Hirdetés
- Számítógépház-választás 2025: airflow, kompatibilitás és hibák
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyfejü
őstag
Amit linkeltél ott azt tanácsolják a betűtipust állitsam át! Megtettem. Az üres négyzetek helyett megjelentek a csirkelábak! Csak ott is ahol nem kellene!!!Amerikai film ,és a cimét csirkelábakkal irta! Ez sem megoldás.
CE induláskor vfd hibát ir. És üres a kijelző. Ez mitőllehet?
-
korcsi
veterán
-
Truman
senior tag
Ezt a fájlt honnan lehet még letölteni a CE honlapján kívül?
CoreELEC-Amlogic-no.aarch64-21.2-Omega-Generic.img.gzRámegyek hogy "21.2-Omega (Stable)" majd "New Installation", majd "generic device with s905x5m" és innen bármilyen variációt ír választok "not foud" -ot ír.
#107861 kis-attila
Nekem hiába nyomatod ezt a lekezelő passzív-agresszív stílust. Én nem vagyok ebbe annyira beleb*zulva, 5 éve hogy nem foglalkoztam TV BOX -okkal, mert működött az előző amire nekem kellett, nem kellett hozzányúlni. Így hiába látod a "senior tag" -ot a nick nevem alatt, az csak azt jelenti, hogy baromi régen regisztráltam, nem azt, hogy én most hú de nagy profi vagyok.
És nem azzal volt a gond, hogy mert nem tudtam restellni, mint később kiderült. Kismillió ilyen box van, erről konkrétan nem találtam videót. És mindegyik lehet valami kis extra csavar, csak ezért mertem megkérdezni. Szerintem ez még belefér egy szakmai fórumba. -
vargalex
Topikgazda
válasz
kis-attila
üzenetére
Ha nem tűnt volna fel, ebben a topicban konkrétan Amlogic boxokról van szó. Így kár a a folyamatos trollkodással erőlködni.
A most szóban forgó box egyelőre úgy látszik, nem volt túl jó választás a kollégának, de ez az egész arról is szól, hogy kell legyenek úttörő emberek, akik bevállalnak egy-egy új típust ahhoz, hogy másokkal meg tudják osztani a tapasztalatukat. Ha szerencséje van az embernek, akkor nem nyúlt nagyon mellé.
Egyébként itt a legtöbb embernek nem az a fontos (legalábbis korábban így volt), hogy Android alatt mennyire használható egy-egy box, hanem az, hogy CoreELEC alatt minél jobban teljesítsen. Az új SoC-ok esetén ez még bőven változhat a jövőben.
Elárulom, hogy én eddig csak a családba 10+ boxot vettem és összesen 0 percig használtuk őket Android alatt...
-
kis-attila
tag
válasz
Truman
üzenetére
Szia!
Tehát Te mint itt már Senior ... vettél egy ... szóval egy rakás @
Nem tudom hol olvastad,hogy ezt kell venni ... nem is annyira olcsó.
Utána nem a kínait szidod akitől vetted hanem az oroszt aki esetleg ezen megpróbál segíteni. A reset gombról sincs olyan 15 " lúzerguide " a népszerű videómegosztón, ugyan,dehogy. Ez ma egy szakmai fórum?
Fúrás,faragás,barkács? ... nem kellene átnevezni?
Persze,hogy nem szerettem volna. Így? Reset gomb? Tonnaszám van róla videó,az csak a belépő. -
Truman
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
3 szóban le tudom neked írni, mi bajom volt a gyári droiddal: NEM MŰKÖDÖTT SEMMI!
Konkrétan semmilyen app -ot nem tudtam feltelepíteni Play áruházzal. Mindenre ezt írta:
"....alkalmazás nem áll rendelkezésre a Google Playen ezen az eszközön.".A legviccesebb, hogy gyárilag fenn volt a Google Chrome, letöröltem, de visszatelepíteni már nem engedte ugyan ezzel a hibaüzenettel kísérve. Pedig be voltam jelentkezve mindenhova. És előtte semmit nem állítottam el.
-
tobias40
veterán
válasz
Truman
üzenetére
Mi a gond a gyárival és mire használod droid alatt a boxot hogy nem felel meg a gyári?
Nekem is van egy ilyen boxom és eddig amire használom,szépen megy.
Iptv simple+enigma2 addonnal(iptv merge-vel összekötve) tv műsorok és a torrentezett filmek-sorozatok lejátszása nálam az elvárás...
Ha jobb a ruszki felteszem én is megvárom te mire használod...
-
Truman
senior tag
válasz
rostiron
üzenetére
Köszönöm mindenkinek. Sikerült feltelepíteni ezt a Szovjet pusztalatot.

Az volt a baj, hogy hiába futtattam én az install-en.bat -ot vagy a install-ru.bat -ot simán is, rendszergazda módban is, nem csinálták meg, csak azt hittem hogy megcsinálták.
Manuálisan telepítettem az abd drivert az eszközkezelőből.Az aosp verziót telepítettem a ruszki firmware -ből. Netflix nekem sincs (bár engem nem érdekel, mert előfizetésem sincs), sőt rendes youtube app sincs. És az egész úgy instabil ahogy van.
De erre legalább már a Brave -et fel tudtam rakni, és azon keresztül Youtube -ozni is tudok.
Így 10% -al használhatóbb mint a gyári firmware, ami a 0% felé konvergált. Legalább annyit már elértem, hogy nem teljesen kuka cucc. -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Truman
üzenetére
Letöltöttem a zip-et, megnéztem a cmd file-t. Lényegében ennyit csinál:
fastboot flashing unlock
fastboot rebootElőtte csak ellenőrzi, hogy az eszköz megfelelő módban van-e.
A leírásból nekem úgy tűnik, hogy a reset gombos indítás után rá kell nyomnod arra, hogy reboot to bootloader. De szerintem (régen volt dolgom androiddal), ha engedélyezed a fejlesztői beállításokban az USB debugging-ot, akkor Android alatt csatlakoztatva PC-hez (telepített ADB driverekkel) az
adb reboot bootloaderparancs kiadása ezt megoldja.
-
Truman
senior tag
Ez a fordítás:
1. Csomagolja ki az archívumot a firmware-rel, és lépjen az Unlock_Bootloader/drivers mappába, és telepítse az illesztőprogramot az adb&fastboothoz.
2. Betöltődik a Recoverybe (az AV-csatlakozóban lévő reset gomb lenyomva tartásával és tápellátással), nyomja meg az Újraindítás gombot a rendszerbetöltőhöz.
3. Csatlakoztassa az USB A – USB A kábelt a legkülső USB csatlakozóhoz közelebb a hátuljához és az USB PC-hez.
4. Futtassa a szkriptet az Unlock_Bootloader.cmd betöltő feloldásához.
5. Amikor a szkript elkészült, válassza le a set-top boxot a számítógépről.Vagy itt akkor a TV -hez is kötni kell, és a távirányítóval kiválasztani a Restart to bootloader
Mert így is próbáltam már. Jó lenne tudni mit ír ki az a cmd fájl.
-
Truman
senior tag
Tudna akkor valaki segíteni az X96 m200 -al kapcsoltban?
Letöltöttem a firmware -t arról az orosz oldalról, követném az utasításokat de már a boot loader feloldásánál elakadtam.
Azt írja telepítsem a drivert. Ez megtörtént. A c megható gyökerébe létrehozott egy abd mappát mindenféle fájlal.
Futtatnám a Unlock_bootloader.cmd -t, de pancssori ablakba mindenféle össze vissza karakter jelenik meg (Gondolom orosz lenne eredetileg) és nem történik semmi.
Elvileg követtem a lépéseket.
- Reset gomb nyomva tartás az AV lyukban, közben tápkocka csatlakoztatása.
- USB A-A kábel csatlakoztatása
- Unlock_bootloader.cmd futtatásaA reset gombot mikor kell felengedni?
-
mpo
veterán
válasz
nagyfejü
üzenetére
Szia!
Nagyon sok ázsiai filmet szedek le.
Feliratot kell találnom hozzá, hogy meg tudjam nézni.
A Subtitle Edit-et használom fordításra és angol címe lesz a feliratnak.
Ha Kodiban a hangot és a feliratot beállítom, látom mi a címe.
Ha felül japán, kínai, koreai stb. írásjelek vannak az sem segít, mert a felirat amit lefordítottam, adja a film címét (persze angolul).
Sok olyan film van, aminek se az imdb-n se a themoviedb.org-on nincs leírása, mert annyira új.
A Google-ban írd be: kodi korea chinese character -
nfsu17
veterán
Most egy fülessel szórakozok.
De ez egyszerűen nonszensz. Állandóan a belsőre csatlakozik, és nem bírom sehogy sem letiltani.blacklist hci_uart
sem lett jó semmire, mert ez többet is letiltott, vszeg ezért nem talált semmit.
Most őszintén meddig tartana egy kapcsoló, hogy "device bluetooth ON/OFF".
Ha kikapcsolom azt az egy db BT on-off kapcsolót a menüben, akkor minden BT kommunikációt lelő és a bluetoothctl sem ad vissza semmit...csak vár...mert ugye off...de ha meg ON, akkor azonnal a belsőt találja meg -
cof
veterán
válasz
nfsu17
üzenetére
Csak most ezzel még mindig nem vagyok beljebb, mert semmit nem talál, mikor keresi az eszközöket.
Lecsatlakoztál a soundbarral a belső BT-ről előtte? Mert azt el tudom képzelni, hogy hiába tetted blacklistre, még "ad magáról életet az éterbe" amit a soundbar érzékel és úgy vesz, hogy azzal van párosítva továbbra is. Meg egy soundbar ki/be kapcsolás is beleférhet.
-
nfsu17
veterán
Megvan a 2 BT eszköz.
Persze a default a belső.
Át tudom tenni a másikra a select paranccsal, de reboot után megint a belső lesz a default.
8822c, vagy 8822cs az lsmod szerint a BT adapter.
Betettem ezt a kettő a blacklist.conf-ba, ahova kéri, restart, de semmi, ugyanúgy van BT.
És nem a dongle a default továbbra sem -
nfsu17
veterán
válasz
nfsu17
üzenetére
Megvettem a BT adaptert
Bus 001 Device 002: ID 2357:0604 TP-Link TP-Link UB500 AdapterAhogy sejtettem, nem tudom, hogy kell ehhez az adapterhez csatlakozni fülessel.
Ha szolgáltatások alatt a BT-t kikapcsolom, akkor a BT menü alatt azt írja: kikapcsolva >> nem látok eszközöket.
Ha bekapcsolom, mutatja, de az gyári BT, a boxé. -
nfsu17
veterán
válasz
nagyfejü
üzenetére
ez? [link]
Én is kérdeznék.
Azt vettem észre, hogy az X96max+ bluetooth-a hát hogy is fogalmazzak, elég kaotikus, kiszámíthatatlan, és idegesítő működésű.
Először úgy vettem észre, hogy a soundbarom nem kábellel, hanem BT-on kötöm össze.
Sikerült is, szólt is rendesen.
Aztán alig kellett pár nap és tök random dolgokat csinált a box, amit addig évekig sosem.
BT connected > majd 1s múlva disconnected.
Innentől kezdve megborult az agya. Alig indított el valamit, ha igen, nagyon nyögvenyelős volt. Akkor box restart > abba meg 10-ből 10x ilyenkor belefagy.
Volt hogy kis ideig jó volt, majd megint kezdte.
Visszatérve kábelre megint jó lett minden.Most vettem egy earbud-ot, ez is BT-os, hátha majd ezzel jobb lesz.
Nem.
Tök ugyanaz a viselkedés, kiszámíthatatlan, fagy, xar az egész.
CE19 alatt is, CE22 alatt is. BT-hoz van köze, mert anélkül jó.OLvastam CE fórumon, hogy ez ilyen tud lenni, ezért érdemes BT adapterrel használni.
Hát most vennem kell akkor ilyet.
Egy TPlink UB500-at néztem ki (v1), erre írták, hogy a CE22 új kernelével is már jó.
Eddig még nem is lenne kérdésem, de majd most.
Bedugom USB-be > OK.
De utána mit kell csinálnom? Mi fog történni?
Tudom, hogy a CE menü beállítások alatt van a BT szolgáltatás KI-BE kapcsolása, és a másik menüben látom, hogy ő milyen eszközöket lát. De ez a box gyári beépítettje. Ezt nem akarom látni.Itt kikapcsolom a BT engedélyezését és ettől még majd látni fogom az eszközöket, mert azt a TPlink fogja adni?
Vagy ha itt kikapcsolom a BT-t, akkor a tplink is kikapcsolódik?
Néztem a CE fórumot, ez másnak sem volt világos. -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Vontar x4 hez keresekműködő vfd config ot. Ami nekem van , nem működik!
üdv -
joydrv
aktív tag
válasz
joydrv
üzenetére
Ellenőriztem pontosan mennyi is a melegedése a Nokia 8010-nek.
ATV14 - CE/NG cpm14 // Film: Fury 135 perc, DV-7.6, DTS-HD 6ch hang - remux - GOODWILL - 60 GB.
60 percnél = 60 fok .... 120 percnél = 61 fok. (Box "alapjáraton" = 55 fok)
Kép és hang rendben volt végig. Előre-hátra lépkedve össze-vissza, 20-30-40-50 perceket, azonnal megy simán. Akadás nem volt benne sehol. -
joydrv
aktív tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Próbáld meg ezeket. Avatar 1 HDR10+ UFO971 36 GB és Avatar 2 DV-P8 UFO971 35 GB. Ha nekem valamelyik remux gázos, akkor keresek egy UFO971-et abból a filmből. Igaz, hogy ő nem csinál csak HDR10+ vagy DV P5 - P8 verziókat, de azok mindig jók.
Másik homatics-klón boxon, Nokia 8010-en, nézegetem az ATV14 - CE-NG/cpm14 párost. Első blikkre érdekes módon úgy tűnik, hogy itt jól működik az advancesettings.xml. Előtte itt is akadozott minden nagyobb remux, de amint betöltöttem megjavultak.
(android alatt kodi 22-vel teljesen rendben)Tény viszont, hogy valamivel valóban jobban melegszik a NOKIA 8010 az ATV14 alatt. A beállítások közben, ahogy ide-oda ugráltam a menüben, 55 fokos lett. Ha csak a menüben lépkedek a Dune Homatics ATV11 alatt csupán 42 fokot mutat.
Később mindkettőn lejátszom ugyanazt a filmet, 2-3 óra alatt kiderül mennyivel lesz melegebb a végére. -
Melorin
addikt
-
-
joydrv
aktív tag
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
kellene egy kis segitség!
Olyan régen csináltam már hogy elfelejtettem!
Routercsere után. OMV s szerver , látja a CE a mappákat de kér felhesználó/jelszó párost!
Ide mit vagy melyiket kell irni?
üdv -
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon
üzenetére
Mintha az rémlene, valamelyik hozzászólásból, hogy mivel eléggé összeállt ez a 14-es, így ez rendben van minden tekintetben.
Ebből gondolom, hogy nem nagyon fejlesztenek rajta mit, de majd egy bennfentes csak jön és beszámol arról, hogy azért nincs, mert elengedték a kezét, vagy azért, mert okafogyott belenyúlni. -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
CE kodinálhogy lehet beállitani hogy ázsiai filmeknél a film cimétmutassa , ne üres négyzeteket?
üdv -
mikrofon
veterán
Igen régen raktam már fel a cpm 14 verzióját. Azóta nincs belőle újabb, vagy nincs frissítés hozzá? Vagy már nem is lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Számítógépház-választás 2025: airflow, kompatibilitás és hibák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Autós topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 3
- Battlefield 6
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- További aktív témák...
- Gamer Pc - Ryzen 7 5700x, RTX 3070 Founders Edition, 16gb RAM
- AMD GAMER PC! Ryzen 5900X / RX 6900 XT / B450 / 32GB 3000MHz / EVGA 750W Gold! BeszámítOK
- I5-PC-/ I5-4590 / B85M-G / 16GB / GTX 750 2GB / 120SSD / 1TB / WIN10 Ingyen MPL
- I7-PC / I7-4960X / ASUS RAMPAGE IV / 16GB / RX560 4GB Full konfig INGYEN MPL
- Gamer Pc - Ryzen 5 3600x, RTX 2060 Super, 16gb RAM
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
- HP 16 Elitebook 860 G9 WUXGA IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

DoItYourself