- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pc-man34 #25193 üzenetére
BF4 -ben elég jól muzsikál az r9 290x. Viszont mivel a játékot normálisan megcsinálták, a hallottak alapján az NV kártyáin is szépen fut.
Elejébe tenni a vízhűtést szvsz semmilyen megoldásnál nem jó - hacsak nem kifelé fújja a levegőt, mint a felső megoldásnál - mert a meleg levegő nemcsak a hűvösnek mondható NV kártyádra megy majd, hanem az alaplapra + memóriákra is. ha van rá más módod azt ne így csináld.
(#25194) proci985: Én a matricáig nem jutottam el, mert a rögzítőcsavarok is már elég neccesek... Egyik takarításnál szét akartam szedni a kártyát, aztán inkább hagytam is a fenébe, mert a csavarok nagyon könnyen kopnak csavarozás közben (nagyon fényes matt festés). Egy esetleges gariztatásnál meg mondanom sem kell, nem hiányzik, hogy belekössenek a csavarokba...
-
lowzor
veterán
válasz
Milka 78 #25198 üzenetére
Nálam úgy van, hogy fele a csavaron, fele a backplate-en van, tehát a matrica egy része a levegőben lóg.
Egy biztos kézzel, kis mázlival, netán valamilyen eszköz segítségével bőven megvan az esélye, hogy egészben lejön.
Legalábbis biztos, hogy könnyebb ezt leszedni, mintha egy kis fehér matrica direktbe rá lenne ragasztva a csavarra. -
Milka 78
nagyúr
válasz
proci985 #25197 üzenetére
Minden Asuson van csavar matrica,az enyémein is.Azért nem olyan egyszerű leszedni,nekem is ketté szakadt.Egy PH-s boltos kollégától szereztem és ő is mentette meg a valagam az első gariztatásnál (adott egy matricát).A mostani kártyámon alapból nincs matrica,mert nála pihen és gond esetén intéz mindent (ms néven csavar matrica gari
)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
m0h0senator #25192 üzenetére
.
neztem kepeket, remenykedtem nem matrica az ott. komolyan, OC kartyara matrica a hutesre... oh well
szemezek azzal az EK FCvel.
-
Pc-man34
tag
válasz
CsigaGyilkos #25160 üzenetére
Battlefield4 amivel játszok,meg a GRID-ek
NZXT S340 gépházam van,jól szellőzik nagyon,de nagy a valószínűsége,az elejébe megy egy nagy vízhűtés,és ez miatt nem lesz jó választás a amd vga,mert a meleg levegő pont a vga-ra áramlana... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
CsigaGyilkos #25190 üzenetére
100k kb atszamolva.
-
-
Rathrol
senior tag
Amúgy az köztudott hogy a R9 290 jobban melegedik mint az X-es változata, de R9 280 sokkal hűvösebb mint X-es...ki tudja miért, de érdekes!
-
Pacy
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #25184 üzenetére
+1
-
válasz
Egyetértek, ezt én is csak megerősíteni tudom...
-
Laja333
őstag
válasz
Valóban, tri-x szépen tartja a 75 fokot. Tuninggal tud belenyalni gyári venti szabályzással a 78-ba.
-
GL820
tag
válasz
Pc-man34 #25162 üzenetére
Hát nem tudom, ki erősítette meg neked privátban és, hogy ő milyen 290-et próbált, én érdemben csak a sajátomról tudok nyilatkozni, ami egy 290x vapor-x, másfél óra crysis 3 után se akart 61 fok fölé menni a hője, valleyben 64 fok volt a max. Nem vagyok valami hozzáértő a témában, de szerintem ez egyáltalán nem vészes. A házam se valami nagy király,/thermaltake commander ms3/ bár nem szellőzik rosszul. Szóval a lényeg, hogy nem kell aggódni egy vaporos kártyánál a hőmérséklettől, az árától már annál inkább.
-
eastone1
senior tag
Szent ég! 130ezer lett a vapor? Én meg 90 ért akartam eladni az 1 hónapos kártyát.
Lehet az emelés oka, egy 390x vaporx trix brutál ár?
Csak, hogy ne érezzük túl nagynak a különbséget a teljesítmény javulásához képest? -
deadwing
addikt
válasz
fatal1ty1984 #25177 üzenetére
Mantle ON, ULPS OFF.
Mást nem kell tudni rólaHa van kérdésed, keress meg pmben. Igaz nekem már nincs meg a CF ha esetleg most kéne valamit megnézni és nem emlékszem rá akkor nem tudok segíteni.
-
fatal1ty1984
őstag
ki használ 290 crossfire-t? lenne pár kérdés privátban vagy telefonon ha ugy jobb
-
Pc-man34
tag
mi az a valley? D
-
-
válasz
Pc-man34 #25162 üzenetére
A mostani NV kártyákhoz képest jobban melegszenek az r9 290/290x kártyák. Az NV-k ref. hűtéssel is elég jó hőmérsékleteket produkálnak. Szóval, ha ez elsődleges szempont, akkor nem jó csere.
GTX980 mennyit kéne ráfizetni? Én inkább egy GTX970 re szavaznék a Te helyedben. -
Pc-man34
tag
sajna nem felesleges váltanom,jelenleg nincs vga-m,de még is van
beokádott a gtx780-oc,lekell vásárolnom az árát,lehet rakok mellé és inkább gtx980
privátban már megerősítették,nagyon melegednek a 290/290x-ek a legjobb hűtéssel is. -
válasz
Televan74 #25156 üzenetére
Szvsz a jelenlegi TOP kártyákkal jól fog menni a GTAV. Igazából nincs mire fogniuk, hogy miért ne fusson jól.
(#25158) Pc-man34: Én elégedett vagyok a kártyával. Hűtés gondok alatt mire gondolsz? A ref. hűtősök melegednek, de azokkal is megy a kártya szépen. A custom hűtésekkel sokkal jobb a helyzet, de ott is van többféle lehetőség. Milyen házba szeretnéd tenni a kártyát? Mert az tény, hogy érdemes jó szellőző házba tenni a kártyát, bár én egy kevésbé melegedős típust is jól szellőző házba tenném.
Az új omega driverekkel semmilyen probléma, hiba nem tapasztalható.
I7 4770K procival tudok neked 3DMarkozni kicsit később, mert most nincs rá idő.
Viszont hozzátenném, hogy nem fogsz nagy változásokat tapasztalni gtx780 -ról való váltással, hacsak valamelyik játékban/játékokban nem szerepel jól, esetleg bugokat tapasztalsz vele. Max. r9 290x érdemes váltanod, abból is Vapor-x, Lightning-ra. Miért akarod lecserélni? Milyen játékokkal játszol?(#25159) ÁdiBá "3DMarkra vagy kíváncsi vagy a játékban nyújtott teljesítményére?" Egyetértek, 3DMark szerintem sem mérvadó.
-
Pc-man34
tag
290/290x vga tulajdonosok,meg vagytok elégedve a kártya teljesítményével?gondok vannak még velük,hűtés,driver stb...?
mert olvasom,hogy rengetegen lecserélik ezeket a kártyákat,nagyon melegednek,driver problémák is voltak..
ezekből mi igaz?
tudna valaki egy 3d mark 11 performance tesztet csinálni? olyan lenne jó akinek i7 4770K cpu-ja van kb..
elgondolkoztam váltok,gtx780-oc ról,290x-re,de lehet sz döntés lenne... -
Televan74
nagyúr
Szerintem a GTAV top hardverek szépen fog futni.Mindegy hogy GTX980 vagy R9 290X.Az egyik kap 115 fps -t a másik 100 fps -t.A közép és alsóbb kategóriákban lesz érdekes a dolog.Mondjuk egy GTX960 -nak ki lesz az ellenfele a másik oldalon.
Maximum akkor lett volna érdekes a dolog,ha premier játékról lenne szó.De most már a megjelenés után több mint másfél évvel,csak a GTAV pc fanatikusok veszik meg,Így meg már nem fog annyira számítani.
Mert 290/290X kártyákon szerintem tökéletesen lehet majd játszani a játékot. -
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #25107 üzenetére
Szerintem meg markegint szempontjából igen is nem mindegy mivel reklámoznak a tesztelők egy új videokártyát...
Lehet az Nvidia meg az AMD nem rágja a szádba hogy ezt a GTA5 höz vásárold meg.
De a rengeteg oldalon az lesz az első dolog, hogy a tesztelők előkapják a GTA5 + új csúcs hardvereket, és az fogja mindenki nézni, hogy itt jobban megy az AMD vagy az nvidia, és már meg is van a reklám.
Semelyik játéknak nincs ekkora vízhangja mint most a GTA5-nek. -
GRaul
őstag
Sziasztok, Megvettem a Giga 290est. Mivel tudom tesztelni ,amivel esetleg kijön a hibája ha gyári hibás?
Mivel van rá visszavételes gari mert netes rendelés.Üdv Misi
-
vaakuum
addikt
válasz
CsonkaImo #25143 üzenetére
Hosszirányú lamellázással, ahogy [ennél] vagy [ennél]
azzal a kiegészítéssel, hogy rendesen leburkolják.De simán el tudom képzelni, hogy a gyári formátumú hűtésből is okos dolgokat lehetne kihozni (jobb hűtés, halkabb ventizés), ha egyel (uram bocsá kettővel) szélesebb lenne a kártya. A mai féltégla méretű és 2-3* 12-es ventivel hajtott procihűtők idejében szerintem nem lepődne meg rajta senki, és a userek nagy részénél bőven elférne, mert nemigen használnak sok kártyát egyszerre.
-
Televan74
nagyúr
válasz
CsonkaImo #25143 üzenetére
Mert nem lett volna költséghatékony.Asus lehet jobban járt így. Nem mindenki lesi állandó a VRM hőfokokat.És épphogy kibírja a nagy részük a garancia időt.
Az Asusnak épp elég.Nem rosszak a hűtéseik,csak nem tesztelik nyári kánikulában.Amikor nálam a tetőtérben képes a szoba hőmérséklet eléri a 33-34 C° -t.Ezért nem vennék a DCUII hűtésű kártyát. -
=HG=
addikt
Azzal tisztában voltam, hogy hangos, de ha elviselhető lenne, akkor elgondolkodnék egy vásárláson. 70k körül már vannak példányok. Viszont nem akarok újra vízhűtést, úgyhogy csak gyári hűtővel használnám... Viszont egy normális hűtésű példány ugye + 20-30K Úgy már annyira nem vonzó az ár egyenlőre.. Én nem hinném, hogy sokat fog esni az áruk, mivel az új széria mint mindég erősen túlárazva jelenik meg. Talán majd rá egy évre beszélhetünk jelentős árcsökkenésről szerintem..
-
válasz
Televan74 #25136 üzenetére
Én is így látom, csere előtt állok, ill. azt tervezek, de tisztában vagyok vele, hogy a nyáron esedékes új szériás cserénél bukta lesz...
Illetve a bukta az biztos, de majd csak akkor, ha kicsit elmúlik az újdonság varázsa, lesz pár mértékadó teszt eredmény, és valamennyire normalizálódott árak.. -
zovifapp111
senior tag
"Egy ref kártya mennyire hangos ?" a válasz:15 perc Tomb Raider után elviselhetetlen,nagyon gáz és borzasztó.Még életemben nem halottam ilyen hangot számítógépházból.Becsukott szobaajtó és a párom bejött,hogy mit csinálok,mert MEGIJEDT
Mondom neki,"csak játszok".Erre kérdezi"és ez normális?"Na ez jó kérdés
-
ffodi
veterán
Most még el lehet passzolni viszonylag értelmes áron a kártyákat, ha megjelenik az új széria akkor kapásból esni fog az áruk néhányszor 10k-t. (feltéve hogy "helyesen" árazzák majd be az újakat) Emellett van olyan is, aki átmegy NV oldalra, mert mondjuk szív a driverekkel.
"Egy ref kártya mennyire hangos?"
Nagyon. Ahogy már mások is említették a gyári ventibeállításokkal előszeretettel eléri a 94 °C-t és elkezd throttlingolni, ezért kb. 60-65 %-on kell járatni a ventit. Ez pedig már közelít az elviselhetetlen kategóriához. (legalábbis számomra.....)
-
petymeg
addikt
-
=HG=
addikt
válasz
proci985 #25131 üzenetére
Azért jelent, mert az kb azonos volt a 470-essel ( az is 90 C fok körül érezte jól magát, és csak utána kapcsolt rá jobban). Úgyhogy nagy általánosságban csendben volt. Játék közben meg azért el lehetett viselni.. A GTX 670-essel meg egész tűrhetően elvoltam hangilag.... Én is szeretem a csendet, de - 30 ezerért már elviselek egy kis zajártalmat...
-
=HG=
addikt
válasz
#92888064 #25129 üzenetére
Szóval ezt érthetem úgy, hogy ez az eddigi leghangosabb hűtés ami létezik vga-n és még így sem képes lehűteni a kártyát?
Volt ref hűtéses kártyám, pl gtx 470 hangosabb volt mint a Gtx 670-es. Azért kérdeztem viszonyítást, mert úgy jobban beazonosítható a zajkeltő erőssége... -
törölt tag
a ref hűtés hangban a hajszárítóhoz áll a legközelebb, és még így is visszaveszi az órajelét a kártya levett oldallappal. szóval fejhallgató kötelező.
gyárilag 47%-ig mehet a venti, ezt kitoltam 65%-ra és a hőfokot levettem 85 fokra (napokban olvastam hasonlót itt), így már nem esik az órajel, és nem zavaró fejhallgatóval, illetve nem kell féltenem az déli hidat. -
=HG=
addikt
Sziasztok! Nézegetem az aprót és elég sok 290-es kártya eladósorba került..Mi ennek az oka ? Vége a bányász szezonnak? Tekintve, hogy ATI oldalon nem sok előrelépési lehetőség van jelen pillanatban, nem hinném, hogy a 3xx kártyák előszele már indokolná az eladásokat..
Egy ref kártya mennyire hangos ? (mennyivel hangosabb, mint egy palit GTX 670-es tégla? ) -
proci985
MODERÁTOR
xfxen es asuson van matrica a csavarokon?
xfx oldalat neztem, elvileg konzultalni kene a supporttal csere elott. ha bele kell nyulnom a hutesbe FC blokk lenne ra.
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Ez a típus mennyire ajánlott?
R9290-DC2OC-4GD5 -
GRaul
őstag
Koszi a valaszokat. Akkor giga lesz
-
válasz
Laja333 #25118 üzenetére
Nekem giga wf3 oc 290-em volt, azon nem volt matrica sem, és festett csavarok sem... kompakt vizet tettem rá, akkor lett szét szedve...
Nyilván vigyázni kell, hogy a csavarokat se barmolja szét az ember, hisz nem is esztétikus, meg ugye meglátszik, hogy birizgálta az ember... -
Laja333
őstag
És a csavarok sem nyomaték határoltak? Csak mert ha "festett" a menetes rész, akkor hamar kiderül, ha már volt egyszer bontva.
-
beret83
újonc
Köszönöm a válaszokat! Ezt venném meg: Radeon R9 290X-DC2OC-4GD5 Asus.
Remélem ez nem referencia kártya. -
Tails111
aktív tag
Giga 290 OC win3 ezen sincs.
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Melyik 290 illetve 290xet lehet ugy vizezni hogy ne ugorjon a gari? Itt most a csavarokon levo security labelre gondolok pl. Ami az asusokon van. Pl giga vagy sapphiren van ilyen? -
beret83
újonc
Sziasztok!
Nem értek annyira a gépekhez, ezért elnézést előre is ha hülyeséget kérdezek!
Szeretnék venni egy Asus R9 290X videó kártyát, egy ilyen konfig mellé:alaplap: Gigabyte P67A-D3-B3
CPU: Intel Core I7 2600K 3.40GHz
RAM: Corsair 8GB DDR3 1600 MHz
Tápegység: Chieftec 600W
VGA: Sapphire Radeon HD 6950 2GBAz lenne a kérdésem, hogy megéri-e ilyen kártyát belerakni. Játékokhoz használnám elsősorban.(Battlefield3-4, Far Cry 3-4, Crisys 2-3 stb.)
A Sapphire Radeon HD 6950 2GB helyett használnám.A válaszokat előre is köszönöm!
-
Televan74
nagyúr
válasz
Cole86 #25106 üzenetére
4 Gigás lesz az első generációs HBM miatt. A második generációs HBM memóriával ellátott verziók már 8GB is lehetnek majd.Lassan már a tököm sem érti az egészet.
Átmenetileg vennem kellett egy MSI 290X -t még az új széria meg nem jelenik.Mert nem lehet tudni,hogy április vagy május a megjelenési dátum.Talán a GDC -ről kapunk valami info morzsát. -
Cole86
senior tag
Emberek, mi hír az új AMD szériáról? Állítólag április környéke ,de még nincs semmi konkrétum, 390x CM kompakt vízhűtéssel érkezik (csak a gput fogja hűteni, a vramot és a memóriákat venti) és 4000 stream proci lesz benne, meg 300w körüli tdp? Hány gigás lesz? 4 gigás lehet már kicsit karcsú lenne a 8 meg túlzó, a 6 gigás pedig 384bites kéne legyen gondolom..
A teljesítménye nagyon ott lesz, gondolom ahogy az ára is 200k körül fog lebegni, ami egy AMD-nél eléggé horror kategória.
Azt hallottam ,h az NV is kiad valami kontrát csillagászati összegért április körül és hogy valahogy a gta V megjelenéséhez lesznek igazítva (vagy annak a megjelenése lesz elcsúsztatva a gyártók miatt)
Erről vannak infók?
-
Televan74
nagyúr
válasz
BullKoxa #25100 üzenetére
Szép jövő addig míg az MS nem fogja esetleg letiltani.Mondjuk az APU egységeknek megváltás lenne.De még kell várni sajnos a DX12 -s játékokra. Én csak örülnék neki.Bár elkötelezett játékfejlesztők nem fognak élni vele.
Majd akkor sírunk csak,ha az ultra beállításokhoz,nem egy csúcskártya kell,hanem mindkét gyártó termékének a gépedben kell lenni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- SzoftverPremium.hu
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged