- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #16598 üzenetére
Az is lehet, hogy az uninstaller (DDU) cseszte el, vagy már előtte szar volt?
-
deadwing
addikt
Segítség kéne. A procim ki lett véve a lapból, kb 5 óra után lett visszarakva, azóta nincs CF.
GPU-Z látja mindkettő kártyát, a catalyst is de azt mondja a másodikra, hogy kikapcsolt adapter.
Eszközkezelőben is látszik.
Mi lehet a gáz?
Kata újra lett rakva de semmi változás. -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #16596 üzenetére
A komplett OP-rendszert
10-ből egyszer sikerült drivert frissíteni,(mert nekem sem mutatta)de ha el is jutottam a telepítésig akkor is csak hibákkal tudta telepíteni.Nem igazán tudtam felülkerekedni a problémán és újrahúztam az egész gépet. -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #16592 üzenetére
Volt már hasonló problémák még 6870cf-el.Valami driver pucoló túlspirázta a törlést...volt egy driver verzió amitől feljebb nem vagy nagy küzdelem után tudtam csak frissíteni (volt is hiba üzi a telepítési naplóban).
Pár hét után feladtam és uninstall. -
ÁdiBá
veterán
Letöröltem az előzőt, ezt felraktam, azóta tökéletesen működik.
Semmi hiba nem történt se a törlés se a telepítés közben. Azóta is azt használom. igazából változást se tapasztalok... -
-
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #16586 üzenetére
Mivel ez nem hivatalos felesleges erőltetni, majd ha kint lesz AMD oldalán, különben is a 14.7 beta rc3 is 08.12.-ei dátummal jött, tehát ebben a WHQL-ben biztos hogy semmi új nincs.
(#16591) ricshard444: Igen, most már értem, kicsit lemaradtam. Érdekes probléma, ilyennel még nem találkoztam, de én ilyen esetben egyből zúznám le a windowst és reinstall...
-
-
lowzor
veterán
válasz
Szedd le Display Driver Uninstaller-el az előzőt.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Leszoktad törölni előtte?
Én igen. -
-
-
ÁdiBá
veterán
AMD Catalyst v14.8 WHQL
Ha volt már bocsánatot kérek. -
ÁdiBá
veterán
Igazad lehet. Majd állìtok rajta. Nekem is tetszik ez miatt a kiss Lcd.
Erdei88: Jó lett az új avartod.
Nagyon nem szoktam figyegetni. Csak ránézek hogy minden rendben. Vagyis a gpu birja a 90 fokot de a vrm és a nyákot károsítja a magas hő ami a gpuból származik. Érdekes. De lehet benne valami. -
HSM
félisten
A VRM azért fontos, mert a kártya PCB-hőmérsékletét is meghatározza, ami erősen befolyásolja, mennyire fűti fel a környezetét (lapot) ezenkívül a rajta lévő komponensek élettartamának sem épp ideális, a memória-IC-k pl. max 85 fokosak lehetnek, a kondenzátorok is meghálálják dupla élettartammal (!!!) a 10 fokkal hűvösebb használatot.
De túlzottan lehűteni is felesleges, ahogy írtam, a legjobb szerintem, ha szerkesztessz hozzá egy olyan ventiprofilt, ami kis terhelésen 80 fok körül, nagyobb terhelésen 85 fok körül megtartja, a VRM-et pedig ehhez képest legalább 5 fokkal hűvösebben tartja. Az tökéletes ezeken a 290-eseken.(#16578) ÁdiBá: Állati jó ez a kis LCD.
Ha lehet egy-két javaslatom, tudsz helyet nyerni pár hasznosabb értéknek, pl. ha a 4 mag hőfoka helyett a "Core max" értéket teszed be, és helyette nagyon hasznos a "max thread usage" és a "Total CPU usage".
A GPU-nál pedig szerintem felesleges a GPU Power IN, elég az out, a VRM hővesztesége nem egy túl informatív valami, viszont mehet helyette pl. a Fan RPM, amit jó azért, ha lát az ember, pl. finomítani a vezérlésen, ha úgy alakul. -
Werkly
őstag
290X Lightninghoz nincs új BIOS? Csak kíváncsiságból kérdem! Kösz!
-
ÁdiBá
veterán
ASUS R9 290X DCU2 OC Teljesen gyári értékeken. Játék StarCraft2 (2560x1440)
ASUS R9 290X DCU2 OC Manuális ventilátor értékekkel. Játék szintén a StarCraft2 (2560x1440)
Eszköz egy Logitech G19 pad, legfrissebb HwInfo segítségével.
Kicsit sokat ráhagyott az ASUS ami a hűtést illeti. Egyszerűen nem pörgeti a kártyán a ventilátorokat... -
-
Gaberking
senior tag
GPU-Z -vel sok perc Bus Interface teszt uán a GPU 70 fokos, a ventillátorok 39 % -on pörögnek.
-
Gaberking
senior tag
Köszönöm! Hangja nincs, igazából játékot még nem néztem rajta, mert beraktam a gépbe és söröztem, sörözök...
De holnap kipróbálom és megírom. -
Gaberking
senior tag
Sziasztok!
Ma megjött a Sapphire r290 tri-x oc -m. -
HSM
félisten
válasz
deadwing #16563 üzenetére
Nyilvánvalóan igen. Vagy nem.
Másmilyen a két csip, ez tuti. A 290-es kiegyensúlyozottabb, nyilván, hiszen több benne a "tartalék". Húzós szitukban a 280X emlékeim szerint hajlamosabb volt veszteni a sebességéből, így a 290 bár átlagban nem gyorsabb, de mégis élvezetesebb számomra, jobban tartja az átlagot. De mérések híján ezt csak érzésre mondom.
Azonos órajelen 20-25%-nak is meg kéne legyen szvsz.
(#16562) ÁdiBá: Ugyanaz a hűtés koncepciója, csak a GTX-ek kevésbé torkosak, így halkabban tudod hűteni.
Ettől függetlenül tervezhetett volna az AMD egy nagyobb, erősebb referenciahűtőt, amin nem kell üvölteni a ventinek, nyilván akkor nem lehetett volna ennyire versenyképes áron kiadni.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #16560 üzenetére
Vagy nem... Számoljunk! 875/1250-es 290 szemben mondjuk egy még jobban meghajtott, 1100/1600-as 280X-el:
4 setup * 875Mhz vs 2 setup *1100 = 290 nyert masszívan
64 rop * 875Mhz vs 32 * 1100 = 290 nyert masszívan
2560 shader *875 vs 2048 * 1100 = egál (0,5%-al jobb a 280X, semmi)
Textúrázásban ugyanaz, mint shadereknél
320 GB/s sávszél 4GB vs 307GB/s 3GB = 290 nyert kicsivelEgy különbség van még, hogy ezt ha akarom, simán felránthatom olyan 1000-1050Mhz-re, ahol kapásból +20% sebességet ad.
Hűtőcserével meg 1100+, ami benne van. A húzott 280X-el ezt nem tudom megcsinálni, nincs már nagyon hova húzni.
Lehet, idővel visszatérek 280X-re, de amíg nincs áruk a 290-eknek, addig nem éri meg eladnom, a jó 280X-ek meg annyira nem olcsók, ami meg igen, az meg még annyit sem ér. -
HSM
félisten
válasz
Lolka Bolka #16556 üzenetére
Nálam így nézet ki 20 perc furmark: [link]
Persze, így már igencsak hangos, de csak akkor, ha előtte nem hallottad hasonlóan belőve a refi azaz órajeldobálás nélkül, max 85 fokig engedve. Én csináltam diktafonos felvételt, hallgasd meg, ha gondolod: [link]Én mondjuk melegebb időben 875/1250-re szoktam belőni a karit, -20mv-al, max power limittel, így a legdurvább játékokban se megy 85 fok és 3200rpm fölé. Sőt, leginkább 2800rpm magassága és 81-83 fok, max 78 fokos VRM-el, ami nekem teljesen megfelel és halk is.
Tuningolva nekem is már inkább fűtőtest lenne, mint VGA, nem is erőltetem. -
Lolka Bolka
aktív tag
Nekem is olyan gigám van...most kipróbáltam egy kis FurMarkkal. Alap órajelen (947MHz/1250MHz). Minden házventit feltekerve....hááát van hangja
85 fokon megállt a melegedés, a venti meg 75%on pörög hozzá(manuális beállítás mellett), a halk kifejezés ekkor rendszer szinten sem jut eszembe.
Tévedtem 86 fok.
De ahogy nézem az órajellel is játszik, hogy ne melegedjen tovább.
Tuning mellett (1100/1310) 89 fok 88%os venti fordulat és az órajel nem ingadozik....gép hátuljánál simán lehetne hajat is szárítani -
HSM
félisten
válasz
asvald #16552 üzenetére
Ez azért nem igaz.
A jobbféle custom hűtősök jóval halkabbak és hűvösebbek egyszerre, mint a ref.
Nálam Giga WF3 van, azzal is lehet okosan beállítva tartani a max 85 fokot.(#16553) ÁdiBá: Ez egy örök kompromisszum, halkabb vagy hűvösebb, a kettő egyszerre nem megy. Arról viszont nem a kártyád vagy az AMD tehet, hogy nem szellőzik elég jól a házad.
Esetleg arról, miért nem csinált egy jóféle, halk légcsatornás referenciamegoldást. -
mcwolf79
veterán
Mondjuk már elejétől látszott a tesztekben, hogy az ASUS hűtési megoldása a leggyengébb.
Miért ezt választottad?
Tesztek alapján a többi custom hűtős megoldás jobb.
Ráadásul te nem is az első hullámmal vetted ha jól gondolom. Itt is írták, hogy az ASUS hűtése gyengébb,mint a többi gyártóé. -
ÁdiBá
veterán
válasz
asvald #16552 üzenetére
A ház a probléma nálam alapvetően ez a ház nem erre való... 15-16 fokot számít ha leveszem az oldalát, a kártyának.
Igazából azt se értem, hogy ezeknek a kártyáknak miért van ennyi plussz rá hagyva, miért csak 90 fok körül kezdi el hűteni a gput jobban a ventilátor.
Mindenesetre én is így szoktam hagyni hogy átnyomom manuálra amit én állítottam be.
Úgy lényegesen hűvösebb zárt gépházban, viszont hangosabb is. Ezt a jelenséget azért nem tudom pozitívumnak venni a volt nvidia kártyám után. Játékok tekintetében szépen teljesít -
-
ÁdiBá
veterán
Szerintetek nem okoz problémát a kártyának hogy a játék alatt 92-94 fokos a kártya úgy hogy nem állítok rajta ventilátor szabályzást? R9 290X DCU2 OC
-
válasz
radi8tor #16543 üzenetére
Mert olcsóbban tudtam megvenni mint egy ragyi hasolnó 1600.as ramot! A tuning potenciája meg messze jobb bármelyik tuning ramtól! Alapfeszen 2400.MHz et mennek!
Ezek szerint nem ismered ezeket a Crucial ramokat, mert akkor tudnád hogy Micron chipek vannak rajtuk! És ezek a leg tuningosabbak!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
m0h0senator #16544 üzenetére
Javítva.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DroiDMester #16542 üzenetére
Nagyon off, de minek vettél ilyen világító RAM-okat, ha nem akarod látni a fényét?
-
válasz
hdekakas #16515 üzenetére
Fekete Alkoholos filc el színezd be a ledeket! annó én is ezt csináltam a Crucial BallistiX Tracer RAM -okkal Mert olyan volt tőle a gép mint valami karácsonyfa!
2-3X kell átmenni a filcel a ledeken és kb 30.percet kell várni a műveletek között, hogy jól rá száradjon az előző réteg! mert akkor fel oldja az előzőleg rávitt réteget!
és ezt később nyom nélkül el tudod távolítani ha mégis látni szeretnéd a pilácsokat! Csak egy kis den.szesz vagy alkoholos fültisztítóval át törlöd a ledeket és lejön róluk a filc!
-
mazacar
tag
-
Szinyák
őstag
válasz
Lolka Bolka #16525 üzenetére
-
DrdreVIC
csendes tag
válasz
m0h0senator #16532 üzenetére
nézném én ,de nem nyit meg semmit
-
Lolka Bolka
aktív tag
válasz
korcsi #16527 üzenetére
Úgy lett lőve a kép, hogy már 1920x1080 volt a felbontás. Csak széthúzva...
De alapjában segített amit mondtál, mert levettem 800x600 ra ott már működött amit mondtál... majd onnan vissza tudtam menni 1920x1080ra.
Viszont ha 1920x1200ról csak 1920x1080ra állítottam, úgy nem volt elérhető...ahogy írtam is...de akkor így megoldódott, kössz!
-
korcsi
veterán
válasz
Lolka Bolka #16525 üzenetére
Elöbb állítsd át a felbontást, utána ha nem natív, aktív lesz a menü.
-
Lolka Bolka
aktív tag
Hali, a problémám, hogy a monitorom 1920x1200-at tud. Viszont szeretném 1920x1080ban használni, úgy hogy lent és fent legyenek nem használt sorok. Tehát nem széthúzva, hanem középre rendezve. Viszont a Catalystben nem sikerült beállítanom, hogy azt csinálja amit én mondok neki....hogy azt és olyan felbontásban küldjön a monitorra ahogy azt gondolom, hogy akár a 640x480 is átméretezés nélkül jelenjen meg a monitor közepén. Nem tudom elérni az almenüket a mellékelt képen. Zöld kártyával anno simán ment. Vkinek vmi ötlet? A vörösök driver írásban még mindig nem jeleskednek....
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #16520 üzenetére
Ez ilyen tipikus Asus megoldás... Ha annyira hülye voltál, hogy még a tápot se dugtad be,világít, hogy baj van.
Bezzeg, a memória, VRM hőfokait nem jelzi piros meg zöld fény, mikor kell szaladni a porral oltóért.(#16521) hdekakas: Szerintem adj neki esélyt valami jobbféle szigetelőszalaggal. Kis icipici darabot kivágsz, ráteszed, máris nem fog vakítani, ha meg nem jött be. leszeded és nem történt semmi.
-
hdekakas
senior tag
válasz
radi8tor #16520 üzenetére
Nekem az is elég visszaigazolás, hogy ha elindul, akkor be van dugva, ha nem indul el, akkor nincs.
Attól ha Für Elise-t játszik, és tűzijátékot bont annak örömére, hogy sikerült a tápcsatit bedugnom a kártyába, még nem alszok nyugodtabban.(Sőt, sehogy se alszok, mivel a szemembe világít.
)
-
hdekakas
senior tag
Asus R9 290 DC2OC-n ki lehet kapcsolni valahogy a két zöld jelzőfényt?
Éjszaka eléggé világítanak. -
zimi1991
aktív tag
-
Syz
senior tag
válasz
deadwing #16506 üzenetére
Én örülök ha neked minden frankó,régebben sokkal jobban el tudtam viselni az ilyen dolgokat mikor még gyerekcipőben járt ez a CF,aztán volt egy olyan szint ahol már már istenítettem,utána sajnos jött a feketeleves,a külső progival indítós-jajj mit hogy hova állítós-mikrolaggolós-van olyan játék amit szeretek de CF-et nem támogatós..
-
deadwing
addikt
Ebben valószínű igazad van. 60Hz esetében valszleg jobben feltűnne a dolog. Kipróbálni viszont nem akarom, mert már annyira elszoktam a 60Hz-től, hogy valszleg amiatt nem venném észre, ráadásul mikor legutóbb teszteltem hasonlót, CF kikapcsolás után összehányta magát a driverem.
(#16501) Syz: utoljára 60Hz-en egy 280X CF konfiggal játszottam, nekem ott sem volt probléma. Néhol a tearing az látszott, de mikrolag/stuttering az nem. 6990-nél viszont IGEN. Én még mindig azt mondom, hogy múlóban ez a probléma. Kéne tesztelni.
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #16503 üzenetére
Az nem rossz, jó az a hűtés
-
-
Syz
senior tag
válasz
Televan74 #16498 üzenetére
Nálam meg tényleg nagyon régóta opció volt,de tavaly végleg leraktam róla.A 7870 CF volt az utolsó amivel próbálkoztam.Nekem speciel bőven elég a 60 Hz és FPS csak az legyen fix mert az alatt kinyíródik a szemem.Mondjuk én nem szeretek egy asztal előtt görnyedni számítógépezés közben úgyhogy nem is tudom mikor volt utoljára monitorom, de jó pár éve volt már az tuti
Nagy tv/60 Hz nekem ennyi bőven elég
Csóri Xbox 360 gépem volt már 2 is de mindegyik csak 1-2 hónapig bírta nálam mert a legtöbb gém az 30 FPS-el döcörgött és a hányás kerülgetett..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Magyarított Android alkalmazások
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Futás, futópályák
- Kedvenc zene a mai napra
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged