- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
mexel #104047 üzenetére
A TEAC-nek van USB bemenete, így javaslom, hogy az legyen használatban, a hanglejátszás eszköznél meg kéne, hogy jelenjen a DAC, ott nálam 2 féle van, analóg ls spdif, utóbbit választva minden pcm jel 384 kHz-ig (Kodi ennyire képes) képes átmenni, ezután már minden egyértelmű lesz és a DAC képességeinek megfelelően kell beállítani. Nálam csak az SACD/ISO kiegészítő van telepítve, minden dsf fájlt le tudok játszani. Optikai és koax esetében a hanglejátszás eszköze az spdif és annak megfelelően érdemes beállítani, ami ebben az esetben 2.0 és maximum 192 kHz.
-
Bodor
veterán
válasz
gyűrű #104045 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ, így már működik a távirányító.
USB3-as pendrive-on van a CoreElec, sajnos a gépbe dugva csak az USB2-es port-ról indul a rendszer, lehet ezen valahogy gyorsítani, hogy az USB3-as port is működjön?
Sajnos akadozik a menüben való lépegetés, sőt le is fagy a Kodi, épp felszíneket telepítek, de sajnos lefagy a rendszer...
Ha van olcsó nagyon ajánlott pendrive ajánlásod, akkor az szívesen venném, majd valahogy átköltöznék rá. Ennél [link] van jobb, olcsóbban?
Távirányítóval kapcsolatban a Dune HD Real Vision 4K-nál megszoktam, és nagyon kedvelem a DuneHD alkalmazásnál használható dedikált gombokat( felirat, audió, nemrég megnézett), amik most nagyon hiányoznak. Mivel egy OneForAll URC 7955 multi távirányítót használok, anno kellett rendelnem egy ilyet [link], ami tudja az infrát is, csak azért, hogy be tudjam a multit programozni. Most rendeltem egy ilyet [link] , remélem ezzel ugyanúgy sikerül a programozás. Ha nem, akkor majd ebben is kérnék segítséget. -
Bodor
veterán
Sziasztok!
Új Dune HD Homatics Box R 4K Plus.
CoreELEC-Amlogic-ne.aarch64-21.1.1-Omega-Generic.img.gz pendrive-ra feltéve
sc2_s905x4_sei_smb_280.dtb átnevezve dtb.img-re.
Rendszer el is indul, kodi betölt, de sajnos a távirányítót nem látja, így kikapcsolni sem tudom a készüléket, csak áramtalanítani.Tudnátok ebben segíteni?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Ha CE-be friss telepítésnél valami gubanc történt a felszín nyelv kiválasztásánál (elvileg hungarianra tettem) de angol maradt, viszont ha utólag beszeretném állítani a felület nyelvét csak english látszódik. Újra kell kezdenem mindent vagy van kiskapu valahogy megoldani, hogy magyar legyen?
-
mexel
veterán
válasz
Joshi #104038 üzenetére
Nem azt mondtam hogy a zidoo komoly, hanem hogy van "komoly " hangrendszere. Én nem hallgatnék Zidoo-ról és hasonlóról zenét - nagyon komolyan - de normál hallgatásra bőven megfelel sztem sok egyéb is, igaz az én rendszerem egyéb okokból szétszedve vidéken pihen hangfalak nélkül. (luxman-nal kezdődik az alaprendszerem, CD300-es fülessel stb, csak hogy elejét vegyük most ennek az offolásnak ismét - nem az volt a kérdés mi számít jó audiophile rendszernek, akit érdekel úgyis tudja, de azért az alatt is létezik hallgatható zeneeszköz)
Nem ez volt a kérdés tárgya, ne térjünk el ismét -
Joshi
titán
-
mexel
veterán
válasz
Joshi #104031 üzenetére
Én most csak tesztelem, valaki kérdezte hogy lejátsza-e a dsd-t. Komoly rendszere van, most egyZidoo 1000-et használ. ( vajon egy kínai box tud olyan hangot? Nem hiszem)
Blakey: Köszi, közben teszteltem, ha közepesre teszem nekem sem akad, csak magasra vettem, azt hittem az jobb lesz -
blakey
titán
válasz
mexel #104030 üzenetére
Küldj egy mintát, hogy melyik akadozik, az enyémekkel nincs gond.
A mintavételezés jó közepesen is, nem szükséges magasra állítani.
Sztereó DAC esetében, ha pl. USB-s, akkor a listából ki kell választani a megfelelőt, nálam az spdif van kiválasztva és így a 384kHz-es fájlok is jól működnek. Hangtovábbítás nem kell, hiszen a DAC-hoz kell illeszkedni. Milyen DAC-ról van szó?#104031Joshi
Szerencsére tévedsz, kiváló sztereó zenehallgatásra is. -
mexel
veterán
Egy kérdés, talán valaki használja ilyenre is a CE-t. DSD fájlokat illetve DSF kiterjesztésűt hallgatnék. Van hozzá audió dekóder plugin, SSF/DSF plugin, de ha azt felteszem csak átuforja a fájlokat. Anélkül lejátsza, de "csak" 128-as dsf-ig, a 256-os akadozik már. ( illetve ha az újravételezés minősége a hangbeállításoknál közepesen marad ( - én magasra tettem mert van aminél úgy jó - akkor lejátsza a 256-ost is)
Az a plugin mire jó, vagy hogyan kell használni?
Ja és ha zenére kell és sztereó DAC-ra van kötve a box akkor legyen bekapcsolva a hangtovábbítás, vagy ne? Hogy lesz jobb a zene minősége ilyen fájloknál? -
mexel
veterán
Sziasztok! Ismerősöm PureVPN-t használ, előfizetéssel és ragaszkodik ahhoz hogy azzal vpn-ezzen. CoreElec alatt megoldható ez? Találtam egy kodi purevpn addont de nem indul Coreelec alatt ( azt hiszem ez régi már)
Használt valaki ilyet, lehetséges egyáltalán? Vagy rábeszélheném más vpn megoldásra talán, bár maradi, ha már megvan az előfizetése az kell...
Én igazából nem nagyon értek ehhez a részhez soha nem használtam vpn-t -
nfsu17
veterán
válasz
blakey #104021 üzenetére
Ha ez megvan, el tudod nekik juttatni? Én nem szeretnék regisztrálni hozzájuk, mert nincs olyan angolom, hogy értelmesen le tudjam írni. Logot, meg videót azt tudok neked küldeni, ha így benne vagy. Ha nem akarsz vele foglalkozni, akkor megértem azt is, ebben az esetben meg várok vele, hátha majd "magától" megjavul.
Addig elvagyok a matrixszal. -
nfsu17
veterán
blakey
Korábban valamikor írtam, hogy próbálgatom az X96 max+ (4/32) boxon (X3) a CE22-t.
Igazából működik, komoly gond nincs vele.
Leszámítva pont egy lényeges dolgot
, hogy mikor visszalépek film alatt valamennyit (10s, 10 perc, tök mindegy), visszalép, ahogy kell, majd folytatódik a film, eltűnik fentről a "seekbar"? -- nem tudom mi a neve pontosan, majd "bedarabosodik" a lejátszás 1-2s-ig, majd "kisimul".
Ha nem pörgetek bele a filmbe (23,976), csak nézem, akkor nincs gond sokáig. Bár tény, hogy sokáig nem néztem még filmet ezen az új kodin.
Aztán lehet nem így van, de mintha 25fps filmnél ez vagy elő sem jönne, vagy szinte alig. Ezt még nem tudtam ellenőrizni.
Ilyenkor drop-olja (vagy skipeli?) a frameket, látszik a számlálón aplayerdebug
info layeren.
Ugye mondtad anno, hogy nem meglepő ez, még nagyon alfa állapot, majd biztos javítják.
Lassan azért már jön majd egy végeles változat is a 22-ből...és nálam továbbra sem jó.Kérdésem: érdemes beküldenem ezzel kapcsolatban valamit nekik, vagy nálam állt össze egy olyan csillagállás, amit úgysem tudnának javítani és amúgy senki másnál (ilyen boxon) nincs ilyen hiba?
Lehet ebből egyáltalán logot készíteni? Mi jelzi, hogy "darabos" a lejátszás a logban?
Tudok videót is csinálni a jelenségről, ha ez segít nekik, értelemszerűen az a legjobb proof.
Nekem ugye azért lenne jó majd a CE22, mert vannak filmjeim, amiknél Nexus, meg Omega alatt a kép alján van pár pixel szürke csík végig alul. Matrix, meg Piers alatt meg nincs.
Persze tudom, hogy CE-nek a "generic" boxok nem annyira lényegesek, vagy működnek dolgok, vagy nem, ahány dzsunka box, annyi hibalehetőség. -
blakey
titán
-
mikrofon
veterán
Ha offline tartalmakra használod, akkor ezekre a lejátszókra a legjobb és legstabilabb a CE.
Valójában mivel könnyi az Android és a CE között váltani, így legjobb ha CE-t használod offline tartalmakra, egyébre meg (SmartYouTube, spotify, streaming, stb.) az androidot.
Én legalábbis ezt szeretem benne. -
-
gyűrű
addikt
-
ginola
addikt
Omega esetén nem gond ha stabilról nigtlyre vagy fordítva nightlyről stabilra frissítek update mappából? Nem kell tiszta telepítés?
Illetve Kinhank G1 ajánlott?
-
blakey
titán
válasz
Formaster #104007 üzenetére
A bal alsó sarokban Profi legyen, a hangkimenet meg az, ami CE esetében az alap, a kimeneti csatornák száma maradhat 2.0, az nem a HDMI hangkimenetére vonatkozik, alul, a tovább küldésnél már lesz lehetőséget bekapcsolni, hogy milyen hangformátumot szeretnél tovább küldeni a HDMI-n keresztül.
-
Formaster
addikt
válasz
gyűrű #104006 üzenetére
Dune R 4k-ra felraktam a CorElec + Emby kombót. TrueHD hangot továbbra sem tudok kicsikarni. Minden passthrough-van, hang nem jön. MultiCH PCM-be-ben van 7.1 hangom, de hogy az Atmos Metaadatok átmennek-e fogalmam sincs így.
Az lenne a logikus, hogy Passtrough-n átenged mindent és az AVR-em dekódolja a TrueHD, Atmos etc-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Gitáros topic
- Mini-ITX
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- GEEKOM GT1 Mega AI Mini PC
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest