Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Yutani #66396 üzenetére
Igen az Excavator jó hasonlat;
És Raymond rátapintott a lényegre.
Mert bár a gyenge Excavator teljesítménye miatt úgy tűnhetett,
hogy az AMD kiszáll a CPU-versenyből, de az AMD inkább
- a fejlesztési irányát igazította újra,
- és hosszú távú stratégiát dolgozott ki,
amellyel végül sikerült visszaszereznie versenyképességét.És most a consumer GPU szintjén:
- a fejlesztési irány kiigazítása : Done; By Jack
- hosszú távú stratégia (UDNA) : Done ; By Jack
És most jön a TERVEK végrehajtása.Az Intel oldaláról az Excavator -ban a versenytárs kudarcát látták,
és teljesen félreértelmezték az AMD szándékát.
(főleg mert a múltbéli tényekre alapoztak)Amúgy is
a Női CEO-k a megtévesztés nagymesterei,
ráadásul Lisa Su - Taiwan-i is.Az Excavator-->ZEN tényleg jó hasonlat,
annak a szemléltetésére, hogy a múltbéli piaci adatokból teljesen rossz következtetéseket is le lehet vonni a versenytárs szándékára
De ez a Nokiára is igaz;
Mert mennyi is volt a iPhone piaci részesedése a megjelenés előtt? --> 0% -
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #66395 üzenetére
>> " mostani döntések jövőbeli hatásával."
> Aminek ugye semmi köze ahhoz, jelenleg mi van.
> És jelenleg és az elmúlt években az volt, hogy a consumer GPU szegmens low priority.Az, hogy mi van most/jelenleg
az az elmúlt 2-3 év döntése és stratégiája,
de most új stratégiája van az AMD-nek - és ez jelzi, hogy már változott a helyzet.
és cégen belül nagyobb prioritást kapott a projekt.Egy emberi párnál az,
hogy MA ELDÖNTIK, hogy szeretnének egy babát
és tesznek is érte,
azt nem az elmúlt 2-3 év anyakönyvébe bejegyzett tények
és nem is a holnapi anyakönyvi állapot alapján lehet lemérni,
hanem 9 hónap múlva kerül be az állami könyvelésbe.
És a termékfejlesztési ciklussal erre próbáltam utalni,
csak ott nem hónapok, hanem évek vannak.
"Jack Huynh" - az új AMD stratégiáról
és a jövőbéli szándékokról beszélt ( UDNA, RDNA4, AI, market share +++ )
és arról, hogy az AMD új stratégiája alapján - megfogant GPU-k
( amiket most fejlesztenek ) célja a piaci részesedés növelése.és emiatt már nem low priority a gaming az AMD -nél.
> az AMD elengedte a consumer GPU piacon valo versenyzest az Nvidiaval.
Market share -ben akar versenyezni.
Ez a deklarált cél ( by "Jack Huynh" )
és nem engedte el a versenyt.Az RDNA4 -el a piac 85%-át akarják lefedni
és az RDNA5 -el a maradék csúcs kategóriát is.
És ez a Stratégia Terv, a szándék .Ha még abban se értünk egyet, hogy a baba 9 hónapra születik,
akkor tényleg nem értjük meg egymást.És ha egy nő egy gyereket 9 hónap alatt hord ki, akkor 9 nő 1 hónap alatt hordja ki ugyanazt? Szerintem nem !
és a mai döntés és szándék eredményét
elég furcsa a múltbéli eredményekben keresni.Lehet, hogy még abban is vitatkoznánk,
hogy 1 nappal a ZEN1 CPU bejelentése előtt vajon, az AMD -nek volt-e szándéka az Intellel való versenyre vagy sem?
És te akkor is hasonlóan érvelnél, hogy szerinted az akkori tények szerint semmi jele nem volt az AMD szándékának,
- mert a piaci részesedése a béka segge alatt volt
- emiatt arra következtetsz, hogy akkor nincs semmi baj az Intelnél,
Vagyis szerinted az AMD elengedte a piaci versenyt.
És ez így egy hatalmas tévedés, amiből talán az Intel vagy ki tud jönni vagy sem. -
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #66393 üzenetére
Dehogynem igaz. Lásd az elmúlt pár évet, a mostani Gaming szegmens pénzügyi jelentést, ami ugye 2-3 év után adta azt a jelenlegi helyzetet, hogy nem versenyeznek komolyan az Nvidia ellen. (refer to "nagy" kártya")
De fentebb írtam az elmúlt évekre ráhúzható példákat, mi másért még low priority.
"felsoroltam az érveket, ( lásd "Jack Huynh" -al kapcsolatos hírek)"
A vague, céges PR interjúk nem érvek, nem tények.
Majd ha 40% lesz a market share, akkor lesz az." mostani döntések jövőbeli hatásával."
Aminek ugye semmi köze ahhoz, jelenleg mi van.
És jelenleg és az elmúlt években az volt, hogy a consumer GPU szegmens low priority. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #66392 üzenetére
> consumer GPU piac jelenleg teljesen low prioritas az AMD-nel,
és jeleztem, hogy szerintem EZ MÁR NEM IGAZ,
és felsoroltam az érveket, ( lásd "Jack Huynh" -al kapcsolatos hírek )válaszd szét - az eredményt( a régi döntések ok-okozatát )
és az erőfeszítést ( aminek csak 1 év múlva lesz hatása).
ha az AMD erőlködik ( lásd "Jack Huynh" -al kapcsolatos hírek )
akkor én már nem tekintem teljesen low prioritás-nak.A "low prioritás" - amúgy is szubjektív.
Mert mi a normál prioritás ISO definíciója, amiben mindenki meg tud egyezni?
Szerintem nincs ilyen.Tudod te amúgy, hogy mennyi idő egy termékfejlesztési ciklus? Évek.
Ne téveszd össze a 2-3 évvel ezelőtti rossz döntések következményét
a mostani döntések jövőbeli hatásával.És ezt "Jack Huynh" próbálta jelezni,
hogy megértették a leckét és változtatnak.
Olvastad amúgy a cikkeket?Hasonló mint most az Intel esete. Erőlködnek és fontosnak tartják, hogy visszakerüljenek a csúcsra? Szerintem igen! Egyáltalán nem low priority ..
de a mostani izzadságos munkájuk eredménye csak a jövőben látható. -
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #66391 üzenetére
Az én hsz-emre válaszoltál, én nem beszéltem stratégiáról, de PS6-ról meg a többi terelésedről.
Ha már értő olvasás nem megy, a topik időrendbeni követése azért ne okozzon már gondot.
Még idéztem is kire és mire reagáltam, hátha segít.
Tessék mégegyszer:Elozmeny:
"miért akkora kihívás össze legózni 3 vagy 4 chipletből (az AMD esetében) a "nagy" karit?" -Robi BALBOA" A consumer GPU piac jelenleg teljesen low prioritas az AMD-nel, mar ami az Nvidiaval valo versenyt illeti." -Busterftw
És mivel ő az RDNA4-ről írt, erről beszéltünk, ez a jelenleg.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #66390 üzenetére
>>"Elbeszélünk egymás mellett"
> Mmm nem, te kezdtél teljesen másról beszélni.
> Olvass vissza ha másodjára sem sikerült megérteni miről beszéltünk.Ezt én is mondhatom neked!
És ne többes számban irj.
Mert még arról sincs egyetértés közöttünk, hogy mi is volt a téma.
aminek a csontját rágjuk ...És így megkapjuk "az elbeszéltünk egymás mellett" tökéletes esetpéldáját.
Én üzleti stratégiáról és szándékról próbáltam beszélni,
ami olyan - mint a tavaszi vetésnél az aratást kérnéd számon.És a háttérben megy a munka.
Jack amúgy nagy ember lehet, ma ő jelentette be a 9800X3D-t is. -
S_x96x_S
addikt
a szerző szerint[1]
~ kb 10 év kell, hogy az AMD lehagyja az nVidiát - "a bevételek terén"
hasonlóam, mint ahogy az Intellel tette.És ez sokkal nehezebb feladat lesz mint az Intel -volt.
Lesz egy kis verseny. Nem unatkozunk.
"AMD Will Need Another Decade To Try To Pass Nvidia"
https://www.nextplatform.com/2024/10/30/amd-will-need-another-decade-to-try-to-pass-nvidia/"The question now is will Su stick around for another ten years to try to reach revenue parity with Nvidia. It may take that long, and at 55, there is still time to do it. And, importantly, Su is six years younger than her cousin also in the GPU business.
May the next decade also not be boring. Beating Nvidia is going to be a lot harder than beating Intel was." -
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #66387 üzenetére
> Nem strategiarol beszeltunk, hanem arrol,
> hogy jelenleg az AMD elengedte a consumer GPU piacon valo versenyzest az Nvidiaval.Elbeszélünk egymás mellett, és teljesen mást értünk a stratégia alatt.
Én a stratégiából és a nyilatkozatokból következtetem,
hogy most már nem engedi el a consumer gpu-t;A cél a piac szerzés. Le van irva! ( by Jack )
És mert : ok és okozat.
Nem most, hanem - 2-3 éve engedte el az AMD - aminek a következményét most látjuk. De ~1 éve stratégiát váltottak; és a háttérben dolgoznak
és talán a jövő év végén látszik majd az eredmény.
ami a magasabb piaci részesedés lehet.Jelenleg a felszínen ~ körülbelül annyi látható mint egy jéghegyből,
csak ami kilóg a vízből. -
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #66385 üzenetére
Nem strategiarol beszeltunk, hanem arrol, hogy jelenleg az AMD elengedte a consumer GPU piacon valo versenyzest az Nvidiaval.
Elozmeny:
"miért akkora kihívás össze legózni 3 vagy 4 chipletből (az AMD esetében) a "nagy" karit?""akkor az már cáfolja azt, hogy "elengedték"."
Erto olvasas sokat javitana a threaden."akkor mi lesz, hogyha a te fogalmaid szerint is rákapcsol az AMD?"
Kezdesnek az AMD megerolteti magat es jon egy versenykepes megoldassal az Nvidia teljes, aktualis portfolioval szemben.
Nem langyos viz, nem beallunk az Nvidia moge arazasban es zsebre tesszuk a kezunket, nem felgozos, Nvidiarol masolt megoldasokat hozunk a vasarloknak, hanem tenyleges, mukodo fejleszteseket.A tobbire nem reagalok, mert kb koze nincs a temahoz.
-
huskydog17
addikt
Oh jaj, egy újabb ígéret, remek! Tök jó meg minden, csak előbb talán az FSR-t kéne rendbe tenni, hogy versenyképes legyen, mert jelenleg a 3.1 sem versenyképes még, ráadásul a saját szponzorált játékaikban sem. Ezek után egy újabb területen akarnak versenybe szállni, ahol az NVIDIA óriási előnyben van, a Ray Reconsruction minőségét valószínűleg jó pár évig nem fogják megközelíteni, csak nehogy itt is az FSR forgatókönyve valósuljon meg. Márpedig figyelembe véve, hogy az egész GPU divízió minimális pénzből üzemel, ezt látom a legreálisabbnak sajnos. Csak egy újabb terület, ahol majd próbálnak loholni az NVIDIA után.
Gondolom kellett adni egy újabb "mi is tudunk ilyet" ígéretet a befektetők felé. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #66383 üzenetére
> A jelenleg az RDNA4, ami meg sem probalt az Nvidia szintjen versenyezni.
> Tehat jelenleg elengedtek, low prioritas.
Mást értünk stratégia alatt.
A stratégia lényegében egy szándék, terv vagy irányvonal, amelyet egy szervezet követ annak érdekében, hogy elérje jövőbeli céljait. A stratégia célja az "előny szerzése” -
Amit most az AMD pontosított --> "market share" -re, amit az nVidiától próbál visszaszerezni.És ha (a háttérben tényleg ) azon a célon dolgoznak,
hogy az RDNA4 - tesco gazdaságos népkártya alapja legyen
ami a market share-t növeli, akkor az már cáfolja azt, hogy "elengedték".Persze a jövő év végén már okosabbak leszünk - és meglátjuk, hogy
a stratégia kivitelezése mennyire sikerült.Amúgy - ha ez neked ez a "low prioritás":
- a gaming kártyákat feltuningolják AI-ra, RT-re ( RDNA4 -et is )
- a jövőben egyesítik a CDNA+RDNA -t --> UDNA-ra
- dolgoznak az MI400 -as architektúráján ( incl. UDNA )
- dolgoznak a PS6-on.
akkor mi lesz, hogyha a te fogalmaid szerint is rákapcsol az AMD?A stratégia lényege,
hogy az UDNA -val - majd az AI - automatikusan húzza magával a gaming-et. -
PuMbA
titán
Jön.....csak a szokásos, amit az NVIDIA már megcsinált
Reméljük, hogy ezzel a terjedés megugrik. Ami örömteli ebben számomra, hogy az AMD is elindul az NVIDIA által már rég járt AI útvonalon. Biztos vagyok benne, hogy az RDNA4 AI Accelerator-jai erősek lesznek, ha most már mindenféle dologban bevetik őket, mint NVIDIA-kban a Tensor magok.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Robi BALBOA #66380 üzenetére
> Bonyolult, de az RX7000-es kariknál is már megoldották,
az RX7000 -nél csak "részben" oldották meg a problémát.
Ami azt jelenti, hogy az RX7000 egy jó lépés a helyes irányba,
de ezzel piaci/teljesítményi/gyártási előnyöket - még nem sikerült realizálni.
Bár a chipletes technológia a jövő - de nem minden feladatra az a legoptimálisabb,
és most folyik a tapasztalat gyűjtés. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #66379 üzenetére
> A consumer GPU piac jelenleg teljesen low prioritas az AMD-nel,
Jelenleg már nem.
Az új AMD stratégia a GPU-piaci részesedés növelésére összpontosít minden más előtt,
és ennek a stratégiának része, hogy egyelőre háttérbe szorítja az Nvidia csúcskategóriás gaming kártyáinak versenyét.
( "egyelőre" = RDNA4 idejére; de az RDNA5 -tel változik a helyzet)
AMD deprioritizing flagship gaming GPUs: Jack Huynh talks new strategy against Nvidia in gaming market
https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/amd-deprioritizing-flagship-gaming-gpus-jack-hyunh-talks-new-strategy-for-gaming-market -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Alogonomus #66377 üzenetére
Ez jogos, mondjuk akkor is kiadhatnák limitáltan megmutatva, hogy ők ilyet is tudnak.
#66378 S_x96x_S: Bonyolult, de az RX7000-es kariknál is már megoldották, ergó ők már tapasztalati előnyben is vannak.
Szerintem itt az igazság nem olyan egyszerű és Alogonomus kollégának is részben igaza lehet.
-Kell a kapacitás máshova ->MI300
-Bonyolult lenne
-Gamer szegmenshez viszonyítva drága, a megtérülés kicsi lenne.
-Brutál zabás lenne 3-4 chiplettel
-Következő genre tartogatják ezt a meglepitMondjuk bízom benne, hogy időközben mégis jön egy "Big RDNA4".
#66379 Busterftw: Sajnos ez is benne van, ugye szűkül a piac és átalakul.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #66376 üzenetére
A consumer GPU piac jelenleg teljesen low prioritas az AMD-nel, mar ami az Nvidiaval valo versenyt illeti.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
> miért akkora kihívás össze legózni 3 vagy 4 chipletből (az AMD esetében) a "nagy" karit?
GPU terén a különálló chipletek integrálása extrém bonyolult feladat.
sokkal nagyobb - probléma mint a CPU-kat legózni.
Sokkal több kapcsolat van - és a kapcsolatoknak extrém gyorsnak kell lennie.
Például az RT - részeknek együtt kell dolgozniukAz RX7000 -res bár marketinges szempontból chipletes,
de csak a GCD(grafika) és az MCD(memória) lett szedve
és nagyon korai próbálkozás.
Rengeteg tapasztalatot szerzett az AMD
(főleg, hogy mit kell másképp csinálni - de ezt az nvidia pártiak - csak egy kudarcos próbálkozásnak látják )
Mindenesetre ezekből a tapasztalatokból született meg
az MI300X /MI300A / ... ami már elfogadhatóan jó
és technikailag néhány dologban még az nVidiát is túlszárnyalja.
A probléma, hogy az még CDNA -s ( és nem RDNA-s )
--------De dolgozik az AMD - a GCD/RDNA korrekt szétszedésén is;
és talán az RDN5 -ben már ilyen lesz ( UDNA -néven? )
(2024) https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/amd-patents-configurable-multi-chiplet-gpu-illustration-shows-three-dies
Az új, többrétegű chiplet-kialakítás három üzemmódot kínál:
- Egységes GPU mód: A chipletek együtt működnek egy GPU-ként, így közösen dolgoznak a feladatokon.
- Több GPU mód: A chipletek különálló GPU-csoportokként funkcionálnak, ahol mindegyik csoport saját feldolgozási egységekkel rendelkezik.
- Hibrid mód: Néhány chiplet egyesített GPU-ként működik, míg mások önálló GPU-ként.
természetesen
- az Intel is dolgozik valami hasonlón.
- és az nVidia is. -
Alogonomus
őstag
válasz
Az AMD valószínűleg sokkal nagyobb haszont termelve tudja elhasználni a gyorsítókártyákhoz szükséges chiplet összeszerelő kapacitását az MI300-as kártyasorozat valamelyik tagjához.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Alogonomus #66375 üzenetére
Igen tudom, hogy szerver szinten ez már nélkülözhetetlen(vagyis lehet nélkülözni, de azzal magát szívatja csak
).
Ezt én is olvastam pont ma.
Viszont ebben az esetben nem értem miért akkora kihívás össze legózni 3 vagy 4 chipletből (az AMD esetében) a "nagy" karit?
(az NV-nél érthető, mert az 5090 egy zabagép lesz a maga 2 chipjével is, már ha ez a pletyi igaz) -
Alogonomus
őstag
válasz
Robi BALBOA #66374 üzenetére
A chiplet technológiát nem dobta el az AMD, hiszen a szerverekbe szánt gyorsítóiban folyamatosan használja, csak asztali szinten az eddigi infók alapján visszaáll a monolitikus kialakításra.
Aztán persze van olyan spekuláció is, hogy a nagyobbik Navi48 chip valójában két összefordított Navi44. Ahogy egyes spekulációk szerint zöld oldalon a GB202 is valójában két összefordított GB203-ból épül fel. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #66372 üzenetére
Kiveve, hogy az RNDA4 nem chiplet lesz eddigi infok alapjan.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Busterftw #66362 üzenetére
Hát csak az RT miatt tuti nem fogok váltani.
#66363 Yutani: Szerintem a 2éves életciklus felénél ki fognak adni egy Flagship karit, de majd meglátjuk.
#66364 S_x96x_S: +1
Ha maga az architektúra jól sikerül, akkor vétek lenne kihagyni egy nagy karit, főleg úgy, hogy most már chipletekből annyit legóznak egymás mellé amennyit akarnak(kis túlzással). Nem is értem ezt, pont arról volt szó, hogy a chiplet miatt egyszerű lesz összedobni a különböző kategóriájú karikat, mert "kb" csak a chipletek számat kell variálni.#66365 TESCO-Zsömle: Azért egy 5090-re ugrani az igen nagy költség lesz, szerintem kevesen gondolkodnak ebben a kategóriában. Egy 4090 teljesítmény 300k körül kapósabb lenne.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ma már a meghajtó kb. OS komplexitású elem. A fejlesztésén többen dolgoznak, mint magán a hardveren. És alapvetően egy elég nagy release volt ebben a negyedévben, hogy ezt megemlítsék, mert megérkezett az a régóta fejlesztett fícsőr, ami minden újabb játékban képgenerálást csinál. És ezt érdemes kiemelni, mert az Intel és az NV még most sincs a közelében ennem a fícsőrnek. Az NV nem akar átállni szoftveres implementációra, viszont nem tudják meghajtóból jól korrigálni az OFA hardver hiányosságait, az Intel pedig nem is ilyen jellegű képgenerálást tervez, hanem eléggé speciálisat, ami nem igazán implementálható meghajtóban, annak ellenére sem, hogy szoftveres hátterű.
-
hahakocka
őstag
[link]
Ray Tracing: Is The Performance Hit Worth It?
Ez alapján nem ér annyi FPS szám vesztést amenyit 3-4 gamen kívül ad az RT. S érdekes hogy sok RT gameben nincs messze a 4090 től se annyira a 7900xtx ami fele annyiba se kerül. Raszterben meg kemény 10-15 fps sokszor a difi csak. -
S_x96x_S
addikt
> Persze, de ez teljesen normális mert a Switch 2 pár hónapon belül jön ki
De a PS5 PRO is most jön ki.
Amúgy a Switch - alternatívája az AMD oldalon
a "gaming" + "handheld personal computers" ( Z1, Z2 , Z2 Extreme )
ami egyre inkább erősödik.és az AMD (Jack Huynh ) célja
https://prohardver.hu/hir/amd_ryzen_z2_sorozat_pc_kezikonzol.html
" a Black Myth: Wukong című játékkal nem 45 percet, hanem 3 órát szeretne játszani, és eszerint tervezik a következő generációs platformot. Ezen például segíthet a meghajtóba épített képgenerálás." -
PuMbA
titán
válasz
S_x96x_S #66366 üzenetére
"Vagyis az nVidia alapú - gaming konzolok - dbszám alalpú - piaci részesedése a 2021 -es 56%-ról lement 33%."
Persze, de ez teljesen normális mert a Switch 2 pár hónapon belül jön ki és már 143 milliót eladtak az elsőből
PS5 és az Xbox Series viszont még nincs az életciklusa végén, 3,5 évvel újabb konzolok, így nehéz összehasonlítani.
-
S_x96x_S
addikt
kékQR halál. ( Linux AMD GPU )"DRM Panic "Screen of Death" Support Being Extended To All Recent AMD GPUs"
https://www.phoronix.com/news/AMD-DCE-DCN-DRM-Panic
-
S_x96x_S
addikt
( nVidia vs. AMD - gaming szegmens )
Ami tény: az AMD-nek a saját bázisához képest jelentősen csökkent a gazdasági eredménye.
de a két cég KÖNYVELÉSI "gaming" definíciója teljesen más. ( ahogy te is irod )
és az nem átfedő - nem lehet önmagában összehasonlitani.
- az AMD szétválasztotta RDNA vs. CDNA -ra ( ami majd az UDNA -val megváltozik )
- az nVidia RTX4090 - et nagy részben AI -ra és Professzionális célra veszik.
- az AMD "AI PC" -s dolgai az APU-k - ami nem az AMD gaming szegmens.ahogy írod:
""The Client segment includes CPUs, APUs, and chipsets for desktop, notebook and handheld personal computers. Gaming segment includes discrete GPUs, semi-custom SoC products and development services.""Jelenleg - pl
- Az AMD Gaming handheld (Phoenix, Z1, Z2 ) piacvezető
- és jövőre jön a az RTX4070M rivális csúcs APU ( Strix HALO ) - ami szintén a "Client"-be számít bele.Szerintem a jövőben át fogják definiálni a könyvelési kategóriákat az AMD-nél
Pl. az nVidia okosabb- összemossa az AI-val a gamin-et, és nem tudjuk a Switch -ből eredő bevételeket.És a Nintendo konzol bevételek ( amiben az nVidia és érdekelt )
szintén évről évre csökkennek ( jobban mint a PS ) és van éves szezonalitás.
https://www.vgchartz.com/article/461693/ps5-vs-xbox-series-xs-vs-switch-2024-worldwide-sales-comparison-charts-through-may/
Vagyis az nVidia alapú - gaming konzolok -
dbszám alalpú - piaci részesedése a 2021 -es 56%-ról lement 33%.
És valószínüleg az nVidia konzol bevételeik is lecsökkentek.Amiben meg vagyok győződve:
- A gaming szegmens kezd átalakulni.
- És hamarosan nagyrészt összeolvad az AI-val. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Robi BALBOA #66360 üzenetére
akinek RX6900/7900-as karija van az nem feltétlenül fog váltani.
Vagy nem AMD-re fog váltani... -
S_x96x_S
addikt
válasz
> Mondjuk nem hiszem, hogy a 2éves életciklusát az RDNA4-nek flagship nélkül akarják
új és más a stratégia.
És az AMD-nek is alkalmazkodnia kell.
és a fő stratégia irány = ALL IN AI
az RDNA5 több idő - ami amolyan gaming MI300X szerű lesz csúcskártya lesz UDNA -val . És az AI + Gaming jobban összeolvad, hasonlóan mint az nVidiánál.ami hivatalos - az az AMD-s Jack Huynh - által csepegtetett infók,
amivel fel akarja készíteni a közvéleményt.
( és ezeket az infókat korábban már kibeszáltük itt )AMD deprioritizing flagship gaming GPUs: Jack Huynh talks new strategy against Nvidia in gaming market
https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/amd-deprioritizing-flagship-gaming-gpus-jack-hyunh-talks-new-strategy-for-gaming-marketAMD plans for FSR4 to be fully AI-based — designed to improve quality and maximize power efficiency
https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/amd-plans-for-fsr4-to-be-fully-ai-based-designed-to-improve-quality-and-maximize-power-efficiencyAMD announces unified UDNA GPU architecture — bringing RDNA and CDNA together to take on Nvidia's CUDA ecosystem
https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/amd-announces-unified-udna-gpu-architecture-bringing-rdna-and-cdna-together-to-take-on-nvidias-cuda-ecosystem -
Yutani
nagyúr
válasz
Hát ha 6900XT teljesítményt kapsz sokkal jobb RT-vel és fogyasztással, már csak az ár az, amit az AMD elronthat. Persze meg kell várni a tényleges kártyákat, mert ígérni mindent lehet, de puding próbája az evés.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Pedig ez a terv, RDNA4 nem jon felso-csucskategoriaval.
4080(S)-7900XTX szintre tippelik a teljesitmenyt, jobb RT-vel. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
S_x96x_S #66350 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Hát kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz értelme egy RX6900XT-t leváltani az erősebb RDNA4-es karira majd.
Mondjuk nem hiszem, hogy a 2éves életciklusát az RDNA4-nek flagship nélkül akarják kihúzni, mert akkor akinek RX6900/7900-as karija van az nem feltétlenül fog váltani. -
Busterftw
nagyúr
Nem abban, a Client szegmensben.
solfilo
A 9000 szeriarol jottek hirek, hogy az nem fogy jol, ami egybevag DaVE-1 hsz-evel.
Aki 7000 vett, annak nem nagy elorelepes a 9000, meginkabb nem ha 7000X3D-rol van szo. Ok megvarjak max a 9000X3D-t, de a leakek alapjan gamingben nem nagy a valtozas ott sem. -
válasz
DaVE-1 #66355 üzenetére
Nem is értem egyébként hova rohannak proci szinten...aztán meg csodálkoznak a kutya se veszi őket.
a jelentés alapján elég sok kutya veszi a procikat:
• Client segment revenue was $1.9 billion, up 29% year-over-year and 26% sequentially
primarily driven by strong demand for “Zen 5” AMD Ryzen™ processors -
fLeSs
nagyúr
válasz
S_x96x_S #66350 üzenetére
"RDNA 4 delivers significantly higher ray tracing performance and adds new AI capabilities."
Sztem ettől nem kell hanyatt esni. Az RDNA3 is úgy lett beharangozva hogy így meg úgy jobb mint az RDNA2 (pl. 50%-kal jobb fogyasztás/watt), 50-70%-kal gyorsabb, blabla. Eleve nem fogják azt mondani, hogy vmi csak picit jobb mert elég hülyén hangzana, hanem azt fogják mondani, hogy sokkal jobb.
Meglátjuk. -
DaVE-1
senior tag
Ha a felvágottakhoz számolják az se érdekelne senkit se, ha nincs ok amiért váltana az új procikra az ember. Mindenhova sorolva se nőtt volna.
Nem is értem egyébként hova rohannak proci szinten...aztán meg csodálkoznak a kutya se veszi őket.
Egyszer talán azt a piacot kéne megcélozni amit az emberek szeretnének is és talán azt nyomatni...de ezek inkább a saját fejük után mennek. -
PuMbA
titán
válasz
DaVE-1 #66353 üzenetére
Ja, ok
Ezt értem, csak nem értettem, hogy a játék szegmens pénzügyi eredményeihez hogy jönnek a procik. A proci eladások a Client szegmensbe számolódnak:
"The Client segment includes CPUs, APUs, and chipsets for desktop, notebook and handheld personal computers. Gaming segment includes discrete GPUs, semi-custom SoC products and development services."
-
DaVE-1
senior tag
Mitől lodultak volna meg? Akinek 7800x3d ja van a kezdetektől nincs olyan ok (gaming fronton) ami váltásra ösztönözné a népet. Sőt kisebb szegmensekben sem.
Procit az ember nem 1-2 évre vesz (nyilván vannak akiknek számít a +0.1% meg jobb 3 secel gyorsabban vág valami azok akár félévente is cserélnek, de ezek száma hibahatár SE) -
S_x96x_S
addikt
válasz
Robi BALBOA #66340 üzenetére
> hogy milyen konkrétumokat tudni már az RDNA4-ről?
RDNA4 = [ Gaming+ , RT++ , AI++ ] - jövőre (early 2025) ;
AMD Confirms Next-Gen RDNA 4 GPUs Launching In Early 2025 With Significantly Higher Ray Tracing Performance & New AI Capabilities
https://wccftech.com/amd-confirms-rdna-4-radeon-gpus-launching-early-2025-faster-ray-tracing-new-ai-features/"In Gaming Graphics, revenue declined year-over-year as we prepare for a transition to our next-gen Radeon GPUs based on our RDNA 4 architecture. In addition to a strong increase in gaming performance, RDNA 4 delivers significantly higher ray tracing performance and adds new AI capabilities.
We are on track to launch the first RDNA 4 GPUs in early 2025.
Lisa Su - AMD CEO (Q3 2024 Earnings Call)" -
fLeSs
nagyúr
válasz
S_x96x_S #66347 üzenetére
"Q: Timothy Arcuri, UBS - $1.5b of Instinct in Q3, $2b in Q4?
A: We did better than expectations in Q3. We're now seeing our GPU scale approach our CPU scale."Szal az Instinct eladásaik már megközelítették az Epyc eladásaikat, egy másik bankár is kérdezte, hogy nem fogja-e a GPU (Instinct) kannibalizálni a CPU (Epyc) eladásokat. A Meta és a MS veszi a cuccaikat nagyon, a MS már 50+%-ban AMD-n fut.
Hát, jó lenne ha az Instinct mániból normális játékos GPU fejlesztésre is jutna egy kevés... -
S_x96x_S
addikt
Az AI és a data center a fő fókusz. ( ~ a zsíros mezők )
Ryan Smith and Dr. Ian Cutress - összefoglalójának a végén szerepel :
"AMD might snatch 10-15% of the AI market next year. Something to think about."
és tényleg furcsa lenne, hogyha az AI/DC részesedés nagyobb lenne a gaming-nél"That will continue into Q4, when AMD launches their 2024 refresh part, MI325X, which will offer memory and memory bandwidth improvements for memory-hungry LLMs. All the while, customers are still snapping up MI300X accelerators at a rapid pace, with AMD touting significant orders from Microsoft and Meta. As part of the prepared remarks, it should be noted that AMD stated that Meta has already deployed 1.5 million EPYC CPUs into its infrastructure, with perhaps more to follow. We already know at this point $MSFT is more than 50% AMD internally, and uses AMD on its ChatGPT inference due to the TCO advantage. Meta is using MI300X exclusively for its Llama 3.1 405B foundation models."
gaming:
"The poor performance here is a combination of a few factors, not the least of which is simply timing. At two years old, AMD’s Radeon RX 7000 family of video cards is approaching the tail end of its retail sales window, as attention turns to AMD’s forthcoming, RDNA4 architecture-powered cards. Meanwhile, AMD’s semi-custom customers have been drawing down their own inventory (despite the recent Playstation 5 Pro launch), ordering far fewer chips from AMD as a result. Officially, AMD is attributing the latter as the primary reason for the gaming revenue drop. With an operating margin of 2%, AMD is essentially losing money on their gaming hardware for the moment.
Looking forward, AMD reports that they will be launching their first RNDA 4 GPUs in early 2025. Meanwhile, there is no specific guidance on when semi-custom sales may improve, which historically is what’s driven much of AMD’s gaming revenue." -
fLeSs
nagyúr
Ez durva, hogy a negyedéves jelentésben egy Adrenaline update az egyik fő hír...
Játékokat készítő cégeknél lehet ilyeneket olvasni, hogy kijött egy patch vagy egy update vagy DLC, de az AMD nem játékgyártó cég.
Nem beszélve a 2%-os árrésről amit (többnyire) a VGA-kon keresnek. Nem csoda, hogy nem nagyon akarják magukat megerőltetni az NV ellenében.
Tényleg lemondtak erről. -
PuMbA
titán
válasz
S_x96x_S #66339 üzenetére
Kijöttek a Q3 adatok és nem látszik az AMD nyerés. A játékos szegmensben tavalyhoz képest 1 milliárdot zuhantak
NVIDIA már a messzi távolban van így.
“However, even though AMD's Data Center revenue grew by nearly $2 billion, the gains were overshadowed by a sharp drop in Gaming revenue. The firm's Gaming division measures AMD's GPU and gaming GPU sales, and during Q3, Gaming revenue sat at $462 million for a stunning $1 billion drop over last year's $1.5 billion. In its investor presentation, AMD attributed the drop to "lower semi-custom revenue," implying that weak console sales were to blame for some of its woes.”
DigitalFoundry-sok is jót röhögtek ezen a 8K állításon. Kicsit megszaladt a halandzsa, de CEO meg menedzsereknél megesik
-
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
S_x96x_S #66339 üzenetére
Bakker dobhatom ki az LG 83" M3-at, a mocsok 4K miatt.
A sötét(ített) szobát még megértem, de hogy 8K, amikor még most kezd elterjedni az 1440p, hát a fickó kicsit túl gondolja a dolgot.
Szerintem jó lesz oda egy faja 4K-s OLED moncsi/tv is.
Úgy általánosságban kérdezem az itt fórumozókat, hogy milyen konkrétumokat tudni már az RDNA4-ről? (próbálok informálódni, de nehéz össze csipegetni az infókat)
-
S_x96x_S
addikt
(konzol / a digitalfoundry is kitárgyalja a témát )
"Ex-Sony Boss Shawn Layden Says The Teraflop War Is OVER - And AMD Won"
https://www.youtube.com/watch?v=huxT_y97Ig4kontextus
"We've done these things this way for 30 years," Layden replied, "every generation those costs went up and we realigned with it. We've reached the precipice now, where the centre can't hold, we cannot continue to do things that we have done before."
Layden said he believed it was time for a "real hard reset" on the industry's current business model, even a "hard reset on what it is to be a video game. It's not 80 hours, it's not 90 hours, but if it is that's a whole different category."
He added the effectiveness of chasing more powerful hardware had "plateaued", and was unlikely to appeal to the majority of players. "We're at the stage of hardware development that I call 'only dogs can hear the difference'," he continued.
"If you're playing your game and sunlight is coming through your window onto your TV, you're not seeing any ray tracing. It has to be super optimal... you have to have an 8K monitor in a dark room to see these things... We're fighting over teraflops and that's no place to be. We need to compete on content. Jacking up the specs of the box, I think we've reached the ceiling.""
----------konkluzió ---> RT-hez nem árt egy 8K monitor és egy sötét szoba.
-
Busterftw
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
Mármint itt persze a VGA-kra gondolok.
CPU-k tekintetében pont fordítva áll a helyzet, már olyanokat lehet olvasni, hogy a 9800X3D, egy 8 magos proci $500+ lesz megjelenéskor...reméljük az Intel összekapja magát, különben felsejlhet az FX-57 amit az AMD $1031-ért dobott piacra.
-
fLeSs
nagyúr
Épp nézelődtem, hogy számítógépjavító bizniszt hogyan érdemes elindítani, és a tanácsok között volt egy pont ami ideillik (az AMD árazására vonatkozóan). Elég jól leírja milyen csapdából próbál kiszabadulni az AMD (és nem sikerül neki). Google translate szöveg:
5. lépés: Állítsa be a számítógép-javítási szolgáltatások árát
Csábító lehet, hogy az első induláskor a piac alatti árat kínálja. Ez a stratégia azonban visszaüthet. Ügyfelei arra számítanak, hogy továbbra is alacsony árai maradnak, ami megnehezíti az árak emelését a jövőben.
Ráadásul fennáll annak a veszélye, hogy az „olcsóbb” lehetőségnek tekintik, nem pedig a jó minőségűnek. Ez olyan ügyfeleket vonzhat, akiket jobban érdekelnek a legolcsóbb árak, nem pedig a minőségi szolgáltatás. Amint az árak emelkednek, ezek az ügyfelek eltűnhetnek, és arra kényszerítheti Önt, hogy a nulláról építse fel ügyfélbázisát.
Amikor belép ebbe az alacsony árciklusba, több ügyfelet kell felvennie, hogy fedezze üzleti költségeit és kifizesse a fizetését.
Nézze meg a környéken található többi javítóműhely tipikus díját, és ennek megfelelően állítsa be árait. Törekednie kell arra, hogy összhangban legyen azzal, amit a versenytársa számláz, miközben saját költségeit is elszámolja.
-
Srácok, kicsit sok az offtopik, főleg az nvidia irány, légyszi azt ne ebben a topikban.
-
T.Peter
őstag
Erdemes ilyenkor az adott allitasnak utananezni, mielott megosztanad.
A videoban is elhangzik, hogy nem restir, es attol, hogy adjacent-et mond, meg nem jelenti azt, hogy koze van hozza, ezek mind hasonlo technikak hasonlo problemakra.
[link] Itt a post amire hivatkoznak a videoban.
Itt pedig egy masik link, a megalights-on dolgozo vezeto fejlesztotol. Erdemes amugy az egesz thread-et vegignezni.
-
PuMbA
titán
"ami az nvidia levédetett megoldása..."
Hogy mi?
Biztosan nem. Itt van open-source-ban megvalósítva a ReSTIR: ZetaRay
"A hobby real-time Direct3D 12 path tracer. Mainly developed for learning and experimenting with the latest research in real-time rendering.
To achieve real-time frame rates, this renderer utilizes recent developments such as hardware-accelerated ray tracing (DXR), advanced sampling (ReSTIR), denoising, and smart upscaling (AMD FSR2)."
"Maradjunk annyiban hogy nem."
Persze, ilyet nem is állítottam az eredeti hozzászólásomban, csak azt, hogy hasonló megoldás a ReSTIR-höz
Alaposan olvasd el, amit írok mielőtt kommentelsz.
-
-
PuMbA
titán
válasz
T.Peter #66324 üzenetére
Unreal Engine 5 MegaLights Demo - Technology Explained
Itt elmondják, hogy egy doksiban látták, hogy ReSTIR "testvér" megoldással csinálták. Na meg a limitációkat. A Cyberpunk-hoz hasonló RT limitációkat láthatunk, ami biztosan ReSTIR-rel megy. Fény akkumuláció miatti lassú reakció, szemcsésedés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
bitblueduck #66308 üzenetére
Az nem az NV zárt formátuma, hanem a szabványé. Ez oda van adva, hogy bárki készíthessen rá implementációt, ellenkező esetben nem lenne szabványos. De valóban, megnyitva nincs.
A konzolos RT API-k eléggé mások is. És a teljesítményük is jelentősen jobb. De ez pusztán abból ered, hogy például PS5-ön ellenőrizhető, hogy ha valami lassú az RT-ben, akkor az miért lassú, míg PC-n ez nincs meg, azt el kell fogadni, hogy lassú, és nincs mit tenni.
Az AMD kínál alternatív BVH formátumot PC-re is, de az csak AMD-n működik abban a formában, ahogy az AMD felkínálja.
Amire nekünk szükség lenne az egy szabványos és nyílt formátum. Az nem sokat ér, hogy másnak van, és az meg gyártóspecifikus, mert az API maga mögötte gyártóspecifikus.
-
T.Peter
őstag
"Az Unreal Engine 5 Megalights-a is ha jól mondták egy videóban az NVIDIA által használt ReSTIR egyfajta változata."
Link?
Erdekelne.
A restir gi-t implementaltak de a leiras alapjan rosszabb eredmenyt kapnak mint a screenprobegather-rel, amit alapbol hasznal a lumen, szoval kerdes miert nyulnanak ehhez.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Yutani #66319 üzenetére
A Lenovo - például átkeresztelte TGX -nek
és megoldotta a hot-swap -et is.
"""
What is the TGX interface?
TGX graphics card expansion dock interface is based on OCuLink SFF-8611 interface. The transmission bandwidth is up to 64Gbps, equivalent to a full PCIe4.0x4, which is about twice the PCle data transmission bandwidth of Thunderbolt 4 or 3 times the PCle data transmission bandwidth of Thunderbolt 3. Unlike other brands' OCuLink interfaces, Lenovo's TGX interface also supports hot-swap, which means users can easily add or remove graphics cards as needed.
""""
https://www.chargerlab.com/oculink-review-of-lenovo-thinkbook14-2024-with-lenovo-tgx-gpu-dock/ -
S_x96x_S
addikt
válasz
Yutani #66319 üzenetére
Oculink csatlakozós notebook/mini-pc még ritka;
De az előnye - hogy nincs overheadje,
emiatt akár +40% -al több fps-t lehet elérni vele ( vs. TB )Az Oculink -et a notik - M.2 - csatlakozójára kötik rá és valahogy kivezetik a madzagot.
az https://egpu.io/ találsz több infót.
ha csak 1 db m.2 csati van,
- akkor lehet hogy valamilyen külső drive-ra kell rákötni az SSD-t
- vagy a wifi m.2 -jére kell csatlakoztatni."Thinkbook 14+ Oculink Installation"
https://www.youtube.com/watch?v=i1vKdlp-im0"turned my BROKEN LAPTOP into a GAMING PC *Oculink EGPU*"
video : https://www.youtube.com/watch?v=_E0dF9XA508> A már meglévő laptopok tudják fogadni ezeket
> az eGPU-kat a standard portok valamelyikén?Általában tudják az USB4-et is , ami szerintem a TB3 -al is megy.
( de azért nézz utána te is )
https://egpu.io/forums/builds/2024-aoostar-gem12-780m-r8k8ch-rtx-4080-aoostar-ag02-oculink-thunderbolt-win11/
3DMark Time Spy - Oculink : 23773
3DMark Time Spy - USB4v1 : 20687 -
S_x96x_S
addikt
válasz
DudeHUN #66316 üzenetére
> Srácoknak igaza van. Drága.
Ez relative
[ főleg akkor, hogyha nincs rá szükséged és kevés a pénzed ]De amúgy ez főleg a cégek problémája,
hogyha nem végeztek rendes piackutatást.Persze a piackutatást néha az indiegogo -s kampány helyettesíti mint itt is.
Szerencsére van alternativa.
https://www.indiegogo.com/explore/all?project_timing=all&product_stage=all&ended_campaigns_included=false&sort=trending&q=7600M
$521 - $ 611 ...> Ha valaki ennyit rádob, akkor vesznek alapból erősebb gépet.
a célcsoport valószínüleg azok,
akiknek már van egy mobil gépe,
- és a gépet nem akarja cserélni,
- és néha kell nekik egy erősebb mobil gpu.vagyis nem akarnak egy új gépbe beruházni.
és böszme nagy asztali eGPU-t se akarnak.
Szerintem egy kollégistának ideális lehet, hogyha hetente utazik.
Nyugaton a vonatokban is van rendes 220V,
és simán lehet használni egy kézi-konzollal utazás közben is.szerintem itt teljesen mások az igények mint egy desktop GPU-nál,
és azok az igények is racionálisak. -
cucka
addikt
válasz
S_x96x_S #66314 üzenetére
Nem a technológiai korlátok miatt nem voltak sikeresek ezek, hanem mert nincs piacuk.
Egyszerűen nagyon kevés ember van aki
1. Gamer
2. PC-n játszik
3. Nincs neki gamer pc-je, se gamer laptopja
4. Hajlandó kifizetni egy (amúgy is brutál drága) videókártya árának dupláját egy zajos, gyengébb teljesítményű megoldásért.Erre jönnek most a steam deck (meg a hasonló megoldások) felhasználók, ahol ugye a mobilitás a fontos.
Szóval megint csak, kevés az a júzer, aki vesz egy mobil pc játékkonzolt, és amúgy nincs gamer pc-je, de annyira fontos neki a grafika, hogy vesz hozzá brutál drágán egy egpu-t, amivel pont a mobilitást veszti el mert csak kábelen lehet használni.10 éve is mindenki lelkendezett, hogy hűde jó lesz az egpu. De ugye beszélni meg kommentet írni ingyen van, amikor virítani kellett a pénzt, akkor mindenki eltűnt, mert rájöttek, hogy bár ez egy nagyon jó termék ötlet, de valahogy nekik pont nincs szükségük rá
.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
S_x96x_S #66307 üzenetére
Srácoknak igaza van. Drága. Ha valaki ennyit rádob, akkor vesznek alapból erősebb gépet. Rétegtermék. Nagyon.
Az meg, hogy egy cég mennyi pénzt fektet bele a kutyát nem érdekli. Ha a fogyasztó úgy érzi nem kell neki, nem fogja megvenni. 600 dolcsiért meg pláne. Túl sokat tesznek rá. -
S_x96x_S
addikt
És várhatóan jön a Lenovo-tól is Z2 -es kézikonzol.
"Lenovo prepares three Legion Go gaming handhelds, first with AMD Ryzen Z2?"
https://videocardz.com/newz/lenovo-prepares-three-legion-go-gaming-handhelds-first-with-amd-ryzen-z2 -
S_x96x_S
addikt
> Szerintem most sem lesz, minden probléma
> ami akkor gátolta a terjedést az most is fennáll.Azóta sok minden változott:
- a Thunderbolt mindig elég drága csatlakozó volt és nagyon lelassult a fejlesztése.
( bár sok előnye van a TB-nak de van pár hátránya is
és a TB5 nagyon lassan jön ki a piacra )
de most megjelent az Oculink csatlakozó is mint alternativa és nem lehet megállítani.- A mobil kézi gaming pc-ket egyszerűbb bővíteni és az APU kezd beérni.
( https://www.pcgamer.com/best-handheld-gaming-pc/ )
és az AMD megoldások eléggé elterjedtek; ( AMD szerint piacvezetők )- és ott van az egyre jobb szoftveres támogatás ( a STEAM )
Persze a fentiek egymást erősítő szinergetikus dolgok,
ami most kezd berobbani. -
S_x96x_S
addikt
> De az első linken is szívesen megnéznék egy képet
> ahogy a "portable gpu" mellé odarakják az ytong tégla méretű 300 wattos tápegységet.ez egy ONEXGPU -s táp - és 330W -os power supply-t irnak
együtt 1.5 Kg.https://www.youtube.com/watch?v=I_eA_IbB-mo&t=577s
-
S_x96x_S
addikt
Amúgy a bővülő eGPU piacról - amire az AMD most ráerősített.
https://www.linkedin.com/pulse/external-graphics-processing-unit-egpu-market-global-trends-ttulc
""""
### **Future Outlook of the eGPU Market**
1. **Increasing Demand for Mobile Computing**: As remote work and mobile computing become more prevalent, users are opting for lightweight laptops that may lack powerful internal GPUs. eGPUs provide a solution, allowing users to boost graphic performance without needing a bulky desktop.2. **Booming Gaming Industry**: The gaming sector is one of the primary drivers of eGPU adoption. With the rise of esports and high-fidelity gaming experiences, gamers are looking for ways to enhance their setups. eGPUs can deliver desktop-like performance to laptops, appealing to gamers who need portability.
3. **Content Creation and Professional Applications**
4. **Advent of Thunderbolt Technology**:
### **Emerging Trends**
1. **Integration with Artificial Intelligence (AI)**
2. **Small Form Factor and Design Innovation**
3. **Gaming Optimizations**:
4. **Sustainability and Energy Efficiency**:
### **Potential Growth Areas**
1. **Education and Remote Work**:
2. **Cross-Platform Gaming**: .
3. **Customization and Upgradability**:
### **Strategic Recommendations for Industry Stakeholders**
1. **Enhance Marketing Strategies**:
2. **Invest in Research & Development**:
3. **Build Strategic Partnerships**:
4. **Expand Distribution Channels**:
5. **Focus on Customer Education**:
### **Conclusion**
The eGPU market is on the cusp of substantial growth, driven by technological advancements, heightened consumer demand for enhanced graphics capabilities, and changes in work and gaming habits. Stakeholders should closely monitor evolving trends and adapt strategies to capture new opportunities, ensuring they remain competitive in this dynamic landscape. Investing in innovation, fostering partnerships, and promoting awareness will be key to thriving in the future eGPU market.
""""
És az AMD is készül a kézi-konzolokba való az új APU-kal is.
( és lesz belőle drágább és olcsóbb is )
"AMD Ryzen Z2 Extreme rumored to feature 16 RDNA3.5 CUs, Z2 with RDNA3 and Z2G gets RDNA2"
- AMD Ryzen Z2 Extreme APU ( Strix, RDNA 3.5, max 16CU )
- AMD Ryzen Z2 ( Hawk, RDNA3, max 12CU )
- AMD Ryzen Z2G ( Rembrandt, RDNA2, max 12CU )https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-z2-extreme-rumored-to-feature-12-rdna3-5-cus-z2-with-rdna3-and-z2g-gets-rdna2
Ami érdekes az a CPU-k
mivel főleg Ázsia piacra megy
emiatt már nem a 4+4 -es felállás a menő, hanem a 3+5
( és a mögöttes okokhoz meg kell érteni a Tetraphobia-t ) -
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #66305 üzenetére
> "Drága"
A mobil eGPU - luxus cikk és a többi alternativa is hasonló árban van.
pl. https://onexplayerstore.com/products/onexgpu -
760 USD -ről 650 USD -re árazva. ( X 7600M XT eGPU + Storage )Amúgy ha valaki ismeri az USB4-es HUB-ok árait
akkor sejtheti, hogy itt nem a GPU nyomja meg az árakat.
És ebben van GPU ; és egy M.2 Gen3 csatlakozó az adatoknak.A cégek a saját pénzüket kockáztatják, amikor ilyeneket kiadnak
és valószínűleg jobban ismerik a piacot és a keresletet ezekre.Lásd mostani indiegogo kampányt:
ONEXGPU 2: Ultimate eGPU with AMD Radeon RX 7800M
Radeon RX 7800M | 2-3x FPS Gain | Up to 180W | Embd. SSD | 12G GDDR6 | OcuLink | Support 3 Screens
https://www.indiegogo.com/projects/onexgpu-2-ultimate-egpu-with-amd-radeon-rx-7800m#/ -
S_x96x_S
addikt
egyre több a hordozható gpu - OCuLink -el.
AYANEO Radeon RX 7600M XT Graphics Dock with 120W Turbo Knob and OCuLink set to launch at $599
https://videocardz.com/newz/ayaneo-radeon-rx-7600m-xt-graphics-dock-with-120w-turbo-knob-and-oculink-set-to-launch-at-599
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elite: Dangerous
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házimozi haladó szinten
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest