- Riasztó topik
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- MSI notebookok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
rocket #20498 üzenetére
Nem az eladást kell nézni, mert fűnek fának szétküldték a benchmarkot a SteamSpy meg az alapján kalkulálja az eladást, hogy hány user indította el, a tényleges eladás ettől jóval kevesebb.
Az utolsó 2 hónapban max 300 játékos játszott naponta pedig még rendszeresen benchmarkolnak is vele, főleg az utóbbi időben... -
rocket
nagyúr
Maradjunk annal ami jelenleg elerheto, es gyakorlatban hasznaltak.
Az AMD nem finanszirozta volna meg az AOTS projektet, mar lehuzhatta volna a rolot a studio,a Japan Yugi-Yugi Mu-Mu jegkasa keszito szimulator se kepes 100000 darabos eladassal a fejlesztesi/marketing koltsegeket se visszahozni.
Ez viszont into jel azoknak a fuggetlen studioknak akik esetleg a DVGA piac ~negyedere akarnak a jatekukat optimalizalni.Junius 29-en kezdodo Warhammer DX12 hype ennel csak sikeresebb lehet
-
stratova
veterán
válasz
Zeratul #20492 üzenetére
Igen... Ezt még akkor gondoltam, mielőtt kérésemre Prof. Hablaty elkészítette volna az azonos beállítású benckmarkot R9 390X-szel, melyért külön köszönet. Ha jó a culling, talán tud ennyit kompenzálni és azért nem drámaibb a visszaesés.
[2816:176:64 1055 MHz 512 bit GDDR5 6 GHz vs. 2304:144:32? 1200 MHz]
Proc. Power
5941,76 GFLOPS 100%
5529,60 GFLOPS 93%Texture Fillrate
185,68 GT/s 100%
172,8 GT/s 93%Pixel Fillrate
67,5 GP/s 100%
38,4 GP/s 56,9%?Memory Bandwidth
384 GB/s 100%
256 GB/s 66,7% + DCCFPS:
AVG
52,6 100%
40,0 76%Normal
63,0 100%
45,5 72%Medium
54,8 100%
41,8 76%Heavy
43,7 100%
34,3 78% -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rocket #20495 üzenetére
Ha "best case scenariot" akartak volna, akkor elkérik a Doom fejlesztőitől az intrinsics függvényekkel kibélelt Vulkan kódot. Erről megkérdeztem Daniel Bakert és ők ezeket például nem építik be az AotS-be, mert nem akarnak ennyire gyártóspecifikus optimalizációkkal foglalkozni. Azt is mondta, hogy másnak bőven megéri, mert csak átmásolják a konzolos kódot, de nekik olyan nincs.
-
rocket
nagyúr
Az elso valasz mekkora BS
Szimplan kivalasztottak a "best case scenariot", a szomoru ebben annyi, hogy jelenleg ez az egyetlen DX12-es MA-t tamogato szoftver (ami iszonyat gyenge eladast produkal, raadasul messze nem GOTY eselyes), tehat innen csak lefele lehet bukni a junius 29-en megjeleno tesztekben.
Szerintem tul magasra kerult ezzel a lec, es az a 199$-os ar nem fog vegul olyan fenyesen csillogni, mint jelenleg, ami akar ugyanolyan negativ hatast is kivalthat, mint most kivaltott pozitivat.
Annyi dicserendo, hogy vegre nem csondben turik a konkurencia lubickolasat, de van meg finomitani valo az ehez kapcsolodo strategian
-
AVarice
tag
Van rá esély, hogy 29. előtt már lássunk néhány független tesztet a 480-ról?
-
vader108
tag
Igen jól tudod. EA külön tart az E3 előtt egy rendezvényt EA Play néven.
Battlefield 1 és Titanfall 2 bemutató június 12-én mi időnk szerint 22.00-tól lesz a live stream!
BF1-et 64 fős multiplayer mapon mutatják be, 64 helyszíni játékossal (lesznek köztük profik, youtuberek stb...)
-
Z10N
veterán
AMD_Robert Technical Marketing
Q: "Why weren't any single card benchmarks released?"
A: "Because that is what we sample GPUs to reviewers for. Independent third-party analysis is an important estate in the hardware industry, and we don't want to take away from their opportunity to perform their duty by scooping them."
Q: "Wait so you won't say single GPU performance because reviewers are going to do it but you will say dual GPU? I don't follow the logic."
A: "There are considerably fewer dual GPU users in the world than single GPU users, by an extremely wide margin. If my goal is to protect the sovereignty of the reviewer process, but also give people an early look at Polaris, mGPU is the best compromise."
Q: "So, as someone with no dual GPU experience, I have to ask a seemingly stupid question, what was holding the dual 480s back?"
A: "Tuning in the game. The developer fully controls how and how well multi-GPU functions in DX12 and Vulkan."
Q: "Ty, If I can ask another stupid question, what does this stuff mean?
Single Batch GPU Util: 51% | Med Batch GPU Util: 71.9 | Heavy Batch GPU Util: 92.3%
In the first post you mentioned 151% performance of a single gpu."A: "This is a measurement of how heavily the GPU is being loaded as the benchmark dials up the detail. Batches are requests from the game to the GPU to put something on-screen. More detail = more batches. These numbers indicate that GPU utilization is rising as the batch count increases from low, to medium to high. This is what you would expect."
Q: "Do you know of any plans of how some engines are going to implement that? Unreal 4 or unity for example? Is there a possibility that multi adapter is going to see widespread use through those engines? "
A: "I hope so. Some engines already support DX12 multi-adapter. The Nitrous engine from Oxide, the engine from the Warhammer team (forget name), and a few others. I personally in my own 100% personal-and-not-speaking-for-AMD opinion believe that the mGPU adoption rate in games will pick up over time as developers become more broadly familiar with the API. Gotta get yer sea legs before you can sail the world and stuff.
"
Q: "Think about it this way. Each card represents 100% under full load. since they said that the cards are at 51% this would mean that it's running at roughly 1.5 cards load. 151% would be about 75.5% GPU load on each card. That is, IF I understand correctly."
A: "Pretty spot-on."
Q: "Are there any incentives for developers to make future games (or updates for existing ones) better utilize multiple GPUs? Even if, just like you stated, the number of users with more than one GPU is vastly smaller than single users?"
A: "Sure. The multi-GPU users are the early adopters, the influencers, the "first 10%ers." They produce a disproportionate amount of discussion relative to their population, which makes them very influential on the rest of the PC gaming community downstream. Developers like CDPR have proven the value of this approach, as has the team at Oxide Games for aggressively pursuing advanced DX12 functionality.
I'm sure both devs would have done just fine with less outsized investment in the bleeding edge, but it's been really valuable for them because gamers appreciate the respect. That's incentive enough, imo."Q: "I still don't follow. Reviews are going to say dual and single performance anyway."
A: "I don't know how to explain it another way. Posting sGPU numbers hurts their reviews and their traffic. mGPU sort of doesn't. That's it."
Q: "I saw it as X being a roman numeral, meaning it's like an R10. This would imply they could still have R7 and R9, and just no ***X cards."
A: "Ask me again after launch."
Q: "Ok I got some questions, if you're not using vsync or locked fps why is the GPU usage so low and not at 100% pushing maximum FPS? You're running a beast CPU so it shouldn't be bottlenecked.
Why only showcase multi-GPU and only Ashes benchmark? I know it's cherry-picking but it would be nice with other benchmarks as well as they will probably tell
Third. Please release Vega soon I want a card that can push 144FPS+ in 1440P."A: "DX12 uses Explicit Multi-Adapter. The scaling depends on how mGPU is implemented into the engine, and future patches could boost scaling more for any vendor or any GPU combination that works. Besides that, migrating to full production-grade drivers would help. But as you can image, the drivers are still beta. I'm not promising earth-shattering improvements, here, but there are many variables in play that wouldn't be present with GPUs that have been released for 12+ months."
Q: "Thanks alot for the great info on clafication of the whole AOTS issue.
I have one question that you may or may not be able to answer.
I play at triple 1440P (dell U2711 x3) with eyefinity. im currently running triple crossfire 5870 1GB and finding alot of games struggle so even on 1 screen i can play games like BF4.
Would the RX480 be a upgrade.."
A: "I can't really answer your question, but I can give you some food for thought that might be enlightening: the Radeon R7 360 is faster than the 5870."
Q: "Hi, only just noticed this thread and love that you took the time to clarify all this. But I was somewhat wondering if I can get an official comment (or nod) on me comparing the x2 480 vs 1080 comparison and it's introduction of explicit multi-adapter in DX12 to this- https://www.youtube.com/watch?v=6JARVfb-FBg
Now it may not be obvious for those who are not familiar with the show, but theres also some serious foreshadowing going on with this particular video and what I expect will happen much later on. "
A: "1) Garnet is best gem.
2) We're not really foreshadowing anything. We just wanted to point out that it's possible to get $700 worth of performance for <$500."Q: "Hey /u/AMD_Robert, thanks for clearing things up, but don't you think it's a bit early to say things like;
even with fudgy image quality on the GTX 1080 that could improve their performance a few percent
Maybe I'm just misreading you here, but I don't really think we can say for certain this was intentional yet. Shader errors are a thing, and it may end up being fixed in a driver patched for Pascal and just somehow slipped through the filters. After all, it was fairly hard to notice anyways."
A: "I never said it was intentional. I simply stated the fact that the image quality is a bit fudgy, and it could improve perf by a few percent. There was no implication of malice."
-
törölt tag
Most van június azt nem kell belemondani
Amúgy: E3 Expo Losa Angeles JUNIUS 14-16
Lesznek ott szép bejelentések !
ÉLŐ WEBKAMERA RÁ -
Mirman
őstag
Június végén lesz valószínűleg a hard launch. Mivel nem épül GDDR5X-re vagy egyéb ritkább kevésbé elérhető memoriatipusra és AMD kártyáról beszélünk így valószínűleg nem lesz készlet hiány . Szerintem július elején közepén nyugodtan besetalhat bárki egy boltba és vehet.
-
AVarice
tag
Mikorra várható a RX 480 a hazai boltok polcaira? Most tervezek R9 380x-et venni, ha a közeljövőben kijönne akkor talán tudnék várni egy kicsit, de hónapokig semmiképpen nem akarok.
-
Habugi
addikt
Pillanatig sem vitatom a 480 erejét vagy eredményeit (azt az egyet amivel egyelőre rendelkezik), félreértés ne essék, szerintem ennyiért brutális lehet/lesz..
Nem volt OC most..
(#20475) Ren Hoek:
Ez nem Maxwell hogy API "turbulenciája" lenne, egyébként kár ezen az AotS grafikán lovagolni.
Ott kezdődik a téma hogy egy RTS-ben huszadrangú a grafika, ott folytatódik hogy ilyen large scale RTS-ekben pedig pont az a lényeg, hogy eddig ölték a CPU-kat.., AotS is "öli" csak az API & azt kihasználni képes GPU miatt nem kakukkol le az FPS.
Nézz meg egy SupremeCommander : ForgedAlliencet, bőven 1k fölött is lehet a unit cap, vannak 8 playeres mapok.., most érted, évek óta játszom azt a játékot de olyan egyszál erő igénye van amivel nem lehet mit kezdeni. Tán egy olyan proci ami c2c 2x erősebb a húzott Skylakenál már bírna vele..Na erről szólt pl az Oxide féle Star Swarn is, csak az Mantle szemléltető volt..
Kutyát nem érdekli a grafika egy hardcore RTS-ben, ilyen unitszámok mellett annak kell örülni hogy nem 5FPS-el fut mint az FA.
Gyakorlatilag egy játszható tech/API demo, ami egy átlagos "gamer" configot a végletekig terhel, szó szerint. Nyilván ettől még rá lehet fogni hogy nem mérvadó, nekem egy Witcher3 nem mérvadó, csak úgy mint bármelyik SzennyWörksös hulladék, ahol mindig más jelentéktelen dolog van rommá Tesselálva csak hogy Radeonokon rosszabbul fusson, a játék maga hiába baromi jó.
AotS-nél fordítva van, a játék felejthető de benchmarkra sokkal jobb.(#20477) Ren Hoek:
Mategnap () délután/este egyébként simán lefutott nálam annyiszor a teszt, hogy bátran állíthatom minden egyes "körben" pontosan ugyan úgy nézett ki a "táj"/környezet. Ennyit arról hogy dinamikusan változik, ugye AMD bemutató féle kontraszt illetve annak esetleges magyarázatai..
Abban egyébként tök igazad van, hogy várni kell még a "rendes" tesztekre de ez annyira nyilvánvaló hogy nem értem mi értelme van hangsúlyozni, még akit maga a kártya nem is érdekel (pl engem..) mert nem akar még rá váltani és/vagy nem lenne értelme.., azok is várják hogy többet, kézzel foghatóbbat lássanak arról mit is tud.
-
Ren Hoek
veterán
Lemaradt az előbbiből... összegezve, teljesen semmi értelme bármilyen következtetést kiszámolni egy még mindig bugos AOTS-ból.
Teljes képet és hogy mit hogyan fog be, csak egy többjátékos DX11 teszt leak alapján majd... júni 29 előtt találn :/
Azért gondolom a gamerek 95% nem AOTs-al szeretne benchelgetni, hanem tolni a Witchert meg GTA-t stb. (Engem konkrétan a Doom, Hitman, Tomb, és az AOTS full hidegen hagy. Deus ex ami várós viszont DX12 alatt)
-
Z10N
veterán
Mea culpa: 31.5%, illetve 22,2%
Ren Hoek: Nekem is atlathatatlan. A sok presettel es verzioval. A vicces az, hogy ez ugye egy game lenne, de mindenki bench-re hasznalja. Egyaltalan ki jatszik ezzel?
Nade mennyi az X?
Sajnos ehhez mar nem tudok mit hozzafuzni. Meg lehet csinalni, itt van ra a bizonyitek. Csak lustak vagy nem akarjak. Az async-t szsvsz direkt hanyagoljak.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Habugi #20473 üzenetére
Nevetséges amúgy ez a "teszt"... 2009-es grafika, kb döcög egy csúcs procin és csúcs VGA-kon... nem úgy volt, hogy egy i3-on is elmegy?
igazából csilivili lézereken és egy rettentő műanyagnak ható terrainon kívül nem látok semmi újat.
Legalább valami Witch szerű demó lenne... vagy legalább minden fűszál mozogna... állítom ezalatt is renderelik az ócánt
ZIon Ha AOTS-ban hozza, akkor nyugodtan vegyél le belőle x%-ot DX11 alatt... ki lehet számolni a tesztek alapján. És ez is csak az AOTS/Hitmanre érvényes. Tomb Raider és az új Warhammer is erősorrend szerint megy a Pascalokon. Ebből is látszik, csak a DX12 fejlesztőkőn múlik mit eresztenek rá a vasakra. Pascaloknak az async nem fekszik annyira még mindig. Legalább lassulni nem lassul.
-
Z10N
veterán
válasz
Habugi #20473 üzenetére
Javitsatok ki, de azt latom, hogy a gtx1080 60%-t hozza. Ami kivalo tekintve, hogy $599x0,6=359. A $160 difibol majdnem kijonne egy rx470
Viszont a 390X-t igy nem fogja be. Volt oc? Korabban akkor hogyan csinaltad a tesztet? Mert igy overall 24% a difi. Ennyire szamit a verzioszam?
Ui. Pedig nyersen is 2304/2816=~0,82. Azaz 18%.
-
-
Z10N
veterán
Szaby59 kolleganak megmondana valaki, hogy gyenge az ervelese.
-
Z10N
veterán
válasz
#00137984 #20458 üzenetére
"Meglehet ez csak az RX 480X és a 8GB GDDR5X variánsokon fogják csak alkalmazni."
Ez mondjuk eleg alattomos huzas lenne. Eleve nem is tudom, hogy fuggnek a polarisnal a rop-ok.
A gddr5x pedig meg mindig kerdeses, lehet csak a p10xtx-n lesz $299-ert."Akkor nem értem ezt a lelkesedést"
Azok lelkesednek akik alulrol valtanak. Akik nyilvan dragan bedoltek a rebrandnek azok nem orulnek.Azt mondom 64 lesz, hiszen vr-hoz szukseges.
"Ja, hogy ezek drágábbak is lesznek"
Max $249 lesz."Én már nagyon megutáltam az évenkénti videókártya cseréket a gépben és az ezzel járó bukó pénzeket."
Akkor miert csinalod? Miert veszel rebrandet?A 4gb-t miatt?
-
-
Z10N
veterán
válasz
bobalazs #20450 üzenetére
Ugyanezt mar beszeltuk korabban. Az 55k az a netto dollar ara. 50-55k-ra a 290 fog beallni. A mostani 290X 85k-rol es a 390X (a kollega elobbi merese alapjan) 95-105k-rol csunyan be fog zuhanni. A felenel is kevesebbet fogyaszto 70-80k-s kartya utan ezeket ki venne meg? Meg a 8gb-s is letorik, ha 90k lesz. Es akkor meg a a fury helyzeterol nem is beszeltunk.
Hogyne eshetne, de Te meg nallam is optimistabb vagy
Pedig en tenyket szoktam hozni peldanak az arazasnal. Konkretan ket generacio ota be vannak szorulva az arak. Rohejes nezni az aprot neha. A kulfoldi forumokon meg apropenzert dobaljak a hasznalt kartyakat. Valaki €150-ert adott el egy 290X-t.
A polaris rebrandet masodjara meg el tudnam kepzelni, de ha anyagilag bejon nekik harmadjara es az elozmenyek miatt nem lenne erdemes megjatszani.
De, sokan varjak ezt. Foleg az uj zen apu + polaris-t. Nekem most csak 7870+7790 lenne. Viszont van olyan engine abu elmondasa szerint ami a multigpu-t mellozni fogja a dupla dvga-nal es csak apu+dvga lesz
Malubitomi: "70-72.000Ft alatt majd akkor fogod latni ha kijott az ez utani generacio"
Ez mondjuk eleg pesszimista becsles. Azaz se a hasznalt piacon, se a boltban nem csokkene az ara. -
törölt tag
(20438 és 20443 hsz.-ra). Merő igaz, hogy a legégetőbb infók eddig elmaradtak az RX 480-al kapcsolatban. Meglesz-e a felső-középkategóriában a 64ROP, mert a 8GB videómemória és Polaris 10 biztosan kihasználná ezt a kiegyensúlyozott teljesitménynővekedésre. Meglehet ez csak az RX 480X és a 8GB GDDR5X variánsokon fogják csak alkalmazni. Akkor nem értem ezt a lelkesedést, mert a (közel)jővőben megjelenő nagy AAA játékcimekben inkább az utóbbira hagyatkoznék vagy a GTX 1070-re. Ja, hogy ezek drágábbak is lesznek (és talán az átlagos 30FPS-nél jóval többet is elvárhatunk)... Én már nagyon megutáltam az évenkénti videókártya cseréket a gépben és az ezzel járó bukó pénzeket.
-
törölt tag
A személyeskedést pont te kezdted el ezzel a hszel...
A "Lehet el kéne olvasnod mi volt ma előtte..." szerintem elég illedelmes jelzés erre a te olyan kezdésed után, hogy olvasd el és megérted. Hogy miért gondolod, hogy fel kellene hívnod a figyelmem egy nekem címzett hszre 1 nappal később azt nem tudom, főleg így(#20452) Habugi A 1080 eredmények alapján gondoltam, mert az 1440p 4xMSAA-s tesztekben kevesebb különbség van a 1080 - 390X között mint itt a 1080 58 FPS-ével számolva pedig 1080p-n is egyértelmű GPU limit van.
Így viszont tényleg nem sok.Ha 1.83x a skálázás, akkor a 62 FPS-es átlagot nézve 1 GPU-ra levetítve az ~35 FPS lenne ami viszont a 390 eredménye lenne egy ilyen 8xMSAA tesztben.
-
Panzika
tag
Ahh a 6870 hűtés az igazi
Nekem is 6850-em volt custom coolerrel (egy fermit dobtam a kukába mert egy hulladék volt) de hallotam 1x a 6870 ref hűtését
Brutális(#20430): a tongát én csak azért veszem meg hogy hátha könnyebben tudom azzal elpasszolni a kőkorszaki 775-ös hulladékot, és jöhet az új konfig, min. 2db RX 480-al
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #20451 üzenetére
Jah, ez is olyan, mint a 379 dolláros 1070, ami nyitón kb 165K lesz custom átlagárral, hamarosan.
Ha ebből indulok ki, lesz 85K is simán a custom 480. Hihetetlen sápisztán van itthon
~72K az a reális beállási ár nyár vége felé, ha júliusban startolnak a kártyák.(#20453) bobalazs: Úgy mondjuk, hogy gatyaletolós ár a 200 doll hair, ha tényleg megéri majd az árát (DX11-ben is!)... szerintem nem sok értéket fog veszteni. Gyártástech nem mostanában jön ki. Maximum jövőre egy valódi DX12 Volta megszopathatja eléggé NV oldalról... de ezek csak találgatások. Bukó mindegyiken lesz, csak tudni kell időben kiszállni
- és nem megvárni amíg elektronikai hulladék lesz.
-
namaste
tag
A Perf/Watt arányból nem lehet az IPC-re következtetni, a Perf/freq arányból lehetne.
A Perf/Watt mutatót mihez hasonlítják? Az R9 285 vagy a Nano az etalon? Nem mindegy.(#20432) Ren Hoek
Grafikánál nincs szoros összefügés, a többi részegység (TEX, ROP) is számít. A számítási feladatok is architektúra és algoritmus függőek.Az AotS GPU bound nem a GPU kihasználtságot mutatja, hanem hogy mennyit vár CPU a GPU-ra. 50%-os érték jelentése: a CPU parancslistákat küld a GPU-nak, van amikor a CPU vár a GPU-ra, van amikor a GPU vár a CPU-ra, ugyanolyan arányban.
-
válasz
Malibutomi #20451 üzenetére
Szerinted mennyire lesz értékálló, meddig tartja meg majd a kezdeti árát? Ez utáni generáció?
-
A 480ról beszélek, el bírom képzelni az 55-e. ft.-os álomhatárt. Ha ekkora árcsökkenés előfordulhat ilyen plusz teljesítmény mellett, (390? szint 200$) miért ne eshetne tovább a vgak ára. Az hogy a 380 miért lett Tomi által felhozva nem tudom, arra bírok csak gondolni hogy szerinte nem estek elég nagyot a 380 árak, nem volt példa mostanában nagy mértékű áresésre. Rebrandről meg annyit hogy innentől nem tudom hova lehet még fejlődni, biztos hogy lesz több kártya is idővel 14 nm.-en, olcsóbb lehet a gyártástechnológia is majd, stb.
Dx12-vel multigpu-t említve, nem lehetne APU-t befogni dvga mellé számolni?
-
Z10N
veterán
válasz
#85552128 #20447 üzenetére
A 20 percnek ehhez mi koze? Most porgettem vegig, mar mondtam. 200hsz az utobbi napokban fel nap alatt osszejott
Ez aztan a meroszam.
Akkor illedelmesen belinkeled, hogy mar ki lett targyalva. Tenyleg annyi a hsz, hogy az elozmenyt nem lehet kovetni."ok látom nálad ez megszokás"
Mi a megszokas? Most mar szemelyeskedunk is?Ok, akkor itt kiszalltam. Ertelmesebbnek gondoltalak.
Mar csak azt nem ertem, hogy az erosebb i7 konfigodban miert van akkor fury es a gyengebbikben meg 970, de nem kell ra valaszolni.
Nekem eleg lesz a nyamvadt RX480, mert en ilyen igenytelen vagyok.
-
Z10N
veterán
válasz
bobalazs #20441 üzenetére
Nem kell hozza annyi. 0,5-1 even belul, ahogy kijonnek az ujak ki venne meg a regi aran a 380-t?
"mikor finomítanak, optimalizálnak rajta, magasabb órajel mellett, kedvezőbb fogyasztással, "rebrandelt" kártyákat"
Ezt felejtsd el. Ezert megy a hoborges mar egy ideje, hogy csak rebrandot tolnak. Meglincselnek az amd-t megyegy ilyen huzassal. A mobil szegmensnel meg most eljatszak.
Viszont szerintem itt most celt tevesztettunk. A 380-rol van szo ugye? Mert az arbol 480-ra asszocialok.
10k-nal szerintem tobbet, eleve az afat minek fizetned ketszer. -20% az 60k es akkor meg a garancia is fedezve van. Egyebkent meg majd szlovak webshopbol kell venni, ott eleve csak 20% az ado es kevesebb a jarulek is.
-
törölt tag
Ne haragudj 200 hsz-ben elhangzottakra reagálva 20 percen belül hármat gyártasz egymás után olyan dolgokról amelyek már lejárt lemeznek számítanak...
Mindezt Abu parancsprocesszoros magyarázatával kezdve ami pont arra a hsz-re jött amit írtál - tegnap - elolvastam már akkor, nem kell már felhívni a figyelmem rá (végigolvasom a topicot...), hogy majd akkor "megértem" és főleg nem úgy mintha előtte is ott lett volna...Szerk.: ok látom nálad ez megszokás
(#20440) Habugi a 151%-os scaling nem az átlagra van ha az első batchen 51% volt gpu bound, az a Normal batchen annyi, csak ahhoz meg nem adtak meg FPS értéket. A 390X viszont ez alapján sokkal jobban beesik a 8xMSAA-tól.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
füles_ #20438 üzenetére
Az már be lenne lengetve szerintem. Legalábbis épésszel be kellett volna már adagolni az infókat.
Legalább kamuznának akkor valamit amire érdemes várni, de komolyan....júni 10 után talicskával fogják venni az 1070-eket ellenfél nélkül, kb olyan népkártya lesz, mint a 970.Szaby, amúgy most esett le ez a GPU util dolog... azért a Ramen arc a virágos zakójában és rózsazsín sportskárpijában odarakta, hogy 51%-on kattog a Polaris sok headroommal... Max akkor, ha egy magányos tank gurul azon a randácska terrain-on
... Ez meg gondolom egy kvarcórán is megvan 60 FPS-el.
(#20440) Habugi: Azért az eléggé bíztató lenne, ha DX12-ben hozna egy 390X-et.... de azért remélem DX11-ben is legalább hoz egy 970-et.
-
Z10N
veterán
válasz
Ren Hoek #20432 üzenetére
A novekvo hatekonysag miatt vegre lesz ertelme (remelhetoleg). Ne kerdezd nem tudom.
Szintetikus teszteknel, szimulacional es opencl-nel van ertelme, hogy egy jatek milyen futoszalagra van optimalizalva az mas kerdes. A hanyagsag es lustasag miatt a bruteforce a nyero mostansag.
-
válasz
Malibutomi #20421 üzenetére
Idővel, 1-2 év múlva el bírom képzelni, mikor finomítanak, optimalizálnak rajta, magasabb órajel mellett, kedvezőbb fogyasztással, "rebrandelt" kártyákat. 1 éven belül egy 10-est biztos fog esni, ahogy általában minden kártya szokott, szerintem. Szóval a kezdeti 75? jövőre már csak 65 lesz, stb.; erre gondoltam.
-
Habugi
addikt
Ugye ma kikerült/"kiderült" olyan info, miszerint a bemutatós teszt a következő beállításokkal futott:
Crazy Settings | 1080P | 8x MSAA | VSYNC OFF
Ashes Game Version: v1.12.19928
Délután nem volt rá időm/alkalmam de most futottam azonos beállítással illetve azonos verzióval két kört.
A driver ugyan nem 16.30.., hanem csak 16.20:
390X OC (1200/1700, Witcher3 profil..
)
Ugyan csak 4magos/szálas proci, szemben a 6magos/12szálas galuskaszaggató 5930K-val, egy elvileg elég CPU intenzív tesztben, szóval lehet beleszámít ez is de fogalmam sincs mennyire.
Viszont a 390X eredmények, illetve az egy RX480-ra vetített 151%-os scaling alapján bizony simán hozza a 390X szintet, sőt..
-
Valahol itt lesz az ördög elásva a polarisoknál szerintem.
(AVFS (adaptive voltage and frequency scaling)
Ahogy írják is, igyekszik a lehető legalacsonyabb feszen a legnagyobb órajelet elérni, ill. megfordítva - magasabb (értsd tuning) órajelekhez kevesebb fesz(fogyasztás) fog kelleni. Gyakorlat megmutatja majd. -
törölt tag
200 hsz van tegnap óta végül is gyárthatsz rá ugyanennyit...
Mit nem tudok állni ? Tegnap is "érdekes" volt az a 98 vs 51% ma meg kiderült, hogy mit értettek rajta amit pont én linkeltem (és pont ugyanaz amit linkelsz nekem): [link], de ezt tudtad volna ha előbb végigolvasod a topicot...
Szerk.: "Butítás" helyett ki kéne már találni valami mást, az számít, hogy teljesít a kártya nem a vélt tudás amit nem tud hasznosítani...
-
Z10N
veterán
válasz
#85552128 #20431 üzenetére
"Kajak" elkezdtem.
Miert hanyasaval kene?
Tegnapi <---> "ezereves"
Mi valtozott? A debutalas utan kinyilatkoztattal valamit es azt mar nem tudod allni?
Amugy csak most volt ra idom vegigolvasni. A benchmark elemzesbe nem megyek bele - hiszen mondtad is - miszerint nem jo semmire az aots.
Part #2:
"Aha, mert a marketing diáknak mindent elhiszünk..."
Senki se mondta, hogy el kell hinni. Majd elvaik. Mindket oldalon loditanak a marketingesek. Szoval egal."Majd a tesztekben mért perf/watt értékek alapján kiszámolhatod mi nőt mennyit."
Tisztasor."Csak ez az akár +110% IPC nem tudom hova tűnik, ha -20% SP-vel és +20% órajellel ugyanúgy 390-X szinten lesz"
Nem 110% ipc, hanem uarch+feat a 110%. Ne kerdezed, nem tudjuk a referencia pontot."A finfet nem elég ehhez az órajelhez, ahhoz az architektúrán is változtatni kellett, máskülönben az AMD sem 1266-ról indulna."
Megintbutitottakopimalizaltak orajelre. Amugy az 1266 engem se nyugozott le, de a gyartok szabadkezet kaptak (korabbi hir). -
Ren Hoek
veterán
Mondjuk nem tudom itt mennyire fognak számítani a TFLOP-ok FP32-őn... Az egyéb körítésre csak tippelni lehet. 64 ROP már tuti? Textúrázó stb?
970 is csak 3.9 TFLOP volt FP32-őn 290X meg 5.6, aztán majdnem egy szinten voltak játékokban. Vagy ez hülyeség, és jól lehet tippelni FP32 TFLOP-ból?
-
törölt tag
Te most kajak elkezdtél egyesével a tegnapi "ezeréves" hszekre válaszokat gyártani ?
Lehet el kéne olvasnod mi volt ma előtte... Nem a parancsprocesszorokhoz van köze, az AOTS-es GPU bound %-ot adták meg amit a benchmark kalkulál a GPU/CPU limit alapján. A hozzávaló FPS értékről max azt árulja el, hogy a
tesztbatch CPU limites volt..."Az uarch + features akar 110%-t is hozhat (ami eleg hihetetlen ipc novekedes). A gp104-nel meg ugy nez ki szinte minden csak a finfet/orajelbol jon "
Aha, mert a marketing diáknak mindent elhiszünk...
Majd a tesztekben mért perf/watt értékek alapján kiszámolhatod mi nőt mennyit. Csak ez az akár +110% IPC nem tudom hova tűnik, ha -20% SP-vel és +20% órajellel ugyanúgy 390-X szinten lesz
A finfet nem elég ehhez az órajelhez, ahhoz az architektúrán is változtatni kellett, máskülönben az AMD sem 1266-ról indulna. -
Z10N
veterán
válasz
#85552128 #20303 üzenetére
Nekem 7870-rol tokeletes lesz. Jobban jarok, ha skippelem a tonga-t es a hawaii-t. Amugy errol van szo:
Az uarch + features akar 110%-t is hozhat (ami eleg hihetetlen ipc novekedes). Mikozben az orajel csak 70%. Ehhez persze kell majd sw is. A gp104-nel meg ugy nez ki szinte minden csak a finfet/orajelbol jon
-
Z10N
veterán
válasz
Panzika #20427 üzenetére
2x6pin siman johet majd ala 6850toxic. A referencianak is lesz headroomja, de nyilvan nem lehet majd csucsra jaratni. Nekem teljesen megfelel majd 1400-n (6.4512 TFLOPS). Ez csak ~10% OC lenne, ami meg messze van a 150W-s 6850toxic 26-29%-tol, pedig azon is csak 6870 ref hutes volt. Az a hangos porszivo
-
Z10N
veterán
válasz
#85552128 #20183 üzenetére
Olvasd el Abu magyarazatat a parancsprocesszorrol es megerted. A skalazodas a lenyeg. Illetve Abu szinten emlitette a 100W koruli fogyasztast, de ezt mar az elobb kifejtettem.
183% scaling: //EDIT: To clarify this, the scaling from 1->2 GPUs in the dual RX 480 test we assembled is 1.83x. The OP was looking only at the lowest draw call rates when asking about the 51%. The single batch GPU utilization is 51% (CPU-bound), medium is 71.9% utilization (less CPU-bound) and heavy batch utilization is 92.3% (not CPU-bound). All together for the entire test, there is 1.83X the performance of a single GPU in what users saw on YouTube. The mGPU subsystem of AOTS is very robust.
-
-
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #20421 üzenetére
Lesz az meg kevesebb is $99-149-s p11-gyel
Ha pedig bejon a $169-s p10pro rx470 senki se fogja annyiert megvenni.
-
stratova
veterán
Nemrég szárnyra kelt egy olyan pletyka is, hogy GCN 4.0 megkapja az Xbox One-ban alkalmazott parancsproceszort, nekem ez kissé egzotikus, de talán nem badarság. Az XBO féle parancsprocesszor egyik előnyét az Optimizing the Graphics Pipeline with Compute - GDC 2016 előadáson említették:
A DirectX 12 trick is to create a custom command signature. Doing so allows for parsing a custom indirect arguments buffer format, where we can store a custom id packed alongside the other hardcoded
draw indexed argument values.
On PC, drivers use compute shader patching, where the id is loaded into a register for a shader to reference per invoca>on. On OpenGL, you can use gl_DrawId for this purpose. The command processor
microcode on Xbox One handles indirect draws without intermediate steps or patching, which is extremely op>mal.Más kérdés, itt milyen a CPU-limit jellege? Ugye DX11 alatt az volt, a gond, hogy amd egy szálat eléggé leterhel, ezt küszöbölte ki Mantle / DX 12. Most DX12 alatt az új parancsprocesszornál megint előkerül a CPU-limit. Feltételezem itt inkább arról van szó, hogy ebben a bencmarkban - ahol kifejezetten magas egységszámmal dolgoznak - RX 480 CF egy 6/16-os processzorral még jobban "kifutná magát". De amennyiben nem sért NDA-t esetleg kifejtenéd, az egyes CPU-limitek mindenlétét?
Egységsugarú felhasználó számára első hallásra nem feltétlenül előnynek tűnik egy i7-5930K-nál gyorsabb CPU igénye, még ha ez kifejezetten CPU intenzív bench. alatt és 2 kvázi olcsó GPU-ra értendő. Ilyen terhelésben AotS-hez jelenleg gondolom legfeljebb a Total War: Warhammer fogható. Így viszont nagyon nem lesz mindegy, hogy egy tesztcsomagot ezekkel a kártyákkal, pl. egy i7 6700K társaságában vagy egy 6/12 ill afeletti HEDT CPU-val futtatnak.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Yutani #20419 üzenetére
Minél feljebb mész a létrán, annál több bukóval oldható meg a modernizálás. 100K-s szinten 20-30-as bukók is benne vannak. 150-200 között meg már elszabadul a pokol
390X/Fury/980 Ti-ken most óriási bucka lesz majd használtan... de ez mindig így volt, főleg gen / gyártástech váltásnál.
Egy Hitman DX12 tesztre leszek nagyon kíváncsi mit megy single-ben a 480... szerintem ez jól jelezheti mennyire jövőálló maga a Polaris.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Petykemano #20416 üzenetére
Sajnos a customok úgy néz ki drágábbak lesznek az MSRP ellenére... de talán majd alakul. Szerintem nem lesz egy máshogy itt sem. Persze ha refhűtőst akar valaki, akkor no problem...de azért én jobb szeretnék egy csendes customot.
-
Z10N
veterán
válasz
Yutani #20412 üzenetére
Erre varnek mar, mivel nem er tobbet. A 285/380-t (2GB) jelenleg se taksalom 35k-nal tobbre. Akkor inkabb 7970 3GB-tal 35k-ert. Igy van, garanciasan a 4GB-ert 40k-t adnek. 50k-t mar nem er, annyiert 290 lesz, 390 kicsivel dragabban a garancia miatt. Gondolj bele, ha RX470 kijon p10pro-val $169-179 korul 60-65k korul. Ezert nem erdemes atnevezest venni. Egyetlen kivetel a 380X, mert az elsonek debutalt, de az is esik majd.
-
Z10N
veterán
válasz
bobalazs #20409 üzenetére
A minap rairtam valakire, aki egy 7970-t 60k-ert akart adni (mikozben mar van fent 35k-ba). Mondtam, hogy mar 290-t lehet ennyiert megcsipni es fel volt haborodva. Persze van aki meg garanciasan arul 70k-ert...
Viszont, ha 70-80k kozott lesz mar az is komolyan valtoztat a dolgokon. A p11 meg majd alul fog takaritani. Legalabb a 285/380 ara is esik.
-
-
válasz
Habugi #20404 üzenetére
Pedig én régen tudom rólad, hogy nem vagy részrehajló, sőt..
A miérteket is kitárgyaltuk már nemegyszer privátban.
ugyanakkor magam részéről kissé szerencsétlen példának érzem, hogy az 1080-nak mentek neki a bemutatón 2xRX480-nal.
Jobb lett volna az elődhöz hasonlítani (380), szép előre lépéseket lehetett volna prezentálni.
Ha viszont az olcsóságot akarták hangsúlyozni, akkor all right.
Azért nem ártott volna pár más játékkal is prezentálni (DX11,DX12) single kártyával, konkrét megjelenési időponttal, stb.Így még mindig csak az első benyomás mondatja velem, hogy "jó lesz ez".
-
Apucy01
őstag
válasz
Habugi #20401 üzenetére
"Azt rólam tudni érdemes hogy azt sem hiszem el amit az NV kérdez, ha lenne sugárhányó verseny és beneveznék egy a szemem elé függesztett NV logóval, nos.. könnyű győzelem lenne..
"
LOL
Részemről már csak az nem tiszta hogy hogy is van ez? most akkor rx4xxx vagy r akármennyi 4xxx és melyiket mihez kell nézni mert annó valahol azt olvastam hogy a 480 hozza a 390 szintjét és hogy kivétel nélkül 8 gb rammal jönnek majd. Ehez képest más a helyzet, az hogy az NV oldalán mihez nézük az uj szériát az nagyon nem érdekel eddig sem érdekel nem is fog ami viszont igen az az hogy a 380 at p"pénztárca óvóan lesz érdemes lecserélni? bár mikor vettem nem erre készültem hogy kb fél éven belül lecserélem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest