Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házimozi haladó szinten
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #66582 üzenetére
(találgatós +++ )
>>"Ezen kívül a "jövőállóság" a "jövőben" megjelenő játékokat jelenti"
>Valid erv, viszont hol huzzuk meg a hatart? (maradjunk a gamingnel)- a jövőálló definíciója == nem avul el hamar, vagyis képes lesz megfelelő teljesítményt nyújtani az elkövetkező 3-6 évben megjelenő játékok esetében is.
- A konzol fejlesztésből kell kiindulni - mint ami a játékfejlesztés alapja.
- konzolokon jelenleg a 16GB-ból ~13.5GB a felhasználható VRAM ( XBOX, PS5 )
- és ez még támogatva van speciális tömörítési cél procival is, mert azért a 13.5Gb se olyan túl sok ( XBOX X = BCPack ( 4.8GB/s) , PS5 = Kraken ( 8-9 Gb/s )
- Emiatt PC-n jelenleg én csak a 16GB VRAM -os GPU-kat nevezném jövőállónak. ( A 8GB, 10GB, 12GB-os verziókat nem ) - a 12GB - a "jelenleg éppen elég" kategória, de mivel nincs benne tartalék - emiatt számomra nem jövőálló.kontextus:
A Sony megkérdezte a fejlesztőket és leadta a rendelést a PS5 -re az AMD-nél, ( ?2016-2017 körül ) és 2019 -ben bejelentette az új konzolt."Mark Cerny kétéves visszajelzés-ciklust indított el a PlayStation 4 megjelenése után. Többször is meglátogatta a Sony fejlesztőit, hogy megtalálja, milyen hibák voltak a Sony hardverében, és hogyan lehetne fejleszteni ezt a hardvert a következő generáció számára. A PS5 fejlesztésében fontos probléma volt a játékok betöltésének ideje. Egy fontos cél az volt, hogy le tudják csökkenteni a betöltési időt, főleg olyan játékok esetén, amelyek dinamikusan töltenek be új játékterületeket.[1]
Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnöke azt mondta, hogy a Sony gondolkozott a PlayStation 5 olcsóbb verzióján, de végül arra jutottak, hogy ezek a konzolok hamarabb elavulnak."
https://hu.wikipedia.org/wiki/PlayStation_5-------
Érdekes kérdés viszont, hogy a PS6 -ra milyen igényeket kapott az AMD a Sony-tól,
és a fejlesztőknek most mi a szűk keresztmetszet.
Én annak kicsi esélyét látom, hogy megint duplázzák a VRAM-ot ( 2x16GB --> 32GB-ra)
de 24GB eléggé elképzelhető.
A nagy VRAM ( ~32GB) megvalósulását a jelenlegi LLM trend erősítheti.
mert az AI/LLM a játékokban is egyre inkább megjelenik.Én még a StrixHalo - architektúra hibrid VRAM -al történő kombinálásában is látok esélyt - a következő gen-es konzoloknál [ 16-24GB GDDR7 + 48-64GB LPDDR5 ( > 400Gb/s ) ]
Vagyis a jövő konzolai - tökéletes otthoni LLM chat futtató hardverek IS lehetnének - és ez egy olyan lehetőség - amin szerintem gondolkodhatnak az MS és a Sony mérnökei. -
PROHARDVER!
Az x vs y hitvitákat, flameket hagyjátok a topikon kívül légyszi.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #66556 üzenetére
Bocs kozben elsiklottam efelett.
"Ezen kívül a "jövőállóság" a "jövőben" megjelenő játékokat jelenti"
Valid erv, viszont hol huzzuk meg a hatart? (maradjunk a gamingnel)Az Ampere 4 eve jelent meg, a tesztek szerint jovotallobb, mint az AMD.
Az Ada "felidoben" es az UE5 terjedesevel, jovotallobb mint az AMD.A matekot komplikalja, hogy az ujabb generaciokkal megint az lesz, hogy az erosebb GPU kevesebb vrammal gyorsabb mint az elozo gen, elvileg "jovotallobb" megoldasa tobb vrammal.
Mire valoban "eljonne" a jovo (legyen barmennyi ev nalad a hatar), ezek a kartyak mar "elavultak" lesznek, nagyobb bottleneck a GPU ero.
Persze ha a trend megvaltozik, az kimutathato lesz a tesztekben es idovel kiderul a "jovotallosag" is.En csak azt mondom, a mostani es az elmult generaciok alapjan, jelenleg ez a trend, ezt mutatjak az adatok, a tobb vramnak AMD oldalon nincs ertelme.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #66578 üzenetére
"Ott voltak a botrányok vannak youtube videók szóval"
Azok a youtube videok, ahol a csavo a konkluziojaban velem ertett egyet?Tessek, ez volt a linked ebben a hsz-ben:
https://www.youtube.com/watch?v=Zr9JYo8Qss8
GTX 970 vs. R9 390 REMATCH - Which GPU Has Aged Better?A valaszban pedig en szamoltam neked ossze, hogy mekkorat buktal.
"Eurogamer tesztjeben (2015), a GTX 970 4GB 4%-al lassabb, mint az R9 390 8GB"
"A Techpowerup tesztjeben (2015), a GTX 970 4GB 3%-al lassabb, mint az R9 390 8GB."
"2020 modernebb jatekokkal: A GTX 970 4GB 0.6%-al gyorsabb, mint az R9 390 8GB."
(tehat epp a 970 javult idovel es dolgozta le a par %-os hatranyat)"Pontosan ugyanazt a konkluziot mondja a csavo is, hogy a GTX 970 erosebb GPU, ami sokat szamitott.
Emellett a GTX 970 remekul OC-zhazto volt (175W TDP VS 275W TDP), mig az R9 390 kb semennyire, mert szarra volt mar huzva gyarilag, AMD-hez szokasos modon.
OC miatt a GTX 970 konkretan behozta DX12/Vulkan alatt azt a hatranyt is, ahol az R9 390 jobban teljesitett.
A 3.5GB+0.5GB VRAM-ot is megemliti es tapasztalata szerint nem okozott problemat."Latod ez a legbicskanyitogatobb az egeszben, hogy en forditok ra idot, hogy neked kiszedjem az adatokat es bemasoljam a konkluziot, teljesen egyertelmuen ott van a te altalad linkelt tesztben, hogy nincs igazad, de azota is hozod ugyanazt a marhasagot.
Annyiszor felhoztad ezeket, miutan ezerszer meg lettel cafolva, hogy kivulrol fujom mit mikor irtal. De te csak folyatod tovabb a dezinformalast.
Aztan van keped nekem irni, hogy velem felesleges beszelni, ugyse ertem meg? -
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #66579 üzenetére
Nem mondanám szép szórás volt az UE5 nél. Volt ahol még RT ben is jobb volt az AMD picivel igaz asszem az AMD s game volt ha jól emlékszem.
Stalker 2 meg még mindig szarul van optimalizálva szóval engem nem hat meg egyik NV vagy AMD eredmény se még mert változni fog s még újabb driverek is jöhetnek és hát update-ek patchek. Az első rész is erről híres hogy hát sokára futott élvezhetően
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #66576 üzenetére
Látom felesleges veled beszélni mert úgy se érted meg. Ott voltak a botrányok vannak youtube videók szóval
S már sokszor mondtam a Steam false. Mert benne van a 100000000 kínai, japán és egyéb kávézó, klub, stb stb ahol bezony van ez a kategória gépekben ezer számban. (3060-3070 ig)
Plusz a legtöbben nem válaszolnak vagy nem frissítik amúgy a listát. Ezért false nekem.
3070 ről és a 970 ről a vram miatt nem sokan emlékeznek jó emlékekkelMondom ha évente gen-enként cserél valaki akkor ez lényegtelen persze. Mint a legdrágább hitelből vett legújabb APPLE ért azonnal futunk effektus is sikeres.
-
hahakocka
őstag
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #66574 üzenetére
Igen erre varjuk toled a forrast es a valaszt toled mar 1 eve, na hanyan adtak el?
Csak mert a 3070 a mai napig TOP10 kartya:A konkurens megoldas a TOP 60-ba se fer be.
"Ugyanez volt a 3070 -970 nél. Bírták volna még jó pár évig de hát elfogyott a vram."
Ott a bizonyitek, sokkal tovabb birja a 970/3070, mint barmelyik AMD ekvivalens.
A 290X/390 a listan sincs, a 6750XT-6800 meg top 60-ban sem.Erted mar, hogy mi a gond ezekkel a hsz-ekkel? Mondod a magadet mikozben minden teged cafol.
-
Busterftw
nagyúr
Sajnos nem vilagos szamodra, pedig 1 kerdesben leirtam, mirol ment a diszkurzus (sajnos, ujra).
Mi ertelme a +4 es 8GB vramnak AMD-n a konkurens Nvidia megoldasa ellen?
Semmi. Vagy mutatsd meg legyszives a teszten, mert az elmult 1,-1.5 evben hahakocka hozott mar vagy 40 tesztet, amivel keptelen volt megmagyarazni mi ertelme, mert 40x meg lett cafolva.Az UE5-tol varta a fordulast, konkretan irta a Stalker 2-t, most hogy megjelent a Stalker 2, tukor lett neki allitva, hogy a joslata tovabbra sem jon be.
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #66572 üzenetére
Nem mennyien vettek 3070 et a kérdés bakker továbbra sem, hanem hogy aztán mennyien adták el amikor elfogyott az erő erre linkeltem már korábban videókat youtubeon nem fecsérlek rá időt rá neked ha akkor se nézted meg. Ugyanez volt a botrányos 4 helyett 3.5 gb 970 eknél. S ahogy láttad nálam a 2GB os alap 380 is annak idején semmit se ért majd a 4GB os meg vitte szépen ahhoz képest az AC Originst. Tehát igen számít a vram és fog is hidd el de addig is vedd az esetlegesen 12gb os 5070 et majd KB 300-350e ft ért
Kollega mutatta hogy Alan Wake 2 nél ott láthatod, de a Stalker 2 nél is ahogy írtam nem nagy FPS számok vannak bármelyik oldalt is nézed még mindig optimalizálatlan az a game és AMD nek továbbra sincs drivere rá ellentétben NV vel így az összehasonlítás nehézkes. S eleve szerintem a Stalker 2 NV s game de erősítsen meg valaki hogy sponsor e. Mindenesetre az továbbra is lejön belőle hogy már FHD n se elég a 8gb ram és az erőben 4K képes 12gb os karikkal se hozol 50-60 fps általában. Pedig bírnák ha 16gb al lenne felszerelve. Ugyanez volt a 3070 -970 nél. Bírták volna még jó pár évig de hát elfogyott a vram.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #66557 üzenetére
"Nem tudom vak vagy e de a minimum és 1% okokról van ott szó hogy beesnek nem az átlagról..."
Hol esnek be?
1440p min FPS:
7900XTX 24GB 54FPS
4080S 16GB 54FPS7900XT 20GB 40FPS
4070S 12GB 43FPS
4070TiS 12GB 47FPS3080 10GB! 37FPS
6900XT/6800XT/7800XT 16GB 36FPS-35FPS-33FPS4K min FPS:
7900XTX 24GB 30FPS
4080S 16GB 30FPS7900XT 20GB 27FPS
4070TiS 12GB 26FPS (jaj 1FPS beesett)
4070S 12GB 23FPS (jaj 4 FPS beesett)3080 10GB! 20FPS
6900XT/6800XT/7800XT 16GB 20FPS-18FPS-19FPSNem fogy el a VRAM, hanem 4K-n az utobbi kartyaknal elfogy az ero!
Jol lathato, hogy a tobb AMD VRAM-nak nincs semmi elonye, se 1440p-n, se 4K-n."Ez volt 970-3070 nél vagy újabb NV karit vett 3.5, és 8gb miatt vagy AMD-t."
Nem volt ez, hiaba mondogatod. Nezd meg mennyi 970-3070 vettek az userek es mennyien AMD-t."az AMD ket állják a 16gb vrammal és raszterben a helyüket továbbra is."
Hazugsag, vilagosan nem ez latszik. Az Nvidiak jovotallobak, lasd elozo generacio, lasd a mostani generacio. -
Jacek
veterán
Igen a 3 FPS nagy játékélmény, de a 6800 bekapcsolod az FSR meg az FG és kapsz játszható sebességet, kapcsold be a 4070Superen a + 4Gb VRAM-ot
Ha ez nem jövőállóbb akkor nem tudom mi, a 4070S a jelennel is küzd nem hogy a jövővel.
Az 5070 a mai pletykák szerint 12Gb--vel jön, szóval az is becsuklik majd itt.... -
hahakocka
őstag
Igen és ne felejtsd el a mostani teszteken látható 1080p-1440-4K s 1% low és Min FPS eket se milyen beesések vannak 8-12 gb os karikon. 4K ultra-n néha még 16gb se elég . S sokszor 10-20 fps-ekre esik be elég ha csak 1 percig minden 10. percben. Nagy élmény lehet.
Legjobb példa erre pl a 2GB os RX 380 om volt, 4GB os változata 45-50 fps el vitte az AC Originst. A 2GB osom 10 el kb .Most még csak beesések vannak meg 10 fps es low és min fps-sek, nehogy sok vga odaérjen majd 8-12 gb szegmensben hogy hasonlót élhessen át.
-
hahakocka
őstag
Ennyi erővel az RT is
Csomószor ilyen eredményeket hoz. De attól még a jövőben javulni fog. Ugyanez igaz a a vramra, a jövőállóságot mutatja ez.A később és a mostani kártyáknál egyszerűen tovább fogsz tudni értelmes FPS számmal, RT nélkül pl 4K -n is akár játszani . Továbbra is fontos még a Min és 1% low FPS beesések sora ami nem lesz a mostani AMD kariknál. NV kariknál már most is van
-
PuMbA
titán
Számokban igen, de se 13 fps-sel, se 3 fps-sel nem lehet játszani
Egy játékos szempontjából mindkettő azt jelenti, hogy nem bír játszani a játékkal és ebben az esetben semmit nem ad a 6800XT több VRAM-ja.
"Ennek mi köze van hozzá, pénzt raktam volna rá hogy ez lesz a következő érv"
Az a köze van hozzá, hogy egy VGA jóságát az határozza meg, hogy te milyen játékélményt kapsz
A többi csak számadat, amit le kell fordítanunk a saját észlelésünkre. Hiába teszel a gépedbe egy 2014-es 512bites memóriabusszal ellátott VGA-t, ha egy mai 128bites memóriabuszú kártya sokkal gyorsabb. Ugyanígy 70 és 75 fps között senki sem mondja meg a különbséget, ha nincs kiírva a képernyőre, mert az emberi szem és agy képtelen különbséget mondani a kettő között.
"Ennyi erővel az RT is"
Sok játék van, ahol RT mellett van 40-60 fps-ed, szóval azért lehet RT-zni játszható fps számok mellett iss
-
hahakocka
őstag
De az RT meg a DLSS nem eszik vramot hisz bírja a 12 gb os kari is nem?
Amúgy itt látszik az első 4-5 kártynál mind csak 20-24gb van hogy azért ha maxon vagy számít és ez előremutat a jövőre is ahol még jobban fog alacsonyabb szinteken is. Ezt hívják grafikai fejlődésnek és a 4K meg +RT , DLSS-FSR hatásainak eszik a vramot és fogják is képzeljétek nem fog csökkenni...... De ami viccesebb hogy sokszor , ugyan játéktól függően 15-25% ért fizetsz 2-2.5 szeres árat továbbra is a 4090 ért. (4080-7900xtx hez képest) Tényleg csak annak éri meg aki milliomos kb. Ugyanez igaz 1440p-4K tekintetében magasabb textúrákkal egy 16-20gb os kártya főleg ha olcsóbb is a konkurensénél nem is kevés 10e ft al, jó hűtéssel, miért ne érné meg rajta a több vram?
-
Busterftw
nagyúr
Alljunk meg egy kicsit, ezt te hoztad ide a vitaba, nem en.
Senki nem beszelt arrol, meg hogy melyik kartyara az Nvidianak mennyit kellene, mennyit illene tennie.
"Mostmár 4080vs7900XT van ki a fact érdekel"
Lehet nincs meg a history, de pontosan ez az osszehasonlitas jott fel tole a vram temaban.En nem kanyarodtam el semmitol, keressuk a valaszt hahakockatol, hogy kartyatol fuggoen hol a +4GB es a +8GB elonye AMD vs Nvidianal, amit topikrol topikra, felrevezetoen megjosolt.
-
Jacek
veterán
Na nézzük is miről ugatok és trollkodom.....
És akkor mégis beüt a krach hogy a 4060Ti 16Gb gyorsabb mint a 4070S és a 4070TiElnézést csak 3.5x gyorsabb
Itt látszik amikor nem folytja meg a kártyáját az NV hogy pistike minden évben újat vegyek
Ugyan ezt látnánk ha egy 300e kártyán nem 12Gb lenne hanem 16Gb
Majd most jön az ultimate érve vehetsz 100k-ért drágábban
De mint mondtam gyönyörűen látszik az NV bullshit a 4060 Ti 8Gb és a 4060 Ti 166Gb között.....
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #66550 üzenetére
Nem tudom vak vagy e de a minimum és 1% okokról van ott szó hogy beesnek nem az átlagról.... Eleve eddig NV adott ki rá drivert AMD még nem ami előny van kb amiatt lehet meg lehet Nvidia sponsor game is nem tudom még oly friss. A minimum és 1% fps a gond ha elfogy a vram.... De akkor nagyon beesik. S továbbra se feledjük a sokkal olcsóbb magyarországi és sokszor Amazonos AMD árakat konkurens Nvidia gpu-hoz képest olcsóbban több vramot kapni bűn!
Hosszabb távcon is jól jön a sok vram mert pl nem fog minimum fps-ekben és 1% on kifogyni lehet vele játszani 5 éven át. Míg a többiek 2 évente cserélik vram hiány majd a vga-kat 'jó pénzért'. Ez volt 970-3070 nél vagy újabb NV karit vett 3.5, és 8gb miatt vagy AMD-t.
S_x96: Erről is beszéltem már de ők évente cserélnek gondolom
.. Nekem 5.5 évre volt egy az 5700 as 100e ft
Kíváncsi lennék, aki évente cserél még ha eladja is előző kártyáját (KRIPTO időszakon kívül) kevesebbet fizet e
Egyedül az Alan Wake 2 nem ment rajta mert full NV s game. S medium-highon tolom ma is a Dragon Age 4 et is. Minek cseréljek évente? A 16-24gb pedig 1440p-4k ra kell már néha sok mai gameben is 3-4 év múlva szerintetek kell majd?
Magas textúra, 4K RT DLSS-FSR megeszik majd
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Általánosságban az igaz - hogy több VRAM jövőállóbbá teszi a konfigot.
Nem mindenki csak játszik - és 3D,video,LLM-re nem árt a VRAM.
Ezen kívül ki tudja, hogy a Microsoft Copilot - milyen helyi LLM-eket akar majd futtatni.Ezen kívül a "jövőállóság" a "jövőben" megjelenő játékokat jelenti.
( Amelyekről még ma nem is tudunk. )
És a jövőállóság relativ. Ha valaki évente upgradel - annak ez egyáltalán nem fontos, de nem mindenki upgradel évente.A kérdés, hogy kell-e tartalék VRAM terén is. Szerintem kell.
."Nvidia’s planned 12GB RTX 5070 plan is a mistake"
https://overclock3d.net/news/gpu-displays/nvidias-planned-12gb-rtx-5070-plan-is-a-mistake/ -
hahakocka
őstag
Igen ahogy az előző rész amúgy is a Stalker 2 egy elég optimalizálatlan game pár update és patch kelleni fog mindkét oldalra az tuti.
Husky : Megint fals hasonlítás hisz ott ahol ezek a 12gb os Nvidia kártyák vannak tudod jól ugyanazon ár és teljesítménykategben AMD jó ideje 16 gb os kártyákat ad. Így false hülyeség egy 2-3 kateggel lejjebb lávő 12 gb os kártyával hasonlítani, se árban se erőben nem ugyanaz a szint. Nem konkurensei egymásnak.
A másik hogy a SUPER TI GIANT TRIPLE stb változhatok továbbra is 2-3. utólagos kiadás míg az AMD 1 el van ott ahol Ami ellen kiadták (sima 4070 4080 stb) az AMD ket állják a 16gb vrammal és raszterben a helyüket továbbra is.
RT ben persze jobbak még. Azt az RDNA 4 kérdés mennyi javít az RT n. S az árakon.
-
Jacek
veterán
válasz
Kicsit elkanyarodtál a 12Gb memoriától 300e kártyán..
Mostmár 4080vs7900XT van ki a fact érdekel, mind a kettő kártyá elvan a memoriájával és nem hugyozzák össze magukat meg nem limitálják a fejlesztőket hogy beszorítsák a 12Gb a szarjukat.. tisztelet a kivételnek..
Amit a mással vivsz az engem nem érdekelAz Nvidia azért adjon több vramot, mert illene?
-
Jacek
veterán
válasz
Raymond #66551 üzenetére
Nem? Ezen megy a mantra mindig kihangsúlyozva hogy a 20Gb nem ér semmit pl a 7900 Xt--n mert a 16Gb 4080 gyorsabb nála. Tehát a 20 GB memoriának nincs értelme.... heh?
Kurvára kisarkított amit írtam már.. de ezt írja
Nincs értelme a 24Gb-.-nek a 3090--en mert a 4080 gyorsabb nála -
Raymond
titán
"Ugyan az megint a logikad szerint a 4060 Ti 16Gb-nek gyorsabbnak kellene lennie a 4070 Ti -nel mert tobb memoria van rajta."
De hol irt ilyet? Se direkt nem irta se a szovegbol nem lehet ilyet leszurni. Megmondom oszinten ez mar szandekos trollkodasnak tunik a reszedrol.
-
DaVE-1
senior tag
Nyugalom nemsokára dobja az amd az atomot.. 7900XTX 24gb rammal ugye + kb 40%-al erősebb ray tracing tudás 7800xt áron..
-
gejala
őstag
Egyik 12 gigás kártya sem tud 1080p fölött renderelni GPU intenzív játékokban, mert kevés a GPU erő. Nincs értelme 4K-t idekeverni, senki nem fog natív 4K-ban játszani 4080 alatt. De sok játékban 4090 is kevés lesz hozzá.
A linkelt tesztben a 7900XTX átlag 27 fpse teljesen élvezhetetlen kategória, hiába több mint a 4070 Ti eredménye. Még a 4090 is nagyon határeset. 4K-hoz DLSS Performance kell 4070-eken, különben nem bírja a GPU.
-
Jacek
veterán
Ott végig is nézheted az összes nagy terhelés alatti eredmény majd minden gameban, QHD elöl van 4K becsuklik.
És se DLSS se FrameGen!!! Még jobban szenvedne mert azok is esznek Vramot.
Nem tudom magyarázzam e még hogy erre vannak gyártva a gamék hogy elmenjek 12Gb mert egy 300k kártyára ennyit mért ki az NV, de emelkedj felül megint rajtaÉs hagyjuk is mert meddő, igazad van mindenre elég a 12Gb tök optimális és ez kell amikor aaz konkurencia 5 évvel ezelőtt adott 16Gb.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
Yutani #66503 üzenetére
Szerintem gyönyörű amúgy a játék. Nekem 5800X3d meg 6700xt-vel fut 1080p High-on, de semmi komoly grafikai hiba nem volt még. Amúgy voltak vidik ahol én is kicsit azt éreztem, hogy downgradeltek, de a végleges játék nekem szebb lett mint amit vártam meg amit a későbbi vidikben láthattunk.
-
Jacek
veterán
Na szóval ki kellett kapcsolnom a frame gent mert olyan volt az egész mintha grizben probálnék célozni
Szar volt na, így olyan 40 fps mediumon, ettől a csúcs géptől ez is fasza
-
hahakocka
őstag
Nemcsak a 6800xt nem avult el, hanem a sima 6800 as is széepn továbbra is 4K ban duruzsol kollegám gépében 10 év Nvidia használat után, elégedetten használva még mindig 2 év után is.
Na de a HBM memória mindenek felett!Az látod mindent gyorsan visz! Ironia off
Na de a Stalker 2 t igaz még csak videókon láttam, de nem nyűgözött le. Többet vártam UE5 túl, főleg az első videók után. Láthatóan erősen downgradelték.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest