- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- ASUS notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
válasz
letepem #24531 üzenetére
Render quality-t ha lowra teszed nem látsz semmit, olyan homályos lesz.
Többi beállításnál meg vagy 2-3 van ami dob fpsen, a többi meg kb mindegy off vagy on.
Amúgy az ilyen skinek miatti módosítókat, meg effekteket nem is lehet kikapcsolni, ahogy a különböző karakterek effektjeit is max butítani lehet valamennyire. Amikor 10 karakter 30 féle spellt tol el, meg közbe mindegyiknek nagy részletességű custom effektje van, akkor azzal sokat nem lehet tenni.
Mondjuk nem arról beszélek, alapvetően 80-90 fps megvan így is, csak azért zavaró amikor droppol.Lol az meg más tészta, az tényleg egy nagyon alacsony gépigényű puritán cucc, az se tudom egyáltalán dx11-et tud e már...bár ez is az előnye, hogy egy irodai konfigon is elfut simán.
Esportrol meg annyit, hogy prok is kimaxolva tolják a szponzori 1080-akkal, vagy az aktualis toppal, amit alájuk tolnak.
-
-
mlinus
őstag
válasz
letepem #18282 üzenetére
a konzolok eladások csökkentek az előző generációhoz képest, míg a pc-s játékosok száma folyamatosan növekszenek. Ezt nyugodtan ellenőrizheted
(sokan elfelejtik hogy a Wii mekkora bomba volt 2010-ig)pc-nél meg az egybekonfigurációk eladása folyamatosan csökken, míg a dedikált gfx kártyáké nő.
BTW, steamen a GTX 970 a legpopulárisabb videókártya. Szóval igen, elég nagy esélye van, hogy egybe az is legsikeresebb VGA ami eddig készült, főleg mivel nem volt kifejezetten olcsó.
-
cyberkind
félisten
-
Dyingsoul
veterán
válasz
letepem #16128 üzenetére
Nincsenek, csak olvasom a híreket és a statisztikákat, az AMD olyan lejtőn indult el, ahonnan nagyon nehéz lenne visszamászni. Én örülnék a legjobban, ha lenne értelmes verseny és lehetne jókat morfondírozni azon, hogy melyik oldalt válassza az ember.
A legnagyobb problémám a driver: ahány AMD kártyám volt, annyiszor szívtam a driverekkel. Másik oldalra is igaz, hogy voltak gixerek, de legtöbbször pár napon belül javítottak mindent ha homok csúszott a gépezetbe. Több monitor kezelésével is voltak gondok. (gugliztam eleget, köszönöm elég volt inkább eladtam és vettem más kártyát)
Aztán ott vannak a játékok. Egyre több játék az Nvidia optimalizációt kapja. Mára már eljutottam odáig, hogy kb minden játék amit játszok Nvidiás game, egyetlen kivétellel az pedig a BF, de ott is hoz annyit az Nvidia, hogy ne kelljen aggódnom semmi miatt. Az olyan gamek amik szinte élvezhetetlen, demo jellegűek, nem érdekelnek már és szerintem nem én vagyok egyedül ezzel. Hol teszel bele egy Hitmanbe vagy egy Ashes of Singularitybe 100-150 órát?
Az üres ígéretek pedig hajjaj! Mai napig emlékszem rá, mikor felcsendültek az első hírek a Mantle-ről. Mindenki úgy beszart, hogy elkezdték feltenni hardverapróra az nvidia kártyáikat aztán jött a nagy hoppá. Én kivártam, de olyan pánikot keltettek azokkal a hírekkel és alig valósult meg belőlük valami. Jah igen a DX12-t az AMD-nek köszönhetjük. Ez úton is köszönetet mondanék azért a sokszáz játékért ami DX12-re megjelent. Persze erről nem az AMD tehet, de akkor ne pocsékoljanak olyanra időt, költségvetést amivel gyakorlatilag semmivel sem vagyunk előrébb és még az ő részesedései csökkennek. Teremtsenek előbb saját maguknak előnyt és monopóliumot, aztán jöhetnek a világmegváltó ötleteik amik nyelik a miliókat.
Nem kezdem el sorolni a többi problémát, de van dögivel és nem csodálkozom, hogy ennyien Nvidia kártyákat vesznek szívesebben.Én az egyetlen reményt abban látom, ha összeszedik magukat és értelmes drivereket kezdenek el csinálni, emellett pedig ha a VR platformra koncentrálnának hatalmas sikereket érhetnének el és beelőzhetnék a zöldeket. Kívánom, hogy így legyen és akkor Polarist fogok venni Pascal helyett!
-
-
janos666
nagyúr
válasz
letepem #11282 üzenetére
Akkor ezek szerint változtak a lehetőségek, mióta nézegettem.
Mikor legutóbb néztem ezt a menüt, akkor még 30 fps volt a max. Ekkor kerestem az amd.com-on valami spcefikáció összefoglalót, vagy komplett doksi félét, és akkor láttam is a hivatalos oldalon, hogy 1080p30-ig van támogatás. Igaz, olvastam azt is máshol, hogy nemhivatalosan megy az 1080p60, de csak erősen tesztverziós programmal, ami csak régi driver-el működik, stb...Tudom, hogy az nVidia driver csomag is telepít automatikus módban bloatware-t (3DVision és hasonlók), de attól még hogy két konkurens gyártó egyformán tesz "rosszat", az nem menti fel automatikusan mindkettőt, és szerintem az nV nem csomagolt még oda third-party cuccot, csak sajátot (de javítsatok ki, mostanában kevés nVidia kártyával volt dolgom, nem láttam rendszeresen a drivertelepítőiket), bár lehet, hogy megvette már az AMD a RaptR-t? (Passz, de szerintem előbb kezdték csomagolni, mint hogy átkeresztelték Gaming Evolved-ra és úgy rémlik régen teljesen külsős cucc volt, ha ma már nem.)
-
janos666
nagyúr
válasz
letepem #11276 üzenetére
Illik, de épp ez a probléma, hogy szeretném, ha megbízhatnék annyira az AMD-ben, hogy amit tőlük töltök le driver csomag címén, azt next-next-finish is nyugodtan telepíthetem.
Később egyszer tudatosan is hagytam települni a RaptR-t és nézegettem. Videót abszolút nem sikerült vele rögzítenem, az aktuális játékomhoz javasolt beállításaival pedig nem értettem egyet.
Ez utóbbi az nVidia-nál is inkább a geforce.com oldalon található tweak guide-ok erőssége, ahol nem csak javaslatot próbálnak tenni pár VGA kategóriára, hanem igyekeznek szemléltetni és alapszinten megmagyarázni, hogy melyik játékmenüs opció milyen fokozaton mit csinál azon túl, hogy várhatóan mennyire erőforrásigényes, hogy ez alapján egyszerűbben és gyorsabban összerakhass a saját gépednek és ízlésednek megfelelő beállítást (megspórolva jó pár iterációs kört), akár Radeon kártyához is (ez utóbbi esetben visszafejteni is alkalmas, hogy melyik funkció lehet csak Maxwell-re optimalizált ; bár pl. a HBAO+ is kiválóan fut Hawaii-on is).
-
janos666
nagyúr
válasz
letepem #11274 üzenetére
Na, igen... Egyszer vakon (next-next-finish) tettem fel az AMD driver csomagot és kicsit később láttam, hogy van a gépemen egy szoftver, ami:
- automatikusan indul a Windows-al a háttérben
- képes rögzíteni a képernyő tartalmát
- képes akár valós időben továbbítani ezt a videót szerte a nagyvilágba
Nem vagyok az a típus, akinek minden árnyék láttán nedves lesz az alufóliával bélelt alsóneműje, de ez már nekem is több, mint SOKK volt.Azt eddig is gondoltam, hogy gyakorlatilag ennek is elhanyagolható a CPU terhelése (egy valamire való hardware-es megoldásnak az, mert a CPU csak másolgat és ütemezget, főleg ha eleve nem is akarod valós időben körbevágni/átméretezni a képkockákat...).
De RaptR-el biztos, hogy maximum 30fps-el lőtted a "kalózvideót", mert a 60fps csak nem-hivatalos opensource cuccal érhető el (ha egyáltalán tényleg stabil lesz az a 60, még nem próbáltam -- és most sem fogom, mert nálam teljesen halott az egész kütyü Win10-en).---------------------------
Mondok egy még jobbat: DirectX Reference Rasterizer
Ezzel is minden egy helyben maradhat egy-egy tesztkonfigban, miközben összeveted a gyártók által is befolyásolható képkockákat a referenciával.De lehet, hogy csak a driver hiányzik ahhoz is, hogy működjön a BattleField DX12 módja. (Már benne van egy erősen félkész előzetes, csak szétesik a kép és lefagy a játék.)
-
törölt tag
válasz
letepem #11150 üzenetére
Ha a ref kártya jobb/egy szinten van mint az FX akkor az azt jelenti, hogy egy custom, húzott kártya simán 10%-kal is gyorsabb lehet, az AMD kártyák OC-vel nem gyorsulnak ennyit - ami nem elhanyagolható szempont... Meg az sem, hogy egy árban vannak/sokszor még olcsóbbak is mint az FX.
A 960-on kívül amúgy én nem látok nagy problémát (az meg még javulhat megjelenésig...), + ugye megvan, hogy benchmark mód híján lehetetlenség ugyanazt az eseménysort produkálni és lemérni minden egyes futással egy Multiplayer játékban, tehát ilyen ~15% különbségekig gyakorlatilag nem lehet megállapítani melyik jobb. -
do3om
addikt
válasz
letepem #11150 üzenetére
A gond az hogy az AMD oldaliak nem kicsit optimisták és nem kevés előnyre számítanak DX12-ben hanem hogy az NV szinte generációnyi hátrányban lesz. Így ha az nv kicsit szarabb az még lehet jó de ha az AMD csak kicsit jobb azt azért jobban odadörgölik az orra alá. Erről meg ők tehetnek, olyan kijelentésekkel amik elhangzanak. A nagyotmondás az AMD (és felhasználók) legnagyobb problémája.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
letepem #10874 üzenetére
Linus azért mutatott be az NV-nek, mert leálltak az open source projektek támogatásával és nem dokumentálják a hardvereiket. Ez jelentősen megnehezíti a Linux fejlesztését az NVIDIA hardvereken. Illetve nehezebb lesz olyan cégekre Linuxot tukmálni, akik NVIDIA-t használnak. A játékokat Linus le se szarja, aki használ Linuxot az elsődlegesen nem játékra használja.
-
Yllgrim
őstag
válasz
letepem #10874 üzenetére
Azt nem azzal erdemelte ki az NV hogy szar drivert irt volna, hanem azzal hogy meg mindig zartak a programjai, nem ad ki egy betu forraskodot sem, a dokumentacioja a 0 fele konvergal. Intel es AMD ad ki, amik be is kerulnek a kernelbe.
Erdekes modon minden jateknal a kiado oldalarol vannak gondok drivert illetoen, NV valahogy mindig meg tudja gyozni oket hogy az o driveruk tamogatott legyen
Szoval ja, "NVidia, F@ck you"
Nv mentalitasa ilyen, ami teljesen ellenkezik egy olyan rendszerrel, ahol a forraskodot megosztjuk, kozosen javitjuk es integraljuk a nagy egeszbe. Hiaba jo a hardver meg a driverjuk is, ezzel nem fogjak azzal a reteggel megszerettetni magukat amig nem valtoztatnak ezen.
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
letepem #4364 üzenetére
Bizony, hogy ellentmond! Mert ugye a PH!-s hír szerint [link] pl. az összes GCN támogatja a Conservative Rasterization-t és a Raster Order Views-s, míg a táblázat szerint meg egyik sem. Ezenkívül, a táblázatból a Resource Binding-nél valahogy kimaradt a Tier 3-mas szint megemlítése az UAV-kre és csak a Tier 2-es, vagyis a 64 slot van feltüntetve (a GCN Tier 3-mat támogat, vagyis nincs korlátozva a slotok száma), de a Tiled Resources-nél már szintén érdekes módon a Maxwell 2"-höz mégis oda van írva, hogy "Tier 3", ráadásul a GCN-nél csak Tier 1 van írva (ami eléggé képtelenségnek tűnik, hiszen ez egy "régi" DX11.2-es funkció, amit elvileg az összes GCN tud is [link] )... Szóval nekem ez a táblázat nem túl hiteles így elsőre.
-
-
daveoff
veterán
válasz
letepem #4170 üzenetére
Amikor ez a kártyám volt elég dühös voltam az NV-re, mert egy gyári hibás kártyát fogtam ki(életem első NV kártyája volt), valószínűleg ez szólt belőlem. Csak pár napig használtam, és valakitől olvastam ezt a rosszabb minőség dolgot, és befigyelt a placebo hatás, ez lehetett. Most már lassan fél éve használom a 980-at, előtte 290X volt, nincs különbség minőségben, összehasonlítottam.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
letepem #3108 üzenetére
Az egyedüli és egyben legfontosabb cél, amit ezzel az iránnyal elindítanak az a fejlődés teljes kontrollja. Az AMD kihasználja a rendszer gyengeségeit, a Microsoft és a Khronos lassúságát, hogy évekig tartó egyeztetés mire új funkciók bekerülnek. Nem véletlenül van egyeztetve, de az AMD ezt ellehetetleníti. Az új dolgokat behozzák egyeztetés nélkül, és ez már kényszerhelyzet arra, hogy a többiek cselekedjenek. Az iparág azért lépet ennyire gyorsan a low-level irányba, mert próbálják megakadályozni azt, hogy az AMD mondja meg a tutit. Nekik ebben ez lesz az üzlet. Hidd el a legkevésbé sem tetszik az az Intelnek és az NV-nek, hogy az AMD csak úgy nélkülük bármit bevezethet és kikényszerítheti rá a támogatást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest