- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoula
senior tag
válasz
MPowerPH #26936 üzenetére
És milyen feszültségen és órajelen volt annyi? Alapfeszes 54 fokot nem érzem olyan kritikusan magasnak(+100ast sem), főleg ha megnézed, hogy milyen vastag is az a radi, meg mennyire van ventizve. Az egyik ventit a proci vezérli, így az kb 500-on ha megy, a másik 700 körül. Mindez FC4-el, ami azért rendesen megtekeri a gpu-t. Nyilván meg tudnám én is oldani, hogy 50 fölé ne menjen ezzel sem, de a csendet nem áldoznám be pár fokért cserébe.
Aztán azt is figyelembe vehetjük mennyi volt az ambient különbség, a vrm is belefűt nálam a vízbe, na meg a proci is. -
Anubris
őstag
válasz
MPowerPH #24287 üzenetére
Én ettől az egy köztudottan optimalizálatlan játék miatt még nem váltanék, de biztos később is lesz ami nem fog jól menni, szerintem a Witcher 3 fogja még sokaknál kiverni a biztosítékot.
A 8gb 290x CF nem egy rossz ötlet, amennyiben jól működik a CF, én is agyaltam rajt korábban.
Az MSI meg XFX-nek is van amúgy azok egy 20.000-rel olcsóbbak, mint a Vapor, de max kompakt vízzel használnám. -
Asbee
veterán
válasz
MPowerPH #24283 üzenetére
Ne írjunk butaságokat. Ilyen nincs, hogy azért pörögnek üresben mert nem elég a 4 giga. Elég a 4 giga vram, 1-2 magot használ a játék ahogy írtuk. Azért ne legyen már minden a gtx-ek hibája...
Neked azt írja 4 gigát használ mert annyit tölt be, de nem annyit használ. Nincs vram elfogyására utaló jel sem. Nálam is teletölti a 4 gigát még sem fogy el.
-
-
Fapomogacs
tag
válasz
MPowerPH #23794 üzenetére
De igen, valóban 4 ága van, viszont a kombináltat csak V1 V2-re írja.
A kiszállítás miatt nem vehetem meg itthon a tápot, mert kifutok a súlyhatárból, és 10000Ft-al drágább a szállítás ha plusz 5 kilót kell fizetnem. A táp nem ennyi, de ez a határérték, 10Kg-ig kb.13000Ft, 15kg 23000Ft.
Ezért fontos, hogy az én itthonimmal ki tudjam próbálni, a 3 nap azonnali csere miatt ha bármi baj lenne.
Az ördög nem alszik, Belgából nincs kedvem hazacipelni meg vissza. -
eastone1
senior tag
válasz
MPowerPH #23669 üzenetére
Ház is kell majd. A mostani igen leharcolt ezer éves vacak. Csak úgy üzem biztos, hogy az egyik oldala nyitva van. Befújás nyista csak egy nyolc centis ventilátor próbálkozna elszívni a kártya és a húzott proci hőjét. Nem megy neki. Így inkább lekaptam a ház oldalát. Nincs összehasonlítási alapom, de úgy érzem nem lehet nagyon hangos a vapor tri x ventije terhelés alatt mert asszony még nem pánikolt miatta. De én jobb szeretném ha nagyon csendes lenne.
Házra egy define r4 re spórolok. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MPowerPH #23496 üzenetére
Érdemes megvárni, hogy az MS mit dönt. Nyilván van ezernyi más gondjuk, amit meg kell oldani, és a multi-GPU valszeg ott van, de csak a sor végén. És ha logikusan mérlegeled a lehetőségeket, akkor a multi-GPU tényleg az a terület, ami a legkevesebb felhasználót érinti. Sokkal nagyobb gond például a noti esetében a szoftveres átkapcsolás. Ugyanaz a probléma, mint a multi-GPU-nál. A DX12 drivernek fogalma sincs arról, hogy a nagy bináris információhalmazban melyik a frame buffer, így nem tudja átmásolni az IGP memóriájába. Egyszerűen az, ami a DX11-nél agyonhackelhető driverből, mint a CF/SLI, az Optimus/Enduro működésképtelen a DX12 alatt. Erre be kell építeni a megfelelő funkciókat, és akkor is a fejlesztőnek kell gondoskodnia róla, mert csak a program látja a memória layoutját.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MPowerPH #23492 üzenetére
A HardOCP friss elemzései szerint a CF most jobb a smoothness szempontjából is. De ez valószínűleg azért alakult így, mert az AMD-t nem érdekli az, hogy az MS mit dönt. Ha a DX12-ben nem lesz multi-GPU, attól még nekik van erre API-juk, tehát nem fenyegeti őket az a veszély, hogy az MS kirántja alóluk a talajt a multi-GPU szempontjából. Ezért is fejlesztik a hardveres szempontból a rendszerüket. Az NV valszeg azért nem állt át az XDMA-szerű koncepciókra, és került hátrányba a friss alternatívájuk a folyamatosság szempontjából, főleg 4K-ban, mert előbb tudni akarják, hogy az MS mit akar, mert ha nem lesz multi-GPU a DX12-ben, akkor felesleges megújítani az összeköttetés formáját, ami amúgy kellene majd a 4K-hoz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MPowerPH #23489 üzenetére
A CrossFire most egyértelműen jobb, mint az SLI. Egyszerűbben jobban használható az AFR interframe kommunikációja egy XDMA típusú összeköttetéssel. Nyilván nem mindegy, hogy 500 MB/s az adatátviteli tempó, vagy 16 GB/s. Az AMD ezért dobta el a hidas megoldást, hogy ne legyen korlátozva ez a sebesség, így a teljes PCI Express sávszélesség hozzáférhető. Ezzel lényegében a CrossFire olyan helyeken is alkalmazható, ahol az SLI nem skálázódik.
Persze ettől a CF és az SLI a már megszokott gondokkal továbbra is küzd. És igazából mindegy is, hogy melyikre költesz, mert a DX12 jelenlegi specifikációjában nincs definiálva a multi-GPU, így csak dísz lesz a második VGA.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #20917 üzenetére
Már írtam, mit várok még 100K-ért. Meggyőző jövőtállóságot, masszív architektúrát.
Márpedig jelenleg a GCN a legnagyobb tudású, legmasszívabb GPU-architektúra, ráadásul ott a hatalmas ramsávszélben a tartalék is alatta a 290-ekben. A Mantle-ben is komoly potenciált látok, amit nálam BF4-ben művelt, az előtt le a kalappal. Ráadásul a konzolokban is ott a GCN, ami megint jövőtállóságban meggyőző érv számomra a GCN mellett.
Ehhez képest a 970-ben én csak az itt-ott jobb sebességet, jobb fogyasztást és valamivel jobb tuningpotenciált látom. -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #20910 üzenetére
A szerkesztett részre...
A PH teszt alapján 80W-al eszik többet a 290 a 970-nél. Én pedig a visszavétellel kb. 50W-ot spóroltam, mértem a konnektoros mérőn.
Nem a -20mv Offset hozta amúgy, hanem ahogy lejjebb vittem az órajelet 950-ről 900-ra, ő magának csökkentette a feszt szépen, és arra jött még az Offset is.Hát nem tudom. Én nem fizetnék, hogy 30 FPS helyett legyen mondjuk 35. Ha mondjuk tudna 30 helyett 40-50-et, talán.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
MPowerPH #20896 üzenetére
ezt ugy kb mindenkinek irom nemcsak neked.
negyertek már a fogyastással.1kw áram kb 35 forint.az nv-vel megsporolsz 1k-t havont? vicc.azis,hogy 4x msaa-val 20fps fullhd-ba. most mértem meg direkt ahogy olvastam a lehuzo hozzászolásokat- tessék és nemlátok 20fps-t sehol
2014-11-25 21:49:26 - FarCry4
Avg: 54.236 - Min: 40 - Max: 90nemkell ennek a kártyának még 100ftos proci sem nemhogy 200.nekem i7 3820 van használtan 50k az ára és rogyásig elég mindenre.bármikor meglehet huzni 5.3ghz-re és bódogság van ha kell a power.+csatlakoznék droidékhoz mert nállam is hibátlanul megy (290 vapor-x) se driver hiba,se beragado készenlét semmi.teszi a dolgát ahogy kell.szinekre annyit,hogy lehet kalibrálni persze,de ha valaki arra nemveszi a fáradságot,hogy normálisan beállitsa a többi dolgot,majd pont egy szin kalibrácioval fog küszködni.
azon a témán meg lépjünk már tul,hogy melyi kártya erösebb mert ez már ovis szint ami itt megy.van ahol az amd van ahol nvidia,mindenki döntse el mi kell neki a tesztek alapján és kész.a 980 egy friss kártya a 290 meg lassan egy éves,mit kell itt csodálkozni meg veszekedni a teszteken?majd ha kijött tavasszal az uj amd akkor ottlesznek feketén fehéren az adatok melyik gyorsabb,bár nvidia már csakazért is félévente kidob valami parasztvakitást ami valamivel gyorsabb mint az elözö és akkor hu mindenkinek azkell mert az most a fasza kártya
-
-
válasz
MPowerPH #20883 üzenetére
Nekem nem kell 5000.es felbontás meg 3.monitor, amúgy se bírnám elviselni(volt alkalmam kipróbálni havernál, és nem gagyi cuccon a 3.monitoros buli-buli.t) a monitorok közötti fekete kávát!
Majd akkor kell 5xxx felbontás, ha lesz egyben ekkora monitor és nem 3.ból kell össze szenvedni! és lesz olyan VGA hozzá amiből 1.db elég és NEM fél milkóba kerül!
Én tökéletesen elvagyok 24" -on és FHD -n!
------------------------------------------------------------------------------------
Asbee : tudom hogy te is nem rég váltottál nV 9 -re! és próbáltad ezt is azt is!Az igaz hogy én még nem próbáltam a 9.es nv karikat, de az előtte lévőket mindet, és még mindég azt láttam hogy már sima 2D -ben az asztalon is jóval MOSOTTABB az NV képe mint az AMD -é!
Ez játékokban is így van, és a színek sem olyan jók sokkal fakóbbak/mosottabbak mint amd -nél!
ezt sokan nem veszik észre ha valami fostalicska TN -es monitorral bámulják , de egy normális monitornál egyből észrevehető, bárki mondhat bármit ez így van!
---------------------------------------------------------------------------------
Lapajbacsi : miféle extreme gaming CPU -ra gondolsz? a képeimen láthatod OSD -n ott a cpu típusa is, i5 3570K 4400.MHz en alulfeszelve ketyeg! Alaplap pedig egy Asus Maximus IV Extreme, nem mai darabok, és ha a mostani árukat nézem 80.alatt megtudod venni a lapot+cpu -t
Ez mitől került 200.ba!? De nem mondtál hülyeséget, mert tényleg ott kezdődik a pc építés hogy van egy normális lapod, és szintén normális TÁP hozzá! akkor már túl nagy gondod nem lesz azokkal a dolgokkal amit bele pakolsz!a másik gépembe pedig egy i7 4770K van de mégsem abban használom a 290X -et mert bőven elég neki a 3570K 4400.on, multit meg nem játszom így nincs olyan játék jelenleg amihez kevés lenne!
Ha majd lesz, át dobom a másik gépbe a 4770K mellé és no para!---------------------------------------------------------------------------------
Fail3D! talán nem fostalicska asrock alaplapokat kéne használni sok embernek, és mindenki örülne mert 10.ed ennyi gondja lenne!Az se mentség hogy van egy ASUS lapja, ha abból is a létező leg leg olcsóbb vackot veszi valaki, nem hiába kerül az 1.ik 15 be még a másik 75.be!
-
KillerKollar
őstag
válasz
MPowerPH #20859 üzenetére
Tudtommal Január,legkésőbb Február és itt is van a 390X.Az már nincs olyan húde messze.Ami a 980 Ti-t illeti 2 lehetőség van:Vagy kijön egy GM 200-as kártya mint 980 Ti normális de legalábbis versenyképes áron a 390Xhez viszonyítva és ezzel jól megszívatják azokat akik megvették a 980-at hogy pár hónappal később kiadnak egy teljes értékű gyorsabb kártyát nem sokkal drágábban,vagy kiadják mint Titan II és megfizethetetlen lesz,de legalábbis annyival biztos nem lesz gyorsabb a 390X-nél mint amennyivel drágább.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
MPowerPH #20847 üzenetére
Nem értem ezt a középkategóriázást... ha minden lista élén van, akkor hogy lenne középkategória a 980-as (főleg abból egy jó OC Gaming példány...) ??? Ha az Nvidia palettáját nézzük, akkor a high-endek, a legnagyobb Titan (mert a közép Titan-okat már lenyomja a gtx980) és Quadro mellett, nincs másik high kártya csak a gtx980-as.. amíg egy esetleges 980 TI nem jelenik meg addig ez a high és nem közép. Mindig az a felső kategória szerintem, ami a tesztekben a legfelül van. Egy db GPU-ban és elérhető áron jelenleg a gtx980 a high! Nem high end, de high vastagon és nem közép... Amíg nem jön ki a kvázi '"igazi" top Nvidia (illetve a 390-es), addig a gtx980 ül a trónon és ő a top, még kb fél évig legalább... nemde?
Most bizony sajnos én is lecserélem a francba az r9 290x oc-t mert bár nálam eddig tökéletes volt, sem mikrolag nem volt, sem driver gondom, hanem mindent szépen vitt eddig; ám az AC Unity és Far Cry4 viszont felháborítóan megy rajta én márpedig élvezettel boldogan szeretnék játszani és nem bosszankodva, lemondva, fogam szívva... Ha ezt nem tudja biztosítani még 2db r9 290x sem, tök mindegy hogy ennek mi az oka (hogy az Nvidia és Ubisoft csaló inkorrektsége!!!) és mi eredményezi ezt, hiába is kedvelem az AMD-t, kénytelen vagyok megvenni a gtx980-at, tehát az Ubi-Nvida bűnözők csaló trükkje sajnos nálam is bejött nekik... A 390x-et viszont biztos hogy megveszem ahogy megjelenik, már ha lesz rá éppen mani... -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
MPowerPH #20794 üzenetére
A legújabb gamék allokálnak minden vramot amit találnak, ám ha hwinfo-ban nézed, ott van natív vram használat kijelzés, és nem ritkán látható, hogy bár allokált magának minden vramot, a natív kihasználása, meg közben van hogy csak 50-60%... Amúgy SMAA-val megy nekem is 30 fps-el az FC4... MSAA 4x-el is tré, 20 fps körül szeletel... a legutolsó patch rontott a helyzeten sajnos... :-s
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
MPowerPH #20781 üzenetére
"Kartya kimaxolva, 1230/1400..."
Nem tudom milyen kivitelű r9 -es ez, de az az 1230 nekem extrém soknak tűnik... mi van akkor, ha kvázi overclock lag illetve thermal lag, tehát a túlhúzás (túlmelegedés) miatt betéveszt a kari, emiatt kifagy, majd restartolja magát, ezért zuhansz be 1 fps-re egy pillanatra... bár ezután általában már gyári értékekre szoktak visszaállni a karik... nyilván ha megmarad a tuningolt értékeken, akkor ez is kevésbé valószínű.... -
odorgg
addikt
-
válasz
MPowerPH #19173 üzenetére
Hatásosnak tűnik, én gpad alátéttel lecsavaroztam a vrm bordát a helyére, 50-80 fokig változik a vrm1 hőmérséklet, játék, és terhelés függően,ami nem rossz, de ez a módszer jobb. 10 - 15 fokot rá tud verni az én megoldásomra..
mondjuk nálam a hangtalanság majdnem fontosabb tényező volt, mint a hőmérsékletek..
Minden esetre kérj tanácsot Cseneles, vagy odorgg kollégától, mert nem egyszerű mutatvány "szétsütni" a ref hűtést. -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #19136 üzenetére
Persze, hogy nem látszik. Mi látszana kívülről? Persze, hogy semmi. Ugyanakkor az elektrolit kondenzátorok hátralévő élettartama erősen meg lehet már csappanva jópár hónap keményebb bánya után. Ezenkívül a ventilátorok élettartama is nagy X, mennyi van még hátra. Ezek ahogy mondod, egy normális, játékgépes használat többszörösét kapják rövid idő alatt, ha valaki nem veszi vissza nagyon a kártyát.
Persze, olcsón jó lehet ilyen is, ha van bőven gari, és gond esetén nem probléma a gari intézése.
(#19148) ko-ko82: Nekem is sokkal lassabban indul 290-el. Ez van. Valamiért egy csomót szöszöl az AMD szenzornál ezeknél. De teljesen jól működik utána, szóval nem aggódom.
-
-
zack
nagyúr
válasz
MPowerPH #19113 üzenetére
Szerintem nincs. Senki sem mondta, ha eléri a 120 fokot, akkor eldurran, mindenki azt valószínűsíti, hogy minél hűvösebb, annál jobb, de ilyen jellegű tartós teszttel én még nem találkoztam, pedig jó lenne látni. Fogni 10 kártyát, mindegyikkel játszani átlag napi 4 órát 2 éven keresztül, és akkor kiderülne melyik hogy bírja.
Ha az én kártyám el fog durranni az biztos nem a 75 fokos VRM-től lesz 1150Mhz-en. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy egy 120-140 fokos VRM minden kártya esetében bírni fogja a hosszútávú igénybevételt.
Nálad bírta. Akkoriban azért nem a fogyasztói társadalom volt a cél, és nem csak a gari időn belülre tervezték az alkatrészeket. Manapság ez már másképp van, és ha a hőfokok ne ideálisak, az drasztikusan megrövidítheti bizonyos komponensek élettartamát. -
Milka 78
nagyúr
válasz
MPowerPH #19068 üzenetére
+120 mv nél teljesen reális a 96 fok kompaktnál.Nálam még gyengébb minőségű vrm bordák vannak ami +100mv-bele is nyal a +90 fokba.Ezt a szettet szokták rárakni,de csavarozva (lehet meg kell fúrni).Ezzel még lehet pár fokot nyerni,de én most kisérletezek egy hátlapi hűtéssel is.
Tényleg ilyen sokat kér az 1150 hez?Baromi soknak tűnik az átlagos karimhoz képest is. -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
MPowerPH #19068 üzenetére
Szoftver függő. Kezdjük ott hogy tesztek kivételével, melyik game hajtja ki ezeket a vga-kat natíve abszolút maxra?
Maradjunk abban, hogy némelyik... talán...
A Shadow of Mordor és a Ryse of Rome is GTX 780 OC-n 60 fps alatt ment olyan 45-55 max. Az r9-esen mindkettő 60 körül megy, ritkán megy alá... Kihajtás nem hajtás... ki tudja..
Egymonitoros fullhd persze csakis... gondoltam ez az alapértelmezett egy db vga-nál és nem 3 monitor és 4k... ebben is tévedtem volna..? -
Milka 78
nagyúr
válasz
MPowerPH #18751 üzenetére
Azbeszt!1265mhz és nem gyulladt ki a vrm???Le a kalappal!
Nekem gagyi AC bordám van és annak +89-100mv a határ,hogy 90 fok alatt tudjam tartani.Nincs B terv be kell szereznem a Merlintől az extra bordát.A GPU-nálam max 66 fokos a szimpla radival,abban még bőven van tartalék nálam is.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MPowerPH #18672 üzenetére
Nini..mége egy teli játékvíz!
Isten hozott a klúbba !
Abu : Lehetséges a 280x,mert a Ryse perpill f3kszik az AMD-s kariknak.A 290x egy masszí 1160/1590-es beállításon ezt művelte.
A 980 alapon 28 fps- tudott...perszeazóta is várom az oc-s 970/980 as eredményeket az én beállításaimmal,de töröltél a hsz-eim (deka flame nem volt)...de mit is várjak egy olyan topicktól ahol a skacnak meg lett magyarázva,hogy a 290x Toxic után milyen jó lesz a 970 G1 -
Milka 78
nagyúr
válasz
MPowerPH #18542 üzenetére
Van egy pont (20-as teszt első másodperce amikor elindul a hídon,mondhatni a 19-20 közti képváltást nem szereti) ahol meg bicsaklik a teszt.Teljesen mindegy milyen beállítást,drivert használok, nem vágom az okát. Átlag fps sokkal reálisabb,sehol máshol nincs ilyen...
Más is ránézhetne,mert egy modolt,majd egy éves rendszerem van (rainmeter+doksi hegyek)lehet ez a baj.
Ebben a nagy NV hypeban kezdtem bebeszélni magamnak,hogy gyenge kártyám van és szabadulni kell tőle,de alulbecsültem rendesen.HSM:Mármint a Heavenben
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH #18480 üzenetére
AC4 alatt sajnos 21,2 Fps el nem a geforce fosta össze magát 4K ban mikor a rivális oldalon emlìtettem 35 fps el megy.Ez persze játék hiba is lehet.
Mellesleg Összefosták magukat...Köszi a lehetőséget. Ha valamilyen tesztre eredményre kiváncsi vagy megcsinálhatjuk.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH #18432 üzenetére
Te most miről beszélsz?
Inkább nem írok erre semmit, mert hatalmas flamet indítanánk el.
Tudtad hogy az R9 290X 4% jobb az R9 290 sima kártyánál, amit gond nélkül fellehet húzni addig?
Ezt azért mondom mert neked ugye R9 290X - van ahogy olvasom.
Mellesleg az összes csúcs kártyán bukni fogsz, teljesen mindegy milyet választasz.
Amíg az ipar ilyen, és így fejlődik. -
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH #18427 üzenetére
Minden Single csúcs gpu sznobizmus?
Mondja ő a BMW nick-el... Most nézem...
(#18428) Abu85 Akkor amit tapasztalt Zack, az a jelenség nem a 256 bit miatt van?
Sok emberben felmerült itt az a tény hogy semmire nem elég már a 256 bit, főleg a next gen játékokra.
Jó lenne ezt a vitát lezárni. -
Cseneles
őstag
válasz
MPowerPH #18420 üzenetére
+1 ez már sznobizmus
De van aki megveszi, na meg a Gsync -et is...még szerencse különben csődbe menne az Nvidia...csak hogy elmondhassa neki a csúcs van, persze az nem szempont hogy 2db 290 körbehugyozza lazán
Az utolsó kártya amit az én szememben jól összerakott az Nvidia az a GTX Titan volt..
Én jókat nevetek mindig
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
MPowerPH #18356 üzenetére
Ja hogy általánosságban értetted, okés, én értettelek félre. Igen vannak amik megakadnak 1100 alatt sajnos.
De azért a nagy többség 1100-1150-et szalad.Egyébként a lényeg, hogy tényleg csak aki fogyasztást akar csökkenteni, vagy szereti a nagy számokat a a tuningnál annak érdemes cserélni. Teljesítményben nincs nagy különbség a két kártya között. A 980 az már más tészta.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
MPowerPH #18353 üzenetére
Nem igazán értelek
A lightning 1080-on ment, ami ezeknél nem "nagyon jó", ez az alap órajele..... 1200--on simán tudnám használni 24/7-re, a vége pedig 1280.A GTX-nek meg az alap órajele 1165, a boost meg 1317, ha jól tudom, ezt mindíg próbálja a maxon tartani, szóval számolhatunk egy TDP/hő függvényében átlag 1300-as órajellel. De ebben nem vagyok kompetens, majd players kijavít ha erre jár.
Players javíts ki!Sajnos az összevetés a táblázatomban az OC-nál alul megnyekkent, de linkeken megnézheted, a 970 1165->1315 base clock húzásra gyorsult 11.8%-ot, a lightning meg 1080->1170 húzásra gyorsult 14,3%-ot.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
MPowerPH #18347 üzenetére
"E szerint a 290X Lightningot olyan £260 korul kellene arulni, ami olyan 104k.
Kivancsi vagyok, lesz e annyi. Ezeket a teszteket a disztributorok is latjak, es szerintem meg most is elemzik."
Nem figyeltél...ez egy alap lightning, bármelyik 290X ami megy 1080-at ugyanezt tudja sebességre, egy sima 290 meg mondjuk 1140 körül.
A lightning nem ezért drágább, hanem azért mert brutál a hűtője és tovább húzható mint egy sima -
Malibutomi
nagyúr
válasz
MPowerPH #18339 üzenetére
Pont most linkelt valaki az amd vs nv topicba oc tesztet, a 980-as húzva felcsippentett +50wattot egyböl. Nem tudom a 970 mennyit eszik húzva, de esélyes hogy ahol fej-fej mellett van ott már csak 10-20w a különbség.
Én összehasonlítottam a 290x lightning, és a 970SC ACX (1300) feletti boost) tetsztjét TPU-n és ott voltak fej fej mellett, de arra a 970-re írták is hogy többet fogyaszt alapon mint a ref 980. Szóval annyira nem fekete-fehér a dolog.A 44.000ft nem sok kicsit? Ahhoz naponta pár kw-al kellett volna csökkennie a fogyasztásnak ha nem tévedek. Vagyis 100w-al kisebb fogyasztás ha mindkét géped 100%-on pörög napi 24 órát.
Javítsatok ki ha tévedek, de ha napi mondjuk 3 óra x 80 wattot spórol egy gép a másikhoz képest az csak 4000ft körülvan egy évre.
-
Cseneles
őstag
válasz
MPowerPH #18319 üzenetére
Enyém még nem végleges, tervben van egy kis módosítás, ami remélhetőleg még 5-6C-t levisz a GPU ból! Bár ez így is már több mint szuper... 1100-on alapfeszen a Shadow of Mordo HD textura packkal nem lépi meg az 58C-t VRM alatta 1-2vel
Többnyire mindenben Vsync off mellett 60C amit szoktam látni
és ezt totálisan csendben
1100 alapfeszen használom ha kell, de eddig többnyire gyári órajelen futott
Most itt tart kis igazítás és végleges már!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- SSD kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anime filmek és sorozatok
- Windows 11
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest