- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #24589 üzenetére
Az tényleg hatalmas gáz,és mindeközben 50%al gyorsabb... A 750Ti meg beéri a vadiuj 285-öt...
(#24595) HSM
A fogyasztást azt elfogadod,de a teljesítmény grafikont már ignorálod... objektivitás a köbön mint mindig. -
HSM
félisten
"Windows 10 itself is still feature-incomplete, so what we’re looking at here today doesn’t even qualify as beta software. As a result today’s preview should be taken as just that: an early preview. There are still bugs, and performance and compatibility is subject to change."
Azt se tudjuk, rendesen azaz ugyanaz futott-e a kártyákon, max hogy "nagyjából". Másfelől AMD-n úgy fest, nem használ minden procimagot még a teszt DX12-ben, ami megint érdekes, de nyilván még béta sincs driverekkel ez még semmit nem jelent.
Az is látszik, hogy jelen állapotában a DX12-ben picivel több potenciál van, mint Mantle-vel. Még ez is rengeteget változhat, mire végleges dolgok lesznek a kezünkben.
(#24582) Malibutomi: Ez már annál érdekesebb.... De ezzel is meg kéne várni a végleges cuccokat. Az mondjuk 100%, hogy azért ebből nem lesznek -100W-os fogyasztás előnyök a Maxwell-nek, amiket az Nv topikokban szeretnek írogatni.
-
És akkor nézzük meg a mantle vs. DX11 eredményeket is.... Van itt, aki azt mondja, hogy a bf4-ben a dx11-el sokkal gyorsabb a 980, mint a mantle-s 290X.... Szerintem meg a grafikon nem ezt mutatja....
Azt hiszem daveoff kolléga mondta ezt, ő pedig ex 290X tulajként szavahihető véleményalkotó....
Akkor mennyire jó is ez a teszt? -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #24587 üzenetére
Itt most nem csak erről van szó, én ugyanezt kimérten BF4-ben is, a 980 kétszer gyorsabb a 290X-nél DX11 alatt. Persze ezt is lehet arra fogni, hogy AMD nem optimalizál BF4-re DX11 drivert, mert ott a Mantle, de azért brutális a különbség, és itt valami más lesz a háttérben, nem csak a driver.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #24587 üzenetére
Azon a teszten nincs mit szépíteni...Nézd már meg az optimalizált mantle-t dx12höz...egy éve demozták azóta ennyire jutott...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TTomax #24584 üzenetére
Te még mindíg az azonos csíkszélességen lovagolsz? Újabb az architectúra. A 780Ti is ugyanazon van és az is szarul fogyaszt az újabbakhoz képest. Az NV most lépett a fogyasztásban az új kártyákkal. Most az AMD-n a sor, ha ők is tudnak lépni, akkor ugyanott lesznek mint eddig.
Mantle mitől siralmas? Én azt látom hogy mantle alatt gyorsabbak a kártyák mint dx12 alatt. Mármint az amd-k, hisz a 980-on ugye nem müködik.(#24586) daveoff
lásd fentebb, az amd minek optimalizált volna a mantle demoprogramjukra dx drivert? Nekik pont jó volt eddig ha minél nagyobb volt a különbség. -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #24582 üzenetére
Inkább nézzétek a DX11 eredményeket, az sokkal érdekesebb!
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #24582 üzenetére
Na de 50%al?És még így is kevesebbet fogyaszt azonos csíkszélességen?És a mantle az miért olyan siralmas DX12höz képest?
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, a 780ti, a 970 es a 290 erdekes lenne.
de ugyis lesznek meg eredmenyek, szoval ezeket meg nagyon ovatosan kezelnem.
Malibutomi: ez a teszt csak akkor valid, ha ugyanavval a 980al teszteltek. 970/980nal a boost mukodese miatt eleg nagy elteresek lehetnek teljesitmenyben es fogyasztasban kartyatol fuggoen, a refek meg jellemzoen nagyon le vannak szabalyozva a fogyasztas alacsonyan tartasa miatt. realisan a 980ra a topikban olyan 230W koruli ertekeket neztunk, 970 G1ek is kb 200Wot esznek terhelve ha az ember nem fut bele mas throtllingolo tenyezobe. viszont 290(x)nel is ahogy neztem par honapja volt szoras fogyasztasban, plusz sajnos aranyokban teljes gepet nezve a specifikacio kulonbsegei kijottek a ket kartya kozott ahol neztem teszteket. tovabb bonyolitja a helyzetet, hogy a G1 hiaba eszik 50%al a TDP folott, 20%al magasabb orajelen jar stabilan, mint a ref a GPUja.
TTomax: ez egy korai teszt, tenyleg ovatosan a kovetkeztetesekkel. Meg akkor is ha mantlehez kepest realis.
--
ujak az eredmenyek, szeretnek mindenkit kerni a kulturalt eszmecserere ettol fuggetlenul, a masik velemenyet tiszteletben tartva.
-
Milka 78
nagyúr
Én nem írtam le a Maxwellt egy percre sem (már a 750ti-s tesztben is kifejeztem csodálatom,pedig nem én vagyok a célközönsége és még szó sem volt a 980-ról) és aki kicsit is érti a dörgést az sosem mondott ilyet.Még jó hogy erősebb a 290x-től,nagy fail lenne,ha nem hozná azt ami kötelező neki.Ráadásul hosszú-hosszú évek után az NV-nek sikerült a termékét normálisan pozicionálni árban,de a fogyasztás sem volt eddig az erősségük....Ezektől a tényektől azért ne essünk már hasra
Ez a minimum amit egy új generációs karitól elvárok.Ezt sikerült megugraniuk,én személy szerint örülök is neki,hogy felkavarja az állóvizet (NV erős és horror drága vs. AMD alig gyengébb vagy egyenrangú jóval olcsóbban felállás kicsit unalmas).
A tesztre ugyan azt tudom mondani amit az előzőkben...egyenértékű egy jósgömbbel.Amire valós,végleges DX12-ről beszélhettük mindkét gyártó más terméket fog nyomni,nyoma se lesz (legalább is nálam) a 980/290-es párosnak.tailor74 : Miért nincs,miért nincs...hát azért mert,most számolják rajta újra a "normálisan elérhető" vram mennyiségét...tuti valamilyen adminisztrációs hiba lehetett!
TTomax : Én nem felejtem el,mint fent is kifejtettettem félelmetes mit hozott ki ebből a technológiai szintből az NV,de mint mondtam ez a minimum.Az AMD kapott egy jó nagy "pofontot",remélhetőleg felébred,mert ha NV hegemónia jön akkor mindenki itt fog nyüszíteni,hogy azért valaki adjon már ki egy elérhető árú kártyát.Hozzáteszem ennek ellenére sem rohanok a 980-asért mert egyszerűen nem gyorsabb annyival,hogy minden problémámat megoldja...amíg az UBISOFT létezik addig ennél is több kell.Remélem valamelyik gyártó felköhögi a megoldást,mert nyakig ér az a bizonyos
-
Van az a pénz... ahogy a mondás tarja.....
Azt nem értem, hogy ebből a tesztből pl. miért hiányzik a 970? Mindenki tudja, hogy a 980 erősebb a 290X-től, akkor miért ahhoz hasonlítják:
Értem én, hogy a konkurenciánál perpill az a legerősebb kártya, de miért nem tesztelik le a saját "kistesójukhoz" viszonyítva?
Jön majd más teszt, amiben a 380X/390 fog győzni "tetemes" előnnyel, aztán 2 hónap múlva a 980Ti, vagy valami....
Ezek a tesztek már annyira semmit mondóak, maximum ahogy te mondtad, esetleg sejtetnek valamit...de ez sem biztos... -
Asbee
veterán
válasz
Milka 78 #24573 üzenetére
Tényleg nem akarok annyira itt bele menni, de a maxwell eléggé le lett írva, hogy gyenge, olcsósítotott nem időt álló, jövőben dx12 stb vége neki. Van is benne valamennyire igazság, mert nem a 780/ti utódja, de azért kicsit más ez a alapján a helyzet. Persze azért nem azt mondom egy tesz mindent elmond, de sejtet valamit...
(#24574) tailor74: anandtech nem hazudna ekkorát.
-
Milka 78
nagyúr
Nem teljesen értem...az 5,6,7 és a 290-is eléggé büntetett (lényegében oda vissza püfölték egymást).Most kijött egy jól sikerült Maxvel és máris amnéziások lettünk?Az NV kohó kártyáit már el is felejtettük?Kb lecsavarta a villanyórát a helyéről...rémlik?Ha lemegy 2 generációnyi gyenge AMD-akkor lehet kongatni a harangokat (hozzáteszem az NV-nek is volt mélyrepülése és még is feltápászkodott),de addig tök felesleges...ez a teszt meg nálam egy forintot sem ér.Amennyi csoda előzetes tesztet láttam már...hagyjuk
-
Viccnek szántam, de nem mindenkinek jött át, úgy látom...
Nem neked szól, félre ne értsd... Én nem vagyok annyira elvakult amd tulaj, de most szurkolok nekik én is, hogy valami igazán jót tegyenek le az asztalra, mert az jót tenne mindenkinek, ha amd, ha nvidia tulaj...
Kell, hogy ők versengjenek ahhoz, hogy nekünk valami jó is legyen benne...
Bármelyikük lenne egyed uralkodó, egyből a sz*pó ágra kerülnénk felhasználóként..... -
-
Daniford
tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémába ütköztem amit sajnos még nem tudtam megoldani.
A mai naptól egy Sapphire R9 290 Vapor-x Trixx OC tulajdonosa lettem.
Miután beszereltem a nagyobb tápot (Corsair RM850) és a kártyát telepítettem a 14.4-es catalystot.
Eddig a pontig nem is volt gond.
Utána restart és jött a pofon!A kártya random fekete képernyőt produkál. Jelenleg full load alatt írok Furmark alatt és nincs ez a tünet.
Viszont ha leállítom és csak simán netes felületen böngészek pár perc után fekete képernyőt dob.
Lenne esetleg valakinek valami ötlete? Jelenleg teljesen tanácstalan vagyok.
Ja igen a játékok eddig hibátlanul futottak csak webes felületen halálozik el folyamatosan!Ötleteket vagy tanácsokat várok.
Köszi! -
válasz
lowzor #24542 üzenetére
Komolyan, hagyjuk már abba jó...Csak fújod a magadét... 8 hónapja nem csörög, majd most fog, mert te azt mondtad...Oké... HSM-nek van igaza, minden gyártó minden kártyájánál előjöhetnek típus hibák...
Egyébként az egész abból pattant ki, hogy azt merte itt mondani valaki, hogy az asus nem ajánlott, mert nincs vram hűtése...
Erre jöttél te, mint egy anyatigris, és kezdted a kacat műanyag sapphire szövegedet, meg a hangos, gagyi giga kártya szövegedet...Ne már... Mindenki tudja ezen kártyák alap problémáit, tényleg ilyen gyerekes dolgok a fontosak?
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #24542 üzenetére
Ugyanúgy előjöhet bármilyen VGA-n, a legtöbb típuson siklócsapágyas venti van, azok pedig mind meghalnak a magas hőfoktól és fordulatszámtól.
(Vagy legalábbis ráznak, míg nem jutnak friss kenőanyaghoz.)
Ugyanúgy elpukkanhat bármelyik másik gyártó ventije is, ha a felhasználó nem vigyáz rá. Talán a Vapor-X az egyetlen kivétel, azon tartósabb, meleget és magas fordulatot jobban toleráló dupla golyóscsapágyas venti van. -
lowzor
veterán
válasz
tailor74 #24541 üzenetére
Pár hét/hónap után szokott ez előjönni, szóval még csinálhatja
Kis tákolással amúgy valószínűleg meglehet csinálni.
Az egész abból indult ki, hogy valaki megkérdezte, hogy lehet-e bármilyen gond a Sapphire-al, én meg beírtam ezt, te meg felháborodtál. Pedig simán megvan a valószínűsége, hogy ez előjön. Mióta előállt a Sapphire a többventis hűtéseivel, ez tipikus hiba a belépőszintű moddeljeinél. Inkább te fogd fel, hogy a tiéd az 1 példány és mázlid van, hogy (eddig) nem csinálja. Ha valaki vesz egy másik példányt megvan a nem is annyira kicsi valószínűsége, hogy nála nekikezd. -
válasz
lowzor #24540 üzenetére
Értelek.... Köszönöm az infót, mint már korábban lett mondva elhisszük, csak nem tapasztaltuk..
Ilyet egyébként én is tudok...
link
Könyörgöm, fogadd már el, hogy ami neked nem gond, az másnak lehet a vásárlástól egyértelműen vissza tartó probléma....
Én is elhiszem, hogy kacat a tri-x borítása, meg csörög is, meg magától leesik, csak pont az enyém nem csinálja...
Így jó? -
Sziasztok!
W8.1 telepítése után egyes programok a következőkép használják a GPU-t!
Nem jövök rá hogy milyen driver, vagy szoftver hiányzik...! Esetleg akinek lenne valami ötlete, az ossza meg velem! Előre is köszönöm! -
GL820
tag
Ok. Köszönöm a válaszokat. Legközelebbi hozzászólásom a már 290-emről fog szólni, ha végre meglesz.
-
CsonkaImo
addikt
Fractal Design Arc Mini vagy Midi, alaplap méretétől függően. Ezt a házat 25K körül kapni, és árához képest nagyon jó a szellőzése. Itt biztosan tudnak segíteni, mert ez a téma off ebben a topicban.
-
GL820
tag
Hát 20 ezernél többet nem nagyon szánnék rá. De annyi úgy látom kevés lesz.
-
lowzor
veterán
-
GL820
tag
Milyen házat javasolnátok neki? Persze elfogadható árban, amibe elfér egy ilyen kártya és jó szellőzésű is?
-
GL820
tag
Uh, hát akkor lehet várok egy picit, másik házra most nem futná még a 290 mellett.
-
GL820
tag
Thermaltake swing. Szerintem nem rossz, csak a HDD helye elég szerencsétlenül van megoldva benne, a 270x-em is épp belefért.
-
GL820
tag
MSI GAMING 290-es kártyákról mi a véleményetek, a hűtésének hatékonysága illetve hangerő szempontjából? A SAPPHIRE 290-eknek utána néztem és csupán egy gondom van velük: túl hosszúak, ahogy pl. az asusok is, de az msi csak 276mm a gyártó adatai szerint, az még éppen beférne. Nincs kedvem a házat is cserélni, ha nem muszáj.
-
TTomax
félisten
válasz
Milka 78 #24516 üzenetére
Hát ha valóban kompakt víz lesz rajta akkor jó kis kártya lehet,sok minden függ a csíkszelességtől... ha 28nm lesz akkor baj van...a 20nm állítólag meg nem az igazi,nagy gpuhoz nem jó... 16nm meg még nincs kész... nem tudom...A piacra már nagyon ráférne egy ütős radeon,én szurkolok nekik!
-
noby
aktív tag
válasz
Sontir Fel #24519 üzenetére
köszönöm
most hogy írod bele is vágom kipróbálom max tovább adom ha nem jönne be.280x et cserélem le nem tudom mennyi változás lesz de majd meglátom.300 xériáról lehet valamit tudni mikor debütál kb?
-
Sontir Fel
őstag
-
petymeg
addikt
A gyári hűtés is képes 65-70 fokon tartani a gpu-t, de akkor már olyan 80%-on pörög a venti és elég bántó a hangja...
Én 80 fokra állítottam be és úgy pörög 55-60-at, így sem halk éppen, de elviselhető. Ha a gyári beállítást használom, akkor 95 fokos és 50-et pörög, de ott sem hangtalan. Ha allergiás vagy a hangokra és szellős a házad, akkor ne ezt vedd. Engem nem zavar, meg általában fülest használok. -
Milka 78
nagyúr
válasz
zovifapp111 #24511 üzenetére
Tehát 400 a cél?
Ennyi ingyen melóból tuti meglesz...
TTomax :Szerintem is lesz vagy 200-220 a kezdő ára,bár ez nagyban függ az NV-től és a leendő 980ti-től.
Az AMD nem riad vissza egy komolyabb ár harctól sem ami persze nekünk csak jobb.
Ha már stabil 40% megvan az első időkben (+driver szintű gyorsulás az idő múlásával)akkor enegem érdekel még magas áron is. -
noby
aktív tag
válasz
Sontir Fel #24514 üzenetére
normál bolti gar 2017ig ár most egyezkedem kb 65k lesz
-
TTomax
félisten
válasz
zovifapp111 #24511 üzenetére
Dehogynem,ha az lesz a leggyorsabb egy GPUs kártya...úgy fogják vinni ahogy kell...még ha 300 lenne ráírva is...
(#24513) zovipa
Az 300felett... -
noby
aktív tag
mennyire ajánlott vétel egy ref Asus R9 290 vga kicsit ockodom a hűtéstől mennyire melegedhet ill hangja mekkora van ha valaki megosztaná a tapasztalatát meg köszönném.
-
TTomax
félisten
Nem lesztek ti nagyon vidámak... 200+
(#24508) Milka 78
Annyiért kapni fogsz,lehet nem a legelső körben... de start után nem sokkal... -
válasz
Sontir Fel #24506 üzenetére
Én is 150-170 közé gondolom az árát...Aztán persze ez csak találgatás...
(#24509) TTomax: akkor nem vesszük meg, majd csak jövő ilyenkor...
-
Sontir Fel
őstag
Kinezem azt a turpissagot az AMD-tol, hogy kicsivel a 980 ala teszi arban. Ha nem lenne ilyen rossz a forint, akkor siman benezhetne 150k ala szerintem
Annyiert pedig elgondolkodnek rajta
-
törölt tag
válasz
Sontir Fel #24500 üzenetére
Legalább nem kell 1440p-re cf vagy sli rendszert èpíteni. Azért nekem ezzel a 290x-hez képest +60% vannak fenntartásaim. De ha igaz akkor brutális vga készül.
-
zimi1991
aktív tag
válasz
Csak ha ennyit fog tudni akkor jóval drágább is lesz mint a 290
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
az szép lesz,föleg cf bf4 alatt
ha ezek az adatok igazak,lesz nagy sirás nv topicba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged