- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heroes fan
őstag
314 fps a siege-ba loool. Ilyen szarba nézik meg hogy mit tud XDXDXD
-
Simid
senior tag
+Petykemano
Minek kellett volna elhangoznia, hogy azt mondjátok, hogy egyértelműen hülyeség volt az AdoredTV leak?
Csak mert szerintem nagyon lejáratta magát a srác és ennél jobban nem is nagyon igazolódhatott volna be, hogy hülyeség volt a táblázat amit közzétett.
Azért volt jópár olyan dolog, amit szinte biztosra vehettünk az ő infoja nélkül is: több mag, magasabb IPC, magasabb órajelek, max $500-os ár. Ezeknél az volt a kérdés, hogy pontosan mennyi az annyi. Illetve volt még pár valószínűsíthető dolog, például a külön I/O die.
Szóval egyáltalán "leak"-ről beszélni csak akkor volt értelme, ha abban van valami konkrétum amit eddig nem tudtunk. Nyilván a megjelenési dátum, a pontos specifikációk és az árak ilyen infok.
Ezek alapján kamu volt a leakje! Ez akkor is igaz, ha egyébként véletlenül az ár és a pontos specek nagyjából végül mégis így alakulnak. Ezt azért gondolom így, mert most már tudjuk, hogy hónapokra vagyunk a megjelenéstől és ezért azt is tudhatjuk biztosan, hogy jelenleg még maga az AMD sem tudja, hogy milyen áron és milyen SKU-kal fogják piacra dobni. Nem véletlen, hogy ezeket csak a megjelenés előtti hetekben szokták véglegesíteni. Ami nincs azt nem lehet kiszivárogtatni, így aki ennyivel előre közöl ilyen infokat az biztosan hazudik (bár nem biztos, hogy tud róla).
A NAVI leak esetében még durvább a dolog. Ott nagyon úgy néz ki, hogy még a tape-out sem volt meg december elején, amikor az Adored video kikerült (és lehet hogy még most sem). Ne felejtsük el, a 2016 decemberében demozott Vega végül csak júniusba került piacra (FE!). Ha januárban még egy nyamvadt previewra sem futja, akkor ebből nyár vége előtt nem lesz semmi! Aki mégis közöl árat, várható teljesítményt, elnevezést stb. az legnagyobb jóindulattal is csak vaktában tippelget.
Ami tényleg bejött neki az a chiplet felépítés, de pont ez volt az a dolog amiben elsőként visszakozott, mondván erre igazából nem is kérdezett rá, csak nyilvánvalóan adódott számára. Tehát az egyetlen dolog amit tényleg eltalált az bevallottan egy tipp volt részéről! Erre én is képes vagyok, igazából többen meg is tettük ezt a fórumon már, hogy tippelgettünk aztán bejött...Még annyit hozzátennék, hogy az AMD kommunikációja eléggé világos volt ilyen téren. 2019-ben EPYC-RYZEN-NAVI a sorrend (és nagy hallgatás van 7nm APU terén). Ez alapján nyilvánvaló lehetett volna számára, hogy nem lehetnek decemberben ár és teljesítmény infok a NAVI-ról. Jim még idézett is abból az interjúból egy másik részt, ahol ez elhangzott. Általában különös figyelmet fordít ezekre a nyilatkozatokra, de érdekes módon itt teljesen figyelmen kívül hagyta.
[ Szerkesztve ]
-
Envo_
aktív tag
Mit is lehetett tudni? leaket maximum...
(#38797) solfilo
"Igen, nyugodtan elvárhatjátok, hogy azt a helyet fel fogjuk tölteni, ami kimaradva látszik" Ha mégsem így lenne akkor nem mondhatott volna ilyet. Másrészt van több piaci oka is, hogy nem e legnagyobbat mutatták be.[ Szerkesztve ]
-
veterán
A nem lesz 8 magig korlátozva hol jelenti, hogy biztos lesz 16 magos? De lehet csak lemaradtam a 16 magos variánsok említéséről. Ettől még bejöhet ez később, remélhetőleg.
solfilo
-
Simid
senior tag
"Nem lehet, hogy a bemutatott Ryzen-en az üres terület nem csak egy extra Zen 2 chipletnek, hanem egy Navi chipletnek is helyt adhat, és egyúttal nem lehet hogy a dedikált Navi GPU-k is ezt a Ryzen-féle design-t fogják követni?"
Hosszútávon biztosan ez a cél, minden tekintetbe egybevágna az AMD törekvéseivel. Viszont ha jól emlékszem Wang egy korábbi előadáson célzott rá, hogy ennek a NAVI-val még nincs itt az ideje a chiplet dizájnnak. Szerintem egy alapoktól újratervezett architektúrával fogják majd ezt meglépni, ami talán már a NAVI után jöhet.
AM4-be szerintem nem lesz chiplet APU a 3000-s szériában. Jelenleg a DDR4 sávszél komoly korlát. Már a 11CU-s Vega is belefutott és ha a NAVI hatékonyabb lesz és magasabb órajeleket tud elérni adott TDP mellett, akkor lehet nem érdemes 6-8 CU-nál többet beépíteni. Ekkora APU-hoz felesleges a chipletezés, az ennél nagyobbakhoz meg HBM kellene. Viszont egy I/O+ CPU+GPU+HBM chiplet kombó nehezen fog beférni az AM4 méretkorlátaiban. Ha mégis megoldják a HBM-t, akkor meg a fogyasztási keret lehet korlátozó.
Az Adored leakkel kapcsolatban nekem ez volt a leghihetetlenebb rész, hogy szerepelt benne 16-20CU-s APU, de ilyen $200 alatti áron. Szerintem ez idén megvalósíthatatlan (úgy hogy meg is érje pénzügyileg).
Egy alternatív TR variánsba (ugyan az a foglalat, de csak két csatornás mem és APU-k támogatása) viszont akár felső-közép kategóriára is lehetne lőni APU-val. 250W TDP-ből szépen ki lehetne hozni egy 8 magos ZEN2 CPU + vega 64 szintű NAVI GPU + 2x8GB HBM stack kombót, ahol a HBM memória mondjuk működne rendszer memóriaként. Egy ilyen nagyon kelendő lenne szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
válasz #85552128 #38791 üzenetére
Meg ir egy ilyet:
They won't give away that kind of information when it's so far out. Navi *was* planned for demonstration but they had to pull it.
Na persze, es egy nappal a demo elott meg raforrasztottak egy DP-t a MI50-re es mehetett demora, mi?
Kezd ez az ember teljesen hiteltelenne valni.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Petykemano
veterán
válasz solfilo #38780 üzenetére
Utolsó napokban Jim azt próbálta hangsúlyozni, hogy a CES-en nem bejelentés, hanem leleplezés lesz. Ez valójában így is történt.
A specifikációk, amiket leközölt, válhatnak végül valósággá. Az idő az, amit nagyon benézett és ezzel tényleg túlságosan a hype-ot. Még ha ő nagyon odafigyelt is, hogy miylen szavakat használ, az ő hallgatósága már vehette sokkal inkább készpénznek, amit lát és hall.
Ha például kapott egy ilyen táblázatot, amiben esetleg benne is volt, hogy CES, valójában egyáltalán nem biztos, hogy az egy bejelentési vagy termékindítási dátum, hanem csupán egy belső mint milyenek ezen itt láthatókTalálgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
törölt tag
"Radeon 7" is so embarrassing I'd rather they hadn't talked about GPU at all.
Azért amikor a nagy AMD fan/leaker is ilyeneket ír az eléggé beszédes
-
Cathulhu
addikt
válasz Yutani #38777 üzenetére
Mivel honapok ota 25% plusz performance-t kommunikalnak minden AMD-s preziben azonos fogyasztas mellett, es itt kb plusz 25% performancet kommunikalnak a Vega64-hez kepest, igy szerintem batran feltetelezheto, hogy ugyanarra a TDP-re lett belove. Viszont ha csak Vega64 teljesitmenyre lonek be, az meglenne fele arambol, csak ugy gondolom nem lenne gazdasagos arulni, pedig az lenne az igazi haszna. (ebbol az is kovetkezik, hogy ismet nagyon csucsra jaratjak szegeny kartyat, ahol mar nem igazan erzi jol magat)
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Oliverda
félisten
-
Tyrel
őstag
A CES előadás első felében amit Lisa nyomott, hogy X éve hoztak pár döntést és úgy tűnik be fognak válni, meg hogy nagyon integrálni meg legószerűen építgetni akarnak mindent, az nem lehet hogy azt is jelenthette, hogy nem csak a Ryzen fog chipletekből építkezni hanem a Navi is? Abu multi-GPU-s cikke is ezt az irányt erősítené...
Nem lehet, hogy a bemutatott Ryzen-en az üres terület nem csak egy extra Zen 2 chipletnek, hanem egy Navi chipletnek is helyt adhat, és egyúttal nem lehet hogy a dedikált Navi GPU-k is ezt a Ryzen-féle design-t fogják követni?Régóta beszélnek arról hogy mennyire fontos a különböző komponensek/chipek összeköttetése, és hangoztatják hogy az Infinity Fabric személyében egyedülálló megoldásuk is van erre a problémára... ráadásul a Vegával már "tesztelték" is, hogy mit szól hozzá a GCN ha Infinity Fabric-ra ültetik át...
...nem lehet hogy pár éve már ez a terv, és most épp ez a nagy titok is, hogy a Navi is chipletekből áll majd? Valamennyire magyarázná a Vega és a Navi hosszú késését is, ha a színfalak mögött ezen dolgoztak...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Simi37
őstag
válasz FragMaster #38781 üzenetére
+1
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
veterán
A mostani hype hullámban komoly szerepük volt szerintem, másra hivatkozva ph is írt a pletykáról, ez egybe vág az AdoredTV leakjével. Ehhez képest végleges órajel sincs még, mint a CES bemutatóból kiderült.
Természetesen igen, a userek jó része meg hinni akart.(#38782) Televan: nem is AMD-re gondoltam, hanem az AdoredTV-re, mint a kiinduló hsz-ben. Én nem szoktam felülni, most sikerült, tegnap néztem is élőben.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
imi123
őstag
Szerintem látták az Intel lehozatalt és úgy döntöttek meghagyják a puskaport későbbre. Lisa tanulgat Jensentől. Ha mást nem is az öltözködést.
[ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
Oliverda
félisten
Inkább egyes oldalak és csodálatos vlogok, hogy gondolkozás nélkül leközöltek nyilvánvaló blődségeket.
Az orosz webshop viszont zseniális ingyenreklámot csinált magának a kamu procikkal.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Televan74
nagyúr
válasz solfilo #38780 üzenetére
AMD semmilyen infot nem adott ki.Elégé felültünk egyes oldalak fake híreinek. Ez megint szopó kör volt. Mind Ryzen,mind Navi részről. Én például álmodni nem mertem volna egy egy 7nm -es Vega -ról, gaming vonalon.Azt tessék megkaptuk,de mást még nem.
Mindenbe beleugatok!!!
-
-
Televan74
nagyúr
Néhány dia a Vega VII -ről. Persze a fogyasztásról nem beszélnek.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Oliverda
félisten
Ez a GPU kifejezetten szerveres gyorsítókártyákhoz készült (FP64, FP32, INT8, INT4), tehát nem csoda, hogy a kifejezetten grafikát érintő fejlesztések kimaradtak. Eredetileg arról volt szó, hogy ez ilyen formában nem is kerül majd piacra.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
válasz dergander #38774 üzenetére
Ha jol latom 225W egy sima 2080-as fogyasztasa jatekok alatt, ugyanitt van egy Vega 64-is, ha jobban megteped a 2080-at az 250 fole siman felnez, 300 korul meg is all, na most egy 300W-os Vega 7 innen nezve nem is olyan veszes, ez is meg lesz hajtva, eszik is majd, melegszik is mindketto, igy mar nem is olyan komoly erv.
Par het es kiderul mit tud
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
Kár hogy nem esett szó a fogyasztásról, azért röhögnék ha kiderülne hogy 7nm-en az új kártyájuk 300wattot fogyasztana. Nemhiába néztem Su asszony kezébe, viszont 3 ventilátor és a kártya sajnos olyan nagy mint egy sapphire vega64. Gondolom nem véltelen kell rá az a terebélyes hűtés. Én azt mondom szerintem nemlesz hatékony, lehet veri a 2080-at de a watt/teljesítmény mutatóba az Nvidiát látom előrébb, nem kicsivel.
-
FragMaster
addikt
válasz YellowFlash #38772 üzenetére
Abszolút jó az is, de valami újra vágyom. Pascalnál az zavar, hogy már 2,5 éves
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
YellowFlash
aktív tag
válasz FragMaster #38770 üzenetére
130K-ért kapsz használt de még garis custom 1080-at.
[ Szerkesztve ]
They don't know... PepeLaugh
-
nagyúr
válasz lezso6 #38769 üzenetére
Nézőpont kérdése, szerintem attól frontend, hogy a renderelési folyamat elejét csinálja. A raszter inkább a közepe.
A TU106 esetében van értelme a több ROP-nak egy bizonyos határig, mert ha nem csak sima color fillt csinál a ROP, hanem blendinget, akkor 2 clk egy művelet. Franc tudja, mik az arányok, de biztosan nem 100% a fill.(#38768) Raymond: persze, mert az 56 memória-órajele alacsonyabb. Azonos órajelen nézd meg.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
FragMaster
addikt
válasz YellowFlash #38742 üzenetére
Hát én is izzok már egy jó "középkategóriára" az R9 290 helyére. Az RTX 2060 csodálatos, de 140-körül 6gb-os kártyát? Brrr, instant félhat. Hiába jó mind a teljesítmény, mind a fogyasztás + free-g-sync. Na annak kéne egy AMD pár, vagy elcsábulok egy Vega 56-ra a végén.
[ Szerkesztve ]
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
AMD-nél a geometriai motor és a raszter egyben van, ezért frontend, nem? Mindenesetre összeszedtem a raszter adatokat, frissítettem a táblázatot. Hátömm. Egyébként a TU106-ban is van ilyesmi, mert ott 48 raszterre jut 64 blending, bár ez enyhébb.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
nagyúr
válasz lezso6 #38764 üzenetére
Műszakilag, vagy a renderelési folyamat tekintetében? Előbbiben tudtommal igen, utóbbiban nem.
(#38763) Yutani: nehéz szétválasztani a ROP és a sávszélesség hatását. Ha a megduplázott backendhez dupla raszter is járna, az sztem 30-40% extra teljesítményt simán hozna azonos órajel mellett is. Így a raszterizálók lesznek teljesen csúcsra hajtva - amennyi tartalék volt eddig bennük, annyival előrébb van a chip. Túl sok olyan workload nincs a jelenlegi motorokban, amihez több pixelművelet kell, mint raszter - míg az NVIDIA esetében a felezett blending miatt van értelme a több ROP-nak, itt még az sem játszik.
(#38765) Raymond: szerintem a -4CU hatása átlagos teljesítmény tekintetében kerekítési hiba - nézd meg a 64-es órajelre húzott Vega56 teszteket.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Envo_
aktív tag
válasz #45185024 #38734 üzenetére
Adored TV semennyire nem égett le
Prociból pont, hogy eddig kb minden igaz, amit mondott jelen állás szerint. A Naviból is simán lehet még igaza, arról semmi nem derült ki, csak az, hogy majd jön. Az egyetlen, ami nem jött be neki, hogy nem beszéltek a naviról, de attól még nem lett hamis az amit róla kapott infókat.
3 nap múlva pedig ígért is belőle egy videót, erről a témáról.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Yutani #38763 üzenetére
Nem igazan, ha igen akkor minimalisan es inkabb a jobb memoria kihasznalas/hozzaferes miatt. Ez egyebkent ha jobban belegondolsz a bemutatott szamokbol is lejon. Azt mondtak +25% a V64-hez kepest es ott eleve plusz 17% van csak az orajelekbol. A maradek par % pedig siman johet a minden teren duplazott VRAM-nak koszonhetoen.
Szerk: bocs, a 60 CU-ra megnyirbalas kimaradt igy akkor nem 17% hanem csak 7% elmeletileg az orajel elony. Tehat 18% van a tobbibol (RAM es csiszolas).
Szerk2: ja, es az eredmenyek 4K-ban voltak, gondolom itt azert rendesen besegitett az a duplazott VRAM.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
válasz Petykemano #38760 üzenetére
Nekem a legfrissebb spekulációm a problémáról szimplán az, hogy egyszerűen nem skálázódik a GCN. Lásd:
Generáció lapkanév ACE + HWS SE CU/SE ROP/SE R/SE
GCN1: Tahiti 2 + 0 2 16 16 16
GCN2 Hawaii 8 + 0 4 11 16 16
GCN3 Tonga 8 + 0 4 8 8 8
GCN3 Fiji 8 + 0 4 16 16 16GCN4 Polaris 4 + 2 4 9 8 8
GCN5 Vega 10 4 + 2 4 16 16 16
GCN5 Vega 20 4 + 2 4 16 32 16Ami mindegyikre igaz, hogy 1 SE az 1 geometria is tartalmaz Illetve adalék magukról a lapkákról.
Szóval úgy állunk, hogy már GCN3-nál elfogyott az SE. A Polarisból nem is készült valamiért nagy lapka, a compute és a geometriai frontend javítása (HWS, PDA) ellenére. A Vega pedig a frontend további javításával (DSBR, NGG) foglalkozott, de ez nem jött össze. Lehet itt a bibi. Az biztos, hogy a 4 SE az egy limit.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz lezso6 #38759 üzenetére
Hát eza 128 ROP elég érdekes.
Kezdenek megdőlni az elméletek, hogy mi a szűk keresztmetszet.
Eddig azt gondoltuk, hogy a vega 64-nek kevés a ROP és/vagy a sávszélesség. Most már van kvázi tile-based rendering (dsbr), van szupersok ROP és elképesztő sávszélesség. Én nem mondom, hogy nem látszik a teljesítményen, mert a 20%kal magasabb frekvenciát meghaladó mértékben nőtt a teljesítmény (25-35%), de hát azért mégsincs az az érzésem, hogy sikerült átvágni a gordiuszi csomót. Ráadásul mindezt úgy sikerült, hogy plusz erőforrást dobott rá az AMD - bruteforce -, míg látszólag az Nvidia okosba'Most már nem csak tfopsban van fölényben az AMD, hanem ROP számban és sávszélességben is. (Utóbbi persze rayfield-tracingnél jjól jöhet).
Mi van még? Már csak a geometria maradt a sok korábbi találgatásból, ami magyarázná, hogy a Radevon Vega VII miért marad el továbbra is a vele közel azonos erőt képviselő 2080Ti-től.
Kiváncsi vagyok, a naviban már javításra kerülő NGG funkció is hoz-e az órajelen felül 10-20%-ot, mint ahogy az emelt ropszám és sávszélesség tette.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
addikt
Tesztekről volt szó? Vagy az is csak februárban lesz?
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Dunno. Megkérdezem majd.
Szerk: Na. Szóval ROP blokkból ugyanannyi van, de belül ezek meg vannak duplázva. Viszont a raszterizáló nem lett lecserélve, az továbbra is 64 pixel/clock.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
Lehet egy ROP blokk nem 4 rop egységet, hanem 8-at tartalmaz. Jó lenne már látni egy rohadt die shotot, rögtön látható lenne. De a render die shotok alapján mintha tényleg duplázva lenne a ROP.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Most akkor WTF van? Ez a verzió sokkal reálisabbnak tűnik, de akkor miért beszél egy csomó cikk 128 ROP-ról?
(#38748) Oliverda: nyilván. De jól festene, 450mm2 körüli mérettel a duplaakkora GT102-vel szemben
[ Szerkesztve ]
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt van a hivatalos blokkvázlat. Megküldte az AMD. Ugyanannyi ROP blokk van benne, mint a Vega 10-ben. Az, hogy mi van a blokkokban? ...
Pár dolog változott még a Vega 10-hez képest az architektúrát leszámítva. Például látszatra hiába ugyanaz a parancsmotor, azokon belül nagy változások vannak.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
válasz Raymond #38745 üzenetére
Hoppá, erről lemaradtam - abban a hitben voltam, hogy shrink némi uarch update-tel. Alig akarom elhinni Pakoljanak mellé +2 SE-t, aztát hadd szóljon, mehet a 2080 Ti ellen.
(#38746) solfilo: igen, közben kiderítettem, hogy meg kell lepődnöm
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Yutani #38739 üzenetére
Jó lesz ezeket a számokat pontosan látni. Számít a sávszél, a Vega-nak fájt is, de ha +15% a core clock, akkor az átlagos teljesítmény nem igazán lesz +30%.
De amúgy ja, jó, hogy van a piros oldalon is versenyző a felső kategóriában. Jelen helyzetben az induló ár amúgy majdnem mindegy - ha 500-ért hirdetné az AMD, szerintem 600-650 alatt akkor sem lehetne megkapni, főleg az elején.(#38741) solfilo: az meglepne. Nyilatkoztak ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz Yutani #38727 üzenetére
Pont a napokban merult fel egy hasonlo kerdes a 2600X kapcsan, ott ez most igy nez ki:
~220 USD (61e huf), ~195 EUR (63e huf) (mindketto ar a neweggrol) mikozben itthon 70e huf korul van a boltokban. A te matekod szerint 78e lenne.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
YellowFlash
aktív tag
Hivatalosan is elkezdődött a várakozás a Navira. Remélem június vége / július eleje lesz a megjelenés.
They don't know... PepeLaugh
-
Yutani
nagyúr
válasz #45185024 #38734 üzenetére
nade ha
selejtárcsökkentett akkor miért 3800 shader miért nem a szokásos 3500 vagy minél kevésbé akarták korlátozni az ára miatt ?Akár 3800, akár 3500, a szilícium ugyanannyiba kerül. Van elég tökéletlen GPU ahhoz, hogy az Instinct mellé kihozzák gamer kategóriába is.
Egyébként meg tessék örülni a 2080 (1180Ti) szintű AMD kártyának. Eddig az volt a baj, hogy a Vega64 felett nincs semmi, az Nvidia garázdálkodhat a felső kategóriában. Most lesz $700-ért felső kategória hamarosan az AMD-nél. Nem ezt akartátok? Semmi újat nem fog nyújtani az előzményekhez képest. Megint nem éri el az NV csúcsát, sokat fog fogyasztani, de az ígéret szerint (ez tényleg ígéret, Su asszony mondta) 25% perf/watt aránnyal rendelkezik (gondolom a Vegához nézve). És hogy miért drága? Az NV meg van védve azzal, hogy drága az RTX GPU. Akkor legyen megvédve az AMD is, hogy drága a 7nm V20 GPU. Meg a 16GB HBM. Meg az interposer és az összeszerelés. Ha elfogadjuk az előzőt tényként, akkor fogadjuk el ez utóbbit is.
Persze Pepe mindez nem neked szól, hanem a gyauroknak.
#tarcsad
-
törölt tag
És felkérem oda Oliverdát topicgazdának mi ?))
Na lassan lefolyik az ár...
lassan lehet majd értelmesen is beszélni a kártyáról. Meg hogy mi jött be.
>Adored TV leégett nem úgy mint a 'rejsztág' de na...
(nem lehet hogy benne volt valami távlati terv csak miatta kivették hogy a hülye árai ne befolyásoljanak senkit?
>Igaz lett a Veri a 2080-at link amin meghökkentünk.
>Igaz lett hogy a Navival kapcsolatos mondandót elhalasztották !
Teljesen bejött az amit Petyke ecsetelt a vaferről és arról hogy a gamer és a PRO hogy adja ki a teljes fejlesztési költségeket. Én mondjuk 100 000 kártya után gondolnám átbillenni hogy behozta a fejlesztési árát.
Ez bizony úgy adja ki... 7nm ezt Gamerra ma kiadni szók egy hónapos megjelenéssel EUV bejelentés nélkül nagyon nagyon meredek.
egy telitalálatunk volt neki
> gratulálunk és a megérdemelt haribóját az északi sarki medveprémvadásznál átveheti
> ÉN FE-t vártam meg is kaptam a 16 GBos FE-met csak más néven
Ha jól értem ezt most "szeven"nek kell mondani ? mert 7nm-es és belerejtették a logójába Vega II: emblémát.
De mi van a mosolyjeles CPUval minek I/O egyetlen csiplethez ?
Azt írta amúgy a VidekardZ hogy még nem lehet tudni ez egyetlen kártya vagy kártyacsalád...de a selejt miatt nagyon nem logikus máshogy
nade haselejtárcsökkentett akkor miért 3800 shader miért nem a szokásos 3500 vagy minél kevésbé akarták korlátozni az ára miatt ?
Jelzem én ezt elmondtam előtte hogy a egészet a instinctbe kellene a selejtet meg ide le és akkor valahogy ki lehetne gazdálkodni...[ Szerkesztve ]
-
arc82
tag
Örülni akkor kéne ha 200 k alatt lenne.De legalább lesz "konkurencia" ami 2 éve nincs lassan.
Üdv
-
arc82
tag
Szokásos téma 300+ watton hozza majd az rtx 2080 teljesítményét.Persze szintetikus tesztekre jó lesz a amd vii.Elmondhatjuk lassan 2 év után kiadtak egy gtx 1080 ti mérhető kártyát.De nincs rossz vga csak rossz árazás.Rtx árából lekapnak 50-100 dollárt sztem még ebben a hónapban.
Üdv
-
Z10N
veterán
válasz Puma K #38725 üzenetére
Latom meg mindig nem fogtad fel. De mar ertem. Kotekedni akarsz.
Pedig csak egy kulcsszora kerestem ra.
A tobbi keyword keresest "rad hagyom", "oszd be", "dolgozd fel". Az eredmenyeken pedig remelem majd tul teszed magad.
Tologasd csak a csattogos lepkedet. Ugy latszik csak ahhoz ertsz.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Yutani
nagyúr
válasz Puma K #38725 üzenetére
Úgy tűnik, ragaszkodtok valamihez, amiről fogalmatok sincs, miért alakult ki és hogy mára értelmét veszítette.
Akkor elárulom: amikor az USD 25-30%-ra volt az EUR-tól, lehetett számolni ezzel az "átváltással", ami azt jelentette, hogy a 700 USD-s termék ára forintban megfelelt 700 eurónak. Ez nagyjából a 220 forintos dollárnál volt értelmezhető, akkoriban az euró is 300 alatt volt. Aztán felértékelődött a dollár, az euró nem drágult olyan mértékben, így most ez nem releváns. Olyannyira nem, hogy még a bányász szezon kitörése előtt és amikor már a kezdeti kereskedői kapzsiság is lecsengett, RX 470 és RX 480 kártyákat dollár * forint * Áfa áron kaphattunk. És ahogy nézem, mára visszatértünk erre a szintre.
Így én a Réjdion VII-et 700USD * 280 HUF * 1,27 ~ 250k körül várom, amint lecsillapodtak a kedélyek. Nyilván az elején biztos lesz majd 700 EUR * 320 HUF * Áfa ~ 285k-ért, de jól látható, hogy van ott egy 35k különbség (ami dollárban 125 visszaszámolva), ami nem mindegy. Ezért nem váltunk már USD-t egy az egyben EUR-ra és számoljuk rá az Áfát.
#tarcsad
-
regener
veterán
AMD has Ray Tracing GPUs in Development
Both Tom's Hardware and PC World have managed to get interviews with AMD's CEO, Lisa Su, with both outlets confirming that AMD has ray tracing technology on development, with Lisa Su reaffirming that they are on ray tracing "both on the hardware side and the software side".
-
Puma K
nagyúr
Jújj nehogy megsértődj!
De mint láthatod Dareiosss számra is magától értetendő volt az eurós árazás, mint már több éve-évtizede bevett szokás... de végül is rád hagyom oszd be, dolgozd fel remélem túl teszed magad rajta.
Aki vásárol is valamit nem csak diákat nézeget az úgy is euróban vagy legrosszabb esetben forintban méricskél innen Európa közepéről vagy mi
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #38719 üzenetére
Sokkal többet adnak el. A JPR jelentése szerint a 300 dollár fölötti VGA-k a GPU-piac 2%-át tették ki 2018Q3-ban. A 150 és 300 dollár közötti eladás 9% volt. Tehát úgy mennyiségben sokszorosan több mehet el a Polarisokból, mint a Vega 10/20-ból együtt.
(#38720) rupszi: Az Navi, ami 7 nm+-on jön.
[ Szerkesztve ]
-
szmörlock007
aktív tag
A venturebeat cikke nagyon kiégetett. Kegyetlen. Nem elég a ryzen vii graphics processort leirta vagy háromszor de aztán azt mondta hogy demózták a zen 2 processzort ami a legújabb zen architektúrára épül ami 52 százalékkal gyorsabb mint az előző generáció. Xd
Na most a nem hozzáértő egyből levonja hogy a zen2 50-al üti egy szálon a mostani ryzeneket. Xd -
Z10N
veterán
válasz Petykemano #38713 üzenetére
Mar megoldodott a dilemma. Ez egy MI50 konzumer piacra. El is felejtkeztem, hogy a 7nm ennyit tud jelenleg.
-
Z10N
veterán
Nezem az MI50-t (V20GL), amibol ezt krealtak.
331mm^2
1746MHz (MI60 1800MHz) @ 7nm (ezekrol el is felejtkeztem)
HBM2 @ 2000MHz (errol is)
3840:240:64
MI50 16GB, MI60 32GB
300WEz egy az egyben MI50. Kapott egy uj 3 ventis hutot meg egy BIOS-t es ennyi. Kenyszer termek minimalis effort-tal.
-
Petykemano
veterán
válasz huskydog17 #38573 üzenetére
"Nekem a Radeon 7 egy sima Vega die shrink-nek tűnik, amit agyon OC-ztak (amit még bírt a TSMC 7nm) és duplázták a drága HBM2-t. Mivel semmilyen új Vega feature-t nem mutattak be, így ez egy sima Vega die shrink. Összességében tehát nekem a Radeon 7 egyfajta tűzoltásnak tűnik."
A vega20 pont ez.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Cathulhu
addikt
válasz leviske #38707 üzenetére
vega10-el atallnek 12 nanora, mert az kb ingyen van, rogton mehetne lejjebb a fogyasztas vagy kicsit feljebb a freki. A polarisokat levalthatna egy vega56+.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
arc82
tag
Azért annyira nem győztek meg az eredmények na meg a 3 venti mindjárt rajta a kártyán lesz fűtés az biztos.,Sajnos még 1% különbség sem volt a bf v ben sem a far cry 5 ben.A hbm2 sávszélessége inkább az rtx-eknek jönne jól a ray tarcinghez.
Üdv
-
leviske
veterán
válasz S_x96x_S #38674 üzenetére
Azért háromszor egymás után leírni, hogy Ryzen VII. Lassan kezdem azt érezni, hogy én sem rontanám a színvonalat, ha beállnék "szakmai" újságírónak.
Mindenesetre ez így teljesen megmagyarázza miért rúgták ki a francba a RTG vezetőjét megint. Akármilyen alternatív univerzumot teremtünk, a $700 akkor sem sweet spot és a 16GB HBM2 miatt garantálható, hogy olcsóbb verzió nem is jön.
Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a Vega10 gyártásban marad-e a GloFo-nál és ha igen, milyen szinten tudják olcsósítani. A TU106 ellen még lehetne esélye az öregnek, különösképp, ha tudnak moderálni valamennyit a fogyasztásán. Így elég volna, ha a TU107 ellen próbálná felvenni a reménytelen küzdelmet a Polaris30.
(#38704) Pepeeeee: A bányászlázhoz tőzsdei hangulat is kéne. Az pedig nem tűnik fokozódni.
Mindenesetre soha nem a kelet-európai fizetések jelentették a mércét a videokártyák piacán. A GeForce 8 érában is $400 körül kezdődött a középkategória és $600-nál teljesítménybajnok (amire az Ultra rátett egy lapáttal).
Ami azóta változott az csak annyi, hogy az elmúlt években dilettáns barmokra volt bízva a RTG.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy látom, jó lesz nekem a konzol
-
törölt tag
Igazándiból nem az a baj hogy mit tud.
csak a Furyk /X 550 650-ben jött annó az az ár ami még kb a szakítószilárdság vége volt amióta csak romlott a forint.
Most 200 fölött nagyon kevesen tudnak kártyát venni,, tök mindegy mit tud...
Ebben kódolva van a 4K 8 K tartalom készítés
meg a tavasszal microsoft által kihozni akart MI
belecseppentenek egy Shader Model 6.5 öt
és indulhat az újféle M.I.-s bányászláz. Megvan a B oldal.[ Szerkesztve ]
-
veterán
De az tudod hogy a leakek nem erről a kártyáról szóltak, tudod te Tehát az AMD nem mondott soha olyat hogy jön egy 2070 teljesítményű Vega refresh 350 dollárért.
Egyébként nem múlt el semmi hanem egyszerűen az NV azt godolja hogy oda tolja az árakat ahova akarja, és majd az AMD nem követi vagy hogy? Természetesen lehet mindekét oldalt hibáztatni a kialakult helyzetért.
Aztán majd a kereslet csökkenése miatt árat emelnek és a kereslet megint csökkenni fog ÉS valszeg a PC gaming koporsójába megint egy szög a 350 (aib 400?) középkategória, PS4Pro áránal koricálunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest