Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
Közben rájöttem mi volt a gond, elfelejtettem beállítani a cpu szorzót 50X-re és elhasalt az undervolt miatt.
Az a baj AM5--nél hogy a userek nekiállhatnak piszkálgatni a VSOC feszültséget ha magasabb memória órajelet szeretnének, ezt a feszültséget meg elég nagy tartományban lehet állítani úgy hogy működőképes marad a rendszer, még úgy is hogy nagyon ritkán hibázik a rendszer. Ezt a legnehezebb kitesztelni. Nálam is alapból uv volt a cpu(1.1V),vsoc(1V)-n is, teljesen jól működött a rendszer hónapokon keresztül pedig nem volt 100% stabil úgy hogy a gyárihoz képest -18%-al kevesebb feszültséget kapott a soc, és ezzel együtt szépen csökkent a fogyasztás is, ezért használtam így. Jobban jártak volna ha ezt a részét jobban megkötik és kevésbé állíthatóvá teszik, akkor biztos kevesebb probléma lenne a különféle ram órajelekkel. Hasonlóan a többi feszültséget is, gondolom ezért égnek most az ASRock lapok megint, nincs megmondva az alaplap gyártóknak merre hány méter, ők meg túl lövik ezeket biztos ami biztos, 3évet bírjon ki aztán mehet tönkre, többi nem számít.
Remélem a következő szériában már a memóriavezérlő jobb lesz, és fejlesztenek már valamit az I-O die-on is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest