-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Snip3r_HUN #29452 üzenetére
Net közben az 50 fok szerintem melegben is sok, legalábbis az eddigi kártyáim nem mentek fel ennyire.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Snip3r_HUN #23160 üzenetére
Told mantle-l kicsit pár kört aztán vissza dx és várjuk a véleményed.
-
deadwing
addikt
válasz
Snip3r_HUN #23160 üzenetére
Semmi, hagyjuk is. Én el nem kezdem megint a témát.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Snip3r_HUN #23139 üzenetére
Ha jol tudom win 7et hasznalsz. Mantle-hoz szerintem kell a 8.1 legalabbis nekem junius ota nincs vele bajom.
-
deadwing
addikt
válasz
Snip3r_HUN #23139 üzenetére
290-el DX? Hát te tudod...
-
deadwing
addikt
válasz
Snip3r_HUN #23129 üzenetére
Program Files x86\Origin Games\Battlefield 4\
Ide létre kell hozni egy user.cfg-t, amibe ha ezt beleírod, akkor nem kell mindig kézzel beírni a konzolba. Gondolom ezt te tudod, de más lehet, hogy nem -
CsonkaImo
addikt
válasz
Snip3r_HUN #23129 üzenetére
Meg a Gaming Evolved App.
-
Joshi
titán
válasz
Snip3r_HUN #22990 üzenetére
Most ezt miért is linkelted? Szerinted ez jó v rossz?
Az én Giga ref 290-em alapfeszen (1.230V) 1160Mhz-et tud, és az alábbi ASIC értéke van. -
bladegery
senior tag
válasz
Snip3r_HUN #22893 üzenetére
grat, nagyon szexi a cucc.
-
HSM
félisten
válasz
Snip3r_HUN #22510 üzenetére
Arra is tök felesleges. Kupakolás kell neki, nem vízhűtő, ha jó hőfokokat szeretnél.
Nálam így nézett ki egy i5 4690K, egy durvább 64 fős BF4+Mantle multi kör után, átlag 80% terhelés mellet, egy nem túl drága Alpenföhn Matterhorn Pure hűtővel, néma csendes, de jól szellőző házban (SilverStone FT01), 4400Mhz-re húzva, 4*4GB 2133Mhz CL11 rammal: [link].
Max 1150rpm a prociventi (nem is hallatszott), ami kb. semmi, és még a 60 fokot sem érte el. Egy 4790K így lett volna mondjuk 65, netán 70 fok?Még az is semmi... Ja, gyári originál proci volt, nem "kupakjavított".
Mondom, ha neked megéri oké, de amúgy továbbra is tartom, hogy drága és felesleges ilyen gépekhez a víz. -
odorgg
addikt
válasz
Snip3r_HUN #22510 üzenetére
Rendben, nem sürgős, csak ne felejtsd el.
Egyébként sokat agyaltam már komplett vízen, de sajnálom rá a pénzt. Mondjuk most elbohóckodom ezekkel a kompaktokkal. -
odorgg
addikt
válasz
Snip3r_HUN #22507 üzenetére
Azért majd tolj 1-2 óra BF4-et 1200-on, +125mV-al, és mielőtt kilépsz, tolj egy fotót a hőfokokról. Nálam olyan 20 perc míg beáll a GPU 60fokra, de ugye kevesebb víz van a kompakt csodában, viszont nálad a VRM, és a proci is a vizet melegíti. Mondjuk a hőleadó felületed is a három szorosa kb az enyémnek, de azért kíváncsi lennék, hogy a brutálvized, mennyire tudja befűteni 1200-on a VGA.
-
HSM
félisten
válasz
Snip3r_HUN #22507 üzenetére
Szerintem tök felesleges egy ilyen kategóriájú gépet vizezni, amikor léggel is kb. némán meghűthetőek, töredék költségvetősből kis odafigyeléssel...
-
Televan74
nagyúr
válasz
Snip3r_HUN #22503 üzenetére
Azzal a csodaszép és remek EK blokkal nem dicsekedjünk ám.
Egy ilyen mellett új értelmet kap az oc is. Irigy vagyok.Grat hozzá.
-
HSM
félisten
válasz
Snip3r_HUN #22503 üzenetére
Ja, +30K kiadás a blokkra, esetleg egyéb kiegészítők, amik még kellenek, és vehettem volna erősebb tápot alá (460W-os Seasonic Fanless Platinumom volt), ja, és nem kicsit tekerte volna vadabbul a villanyórát is.
Mindezt maximum 20%-al nagyobb sebességért. Nekem ez annyira nem jött volna be, de ha neked tetszik és megérte, használd egészséggel. -
eastone1
senior tag
válasz
Snip3r_HUN #22498 üzenetére
A fehér csíkoknak milyen szerepe van? Ragasztó?
Dobozában szereled? -
HSM
félisten
válasz
Snip3r_HUN #22485 üzenetére
Fűtőérték szempontjából édesmindegy, hűtve van-e vagy sem. Ugyanannyi hőt ad át a szobának mindkét esetben.
(#22486) X Factor: Ilyen szempontból a referencia sokkal jobb konstrukció szerintem. Ott jóval hűvösebbek a memóriacsipek, mivel bár a PCB alattuk meleg, de felülről ott a hűtő, ami igencsak hűti őket. Ráadásul ott a ventilátor is komoly huzatot kreál, hűtve a kondenzátorokat is. Pláne jó a helyzet, ha kicsit feljebb tekeri az ember, és nem hagyja 94 fokig menni, ahogy gyárilag van. Hangos, de jó konstrukció.
Hőkép: [link]Ezzel szemben az Asus szintén igen magas hőfokokn működik, de ott csak a hűtőventilátor kevéske és meleg levegője "hűti", és a PCB szintén igencsak meleg alatta. [link]
Kicsit tekergetve tuti jó az Asus is, de ez nem egy jó megoldás, akárhonnan nézem, pláne egy ilyen kategóriájú terméknél.
(#22487) asdxv:
-
X Factor
addikt
válasz
Snip3r_HUN #22469 üzenetére
100% load mellett, várva picit, h. beálljanak a hőmérsékeletek, OSD-n VRM értékekkel.
A TRI-X meg a Vapor jobb, de ezek azért közel sem olyan vészes értékek, mint amire egy-egy hsz alapján következtetne az ember. +50%-os Power limit van, fesz alapon, kártya 1000/1300, mondjuk alapból nem ad túl sok feszt, lehet ez is közre játszik az eredményekben.
-
válasz
Snip3r_HUN #22414 üzenetére
Láttam a másik fórumban az egész gépet, nagyon ott van a szeren...
Így persze, hogy rendben vannak a hőmérsékletek...
De szegény ember kompakt vízzel főz.... izé - hűt... -
válasz
Snip3r_HUN #22410 üzenetére
Így képzeltem én is, de jó lenne , ha valaki tapasztalatból is be tudna számolni erről..
Az én 290 kártyámon az alpenföhn bordakészlet V alakú bordája volt a vrm1-en, és egy 9cm-es venti kente rá a levegőt, így a max. 75 fok körül volt...
De ez mégiscsak igényesebb lenne esztétikailag, ha jól működik.. -
kulcsarbence
tag
válasz
Snip3r_HUN #22404 üzenetére
Igen ezzel tisztában vagyok.
-
Daffchy
őstag
válasz
Snip3r_HUN #22322 üzenetére
Pontosan melyik kis matricára kell figyelni?
Kerestem róla képet neten, de nem találtam.
Az enyémen van egy pici kis kör alakú matrica egy az egyik csavaron... gondolom ez lenne az...
-
Daffchy
őstag
válasz
Snip3r_HUN #22317 üzenetére
Az szép! Igen csábítóak azok a hőfokok!
Neked garis volt még a kártya? -
Daffchy
őstag
válasz
Snip3r_HUN #22315 üzenetére
Az úgy elég barátságos...
A VRM is hasonlóan hűvös?
-
Daffchy
őstag
válasz
Snip3r_HUN #22312 üzenetére
Engem a garancia elvesztése tart csak vissza, de nagyon rá vagyok kattanva...
Hőfokok, hogy alakulnak nálad?CPU-nál nagyon bevált a víz(az arra hívatott topickban közzé is tettem mire jutottam első félkompakt vizemmel
), az a 20 fokos hűlés BF4 alatt nagyon szimpatikus és nem kupakolt.
-
Syz
senior tag
válasz
Snip3r_HUN #16494 üzenetére
Igen gondoltam csak még ritka állatfaj az a lakosság körében.Nyilván innentől kezdve nincs is miről beszélni CF terén hiszen egy 120/144 HZ-es monitorral még a V-sync használata is értelmét veszti..Ilyen képfrissítés frekvencia mellett a mikro laggolást valószínű nem lehet annyira érzékelni.Egy 60 Hz-es monitorral vagy tv-vel egészen biztosan mást adna elő az a CF.
-
Attix82
addikt
válasz
Snip3r_HUN #16398 üzenetére
r9 290seknél mind1, mivel a memória 1250-1350 mhz közé van állítva, nem okoz instabilitást.
280x-ek érzékenyek, de ott sajnos a márkák között kb 2-3 típus ami megfelelő teljes mértékben.
-
Joshi
titán
válasz
Snip3r_HUN #16367 üzenetére
Egy normális gyorscsatis vizes rendszerre sajnálom a lóvét de amúgy százezreket költök a vga-k csere-beréjére? Ne szórakozzunk már.
Nekem van lóvém és költök is bizonyos dolgokra viszont nem váltok vizes R9 290-ről léghűtéses R9 290-re. Most lehet hogy bennem van a hiba ezt nem vitatom.
-
Joshi
titán
válasz
Snip3r_HUN #16345 üzenetére
Az addig oké is lenne de amit én átvettem a kollégától azon Full Cover vizesblokk volt.
-
HSM
félisten
válasz
Snip3r_HUN #16281 üzenetére
Nálam ilyen sajnos: [link]
Mondjuk a kisebb tüskék nálam nincsenek, csak a nagyok, amik kilógnak a diagrammból alul.(#16280) asdxv: Fel fog menni, csak legyen egyszer fél napom csak rendszerttelepíteni...
Úgyis már kicsit döglődik ez a win7, ár ahhoz képest nagyon szépen teszi a dolgát.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Snip3r_HUN #16253 üzenetére
Én meg a vapor-x -el itt fogok fagyoskodni a 22 fokos téli szobában.
-
mazacar
tag
válasz
Snip3r_HUN #16114 üzenetére
280xem volt azzal nem volt gond...
Ha most jol olvastam akkor a jatekra jobb klikk es ott betudom allitani? -
hadde
tag
válasz
Snip3r_HUN #16110 üzenetére
De nálam ez azért kicsit több mint 40 fok
-
hadde
tag
válasz
Snip3r_HUN #15818 üzenetére
Hűtés terén, zörög hangos forró?
Mert mindenképp ilyet szeretnék az ára végett. -
Pacy
aktív tag
válasz
Snip3r_HUN #15394 üzenetére
Hát ez meg mi? Melyik kártyákon van?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Snip3r_HUN #15317 üzenetére
+1 jaja,
ez pontosan így van
én még nem láttam olyan sapphire karit amire nem két év volt a gariszerk: visszaszívtam
-
Nagylajos_1
tag
válasz
Snip3r_HUN #15317 üzenetére
Tisztában vagyok vele , vásároltam 5 évvel ezelőtt is Sapphire karit.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Snip3r_HUN #15211 üzenetére
Na igy mar fog hulni a kartya.
Nekem 75-76 fokos az X 68%os venti fordulaton. Csak az a baj hogy a kartya hatuljan nyomja ki a meleget viszont a haz elejeben meg ott egy 20 centis ami tolja be a levegot. A teton van egy 14+ 12es ami szivja ki + egy 14es a hatul.
-
HSM
félisten
válasz
Snip3r_HUN #15211 üzenetére
Így már maximálisan tetszik.
-
Joshi
titán
válasz
Snip3r_HUN #15197 üzenetére
Ja kéremszépen akkor kötelező vizezni a 290-et.
(#15198) Asbee: oké hogy viszi csak az nem mind1 hogy mennyit pörögnek a ventik.
-
Joshi
titán
válasz
Snip3r_HUN #15193 üzenetére
Lehet kevés is lenne az a radi ha tuningolni akarnál, vagyis elvinné csak pörögnének a ventik rendesen.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Snip3r_HUN #15188 üzenetére
Igen nekik visszaküldtem a számlát és kaptam egy kódot. Nem fényképet a kuponról, csak egy számsor. Elég furán működik a dolog, de legalább azonnal megkaptam.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Snip3r_HUN #15156 üzenetére
Pofád nem szakad le hogy egy blokkot nem méltattál rá tenni?
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Snip3r_HUN #15150 üzenetére
Én egy hónapja vettem szintén Gigát, vásárlás előtt megkérdeztem hogy jár-e hozzá kupon és a válasz igen volt.
Miután megkaptam a kártyát el kellett küldeni a számlát és egy percen belül küldték a kupon kódot. (PCX) -
HSM
félisten
válasz
Snip3r_HUN #15183 üzenetére
Hasonló a sebessége szerintem, vagy picit lassabb. Én 1000/1450-en hajtottam csak a 280X-em előtte, ahhoz tudok viszonyítani. Próbáld ki, CCC-ben leveszed, a feszt hozzáállítja magától.
(#15184) Asbee: Volt most kis időm foglalkozni a lapommal, valszeg az lesz a ludas elsősorban, úgy néz ki valami nem kerek vele [link].
Csak mókás, hogy a BS-ezést csak a legfrisebb BIOS-al csinálja, az összes régebbivel más nyűgjei voltak.(#15185) CsonkaImo: Nem rosszak az Asrock lapok, van itthon egy B85 Pro4, az is tök szépen működik. Épp fel akartam tenni apróra, de úgyfest, ezzel még kénytelen leszek várni. Mondjuk a tuningon kívül mindent tud, amire szükségem van.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Snip3r_HUN #15177 üzenetére
Nekem meg a 7870nel futott le 4,8on kb 8400 pontot kaptam a cpura.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Snip3r_HUN #15169 üzenetére
Proci alapon volt? Este mindjart nezek en is egyet
-
HSM
félisten
válasz
Snip3r_HUN #15167 üzenetére
Erről beszélek... Az az MSI egyik legrosszabb kártyája volt szsvz. Nekem a 7870 TF OC kiadása volt, ugyanaz a hűtő, és amellett, hogy "helikopter-szindrómás" volt a ventije (néha "viccesen" 100%-ra tekerte magát függetlenül attól, amit állítottam neki) és emellett még gyengusnak is érződöt még a 7870-en is.
-
HSM
félisten
válasz
Snip3r_HUN #15156 üzenetére
Azért valami szellőzést adjál neki, mert szerintem ha csak a "meleg levegő felfelé száll" effektre akarod bízni a szellőzést, akkor nagyon melege lesz ott benn...
(#15158) Snip3r_HUN: Így már jobban hangzik. Egy venti oda döntve, egy alulra, az úgy már szeritem elég lesz neki.
-
HSM
félisten
válasz
Snip3r_HUN #15144 üzenetére
Azért írd meg mire jutottál... Én is Giga WF3-at vettem, és nem kaptam kupont, pedig akkor is volt ilyen akció jobbsorsú országokban.
-
hadde
tag
válasz
Snip3r_HUN #15139 üzenetére
Grat!
Én is ilyet akarok -
Attix82
addikt
válasz
Snip3r_HUN #15141 üzenetére
Maga a gyártó nem rakja bele a kupont egyikbe se, max az AMD küldözgeti ki a kuponokat a nagykereknek, de ebből MO nem kap , vagy ha igen nagyon elvétve.
Én speciál elég ritkán láttam VGA dobozba beleszúrva kupont.
Vagyis hulladék az ellátás és ennek a megvalósítása....adja a kuponokat a gyártóknak akik beledobozolják a kábelekkel együtt.
-
HSM
félisten
válasz
Szép. Használd egészséggel.
(#15141) Snip3r_HUN: Szerintem itthon senkinek nincs már olyan kuponja.
Nem hinném, hogy kilopták volna belőle.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
HELLO my beauty!
-
gyuromoj
veterán
válasz
Snip3r_HUN #15014 üzenetére
Köszönöm!
-
gyuromoj
veterán
válasz
Snip3r_HUN #15008 üzenetére
Esetleg arról nem tudsz valamit hogy Alpenföhn Peter rámegy-e? Esetleg csak Peter 2?
-
Asbee
veterán
válasz
Snip3r_HUN #15008 üzenetére
Gigára csak rev 2.0 blokk megy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Futás, futópályák
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest