Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- 3D nyomtatás
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taki46
tag
válasz
Taki46 #13953 üzenetére
Tényleg öregszem 🤣
A lejátszó mellett volt egy papír lap is. Arra le volt írva minden...
Azért köszönöm szépen a gyors segítséget mindenkinek.
Régóta szerettem volna egy Oppot. Most csere útján jutottam hozzá egy nagyon szép állapotú darabhoz és eddig csak jókat tudók írni róla. -
Taki46
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. 🍻👍
-
válasz
Taki46 #13950 üzenetére
Külső feliratok hozzárendelése eredeti optikai BD (BD, BD3D, BD UHD) lemezekhez CFW-nél: egy pendrive gyökérkönyvtárában létre kell hozni egy sub könyvtárat, és ebbe a könyvtárba kell behelyezni azt a feliratot tartalmazó sub.srt kiterjesztésű fájlt, amit az adott eredeti BD lemezhez szeretnénk megjeleníteni a lemez lejátszása során. A sub könyvtárba behelyezett "netrőlletöltött.srt" felirat fájlt át kell nevezni sub.srt-vé és ANSI formátumban kell lennie. Film lejátszása során a feliratok között ott lesz, hogy other, rá kell kattintani, és máris olvasható a külső (pl. magyar) felirat.
Ahogy látható, a pendrive sub könyvtárában csak egy sub.srt fájlt lehet, annak a filmnek a külső felirata, amit épp le akarsz majd játszani.
A feliratok időzításáre van lehetőság a Setup-ban. -
Taki46
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy Oppo 203 nál hogyan tudom a feliratot pendrive ről a lemezen lévő filmhez kiválasztani?
Az istennek sem tudok rájönni. Öregszem 😁 -
Gabesz87
veterán
Nah végül úgy fest, rendelek kintről egy X700-at. Remélem minden ok lesz. Bár az eladó nagyon rég fent van az oldalon, és sok pozitív értékelése van, úgyhogy nem hiszem hogy probléma lenne. €139 szállítással együtt. Kleinanzeigen-ről
-
Zanik
addikt
Hoppá!
"Új" lejátszót jelentett be a Sony: [link]
Az UBP-X700/K a korábbi modell enyhén lebutított verziója lesz, cserébe várhatóan olcsóbb lesz. -
Joshi
titán
válasz
Ger_man #13944 üzenetére
Oppo-nak se okozott eredeti UHD lemez gondot soha, habár a Pana UB900-nak se. Ez valószínű tényleg valami Sony gyártási probléma lesz. Hogy aztán most optikai meghajtó mechanikus probléma, vagy esetleg szoftveres az kérdés. De Sony nem szereti beismerni a hibáit (lásd Sony SXRD projektoros kontraszt vesztéses mizériája).
-
Ger_man
senior tag
válasz
Vikthor #13943 üzenetére
Igen ismerem. Valaki olyan fejtegetésben is volt, hogy az a zsiradék kicsapódás vagy nem is tudom mi pontosan ami a tokok belsejében van, okozhat lemez elkoszolódást, és mivel annyira "sűrű" egy ilyen adatlemez, ráadásul 3 rétegű is van, jelentkezhet olvasási probléma. Csak az az érdekes hogy PS5-ön sosem futottam bele ebbe a problémába, ott a lemezek nagy többsége szintén 100GB-os. De a kérdéses filmek sem akadtak meg azokon a pontokon ahol a X800M2 pedig igen. Hamarosan érik egy új Maverick újranézés, kíváncsi vagyok most jelentkezik-e a probléma, előtte gondosan le fogom tisztogatni a lemezeket.
Ja és még annyi, hogy sima BD lemeznél, vagy CD-nél sosem tapasztaltam hasonlót, se ezen a lejátszón, se a régebbi Pioneer esetén. Szóval egyértelműen az UHD lemezekkel van a gond, vagyis annak az olvasásával.
-
válasz
Ger_man #13942 üzenetére
Igen, fontos megnézni hogy a lemez felülete, nem poros vagy karcos esetleg, illetve a lejátszó állapotától is függhet a hibás lejátszása a filmnek. Vannak jó tippek a lemezes karbantartással kapcsolatban, Filmsathome youtube csatornáján is esett erről szó többek között.
-
Gabesz87
veterán
Most igazából már azon filózok, hogy kintről használtan vegyek X700-at (szállítással kb. olyan 52-55e közt lenne), vagy itthon újonnan PANASONIC DP-UB150 60-ért? DV-t nem támogat, de ki nem tojja le. Projektoron akarok úgyis főként filmezni, az meg úgyis csak fullHD minden HDR maszlag nélkül. What's hi-fi teszten dícsérték az UB150-et is. Sony-val kapcsolatosan olvastam fórumon:
If you read the Sony x700 (or x800m2) owners thread you will see that many users have problems with the player freezing on 4k blu rays - usually triple layer 100gb disks. If you are going to buy used (or open box) make sure the seller offers a good warranty & has an easy return process
Ebből a szempontból akkor talán biztonságosabb volna a Pana-t venni!? -
Ger_man
senior tag
Amit végképp nem értek a Sony-nál... ott van az egész jól sikerült PSVR2. Tök jó lehet rajta filmet nézni akár HDR-rel, de csak fülessel (miért???), és máig nincs BD3D support, pedig arra aztán tökéletes lenne a szemüveg.
-
Ger_man
senior tag
válasz
koncsik #13934 üzenetére
Ezért is írtam hogy csak sima HDR(10)-t tud.
#13935Gabesz87:
Szerintem 3D blu-ray-t csak az előző generáció támogat, Xbox one és PS4
A másik amit a PS5-ben nem szeretek, hogy zajos a lemezolvasása, de egy olcsóbb BD lejátszónak is az, szemben mondjuk az X800M2-vel, ott nagyon élvezem hogy szinte hangtalan a cucc. CD olvasása is emiatt nagyon jó, szeretek rajta zenét lejátszani.Írt BD-vel nincs gond, főleg a BD25-tel, BD50-nél a rétegváltásnál lehetnek gondok, BDXL-t pl az X800M2 olvas, de csak 66GB-osat, vagy úgy írt 100GB-ost, de szaggat maga a képanyag az egyik rétegen. De léteznek tömörített UHD filmek, BD50-re kiírhatók. Azokkal nincs gond az X800M2-n, csak hát tömörített, ami engem zavar
-
Gabesz87
veterán
válasz
Ger_man #13933 üzenetére
Erre is gondoltam, hogy PS5-el játszanám le (de csak digital edition-öm van, mondjuk egy meghajtó még mindig olcsóbb ehhez, mint egy új asztali BD lejátszó).
Ezért vetettem fel az 1.hsz-omban, hogy nekem talán elég a sima FullHD 3D lejátszó is, és erre mit tudnátok ajánlani.
Miért lenne baj amúgy a kiírt lemez? Az anyag, amit beszerzek (pl. amivel most legutóbb problémám lenne) egy BD25 3D iso. Ha ezt kiírom egy BD lemezre, akkor azt nem enné meg a lejátszó?#koncsik: na akkor ez az ötlet is bukó
-
válasz
Ger_man #13933 üzenetére
"Neither the premium PS5 nor Xbox Series X can claim to have particularly richly featured 4K disc drives. Particularly disappointing is their lack of support for either of the ‘premium’ HDR formats – Dolby Vision and HDR10+."
Innen: Which is the best 4K Blu-ray player, PS5 or Xbox Series X? -
Ger_man
senior tag
válasz
Gabesz87 #13925 üzenetére
Szia!
Legolcsóbban biztosan egy sima FHD-s 3D képes Blu-ray lejátszóval jársz a legjobban, főleg használtan.
4K + DV supportnál azért jobban zsebbe kell nyúlni, de ott felejtsd el hogy kiírt UHD lemezt fogsz rajta nézni, max ami BD50-re van tömörítve. Oda vásárolni kellene... már ha lehetne kapni filmeket UHD-n... lehet még, de sajnos egyre kevesebb a kínálat, és az ára egyre drágább.
Szerintem arra kell lőni amit jobban lejátszanál és itt gondolom a 3D blu-ray ez.
Lehet most sokan megköveznek ezért, de egy lemezmeghajtós konzol is bevállhat erre a célra
(még UHD sima HDR-hez is)
-
Joshi
titán
válasz
Gabesz87 #13930 üzenetére
Pana 820/824 képfeldolgozó procija nagyjából ugyan az mint a Pana 9000-nek. Képmegjelenítésben 820/824-nél is a csúcsot kapod, a 450 gyengébb, a 150 pedig a belépőszint.
Sony is kiváló képmegjelenítést biztosít, ott inkább a Dolby Vision kézzel való kapcsolása ami gáz (nem ismeri fel automatikusan a DV-t). Amúgy jó lejátszó a Sony is.
Próbálj meg használtan keresni Pana 820-at, az is jó a 824 mellett. Vagy ha nagyon nincs, akkor Sony X800MK2.
A Sony X700-al volt valami optikai meghajtós olvasási probléma ha jól emlékszem. Nem akarok hülyeséget mondani, majd aki jobban tudja kijavít. -
Gabesz87
veterán
Egyetértek, ez nekem is meghaladja bőven a lélektani határt. Nem kell feltétlen a legjobb, legminőségibb. X800M2-t mondjuk 190EUR-ért látok használtan, de még ennyit sem szívesen adnék ki hogy őszinte legyek.
UB450E pl. miben különbözik a 824-től? Mert ahogy nézem a specifikációit, szinte ugyanazt tudja, és kevesebb, mint fele annyiba kerül. Mondjuk a használt X800M2 még ennél is olcsóbb, úgyhogy akkor már lehet, hogy afelé húznék. Vagy mi a helyzet pl. az X700-al? Miben rosszabb, mint az X800M2? MErthoyg ezt már 122EUR-ért is találok. -
Joshi
titán
válasz
Gabesz87 #13925 üzenetére
Nem kell külön lejátszó 1080p-re és UHD-ra. Ha minőségi lejátszót akarsz, akkor én a Panasonic DP-UB824 alá nem adnám, esetleg egy Sony UBP-X800M2 habár nem tudom hogy ezek tudják-e a Blu-ray 3D-t, szerintem tudják..
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Gondolkodom asztali 3D BD lejátszó vásárlásán. Az oka az, hogy többször belefutottam már, hogy egy filmet iso formában szereztem be (vagy figyelmetlenségből, vagy mert csak ilyet találtam), és ezt sajna nem igazán tudom mivel lejátszani. Ezért gondoltam, hogy ilyen esetben kiírnám lemezre (PC-n van Blue-Ray írom). Ezt utána gond nélkül le tudom játszani asztali BD lejátszóval? 3D iso-kat is?
Meg persze ha már lenne asztali BD lejátszó, akkor néha valószínűleg beszereznék original lemezeket is (fentebbi linkekről pl). Használtan is OK lenne egy lejátszó, akár itthoni forrásból, vagy szoktam pl. sokkal olcsóbban vásárolni kleinanzeigen-en. Éppen most kezdek projektorozni, felkerül a vászon, a gép pedig egy fullHD JVC vetítő. 3D-t tud, de 4K, HDR ebből kifolyólag nem releváns. Persze előfordulhat, hogy TV-n használjuk, az meg 4K-s, Dolby Vision képes TV. Úgyhogy igazából szeretnék ajánlást kérni tőletek mindkét változatra. Egyszerűbb, olcsóbb, fullHD 3D képes lejátszóra ill. egy UHD 3D lejátszóra ami esetleg már HDR/DV-t is tud. -
Joshi
titán
Itt egy érdekes videó: A Blu-ray története és működése
-
Ger_man
senior tag
válasz
Nheo047 #13920 üzenetére
Szia!
A manualok általában mindig kitérnek az USB-s, adat lemezek illetve hálózati lejátszásban támogatott formátumokra, amik általában mindig limitáltak:
DPUB820_TQBS0255_4_ENG.pdfKeress rá a "supported" szóra.
Nekem a Sony X800M2-esem pl nem tud atmost csak a core-ját kiolvasni hálózati lejátszás esetén (7.1 TrueHD), de pl DTS:X-szel simán megbírkózik. Dolby Vision is csak lemez esetén van.
-
Nheo047
kezdő
NTFSre formazva mukodott, de nagy a szoras mit jatszott le, HDR10+ egyaltalan nem, HDR10nek latta, illetve a hang szinte egyiknel se mukodott rednesen, amit elinditottam. Altalaban nem volt hang, vagy a magyar hangot nem jatszotta le, szal eleg problemas…Samsung tv lejatszuk mindent, csak gondoltam USBn keresztul is kihazsnalom a Pana processzorat
-
Joshi
titán
válasz
Nheo047 #13918 üzenetére
Mindenképpen NTFS fájlrendszer legyen az adathordozón. Viszont külső HDD-nél előfordulhat, hogy egyes példányokat nem lát/nem kezel. Célszerű próbaként használni egy 32-64GB-os pendrive-ot. Ezeket sokkal nagyobb eséllyel kezelni tudja az adott lejátszó. Ezek az ajánlások arra jók, hogy kizárjuk az esetleges hardver inkompatibilitásokat.
-
Nheo047
kezdő
válasz
bytesizelife #13915 üzenetére
holnap megnezem mire, amit Winbe bedugsz és alapbol felajánl, gondolom NTFS
-
Joshi
titán
válasz
bytesizelife #13915 üzenetére
FAT32 nem jó, mert az max 4GB-os fájlokat kezel.
#13914 Nheo047 milyen eszközről akarsz filmet nézni? HDD, SSD, pendrive?
Ha minden igaz akkor a Panasonic még mindig fix 60Hz-en játssza le a filmeket ha USB-ről megy. -
Nheo047
kezdő
sziasztok!
van egy Panasonic DP-UB820 Bluray lejátszóm, hogy lehetne rávenni az az Usbn való lejátszásra?
eddig bármit dugtam rá, nem is érzékelte.... -
gg72
veterán
válasz
bytesizelife #13912 üzenetére
OK, kösz szépen.
-
bytesizelife
tag
Ahogy néztem, a Panát könnyebb forrasztani, elérhető helyen vannak a padek, és nem olyan miniatürizált a board, mint a Sonynál. Csak fluxot kell használni hogy ne képződjenek hidak a padek között forrasztásnál. Viszont a képen hiányzik a csatlakozó, ahová a modellspecifikus kábel menne, vagyis nem mindig szerelik fel. Ha az a helyén van, 2 drótot kell csak forrasztani... érdemes előre megnézni.
A feliratkezelést nem próbáltam, a Sonyhoz nem írja, hogy tudná.
Egy amerikai, 1-es régiójú DVD volt kéznél, azt raktam be, és ment. -
gg72
veterán
válasz
bytesizelife #13909 üzenetére
Hát ez igazán hiánypótló, gratula hozzá! De nem tudom, hogy ezek után az Pana UB820-ast meg merjem-e egyedül csinálni, inkább a nem felé hajlok...
A külső feliratkezelést kipróbáltad, működik? -
válasz
bytesizelife #13909 üzenetére
-
bytesizelife
tag
Ha valakit érdekel, csináltam részletes leírást:
[link] -
bytesizelife
tag
Micsoda egy szemét meló ez, atyavilág.
-
belinho
senior tag
válasz
Vikthor #13905 üzenetére
Az írható BD-UHD lemezeket érinti, bár baljós árny ha nagyon filmes kifejezéssel akarok élni. Fokozatosan csökken az igény a fizikai médiára, szóval a nyomott lemezeket is utoléri előbb-utóbb a sors, és majd csak online lesz kölcsönözhető minden.
De reméljük azért az még odébb lesz. -
belinho
senior tag
-
hdtomi
senior tag
válasz
bytesizelife #13899 üzenetére
Sziasztok! Új vagyok itt, én is néztem lehetőségeket a frissítésre. Inkább forrasztás, mint szoftveres, mert biztos olvastátok, hogy szoftveres megoldásnál akár kuka is lehet a lejátszó + már a gyári firmware se megy már rá többet. Bár én magam nem merném forrasztani, ezért egyelőre csak figyelek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ASUS notebook topic
- Xbox Series X|S
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háztartási gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest