- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
válasz
Dale Cooper #72299 üzenetére
itt volt egy linkelt remote.conf a képen látható távhoz, ha ez kell. Nekem másmilyen boxom van, de ugyanilyen távval (csak más színben), ott is működik minden.
-
Dale Cooper
csendes tag
válasz
nfsu17 #72297 üzenetére
Innét van a remote.conf :
[link]
Kifejezetten a Vontar X3-hoz való.
Ezzel működik is a távkapcs, de bekapcsolni nem kapcsol be.
Az usb-s távirányító meg a saját android rendszerén is csak akkor kel életre ha ki és be húzom az adaptert, pedig nem véletlen direkt Vontart vettem hozzá.
Ez így ebben a formában egy nagy gagyi tákolmánynak tűnik ez az X3, hiába olcsó... -
nfsu17
veterán
válasz
paparazzi2 #72292 üzenetére
Nekem nem gond ha itt van, csak gondoltam szólok, hogy ha van ennek megfelelőbb topik is, akkor előbb tudnak válaszolni.
.....
mikrofon
Szerintem az X96 max plus továbbra is ajánlott, ha eltekintünk, hogy nem a legjobb a hűtése.
35$ körül van ferdeszeműektől.
De X88 pro X3, vagy X99 max plus is kb tudja ezeket, ha eltekintünk a fake ram esetleges előfordulásától.
Vagy még ennél is olcsóbban lehet szerintem, de azokat én sosem figyeltem.losslessonly
Passz. De nem kellene így viselkednie. Még a leglassabb sd kariról is vígan ment a CE és egy gyorsabbról a 4k60 folyamatosan.
A drop és skip frameket nézd meg, hogy mikor akad videó eesetén, akkor nő-e az értékük.
Hogy ezt hogy kell, azt most mobilról nem írom le.
Playerdebuginfo, így keress rá.Dale Cooper
Lehet csak egy rendes remote.conf fájl kell neki, hogy be is kapcsoljon, és akkor megy a gyári távval is elsőre.
-
cof
veterán
válasz
losslessonly #72293 üzenetére
Szia!
Nem tudok tippet adni, nekem még nem volt ilyen jellegű problémám.
-
Dale Cooper
csendes tag
Olvasva a topikot vásároltam egy itt többször emlegetett boxot, nevezetesen a Vontar X3-at.
Mivel nagy a ház és sok a TV, már van itthon Zidoo Z9S, X20 Pro és Shield TV is. Azonban most nem akartam az új tévére egy újabb drága lejátszót és a CE is érdekel, így lett ez a Vontar box.
Egyelőre nagyon felemásak a tapasztalatok vele, de hátha tudtok segíteni:
- CE simán felment és jól is működik, távirányítót is be tudtam lőni. Viszont ha kikapcsolom nem lehet bekapcsolni, csak úgy lehet életre bírni, ha kihúzom a konnektorból és újra be (számomra már ez így életképtelen)
- Vettem hozzá egy usb-s Vontar légegeret - távirányítót is. Minden újraindítás után nem érzékeli, csak ha kihúzom az usb adaptert és vissza. A sjaát androidos os-en is ez van.
Tehát most az van, hogy egész napos meló után leülök tévét nézni a fotelba, tévé bekapcs, a box pedig meg se mukkan. Akkor felállok, kábelt kihúzom és vissza dugom ekkor már elindul a rendszer miközben én vissza ülök. De nem sokáig, mert hiába konfigoltam be a gyári távirányítót az egy használhatatlan vacak, minden kb 3-4. gombnyomásra reagál közel 10 mp-es késéssel... ekkor jönne az amúgy jól teljesítő usb-s Vontar táv, de ahhoz újra fel kell álljak mert ehhez meg az usb-t kell ki és be csatlakoztatni. Ez így ebben a formában teljesen életképtelen és használhatatlan napi szinten.
- HDMI CEC teljesen felejtős, jó ha 10 esetben 1x működik a TV távkapcsolója.
Tudtok ezekre valami megoldást?
A CE kifejezetten tetszik, ha a box ilyen vacak, mondjuk egy normálisabb box, pl egy Beelink GT King, vagy egy Ugoos M6 Plus-nál nincsenek ezek a problémák?
Van valami erre a bekapcsolós és usb-s anomáliára valami megoldás hogy használható legyen ez a Vontar X3 box? -
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott egy Beelink GT-Mini (S905X2)-es eszköz melyre csak CE-t akarok futtatni emmc-n.
CE forum: emmc- re telepítésekPontos menete ez lenne?
0. lépés: microSD-re kiirom a 9.2.2.-t, bootolok róla első körben
1. lépés: emmc -x majd "yes" vagy "y"
2. lépés: leírás alapján ajánlja, hogy single módban mentsem el az Android-ot, viszont nekem arra nincs szükségem.
Ebben az esetben a 4 lehetőség közül mivel csak CE kell, ezért 3-as gombot választom (Single boot)
3. lépés: ezek után a 3 lehetőség közül nyomjam meg az 1.-es gombotAz Android backup-ra azért nincs szükségem,mert USB A-A kábel + USB Burning Tool-al gondolom bármikor visszaflashelhetem a box-ra az Anroid-ot.
Jól gondolom, hogy ez a menete ugye?
Segítséget előre is köszi.
-
losslessonly
csendes tag
Szia!
X96Max+, a leírásod alapján megy a távirányító.
Viszont a Kodi lejátszó még helyi tartalom (USB3 porton 1.5 Terrás HDD külső táppal), pl. sd video, audio file-ok lejátszásakor is időnként kb. tized másodpercre leáll (döccen) majd megy tovább. Zenénél nagyon zavaró.
Ez mitől lehet? Lassú lenne az SD kártya?
advancedsettings.xml-t csináltam, most ez van benne:
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>83886080</memorysize>
<readfactor>10</readfactor>
</cache>
<gui>
<algorithmdirtyregions>3</algorithmdirtyregions>
</gui>
</advancedsettings>
A file smb-megosztásos diszknél látványosan javított a kihagyások gyakoriságában, de a helyi HDD-nél nem volt hatásaBármi javaslatod van, mit nézzek még, mit állítsak át? pl. külső lejátszó a kodi helyett?
Külföldi fórumokon többen írták ezt a hibát, de megoldást hasonlóan nem mindenkinek jelentett az advancedsettings file.Ha bárkinek van ötlete kérem segítsen. Nem létezik, hogy egy 4GB/32GB/1Gbit boxnak egy sd video vagy zene gondot kéne okozzon...
-
paparazzi2
tag
válasz
nfsu17 #72290 üzenetére
A kérdés jogos és teljesen érthető.
Ebben a topikban kapom a legjobb válaszokat.
Itt tanultam meg hogy ezek a 10*10 cm és kis célszámítógépek egész " hasznosak" tudnak lenni.
Ha én elgondolkozom egy ilyen vásárlásán itt tuti van még egy pár ember akinek megfordult a fejében ugyanez.
De ha nagyon kilóg a sorból, kérlek töröljétek. -
mikrofon
veterán
Öcsém szeretne tvbox-ot. Ő az olcsóbbik fajtából keresne. Android helyett csak coreelec-kel használná. Azonban jó lenne ha megbízható lenne, online és offline tartalmak nézése és 4K . Én fogom neki felrakni a rendszert így jó lenne ha nem kéne sokat bíbelődni vele...
Mennyikeket ajánlatom neki, melyik boxokat érdemes most keresnie. -
nfsu17
veterán
válasz
paparazzi2 #72289 üzenetére
Lehet én nem vágom, de ennek az amlogic topikban mi helye?
-
paparazzi2
tag
Sziasztok!
Egy beelink gemini t34 vásárláson gondolkodok.
https://m.gearbest.com/tv-box/pp_3007619272015930.html?wid=2000001Használ valamelyikőtök ilyet?
Tapasztalatok?
Melyik webshopot ajánljatok?Köszönöm
-
mikrofon
veterán
Érdekes dolgot találtam. Létezik egy jól karbantartott "univerzális" firmware ATV És AOSP változatban, a TV box-ok-hoz, amik Amlogic S905X2 vagy S905X3 processzorral szeretlek, a SLIMBOX.
Elvileg folyamatosan frissül és jól karban tartott.Az alábbi eszközökkel kompatibilis :
Magicsee N5 Max X3
Tanix TX3 X3
X88 Pro X3 (nem titkosított),
X99 Max Plus,
Transpeed X3 Plus (UBT)
X96 AirX3 P1 P2 P3 V2
X96Max Plus
T95Q,
X96Max S905X2 (első változat)
HK1 Box,
VONTAR X3, átvitt.
H96 MAX X3
A95X F3, F3 Air, F3 Slim
Beelink GT1 Mini2 v204P0
Beelink GT1 Mini 007P0 lp (első verzió)
Beelink GT1 Mini 007P0 nlp (második verzió)
X88 King (UBT)Nekem sajnos nincs egyik sem így nem tudom kipróbálni. Ha van itt vállalkozó kedvű és hozzá értő fórumtárs akkor esetleg kipróbálhatná saját felelősségre és megírhatná a tapasztalatokat hátha hasznos másoknak.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Egy boxra rá van akasztva egy 500-as ssd egy usb 3-as házban, arra megy a letöltés. Winscp-vel beléptem, és meg akartam változtatni rajta egy mappa nevét., Akkor az egész ott megállt, nem reagált semmire. Azóta a box nem nagyon látja. Az ssd nevét kiíja néha, de belépni nem lehet.
SSH-n a df -h-ra azt írja:
"df: /var/media/A500: Transport endpoint is not connected"Mi lehet a nyűgje? Reggelig még itt vagyok, jó lenne megcsinálnom hogy tudják használni.
( ki-bekapcs nem segít, usb-ki be nem segít stb.
Ext 4 van rajta, a win nem látja nyilván, miértis látna egy oprendszer egy elfogadott filerendszert... -
szabeska
addikt
Üdv!
Vettem egy H96 MAX csodát (úgy néz ki, mint egy discman), összefoglalóból telepítettem, beállítgattam, minden szuper LG 55C9 oled tv-vel, Vontar X3 táv config file is jó hozzá, ugyanúgy is néz ki a távja. djnice fórumtárs is sokat segített
Az a kérdésem, van-e valami extra beállítás, amivel a képminőséget "maximumra" tolhatom, a képjavító izéket pedig kikapcsolhatom kodiban? Kapásól a "noise reduction" kapcsoló nem egyértelmű nekem: érdemes-e bekapcsolni, és ha igen, hogy van ki illetve bekapcsolva? Ha bepipálom, vagy ha kiveszem a pipát?
-
MoVieFaN
aktív tag
válasz
Véreshurka #72254 üzenetére
Pénteken délután csináltam, amit linkeltem leírás 13. lépésénél dobta a hibaüzenetet. Onnan nem tudtam továbbjutni úgy, hogy legyen client ID és client secret. A fórumbejegyzésedet akkor még nem láttam. Aztán a segítségeddel és a TV and Limited Input Devices-t választva le tudtam kreálni ezeket utólag is. Köszi még egyszer.
-
nfsu17
veterán
válasz
MoneyHunter #72277 üzenetére
tápot nézted?
DoItYourself
Persze, ezt vágom, de mégis gondoltam, hogy hátha -
MoneyHunter
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni a következő problémával kapcsolatban.
Van egy MXQ pro+ (s905x) lejátszóm amit ezidáig remekül tudott használni a család a külső SD kártyára tett és onnan bootolt Libreelec-kel (vinyó+yt). 2 napja viszont nem lehet bekapcsolni, pirosan világít a led, Reset-re nem reagál, se semmi másra. Volt már akinek sikerült megjavítani?
Már elkezdtem újat nézni, de örülnék egy olcsóbb megoldásnak...
Az újak esetén érdemes ugyanolyan procival szerelt készüléket vásárolni, vagy inkább picit drágábban vállaljak be egy frissebb platformot (s905x2/3)?
Konkrétan egy ilyet találtam ami gyorsan megjönne, és jó az ára: X88 PRO X3 Amlogic S905x3 4GB/32GB
Előre is köszönöm. -
gojko.m
senior tag
válasz
DroiDMester #72266 üzenetére
Belenéztem a tápjába. Megfeketedett, felpúposodott alkatrészt nem találtam. Viszont a panelre forrasztott tápkábel vezetéke elég vékonynak tűnik. Kipróbáltam egy telefon töltővel és egy USB-USB kábellel. Egyenlőre nem produkál hibát.
Szóval, lehet hogy igazad lesz. Köszönöm a tanácsot! -
cof
veterán
válasz
DroiDMester #72270 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy az Androidot törölte, mert a 3-as gomb a SINGLE mód. Szóval nincs mit megmenteni. De ha nem piszkálja a partíciókat sem, akkor oké.
-
nem kell UBT!
SD/USB ről ugyan úgy elindul CE-vel és ujra elindítja a CE telepítést(ceemmc -x) és ott van egy menüpont hogy CE eltávolítása az eMMC.ről azt választva törlődik az eMMC-re telepített CE.
Amúgy meg ha védett BL van neki is nem lenne szabad téglának lennie tőle pont ez a lényege hogy nem egedi bele piszkáni, szóval simán a droidnak kellene elindulnia, lehet ott más lesz a probléma!
-
m165le3
tag
kérnék egy kis segítséget
egy X88 PRO X3 ra tettem egy USB -s coreelecet.
nagyjából beállítottam hogy lássam működik -e rendesen, majd mivel nekem nem kell android ceemmc -x -el a 3. menüponttal át akartam rakni a belső memóriába.
le is futott rendesen, de újraindítás után se kép se hang.
ha visszateszem az USB drive -ot arról megy a coreelec.valamit kihagytam telepítéskor, vagy van valami megoldás hogy működjön USB nélkül?
-
-
cof
veterán
válasz
DroiDMester #72264 üzenetére
Király, köszi.
-
-
cof
veterán
Egy olyan ötletem támadt, hogy csak 1 távirányítót használnék 2 BOX-hoz. Az egyik gyári távját, az világos, hogy remote.conf-al a saját BOX-al menni fog, de ha a másik márkájú BOX-ra felrakom ugyanazt a remote.conf-ot azzal is menni fog? Bekapcsolás tudom, hogy nem megy.
-
bepken
veterán
sziasztok!
box csere előtt állok, csak gondoltam, előtte még adok egy újabb esélyt a másik topikban említett CE-nek a jelenlegi M8S PRO W kütyün....fel is tette szépen, szerintem jól is csináltam mindent, viszont nem érzem túl fluidnak a rendszert, sőt....sokszor le is fagy az egész. Android alatt a Kodi sosem fagyott, gyorsabb is volt. ja és sajnos a WiFi-t is dobálja.
mégis én rontottam el valamit?
legfrissebb verziót töltöttem le (device tree: gxl_p281_2g)
szerk.: ja és a bekapcsolással továbbra is problémák vannak. hiába van bekapcsolva a CEC a TV készüléken, nagyon nehezen tudom csak bekapcsolni a boxot a HDMI bemenetre kapcsolva.
-
gojko.m
senior tag
Visszatérő probléma, hogy az android rendszerrel használt lejátszóm, bekapcsolás után pár peren belül újraindul. Elég random módon. Van, hogy többször is megismétlődik az újraindulás. Van amikor már a bejelentkező animációnál, van amikor csak valamelyik alkalmazás indítását követően. Ezután általában több órán keresztül semmi probléma. Mintha be kéne "melegednie" a készüléknek a normálisan működéshez.
Találkozott már más is ilyen hibával? Szerintetek, mi okozhatja?
-
Technoman
őstag
válasz
Beni2360 #72257 üzenetére
Bocsi, bizonyára rosszul fogalmaztam. Eddig működött (több éve használok MP-t) Csak most az utóbbi napokban hülyült meg a hálózat. Net van (lapitop, mobil) tehát a router nem rossz + kipróbálva hálón és wifin is.
Update: most megjavult, úgy látszik a wifiről visszakelellett mennem hálózatra
-
Beni2360
félisten
válasz
Technoman #72256 üzenetére
Hálózati NAS tallózása
fentebb írtam de ez a HDD-re is hasonló módon kell csinálni.
Időjárást meg a beállításokban be kell állítani és megadni neki egy helyet Pl. Budapest XVIII. ker. stb -
Technoman
őstag
Srácok. Nem tudom a filmeket médiatárban betenni (Scrappelni) + nincs időjárásom se
(CE 9.2.2. Minix Neo U1) Másnál is ez van (nagyon ritkán szoktam ide feljönni)
Thx -
Véreshurka
senior tag
válasz
MoVieFaN #72253 üzenetére
Abból kiindulva, bogy sokáig a fejlesztő(?) api kulcsával ment a youtube addon, én arra gondolnék, hogy ésszerű keretek között (nem tudom a google-nél ez mennyi lehet, de szerintem 10 / 20 eszköz még talán annak számíthat) mehet több addon is ugyanazzal azbapimkulccsal.
Egyébként ma csináltad, mert egy másik topikban pont az volt a gond, hogy már a 10. lépésnél más a menü?
-
MoVieFaN
aktív tag
válasz
Véreshurka #72252 üzenetére
Nagyon köszi, én az OAuth 2.0 Client IDs-ban a type: other opciót próbáltam létrehozni a leírás alapján, de az nincs már, viszont így működik (type: TV & Limited Input).
Method 2-vel kényelmesen fel is ment a két lejátszóra.Viszont felmerült bennem még egy kérdés: érdemes lejátszónként külön Project/API key-t generálni, vagy mehet több is ugyanazzal az API key használatával? Most 1 user / 100 user cap látszik 2 lejátszó konfigurálása után, ami ezt nem indokolná.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
MoVieFaN #72250 üzenetére
Milyen lehetőséget adtál meg Application Type-nak? Most szerdán csináltam kulcsokat, ott a TV and Limited Input Devices-al működött a dolog, már nincs az a lehetőség, hohy kitalálja milyen eszközön lesz használva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kutya topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Billentyűzet gondom van
- GTA VI
- Jövedelem
- Külpolitika
- Konzol Screenshot
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest