteni, de rom hiba lehetett, mert semmi sem jött össze!
(kalibrálás, battery stats törlés töltve/lemerülve..)Viszont a stabil romnak már nem volt ilyen gondja.
Hogy a te esetedben mitől lehet, azt mostmár még tippelni sem merném.. -
TRob1
veterán
válasz
cintula187 #46109 üzenetére
-
TRob1
veterán
válasz
cintula187 #46106 üzenetére
Júli 11-én jött az 1.1-es verzió, másnap meg az 1.1.1-es ami csak bugfixet tartalmazott, de akkor ezek szerint még az sem oldotta meg a problémát
-
Deck
titán
Kerestem honfoglalót androidra, de nem találtam. Nincs is?
-
macilacus
senior tag
Olvasgatom itt az akkumulátor használati tanácsokat és ezen felindulva a kollégámmal kicsit utána olvasgattunk, illetve főleg ő
Teljesen más a helyzet mind a Ni-MH mind a Ni-Cd mind a Li-ion aksiknál.
Mivel a mostani telefonok már Li-ionosak ezért a többit hagyjuk.
A telefon akkumulátorok 3,6 - 3,7 voltosak. A szabványosított telefonokat mikró USB csatlakozóval lehet tölteni. A töltök, adapterek, számítógép, szivargyújtók töltési feszültségekei 5 volt plusz-mínusz 0,25 volt. A töltők ilyetén szórása miatt minden ilyen telefon rendelkezik töltő szabályzó áramkörrel amin be van állítva, hogy hány voltot engedjen át a töltésnél. A Li-ionos akkumulátoroknak az a legjobb ha 3,9 - 4 voltnál nagyobb feszültséggel nem töltik és 4,2 volt vagy annál nagyobb már káros. Az én telefonom 4,06 volttal tölti az akkumulátort.
A Li-ionos akkumulátorokat nem szabad teljesen lemeríteni mert tönkre mehetnek a teljes lemerítéstől (a telefonok nem tudják teljesen lemeríteni az aksikat mert elektronika gátolja őket ebben) ahhoz, hogy az akkumulátorokat minél jobban fel tudjuk tölteni ahhoz szükséges, hogy a töltési ciklus végén a töltő elektronika csepptöltéssel töltse az aksit.
Ha egy telefont 100% töltöttségnél azonnal leveszünk a töltőről és lemerítjük, majd ugyanezt a telefont egész estére töltőre téve (így a végén csepptöltéssel lesz töltve) reggel levéve azt a töltőről, ugyanolyan körülményekkel merítve tovább bírja.Sokan sokféle infókat mondanak az aksikkal kapcsolatban, a lényeg viszont nem az, hogy hány százalékosan töltjük fel az aksit hanem, hogy mekkora a töltőfeszültség, hány Celsius fokos az aksi a töltéskor, valamint mennyi ideig van a töltőn a telefon.
A fő problémát leginkább a töltéskor megemelkedő hőmérséklet miatt létrejövő oxidáció okozza, amit a magas töltőfeszültség és a napokig való töltőn hagyás okozhatja leginkább ( vagy ha grillezed a telefont).
A legjobb töltési feszültség telefonoknál a 3,92 voltEzek után mindenki csinálja ahogy neki tetszik én minden este töltöm a telefonjaimat mert utálom ha lemerül és van olyan Li-ionos ami már 6 éve megy
Ja még annyit, hogy a Li-ionos aksikat nem kell formázni
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
A juicedefenderben be lehet állítani, hogy csak akkor legyen adatkapcsolatom, ha valamelyik program kéri? Azt beállítottam, hogy a háttérben (kijelző kikapcsolásakor) óránként frissít, de azt is szeretném, hogyha a kijelzőt bekapcsolom, akkor ne jöjjön vissza automatikusan a mobilnet, csak ha mondjuk olyan alkalmazást indítok, aminek szüksége lenne rá. -
Ronyn
senior tag
Van olyan program, ami megmutatja, hogy mi kapcsolja!! be a kijelzőt????
Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest