-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
-
paprobert
őstag
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
GeryFlash
veterán
Következő Xboxban várható egyébként eSRAM gyorsítótár vagy annak valamilyen örököse? Nem tudom hogy profitált bármit abból a One? Multicjmeknél gondolom semmit de talán exkluzívoknál?
(annál a rengetegnél )
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak a Microsoft a DLSS-nél ezerszer jobb megoldást csinált.
De mint írtam a cikkben is, a DLSS-nek nem a koncepciójával van a baj, hanem azzal, hogy a gyakorlatban nem működik. A Microsoft viszont sokkal régebb óta dolgozik ezen, és a GDC-n elég jó eredményekről beszéltek.
Az is számít, hogy ezeket a megoldásokat hogyan integrálod. A DLSS-nél csak egy fájlt tudsz bemásolni, aztán vagy működik, vagy nem. Nincs rá befolyásod fejlesztőként. A Microsoft megoldása teljes fejlesztői kontrollt ad.(#40895) GeryFlash: Szerintem a PS5 is képes rá, de a Sony-nak van egy érdekes hardvere, ami még ennél is jobb lehet. Azt a PS4 Próban kipróbálták, csak egy játék se támogatta. Viszont a háttérben nyilván megnézték, és javítgatták a PS5-ös bevetésre.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
GeryFlash
veterán
Dehogy lesz 700-1000 dollár Maximum 600 de inkább 500. Az biztos hogy nem 400 lesz mint ahogy pár hete azt sok medium egymástól átvéve hangoztatta.
Abu85: És akkor ez a Navi metaparancsok XXbox only lesz, a PS ebből nem profitál? Csak mert mintha úgy mondanád mintha ez az MS ütőkártyája lenne.
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezekben a fícsőrökben nem jövő van, hanem csak nyers teljesítmény. Másra nem igazán jók, csak brutálisan felgyorsítani a feldolgozást, miközben szemre nem veszed észre a különbséget, a natív megjelenítés és a trükkös megoldás között. Majd az E3-on erről többet fognak beszélni. Nem csak az AMD, hanem a Microsoft is. De egyébként az Intel és az NV-nek is lesznek metaparancsokat támogató meghajtói. Kísérleti support szintjén ilyennel mindenki rendelkezik.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
paprobert
őstag
Mire széles körben vásárolhatóvá válik a Navi, ~1 éves lesz a 7 nm. A teljes életciklusra vetítve már bevállalható átlagárba fog kerülni.
És ez a lényeg.
A fél-egyévenkénti árújratárgyaláskor ez bele van kalkulálva. Az első batch még drága, a második már olcsóbb, a harmadik korrekt, a negyediknél meg már utánad dobja a TSMC.
200mm2 egy alsóközépkategóriát üt meg, ami épp csak egy picit drága az elején, és piszok olcsó az életciklus végén.
A felfele nyíló profit olló megengedi a $10-$50 dolláros chip árnövekedést.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #40887 üzenetére
Mint írtam nem muszáj ezeket használni, de ezekkel a Microsoft lényegében azt kínálja fel, hogy Full HD-s igénybevételből tudjon számolni a motor 4K-s minőséget. Azért ez nem olyan rossz dolog, főleg úgy, hogy alig kell vele dolgozni a program szintjén. Ez lesz igazából az új Xbox killer fícsőre, de nyilván PC-n is elérhető, sőt, itt lesz kitesztelve, hogy mire jön az Xbox next, akkora már rengeteg motor támogassa, és szimplán ki lehet vele szolgálni a 8K-s tévéket is, anélkül, hogy a 8K-s felbontást ki kellene számolni, miközben a minőségkülönbség a natív és a trükkös opció között alig észrevehető.
Mindenki eldöntheti, hogy akarja-e vagy sem. Rengeteg metaparancs egyébként működik a régebbi hardvereken is, de az újak sokkal hatékonyabbak ebből a szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
félisten
Igaz amit leírtál. Inkább talán az a helyes, hogy sokkal tágabb intervallumba mozog már a középkategória, meg hát az is lényeges, hogy megint csak 2 darab kártya jön ki míg Nv egy komplett generációt adott ki a legkisebbtől a legnagyobbig.
A konzolokra: várjuk ki a végét. Szerintem a Ps5 simán 700-1000 dollár között fog mozogni, ami kb 2 x drágább mint anno a ps4 nyitó ára és 1000 dolcsiból összedobok azért egy igencsak használható PC-t is játékra akár most is,de akár 700 ból is.
Chipletet szerintem előbb fog NV bemutatni GPU ban mint AMD.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Petykemano
veterán
huhh, már megijedtem, hogy esetleg valami használhatóról maradunk le (megint)
De szerencsére mire ezek az ún metaparancsok érdemben használatba kerülnek, addigra a pre-navi kártyák úgyis kukábavalók lesznek. az Async compute hiánya is úgy földhöz vágta a Tahitiket és a hawaii is az LDS pressure megoldásának hiányában döglődik.Nekünk tehát azért kell(ene) többletet fizetni, hogy a MS-nak legyen min széles körben bétatesztelni az új fícsöröket, api funkciókat
Business as usual
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
De itt nem $200-rol van szo, hanem $400-rol! Duplaja egy nagyon arerzekeny szegmensben. Ezenkivul ez nem igaz, mivel ott van a gtx 1660. Persze a price/perf rataja picit romlott is. Az mas dolog, hogy a Navi megint hoz egy rakat ujitast es spiler lesz valamiben. Ugye nincs rossz gpu, csak rossz arazas. Kiterve a 7nm-re. Emlitettem, hogy ha csak +200MHz-t kapunk az eleg rohejes lesz.
"Egyszerűen baromi drága a gyartas és zsugorodik a piac."
Es ezzel szepen hajtjak a vizet a konzolok malmara es mostmar a stream gamingre is. Viszont mindekozben az uj ps/xb SoC-ja megint az AMD-tol lesz rendelve, szoval megiscsak meg tudjak fizetni az uj gyartastechnologiat. Sot, akar veszteseggel is arulni majd. Az asztali gpu piac ezzel maga alatt vagja a fat. Nagyon ideje lenne a chiplet designak, a koltsegek kordaban tartasara. Raadasul a hbm ara is melyrepulesbe kezdhetne 4 ev utan.# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert vannak a Navinak olyan képességei, amiket a korábbi hardverek nem tudnak, és ezekre a Microsoft hoz is API-t.
Ettől még a korábbi hardvereket megtarthatod, csak azok nem fognak olyan gyorsan működni ezeken az új lehetőségeken, konkrétan metaparancsokkal, mint a Navi.
[ Szerkesztve ]
-
Pipó
őstag
Én azt nem értem, miért jó az a stratégia, amikor egy gyártó a piacon már általa jó ideje elérhető teljesítménnyel ad ki újabb fejlesztésű kártyát. Beleöl egy csomó időt, pénzt a fejlesztésbe, miközben a márka fanatikusok már megvették tőle ezt a teljesítményt korábban, a másik oldalt ebből a szempontból meg egyébként sem érdekli.
Jó dolog az innováció, de miért jobb ez, mint az nVidia stratégiája? Idegesítő, hogy nincs verseny.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Z10N
veterán
válasz Televan74 #40879 üzenetére
Nagyon keves fanatikus fog rafanyalodni. Szerintem inkabb vesznek jo aron vega56/64-t. Bitcoin-t mar reg nem banyasznak gpu-val. Sot a manapsag nepszerueket is mar asic-kal toljak, szoval nem. Lehet viccelodni, de nem sokan fognak rajta nevetni...
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
GeryFlash
veterán
+1
Ez így teljesen versenyképtelen. Pontosabban ugyanannyi perfomance/ár arány csak éppen RT nélkül (ami aztán vagy preferencia vagy nem, de semmiképp nem minusz).
-
félisten
Csupán az törtenik, amit Abuval már beszélgettünk pár hónapja, hogy a 200 dolláros kozepkategoriat el kell/lehet felejteni. Egyszerűen baromi drága a gyartas és zsugorodik a piac. Ettől függetlenül a navi szerintem jó lesz, mert tartja a lépést a kokurenciával (igaz más csikszelen) és ez mindenképpen jó.Persze az egy gyomros lehet, ha ősszel Nvidia bemutatja az Ampere titant 7nm-n, mert 40 % körüli perf/Watt javulást pedzegetnek, de az meg sokára lesz, ha lesz.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Z10N
veterán
Ezzel csak az a baj, hogy ez meg csak msrp. A boltok polcain ebbol a custom verziok legalabb $30-50-ral tobbe fognak kerulni. Ekozben a rtx2060-t newegg-n mar meg lehet csipni $320-340-ert is. Az igy mar $100+ difi...
Mellesleg a reputacionak a magasabb kezdo ar - hiba is csokkentenek utana - nem fog jot tenni. Illetve itt nem arat kell vagni, hanem szo szerint trancsirozni kell majd az aron (25% vagy tobb), ha ebbol eladast akarnak csinalni. Ezenkivul ahogy mondod is keszlet sem lesz szokas szerint egy darabig. Marpedig 3/4 evvel lemaradva es ilyen arazassal megint garantalt a bukas. Meg akkor is kenyelmetlen helyzetben szoktak lenni amikor jobbat adnak olcsobban, nemhogy: megkesve, ugyanazt es dragabban. De ismetlem ne igy legyen.
Raadasul a price/performance ratio ezzel megint nem lett megvaltva. Nemhogy staganal, de meg csokken is?!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #40876 üzenetére
Maximum a Google, de csak tesztre, mert megfeleződik a kiszolgálható játékosok száma, vagyis ugyanazt a központot kevesebb játékos befizetéseiből kell fenntartani, ami nem éppen jó dolog. A legtöbb gépben tehát marad a dual Vega 10.
-
Pug
veterán
Ha az elején úgyis csak alacsony darabszámban tudják piacra dobni őket, akkor bevállalhatják a magasabb átazást. A magas árazású raktárkészlet hamar kipörög, aztán mikor már van normális stock akkor lehet szépen árat vágni...
A nyakamat rá, hogy az official launch után min egy negyedévig nem lesz értlemes supply a Naviból, addig meg mehet a fanoknak, akik ki vannak rá éhezve, akár felárral is.
-
Z10N
veterán
Nem is ultem, mint masodjara mondom kerdeztem...
Viszont a tenyen nem valtoztat, hogy $399-ert a kutya se fogja megvenni. Meg $299-ert is fanyalognanak. Tudjuk nagyon jol, hogy a konkurencia taborabol is azert varjak a Navi-t, hogy olcsobban kapjanak "zold kartyat". Marpedig ha egy Sapphire PR manager nyiltakozta ezt, aki gondolom eleg kozel all az AMD koreihez PC Partner leven, majd azt nem sokkal kesobb torlik, akkor az elegge hiteles infonak szamit. A masik $499-ert erdekes modon rtx2070 (msrp) arra lett belove. Szoval valamit nagyon guritania kell, hogy ebbol eladas legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz Televan74 #40870 üzenetére
Nekem aztan abszolut nem faj. Csak a konkurencia oldalarol ez lesz az elso vesszoparipa, majd figyeld meg. Ha lenne rtx2060 kartyam meg azon se kapcsolnam be az RT-t, mint ahogy a csilli-villi elsimitasokat se szoktam. A nyers teljesitmeny erdekel, persze az AMD meg mindig igergeti, hogy majd most ki lesznek hasznalva a szunnyado TFLOPS-k. Az eyecandy feature jo ha van, de amig nincs szeleskoruen elterjedve es tamogatva ertelmes sebesseggel, addig csak demozni alkalmas. A Vulkan tamogatast viszont annal inkabb surgetenem mindenhol, de csak nem akar elterjedni. A dx12 meg ahogy nezem nem valtotta meg az iparagat.
-
Z10N
veterán
válasz Petykemano #40865 üzenetére
Valamit nagyon tudnia kell, mert nemhogy olcsobb, hanem meg dragabb is. Meg ha $299 lenne akkor se vennek annyira az "RT hianya" miatt. De $399-ert meg a fanatikusok se fogjak megvenni. Mellesleg nem ezt harangoztak be $249-ert meg anno? Ilyen arak mellett marad a konzol, bar azok is dragulni fognak. A hab a tortan az lesz, hogy 7nm-rel kapunk majd +200MHz-t, ha nem optimalizaltak erre, ami rohej. De ne igy legyen.
-
Televan74
nagyúr
Akkor én abban 10% -ban vagyok.De mi van ha tudja a 2070 szintet 399$ -ért? De konkrét tesztek kellenek először,csak utána szabad ítéletet mondani róla.De az AMD sem hülye,oda árazza ahol a konkurencia termékei vannak teljesítményben.Pedig neki piaci részesedést kellene szereznie.És azt csak gyorsabb és jelentősen olcsóbb termékkel tudna.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Raymond
félisten
válasz Petykemano #40865 üzenetére
De igen. Tobb ertelme lenne ha a $399 a 2070 a $499 pedig a 2080 szintjem van, de figyelembe veve hogy a RVII van a 2080 ar es teljesitmeny szintjen ez valoszinutlen.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Tyrel
őstag
válasz Televan74 #40861 üzenetére
Miért? A kisebbik megy 399$ áron az RTX 2060 ellen, amit kapni 349$ körül és jár még hozzá egy köteg nVidia hype, meg persze még RT is.
Ilyen árazással a Navi full versenyképtelen lesz, csak az AMD fanok veszik majd, az meg a gamer piacnak... hát talán 10%-a?...
Turenkarn
-
Z10N
veterán
válasz solfilo #40859 üzenetére
Sapphire preparing two Radeon Navi models for July 7th launch
Ui: Lehet keresgelni a 731F: C1-re. Mar vannak 3dmark eredmenyek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz solfilo #40859 üzenetére
A morzsák még megvannak.
Én ilyet soha nem mernék tenni hogy árat és teljesítményt kiírok, azokkal nagyokat lehet bukni vagy letörlik Petyke bátor manó , de sokszor még AMD is fake árakat közöl boltokkal aztán árlista frissítés megy a megjelenés napján.
Azt meg hogy nem lesz fixfunkciós mag RT-re ebben a genben azt tudjuk.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Petykemano #40855 üzenetére
Ez igaz is lehet, mert elméletileg jön a 2070 TI (ugye Vega 56 VS 1070 és TI esete a forgatókönyv) de ez azt jelenti, hogy árban nem mennek Nvidia alá, sőt... valoszinuleg NV leviszi a 2070 árát és a TI verzió lesz 499$. A 2070 és a 2060 között kb 15 % van, de az 350 dollár. Első reális ar infó szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Petykemano #40855 üzenetére
Az meg kb Radeon VII nem? mondjuk 499-ért jó is lenne/bili
-
törölt tag
Áh beszélgethetünk mi itt bármiről úgyis mindenki ezt várja tőlem .
A Navi a Computex-en kerül bemutatásra május 27-én, és az indítási időpont július 7-én lesz.
A Navi jelenleg két verzióval rendelkezik, az egyik ára 499 dollár, a másik 399 dollár.
Elutasították a „Big Navi”, az 5120SP létezését
Interjú a Sapphire Technology Product Managerével[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Petykemano #40843 üzenetére
és ebből melyikek sejthetően Naviban is meglévő képességek ?
-
westlake
félisten
válasz golya87 #40845 üzenetére
És szerinted erre már akkor gondoltak a gyártók, amikor ezeket az alaplapokat tervezték? Ugyan. Én arra tudok gondolni, hogy amíg nincs újabb socket, addig a jelenlegi tervezés megfelelő lesz néhány generációra. Az utóbbi kettő meg nyilvánvaló. Mindenesetre örüljünk neki, ezzel csak nyertünk.
#40847: Arra próbáltam célozni, amit (részben) te is írtál. Lehet, hogy még a Gen5-höz sem kellene másik socket, vagy éppen több vezeték.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Mifene?! Erre ki gondolt volna?
Mondjuk ez egyelőre csak feltételezés. Ennek ellenőrzéséhez kellene egy PCIe eszköz, aminek "kevés" az x16 Gen3. Mondjuk az is igaz, hogy ha nem így lenne, akkor nem került volna be a Gen4-es beállítás a mostani BIOS-okba.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Petykemano
veterán
válasz #82819712 #40842 üzenetére
# 1 Command Processors
Számomra az az érdekes kérdés, hogy az ACE/HWS meg tudja oldani, hogy felosztja a GPU-t két virtuális gpu-ra és párhuzamosan használja így a (két) gput a két szemnek szóló kép készítésére, akkor vajon ettől hány lépésre van az, hogy fizikailag nem egy, hanem két GPU-val teszi ezt?# 2.3 Geometry Engine / Primitive Assembler
Itt főleg a nyuszis cucc az érdekes. Meg persze a culling. Kicsit visszaigazolva érzem ezzel azt a gondolatomat, hogy az AMD kártyák azért lasabbak és fogyasztanak sokat, mert értelmetlenül dolgoznak többet. Ez a nyuszis példa azt mutatja, hogy a távoli, vagy főleg nem látható tárgyak geometriáját jelentősen le lehet egyszerűsíteni. "No more tesselation under water"# 2.5 Shader / Compute Engines
Érdekes dologra hívja fel a figyelmet: nevezetesen arra, hogy a korábbi Shader Engine-t a vega kicsit szétválasztotta és a Geometry engine az elején, Compute engine a közepén és pixel engine a végén - ezek a kifejezések hangsúlyosabbak. Hogy ennek milyen jelentősége van a későbbiekben, azt nem tudom, csak tippelni tudnék.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
törölt tag
válasz Petykemano #40841 üzenetére
Ha nem haragszol a húngaró-t választom.
Epyc-nél a magonként 4 szál az ami a GPUknál a parancsfeldolgozó.
parancssori processzor és 8 ACE ->virtualizációt támogató parancsprocesszor, 4 ACE ,2 HWS
lehetővé téve számunkra, hogy párhuzamosan futó több allistában virtualizáljuk a parancslistát."Ez ideális a virtuális valósághoz, ahol a GPU-t gyakorlatilag két azonos GPU-ként futtathatjuk, amelyek mindegyike a GPU grafikus erőforrásainak felét használja, és így lehetővé teszi, hogy minden parancslista kezelje egy másik képet az ügyben például a VR-t az osztott keret rendereléssel anélkül, hogy fizikailag létező másik GPU-ra lenne szükség, és a két GPU-k két különböző memória-kutakkal való összehangolásából eredő problémák nélkül."
Egyrészt nagyon jó másrészt pofon a chiplet elméleteinknek GPU fronton.A Core Fabric-ban egy 64KB RAM Scratchpad, a Global Data Share vagy a GDS. Ez az a rész, amely a mai napig az első GCN-től kezdve a legkevésbé fejlődött, és nagyon kétséges vagyok, hogy látni fogjuk annak fejlődését. Egyértelművé kell tenni, hogy ez nem egy gyorsítótár, hanem olyan memória, amelyben annak használatát kifejezetten a kódban kell bejelenteni, de nem érdemes rá koncentrálni.
" a részletesség szintjét automatikusan szabályozzák"
Ha a nyuszi messze van így néz ki bal ha meg közel akkor jobb és ez automatikus."Az a tény, hogy a primitív árnyékolókat teljesen Vega-ban dobták el, de egy levelezőlistában az AMD egyik mérnöke azt válaszolta, hogy ezt a GPU következő generációjában (GFX10 / Navi) támogatják, és ezért ez lesz az egyik a PS5 GPU-ban látható dolog."
A DSBR az Nvidia Tile Caching-nak felel meg, amely a Maxwell-ből származik, de az AMD-ben ez a Vega-ból származik, és mivel a BVH nem lehetséges anélkül, hogy a raszterizált egység DSBR lenne, ez magyarázza, hogy miért kell a Neon Noir Crytek demónak legalább Vega 56"
Milyen VS tartalmat hozott ide uram ? még a végén kiderül NVben már van primitive shaders
Klassz cucc lesz ez és van egy hatalmas előnye SOKKAL JOBBAN megszabhatja a saját maga útját míg a Navinak továbbra is csak ott van előnye amely modern motrokba már beépültek a képességei.[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
-
törölt tag
Olvasmány az AMD döntéseinek megértéséhez.
How fast would a computer need to be to raytrace in real-time?
Pussold a more-t[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Nekem csak a kezdeti árazás volt a bajom.. Mikor megjelent, itthon 130K-ért volt pár darab, aztán a bányaláz felvitte az árát 200K közelébe, annyiért azért már nem találtam annyira jó vételnek.
Kíváncsi leszek, hova és milyen áron fogják pozicionálni a Navikat.
Engem nem érdekel, ha lassabb lesz, mint a 2080Ti, ha korrekt hozzá az árcédula. -
HSM
félisten
válasz TTomax #40834 üzenetére
Én a 9700K-ról beszéltem, azt hittem, ahhoz a vonalhoz szálltál be eredetileg.
Persze, sokat lehet nyerni némely generációnál OC-val, ez kétségtelen, nálam is 4Ghz-en jár az eredetileg 2,8Ghz-es elsőgenerációs hatmagos Xeon, de itt nincs is gond a levegős hűthetőséggel.Szval, ha a 3770-esed korát kérdezed, azt hiszem én nyertem.
-
GeryFlash
veterán
Nem teljesen értem hogy AMD radeon topikba utolsó 20 komment miért AMD vs Intel processzorokról szól
-
TTomax
félisten
Legalább 2-3 gennel ki lehet tolni a csere idejét OCval,ne a kihegyezett 9700at vedd alapul,abban nincs 30-40% OC épeszű keretek között,de a 2600K/3770K/4790K-ban volt....
3770K van a gépemben,hány éves is most már?Előtte 4930Km volt binnelt,az még a mai napig jó,mint ahogy az 5930K is,8700Któl már nem nagyon él ez a lehetőség,ki van csavarva a 14nm+++++,reméljük a kisebb ryzenek a 7nm miatt jó OC potenciállal fognak rendelkezni
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
HSM
félisten
válasz TTomax #40827 üzenetére
A probléma, hogy azért az (erősen optimista) +30-40%-ért durván el kell rontani a proci perf/watt mutatóját. Tehát praktikusan, ha nem akarod a kellemetlen mellékhatásokat, akkor egy több maggal rendelkező példányt kellett volna venned... Alapból is 150W körül megy, az allcore gyári 4,6Ghz turbóján a legtöbb lapban [link], ezen max egy szűk 15-20%-ot tudsz csak javítani, és akkor nagyon-nagyon optimista voltam... Ehhez képest ha valakinek annyira több sebesség kell, akkor bőven van miből válogatni... [link]
Oké, nyilván drágábbak, de ha kiszámolod, mennyit kell költeni egy 9700K-ra, mire mondjuk egy kultúrált kimaxolt allcore 5Ghz meglesz vele (top lap + top hűtő + top ram sem épp olcsó móka ehhez), már lehet kijött volna belőle egy sokkal komolyabb rendszer, ami péppé veri átlagos körítésben, tuning nélkül is.(#40828) Tyrel: Szerintem egy Vega56 (vagy akár 64) megfelelően belőtt áramfelvételi limitekkel, referencia órajelen a mai napig teljesen jó perf/watt mutatójú. A RT-en kívül mindenben megállja a helyét szerintem. Nagyjából 200W-ból remek teljesítményt nyújt, és már az ára is egész korrekt lett.
A Polaris viszont tényleg már kicsit "öreg", pár ziccer hiányzik belőle, de ettől függetlenül azért szépen teljesít az árához képest, FHD-ban azért jól el lehet vele lenni, ahogy a Vega-val is 1440P-ig.[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
Szerintem meg pontosan annyira vannak lemaradva CPU fronton is mint VGA fronton.
Bármelyik CPU review-t is nézi az ember az intel mindig a Ryzenek felett teljesít szépen. Ezt ledolgozhatja a Ryzen3 és akkor majd azt mondhatjuk, hogy nincsen lemaradva.
Pont ez a helyzet a VGA fronton is, bár igaz hogy ott nyers teljesítményben talán jobban elmarad a csúcs AMD a csúcs vetélytárstól. De lényegében ott is minden játékhoz van olyan VGA-ja amivel a fullHD 60 FPS legalább megvan. Valamint a Navi ott nem is a felsőházba érkezik, mint a Ryzen3 a prociknál.
Szóval értem, hogy számodra most fontosabb volna a VGA-val javítani, de az AMD-nek kb egyformán fontos a kettő de CPU fronton nagyobb lehetősége van.Clint Eastwood FTW
-
szmörlock007
aktív tag
Megértem a mondandód lényegét és el is fogadom, de személyesen nem értek egyet. A cpu-piacon sokkal nagyobb potenciál hever az amd előtt most. Nézd meg csak mennyi bevétele van az intelnek az asztali piacból és a szerverpiacból. Sokkal több, mint nvidiának a gpu-piacból. Ráadásul most az intel ellen van esély egy előny kidolgozására amíg be nem érnek azok a fejlesztések a kékenél, ami már az új irányvonal mentén születtek(Renduchintala, Koduri, Keller), míg az nvidia ellen jelenleg sokkal nehezebb előnyt kiépíteni.. Jók a ryzen procik, technikailag a zen2 pedig verni is fogja az intelt, de a részesedésen még sokat kell dolgozni. Nem beszélve a szerveres bizniszről, ami egyértelműen a prioritás jelenleg amd-nél, teljesen jogosan. Megjegyzem, az intelnél is és az nvidiánál is a szerveres vonal kapja most a legnagyobb fókuszt.
-
Tyrel
őstag
válasz Raggie #40826 üzenetére
Jó hát az nem az én problémám hogy egyesek még 6-8 éves platformokon ücsörögnek, nekem is volt Ivy de a 2. generációra már simán megérte lecserélni.
Mindettől függetlenül a mondandóm lényege ott az volt, hogy a 2. gen. Ryzen már elég jó, életképes alternatíva, veszik/vették is sokan... termeli a nyereséget, hozza a piaci részesedést, és egy átlag gamernek istenigazából mindenre elég már... nem itt vannak lemaradva.
Ezzel szemben GPU fronton a Polaris már öreg, a 3. bőrt húzogatják róla, és bizonyos játékoknál már FHD-ben is kompromisszumra kényszerít, pedig a játékosok többsége már minimum 2560x1080-ra váltott, vagy fog nem sokára.
A Vega meg kb. a "too little, too late" definíciója, messze túl későn lett megfelelő áron kapható, elég nagy a szórás a teljesítményében, sokat fogyaszt... ééés már tavaly is több olyan hsz. volt itt a fórumokon, hogy Vega 64-ük van, de kevés nekik, 3440x1440 meg 4K monitorok alá... Persze azóta jött egy VII, meg is lehet nézni milyen volt a fogadtatása, pont ugyan úgy "too little, too late".Nem hinném hogy találni olyan játékot amiben magas grafikai beállítások mellett egy Ryzen 2600 ne lenne elég minimum 60fps-re, olyan viszont egyre több van amikben a Polaris / Vega már elvérzik ugyan ezen a feltételen.
Itt GPU fronton vannak lemaradva, itt veszítenek folyamatosan piacot, itt vannak az elégedetlen "rajongóik", itt kellene nagyot robbantani...Turenkarn
-
TTomax
félisten
Azért igencsak jelentős pénzeket meg lehet spórolni ha tudod,hogy van egy laza 30-40% OC még a rendszeredben/procidban.Lehet hogy még most nem érdemes,de előbb-utóbb az lesz.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Raggie
őstag
Szóval, mint ahogyan az alábbi pár hozzászólásból is látszik van itt még bőven hely a jó kis Ryzen3-nak, kell az is.
Nem tagadom a jó Navi is kéne az AMD-nek, de a népnek legalább annyira kell a jó Ryzen3, mint a jó Navi.
Én is drukkolok nekik mindkét fronton.
Clint Eastwood FTW
-
HSM
félisten
Kérdés, érdemes-e húzni... Kevés magon terhelve alapból magas órajelen jár, ha meg mind a 8 mag kapja az ívet akkor akár gyári 3,6Ghz is elég korrekt tempó, amit még mindig felturbózhat 4,6Ghz-re, ha akad hozzá még kihasználatlan TDP a beállított, gyárilag 95W keretből.
-
Tyrel
őstag
válasz Devid_81 #40823 üzenetére
"Vízforraló" a Ryzenekre is kell, ha rendesebben húzni akarod a léghűtés max. szélzúgással együtt bírja. Ezektől kár azt várni mint az Ivy-től, hogy ráraksz egy TX2-t és lemegy a térképről is. Ugyanakkora hőátadó felületre 2-4-el több processzormag jut, nem tudják elvezetni a meleget... hiába lenne hozzá bőven elég maga a hűtőborda, nem tudja neki hatékonyan átadni a hőt...
...és ezt már megjósolták korábban hogy gond lesz belőle, azért vannak évek óta rendszeresen hírek olyan 3D / rétegelt chipekről amikben a lapkák/áramkörök közé vannak fűzve hőelvezető rétegek/szálak, hogy a hőátadó felületet így növeljék.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
X2N
őstag
válasz Raggie #40818 üzenetére
Szintén zenész. Kivárom a Zen2-t, A 2700X-re nem látom értelmét váltani 3770 után. Kíváncsi leszek az új széria 16 magos szörnyetege mennyire fogja utoléni/lekörözni a 1950X/2950X-t. Szerintem az AMD hülye lesz a HEDT-nek konkurenciát csinálni. A WX nem opció nekem a memória para miatt. Houdini szimulációk futtatására, és renderelésre kellene a gép amire a mostani kevés, a játék annyira nem lényeges.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tyrel
őstag
válasz Televan74 #40816 üzenetére
Mondjuk engem így 2600X tulajként a Zen 2 most nem annyira érdekel, inkább úgy tekintek rá mint egy nagyon jó upgrade lehetőség (platformon belül) a későbbiekben, de szükségem egyelőre nincs rá... ééés szerintem ezzel azért sokan vannak így, sokan vettek Ryzen-es gépet a 2. generációval (az 1. gen.-nek még rossz volt a híre, főleg a memóriagondjai miatt) és nem hinném hogy ők most mind rohannak majd lecserélni azt... me minek? Melyik játék alá kell egy 2600-nál erősebb processzor?
Ezzel szemben videokártya fronton jóval nagyobb a lemaradásuk és érezhetően nagyobb a vásárlói elégedetlenség is. Sokan elpártoltak tőlük (ha ideiglenesen is), sokan kételkednek... ez az a piac ahol most oda kéne tenniük magukat, nem a desktop CPU, ott nyeregben vannak már. Ráadásul a videokártya piac így az árazások tekintetében is elég botrányos - aki nem Radeon-t akar, a versenyre annak is szüksége van.
Nem azt akarom mondani hogy nem kell a 3. gen. Ryzen, me' persze, kell az meg jó lesz, de egy erős/sikeres Navi-ra szerintem most sokkal nagyobb szükség van...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Televan74
nagyúr
válasz Devid_81 #40815 üzenetére
Processzort előbb megkapjuk,amiben tuti a sikert azt hozza elsőként.Utána már ha kisebbet is szól a Navi azt is el tudja simítani a részvényesek előtt.Az én tippem a processzora 07 hónap, vga 08-09 hónap.
Vagy ömlesztve kapunk ,mindent és csak kapkodjuk a levegőt és a bankkártyánkat.Mindenbe beleugatok!!!
-
Simid
senior tag
válasz Devid_81 #40810 üzenetére
A "mélyvíz beszélgetések" meg részletes technikai elemzések pont a termékmegjelenések után szoktak lenni. A Hot Chipsen már létező és elérhető technológiai újításokról és termékekről szoktak előadást tartani. Szóval jellemzően megjelenés után dumálnak itt chippekről meg architektúrákról. Kivételek persze vannak. 2016-ban Mike Clark úgy tartott technológiai bemutatót, hogy az ő szemszögéből már nyilván meglévő, végleges dologról beszélt, de a piacra kerülés még fél évre volt.
Szóval szvsz semmilyen támpontot nem ad a megjelenéssel kapcsolatban a Hot Chips keynote.
-
Devid_81
félisten
válasz solfilo #40811 üzenetére
Valami lesz mert alaplapok is szepen szivarognak kifele a makdaralo chipset ventivel
Viszont szinte biztos, hogy nem lesz teljes termekskala eloszor.
Valami azt sugja hagynak meg a tarsolyban ezt azt
Meg most a nagy megrendeloket kell elobb kiszolgalniuk az Epyc-el. De hatha, en is bizakodo vagyok.
CES-en mar volt valamilyuk, es azota eltelt par honap azert...
-
Devid_81
félisten
válasz solfilo #40809 üzenetére
Vagom vagom, de pont az ilyen melyviz beszelgetesek szoktak jonni eloszor. Architecture blabla stb.
Aztan majd legtobb nagy teszt is azzal indul mielott el lapozunk az FPS szamokig
Ertem, hogy ilyen mar volt, es ugy fest lesz is, csak megis fura (nekem)
Nah mindegy Majus 27-en sokmindenre fent derul....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz schawo #40804 üzenetére
A Hot Chipsen mindig csak dumálnak. Ez egy ilyen rendezvény. A gyártók elviszik bemutatni a legújabb dizájnjaikat. A 2018-as év augusztusában például a Raven Ridge-et részletezte az AMD.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Hot Chipsnek volt már itt a linkje? De ki lehetne írni.
“Zen 2”: On Monday, Aug. 19 at 9:00 AM PT, AMD will provide a deep dive into the next generation 7nm “Zen 2” core architecture to be deployed in 3rd Generation Ryzen desktop processors and 2nd Generation EPYC servers.
“Navi”: On Tuesday, Aug. 20 at 6:15 PM PT, AMD will provide a “Navi” GPU architecture and 7nm technology implementation presentation.
Tehát lesz egy saját külön előadása a Navinak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest