- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós kamerák
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
->Raizen<- #34724 üzenetére
Értelmetlen. Az SSG erre jó. [link]
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #34724 üzenetére
Nem sikerult a cimszonal tovabb jutni mi
Radeon™ Pro SSG Highlights
The World’s First GPU to Break the Terabyte Memory BarrierThe Radeon™ Pro SSG based on the “Vega” GPU architecture, is a disruptive force in the professional graphics space, bringing with it cutting-edge technologies like the High Bandwidth Cache Controller (HBCC), a state-of-the-art memory system that removes the limitations of traditional graphics memory.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #32595 üzenetére
Ez a kijelentes igy ahogy van konkretan hulyeseg annak a fenyeben hogy tudjuk hogy a Vega most ugy mukodik mint egy magasabb orajelu Fury mert gyakorlatilag minden ujitas ki van meg kapcsolva
-
Obliterátor
tag
válasz
->Raizen<- #32595 üzenetére
Tény , volt rá idejük mégse készültek el vele. Én csak az előttem hozzászólókból indultam ki miszerint még egy csomó minden nem működik amit a kártya tud. Egy másik érv: Ha előző oldalon visszanézed a TPU-s táblázatot , szerepel rajta a a Fury X és a 980Ti. Mikor megjelent kb ugyanez volt, magasabb fogyasztással 10-15% lassabb volt a Radeon. Itt most a Vega nincs annyival lemaradva az 1080-tól. Akkor a 2 régi kártya közül melyik az időtállóbb konstrukció? Jelzem mind2 kártya a mai napig elég jónak számít. Vega only játékokkal nem is számolok. Ha a Fury X ezek nélkül gyorsabb tudott lenni akkor a Vegának se lesz rá szüksége az 1080 ellen.
-
Hunreal
tag
válasz
->Raizen<- #32592 üzenetére
Meglátjuk. Az idő eldönti. Zennél is ugyanez volt, mindenki temette, aztán mégis odab*szott. Nekem pl. nem sürgős a vga váltás (290 full hd-ban még mindig ultrán megy), de ha 1-2 éven belül odajutok, akkor majd döntök. Lehet meglepő, de én pl. azért szeretek/szeretnék piros vonalon maradni, mert jók/jobbak a driverek. Soha nem volt egy játékban sem problémám, nem fagyott, nem villogott, nem crashelt, nem lépett ki stb. Igaz, hogy csak havonta/negyedévente jött új driver, de jó volt. Ellenben, amikor a zöldeknél voltam (kb. 8 évet) folyamatos volt a driver ellátottság (konkrétan hetente/kéthetente jött új), de amikor valamit javítottak, akkor kétszer annyi hiba lett másban. A váltásom fő oka ez volt, és nem döntöttem rosszul. Jelenleg nem tudom, hogy változott-e az NV-nél a helyzet, azt majd ti biztos elmondjátok. Számomra az ár/érték arány a legfontosabb, ellenben egy 150-200+ ezres kártyánál hidegen hagy a fogyasztás (úgyis custom kártyát veszek, ahol a hűtés, hangja már megoldott). Lehet egy kártya fogyasztása 50-100W-al alacsonyabb a másiknál, ha szar drivereket kap, b*szhatom.
-
Obliterátor
tag
válasz
Ez nem hit kérdése
Csak levontam a konklúziót a tavasszal látott és most a fórumon írt kommentekből. Meg tudod indokolni h később se olcsóbb se gyorsabb nem lesz a Vega? A fogyasztása vlsz nem lesz jobb ezt nem is tagadom de ha 100k fölött veszek kártyát engem nem nagyon fog érdekelni a magasabb TDP.
-
törölt tag
válasz
Csodak nincsenek, csak AMD
Amugy meg nem ertem mi a problema azzal ha valaki erre az elhatarozasra jutott? Ha a 1080 eleg 1440p-n jovo nyarig, akkor a Vega is az lesz, az 1700 egy remek CPU, nekem is az van, teljes mertekben megertem a donteset, en is igy tettem
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #32251 üzenetére
Ezt nem tudom megitelni, leven nem volt a kezemben a Vega, illetve nem lattam teszteket sem a kartyarol. Amikor a gepemben lesz akkor le tudom merni magamnak es ossze tudom hasonlitani a sajat (ex) 1080-am eredmenyeivel, magamnak
Az is teny hogy nalam nincs FPS szamlalo bekapcsolva mikozben jatszom, nem attol lesz jobb a jatekelmenyem, G-sync-es vagy Freesync-es monitornal meg szinte mind1 is mennyi. Aki barmit is bizonygatni akar az majd megoldja maganak
A fap-fap reszet meg meghagyom az illetekeseknek a vs-ben, lesznek joparan.
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
->Raizen<- #31569 üzenetére
én valszeg vega 56-ot veszek majd ha végre lehet kapni
-
Crytek
nagyúr
válasz
->Raizen<- #31577 üzenetére
Csúcs vega lesz az 100% kazánházzal senki nem bányászik.
-
-FreaK-
veterán
válasz
->Raizen<- #31571 üzenetére
Nekem már most kevés a 970
3440x1440 azért megeszi szegénykét, ezért is vártam nagyon a Vegát (Freesync monitor). Ilyen medium közeli beállításokkal épp hogy játszható a Witcher3 és BF1. Ez utóbbi mondjuk 70-80fps körül, de egyrészt így azért láthatóan le van butítva, másrészt meg 90-100fps-t szeretnék.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
->Raizen<- #31571 üzenetére
Ez oké, szépen megalapozza a hw a jövőt... de itt az a kérdés, hogy melyik játék fog hirtelen 8< ~16-20 GB (nem HBC-s) memóriát bezabálni, a köv 1 évben?
Mert ez komoly tényező lehet, de jó lenne látni egy biztos listát ezekre a játékokra.. (és nem azt a híres "nyárra 25 DX12 cím lesz"...amiből aztán lett pár összegányolt fos érdektelenség)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
->Raizen<- #31569 üzenetére
...én úgy vagyok vele, hogy akkor cserélem az 1070-et, Vegára, ha a Pascal legalább 10 új "Vegán" játéknál döglődik / vagy érezhetően rosszabb a high vs ultra. Ebből ~4 olyan legyen amivel játszok is, nem csak ilyen full érdektelen címek.
Vajon ez mikorra következik be? Attól félek már a Volta is kijön ekkorra...
Ezzel ki is offolom a 4K TV upgradet, Ti-t már nem akarok venni, nehogy aztán a végén S3 Trio-ra lassuljon a Vegával szemben. Most ezt így leírva röhögök az egészen, pedig nem iróniának szántam.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
->Raizen<- #31566 üzenetére
Szerintem kb a Vega egy űrhajó, aminek most víz alatt kell haladnia kb fél-1 évig... és ilyen területen jó ha egy 1080 szint kijön belőle pl Witcher III, vagy GTA és a többi jelenlegi DX11 és DX12 játékokban amikben még semmi feature kihasználás nincs.
Az a baj, hogy így lehet Fury sorsra jut tényleg... Azért még nem temetném, de megelőlegezném a bizalmat ezekben a feature-kben (tény, hogy már harmadjára beszopva Abu jövőbelátását).
-
nubreed
veterán
válasz
->Raizen<- #31425 üzenetére
Hogy jön ide az xbox meg a ps4? Tudjuk, hogy AMD van bennük, ok, és? Ez alig hoz a konyhára az AMD-nek.
"gy rakás kiadót és fejlesztő céget fel lehetne sorolni akik beálltak a sorba."
No, kik ezek? Komolyan érdekelne egy lista, akik a (közel)jövőben valóban AMD-nek kedvezően fejlesztenek.
Ez, ha tényleg így van, mind szép és jó, csak amikor kijönnek a tesztek, azt jelenleg a piacon lévő játékokkal fogják megcsinálni, az a nagyon nagy kérdés,hogy itt mit fog hozni és milyen áron és tdp keretből. Hiába hoz mondjuk 1080 körüli teljesítményt, ha azt másfél - kétszer akkora fogyasztással éri majd el.
-
.LnB
titán
válasz
->Raizen<- #31425 üzenetére
Eddig is amd volt a konzolokban. Semmi sem fog változni, de te csak imádkozz. Majd szerinted a 80-20%-os piaci felosztásnál a fejlesztők megengedik maguknak, hogy ne vegyék figyelembe az nv-t? Ne nevettess.
-
nubreed
veterán
válasz
->Raizen<- #31259 üzenetére
Ha így lesz, akkor ez újfent az nV malmára hajtja a vizet.
-
válasz
Olyan jó "hallani" ezeket az "okosságokat", látom itt mindenki "nagyon" képben van supply chain és distribution tekintetében....
(#31264) .LnB:
Ennél a comment-nél kicsit több infom van, de jó, majd megpróbálok meglepődni, csak a te kedvedért...
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
Köszönjük, ezzel hasznosan építed a topik tartalmát.
-
válasz
A magyar boltokra ezt már most borítékolhatod.
-
válasz
->Raizen<- #31248 üzenetére
580hoz képest várhatóan több, mint 2xes bekerülése lesz (a becsült várható ár, és nem az 1200 eurós pletykák alapján), és legalább 2xes fenntartási költsége lesz (300W alá kéne menni már ehhez is). hogy megérje, ahhoz jóval 40 MHash fölé kellene menni. egészen addig a vájár jobban jár 2x580nal.
-
válasz
Bányász módhoz underclockolni kell a GPU-t, legalábbis ETH-hoz. Beszabna, ha 300W-ot enne úgy.
-
nubreed
veterán
válasz
Nekem nem is kell most Vega. Egyelőre elleszek az 1070 -el.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #31244 üzenetére
Ja, remenytelen.
Bezzeg amikor a 980Ti-t rendelte elo vagy a 1080-at mekkora kiraly volt
-
válasz
Ez egy render kép.
-
nubreed
veterán
válasz
A bányászat jelenleg nem csak gddr5 -re van optimalizálva? Ezért viszik csak az azt használó kártyákat, én eddig így tudtam. Tehát a hbm2 -vel a bányászok nem nagyon tudnak mit kezdeni, ezért ők a Vegákat nem rabolják le.
-
Petykemano
veterán
válasz
->Raizen<- #30630 üzenetére
Amiket mondasz, azok igazak, csak míg Te a FE láthatóan felemás gyakorlati eredményeiről, és ES szivárgásokról beszélsz, addig én az elméleti számokról. Persze sok a kérdőjel és annak idején a fury xtől is sokat lehetett várni a számok alapján, de a vega készítésekor pont a fijiben tapasztalt szűk keresztmetszetek feloldása volt a cél. Az egyik legfontosabb ilyen a geometria volt, a másik pedig maga az órajel. Könnyű belátni, hogy túl sok számítást nem igénylő képkockákat egy 2ghz-es lapka akár kétszer gyorsabban is megjeleníthet, mint egy 1ghz-es. A harmadik meg a memóriaéhség volt, és a velejáró fogyasztás.
A diákon bemutatott fícsörök ezek feloldását célozták. Elméletileg tehát van esélye a vegának jól teljesíteni. Én nagyobb esélyét látom annak, hogy a vega nagyon jó, de az mv ráhúzza a voltát, mint annak, hogy a vega gyenge lett. -
Raggie
őstag
válasz
->Raizen<- #30630 üzenetére
Majd a nvidia következő generációnál elemezheted akkor a Volta jövőbelátó képességeit!
Más:
A VEGA-nál arra láttunk már konkrét bizonyítékot, hogy melyik tesztben melyik új feature aktív a driverben?
Azt lehet egyáltalán 100%-os biztonsággal kijelenteni, hogy az FE-ben nem aktívak az említett új feature-ök vagy csak gondoljuk a teszteredményekből? Mármint én tényleg tutibiztos, bizonyított/bizonyítható tényre kérdezek. -
Simi37
őstag
válasz
->Raizen<- #30001 üzenetére
Ja, mert minden gtx 1080 lazán megy 2100at és emellett még minden user kivétel nélkül húzza is... oh wait
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #29748 üzenetére
Az RX 560 olyan jó lesz hozzá, hogy proci se kell mellé: [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
->Raizen<- #29748 üzenetére
A Forza 7 nagyjából ugyanaz lesz, mint a Forza Horizon 3 a legutolsó patch-csel. A fejlesztések jó részét visszaportolták. Egyébként ez már jóval több magot használ a leképezéshez, mint egy. A gépigény egy picit kisebb lesz, mint az utolsó frissítéssel futó FH3-nál, mert bizonyos változásokat nem lehetett egyszerűen visszaportolni, így ezeket inkább hagyták a Forza 7-re.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #29742 üzenetére
Nem is Teged celoznak a High End kartyakkalplayers-t meg ne feltsd
tudtommal 2 eves kor korul kell bilizni, remelem azert mar kinottel belole, nyugtass meg minket
Na jo, megkomolyodok, Vega osszefoglalo, nem sok ujdonsag, am felrazni es felfrissiteni az informaciokat jo lehet
-
stratova
veterán
válasz
->Raizen<- #29742 üzenetére
Ettől nem félteném, viccelődött
-
válasz
->Raizen<- #28508 üzenetére
ma talán mondanak majd valamit. ma lesz a financial analyst day. bár szerintem nem fognak, csak a teasing megy. ami nekünk lényeges infó lehet belőle, az az, hogy a 17 productline az on track, vagy csúszások vannak.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #28504 üzenetére
Írj egy levelet a Raja Kodurinak hogy neked meg az NV-nek is küldje el a részletes működését mert jogod van hozzá. Emlékszel arra ami a GCN4ben volt a Primitívek korai eldobása. rémlik ?
Megsaccolja egy eljárás hogy melyik primitíveket kell eldobni és nem számol vele. ezáltal a 480 csomó helyen NV címek alatt is utoléri az 1060at. És képzeld el nem árulják el hogy működik pontosan, ezek annyira gonoszok hallod ... -
válasz
->Raizen<- #28504 üzenetére
amit le lehetett írni róla, azt szerintem leírták. máshol sem írtak róla többet. de túrj ki valamit, szívesen elolvassuk.
-
válasz
->Raizen<- #28493 üzenetére
nagy csalódás lenne, ha abu nem írta volna már le kb. 743 topicban.
-
válasz
->Raizen<- #28489 üzenetére
ezen a videón raja elmondja neked.
-
válasz
->Raizen<- #28486 üzenetére
csak azzal az esettel szemben, amikor a kevés vram lassítja a futást. ha a programnak nincs vram-mennyiség problémája, akkor ettől nem fog gyorsabban futni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged