-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Panzika
tag
Volt valami galiba az USB 3.1 vezérlőjével. Szerintem azt kiküszöbölték már. Az AMD új videójában egy sima AMD lap van gondolom már megoldották a problémákat és mehetnek a tervrajzok a gyártókhoz
Ám kíváncsi vagyok a foglalatra hogy tele foglalatú lesz mint az AMx, vagy középen lyukas mint az FMx foglalatok
De már kezdem magam kínosan érezni a Radeon topicban a ZEN-ről témázgatva
Inkább beszéljünk a VEGA-ról
Magyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
Panzika
tag
válasz #00137984 #24619 üzenetére
Hát ha a jelenlegi illetve a megjelenésükkori Intel árak alá lövik be az erősebb vagy épp ugyan olyan erőben lévő procikat akkor az AMD igen nagyot szakíthat, kivéve ha az Intel a Kaby Lake platformmal kiugró teljesítményt tud mutatni a Skylake/Haswellhez képest (amit kétlek).
-
Panzika
tag
válasz Ren Hoek #24613 üzenetére
Ez nem így van. A GPU és CPU részlegnek is megvan a külön kasszája. Amelyik sikeresebb az tud belerakni a K+F-be több pénzt
Most az AMD több pénzt nyom bele a CPU részlegbe (ezt a Vega architektúra fejlesztése miatt nem vehetik el a GPU részlegtől) mint amennyit bele rakhatnának! Ennek magyarázata egyszerű a rajongói tábor legalább részének visszaszerzésén dolgozik akik Intelre váltottak, ugyanúgy mint a GPU részleg az RX szériával!Ha neked lenne ilyen céged ami régen az nV-t és az intelt is verte akkor biztosan azon lennél hogy visszaszerezd a piaci előnyödet vele szemben ha az elmult években nem úgy ment a szekér ahogyan kellett volna...
Mark Papermaster (az Apple processzorok volt tervezője) tudja hogy mi a dolga! Ha rajta múlik akkor hozzák azt a szintet amit az Intel!
A videó szerint valamennyivel gyorsabb az új AMD ZEN a Core i7 5960X-nél. Ám ami fontosabb hogy ugyanazon órajelen az AMD 95 wattot fogyaszt amíg az 5960X 140 wattot!!
És ha az AMD észnél van akkor az 5960X-nél olcsóbban!Az erősebb processzort az Intellel egy árba vagy olcsóbban kell kínálni, és némileg alacsonyabb fogyasztással! Ez a kulcsa a sikernek! Ezen áll vagy bukik az AMD!
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
válasz MiklosSaS #24611 üzenetére
Nem ezért vannak ott a CPU árak ahol. Ha az AMD nem lenne akkor gondolj bele hogy pl eg i5 prociért lenne pofája az Intelnek pl 100-150 ezret elkérni
A 6950X is azért 600 ezer mert nincs ellenfele a konkurenciánál
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
válasz Ren Hoek #24589 üzenetére
Az oke hogy az AMD-nek a CPU részlege csak csiszolgatta eddig a sz.rt, de a ZEN nem viszi a pénzt. Ha sikerül hozni a 8 henger 16 szeleppel a Broadwell-E szintet 95Watton akkor az már csak az árazásán múlik hogy sikertermék lesz-e vagy sem..
Ha meg a CPU részlege csődbe ment volna akkor az a PC piac teljes halálát jelentené mert nemhinném hogy neked vagy bárki másnak lenne kedve mondjuk 120k-ért venni egy i5 procit...
Ennyit az elméletedről
Én szurkolok az AMD-nek hogy minden klappoljon a ZEN körül és kialakuljon egy jó kis árverseny!Magyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
Panzika
tag
válasz M@rdel #23843 üzenetére
A pcworld néha akkora baromságokat ír hogy én inkább nagyívben kerülöm...
(#23845) Ren Hoek: az már asszem tavalyi roadmap. A Vega októberben érkezik a Zennel együtt
Talán így az AMD-nek lesz egy kis előnye az Intellel szemben, mert a Kaby Lake paper launch jövő év elejére csúsztattákMagyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
Panzika
tag
Jó elcsendesült a topic
Mindenkit elhallgattatott a "gétéikaztízhatvan" ?Magyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
Panzika
tag
válasz Komplikato #23751 üzenetére
Én csak bebiggyeztettem ide hátha valaki nemtud ezekről. Azt hogy ti már képeket is láttatok arról meg én nem tudtam (bocs) mert nemtudom egész nap a topicot figyelni
-
Panzika
tag
válasz Petykemano #23747 üzenetére
Érkeznek a customok
ASUS ROG STRIX RX480
Sapphire RX480 NITROMagyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
Panzika
tag
-
Panzika
tag
Abu már nyilván kész van a teszttel. Már csak publikussá kell tenni a linket és már mindenki csorgathatja rá a nyálát (legalább is remélem)
-
Panzika
tag
válasz TTomax #22796 üzenetére
Ez csak októberben derül ki. Max a felső kat. alsó és/vagy közép kártyákban lesz GDDR5X (pl.: 480X, 490?), amik már a 1080Ti ellen fognak menni már biztosan HBM2-vel lesznek felfegyverezve
Még a Navin gondolkodom hogy mi lesz az a "Next Gen Memory". HBM3? Esetleg jön a HMC? Vagy már az MRAM-ot tervezik?
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
válasz =WiNTeR= #22789 üzenetére
A Polarist felfoghatjuk az uj node bemelegitesekent. Itt az elsődleges cél a perf/watt növelése volt részükről
A Vega HBM2-vel érkezik (szerintem az AMD teljesen felhagy a GDDR5/X-el). A Vega fog érkezni HEDT-re. Így is elég sok borsot tört az nV orra alá ezzel a mainstream kártyával, a Vegaval meg rátesznek még 1 lapáttal. Szerintem már javában folyik a fejlesztéseAkinek sok pénze van és kevés türelme, de nincs kedve elmenni 40 fokba a balcsira nyaralni annak tökéletes választás a "fándörz parasztvakítás edisön"....
És Malibutominál a labda: nV GP104 (1070 erősen vágott cucc)
AMD: Ellesmere/XT(Poaris 10; 480, meg a vágott 470), Baffin (Polaris 11; 460)
Mára szerintem kiléptem. Joccakát[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Ha az AMD meg a HEDT-re dobott volna kártyát a 1080 ellen akkor meg azért hőbörögne mindenki mert nem tud új kártyát venni 50-100k között...
Várjuk már meg azokat a rohadt teszteket aztán mondja mindenki a blowerre hogy szar amikor 40dB-t fog kinyomni magából...Az a 4k RPM meg szerintem hibás adat
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
válasz Panzika #22767 üzenetére
De azzal már inkább VS topicba
-
Panzika
tag
válasz bobalazs #22765 üzenetére
Nemtudni a DX verziót, lehet hogy 11.x van neki nem DX12 + a 4K felbontású monitor is visszább foga szerintem.
(#22735)
De ha télleg csak a 970-et hozza akkor is jobb vétel
21 hónap vs. brand new
28nm vs. 14nm
max 150W TDP vs. max ~300W TDP
3.5-4 GB vs. 4-8 GB meg még sorolhatnám hogy miben jobb a 480[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
válasz Malibutomi #22745 üzenetére
Memory bandwitch: 275.2 GB/s??
@VISAS: jaa azthittem a 480-ra értetted
@shavo: 278.4?
Most akkor hogy van ez a 256 GB/s?
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
válasz Speed® #22734 üzenetére
1 szó: Mainstream
Pontosan a "gétéiksztízhatvan" is 2 éves kártyát fog hozni. Ezeket az új litográfia miatt dobják piacra (16nm-14nm).
Nem azért mert unatkoznak...@Tom5: még csak egyetlen 1 bench van róla. Szerintem a 4K monitor miatt mért 80%-ot.
@VISAS: én inkább középkategóriába sorolnám
@TESCO-Zsömle: +1
@-Solt-: mert valószínűleg a 2.5× perf/wattnak köszönhetően azt fogja hozni (nézz utána )
@Malibutomi: egyetértek
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Az RX 470 ref hűtőjére kíváncsi leszek
-
Panzika
tag
Ez a 13k keves a CF-hez. Nem lehet hogy valami limitbe ütközött? Vagy netán a driver beta verziója miatt van ez?
-
Panzika
tag
-
Panzika
tag
válasz Ren Hoek #22525 üzenetére
Ez itt a probléma. Hogy boltba/szervízbe kell (vissza)vinnem hogy "ötezeré" ujrapasztázzak..meg vannak emberek akik ref. hűtést keveslik csak azoknak írtam
Ezért nem tetszik túlzottan ez a csavarmatrica (bár lehet hogy majd megpróbálom hőlégfúvóval lekapni sértetlenül. Max gari off, ha meg elb@szódik akkor kiállítási darab lesz ennyi )
(#22526) myckey: bocsi arról lemaradtam, sajnos nem mindig van kedvem a napi 3-400 hozzászólást visszanézni
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Ui: a videó linkeket nem azért dobtam be ide mert biztosan true, hanem azért mert találtam és hátha van benne valami igazság ...
Ui.: Ui.: sok a VS
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Ha valakinek nem lesz elég a ref. hűtés, akkor vegyen ezt meg hozzá 1 120mm-es ventit aztán hűvösebb lesz
Meg lesz egy custom kártyájaSzerintem elég lesz a blower hűtés, de nyáron a 30 fokos szobákba azért megnézném hogy hogyan hemzsegnek a °C-ok
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
-
Panzika
tag
-
Panzika
tag
válasz t72killer #21792 üzenetére
Meg az is jo legalabb megmutatom hogy mar nekem van nektek meg nincs bibibi
amugy csak azert kene mert mar ki vagyok ehezve az uj konfigomra. Csak az asszony nem engedi hogy 2 gep legyen a hazba[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Itthon lehet már valahol előrendelni a Polaris kártyák valamelyikére?
-
Panzika
tag
Számomra a kis kőkorszaki gépbe elég lesz az RX 460
Talán úgy gyorsabban el tudom végre passzolniMagyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
Panzika
tag
válasz janos666 #20536 üzenetére
Hát nemtudni hogy a spec alapján érdemes-e váltanod.
480: 5.5-5.8 TFLOPS
1070: 5.9 TFLOPS
Mem. Band.: 256GB/s-256GB/s
L2: 1070: 2MB-480: 4MB
Memória órajel: 1070: 6Gb/s-480: 8Gb/s
Minimum táp: 1070: 500W 30A-480: 450W 33A
Processzor: 1070: i7-6700-480: i5-6600
Memória menny.: 1070: 16GB-480: 8GBEzek tekintetében jobb választás a 480, meg olcsóbb, a "fándörz parasztvakítás edisönnél" meg mégjobb szerintem
De te tudod hogy mire költesz, én nem szeretnék beleszólni
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Igy van. 480-ert lesz oda mindenki (persze én is)
Tflops-ban a 290X-el pariban van, annak jobban lenyomhatja az árát mint a 390X-nek. Kb 1 árban lesznek mert asszem most a 290X az drágább jelenleg
Javíts ha tévedekMagyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
Panzika
tag
Szerintem a 390-nek fog meredeken lezuhanni az ára. A 390X-nek is fog csökkenni de szerintem nemannyira
#(20461) persze hogy hozok teszteket de csak azután ha sikerült összepakolni az új konfigot
Asszony megölne ha 2 számítógépet találna a házban[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Ahh a 6870 hűtés az igazi
Nekem is 6850-em volt custom coolerrel (egy fermit dobtam a kukába mert egy hulladék volt) de hallotam 1x a 6870 ref hűtését
Brutális(#20430): a tongát én csak azért veszem meg hogy hátha könnyebben tudom azzal elpasszolni a kőkorszaki 775-ös hulladékot, és jöhet az új konfig, min. 2db RX 480-al
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Partner kártyákon biztosan lesz 1x8pin, 2x6pin meg, 8+6pin (esetleg 2x8pin? ) csati a tuning érdekében, ami miatt jobban fogynak majd a custom cooleres kártyák. Legalább is remélem lesznek ilyenek mert azért én szeretném látni mennyit tud 2 RX 480
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
válasz rocket #20363 üzenetére
Hát nemtudni még mi lesz, de 29-én/ig mindennek ki kell derülnie.
egyenlőre számolgatom a kesht, osztok szorzok meg mindent csinálok. lehet hogy 3at is beszerzek "gétéiksztíznyócvanat" alázni csak előbb jöjjön MO-ra és majd meglátjuk a kezdőárat. de az biztos hogy 2 benne lesz. kérdőjel a harmadik kis Poli
addigra meg "má" jó volna összedobni a a 4790K vagy 6700K konfigot (bocsi AMD), csak el kéne már passzolni azt az ősrégi hulladék 775ös konfigot mer asszony megöl hogy 2 gép van itthon
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Vótmá? Elvileg ezek az adatok:
5.5 TFLOPS
36 CU
64 ROP
jútyúb[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Nekem jöhet 2db RX 480 custom hűtéssel szénnéhúzni
-
Panzika
tag
Z10N hétfőn valamit már tudott az új 200 dolcsis Radeonról!
Előzmény: (#19961) Petykemano: "Vajon mit ünnepelhet Raja ilyen önfeledten? Tegnap iszogatott, ma szivarozik, mintha valami nagy sikert értek volna el."
(#19962) Z10N: "Rejtett utalas, hogy a Polaris "bagoert" lesz kaphato "
És kajak bagóért adják!
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Senki nem maradt le semmiről
Sört a kézbe aztán nézzétek!Magyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
Panzika
tag
Az a legdurvább amikor Raja elejti a kártyát
-
Panzika
tag
ÉLŐ
https://youtu.be/Icm9B1nkGJ0
-
Panzika
tag
(Valaki már írta előttem nem akarom lopni )
XFX RX 480X (na most jól nézünk ki )
Kajak beszerzek majd egy ilyetTripla X ehhez képest lepkefing lesz
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
válasz Yutani #20047 üzenetére
"Én remélem, hogy Rádzsáék tudják, mit csinálnak, és lesz válaszuk mindenre"
Remélem én is. Várjuk meg a hajnalt. Ha jó kártyát raktak össze akkor jót tett az hogy Raja szabadkezet kapott
(#20058) Z10N túlzottan vigyorog ahhoz képest hogy csak az esti csaj meglett volna neki
Vagy mind kettő volt?Magyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
Panzika
tag
-
Panzika
tag
válasz Németh Péter #20035 üzenetére
Én úgy tudom hogy előtte a mekibe is benéz egy vegaburgerre
-
Panzika
tag
válasz Németh Péter #20033 üzenetére
Asszem a Vega október körül érkezik. Javítsatok ha tévedek
(#20032) Z10N köszi a linket
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
válasz Malibutomi #20005 üzenetére
Jöjjön HBM2-vel
Én már inkább arra szavaznék mint a GDDR5/X-reA Polaris is jöhetne HBM-el 4096biten
#(20010) ayy_lmao
Lehet hogy lesz 100k körül de szerintem "gétéikszkilenchetven" verő kártya lesz. Remélem a 980-at is megszorongatja azzal az árazásávalHa sikerül egy ütős lapkát csinálni olcsóbban akkor az nV ceruzája is vékonyabban fogna az árazásnál (persze csak akkor ha az AMD megoldását jobban viszik)
-
Panzika
tag
Már nyomhatnák a lényeges infókat
-
Panzika
tag
Amíg nem rendeződnek az árak, addig mindenképp jó lesz az R9 380X, talán az R9 390 is lemegy úgy 70-80 köré, amit még érdemesebb lesz megvenni
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
igazából én csak abban reménykedem hogy most nagyon odavág az nV-nek. elvileg az R9 490X június végétől lesz elvileg megvehető, és most elsején mutatja be az AMD. ELVILEG
-
Panzika
tag
nemszeretem a "pécévörldöt" de ezt találtam náluk
-
Panzika
tag
nemtudom. de azért a 700 dolcsis ár az szerintem baromi sok. kivéve ha a "gétéiksztíznyócvanat" lenyomja a mélyvízbe
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Itt a válasz
"Relase price: 699.99"[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Az új Radeonok áráról mit tudunk? R9 480, R9 490/490X?
Annyit tudok hogy az R9 490X 700$ lesz, ami olyan 190k HufEsetleg lesz R9 480X?
Memória szabványok milyenek lesznek? GDDR5/X, HBM/2Lehet már ezelőtt valaki(k) ezt már leírták hogy mi merre hány méter, csak nincs kedvem megkeresni
Köszi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest