Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fujifilm X
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mrzed
senior tag
Nahhh... 10025 Firestrike pontot nyüstöltem ki a ref 290-esből...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #25479 üzenetére
Tehat ott is melegedhet a VRM...
-
sixpak
nagyúr
-
Bogyó78
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi táp elbírja a 290x et? A többi periféria az adatlapomon van.
Köszi
[link] -
MiklosSaS
nagyúr
Valami velemenyetek van a 290X Asus Matrix-rol? Azzal is az a baj mint a sima DCU2-vel?
-
deadwing
addikt
válasz
daveoff #25473 üzenetére
Én sem értem. De placebonak sem mondanám, mert egyszer átállítottam mediumra csak elfelejtettem, hogy úgy maradt. Az istennek nem ment a játék, aztán észrevettem, és csoda történt.
Komfortosabban/gyorsabban mozog a kép lowon. Olyan mintha nem lowon több lenne az input lag. Mindegy, nem akarom ezt a témát folytatniNekem ez a tapasztalatom, csak ezt akartam megjegyezni.
Nem akarok flémet indítani, mint az input lagos témában -
daveoff
veterán
válasz
deadwing #25470 üzenetére
Ezt sosem értettem, én tök ugyanúgy játszok ultrán, mint lowon, szvsz semmi különbség.....
Mondjuk az hozzátartozik, hogy ultrán is bőven 100fps felett vagyok. Csak megszokás kérdése, a skilled az nem változik a grafika állítgatásával. Az a durva, hogy én két hónapig a 3770k IGP HD4000-el toltam, és akkor is találtam olyan beállítást, amivel közel hoztam a saját formám, persze ott már azért sokszor hátrányban voltam a látótávolság miatt. -
Joshi
titán
válasz
fatal1ty1984 #25471 üzenetére
Köszi de szerintem már nem szórakozok vele, úgy is felmelegedett az idő.
-
Joshi
titán
válasz
fatal1ty1984 #25465 üzenetére
Az még annyira se működik mint az AB, ha a Settings fülre kattintok (nem csak nálam) akkor bezárja nagát a progi exe hibára panaszkodva. Sokat nem szórakoztam, de nekem itt valami bűzlik.
(#25467) odorgg ezt a dolgot tudtam: /wi6,30,8d,30 = 300mV, de nekem főleg a driver keveredett meg, egyszerűen nem akart 1235MHz-nél magasabb órajelet adni, ha meg be tudtam állítani az 1300Mhz-et, akkor meg nem volt elég fesz állítási lehetőségem. Igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy nálad hogy ment, de ha nálad is ilyen nehézkesen akkor nem szórakozok vele. Köszi.
-
odorgg
addikt
+300mV-al. A szoftveres problémák nem meglepőek ilyen esetben, nálam is meg szokott zavarodni az AB-is, meg minden más. Nem véletlen egy félnapos meló legalább, összehozni egy épkézláb Dmark eredményt.
-
Joshi
titán
válasz
odorgg #25444 üzenetére
A 290-es vga-t hogy húztad 1300Mhz-re? Én egyszerűen nem tudtam megoldani, mert vagy az Afterburner nem engedte a gpu órajelet 1235Mhz fölé, vagy a feszt nem tudtam állítani. Valahogy együtt a kettő nem működött.
Megkeverte a Catalystot. Esetleg van egy trükk amit én nem tudok?
Ez volt a max amit futtatni tudtam. #24861 #24863 -
Don't Panic
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #25457 üzenetére
34" esbe néztem ki , a fekete csikokkal tisztába vagyok inkább vennék én is 27 es sok hz-es moncsit DE NEM VA ÉS TN PANELLEL
várok még 1 évet
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #25455 üzenetére
Nekem 29es érkezik és filmre és játékra tökéletes.. régebbi gamek nem támogathatják a felbontást, de az újak (főleg az AAA címek) szinte mind és nagyon nagy élmény.. főleg fps és szimulátorban előnyös a hatalmas betekintési szög miatt.
Előnyök a 21:9 29 colosnál : ips, 5ms, kicsi input lagg (lg esetén 29UM55-P)
Hátrányok : magassága kb 23/24 colos monitor magasságával vetekedik, sokak számára nehezen megszokható képarány (mozis képarány, az új filmek többségében teljes képernyős lesz)
60hzhez meg full grafon kell is ám vas... 120hzről meg nem is beszélve..
ennyi
-
válasz
fatal1ty1984 #25457 üzenetére
Igen, a jobbat könnyű megszokni...
-
válasz
fatal1ty1984 #25455 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, nekem eddig egyedül a witcher 2 nem támogatta ezt a felbontást, minden más igen...Már amikkel én játszom...
A menűk, és az átvezető videók valóban sok esetben csak fhd-ban mennek, de maga a játék 2560x1080-ban..
amellett ha valaki dolgozik is a gépen, hálás lehet, hogy 2xA4 lap elfér egymás mellett a képernyőn.. -
fatal1ty1984
őstag
válasz
Don't Panic #25451 üzenetére
egy halom játék nem támogatja azt a felbontást.mind2 oldalt vagy marad egy fekete sáv levágva vagypedig átálitja a felbontást valami szerencsétlenre és tiszta torz lesz a kép.a méretét nemirtad,de gondoloöm 27-est akarsz,ami hiába szélesebb annyival alacsonyabb is mint egy normál 16:8-es 27-es monitor.a szélessége miatt van az hogy nem 1920 hanem 2560 felbontás.ha kiszámolod szinte ugynazt a méretet kapod csak szarrá nyujtva.én föként játéra használom a monitort igy ezzel a fekete csikos levágásos hülyeségével elis vetettem a cserét.akiket én kérdeztem és volt nekik ilyen minndenki tuladott rajta.34" alatt nemszabad ilyen monitort venni mind aztmondta.
-
válasz
Don't Panic #25449 üzenetére
Nekem olyan monitorom van, 2-3 fps a különbség a FHD-hoz képest...
-
odorgg
addikt
Alulfeszeléssel foglalkozik valaki rajtam kivűl? -50mV-al stabil még a cucc, remélem még lehet faragni rajt
steinmacher
Ez az egyetlen pozitívuma kb a refnek.
-
slloyd
senior tag
Srácok nem-e lehetséges az,hogy a referencia hűtés annyiból jobb mint az én asus dcuII -őm ,hogy az legalább kitolja a meleget a házból?
Mert ezen az asuson szinte semmi nemü meleg nem távozik hátul a hdmi csatnál...
Jobban ez a kérdésem a ref hűtősökhöz szólna,hogy ,hogy kakálja a kari hátul a meleget terhelés alatt és mi marad a házban? -
Don't Panic
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #25450 üzenetére
igen 21:9
de miért ne?
én pont jókat olvastam róla!
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Don't Panic #25449 üzenetére
nemsokat mivel marad 1080 a felbontásod.21:9 lesz?ha még nemcserélted le akkor jol gondold át mert énis most akartam de gyorsan lebeszéltek rola,igy maradtam az adatlaponom lévö 27-esnél.
-
Don't Panic
senior tag
srácok a konfigommal egy 2560x1080- felbontásban mennyit fogok bukni FPS ügyben? pl bf4 alatt? mantle alap és 1100/1350 van picit húzva a kari.
köszi
-
odorgg
addikt
válasz
fatal1ty1984 #25445 üzenetére
5 felett vége van mint a botnak, teljesen mindegy mekkora feszt, vagy milyen hűtést kap. Na jó, nitróval biztosan lenne még benn egy kicsi.
(#25446) ffodi
Ez van. 4,5-höz is 1,34V kell, de már 1,5 éve így megy. -
Sontir Fel
őstag
A VRM2 csak es kizarolag 73 fok, tortenjen barmi. Mi lehet a baj es hogyan javulhatna meg?
Tapasztalt valaki hasonlot? -
ffodi
veterán
válasz
fatal1ty1984 #25445 üzenetére
Szerintem a hűtéssel nincs nagy gond, a procija egyszerűen ennyit tud. Ha golden 2600k procid van, akkor léggel simán megy 5,4-5,5 GHz-et 3dmarkra.
-
odorgg
addikt
válasz
daveoff #25442 üzenetére
Még csak alap órajeles teszt időszak van.
Majd ha lesz egy napom rá, akkor kitesztelem, de a vizet is rá kell faragni előtte. Jó volna megküldeni 1300Mhz-en legalább, mert ilyen eredmény még nincs fent itt 290x-ből, 290-ből is csak én voltam aki 1300 fölé tudott menni. Persze a processzor továbbra is limitáló tényező marad, de ez van.(#25443) GAbre
-
GAbre
veterán
válasz
odorgg #25440 üzenetére
Gratula!
Hardverről van? -
deadwing
addikt
válasz
fatal1ty1984 #25438 üzenetére
Miért vágná haza? Dual bios. Ha nem is megy, el nem tudja vele rontani.
Egyébként a gigák első szériáiból nagyon sokat meg lehetett peccselni, sajnos nekem sapphire volt, na azokat már nem. Asusnál nem tudom mi a helyzet.
-
Effen
csendes tag
Asus R9290-4GD5-re lehet x-es bioszt tenni? Ez egy ref kártya. Próbálta már valaki?
-
fatal1ty1984
őstag
azért ez a cf rendszer hasit elég szépen bf4 mantle alatt
2560x1440-es felbontáson közel 95fps megvan mindig.
-
deadwing
addikt
válasz
fatal1ty1984 #25429 üzenetére
Jaja, azok jó értékek.
(#25430) Murty: semmi baja nem lesz tőle, ha tudod hűteni rendesen.
-
Murty
csendes tag
Sziasztok!
Msi Afterburner segítségével szeretném a kártya teljesítményét növelni, olvastam hogy itt power limit +50% húzzák órajel húzás előtt, ez egészséges a kártyának hosszabb távon ha mindig így van állítva
-
TTomax
félisten
válasz
fatal1ty1984 #25425 üzenetére
Mert megy az ULPS....olyankor a monitorozó programok 1%-ot írnak...
-
deadwing
addikt
válasz
fatal1ty1984 #25422 üzenetére
Akkó annak a gépnek bizony véres a torka...
-
TTomax
félisten
válasz
fatal1ty1984 #25420 üzenetére
A CF csak fullscreenben megy,ablakban nem...
-
deadwing
addikt
válasz
fatal1ty1984 #25420 üzenetére
Furmark csak fullscreenben kapcsol rá a CF-re, egyébként 1 karizik a hülyéje
-
fatal1ty1984
őstag
sziasztok,valaki irja már meg,hogy ezt a retkesz cf-et hogy lehet bekapcsolni?vagyis catalystba bevan viszont furmárk és a többi benchmark alatt 1 kár
tyát használ
-
Rathrol
senior tag
válasz
Malibutomi #25415 üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
gootibi #25414 üzenetére
A 290X leginkább azért éri meg, mert azok a jobb chipek, sokkal kevésbé melegednek.
Szép dolog a márkahűség, de ebből a szériából inkább vennék MSI-t, Sapphire-t, powercolort. Az Asussal sem lesz bajod valószínű, de nem a legjobban sikerült hűtések.
A procid így 4.5-ön elég lesz hozzá. -
gootibi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék beújítani egy új videókártyát, mivel monitor csere is lesz, ezért be kell azt is iktatni. A mostani kártyám egy ASUS HD7870 directcu II v2-es. Nagyon jól teszi a dolgát, de mivel fullHD-ra váltok 24"-ra, így szerintem szükséges a váltás, de ez most nem is ide tartozik
A választottam az R9 290-n és abból is az ASUS. Sajnos márka hű vagyok (hűtési problémák). Ki is néztem már a ASUS R9290-DC2-OC-t magamnak. A kérdésem az lenne, hogy megéri esetleg az X-es változat. Tudom minden pénztárca kérdése, de ahogy nézegettem 5-7 fps van köztük a legtöbb játékban. De az áruk nem igazán ezt tükrözi, mármint a különbség, ott 60 euró a különbség (közel 18-20 ezer forint). Csak azért számolok euróban mert Németországban lesz megvásárolva. Az ára közel 86 (286 euró) ezer forint lesz átszámítva, ami nem vészes, mármint a sima 290-nek.
Csak fullHD-ban lenne használva és főleg online FPS játékoknál. Azt gondolom, hogy a 7870-hez képest nagyot ugrok, de sajnos az X és a sima 290 között nem igazán tudok dönteni (sajnos anyagilag a sima jobb lenne). Nyilván tudom a tesztek mindent megmutatnak, de ami szerintem a lényeg hogy a sima átlag felhasználó, aki mindkettővel találkozott, mennyi különbséget vett észre, ha egyáltalán van különbség, úgy ha véletlenül még jól is húzható mondjuk a sima 290.
Ami talán még fontos lehet, hogy egy i5 2500K mellé raknám, amit 4.5-ön járatok egy Alpenföhn K2 mount doom hűtő segítségével. Talán a proci elég, így húzva, hogy kijárassa a karit, de ha nem akkor természetesen azt is jó volna tudni. Erről a neten nem igazán találtam semmit, ezzel a procival és ezzel a karival kapcsolatban.
Lehet a végére egy kicsit kusza lett, de a segítségeteket előre is köszönöm! -
slloyd
senior tag
válasz
proci985 #25410 üzenetére
Nálam nem csinálja mondjuk csak addig hallom a karit amíg be nem melegszik kb 1.5-2 perc aztán már csak orkán hang van ami majd letépi a fejem
Nem lehetséges,hogy a referencia hűtés annyiból jobb mint az én dcuII -őm ,hogy az legalább kitolja a meleget a házból?
Mert ezen az asuson szinte semmi nemü meleg nem távozik hátul a hdmi csatnál... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
dgabor80 #25408 üzenetére
jo, de shellkretor listaja nem mervado, ossze-vissza allitja a tesztjeinel a parametereket, plusz eleve fele annyit fogyaszt a konfigja mint a mieink (hazteszt benchmark, ami a kiserlet egyik valfaja, csak epp ahhoz megfelelo metodikai rigiditas is kene, hogy legyen). btw az R3-R4-R5 szeria meg az arkategoriajaban kb az egyik legkiegyensulyozottabb darab, R4tol kezdve pedig mar a ventik is okesak alapbol (ismerosi korben van vagy ot, csaladban is egy)..
---
btw nalatok mennyire coil whineol a kartya?
-
slloyd
senior tag
Köszi a háztippeket srácok utánanézek melyik érné meg a legjobban ár/hűtés szempontjából.
-
dgabor80
tag
válasz
slloyd #25405 üzenetére
Hi,
Szintén Fractal Define háztulaj vagyok, de én még R4....(még a tetőtérbe vettem a 35 fokba
)
ha nézel shellkretor.hu-t azért már ezek sem a legjobb szellőzésű házak, lévén hogy a hangszigeteltek csoportjába tartoznak..(persze ha 6 ventit teszel bele mint én(használt 14 centis noctuák), akkor azár itt-ott ki tudna hallatszódni a zaj....de nem jön, játék alatt is szépen csendes...sőt heaven se zökkenti ki...maj hozok 1-2 képet...bár most a padlófűtés nem túl előnyösen befolyásolja)Szóval a kulcs a jól szellőző ház, ide a 290-es kategóriához sajnos már követelmény!
Amúgy a alsóbb árú Sharkoon-ok között is van több, amit fel lehet vértezni bőven ventivel...
Zalmann házak pl.: Z5 sem vészes árúak...kis is néznek...és jól hűtenek (árukhoz képes tuti).
-
mrzed
senior tag
Nem hagy nyugodni a kisördög... tesztelgettem egy kicsit a ref R9 290-esem:
[link]
1100-as gpu órajeltől sem sértődött meg, persze némi kakaóval megtámogatva... -
mrzed
senior tag
válasz
slloyd #25404 üzenetére
Én is épp mostanában csináltam végig a házvásárlási tortúrát... A tiédhez hasonló formavilág és árkategória volt az elképzelésem. Végül is egy Fractal Design Define R5-ös lett a kiválasztott a 100 euró körüli árával. A konfigomat beköltöztetve nagyon minőségi benyomást keltett bennem. Megjegyzem, hogy szívem szerint a silverstone 90 fokkal elforgatott belső elrendezésű házaiból választottam volna, de ennyit már én sem szántam rá.
Ebben a házban egy i5-ös lakik 3,7GHz-en hajtva, mellette egy ref r9 290-es. A gyári két ventilátor előlről szívja befelé a levegőt 7 volton hajtva, hátul pedig egy viszonylag nagyobb teljesítményű fújja ki a levegőt az aktuális hőfokhoz igazodva. Szobahőmérsékletű környezetben üzemeltetve idle 24 fokot mutat az alaplapi szenzor, órákig csúcsra járatva pedig nem haladja meg a 34 fokot. Ebben a felállásban a 290-es max terhelés mellett 82-84 fokos gpu-val dolgozik 60%-os ventilátorsebesség mellett. Halknak azért nem mondhatnám, de egyáltalán nem zavarja a már alvó családot.
Esetleg érdemes lenne megnézned a Fractal Design Core 3500-at, annak az ára 70 euró körül mozog, és nagyon hasonló a belső elrendezése az R5-öséhez. -
slloyd
senior tag
Olyat nem lehet csinálni a 290 en,hogy hűtésmodding?
Teszem azt leveszem ezeket a picsányi kicsi süvítő ventiket amik semmire sem jók aztán rádobok 2db 120 mm er est külső 3 pines csatival alaplapról?
Mert a 90c nem zavar had menjen úgy de a hangja az kemény dolog...
Az előző konfigomat túlkiabálta a ps4 em is de ha odapirítok a mostaninak ezzel a 290 el akkor beszélgetni se lehet a szobában
Találtam Raven rv05b 120€ ért de még ez is dupla összeg amennyit én szánok rá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest