Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
Ez normális. Én 290 Vapor-X kártyám is +25-öt kap alapból.
Ezt a VID táblázat alapján a kártyák BIOS-a állítja be automatikusan, a kártya szivárgási értékétől függően. (ASIC Quality)
Elvileg ez volna az "alap" feszültsége a kártyának. Ez egyedenként változó, attól függ, hogyan sikerült az adott GPU. Csak az MSI AB valamilyen középértéket kiválaszt a VID táblázatból és azt veszi alapnak és nem magának a konkrét kártyának az ASIC-ja szerinti értéket. Ezért lát már alapból egy eltérést.
-
Habugi
addikt
Néztem persze, ugye a 390X érkezése óta úgy állt az a venti a fene vinné el és most h megfordítottam hozott jócskán, ~10°C -t.
Röstellem bevallani de oltári balfékség volt ez a nemtörődömség részemről, gyakorlatilag a VGA ventik ellen dolgozott.Azzal magyarázom a magamnak a bizonyítványom, h anno a 280X mellett néztem mindkét esetben és nem vettem észre különösebben semmi difit, jött a 390X, gondoltam ez több hőt termel, a borda lamellázása is oldalirányú nem úgy mint a 280X DCII esetében volt, megfordítom a ventit h segítsen kivinni a meleget.
Bumm így született ez a marhaság.
-
Picco
addikt
nem ismerem az aerocool-t sajnos, de akar meg jo is lehet. ennyiert tuti kapsz egy rendes 500-osat, ami a komponensek csokkeno fogyasztasi tendenciajat nezve untig eleg lehet.
Blue Thunder: az csak egy rosszul megirt hirdetes, nem 600W a maximalis leadottja.
-
Blue Thunder
senior tag
Személy szerint én nem igazán ajánlom az ilyen"edison" belű tápokat, szerintem jobban járnál egy kisebb watt számú, márkásabb, magasabb hatásfokú táppal. De leginkább ITT nézz, kérdezz utána!
Ui.: ráadásul ahogy a linken látszik egy 750W-s bronze max 600W ad ki? Kicsit elgondolkodtató
-
Habugi
addikt
Max tájékoztató jellegű érdekességként vedd az általam közölt eredményeket, benchtől függetlenül.
Nagyon kevés usernél van adott Win10/egyéb annyira lecsupaszítva mint nálam, lassan egy éves lesz a Winem de beleraktam heteket mire olyan lett amilyennek szerintem lennie kéne alapból, mindenféle fityf@sz useless szolgáltatás nélkül. Helyből úgy tudok benchelni hogy magához a hw-khez hozzá sem kell nyúljak OC szinten ahhoz hogy kicsivel jobb eredményeim legyenek mint másoknak, a PC-hez fűződő becsípődésem/hobbym része a bench téma.
A Win10 tele van rakva hulladékkal de valami elképesztő mennyiségben, példának okáért egy, a miénkhez hasonló ups nélküli desktop gépen minden esélyed megvan arra, hogy bench közben gondol egyet a "teleptöltöttségmérő szolgáltatás" és elindul, fut ~10mp-et majd leáll. Ez ugye CPU erőforrást vesz el, mégha minimálisat is. No bullsh1t egyébként, megtörtént sztory, hogy ez a szolgáltatás mégis mit szeretne azt ne kérdezd meg, fogalmam sincs, onnantól hogy a Win ismeri a lapot/CPU-t egyéb HW-ket az ehhez hasonló agyament hulladékoknak nem szabadna működnie, az M$-nél vannak bajok..
Na ilyen sz@rból van benne két tucat alaphangon friss install után, még ha nem is lelném örömömet a benchelésben akkor is kiírtanám az írmagjukat is.
Adott órajeles összehasonlításnál is van még változó bőven, a fentiektől függetlenül.
Milyen szivárgású az adott GPU, milyen meleg/mennyire melegszik mert ez ugye hatással van a fogyasztásra és ha hamar megugrik a hőmérséklet akkor az adott órajel mellé belőtt adott fesz ugye máris kevés lehet.
Nem feltétlen okoz képhibát is, csak a pontokat nem ugyan úgy adja.., stb.A driver teljesítményre hegyezése.., még a herélt Win megléte mellett is prioritás állítás stb, szóval welcome to try ha el akarsz kapni de ha nem vagy egy kicsit kattant mint jómagam, akkor még a köldökszöszből zokniszövésre is kevésbé fogod sajnálni az időt mint erre..
A Timespy egyébként egy elég furcsa állat, amikor megjelent tárgyaltuk a 3DMark 2013 topicban hogy érthetetlen módon a 6600K Physics szinten úgy teljesít benne mint egy c2c azonos 4790K, ami még április elsején is túlzás lenne. Szereti a DDR4-et vagy a fene tudja, azóta sem derült ki.
Ezek fényében írtam hogy az a Graphics score már egészen emberes adott órajelhez, kvázi az hogy "borulat" nélkül hoztad össze. Szerintem bőven jó vagy vele..
-
Habugi
addikt
Na ez a TimeSpy Graphics score már egészen rendben van..
PCI-E dologgal ne foglalkozz, nálam évek óta nem az "elsődleges" x16-os slotokban mennek a kártyák, így a 390X sem, mert a Raven3-ban "hátul" kapják a legtöbb levegőt, ott szellőznek jobban, kvázi 3.0 x8-ban mennek/megy. Említésre sem érdemes a difi, már ha annak lehet nevezni egyáltalán, mivel közel mérhetetlen.
Ugye a 3.0 x8 = 2.0 x16.. -
-
Raggie
őstag
Mivel húzod és milyen drivert használsz?
Egyébként tuning tesztelésre totál alkalmatlan a furmark... Használj Valley-t vagy Crysis 3-at.
Még egy dolog: ha tuningnál elmegy a kép és megfagy a rendszer az tipikusan annak a jele, hogy nem stabil a tuningod. Amennyiben ezt alap órajelen is csinálja akkor a kari lehet hibás, de ha csak tuningnál jön elő, akkor bizony a tuning instabil és ennyi. Növelni a feszt, vagy visszavenni az órajelből.
Ja, és a furmark alatti teljesítméynt előszeretettel korlátozzák driverben a gáyrtók, pontosan amiatt, hogy ne égessék szenesre a kártyákat a júzerek. Tehát lehetséges, hogy tökmindegy mit csinálsz akkor sem fog full órajelen menni furmarkban a kártya.
-
Habugi
addikt
& (#40239) GAbre:
Első nekifutásra szervírozz egy újabb MSI-ABt, hogy legyen DX12/Timespy alatt is OSD-d.
Amint ez megvan, látni fogod hogy teszt közben 1200-ról folyamatosan bukórepül a GPU órajele, cirka 800Mhz-es mélyshégekbe, ezért tart gyászmenetet a Graphics score.
Az előző kártyádnál még nem volt ilyen, ezeknél azonban van egy olyan opció Crimson/Global beállításokban, hogy PowerEfficiency/TeljesítményHatékonyság, kifele irányban kapcsolni szíveskedjék..!
Az elnevezése ugyan megkapodó de nagyon nem az a robot amit keresünk.., sportkocsinál nem spórolunk a benyán.Zárásként pedig.., TDP/Power limitet is told ki OC mellé, a PE-vel kart karba öltve (valószínűleg) együtt folytogatták eddig a +100mV-al megkínált GPU-t..
Na most futtass majd egy OC-s Timespyt..
Btw, +100mV mellé először legyen mondjuk 1150, 1200 helyett. -
-
Blue Thunder
senior tag
-
HSM
félisten
A görbe lábaknak kevéssé lehet hozzá köze. A komolyabb tuningnak (jobban meghajtott VGA), illetve annak, ha más játékokban próbálod, annak igencsak.
(#40144) Hunork: Az egy dolog, hogy a referencia 290-ek 94 fokra vannak belőve, de nem referencia felépítésű kártyáknál ez bár előfordul, de azért korántsem "teljesen természetes"... Főleg nem egy Tri-X-nél... Asus is bár csendes módban felengedi 94 fokig, az minden, csak nem egészséges és természetes üzemelése a kártyának.
Persze, mindenki úgy süti meg a 290(vagy 390)-es kártyáját, vagy úgy butítja hozzá a beállításokat (
) ahogy jólesik neki....
-
Hunork
veterán
Szia!
Ahogy javasolták az egyik legjobb választás az AC MX-4 paszta! Én azt használom már rég CPU/GPU esetén. És Crysis 3-at hogy tolod? Ha minden maximumon, akkor az R9 290X teljesen természetes módon megy 85-90 fokig. Erről én is írtam a cikkemben, nekem R9 390 van. A megoldás: pár feature-t leveszel High beállításra, bekapcsolod a Vsync-et, és láss csodát, max 75 fok. És az is természetes, hogy a VGA a leghangosabb elem venti ügyben, az R9 már csak ilyen...
(főleg Asus...
)
-
Steven
addikt
-
HSM
félisten
Úgy értettem, a kártya a pasztától függetlenül be fog fűteni a házba.
Amúgy hővezető képességre az mx2 manapság nem éppen élboly, pl.az mx4 paszta emlékeim szerint a dupláját hozza műszaki adatai alapján. Ez lehet probléma az mx2-nél egy igen nagy teljesítménysűrűségű csipen, mint a hawaii. -
Steven
addikt
nézz utána itt
nálam azóta 100+ -
myckey
veterán
Rakétabátyám megírta a lényeget.
Teljesen rendben van, és annyiért amennyiért mutattam, ajándék volt, mert már nem lehet kapni.
Sőt a VTX nek is lőttek, VGA fronton, sajnos.
De akinek van ilyen kártyája, az PowerColoréknál tud garit intézni.
Tehát nem kell összekakilni a gatyát. -
LLKobe
veterán
Proci nincs húzva? Mert a Division nekem a 4,2Ghz-re húzott i5-öt is megkínozza, időnként 100%-on van mind a 4 mag.
Amúgy a játékkal se lehet valami teljesen kerek, nekem is kétszer fagyasztotta állóra a gépemet az elmúlt napokban, úgy hogy az elmúlt években volt kb. ennyi fagyásom összesen.
A tuningot szarrá teszteltem, kétszer pörgettem ki vele a Witchert max grafikán (konstans 100% GPU terhelés) minden probléma nélkül.
Division alatt meg kétszer is volt már hogy egyszer csak piros képernyő, gép állóra fagyott...
-
CsonkaImo
addikt
Vízhűtés topicban biztos akad valaki.
-
Ren Hoek
veterán
Köszi!
Látom neked is Tri-X-ed van... Hűtéséről tudnál pár szót mondani? Játék közben VSync mellett mennyire hangos kb? Ahogy YT-n hallottam kb 40%-nál átlagos a zajszint, viszont egyesek panaszkodtak egy kis rezonanciára, amit gumilapokkal oldottak meg (persze ez kevés esetben jön elő)
-
-
Xmister
senior tag
Windforce, de a 290X-hez ez nem a legjobb.
Mondjuk hozzá kell tenni, hogy próbálom minél halkabban tartani a gépet, ezért nálam a megszelídítés azt jelenti, hogy 50% alatt maradjon a venti.
Néhány házventihez is külön leszabályzót tettem be, mert még az alaplap szerinti Level1 is feleslegesen sok és hangos volt a SickleFlow-oknak.Szóval nálam most úgy van a venti profil beállítva, hogy 90C-ig ne menjen 45% fölé, és játékokban nem is éri el azt, még ilyen melegebb időben sem.
Igaz, mellette van OC+alulfesz is, 1055-ön fut -62mV-al. -
Prosector
addikt
Gabre/sixpak:
Nem gazak a hofokok, 50-52%-os ventifordulattal tudja tartani a 71-73 fokot, csak arra gondoltam, ha a pasztazassal nyerek mondjuk 4-5 fokot(de ugye ezt csak akkor tudnam meg, ha megcsinalnam), akkor a 71-73 fokhoz eleg lenne teszem azt, 45%-os ventiford. is.
-
Akkor van jelentősége ha mindent UEFI-re állítasz az alaplap biosban is meg a VGA-n is.
(A biosokban alapból az van hogy a legacy rom-ot indítja minden eszközön így a VGA-n is, a rom priority-t is UEFI-re kell állítani mindenhol / UEFI only).
Onnantól a boot rész szinte semmi, így belépni sem tudsz többé a biosba. Azonnal az OS indul.
Csak az alaplap progijával vagy más módon újraindítva tudsz a biosba lépni.
Én ezért nem is használom ezt a funkciót, jó nekem az max kb 5mp amit megspórolnék, de cserébe be tudok lépni ha valamit állítani akarok.
-
Joshi
titán
"Kérdés vajon mit bírnak tuningra alapfeszel.
Illetve gpu-u szerint miért jár 950Mhzen csak a gpu?'
Alapfesz az nagyon változó, az átlag 1100Mhz alatt van. A kérdés második fele kicsit furcsa, futtass egy Valley v Heaven tesztet és nézd meg GPU-Z progin hogy mennyit ment. Ha a MAX értéknél 1100-at ír akkor annyin ment.ui.: a GPU-Z alapban is mutatja a tuning órajeleket, a bekeretezett értékeken megy a vga.
-
Milka 78
nagyúr
Teszteket és a saját tapasztalataim alapján 4-10% játéktól függően.
Casoli : Ez azért barokkos túlzás. Bf4 alatt multiban c/c-ban egy 3770k is jobban muzsikált mint az enyém...alkalmazás függő.Hozzáteszem van némi igazság benne,de egy szimpla i5 is jól fog esni a karinak.
-
-
halhatatlan
aktív tag
ha jól emlékszem nem is lehet akkor win alól flash-elni ha nincs driver. de nem vagyok benne biztos!
csak azt nem értem mért nem tolod rá dos alól az eredetit, úgy ahogy leírtam?
vagymár rajta van?
mertha rajta van, és úgy is áll a hiba amiket leírtál, akkor gariztatni kell!
olyan nincs hogy eggyik lapban jó, másikban meg nemjó! -
halhatatlan
aktív tag
igen dos alatt kell! én atiflash-el szoktam az ilyet, pendriv-ról.
rufus-al irsz egy freedos-t rá,majd rádobod a helyes bios.rom-ot. és atiflash-t!
majd boot-olsz róla! freedos alatt nem lát semmien meghajtót csak a pendriv-ot!
ha boot-sikerült róla, akkor beirod, hogy dir majd enter. kilistázza a pendriv-ot, és megnézed hogy rajta van-e minden!
atiflash parancsok: -i informácio a vga-ról, és hanyadik pci-e be van.
-f ráerölteti a biost! ha valamiért nem engedné!
-p álomány írása
ha minden jól megy ki kell írja hogy kéri az ujraindítást!
ha sikerült jól visszatenni a biost akkor müködnie kell rendesen a karinak! már nem eggyet visszahoztam a teljes sötétségből így! (persze csak ha ennyi baja van!) -
daveoff
veterán
Ez a teszt nem jó....
NOTE - please read this first - We measure in the online city and not the internal benchmark, we learned the hard way that your character will spawn at random places with random weather and differences in day an night. This will cause an adverse offset in the overall frame-rate as for example weather changes like rain can lower performance by a few percent. So please use these results as indicative. There can and will be off variations.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Milyen videókártyát?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Linux kezdőknek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest