Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
válasz roseA580 #116084 üzenetére
Normál esetben a reset gomb után visszaáll gyárira az ONT és ha kap optikai jelet, az OLT-ról letölti a konfigot magára és helyreáll minden. A sajátomat meg családban többet is reseteltem már, kell neki egy kis idő megy utána. (A koaxos ED modemek is így működnek nagyrészt.)
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Faterkam
addikt
Sziasztok, vendégségben újra indítottam a digis ZTE routert. Azóta a státusz disconnected, és villog a PON LED. Tv van, net nuku! Valakinek ötlete? Már csúnyán néznek rám!
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
garga01
őstag
CATV LED zöld rajta?
Lehet persze gyári hibás/meghibásodott is. Egy újraindítást csinálj rajta, meg érdemes jól szellőző helyre rakni (ne legyen bent zárt szekrényben/csukott polcon).
Tv-n így állítsd be a keresést:
Típus:Gyorskeresés
Frekvencia: 330 000 kHz
Minden más automatikus
(Ha lehet szolgáltatót választani, az "egyéb" kell.)
Ha kell SR (Symbol Rate): 6900
Moduláció: QAM 256De ha még akad kérdésed, van DIGI kábel TV topik is.
-
Sumi
aktív tag
Sziasztok! Fiberhome ONT-tal talalkoztatok mar olyannal, hogy nem ment rajta a kabel tv? 3 eve megvan az elofizetes, de csak most kotottem ra Tv-t, viszont barhogy hangolom, nem jon be semmi rajta:/ a catv led vilagit az ONT-on, es az internettel nincsen gond
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz z-csongor #116071 üzenetére
Amikor valaki szerződik, akkor utána nem sokkal hívják majd időpont eggyeztetés miatt.....amikor is kijönnek és behúzzák az optikai kábelt oda ahová kéri az illető.
Viszont ha előre el van készítve a csövezés , kábelcsatornázás ,akkor nem 4-5-6 óra alatt végeznek hanem 1-2 óra alatt végeznek !
Ez a tulajnak is jó és a szerelőknek is nagy segítség.
Tehát érdemes előre elkészíteni a csövezést !
Arra érdemes figyelni, hogy az optikai kábel nem szereti a kis sugarú hajlítást !!! Tehát a csövezésnél, kábelcsatornázásnál törekedni kell a minél kevesebb hajlításra.....ha kell is az pedig nagy ívben fusson.
Ráadásul így előre elkészítve , magad által csövezve , tudsz figyelni az esztétikára is.....Én is előre elkészítettem :
Utcáról bejön az optika a házba a padlásra.
Az utcai villanyoszlopon fut az optika.....ezért tudtam, hogy honnan is jön....és emiatt tudtam, hogy kb a padláson hová is érkezik.
Padláson csövezést készítettem az épület másik végéig , ahol furtam egy lyukat , ami lemegy a kis "szerver" szobába....ott pedig a falban csövezéssel megy tovább a végső helyére.
Meg is lettem dícsérve és mondták, hogy bárcsak más is ilyen előrelátó lenne ! Nálam kiérkezés és távozás között kb 50 perc telt el.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
MikeWazowski
veterán
Nálunk is tetű lassú az internet. Használhatatlan. Nagytarcsa…
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
z-csongor
csendes tag
Sziasztok!
Eppen egy ujpesti panelt ujitok fel, az eloszobaban lesz egy kicsi szekreny, amibe ossze fog futni ot UTP kabel, es ide szeretnem bejatszani a digis optikat. Mivel meg nincs berlo, ezert en nem szerzodnek meg veluk (de a berlo fog). Ilyenkor fel lehet hivni oket, hogy huzzak be az optikai kabelt? Egy gegecsovel kialltam a meroora-szekrenyhez. -
MrBazsi
senior tag
Sziasztok!
Kistarcsa környékén csak nálam van most lassulás? alig töltenek be az oldalak[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Hali!
Másnál minden rendben van a DIGI (eredeti, nem felvásárolt Invitel) FTTH szolgáltatással?
Pár napja vettem észre, hogy egészen hullámzó a letöltés SMB-n át WireGuard VPN-ben a szerveremről. Amíg napokkal ezelőtt 500--800 Mbps közt mozgott a sebesség, mostanra csoda, ha eléri a 160--200-at. Emiatt pénteken toltam egy teljes reboot-ot (saját router és ZTE F668, bridge-ben), ez aztán olyan jól sikerült, hogy vagy 10 percet vártam a PPPoE szerver válaszára, addig folyamatosan eldobált. A session beragadás jelenségét ismerem, de itt nem volt eszközcsere és egy sima reboot normál esetben nem okoz ilyen hosszas várakozást.
Tegnap nem foglalkoztam vele, most reggel ismét belevetettem magam és kiegészült azzal a hibalista, hogy a speedtest is nagyon, nagyon nyögvenyelősen megy hazai szerverekre (DIGI, Telekom, Vodafone stb.), csoda, ha eléri a 600--700 Mbps-t lefelé, nagyon ritkán alulról karcolja a 800-at. Önmagában a sebesség nem okvetlen zavarna, az inkább, hogy az egész jelenség jár együtt a sebességcsökkenéssel és érzetre a stabilitáséval is.
Csináltam a routeremről mtr tesztet a bix.hu-ra, ahol bár a bix.hu 0.0% loss-t mutat, de a 10.0.0.1 egész szépen dobálja a csomagokat. Normál esetben ilyet sem nagyon tapasztaltam még.
Hibabejelentésnek úgy érzem ez igen kevés lenne, így első körben itt érdeklődnék, más is tapasztalja-e a jelenséget? Ma fogok még közvetlen PPPoE-zni laptopról, esetleg tesztelni egy MikroTik routerrel, de ha nem én tapasztalom ezt egyedül, lehet, eltekintenék a hálózatom szétszedésétől.
#116065Protezis
Igen, a DIGI nem csinál srcnat-ot, közvetlen routolja a CGNAT címeket, de ahogy tudom, ez a Telekom-nál és a Yettel-nél is hasonlóan van megoldva. WAN-ról én engedem a CGNAT tartományt, 2024-ben ez már szolgáltatófüggetlenül egyre jellemzőbb gyakorlat.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
Protezis
őstag
Tűzfalban látok 100.64.0.0/10 tartományból jövő próbálkozásokat. Ez a tartomány elvileg CGNAT-nál van használva belső hálózaton. Próbálom megfejteni, egyáltalán miért látok ilyen csomagokat. Az, hogy mit próbálkoznak, kevésbé érdekel.
Jól sejtem, hogy a Diginél CGNAT-on lévő usereket a Digi valószínűleg belső hálón routolja SRC-NAT nélkül? Nem hiba ez? Mert ha ez így van, akkor pl. Digis CGNAT-on lévő client nem ériheti el a nálam futó szolgáltatásokat, mivel minden WAN felől, private IP-ről jövő csomagot eldobok (és ez így van jól).
-
funkygee
aktív tag
Szevasztok. ZTE Optikai moden után raknék valami normális routert, mert ennek a szappantartónak gyalázat a wifi képessége. Az a kérdés,hogy tv/vezetékes telefon mellett ez megoldható? Nem opció a vezetékes telefon elhagyása. Ha modemként megy az eszköz,attól még kiteszi a tel/tv a kimenetre?
Köszi. -
gabro0
őstag
Az ügyfélkapuban az eszközkezelés nektek működik? Tegnap ajánlottam ismerősnek, erre jól felsültem, mert nem működött nekik, aztán ránéztem.. és nekem sem
Azt mondja:
Ehhez a szerződéshez nem tartozik FTTH szolgáltatás!
Ami természetesen nem igaz. Augusztus környékén még biztosan ment, mert használtam.[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz E.Kaufmann #116056 üzenetére
Régen is volt CGNAT a Diginél, random raktak át előfizetőket. Haverommal albérletben nem tudtunk bizonyos játékokkal játszani, meg kellett kérni az üfszolgálatot, de utána nem raktak vissza.
-
E.Kaufmann
veterán
A Diginél nem kezdték el a CG-NAT-ot?
Amúgy meg a nagy összeborulásnál mi lesz majd az irányadó technika? A Digi-s PPPoE-s dual-stack vonal vagy a UPC-s DS-Lite? Gondolom, akinél már letették a technikát, ott nem lesz kavarás, de az új hálózatoknál és a nagyon régiek cseréjénél mi lesz az irány?
Lehet a végén ki kell tennem egy starlinket az erkélyre
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Borisz76
veterán
Nekem is Digi-s optikai előfizetésem van , 1000/300-s csomag.
Nálam jelenleg egy Huawei Echolife HG8121H GPON Terminal üzemel router módban.
Egy Synology DS2415+ NAS-ban 8 db 4 Tb-s lemez , 1 db SHR kötetbe rendezve....melyen a gyári lef/fel töltést biztosító Download Station fut....igaz 2500 torrentről van szó...
A routerben 1 db port forward-ot állítottam be így a BH oldala szerint is aktív vagyok.
Az NC oldalán pedig :
Tehát nem a DIGI-nél van gond.
Vagy az általuk adott ONT vacak, vagy valami beállítás gond lehet.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
adika4444
addikt
Bridged módú ONT mellett is ezt tapasztalod?
Nem lehet, hogy csak más seedel helyetted? Az OVH-nál nem régen volt BlackFriday és a Kimsufi vonalukon 100-ról 300 Mbps-ra emelték a feltöltést, ráadásul 10 euró körül szórták a gépeket. Nem lennék meglepődve, ha a szerveres torrentesek rámentek volna ezekre az ajánlatokra, főleg, hogy az OVH ezt gyakorlatilag semmilyen módon nem korlátozza. Egy, pláne több szerveressel szemben meg rosszabb esélyekkel indul egy sima otthoni előfizetéses felhasználó. Sok más helyen is voltak elég jó akciók, szóval egyáltalán nem lepne meg, ha emiatt mégnehezebb lenne a seed.
Másik, akár DIGI hálózaton kívüli végponttal tudod tesztelni esetleg, úgy van forgalom? Letölteni tudsz?
üdv, adika4444
-
ttt
senior tag
Korábban írtam, itt három hete zajlott az Digi "átállás". A ZTE F668-on kicserélték a firmwaret, mókoltak a szerverekkel (4 napig 8-10 óra teljes kiesés).
Azóta a torrent DHCP bindig-el és pofrtforvandiggal (ellenőríztem vagy ezerszer nyitja/zárja a kliens a kért portokat) felfele 0, azaz nulla feltöltés. Belső konfig szétszedve, csak egy laptoppal is ugyan ez.Ügyfélszolgálatnál egyszer fogtam ki egy valóban hozzáértő és segítő kész hozzáértőt, sajnos egy óra alatt sem tudtuk beindítani. (Sejtem a szervert ős sem tudja konfigolni.)
Egyértelműen a P2P feltöltést kilőtték. (De még teszek egy próbát egy teljes újratelepítéssel másik laposon, direktbe.)Azóta csak droidokkal tudtam beszélni akik a mesekönyvükben a speedtest.net vagy szelessav.net pontig jutnak és mivel az jó, ajánlgatják a laptopos emberüket pénzért.
Meg hivatkoznak az ÁSZF-ükre - azóta tüzetesen átolvastam és következő alkalommal be is olvasom majd nekik, azt írták le hogy fájlcsere alkalmazásnál is 100Mb/s a minimum a feltöltés - protokollt nem zártak ki -, az meg ugye több egy kicsit a nullánál.Sajnálnám, ha ha ez így maradna, mert voltam a tré-nél is 18 évig és az már akkor kutyaütő csapat volt, de ha a 4ig ezt villantja, akkor csak el kell búcsúznunk.
És más ebben a versenyzőkkel teli országban már nincs
-
zoltaneger
junior tag
válasz Borisz76 #116049 üzenetére
Hol találnék ehhez részletes leírást mit hova kell csatlakoztatnon? Sajnos ennyire mélyen nem értek hozzá.
Milyen routert érdemes venni? Jelenlegi Digis routerhez 2 vezetékes kamera van csatlakoztatva.
Ha bridge módba állítom akkor az úgy is marad vagy vissza is állhat magától?
-
Borisz76
veterán
válasz zoltaneger #116048 üzenetére
Saját router.
Szolgáltatói eszközt Bridge módba állítva , saját routeren a PPPoE beállítva.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
zoltaneger
junior tag
Sziasztok!
Huawei Digis routerünk van ami nekem csak 2,4 ghz-en kellene, az 5G nem. Hiába állítom be a routert csak 2,4-re egy idő után az 5G is aktiv lesz. Mit tudok tenni hogy csak 2,4 legyen mindig? -
BÉCSÉ
csendes tag
válasz adika4444 #116044 üzenetére
Jaja, ugyanezt írja ki nekem is az app...vicc, az egész. Nekem mostanában a 2,4 GHz-es WIFI-re nem akar a laptopom felmászni, úgyhogy gondoltam volna majd visszateszem a régi routerem, de csak gondoltam...
Kíváncsi leszek milyen lesz, (ha lesz) a ONE-nak az appja...bár sokat nem várok tőle, módszeresen butítanak le mindent és szüntetnek meg olyan szolgáltatásokat, ami eddig benne volt a havidíjban. Mindenesetre, amit tudok tenni, hogy feliratokoztam a Telekomhoz, ha hozzák ide a vezetékest, akkor mihamarabb váltani tudjak.
-
adika4444
addikt
-
BÉCSÉ
csendes tag
Belépve a Digi ügyfélkapu appba az eszközöknél konkrétan egyik szerződès alatt sem látom már az ONT átállítási lehetőséget...eddig mindig itt pakoltam át routerből
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Dragon3000 #116035 üzenetére
Klasszikus megoldás, router ki-be kapcsolása segített.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Dragon3000 #116033 üzenetére
Mi lehet a probléma?
Voda, 4iG nem vette meg a DIGI-t? -
pinnacle
nagyúr
válasz zichie #116031 üzenetére
Nincs, ezért gondolom, hogy a router beállításával lehet gond, de azon meg nem változtattam. Gondolom a Voda nem tiltja le az IPv6-ot magától. Illetve az is fura, ha az IPv6 cím látszódik, akkor a teszt miért nem tud lefutni. Egyébként a router beállítása jó vagy kell ezen valamit változtatni? Illetve miért más az IPv6 cím a routerben, Feladatkezelőben.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz zichie #116028 üzenetére
Köszi! Mi lehet az oka annak, hogy nincs IPv6, pedig látszódik a feladatkezelőben, routerben? Szerintem a router beállítása, nem változtattam rajta, csak a Google DNS-ét állítottam be, mert a Bitdefender nem tudott csatlakozni a szerverhez. IPv6 előtte sem volt.
Borisz76 mikor lehet probléma az IPv6-al?
[ Szerkesztve ]
-
ttt
senior tag
Visszaolvasva nem láttam, hogy hiba lett volna másnál, így rákérdezek, hátha közd más is ezzel:
Úgy kb két hete 3-4 napra igen komoly kiesések voltak, fél napok. Szóval addig torrenthez minden be volt lőve és mentis: DHCP binding , port forwarding és lefele is és felfele is minden ok.
Biztosan komolyabb gubancuk volt vagy csak a Vodás, UPC összehangolás, de az ONT (ZTE F668) teljesen minden elfelejtett. Ok. hát akkor újra beállítottam a DHC bindeléseket , megcsináltam a qBittorent-hez a port forwardingot, de felfele nem tölt. Bent van a seedben, de láthatóan 0%-os kliensekkel társalog. Addig tölt csak vissza, amíg lefele is szed.
Találkozott mostanában valaki ezzel a problémával? (Egyébként Békés megye) -
zichie
senior tag
válasz pinnacle #116017 üzenetére
Egyébként egyáltalán hasznos már az IPv6?
Nem igazán értem a kérdést, én amióta a diginél elérhető, azóta használom. Már a belső hálózatomon az eszközök is IPv6-on kommunikálnak (igaz belső címeken). Távolról az otthoni hálózatomat VPN-en is IPv6-on érem el, a ddns is IPv6-os.
Torrenten szoktam látni, igaz ritkán használom, hogy ha csak passzív userek vannak egy torrent esetében, akkor simán töltenek egymástól úgy, hogy nincs is aktív közöttük, mert minden IPv6-on megy, ami ugye nincs NAT mögött, nem kellenek port forward-ok, minden cím publikus. Vannak olyan tárhely szolgáltatók, akik már adnak IPv6 only csomagot, ahol már nincs is IPv4 cím. Ha lenne rá lehetőség, akkor az IPv4-et kapcsolnám le, de sajnos sok szolgáltatás még csak ezen elérhető. Van olyan eszközöm, ahol már letiltottam az IPv4-et, ezt többnyire streaming-re (pl. youtube) használom, gond nélkül megy.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz skippper #116025 üzenetére
Akkor egy lehetőség pl egy másik router os kipróbálása. Én OPNSense-t használok egy 4 magos AMD GX-420CA procival és 50 % főlé ritkán megy a processzor használat teljes terhelésnél is.
Különben ha router módban van az ONT és van benne DMZ, akkor azt lenne érdemes használnod, az ONT felépíti a kapcsolatot, és minden forgalmat átenged a routered felöl. Persze a dupla NAT megmarad. -
Borisz76
veterán
válasz pdr755 #116020 üzenetére
Igen megoldás lehet.
+router AP módban : nagyobb területi lefedettség ....de nincs roaming / MESH...azaz ha szerencséd van, akkor a kliens magától vált egyik rádióról a másikra....ha nincs szerencséd, akkor kézzel kell wifi-t váltanod.
Digi ONT lehetőségek[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz skippper #116018 üzenetére
A Digi által adott eszköz ( ONT ) 2 féle módban működik :
- Router
Korlátozott képességek, bizonytalan wifi teljesítmény de az esetek többségében a kis igényeket kielégíti.
- Bridge
Ilyenkor kell egy saját eszköz ( általában saját router ) az ONT mögé , ami elvégzi a "betárcsázást" ( PPPoE ) és kezeli a belső hálózatot.
Akinek magasabb igényei vannak a beállítási lehetőségekkel kapcsolatban azok ezt a módszert használják.
+ ha valaki otthon MESH wifi hálózatot szeretne, akkor ez a legjobb módja.Te pedig olyat szeretnél ami , nem létezik....DIGI-nél.
A Telekomnál TALÁN van lehetőség a " passthrough " módra....ami hasonló lehet mint amit szeretnél.
De ez már meghaladja a tudásomat mert sosem kellett használnom / utána olvasnom.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
skippper
senior tag
Sziasztok!
Itthoni hálózatban van egy ZTE F618 ONT és mögötte egy OpenWRT (x86-os mini PC-n). Jelenleg a PPPoE-t az OpenWRT csinálja, de elég sok erőforrást eszik. A kérdésem az lenne, hogy megoldható úgy, hogy ez az ONT router módban legyen, de gyakorlatilag semmi mást ne csináljon, csak a PPPoE-t és minden másról továbbra is az OpenWRT gondoskodjon? Nem emlékszem mennyire állítható az ONT-n a network és ha nem megoldható, akkor nem bontanám meg a rendszert most.
(korábban, egyszerű kis routerrel volt olyan beállításom is, hogy az ONT router módban volt egy másik subneten mint a belső network).
Ebben a felállásban meg tudja oldani ez az ONT a stabil gigabitet?
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Újratelepítettem a Windowst, 11-et a 10 helyett. Routerben, feladatkezelőben van IPv6 cím, teszt szerint viszont nincs. Mi lehet a probléma? Egyébként egyáltalán hasznos már az IPv6? Régebben még a kikapcsolást ajánlottak, már nem emlékszem miért, talán a torrentnél. -
Dragon3000
veterán
válasz trec12 #116008 üzenetére
Középsuliban először egy olyan termet kaptunk informatikára, ahol 486-os gépek voltak még, szerencse, hogy dupla óra volt, mert a második órára már bebootolt rajtuk a windows és az office is elindult, majd év közben cserélték s478-as cerkákra, mekkora felüdülés volt A házit kis floppy-n kellett beadni, egyik osztálytársam mindig egy selejtest adott be és nem tudott vele mit kezdeni a tanár
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
válasz Dragon3000 #116005 üzenetére
Általános iskolában még az átkosban a négy dombos meg a számológépes kvarcóra volt a nagy szám akkoriban aztán jöttek Nintendok és társaik.... Előtte meg bicaj, a flaszter meg a mező igen...semmi facebook, email, viber stb...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BlackJack21 #116006 üzenetére
Volt már rá példa, hogy "elzártam a csapot".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy Note10+ 12/256GB Karcmentes, gyönyörű állapot!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest