-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
válasz Malibutomi #19899 üzenetére
Ok, szóljatok rám nyugodtan ha nem így van-volt.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Miután régebben olyan cikkek jöttek tőle hogy a CPU GPU irányba megy el és jobban hasonlít egy modern CPU (APU) egy GPU-ra és ez a jövő!!!!!!! Mert megmondta az AMD.
Na most hogy ez beigazolódott ( ) hirtelen nagy űr támadt a CPU fronton, ezért logikus volt a GPU-t CPU-nak alakítani. Ez logikus nem?Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
nagyúr
Játékok azért futnak majd rajta?
De sajna komolyan, a rejtélyes nagy újítások túl sok jót nem ígérnek. A két kiszivárgott újítás jól hangzik, de miért lesz az jó, ha CPU-ként működik?
Amúgy nem több info kéne, hanem tesztek vagy 30 játékkal, háromféle beállítással és 4 órajelprofillal"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
törölt tag
Erről a KYLEről az jutott eszembe hogy a jó fiúknak a kabátra varrják azt a pirosa makaói logót a rosszaknak meg a bőrre
De most akkor nem hívták meg őt Makaóba vagy elment Makaóba csak ott a bejáratnál nem engedték be?
Mert ez nem mindegy a történet szempontjából ... -
TESCO-Zsömle
félisten
A válasz egy szóban: Kapitalizmus.
Senki se akarja egybe lenyelni a technikai fejlődés költségeit. Végül is az egész a vásárlók torkán lesz lenyomva, de csak apránként.
Az új technológiák fejlesztése mindig költséges. Az AMD a jövőre való fejlesztéseivel munkaidőt és tranzisztorokat áldoz fel. Olyan munkaidőt és tranzisztorokat, melyből a termék kiadásától számítva évekig nem profitál a tulaj. Lásd korábbról: Tesszellátor. Benne volt, fizetted, csak használni nem voltál képes. És mi volt a végeredmény? nVidia csinált BruteForce Tesszellátort 5x annyi tranzisztorból 2x akkora teljesítménnyel. Mindebből a felhasználó alig érzett valamit, de szépen lehetett mutogatni ami látszott, a 2x akkora teljesítményt. És itt lép be a képbe a vásárlók kapitalizmusa. Őket nem érdekli, hogy mi lesz egy év múlva, két év múlva, 5 év múlva. Csak az számít, hogy mi van MOST. Most pedig az van, hogy a konkurencia jobban teljesít.
Ez nem szomorú, ez törvényszerű. Ráadásul az AMD-t ugye közik a konzolok, ha minél többet meg akarnak őrizni a PC-Konzol kompatibilitásból, akkor nem engedhetik a két architektúrát eltávolodni egymástól. Ezt szívták a Maxwell idején, mert az nVidiát nem kötötte semmi, nyugodtan kidobálhatták az akkor már/még fölösleges részeket az architektúrából és két éven át lefejhették a piacot a kimagasló teljesítményükkel. Mire eljön az idő, hogy kiütközzenek a Maxwell-ek hátrányai, addigra már ki is kopott a kártyák zöme a piacról.
Nagyjából ennyi.
(#19891) gyiku: Jó, hát 99,99% bele se lát a gépébe, mert nincs rajta ablak. Nyilván ezek a kártyák nem őket célozzák meg. Nem az a +4-6 LED és a hozzá tartozó vezérlő fogja csődbe vinni a vásárlót vagy túlterhelni a VGA tápáramköreit, szóval akinek nem tetszik, az nyom egy OFF-ot és probléma letudva.
Viszont akiknek ezek készülnek, azoknak jellemzően olyan házuk is van. Fordított "BTX-es" alaplappal, fekvő alaplappal vagy riserrel (játékos ITX-ek zöme ilyen), egyedileg építve.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
füles_
őstag
AdoredTV az utolsó Polaris/Vega infókról:
[link] -
gyiku
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #19884 üzenetére
riser nelkul az egysegsugaru user nem sok mindent fog belole latni es kb 99.99% ilyen.
hüllő
-
HSM
félisten
válasz TESCO-Zsömle #19881 üzenetére
"egy 7970-es képében 4+ éve ül az a forradalmi technológia a gépemben, amit még most is alig használ ki egy marék játék"
Remek pont. Bőven megérne egy misét jobban végiggondolni, miért is alakulhatott a játékosok szempontjából ilyen szomorúan ez az egész.... -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz FollowTheORI #19885 üzenetére
RGB LED =/= karácsonyfa...
+ a profik gépében olyan vas van, amilyet a szponzor adott.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #19884 üzenetére
A profik gépében meg nincs karácsonyfa.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
TESCO-Zsömle
félisten
Ez nagyon érdekes, de hadd legyek az ördög ügyvédje: egy 7970-es képében 4+ éve ül az a forradalmi technológia a gépemben, amit még most is alig használ ki egy marék játék és amiből talán ha 1-2 volt, ami érdekelt is.
Szóval részemről a csodavárás nem az új technológiák fele tendál, sokkal inkább a nyers erő érdekel, hogy az alatt a 4-5 év alatt amíg én elhasználok egy ilyen vasat -és valljuk be ez azért nem kevés egy játékra használt gépben- addig nyújtsa amit elvárhatok. Most jutottam el, hogy a VR és/vagy a 4K miatt új gép kell az új játékoknak, és nem fog vigasztalni 2 év múlva, hogy az akkor 6+ éves VGA-m a beleépített technológiáknak hála 20 helyett 25fps-sel futtatja az akkori játékokat közepes beállításokon. Persze az is szép teljesítmény, de gondolom érted mire célzok. Kb az nVidia "szurkolók" egyetlen tényleges érve, ami igazán fog. Persze ettől még nem fogok csak ezért nVidiát venni, mert magyar állampolgárként rendelkezem olyan anyagi háttérrel, hogy az ár/érték arányt tartsam mindenek előtt.
(#19878) Abu85: Remélem RGB, annak -modding miatt- tudnék örülni. Bár inkább teljesítmény legyen rajta, a LED-et meg megveszem külön.
SM6 meg ua, mint amit feljebb írtam. Mit érünk vele? Mire kijön, az még legalább 2 év, mire a komolyabb játékok fejlesztése is elkészül rá, az még legalább 2-3 év és akkor megint ott vagyunk, hogy várjuk a csodát egy 4-5 éves VGA-val.
Én megértem, hogy az életben maradás kulcsa a technológiai vesszőfutás, de ez nem jó stratégia, mert így így sosem lesznek jókor jó helyen, mindig túlságosan elől, túl idejekorán.
Annyit hadd kérdezzek még meg így off-ba, hogy mikor lesz abból a technológiai újításból valami, amit már a sztereoszkóp 3D idején is mondogattak, hogy milyen jó lesz? Egészen pontosan arra gondolok, hogy a két GPU-s rendszerekkel elérik a közel 100%-os skálázódást úgy, hogy a két GPU külön-külön csak a jobb és a bal szemnek szánt képeket számolja. Ezzel ment a bódítás már majdnem 10 éve is és azóta se lett belőle semmi, pedig a VR-nek tényleg szüksége lenne rá.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
rocket
nagyúr
válasz bobalazs #19879 üzenetére
Megfog mutatkozni, 2019-ben DX13.2 alatt ZS kategorias RTS
jatekbantechdemoban#19863: Inkabb launch kene, nem lunch
Megint nem kepesek semmilyen apro szivarogatatassal kifogni nemi szelet az NV zaszlojabol, tenyleg hihetetlen egy balfacan ceg az AMD.Egy fel kep a kartyarol boven eleg lenne csamcsogni valonak hetekre, de egyszeruen nem ertik az internet mukodeset.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lesz rajta LED. Én itt kiléptem mára.
(#19877) Malibutomi: Nem mindent tudok hova rakni még, de 99,9%, hogy ezekkel az újításokkal megcélozták a shader modell 6-ot.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kaptam pár Polaris infót. Hát érdekes. Technológiailag kb. akkora előrelépés lesz, mint a TeraScale2 -> GCN1 váltás. Iszonyat érdekes dolgokat rakott bele az AMD, szinte már CPU, mintsem GPU. De több infó kell, hogy elemezni lehessen.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
rocket
nagyúr
Kyle mozgolodik
From ATI to AMD back to ATI? A Journey in Futility"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Z10N
veterán
válasz stratova #19867 üzenetére
Tudom, hogy mit mondasz 7870 tulajkent De erted mire gondolok. Peldaul az LE/SE kartyak oda hamarabb jonnek. Itt meg csak a pro/xt-k, hogy elobb azokbol vasaroljanak be az us/eu piacon. Amugy meg egy ilyen, mint a pitcairn nem lesz a gpu tortenelemben imho.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
törölt tag
válasz #85552128 #19863 üzenetére
Pedig már azt hittem a linkig Neked is van valami speciális képességed mint az Xman- eknek Sasszem vagy hasonló...
ABUval kellene beszélni nincs e prohardvernek felvétel kijárós ügynöknek egy ilyen Makaót én is szívesen bevállalnék de hát azt a folyót be kell vinni abba a hotelbe mert érted ...
Szerintem köthettek ezek valami nagyon komoly zsíros szerződést Xboxra meg PS4-re.
Nyomtak egy ázsiai fúdot majd a kérdsre válaszoltak:
-Ó a Polaris hát majd azt is kiadjuk valamikor vagy már mind benne van az Xboxba ???[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz bobalazs #19861 üzenetére
A lényeg megvan
Ha belegondolsz az egy második átnevezésnél maradt csak ki. Egy darabig akár használtan akár újonnan volt R7 370 mellett R7 270X is. Mivel itt teljesen új sorozatról van szó, nem valószínű, hogy kihagynának, egy egyébként fontos kártyát. pláne, hogy lassan végre kamatoztatni tudják a nagyobb ALU teljesítményt ezzel mintegy nagyobb lépcsőt is hagyva az azonos lapkára épülő kártyák között.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
-
törölt tag
- Breakfast
- Event registration for late arrivals
- Greeting keynote with product session
- Morning break
- Architecture session
- Lunch
- Afternoon keynote with software session
- Break
- Briefing session with RTG leadership and technology demos
- Greater China market session
- Dinner -
Z10N
veterán
válasz tailor74 #19860 üzenetére
Ne is emlegesd. Ebed utan neztem meg a blog kepeket es a sok azsiai etel lattan ujbol ehes lettem
"briefing sessions with RTG...and tech demos"
"greater china market session"Amugy a blogrol mar toroltek. Pedig ott nagyobb felbontas volt. Gondolom kap majd erte fejmosast
-
Z10N
veterán
Amugy ebbol ki mit tud kiolvasni?
-
Z10N
veterán
válasz velizare #19855 üzenetére
Inkabb mint az urhajosoknak. Kicsit hajaz a NASA kuldetes logokra
Mas tema: Anno a bf3 steelbox-nal volt olyan rumour, hogy jar majd melle ilyen felvarro vagy dogcedula. Persze aztan nem lett belole semmi es azota se. Pedig a sok in-game-skin helyett otletesebb lett volna. Akar tobbfele es a mezei polonal sokkal egyedibb. Viszont amiota a veteranokat nem ismerik el mar mindegy is.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
LOL?!
-
Z10N
veterán
"In my book" igy nezne ki:
late may macau: zartajtos
early june computex: public reveal
mid june e3: tesztek
early july: hard launchElfelejtik, hogy idokozben az nv mar mozgolodik. Az uborkaszezon kozepen meg mar nem ezzel akarok foglalkozni. Merem remelni, hogy ez a nagy magabiztossag valamilyen turpissagot rejt es orulni fogunk.
-
-
Z10N
veterán
válasz füles_ #19845 üzenetére
Se jun1, se e3. Igen, mar csak ez a ket forgatokonyv lehetseges. Nagy valoszinuseggel az elobbi es valamilyen strategiai dontes a kesleltetes (reszvenyek felfuttatasa?). Viszont kezd mostmar furdos k*rva jelleget olteni a helyzet. Hogy is volt amikor nevettem az update bejelento updaten Most mar nem vicces
-
-
füles_
őstag
válasz bobalazs #19844 üzenetére
Basszus azt észre sem vettem hogy nem május hanem június
Ez viszont azt jelenti hogy nem az E3-on lesz a launch Valamiért nagyon nyugodt és csendes az AMD,ez jelentheti azt hogy vagy k@rva jó a Polaris,(ezt igazolja az hogy az NV hirtelen a semmiből miért kezdett el kapkodni a Pascallal) vagy valami nincs rendben -
füles_
őstag
Macau Radeon Polaris Tech Day
Hát én is el mennék29-én jár le az NDA a rendezvénnyel kapcsolatban
-
Petykemano
veterán
Szóval azt mondod, hogy akkor csak mondjuk 4 magot tudott volna kihasználni egy program és pont ezen a 4 magon küzdött egymással a driver és a program és a programot ha akarták volna se tudták volna úgy megírni, hogy az első "1.-2. mag helyett, ami drivernek kell, inkább az 5.-6." magot használja, ha rendelkezésre áll?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
stratova
veterán
válasz Zeratul #19831 üzenetére
Éppen ezért érzékenyebb DX11 alatt GCN az egy szálas teljesítményre, mint Maxwell.
Egyébként azért is kicsi a valószínűsége P10 esetén 32 ROP-nak, mert a kisebbik konfiguráció esetén is 9 CU jut egy SE-re [az ép lapkában 10]. A legkisebb lapka, amin 1 SE-re 16 ROP jut Cape Verde, ahol ugyanez az arány [9-10 CU / SE]. Érdekességképpen Fiji mellet arányaiban ebben a lapkában legnagyobb az L2 cache.
A piacon lévő lapkáik közül pedig Hawaii Pro éppen annyi CU-t tartalmaz, mint a teljes P10, 32 ROP-pel, pedig nem csak a konkurenciával, de egy régebbi árazású házon belüli lapkával szemben is hátrányban lenne.
Tonga Pro esetében már csak 7 CU / SE az arány.
A memóriavezérlő nem lehetne akadály, Cape Verde esetében 128 bites memóriabuszhoz társul a 16 ROP. Ugyanebből az okból gondolom, hogy P11 32 ROP-ot kaphat, ahol a legkisebb konfiguráció 8 CU / SE és szintén 16 CU-t 32 ROP-ot tartalmaz az előd Pitcairn Pro.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #19836 üzenetére
Hiába pakolsz alá 100 magot, akkor sem fog skálázódni, mert az API által kényszerített programozási modell volt elhibázott. [link] - erről itt beszél Tim részletesebben. Elég jól elmondja a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
De ez akkor azt jelenti, hogy a driver és az alkalmazás is tudna, tudott volna jobban skálázódni, mint tette, és valójában nagyonis szükség lett volna több magra... csak mégsem valósult meg. Hogyhogy? Hogyhogy senki nem csinált 2-4 magnál tovább skálázódó programot, hanem inkább azon a 2-4 magon veszekedve haraptak egymás és saját kezükbe?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Yutani
nagyúr
válasz FollowTheORI #19833 üzenetére
Igazad van, így jobban érthető. A user meg annyit lát, hogy szerencsétlen proci pörög ezerrel és közben beomlik az FPS-e.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valójában mindegyik meghajtó többszálú már. Még az Intelé is. Abban a felfogásban van különbség, hogy mennyi processzoridőt érdemes elvenni az alkalmazástól.
[link] - itt elég jól kifejtik, hogy miért baj, ha sok a driver szál.
Röviden az a baj, hogy a gyártók két szék közé vannak szorítva. Egyfelől sírnak a felhasználók, hogy skálázódjon már a rohadt driver, másfelől pedig sírnak a fejlesztők, hogy ne vegye már el az a rohadt driver a processzoridőt az alkalmazástól. Melyik kezembe harapja effektus az egész.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
válasz Zeratul #19827 üzenetére
Nem tudom, hol voltál, de itt a PH-n erről volt szó az utóbbi időben. Mármint hogy az AMD DX11-es drivere több terhelés ró a CPU-ra, mint az NV-é. Na meg az API overhead teszt is ezt mutatja:
Látod, hogy mennyivel kevesebb draw callt tudnak DX11 alatt az AMD kártyák?
#tarcsad
-
Zehman
csendes tag
Persze egyértelmű h megvárom már, annyira nem SOS, azért a jelenlegi 270X-em se annyira gyenge h ne tudjak bármivel játszani
-
Malibutomi
nagyúr
En nem vennek 380x-et, ha nemsokara jon a polaris ami erosebb kb ugyanannyiert.
Vagy akar ha kijott akkor is lehet venni 380/390-et biztosan olcsobbak lesznek a megjelenes utan.[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Amíg nem rendeződnek az árak, addig mindenképp jó lesz az R9 380X, talán az R9 390 is lemegy úgy 70-80 köré, amit még érdemesebb lesz megvenni
[ Szerkesztve ]
Magyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
Zehman
csendes tag
Én már egyre jobban gondolkodok egy R9 380X-en,egyre jobb áron kapható, és 1-2 évre szerintem tutira elég lesz full hd-ra (talán), polaris 11-et valamiért nagyon nem akarok venni, és ahogy elnézem 80 ezer alatt körül nem nagyon lehet számítani p10-re se,
-
Z10N
veterán
válasz Panzika #19812 üzenetére
Ez aztan a hivatalos forras Mi honapok ota vadasszuk az infokat, de ez az oldal egymaga mar tudja szinte az osszes reszletet A Vega-rol meg semmi leak nem volt, kiveve a 64cu-t (talan 96). Illetve, hogy oktoberre elorebb lett hozva.
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
igazából én csak abban reménykedem hogy most nagyon odavág az nV-nek. elvileg az R9 490X június végétől lesz elvileg megvehető, és most elsején mutatja be az AMD. ELVILEG
-
Panzika
tag
nemszeretem a "pécévörldöt" de ezt találtam náluk
-
Panzika
tag
nemtudom. de azért a 700 dolcsis ár az szerintem baromi sok. kivéve ha a "gétéiksztíznyócvanat" lenyomja a mélyvízbe
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Itt a válasz
"Relase price: 699.99"[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- LEGO klub
- Építő/felújító topik
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- E-book olvasók
- Call of Duty: WWII
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest