- SSD kibeszélő
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Forza fejlesztői a PC-s konverterrel dolgoznak, ami eléggé béna. Egyszerűen átkonvertálja az Xbox One shadereket shader model 5.1-nek megfelelő shaderekre. Ez nyilván erőforrás takarékos, de az a probléma vele, hogy a konverter az nem ember, így rendkívül rossz regiszterallokáció valósítható meg a konvertált shaderekkel. Ez a GCN4-et nem érinti, mert ott az utasítás előbetöltés, de a többi GCN-re alternatív allokációs stratégiák kellenek. Ezért akar a Microsoft shader model 6.0-t PC-re és Xbox One-ra, hogy az Xbox One shaderek direkten jöhessenek, és ne kelljen konvertálgatni. Nyilván az sem véletlen, hogy a GPU kihasználása a Forzáknak, miért rekordalacsony a DX12 ellenére.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
keIdor
titán
Az egész DirectX12 erről szól, egy API, amivel kevesebb pénzből és időből ki tudnak hozni PC-re egy minimumot, ami még elvárható. A multi-GPU is ezért van megszűnőben, a konzolban egy GPU (SoC inkább) van, tehát innentől kettővel foglalkozni már túl sok befektetett idő és pénz. Az emberek le is szoknak ezekről a rendszerekről mivel nincs értelme +100%-ot fizetni +0% teljesítményért, és szépen tovább gyorsul a folyamat.
Mondjuk nekem nem fog hiányozni.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Ren Hoek
veterán
Persze hivatalosan nem is...Vicces vagy nem, de teljesítmény-termékpaletta felosztása szerint majdnem belépőszint, de minimum alsó-közép, mert akkora előnyt pakolt rá az NV. Pont. Alatta meg belépő / alsó-belépő kb. Ez teljesen logikus, hiszen eddig a felső kategória volt a 980 Ti/Fury X...de mivel 2 sokkal erősebb kategória érkezett e-fölé, most csúsztak le egyet a szintek. Arról nem tehet az NV, hogy az AMD képtelen volt kihozni a 2 kategória ellen terméket. Most ne az árakat nézzük, hanem a teljesítményt.
Nincs itt semmi probléma, és eszembe sem jutna az 1070-hez mérni. (bár DX12-vel kapcsolatban nem egyszer olvastam ilyet találgatósban...) - csak mondtam egy lehetséges magyarázatot a 480-at övező "keserű szájízre".
Mert akárhogy is nézzük, ez a 14 nm-es AMD zászlóshajó, (+ a Fury-t nem is gyártják már.)... de tényleg hagyjuk ezt... tökmindegy milyen kategória, mihez van mérve. Korántsem lett rossz kártya, de nem is korszakalkotó. Remélem a Vega az lesz, tényleg ráférne AMD-re is egy nagy durranás, ami már kétszer maradt el.
Azt viszont teljesen valós, hogy az AMD hate-et a messiásvárással pont a fanok gyártják sajnos... ezzel kártevőként rothasztva az AMD-t. (Pedig nem szolgált rá mondjuk)
[ Szerkesztve ]
-
Balazs_
senior tag
Márakinél...
i5-6600K (3.9) + R9 280 3GB (GCN1) mellett lassult.
Dx11: 38FPS, Dx12: 32FPS. Ultra preset, 1680x1050.
De legalább a processzorterhelés esett ~42%-ról ~36%-ra.
Bár azért kíváncsi lennék, hogy egy középkategóriás AMD procival merre változik az FPS.[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Nem kell egyetérteni a meglátásommal, ezzel nincs gond, nem akarlak meggyőzni. De ha nem értesz egyet, legalább azzal ne érts egyet amit mondtam, ne azzal, amit gondoltál, hogy mondtam.
Megelőző csapás teória: mivel a termékkínálat tekintetébeb valóban elég magabiztosan vezetnek, ezért semmiképpen sem tekinthető a titan V termékszintű megelőző csapásnak, amilyen a 980ti volt.
Ám a showt (médiafigyelmet) attól még el tudja vinni valami elől, amivel nem is egy piacra érkezik.
És még csak az sem szükséges elem ehhez a marketing-stratégiához, hogy a konkurens bejelentése valami olyat takarjon, ami a brand-elsőségre komoly veszélyt tartogasson.
Ezt a stratégiát akkor is lehet alkalmazni, ha az amd holnap Mondjuk csak egy mainstream kártyát jelent be, és a marketing-levegőelvételhez az se szükséges, hogy ezt egy hasonló termékbejelentessel előzzék meg.Szerintem AZ nvidia folyamatosan és magabiztosan tolja ki a termékeket, 90%-ban még azt is megengedve magának, hogy a bejelentéseit úgy időzítse, hogy az amd a legkisebb rivaldafényt kaphassa.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
Ha megengedsz egy megjegyzést: tökéletesen aszerint viselkedsz, ami megfelel annak a célnak, ahogy az nvidia marketing-stratégiát felvázoltam:
"Hétfőre már minden IT iránt érdeklődő tudni fogja, hogy az NV (mindenféle csinnadratta nélkül!) kiadott egy 3000$-os új kártyát aminek a játékos teljesítményéről semmit nem tudni, de biztos jó lesz..."
EZ volt a cél...
[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
"a bitcoin elég sok tizedesjegyig osztható"
És az átlag korai kriptahuszár erősen reménykedik is abban, hogy a szülővárosa majd az ő coinjainak tizedesjegyeivel intézi a pénzforgalmát, neki pedig nem is kell mást csinálni egész nap, csak színia a pipáját a hacienda tornácán, és időnként élni az első éjszaka jogával.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Petykemano
veterán
Nem hiszem, hogy összemostam volna. Azt mondtam, hogy a pénz mögül megszüntették az aranyfedezetet, mert a gazdaságnak több pénzre volt szüksége, mint amennyinek a rendelkezésre álló arany mennyisége a szükséges mértékben fedezetül szolgált volna.
Az arany értéke egy közbizalmon alapult: azért ér annyit, mert mi mindannyian azt gondoljuk, hogy annyi arany annyit ér. Az arany értékének fedezete a közbizalom volt.
A pénz ezt helyettesítette és az volt az ígérvény, hogy X értékű bankót a bankban be lehet váltani X értékű aranyra. Ez nyilván nem 1:1 volt, de ez most nem fontos. Amikor ez válthatóság megszűnt és a forgalomban levő pénz mennyiségét már nem kötötte az aranyfedezeti arány szükségessége, onnantól a pénznek semmilyen ígérvény nem volt fedezete, csupán az a közbizalom, hogy X névérték azért ér annyit, mert mindannyian azt gondoljuk, hogy annak az értéke annyi.Én nem mondtam, hogy az ecoinnak a szerepe fedezet lenne, vagy kéne hogy legyen. Bár akár lehetne is, mert az értéke pont ugyanúgy közbizalmon alapulhat, mint pl az aranyé. Az értéke nyilvánvalóan fakadhat abból - ahogy az aranyé is - a korlátozott rendelkezésre állásból.
De. A pénz pont azért lett, mert a gazdaságban végbemenő értékcserék lebonyolításához a rendelkezésre álló arany mennyisége nem volt elegendő.
Az aranyfedezet pont azért szűnt meg, mert a gazdaságban végbemenő értékcserék lebonyolításához a rendelkezésre álló arany mennyiségéhez kötött pénz nem volt elegendő.A pénz egyáltalán nem korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre. Technikai értelemben persze. A bankok - a bankrendszer bármely szintjén - pénzt teremtenek. Egyetlen feltétele van: hogy valamilyen arányban legyen a bank számláján a teremtett pénz fedezetéül olyan pénz, amit egy másik bank teremtett.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy a gazdaságban végbemenő értékcserék lebonyolításához egy korlátozottan rendelkezésre álló valami hogy lehetne alkalmas?
Remek válasz az, hogy a 21 milliós mennyiség sok tizedesjegyig osztható. Ezzel együtt szerintem vannak még kérdések.
-
-
HSM
félisten
Azért ha a gyártási költség oldalt nézzük az is hozzátartozik, hogy az Nvidia kb. minden szegmensben kisebb, olcsóbban gyártható GPU-kkal jött. Pl. GTX1060 vs. RX580 200 vs. 232mm2. Vagy ami mégdurvább, a Vega56-64, majdnem 500mm2 és HBM2+interposer, míg a konkurens GTX1080 mindössze 314mm2, és a macerás interposer sem kell hozzá.
-
félisten
valószínűleg az XT jelölés itt csak azt jelenti, hogy nem OEM verzió, csak úgy mint az 5500 esetében...
Ez egy 1660S teljesítményű kártya lesz, mert nem véletlenül egy olyan bench került ki először, ami AMD cím elsősorban. Az 5700Xt valahol a 2080Ti környékén kever Dx 12 alatt ebben tesztben.-
valószínűleg átlagban nem lesz jobb mint az 1660 super kártyák. Ami probléma, azaz árazás, mert az 5500 8 Gb 199$ ezért szerintem valahol 240-250$ körül ér le. Közben Nvidia leviszi az 1660 super árát 199$ re.
Egyébként RTx 2060 ahogy írta Raymond is gyárott modell maradt. 299$ volt kuponozva nemrég.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest