Hirdetés
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Eleinte nem kíméli majd a pénztárcákat a Panther Lake
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAID
- Autós kamerák
- Bluetooth hangszórók
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Blu-ray lejátszók
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
Ha Homaticson Dolby Vision -t kellene lejátszani Androidon, akkor azért lennének problémák. Már eleve az se hétköznapi, hogy valaki torrentes releaseket néz. Mert ugye ismét felteszem a kérdést, hogy honnan tudja hogy van ilyen? Egyáltalán hogy jutott hozzá? Azért ilyenkor az ember feltételez némi utánajárást/ismeretet a userrel kapcsolatban.
ui.: egyébként nagy általánosságban a családban mindig van egy "rendszergazda". Hogy aztán az a rendszergazda milyen képességekkel bír, az megint egy más kérdés.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cof
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Ha mindegyik kategóriába ajánlunk 2-3 lejátszót aszerint, hogy mi melyiket kategóriát szeretjük melyikben vagyunk otthon akkor nincs ez a sok egymásnak ellentmondó egymást támadó HSz.....
Hát én nemrég vettem itt HA-n egyik rokonnak sima S905X-et 2000 Ft-ért, és feldobtam mSD-re a CE 21-et, köszöni jól van. Kodi kiegészítőkre használja film/sorozat nézésre, és nagyon örült neki, hogy ilyen van. Szóval elég széleskörű lehet ezek használata, hogy 2-3 box ajánlás elég legyen. A DV képes boxok az egy teljesen más dimenzió, szűk kínálattal.
-
mikrofon
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Azért abban a kategóriában az ugoos am6+, a DuneHD Homatics, vagy a Dune HD Pro Vision 4K, nem igényel kompromisszumot.
Tudom már vannak akik készítik a választ, hogy dehát ez meg ez meg ez.... De ha végig gondoljuk akkor azok a nagytöbbségnek nem hibák, nem valódi kompromisszumok észre se veszik.... -
Joshi
titán
válasz
mexel
üzenetére
"Egyetértek ebben hogy az x5m200 nál irtó gáz az usb 2."
Szerintem abszolút nem gáz. Az a gáz amikor valaki 2025 novemberében pendriveozik meg külső vinyót dugdos egy asztali médialejátszóba. Olvass vissza, írtam az embernek hogy inkább vegyen egy NAS-t és azt se tudta hogy mi az. Basszus, hát a PROHARDVER fórumon vagyunk. Hogy került ide? Honnan tudott a torrentről? Honnan tudott egyáltalán arról, hogy a tévécsatornán kívül van más is? Ha biciklibelsőben élek évekig, akkor ok. -
mexel
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Úgy csinálsz mintha te lennél az aki feltalálta a tutit, mert vettél egy boxot ( kettő) és onnantól itt senkinek sem volt olyan. Csak tudd, kevés olyan box van ami nem fordult meg a kezeim között és elmondom nem mindig az ár hatrározza meg ezeknél a kínaiaknál a minőséget. Szerencse is kell és leginkább a szoftver ami számít rajta szerinted miért kellett már égen xbmc-vel indulni eljutni Coreelecig és libreelecig, és a slimbox androidokig? Mert ettől lesz jó a boc nem attól hogy mi van ráírva. Persze van moslék darab is, ami noname és klón, ezért kell olyat venni amit nem gyártanak minden dzunkán x96 és tsi néven.
Mert kb mind ugyanazt tudja, max nagyobb hűtőborda van rajtuk. Csak közlöm a szeritned szar vontarról hogy több mint 100-as nagyságrend után egyel sem volt baj a melegedéssel ( túlmelegedéssel), megy mind folyamatosan sok éve hiba nélkül. Nem hűvös, de sokan rinyálnak mert már hú 70 fokos. El kell olvasni a datasheetet ezekről a socokról és megnézni mennyi a tűréshatár és lehet csodálkozni. Ez nem egy 2 éves intel proci ami 40 fokon már melegnek számít.
fogalmad sincs egy csomó mindenről csak idejössz trollkodni, elég unalmas. Tőled lesz blikk az egész -
mexel
veterán
Egyetértek ebben hogy az x5m200 nál irtó gáz az usb 2. Így kezdtem kb amikor megjelent, első dolgom volt ide beírni ( kaptam is érte) Ettől függetlenül másban jó. Hűvös, gyors és itt az első android olcsó kategóriában amir azt mondom átlag user már használhatja. Nem ég szénné, gyors, jó AFR és jó kép. Ennyiért jó lehet. Az usb 2 élhatő annak aki csak online használja. ( nekem gáz, de ez van, sajnos mindig így casinálkják nehogy jó legyen minden olcsón
)
Én a CE NO-t nem ajánlom, ezért nem ajánlom sima usernek az X4-et pláne, mert ott a droid is rossz. viszont az x96m200-al már tud használni androidon stabil kodit és élvezhető lesz, és ha megjön rá a véhleges CE akkor pláne megéri előre gondolni.
Az x88-a meg hagyjuk sok külföldi fórumon írják hogy használt emmc és ram van bennük, sok százalékos elhasználtsággal. Én inkább kihagynám.
Ha most kell atomstabil valami én Vontar X3-at javaslok mindenkinek, de ha ide beírom azzal támad pár okoska hogy árulok ilyet és azért. Az meg sem fordul a fejükben hogy éppen azért mert ezt tudtam a legjobban megcsinálni, a legstabilabbra legmegbízhatóbbra mind CE min Android szinten. És igen jó a homatics meg khinkank meg hasonló de kb dupla áron,. és akinek nem kell DV és Netflix azoknak bőven elég egy X3. Igen sokan másra sem használják mint online filmezésre, vagy offline letöltött tartalomra, arra pedig 100%-ban megfelel. -
mikrofon
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Szerintem a CE felrakása még nem igényel nagy hozzáértést. Aki ebben a topikban kérdez az szerintem egy leírás alapján még tudja csinálni, be tudja állítani. Ha nem, vagy elakad akkor kérdez és a válaszok alapján már igen.
Így lehet nem jól fogalmaztam meg hogy mire gondoltam. De az is lehet rosszul gondolom..... -
cof
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Nem tudtatok megfelelő ajánlatot letenni " X ember számára ". Tény.
A tény az, hogy én ajánlottam egy stabilan megbízható és bizonyított S905X3 SOC-ot az X96 M200 ellenében, mert gondolom nem akar béta tesztelő lenni. Szerintem onnan indult ez a "blikkes" szál.
Ott kell segíteni ahol az igény van ...amire szükség van ...
Nem véletlenül kérdezzük meg mindig, hogy mire használná. Mert csak az alapján lehet ajánlani.
ezelőtt 15 éve is ezen röhögtünk, hétköznapi használat vagy csak a benchmark érdekel
Én se vagyok az a kapkodós típus, CE 21-re is még csak idén váltottam. Pedig már abból is jó ideje elérhető volt stabil verzió. De a CE 19 teljesen jól működött eddig, én meg nem piszkálom azt ami jól működik. Kapott egy új mSD kártyát a box, gondoltam akkor megnézem.
-
Joshi
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
Az a gond, hogy pl a Homatics is igényli a CoreElec-et. Azért 150€-ért ne már. Miért nem tudnak ennyi pénzért egy normális kompromisszum mentes lejátszót gyártani? Mindenki úgy ollózza össze a hardvereket, de szoftveresen senki nem hajlandó pénzt áldozni. Ott van a gagyi Google ATV aztán ennyi. Szerintem ennek az az elsődleges oka, hogy a minőségi szoftverért fizetni kellene, na most az olcsó kínai gyártók viszont nem akarnak fizetni. Persze ez csak a probléma felszíne, gondolom számtalan más tényező is van.
-
mexel
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Ha blikk fórum akkor minek magyarázol itt? Tudjuk vettél egy khinkankot és az az isten és vették egy rk akármit és az a másik, mindeki hülye aki ezt nem dicséri vagy próbál hibát megoldani, javítani és más eszközt is használni. Gondolom autós topikokban mindenki hülye aki nem olyan autót használ mint te mert neked az van és az a jó. Lövésed sincs egy csomó dologról de pár naponta idejössz fikázni egy csomó dolgot. Kodis topikban a fejlesztőket is számon kérted kik nélkül sokan filmezni sem tudnának, csak ott gyorsan lehurrogtak. Ha nem tetszik ne olvasd. Érvet még nem hoztál fel igazit, csak azt hogy neked mi a jó. Unalmas már
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Pontosítok arra gondoltam hogy most a
- felsőkategória a DuneHD, Homatics, ugoos am6+ vonal. Ezek mindent is tudnak egyszer telepíti az ember évekig biztos menni fognak. Persze ezek a legdrágábbak. Nekem ezzel van tapasztalatom és pontos ismerem
- aztán jön a középkategória: itt már kevesebb az ismerem így aki ezt a kategóriát ismeri az kérem pontosítsa. Ide tartoznak azok amik árban is középkategóriások, tehát drágábbak, némi kompromisszumot igényelnek tudásban, pl nincs DV, nem jó az Android. De ha ezt megveszi valaki beállítja akkor elégedetten fogja használni, mert megvan a megfelelő USB, LAN és legalább közepes hűtés. Ilyen lehet az ugoos vagy vontar x4 vonal meg biztos van még egy két márka és típus
- alsó kategória, olcsó és igényel kompromisszumot tudásban és hardverben valamint igényel némi szakértelmet, motivációt hogy foglalkozni kell a rendszerrel. Ide tartozhat minden ahol a hűtést házilag tuningolni kell, vagy ahol 100-as lan van vagy 2GB RAM. Ezeket jól ismeritek ezek rendszeresen szoba kerülnek.Én valami ilyen ajánlásra gondoltam.
Ha mindegyik kategóriába ajánlunk 2-3 lejátszót aszerint, hogy mi melyiket kategóriát szeretjük melyikben vagyunk otthon akkor nincs ez a sok egymásnak ellentmondó egymást támadó HSz.....
Szerintem egyik kategória se rossz csak más a célközönség.... -
Joshi
titán
válasz
kis-attila
üzenetére
Te h... vagy komolyan. A szoftveres részétől lesz egy box valami, ahhoz meg igen is dolgozni kell rajta. Neked fogalmad sincs az egészről, de ez látszott már az első hozzászólásodon is.
-
Joshi
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
"Amúgy x3-at én már nem ajánlanék max szakértőknek, mert régi tudom van itt bőven felhasználó aki még régebbit használ. De ők, de ti azért értetek hozzá és érdekel is ez a téma. Viszont szerintem vannak olyan fórumtársak akik szeretnének egy eszközt megvenni, beüzemelni, mondjuk CE-t rakni rá vagy Android + Kodi vagy DuneHD + Dune media center párost használni automatikus frissítéssel, aztán évekig elfelejteni hogy bármit is kell vele csinálni. Ráadásul mindezt a legolcsóbban."
A hozzá nem értők nem hogy CE-t nem akarnak rá tenni, de ők úgy indulnak neki a vásárlásnak, hogy majd egy 50$-os box Androidon hibátlan lesz. Na és utána jön az ajánlás, hogy ez nagyon nem így van. Aliexpresses és most már TEMU-s rendelésekkel csak óvatosan. Ott hazudnak agyba-főbe.
-
kis-attila
tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Semmi gond.
48 vagyok, 15 éve is láttam ez.
Sima hétköznapi elektronika. Bekapcsolod, használod, kikapcsolod, ennyi. Ez a dolga. Alig valami választja el a mikrohullámű sütőtől vagy a mosógéptől.
Ha ez nem megy ... elnézést, csak nektek nem ... pedig ennyi valójában. Atomerőmű meg az űrutazás a nehéz, nem ez. -
Joshi
titán
válasz
kis-attila
üzenetére
Nem értem miért fröcsögsz itt, szerintem senki nem kérte.
Az általam moddolt boxot is csak azért módosítottam, mert akkor annak idején ez volt itt a téma. Mármint hogy ezek az olcsó boxok bizony melegednek. Aztán lehet hogy a lőtéri kutyát se érdekelte volna ha hagyom gyári állapotába. Persze az is lehet, hogy mára már elhalálozott volna a box, ezt ugye nem tudhassuk. -
mikrofon
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Szerintem ez a HSz-d elég közösség romboló és nem értek egyet vele. Ráadásul abszolút nem ez volt a célom hogy adjam egy ilyen HSz-hez az alapot . Elnézést a többiektől.
-
kis-attila
tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Semmi bajuk. Drágább,ennyi.
TOX 3 mint a UGOOS almárkája? Imádják.
Csak X-Y megvédi a saját hátsóját, mert épp itt nagyúr + ilyen fasza rangban van, mintha Monopoly-ban lenne milliomos )
Tavaly a Kinhank G1 volt a köpködés tárgya, persze olyanoktól akiknél soha nem volt ... szeretnének sokan olyat 22 ezerért mint tavaly.
Ugoos ... ne kérdezd,nem láttak olyat soha. -
mikrofon
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Mi van az ugoos féle x4 vagy x3 boxokkal? Azok nem megbízhatóak? Nem jók? Azt senki se szokta ajánlani. Pedig én annak idején ugoos x2 Cube lejátszóval kezdtem. Nagyon stabil volt nem melegedett minőségi érzetet adott minőségi alkatrészekből épült. Persze kicsit drágább volt mint a többi hasonló de cserébe megbízhatóan és jól működött. Lehet egy "kezdőnek" ez egy jobb választás....
Amúgy x3-at én már nem ajánlanék max szakértőknek, mert régi tudom van itt bőven felhasználó aki még régebbit használ. De ők, de ti azért értetek hozzá és érdekel is ez a téma. Viszont szerintem vannak olyan fórumtársak akik szeretnének egy eszközt megvenni, beüzemelni, mondjuk CE-t rakni rá vagy Android + Kodi vagy DuneHD + Dune media center párost használni automatikus frissítéssel, aztán évekig elfelejteni hogy bármit is kell vele csinálni. Ráadásul mindezt a legolcsóbban.
-
kis-attila
tag
ügyes.
USB 3.0 ... egyébként kell?
UGOOS + ilyenek elmondják,hogy minek? A 2.0 is elég,bőven. Amikor az SK2-t vettem,nekem is feltűnt, sok más gyártónál sincs. A kérdés jogos,korrekt. Valaki megnézte már,hogy sok nevesebb gyártónál miért nincs USB 3.0? Pedig elmondták, ott van leírva,betűvel.Veszekedni látsz? Okés. Vontar X4? De soha senki se panaszkodott rá,hogy meleg? Ugyan,dehogy, a hűtés otthoni barkácsolásáról meg már egy éve is olvasni lehetett. ( hoktar kolléga írásai? kettőt vett,egyet szétcseszett ... stb. ) Tuti,hogy az átlagembernek az " énvagyokafasza szétbarkácsolunk mindent " szint kell? X96 M200 téma? Nem tudtatok megfelelő ajánlatot letenni " X ember számára ". Tény.
Tudok én is felűről lefelé köpködni, jazz-t tanultam ... de el kell fogadni, hogy másoknak mások az elvárásai, lehet alacsonyabbak is, Ott kell segíteni ahol az igény van ...amire szükség van ... nem felűről tolni a szinte huszadrangú okosságokat. ( mert kettővel többet megy )
ezelőtt 15 éve is ezen röhögtünk, hétköznapi használat vagy csak a benchmark érdekel. -
cof
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
M200, nemzetközi fórumokat nem olvastok? Kiröhögte mindenki.

És milyen helyesen.
olyan problémáitok vannak amiket egy sima átlagember is rég elfelejtett
De nagy elvárás így majd 20 év megjelenés után egy USB 3.0 port, pláne úgy, hogy az előző generációkon már volt.
Blikk fórum,tényleg.
Eddig téged nem láttalak még itt nagyon szakmázni, csak veszekedni.
-
Joshi
titán
válasz
kis-attila
üzenetére
A rossz hűtés szerencsére orvosolható, de akkor szinte mindenbe is bele lehetne kötni. Én azért mondom, hogy szerintem mi az ajánlott és a nem ajánlott. A ~150€ környéki boxokkal alpvetően nincs gond. Ilyen box a Homatics, Dune-Homatics, Ugoos stb. De ezek már nem annyira olcsók.
-
cof
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Szerintem pont ez a példa mutatja,hogy annyi minden más lehet, mások az igények, mindenkinek más kell ....
Nyilván, de egy alfa Kodis CE boxot ajánlani napi használatra egy hozzá nemértőnek, mert most ez az új és trendi, szerintem felelőtlenség. Én szépen megvártam anno míg lesz stabil CE S905X3-ra, és csak utána vettem, nincs kedvem meló után még debugolni, csak filmezni szeretnék egy stabil rendszeren. Valaki sose kötne rá külső meghajtót mert van NAS, Nálam kezdettől alap volt, hogy ez lesz használva házi szervernek (ha megnézed nem a mai az első hozzászólásom a topikban), az alacsony fogyasztás miatt mehet 0-24. Kezdetben S905 LE, Transmission, imádtam. S912 még szintén LE, aztán S905X3-al jött el a CE-s korszak, de már lógott rajta USB tvtuner 2 is. Atomstabil volt mindig.
M200 .. sikítva röhög rajta mindenki akkor már egy X88 Pro X5M de hagyjuk ( itt se panaszkodtak rá,ugye )
Én magán az S905X5M-en csak simán, hogy nem tellett legalább egy USB 3.0-ra, pedig a SOC tudná elvileg. Mint ha a mostani 14. genes Intel alaplapot kidobnák DDR3-al...
Vontar X4? Elnézést de miről beszélünk? A legnagyobb kamu, pont az X4 az ami szénné ég náluk
Hűtés az kb. lepkefing, sajnos az S905X3-on is már mókolni kellett olcsóbb típusoknál. Mondjuk az is sokat tett hozzá, hogy láttuk a kijelzőn a hőmérsékletet a vfd.conf megjelenésével, menüben nem emlékszem már mikor lett elérhető. De addig szerintem senkit nem zavart, amíg nem tudta mennyi.

-
kis-attila
tag
válasz
kis-attila
üzenetére
Nem arról szól ez a fórum,hogy pár ember még megőrizze a maga nagyságát? ( na, lehet köpködni ) Samu TV meg átlag hang ... Vontar X4 ... az aztán fasza lesz. M200, nemzetközi fórumokat nem olvastok? Kiröhögte mindenki.
Persze,nem értek hozzá ... olyan problémáitok vannak amiket egy sima átlagember is rég elfelejtett. Blikk fórum,tényleg. -
Trava
tag
válasz
mexel
üzenetére
Pontosan nálam is ez a hang hiba volt Vontar X4 -en.
Indításnál nincs hang az erősítőn, csak újraindítás után. Feltettem a legújabb NO-t 2 napja, azóta megy elsőre.
Viszont ugyan ez a NO verzió az új X905x5 boxomon, dts-hd hangnál rossz.
5 másodpercig van hang aztán 5mp-ig nincs, és ez megy amíg ki nem kapcsolom.
Szóval az ilyen univerzális szoftver sosem lesz tökéletes.
(ha működik és megfelel az igényeknek nem szabad hozzányúlni
) -
hunaqua
addikt
-
Joshi
titán
A boxokon az USB max a külső perifériákra jó (pl billentyű stb), másra én biztosan nem használnám. Venni kell egy normális NAS-t (Qnap, Synology stb) és nem kell ilyenekkel bohóckodni. Hozzáteszem a letöltés is simán menni fog.
Az X3-nál ahogy korábban írtam (érveltem) az a gond, hogy az olcsójános megoldásoknak a hűtése csapnivaló. Már ez miatt is az X4-ek a jobbak. Persze azok között is volt/van hitvány megoldás. Az X4 Vontarokat alapvetően dícsérik, ezért is mertem ajánlani. Sajnos a szakik (gyűrű/blakey stb) nem nyilatkoztak ez idáig. Habár én mexelt is ide venném, de az ő véleménye is kérdőjeles nagyjából azért, mert elég nagy a szórása a boxoknak. Magyarul olcsó húsnak híg a leve.
-
kis-attila
tag
válasz
miningboy
üzenetére
Szia!
Persze.
Szeretném hangsúlyozni, nem a CoreElec ellen vagyok.
Kell egy normális lejátszó, okés.
- [link] Biztos nem elég az igényeknek? Nem tudom,kérdem.( Orosz firmware-t neki egyébként hivatalos CoreElec támogatás is van )
- Xiaomi 3rd. Gen 20 körül? Wifi épp béna de egyébként tud sok dolgot.
- mondok más " elmebeteg ötletet ". Homatics Box R Lite 4K? Szeretik, megy.
Mivel nem kapható,nem mennék bele a Kinhank G1 kérdésébe, a helyesen megépített R1325 meg az Amologic topik miatt nem fér ide.Szerintem pont ez a példa mutatja,hogy annyi minden más lehet, mások az igények, mindenkinek más kell ....
M200 .. sikítva röhög rajta mindenki akkor már egy X88 Pro X5M de hagyjuk ( itt se panaszkodtak rá,ugye )Vontar X4? Elnézést de miről beszélünk? A legnagyobb kamu, pont az X4 az ami szénné ég náluk holott egy " nyomorult " Xiaomi megcsinálta melegedés nélkül. .... egyébként évekkel azelőtt az X96 X4 is sőt még a Tanix X4 kürül se voltak akkora bajok. ( a legnagyobb kamu a V...tar )
-
cof
veterán
válasz
mexel
üzenetére
De nekem viszi az 1TB-os ssd-t egyelőre.
Azt nem is vitattam, csak nagyon gáz így 2025-ben, hogy 40 MB/s-el másolsz rá vagy róla hálózaton. Nekem nagy megváltás volt még S905 meg S912 után a stabil 100 MB/s. És nagyon ráérek egyébként, mert elindítom és hadd menjen, ritkán kell valami gyorsan, de akkor idegesítő tud lenni egy ilyen korlát a rendszerben.
#108017Joshi Ha kiforrott már akkor jó lehet, mivel az S905X3 már elég ritka, konkrétan nem is találtam Tanix TX3-at már Aliexpressen. Én még leragadtam ott, hogy mexel kísérletezett a dual rendszerrel, és az nem ment. Ez ugye X3-on sima liba. Hardveres AV1-en kívül nem ad többet, de azt nem is igen láttam torrentes tartalmakon sem használni, hanem inkább H.265.
-
-
cof
veterán
válasz
miningboy
üzenetére
Nem értem miért ajánlgatják ezt a gagyi X96m200-at minden 2. hozzászólásban mikor USB 3.0 port sincs rajta. Egyéni problémák is szintén minden 2. hsz-ben erről szólnak. Vagy ez nem megy, vagy így nem megy. Persze az alpha Kodi miatt még ez érthető is, de sokan nem akarnak tesztelők lenni, hanem csak használnák.
S905X3 még mindig a favorit ha nem kell DV szerintem, bár már kezd kikopni sajnos, pedig nekem is pótolni kéne a Tanix TX3-at mert beadta a kulcsot egy zárlat miatt. Pedig 4 évig ment 0-24 minden gond nélkül, kár volt kölcsön adni.

-
miningboy
csendes tag
Ti itt aztán jól elszakmázgattok.
Most akkor Vontar X4 vagy X96m200-ra szűkült a kör, ha jól veszem ki. -
mexel
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Így van, az x96max x3 és x4-eseknél irtó nagy a szórás, mindenki gyártotta aki arra járt

Sok klón volt és sok ami nagyon melegedett, de voltak jók is persze csak előre nehéz tudni melyik az.
A vontarok általában ( csak a vontar oldalról ill kereskedőtől) általában egy szintet hoznak. Kicsit kevésbé melegszik, nekem ezekkel még nem volt gondom.
De az X96m200 az sokkal hűvösebb, nyilván az új soc-nak köszönhetően -
Joshi
titán
válasz
mexel
üzenetére
+ miningboy
Az olcsó X96-os boxoknak a hűtése elég hitvány. Már eleve az is gond, hogy az alaplap lefele áll, tehát a prociból kiáramló hő nem tud hova menni. Azt már nem is említve, hogy egy nyamvadt hűtőbordát nem tudtak rátenni a procira. Azért is ajánlottabb pl egy Vontar.
De ha HDR10+-ra megfelel egy X5m200 is, akkor egyértelműen azt kell venni. -
mexel
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Én úgy tudom a HDR10+ t az x3 is támogatja em csak az X4. Az X4 hardveresen támogatja az AV1-et, a VC1-et úgy tudom nem, hülyeséget nem akarok írni utána kell nézni. De kb szinte ennyibe kimerül a különbség az x3 -hoz képest, plusz elenyésző sebesség különbség a prcinál, ami tényleg elenyésző. Pl a vontarnál ugyanaz az alaplap van mindkettő sochoz csak a soc más kb.
Android támogatásban viszont a régebbi jobb szerintem, a 10-11-esekkel a sima olcsó boxokon nem sok mindent lehetett kezdeni
plusz nincs dual. Ezért az AV1 miatt csak nem biztos hogy jobban megéri mint az X3. De mondom ez csak saját vélemény(, igaz sok tesztelgetés után.) -
mpo
veterán
válasz
miningboy
üzenetére
Itt #107998 leírtam az én megoldásomat.
Mindig Samsung tévém volt, a DV miatt utánanéztem, hogy ha új tévét kell vennem és esetleg médiaboxot, melyik tévé lenne jó.
A Samsung nem támogatja a Dolby Visiont!
Múltkor nem figyeltem, a fájl nevében benne volt a DV, lila ajkak, zöld tenger és egyéb finomságok. De csak egy verzió volt és automatikusan letöltöttem, jobban kell figyelnem. -
mexel
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Ezt az x3-at nem erre írtam azt hittem érthető vagyok. ( egyébként tudja, a régi S905X nem tudja). Ez utóbbira gondoltam hogy sokaknak még az is elég lehet akik pl még mindig egy fhd tv-t használnak. Sokan vannak akik még azt néznek maximum és oda még egy sok éves S905X is elég lenne a CE-vel. Egy 2/16gb-os is bőven visz mindent ( nekem bvan egy 1/8-as és FHD-ig gyönyörűen kezel kb mindent - kivéve AV1 és HDR) De akinek ezek nem kellenek azoknak kár csilivili drága boxokat bvenni mert mire odaér hogy kell valamire a plusz tudás lesz más amit már nem fognak tudni. Talán így érthető, de ez csak az én véleményem.
-
mexel
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Egyetértek az AV1-ben ( én ezért preferálom még sokszor az X3-at mert azon nagyon jó a CE 21, van dual lehetőség belső tárhelyen és DV-n és AV1-en kívül minden stabilan működik)
Még pár évig elég lesz az x3 és x4 is, ha nagyon új dolgok lesznek amik elterjednek addig kibírják. Sokaknak még a hdr sem fontos ha így vesszük...
Annyival nem olcsóbb az X4 egyébként, pár dollár max a különbség, és az android össze sem hasonlítható a 2 eszközön. ( az x4-re nincs túl jó droid ebben a szegmensben)
Az x3-ra van jó afr-el működő, minden tekintetben jól működő droid ( sokan fanyalognak hogy jaj 9-es, de ez nem egy telefon ahol számít, filmezésnél nincs jelentősége itt)
Az X96m200-on viszont a 14-es jól működik ismét. Nálam ezért kicsit kilóg az X4 -
Joshi
titán
válasz
miningboy
üzenetére
Veheted az újabb X96m200-at is, habár azzal is lesznek/lehetnek kezdeti problémák. Mexel-el ellentétben én azt mondom, hogy ha nem kell a Dolby Vision, akkor egy olcsóbb 905X4-es box bőven jó. Vontar már van 50$ körül. Az AV1 se annyira fontos, szerintem mire elterjed az a codec úgy is lecseréled ismét a boxodat.
-
miningboy
csendes tag
Most egy kicsit belekeveredtem itt a dolgokba.
Akkor az X96m200 lesz a jó választás számomra?
Samsung S90F + Onkyo TX-NR686 + 5.1.2 hangfalrendszer.
A gigabites csatlakozó azért kell, mert itt gyenge az USB, és majd LANon keresztül tudok kapcsolatot létesíteni a PC és a médialejátszó között a fájlok elérése végett? -
roseA580
aktív tag
Szia!
Erre én is gyorsan ránéztem:
Nekem is letöltötte az internetről a 21.3-as frissítést, de mivel írtad hogy nálad vírusos, igy nem telepitettem!
Nálam is levannak tiltva a frissítések, de mint kiderült csak Androidon voltak eddig letiltva.
Most már CE alatt is tiltottam őket!
Köszönöm! -
mexel
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Igen, sokaknál nem jön elő, és ez azt hiszem a 21 NE-nél van . A sima 32 bites rendszernél nem volt ilyen gond de ott meg nincs AV1 pl. Aszaggatás más az régóta jelen van.
Nem azt írtam hogy lesz tökély rendszer, de ez a hiba ha éppen fennáll valakinél igen bosszantó, én pl azt hittem sokáig hogy egy erősítő dts hiba ami onkyoknál jellemző lehet.
nyilván sok mindetőlk függ egy iylen láncban, de nálam szinte minden erősítővel előjött.
A NewOrderben ez nincs már jelene - más hiba nyilván van és lesz is mindig.
A nexus NE -nél pl nem volt meg ez a hiba X4-en, de ott sincs AV1 ha ez fontos valakinek.
TV-re kötve ( azaz passthrough nélkül) nem jelentkezik ez a hiba soha. Csak ezért írtam le mert a kérdező mondta hogy erősítőt vagy legalábbis hangrendszert használ, ezt nem árt tudni vásárlás előtt . -
Joshi
titán
válasz
mexel
üzenetére
"( sokszor első indulásnál nincs hang csak újraindíts után és ezzel már nem foglalkoznak a - ezt írták legalábbis mert nem mindenkinél jelentkezik egyértelműen a hiba)"
Én ilyen hibával soha nem találkoztam a fehér Homatics + Marantz 7011 erősítőmmel. Ami hiba van, az a pillanat megállás utáni szaggatás, de azt orvosolja ha a jobbra/balra nyíllal belepörgetek a filmbe. Ez ha minden igaz alapértelmezetten 10s-et pörget bele és nem az alsó csúszka jelenik meg, hanem a fölső.ui.: én valamelyik NE-t használom, de hogy pontosan melyik verzió azt nem tudom.
Illetve még annyit, hogy szerintem soha nem lesz hibátlan CE verzió. Vagyis annyi féle box van, hogy mindig lesz amelyikkel lesznek kisebb problémák. Így lesz ez az X5-el is. -
mpo
veterán
válasz
miningboy
üzenetére
A qbittorrent a Folyamatban nevű mappába tölt a PC-mre.
Ha van felirat és nfo, amiket néha le kell gyártanom, akkor a qbittorrent-ben áthelyezem a Filmek mappába a filmet, feliratot és nfo-t.
A PC-n lévő Kodiban kipróbálom, néha nem látom a filmet, például ha túl hosszú a file neve.
A Filmek mappa meg van osztva, a Kodi user jelszóval éri el a Minix-ről a Windows-os PC-n.
Felirat fordításhoz a Subtitle Edit-et használom.
Az nfo-hoz kell az imdb.com és a themoviedb.org használata, ha olyan a film.
Minden kábelen van, csak a Samsung tv van 5 GHz-es WIFI-n, mert az gyorsabb a kábelesnél.
A házimozim 5.1.2. -
mexel
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
A 905X4 egy jó box lenne elvileg, de azon az androidból nem volt jó, nincs normális afr, AV1-et tud, de a CE stabil 21-es nem tökéletes erősítőre kötve ( sokszor első indulásnál nincs hang csak újraindíts után és ezzel már nem foglalkoznak a - ezt írták legalábbis mert nem mindenkinél jelentkezik egyértelműen a hiba)
Akkor már inkább az újabb S905X5m SOC, hűvösebb, gyorsabb, megy a fejlesztés a NewOderel - nekem sima filmezésre már jónak tűnik. Ott egyedül az USB 2.0 lehet a hátrány, a lan nem emlékszem az már gigás, előbb elírtam kevertem az usb-vel ( tudtam hogy valami nem tetszett ott) - de egy jó box.
Ettől függetlenül az S905X-r is van NO és azzal jól működik. Ott van giga lan ( már amelyiknél) és usb3.0 -
Joshi
titán
válasz
miningboy
üzenetére
Ha ennyit is hajlandó vagy kiadni, akkor én inkább a Dune Homatics-ot ajánlanám, mert azon legalább van infra. De inkább nézz egy Vontart vagy hasonlót, majd itt ajánlanak neked valami Amlogic 905x4-es boxot. Az a lényeg, hogy gigabit ethernetes legyen, illetve tudja a HDR10+-t. Esetleg még az AV1-et.
-
gabor9991
addikt
válasz
ramzess
üzenetére
Van egy tanix boxom amin a sweet tv kellene hogy fusson de a vezetékes kapcsolatot nagyjából óránként eldobja, van belső ip cím elvileg ilyenkor is és villog a hátulján a sárga led de a tv stream megakad és más például a smart tube sem működi kilyenkor.
Ha az ethernet csatlakozót kihúzom és újra visszadugom akkor helyreáll a kapcsolat.
Van erre valami ötlet hogy mi okozza a jelenséget és hogyan lehetne megoldani? -
Joshi
titán
válasz
miningboy
üzenetére
A Dune Homatics abban jobb, hogy van Dolby Vision licensz és úgy általában jobban megy az Androidos részén a stream. A CoreElec felülettel elvileg jó egy olcsobb box is, viszont a gigabit ethernet szerintem kell, illetve valami befutottabb márka legyen mint pl Vontar stb.
A linkelt lejátszó azért nem jó, mert az Ethernetje csak 100-as, mindenképpen gigabiteset vegyél. -
miningboy
csendes tag
válasz
Joshi
üzenetére
Köszi!
NAS-nak utánanézek, nem tudom mi az, vagy mire jó, meg mennyibe kerülne stb...
[link] - ez elvileg az általad említett Amlogic 905x4 ugye? Ez jó lehet?
és itt egyből egy kérdés is a Dune-re vonatkozóan, azon felül, hogy 4x annyiba kerül, mivel több, jobb?
ha jól értelmeztem a hozzászólásodat, akkor mindkettőre a ColeElec-et kellene feltennem, onnatól miben nyújt többet ez a Dune? (jobb kép, jobb hang, kevesebb megakadás?) -
fer
őstag
Ez most komoly!!! Ma reggeli bekapcsoláskor a frissítések letiltása ellenére lefrissült 21.3-ra, majd az összes fájl át lett nevezve a hdd-n. Ez most valami vírus??
Igen, az: [link]
All your data has been encrypted by --WantToCry-- r@n50mw@re
You can buy decryption of all files for 400 USD.
For this:
Download and install qTOX Messenger https://qtox.github.io/
Find us by this Tox ID: 1D9E589C757304F688514280E3ADBE2E12C5F46DE25A01EBBAAB17896D0BAA59BFCEE0D493A6
Send a message with your unique ID 28D62C7104A740ED86132FB077A77D52 , and 3 test files.
These should be files of no more than 20-30 MB each.
We do not accept download links from third-party resources.
We do not accept very large files, such as database files.
In response, we will send the decrypted files and a bitcoin wallet for payment.
Bitcoin wallet is unique for you, so we can find out what you paid.
After the payment is received, we will send you the key and the decryption program. -
Joshi
titán
válasz
miningboy
üzenetére
Állandóan másolgatsz pendrive-ra vagy ssd-re és dugdosod a lejátszóba? Miért nem veszel egy olxsó (akár használt) NAS-t és oda töltesz le mindent és onnan is játszod le?
Az általam említett Dune jó lehet, habár neked egy olcsóbb Amlogic 905x4-es lejátszó is jó lehet, mert nem kell a Dolby Vision licensz. Természetesen CoreElec-el. -
miningboy
csendes tag
Sziasztok,
egy másik topikból irányítottak át ide.
keresek egy számomra megfelelő médialejátszót.
Nem tudom, ennek behatárolásához milyen adatok szükségesek, de amihez kellene:
- Samsung S90F oled tv (nem tud Dolby Visiont, és DTS hangot sem támogat)
- van egy 5.1.2 hangrendszer, erősítővel
- a filmeket pendriveról, vagy ssd-ről (usb-s kábelkapcsolattal), tehát offline játszanám le (ezek többnyire BD-iso, vagy mkv 2160p) - itt viszont törekszem az elérhető legjobb képi és hangminőségre, így az lenne az elvárás, hogy a lejátszó is tökéletesen vigye ezeket!
és itt nagyjából ki is merül az igény, mert a másik topikban már írták, hogy streamingre inkább egy másik eszköz javallott.
ha kihagytam volna még valami fontos infót, vagy amit tudni kellene, akkor jelezzétek, és megírom.
ha rendszert kell cserélni az eszközön, attól sem ijedem meg.
ezek alapján mit ajánlanátok?
köszönöm!
-
Joshi
titán
válasz
prime_adam
üzenetére
Dune Homatics R 4K Plus jó lejátszó, a CoreElec-től meg nem kell félni egyszerű felrakni.
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Döntés előtt állok, hogy valamilyen "kiveszem és működik" media boxot vegyek, vagy mókoljak-e CoreEleccel. Elolvastam a bevezetőt és sajnos nem nyugtatott meg a dolog, mert úgy látom bárhol problémába lehet futni (telepítés, frissítés, távirányító stb stb.)Szóval a kérdésem, hogy úgy általában mekkora "munkát" jelent feltenni és frissen tartani? Reménykedtem pl. hogy telepítés után nem kell hozzányúlni, de akkor ezek szerint a frissítést is mindig manuálisan kell csinálni.
Továbbá van valakinek tapasztalata Jellyfin CoreElec kombóval? Ott is csak egy videót találtam és nem tűnt túl simának a telepítés.
Extra: van olyan márka, amelyik az Amlogicből nem kínai? Próbáltam pl. a Dune-t megkeresni, de nem találok infót a cégről.
Alapvetően a célom az lenne, hogy egy privacy friendly, nagyteljesítményű eszközt házi videók lejátszására vegyek. De ha túl macera, lehet inkább beruházok egy Apple TV-be.
Szerk.: tudom az Apple sem igazán privacy friendly, csak jobban megbízok bennük, mint egy random kínai gyártó termékében. Persze CoreEleccel lenne a legbiztosabb, ezért is gondolkodtam ezen az opción
-
mexel
veterán
válasz
nemszabad
üzenetére
Ha android kellene streaming nélkül vegyél egy X96M200-at, annak már majdnem jó a droidja. Talán érdemes másikat rátenni, de az már nem fog akadozni annyira. normálisan lehet használni. A Netflixről nem tudok mit mondani
Sőt, annak jó a droidja szerintem, persze ha nem kell DV. -
-
Csabi1984
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Android 11 alatt lehet AFR probléma (Kodi alatt tapasztaltam)
CE-ből NG 21.2 és hozzá a (CPM), dovi.ko. és remote conf

CPM az nem létfontosság a Dovihoz de azzal lesz többféle személyre szabhatóság és megfelelő skinnel ami CPM-hez való azzal fejlett videóinformációt is kapsz!Ui: Mindegy melyik CE-NG-Generic (21.2 vagy 21.3) változatot rakod fel mert felülírja a CPM verzió!
Javaslat: Mielőbb kapcsold ki a frissítést a CE-ben, hogy ne töltse le automatikusan a frissen verziót.
-
Bodor
veterán
válasz
kpityu2
üzenetére
Ha ATV 11 van rajta akkor véletlenül se frissítsek az újabb de rosszabb verziókra? Így van, az a legstabilabb.
Felteszed rá ezt "CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.3-Omega_nightly_20251102-Generic.img.gz" [link]
Hogyan? [link]
Utána pedig frissítésként felteszed rá ezt: CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.1.1-Omega_20241123122951.A11.tar
-
Melorin
addikt
Holnap érkezik a Dune Homatics Plus.
Ha biztosra akarok menni, akkor mit tegyek fel rá és mihez ne nyúljak ha Androidot és CE-t is szeretnék használni? Ha ATV 11 van rajta akkor véletlenül se frissítsek az újabb de rosszabb verziókra?
Olvasok itt CE NG meg NO meg CPM verziókról és dovi.ko-ról. Mi kell nekem?
Sima CE 21.3 nem elég? -
mexel
veterán
válasz
nemszabad
üzenetére
Ha streaming szolgáltatás akkor megint ás a helyzet mert nem minden box tudja a netflixet kezelni. Szerintem olvasgass picit vissza mit is szeretnél, pár kulcsszó és megtalálod amit sokszor leírtak. Ha kell steraming ( pl netflix) és android is és jó kép is ne is akadozzon, legen AFR, és YT is akkor csak valamelyik drágább box lesz az ami ezeket tudja, olcsó kategóriában nem fér bele minden sajnos szerintem.
-
nemszabad
tag
válasz
mexel
üzenetére
Semmi baj, mert vissza is küldetem, de egy másik tv-n tudom használni (azon csak az utódok néznek YouTube kidset) , illetve nem is nagy pénz... Nem jellemző rám, hogy mindennemű felkészültség nélkül műszaki cikket veszek, de ez nem képvisel nagy értéket, így esett. ☺️
No, akkor van-e olyan instant cucc, ami az egyszerű igényeimet ki tudja szolgálni? Amit nem írtam, de nekem fontos, hogy Ethernet legyen rajta. Még annyi, hogy gúzsba kötött rendszert nem szeretnék, szóval ha 1-2 alkalmazást (pl. file manager) tudok telepíteni, az nem hátrány. Lehet, hogy htpc a nekem való? Valami nuc? Csak azért húznék Android felé, mert lehet, hogy idővel elkap a hév és valami streaming szolgáltatás előfizetek... -
nemszabad
tag
Szervusztok!
Elolvastam az összefoglalót. Nem ad választ a nyűgömre.
A kérdésem annyi, hogy van olyan box, ami instant lejátsza pendriveról az mkv filmeket (720x300, 1280x720 és 1980x1080p), vagy mindet buherálni kell?
Ezer éves 4k Philips okostévém röccenés nélkül viszi az 1080p-st is, a hirtelen felindulásból, magyar üzletből megvett kínai box (Android 14 okos TV Box H96 MAX H618 PLUS 8K Wifi6 BT5.4 hangsegéd távirányító médialejátszó 4G 128G set top box) meg dadogva viszi. Youtubeon pl. 1440p a max választható és az is dadog. Ugyanez a fenti tv-n 2160p-n simán megy, pedig a tv hardvere még a boxéhoz képest is lufi.
A box csak azért kellene, mert a tv felülete atom lassú és instabil, idegbajt lehet kapni. Mkv filmek nézése pendriveról és YouTube, ennyi az elvárás. YouTube 4k se izgat, csak kipróbáltam, hogy melyik hogy viszi.
Vlc-t és kodit leszedtem, mert a default lejátszóval nem volt hang, de azokon is akad az mkv film.
Akkor most a box rossz, vagy az Android rajta, vagy a tv, vagy a kiterjesztés? ☺️ Én hülye vagyok a témához, az fix. Köszi, további szép napot!
Peti -
gg72
veterán
Sziasztok! Ma frissült a Dune Homatics R 4K Plus boxomon a CE 21.3-ra és megjelent egy ilyen beállítási opció (override level 5 metadata to zero), ami alapból aktiválva van, jó ez így? Más egyebet még nem fedeztem fel...
-
cof
veterán
válasz
nagyfejü
üzenetére
Miért nem teszel rá LibreELEC-et? Frissebb a Kodi verzió, és kinézetre nincs különbség CE és LE között. Persze ha nem kellenek kiegészítők, hanem csak lokális lejátszás, akkor a CE se hátrányos választás (CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.8-Generic.img.gz).
-
fer
őstag
válasz
Ikolum
üzenetére
Kipróbáltad androidon is? Eredeti van még rajta vagy valami használhatóbb rom? sz.gepre ha radugod ezt a winyot ott hogy viselkedik? Az én winyomra 1,3A van írva, még sem kell neki + táp, és jól működik. Próbáld ki sz.gepen ha ott jó, akkor a boxon nem kap elég áramot. Szokott kattogni?, mert ha nem akkor egész máshol kell keresni a hibát.
-
Ikolum
csendes tag
válasz
mexel
üzenetére
Köszönöm mindenki válaszát. Úgy néz ki hogy ha a pendriv ról indul akkor jó. Szóval a hub táppal nem elég neki... Meg tisztítottam, de ugyan az sajnos. Ha a hiba megoldodik akkor nem cserélném le. A pénz számít sajnos... SSD t ha vennék milyet ajánlasz a boxhoz? 2,5" SSD vagy m.2 NVMe vagy külső SSD ( pendrive alakú). SSD 2.5" néztem most, de ahhoz is kell szerintem külső táppal 5v 1.4 A írt ez több mint a HDD írt 1A. Külső SSD lesz a jó?
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Most került hozzám egy Vorke z6 plus.
Erre melyik az utolsó CE?
üdv -
mexel
veterán
A tapasztalat viszont nálam az hogy aki így használja kb 80%-ban pár év múlva jön vissza hogy rossza a box...
(Nem 1-2 eset átlagáról beszélek és tapasztalatból, nem hallomásból, ezért merem leírni)
Közben kiderül hogy hdd nélkül hibátlan, és amint rákötjük a hdd-t kezdődnek a megmagyarázhatatlan hibák. Az ssd áramfelvétele sokkal kisebb, nincs érteme ezen már spórolni.
A box belős felépítése sem olyan robosztus hogy elbírja ezt igazán, pendriv-okat és egyebeket jól kezel, az usb portok és azok környezete az alaplapon nem erre van méretezve. ( minden lespórolva nyilván, full minimal eszközök - a drágábbak is sajna - még más termékeknél is manapság)
A külső tápos hdd fontos itt szerintem, én kontakthibával ritkán találkozta, főleg ha nincs naponta 30-or kihúzva-bedugva. Nem mondom hogy elképzelhetetlen de én még nem nagyon láttam ilyet - kivéva ha valami porcica van benne pl. Vagy ha a környezet annyira nem megfalalő de ezek az eszközök általában nem olyan környezetben szoktak futni
De megér egy tisztítást é egy rendszer újratelepítést alapokról. Egyik sem nagy ügy és segíthet. Vagy kipróbálni pendriv-ról-ssd-ről ugyanezen a rendszeren és a teszt mindent elárul azonnal. ( nem találgatni kell soha hanem tesztelni a hiba okaira, mindig célravezetőbb) -
fer
őstag
válasz
Ikolum
üzenetére
Alapos tisztítás és jónak kell lennie, az 5v 3a az csak egy dolog, ma már ráírnak mindenre mindent, le is kellene tesztelni, hogy terhelésen is stabil marad-e, és nem zuhan be nagyon a feszkó. Külön tápos hubnak nem sok értelme van, az is csak egy plusz kontakt hiba lehetőség, közvetlenül dugd a boxba lehető legrövidebb kábellel, és legyen minden megtisztítva alaposan. Én már nem egyszer megmértem a box fogyasztását hdd-vel, a legmagasabb 1.65A-volt, ez hdd-re történő másoláskor volt, lejátszáskor még 1A -se fogyaszt.
-
mexel
veterán
válasz
Ikolum
üzenetére
Van ötlet. Én nem cserélném a helyedben ha nincs szükség DV-re és pl netflixre. De ahogy írtad ezek nem kellenek.
SZVSZ a boxnak nincs baja, hane m ismét előjött amit mindig mindenkinek elmondok: nem javaslom a hdd direktben rákötését semmilyen boxra.
Egy ideig megy és változóan 1-2-3-4 éven belül elkezdődnek a megmagyarázhatatlan dolgok. Ez leginkább a táptól van. Gyenge a teljesítmény ehhez.
Vagy olyan hdd kell aminek van külső tápja hogy a boxot sehogy ne terhelje, vagy pedig érdemes beruházni a legolcsóbb akár használt ssd-be a HDD helyett, azzal nem lesz gond, simán bírja a gyári táp is évekig.Ha a Streamshark fontos akkor jelenleg max 21-es CE-t használj, ezen az air-on is azt kellene már.
22-es NewOOrder-en nem megy a streamshark, és az X4 és X5m-en már azt érdemes használni majd leginkább.
Igaz az X4-en még megy a CE 21-es, de vannak hangproblémák erősítővel, én nem tartom olyan stabilnak mint a sima 32 bites 21-es CE-t X3-as boxon.
( tapasztalat, minden típus van itt szinte, és sokat tesztelek)HA DV nem kell és Netflix akkor én X5M-et választanék ( az X96-ot inkább mint a többit), ott már lesz jó android si ( elég jó) és az NO is jól működik. De még nincs Streamshark. A box gyors, é hűvös. Ha már veszel ne X4-et mert azzal nem sok mindennel vagy előrébb mint a mostanival. De mégegyszer mondom, szerintem erre a amire használod még egy ideig maradhat a mostani box is. Keress egy normális 3A-es tápot, akár telefontöltővől vagy készen és fel kell tenni egy új CE-t és jó lesz. Főleg SSD-vel. Még így is olcsóbb mint egy új. ( ha az összeg is számít.) A Homatics és tsai jó boxok de én feleslegesnek tartom azoknak akik nem akarják kihasználni azoknak a plusz tudását.
Ha nem tudod frissíteni és meg tudod oldani hozd el nyugodtan, felrkom rá beállítva a 21.3-as CE-t beállítva, remote és vfd confokkal, YT-al - természetesen ingyen és bérmentve. Letesztelem másik táppal és kiderül minden oké-e
-
Ikolum
csendes tag
válasz
kis-attila
üzenetére
Nem ismerem. Jó?
-
fer
őstag
válasz
Ikolum
üzenetére
Az enyém most decemberben lesz 6 éves, és ilyen probléma nekem is előfordult, kontakt hiba okozta, nem kapott elég áramot a hdd, néha kattogott is. Meg kell tisztítani rendesen az érintkezőket, (adapter, usb) és már jó is, de a legfontosabb, egy megbízható stabil hálózati adapter. Nekem most egy ilyenről megy: [link]
-
Ikolum
csendes tag
Én is meg voltam vele elégedve kb. 4 éves, de van egy olyan hibája, hogy megáll random a film és nem lehet normálisan végig nézni semmit ami HDD ről megy. Régen jó volt kb fél éve kézdte... Ha ncore tv, elementum vagy StreamShark használok akkor hiba mentes tehát online filmek mennek rendesen... Már cseréltem HDD boxot több Hdd is próbáltam, mindegyik usb port ban... Feladtam
Nexus 20.5
Ha bármi ötletetek van megpróbálom. -
Ikolum
csendes tag
Le szeretném cserélni a X96 Air boxomat. Azt szeretném kérdezni, hogy a Dune HD Homatics Box R 4K Plus lejátszó és a Homatics box R 4 K plus lejátszó között mi a különbség az árán kívül? Esetleg még a X96 m200 néztem még. CoreELEC re kellene amin Ncore addon StreamShark és Transmission menne főleg. Netflix és társai nem kellenek. Jól néztem, hogy most ezzek ajánlottak? Köszönöm a segítséget!
-
gyűrű
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Nem az okozza a problémát. A lejátszás hardveres, nem sokat eszik..
Kiiktathatatlan háttérprocessz, tudnak róla de nincs javítás, ezér írtam hogy az összes ATV14 hibás. -
captainnemo
senior tag
válasz
gyűrű
üzenetére
No sikerült mérni a VideoInfoOverlay-al is de picit torzít, mert vagy a rendszer által adott (fejlesztői beállítások alatt bekapcsolható) cpu usage lefele csal, vagy maga a merő szoftver futása rápakol kb. 5-7%-ot. A VideoInfoOverlay használatával egy 4K videó lejátszása alatt, a terhelés 75-85% között mozog.
-
captainnemo
senior tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Na nagy nehezen sikerült cpu usage-t néznem. Egy 4K film esetében, 60-75% közt ingadozik. Amúgy ha nem játszom le semmit 70% környékén jár, ami azért magasnak tűnik, ehhez képest a lejátszás maga, 4-5% plusz terhet jelent. De keresek valami nagyon brutál 4K teszt anyagot.
-
lanszelot
addikt
Hello,
X96 max pro coreelec van rajta.
W10 -en totalcommander-rel simán el tudtam erni.
W11-re kellett frissíteni, és azóta nem tudom elérni.
Tudnátok segíteni?
W10-en totalcommander-be beírtam cd \\192.168.4.186\Other
beíratm felhasznaló nevet, jelszót és kész.
W11 alatt nem engedi beírni a felhasználónevet. root felhasználóval akar belépni, de nem az a felhasználó név. -
sambenez
addikt
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, hogy a videó lejátszás néhány perc után leáll és a kezdőoldalra visszatér a Kodi?
Egy x96 m200 a box. Ugyanezt csinálja Android és CE alatt is. -
gyűrű
addikt
-
-
gyűrű
addikt
válasz
roseA580
üzenetére
At alap estuaryban az NG-nél is benne kell lennie. Ott valami nem kerek nálad.
Az 58-63 sor felelős érte. -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Keresek egy lejátszót Coreelechez. Eddig egy VIM3L volt, nagyrészt jó is volt, csak most máshol lesz felhasználva. Hasonló vonalon maradva, egy Odroid N2-n gondolkozok. A TV elvileg DV képes, de a felhasználási helyén nincs szükség erre.
Kérdésem inkább az lenne, hogy ha teszem azt HDR10+ vagy DV tartalmat szerzek be, képes az N2 lejátszani ezeket mindenféle váratlan artifact nélkül, akár sima SDR/HDR tartalomként?Köszönöm

-
blakey
titán
válasz
Melorin
üzenetére
Android estében csak készenlétbe kerül, CE esetében viszont kikapcsolható. Ha már egyszer volt CE-indítás, akkor android alól elég egy sima újraindítás (Kikapcsológomb hosszannyomása) és a CE fog indulni. Semmi macera nincs, túl van gondolva az egész, egyszerűen és jól működik a rendszer.
-
Melorin
addikt
válasz
gyűrű
üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy ha a TV-t kikapcsolom, az CEC-en keresztül ad egy kikapcsoló jelet a készülékeknek, tehát elvileg leáll a box amin mondjuk Android volt betöltve.
A legközelebbi indulásnál meg CE jön be, ott meg egyszerű átváltani androidra a leírásotok szerint. Csak androidból lenne macerás ha nem lenne a CEC.
Jól logikázok? Ez így működhet? -
mikrofon
veterán
válasz
Melorin
üzenetére
Ha már két box szóba jön akkor lehet érdemes egy firestick 4k max gen 2-ben plusz ugoos am6+ -ban gondolkodni. Előbbi streaming-re, míg utóbbi coreelec-kel hálózati vagy offline lejátszásra.
Én hasonlóan használom csak nekem a firestick mellett duneHD box van. Így mindent jól meg tudok oldani.,. -
Joshi
titán
válasz
Melorin
üzenetére
+roseA580
Ha van CoreElec, akkor értelem szerűen mindig az fog bootolni amíg az SD kártya benne van a boxba. Váltani úgy szoktam, hogy CoreElec kikapcsolásánál a Reboot from eMMC/NAND opciót választom így az Android fog bootolni. Vissza pedig az Android menübe talán a rendszernél van legalul egy Újraindítás. Ilyenkor értelem szerűen megint a CoreEéec-re fog bootolni, onnan meg már kikapcsolható a box. Ugye nekem nincs a boxon infra (Homatics), ezért én csak a CoreElec-ről tudom kikapcsolni, vagy CEC-el.
-
captainnemo
senior tag
válasz
roseA580
üzenetére
van rá persze jobb megoldás.
ezzel átbootolsz CE-re
https://github.com/jamal2362/Reboot-to-CoreELEC/releasesvissza az eredeti rendszerbe meg a kodi kikapcsoló menüjéből:
Reboot to eMMC/NAND -
-
roseA580
aktív tag
válasz
Melorin
üzenetére
Én úgy szoktam váltani hogy kihúzom a tápot, kihúzom CoreElec-es pendrivét, visszadugom a tápot.
Visszafelé pedig ugyanúgy, csak épen nem ki hanem bedugom CE pendrivét.Biztos van más megoldás is, de én ritkán váltok, mivel van ingyenes YouTube prémium előfizetésem, legalábbis még legalább 2 hónapig az ISP-m jóvoltából.

-
captainnemo
senior tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Blakey is mondta tegyem fel a 21-es kodit, és valóban a fent említett hiba nincs, tegnap néztem egy filmet alatta pm4k-val, és tökéletesen működött.
Az alábbit tettem fel.
SEI804HM_firmware.14.8.4576.zipA processzort nem figyeltem nagyon, de egy 4K film lejátszása esetében nem éreztem semmit. Majd valahogy előcsalogatom a cpu használatot.
-
ambipur
tag
válasz
nfsu17
üzenetére
Szervusz!
Igen, az Y kábel mindkét USB csatlakozóját bedugtam a lejátszó USB aljzataiba. Egy lapos, külső ASUS egységet kaptam kölcsön a teszthez. A tálcát kitolta, a lemezt bevette, kicsit világított az előlapi LED is. A lejátszón Android van, nem CE. LEhet, hogy ezen múlik?
-
gyűrű
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Az összes ATV 14 verzió hibás. A mai napig nem tudják javítani, van aki érzékenyebb rá van aki nem. A melegedés is erősen készülékfüggő, főleg nyáron vannak gondok.
Processzorhasználat is van hogy simán 100%.
Ruszki appot mindig hanyagoltam.
Azt viszont nem értem minek raksz fel alfa kodit, semmit se nyújt . Van stabil 21. -
captainnemo
senior tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Én tegnapelőtt tettem fel az atv14-et, de van CE is, mindkettő be van lőve, a dune media center is. Az atv14-el voltak gondok kodi alatt, de azok beállítási problémák voltak. A kodi-ból a legfrissebb 22-est tettem fel, és pm4k-val a használom (dontpanic 1.0.5d verzió). Az egyetlen probléma ha elindítom a pm4k plugint onnan kilépéssel lépnék vissza, a kodi fő részébe ott homokórázik, de minimize-al ok. Lehet valamit elböktem valahol. Egy sorozatrészt néztem meg és tökéletes volt. Persze lehet lesz hiba majd esetleg később.
-
Melorin
addikt
Mielőtt rányomnék a vásárlás gombra

Ti tudtok olyan problémáról ami a Dune HD Homatics Box R 4K Plus lejátszót érinti? Gondolok itt pl magas CPU használatra érthetetlen okból, felirat miatti képakadás, túlmelegszik, kilőhetetlen háttérfolyamat, néha elszíneződött film, vagy bármi? -
ambipur
tag
Sziasztok!
Egy Androidos X96 Max+ lejátszóhoz szeretnék illeszteni egy USB-s optikai meghajtót, de nem ismeri fel. Pendrive felismerése problémamentes. Létezik, hogy nincs belefordítva a szükséges driver? Megoldható ez az Androidjával vagy SD kártyára kell telepíteni CoreElec-et vagy hasonlót?
-
zhorvath
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.
Jelenleg itthon elég régóta egy X96 Max+ teljesít szolgálatot.
Az Androidos részét nem használom, SD kártyáról fut egy Coreelec.
Ezen nézek filmeket.Az okos tévén vannak a streaming applikációk, azok ott futnak.
Van még egy Androidos Xiaomi stickem is, azon van a Stremio és egy
Smarttubenext.Tervezem, hogy a 2 boxot lecserélem egyre (Xiaomi már elég lassúcska).
Kinéztem a Homatics Box R 4K Plus-t.
Tudom, hogy ebből is 2 féle verzió van.
Ajánlott valamelyik (a sima vagy a Dune verzió) arra amit én szeretnék,
vagy erre a célra ezek túl okosak? Néhány évig nem szeretnék új lejátszót venni.
Van köztetek olyan, akinek ilyen készüléke van?
Mi szól mellette és ellene?
Vagy esetleg másik ajánlott készülék?Várom a segítő szándékú hozzászólásokat. :)
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAID
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Autós kamerák
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Eladó AM5 Gamer Számitógép
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Lenovo Thinkcentre M710s SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanci
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Bomba ár! Dell Vostro 3550 - i3-2310M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831, 100% Akkumulátor
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

DoItYourself