- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sontir Fel
őstag
Ha igaz, akkor nem tervezgetem a ketkarytas rendszert
-
szokika66
csendes tag
Drivert már cseréltem párszor , windows-t pedig 1szer
-
szokika66
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy R9 290 és állandóan ezt a „A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt” hibát kapom nem értem hogy miért. Valaki tud rá valami megoldás vagy hogy miért csinálja ezt? -
sixpak
nagyúr
válasz
TTomax #24489 üzenetére
Nem merem.
Azt sem tudom hol van.
Most értem haza, benyomtam a gépet, most nem csinálta.
Ugye tegnap délután raktam fel a 8.1-et, volt vagy 15 restart, win frissítések, tonnányi driver felrakása.
És egyszer csinálta ezt.
Meg volt egy olyan is a sok restart közben, hogy éppen baszkuráltam valamit a neten, egyszer csak elsötétült a képernyő, majd visszajött a kép, de 640x480.
Nem is tudtam visszaállítani, csak restart segített.
Na mindegy, ha mégegyszer csinálja akkor megpróbálom amit mondtál.
Ki kell venni hozzá a kártyát?
Köszönöm a segítséget. -
-
lowzor
veterán
válasz
fatal1ty1984 #24476 üzenetére
Szerintem azt írok, amit akarok.
Én sem mondogatom, hogy kapcsold be a helyesírás ellenőrzőt, mielőtt elküldesz egy post-ot. -
BullKoxa
őstag
válasz
sixpak #24479 üzenetére
Nálam segített Win7-n.
Nálam most azt játssza a Win8.1, hogy be van állítva AB-ben 1050/ 1350 és nem mindig indul el a Win, fekete kép. ( mindegy mekkora feszt adok a kártyának) . Csak a bekapcsoló gomb nyomása ( 10 másodperc mondjuk) tesz rendet. (14.11.1 Beta, újabbakkal is ez volt a helyzet ) . Ha bejön az OP akkor meg az istenért sem megy az OC pedig minden be vam állítva AB-ben. Mindegy maradt a manual OC , játékok előtt. ( Többször újra húztam már a rendszert )
A Kártyámon lévő kapcsolóra gyanakszom, nem tudom elhúztam-e a másik irányba mikor nem volt tápom és pihenni ment a kari a dobozába.
-
HSM
félisten
-
sixpak
nagyúr
válasz
deadwing #24474 üzenetére
Nekem is volt ilyen régebben még 7950-el, amikor a win 8.1 hat hónapos próbaverzióját használtam.
Biztos, hogy nem üzemszerű állapot.
Vissza se állt normálisra, végig 100%-on tekert, 1 perc után felidegesedtem, kinyomtam a gép hátulján a főkapcsolót és kimentem, elszívtam 2 cigit.
Én hülye, f@sz 35 ezret adtam ezért a fos 8.1-ért.fatal1ty1984: tegnap vettem ezt a szart, nem kevés pénzért, mit csináljak vele???
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
sixpak #24473 üzenetére
tegyél fel 8-enterprise-t x64-et. sosem volt semmilyen problémám vele.beszerzést rádbizom vagy dobj rám egy privátot
majd jön pár okaos,hogy 8.1 az isten de én több rosszat mint jot hallottam eddig+haver is pont most küszködik vele.nekem beta ota fentvan a gépen és furcsa modon sose volt baja.asdxv örülük neki,hogy bizonygatod az igazadat,de szerintem senki nemkiváncsi rá.tudod azt szokták mondani aki sokszor állitja ugyan azt az már csak magával probálja elhitetni az igazát.neked zörgött másnak nem,ennyi nemkell ezt 2 naponta felhoznod mert már unalmas kicsit.ez pont olyan mint a házas topicban,vannak emberek akik havonta feltolják ugyanazt a képet a házukrol semmi változás nélkül és várják a dicsérö szavakat.
Pug ebben annyira nvagyok biztos,anno az msi gtx670-em pontosan ezt csinálta,pár másodpercig visszafelé pörgette a por miatt,és gyárilag volt igy megoldva(szerintem elég okosan.)
-
sixpak
nagyúr
válasz
lowzor #24472 üzenetére
Szerintem mindenki elhitte...
Csak még nem tapasztalta.Más: volt valakinek olyan, hogy a gép bekapcsolásakor a vga ventik nekiállnak 100%-on üvölteni?
Tegnap raktam fel a 8.1-et, azzal csinálja....illetve eddig egyszer csinálta.
Van valami módja annak, hogy normálisan kezelje a vga-t ez a trágya 8.1?
Win 7 alatt semmi probléma nem volt.
Omega driver van fenn, a win fél napos, tiszta telepítés. -
lowzor
veterán
A csávó ebben a videóban elmagyarázza nektek a Tri-X rezonálását, ha már nekem nem hiszitek el: [link]
Bár nem tudom erre a videóra minek van szükség, ha nem létezik a probléma -
Rathrol
senior tag
R9 290X közül van olyan hűtés ami nem a házban csapja szét a meleg levegőt hanem kifelé megy mint a referenciahűtés?
-
Gilthanas
aktív tag
Köszönöm a választ, én is erre jutottam.
A Merlinhardvernél találtam egy átalakítót, de a specifikációk nem voltak nagyon részletezve így őket is megkérdeztem amire ezt válaszolták (5 perccel később).
"A kábel részletes specifikációja:
Converts DisplayPort (DP) single mode or dual mode video and audio signals to HDMI
Supports full link training or no link training mode
DP v 1.2 certified at HBR rate
Compliant to HDMI 1.4b output, up to 300 Mhz
HDMI output supports up to 1080p@120Hz or 4k x 2k @30Hz
Compliant to DP input, 1.2 and 4 lanes at RBR or HBR
Supports HDCP 1.3 repeater function
YCbCr 4:4:4 and YCbCr 4:2:2 8/10/12 bpc supported
Audio input format: 8-ch LPCM compressed audio and HBR audio up to 192 kHz sample rate
Plug and Play on Windows systems
CE and FCC certified
AMD Eyefinity certifiedTehát tud 4K-t, de HDMI 2.0 nincs támogatva, csak az 1.4."
Gyártó oldal:
http://www.club-3d.com/index.php/products/reader.en/product/displayport-to-active-hdmi-3d-cable.html"Szóval egyelőre várni kell ilyen kábelre vagy átalakítóra. Erről volt is egy cikk itt a prohardveren: link
-
lowzor
veterán
válasz
fatal1ty1984 #24462 üzenetére
Elég volt más gyártóktól vennem aktív hűtésűt
-
Gilthanas
aktív tag
Lenne egy kérdésem ami nagyrészt idevág
Szemezgetek egy 4K tévével (nagyon jó áron meg tudnám venni egy barátomtól) és az lenne a kérdésem, hogyha egy MSI R9 290X Lighting VGA-val szeretnék 4K 60Hz-et elérni a TV-n, akkor kénytelen vagyok a kártya display portját felhasználni tudtommal, mert azon a hdmi csatlakozó még nem hdmi 2.0-ás és a hdmi 1.4a val csak 4K 30 hz-et tudok elérni és a 4:4:4 szín sincs meg így. (TV-n nincs display port)
Nekem van egy 18gb/s- adatátvitelre alkalmas (ultra gyors) hdmi kábelem így az lenne a kérdésem, hogy olyan turpisságot lehet-e csinálni, hogy egy display port (apa) - hdmi (anya) átalakítót veszek, és úgy dugom össze a TV-t a VGA-val ? Van olyan display port átalakító aminek hdmi 2.0-ás az anya kimenete? Mert az adatmennyiséget a hdmi kábelem már elbírná. Lehet egyáltalán ilyet? Átalakítóval megkaphatom a 60 vagy 50 hz-em?
-
válasz
fatal1ty1984 #24461 üzenetére
+1 egyetértek.
-
HSM
félisten
válasz
tailor74 #24457 üzenetére
Úgy érti, melegben, magas fordulaton járatott siklócsapágyas ventik hajlamosak kiszáradni, és kenés nélkül ráznak.
Mondjuk a Sapphire siklócsapágyasait nem nagy kunszt újrakenni: [link].
Normális körülmények közt semmi bajom nem volt még a ventijeikkel, sőt, határozottan jóféléknek tartom őket, bár egy hangyányival tehettek volna sűrűbb zsírt bele gyárilag, akkor jobban tolerálná talán a meleget. -
GL820
tag
Köszönöm a válaszokat!
Várni tudnék éppen, csak már kedvem nincs hozzá, hónapok óta fontolgatom a mostani kártyám / asus 270x / cseréjét. A sapphire kártyára nem is gondoltam, megnéztem arról is egy tesztet, valóban nem tűnik hangosnak.
Egyéb problémába belefuthatok egy ilyen kártyával? -
Sontir Fel
őstag
Nem hinnem hogy rosszul jarnal egy 970essel, en max az ara miatt maradnek tavol tole. Viszont ha arra lett volna keret, akkor vaporx 290x, ha hosszabb tavra tervezel. Ha sporolnal is akkor 290. Ha nem szempont a tuning, akkor MSI-t nem erzem hangosan, de egy Asus is jo lehet.
Ja es ha raer, akkor varnek meg kicsit az uj kartyakra
-
GL820
tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. 290 vagy 290x vétele előtt állok. A magas fogyasztásukkal tisztában vagyok, de az engem nem érdekel. Ami inkább aggaszt az a hangerő, amit terhelve esetleg produkálhatnak. Youtubon néztem ugyan noise teszteket, az alapján nekem pl. a gigabyte kártyák hangosnak tűntek, de ami azt illeti az asusok is. A többi gyártót meg nem igazán ismerem. Persze nyilván szubjektív a véleményem, hisz kinek mi a hangos. Úgy tervezném, a kártya minimum 2 évig maradna, szóval nem szeretnék mellényúlni a vételnél.
Eredetileg gtx 970-et akartam, de a múltkor kiderült "turpisság" miatt azt nem merem bevállalni, 980 meg már nekem nagyon extrém árkategória, annál már úgy gondolom jobb ár/teljesítmény mutatóval bír egy 290x.
Szóval lenne valami tippetek? -
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #24447 üzenetére
Ja hogy 21:9?
Igazából így még kisebb is a felbontás mint a WQHD-nak, szóval azzal nem lesz gond. Ha kevés lesz a 290 és nem lesz pénzed új vga-ra, akkor lejjebb veszed a felbontást.
-
2thletme2day
őstag
Először is köszönöm a választ. Igen hosszú távra tervezek.
Igazából nekem az fps nem lényeg. Olyan értelemben nem, hogy olyan elvárásaim lennének, hogy minden maxon és 60 fps. A lényeg, hogy élvezhető legyen a játék akár 40 fps-el, akár 60-al. Mindegy.
Másodszor meg jó felbontást írtam. 21:9-es képaránnyal 2560x1080p.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #24427 üzenetére
Egész más a két bench. A Heaven az gyakorlatilag egy tesszeláció-bench, szanaszét van benne tesszelálva minden, míg a Valley az egy egybe nagy természeti terület lerenderelve. Abban alig találsz tesszelálást, viszont van sok lencse-effekt, meg textúra, meg mindenféle.
-
Joshi
titán
válasz
deadwing #24441 üzenetére
Te szólogattál be korábban is hogy mi miért ajánljuk a Valley-t, szóval érthetetlen hogy most te kérsz engem arra hogy fogadjam el a te érvedet. Szerintem inkább neked kellene elfogadni azt, hogy egy gpu-s rendszer tesztelésére teljesen jó a Valley is. A CF sok programnál nem működik megfelelően, ezen nincs mit szépíteni. Én is lezártam a témát.
(#24440) Sputnyik123 a pontos felbontás 2560x1440 és az attól függ hogy mivel és milyen részletességgel akarsz játszani. Ha nem kell 100+fps akkor vállalható, Crysis 3 40-60 fps meg van Assetto Corsa 60-80 fps. Én azt mondom hogy érdemes venni WQHD kijelzős monitort főleg ha hosszútávra tervezel.
-
lowzor
veterán
-
Valley-ba a jelenlegi 1 GPU-s kártyák mellett csak egy nagyon gyér AMD proci szólna bele Extreme HD-nál. 2 GPU mellett van CPU limit, nem tudom, hogy honnan jön ez a CPU limit téma, de hónapok óta megint ez megy, pedig nincs alapja tudtommal, csak CF mellett.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
DroiDMester #24435 üzenetére
Így van. Múlt év júliusban sajnos még nem volt morpheus, fúrni faragni nem akartam maradt ez,mivel egy csendes megoldást kerestem ami sikerült is. Ennek a hűtésnek a ventije még 100% fordulaton is hangtalan.A hőfokok pedig 3 órányi bf után is kb így alakulnak.
-
-
deadwing
addikt
Egyébként csak hogy magam ellen beszéljek, utána néztem 1-2 dolognak, kicsit el is csodálkoztam.
A Valley nem régebbi mint a Heaven, kb akkor jött ki, mint a Heaven utolsó frissítése.
A Heaven jóval régebbi, 2009-ben született és azóta 5 frissítésen esett át.Így viszont nem tudom, ha később írták, miért néz ki a Valley fapadosabban, és miért rossz a CF támogatása? Persze lehet, hogy nem kutakodtam alaposan, és valóban régebbi.
Azt sem értem, miért fontos az Unigine-nak többféle benchmarkot kiadni? -
deadwing
addikt
Félrebeszélés? Magyarázkodás? Olvasd már végig még egyszer miket írtam. Ha szerinted nem logikusak az érveim, ráadásul mérésekkel alátámasztva, akkor azzal nem tudok mit csinálni. Védj és használj egy elavult benchmarkot. Hajrá!
Bugos a CF? Érdekes módon, Heaven alatt kb 95%-os volt a skálázódás, Valley alatt meg volt hogy 50. Ezt mivel magyarázod? A CF hibája mi? Nem inkább a Valley-é? Meg honnan veszed egyáltalán, hogy bugos a CF? Én erre csak azt tudom mondani, amíg van egyetlen egy olyan játék is, ahol 90-95%-os skálázódást meg tudtak oldani /van ilyen, BF4+mantle/, akkor nem a CF-el van a probléma, hanem inkább a többi szutyok módon optimalizált játékkal. Maga a technológia jól működik.Nincs CF-em már, jól látod. Igaz nem tudom mit sejtesz a háttérben, hogy miért nincs de megint csak azt tudom mondani, olvass esetleg vissza, hogy volt-e bármi baj a CF konfigommal? Segítek. Semmi az ég világon.
1 oka van, hogy megváltam tőle, mégpedig az, hogy feleslegesnek tartom full HD-ra, pláne, hogy nem ultrán játszom.(#24425) asdxv: ez így igaz. De nem jobb alapból kizárni egy vga topicban a cpu limit lehetőségét, bármilyen kicsi is az?
-
Laja333
őstag
-
deadwing
addikt
válasz
deadwing #24411 üzenetére
Helyesbítek, valley is alkalmas rá, de ezer éve nincs fejlesztve. Heaven sem a legújabb de: Current version: 4.0 (2013-02-12)
A tesztedből ítélve 1 karival lehet, hogy full mindegy ha erős a proci. De mindenképpen okosabb szerintem egy frissebb progit használni, mint egy régebbit...
És még mindig csak azt mondom, hogyha a vga hasonlítás a cél, ki kell zárni egy olyan progit ahol lehetséges a cpu limit. -
Sontir Fel
őstag
Az mitol lehet, hogy hwinfo szerint az egyik vrm minden erteke 74 fok? (min, max, atl, pillanatnyi) meg frissitettem is
-
TTomax
félisten
Azt azért számoljátok hozzá hogy deadwing CFet mért... most nézem...
-
TTomax
félisten
Hát én mondjuk lehet levettem volna egy 4GHz-re meg egy 4.9Hz-re és akkor már jobban látszik,mert lehet már 4.4GHztöl már ki vagy hajtva és nem fogsz több pontot kani... Engem speciel azért érdekel a kérdés mert valami állati procilimitem van,de csak ebben a tesztben és marhára kikapok másoktól akiknek jellemzően 4790 van a gépében...
-
Joshi
titán
válasz
deadwing #24411 üzenetére
Basszus most akkor mit bizonyítottál? Szerintem semmit, kb azt hogy ha a 290-hez kevés egy proci akkor így jártál. Az én tesztem mit bizonyít? Ha a 290 1160/1450-en megy mondjuk cpu 4.8Ghz-en, akkor 2700 pont fölött vagyok. Ezek szerint valamit mér a Valley nem? Ezt te állítod vagy ezt alátámasztják szakemberek is?
(#24413) TTomax gyorsan nyomok egy Full Screen 4.9Ghz és egy 4.4GHz-es tesztet. Mindjárt jövök.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel #24401 üzenetére
Nekem tetszik ( a jármű irányítása béna ), még nem is laggol annyira mint a BF4 Beta anno. Az FPS meg nagyon jó !!! Gondolom ez egyből Mantle-n megy. Jól gondolom ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged