-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
Erdei88 #37950 üzenetére
Neked igazad lett, a magam részéről pedig toltam egy mission failedet mert szinte biztosra vettem hogy nem driverrel orvosolható probléma..
Azért az ilyenektől: ..
"A 16.5.2.1-es verziószámú meghajtócsomag elsődlegesen a Doom című játék kiadásra kerülő változatához készült, amihez az elmúlt héten már érkezett egy profil, de az ID Software az utolsó pillanatban még módosított a kódon, amit nem jelentettek le az AMD felé."
..még mindig elszédülök egy kicsit..
-
korcsi
veterán
-
Habugi
addikt
válasz
Erdei88 #37869 üzenetére
1080p "Nightmare Texture akármi size" 5.5GB volt a legtöbb amit láttam de nem játszottam vele gyak. semennyit, éppen csak elindítottam belenézni, majd este mondok kézzelfoghatóbb értéket.
Egyébként sokkal "gépigényesebb" mint az OpenBeta volt.., konkrétan itt a második játék a Witcher 3 után ahol mehet majd az 1200/1700as OC, amíg be nem köszönt a nyár..
Nem elhanyagolható tény hogy nem tettem még fel hozzá a "dedikált" 16.5.2-es Crimsont, 5.1-essel néztem, esti project az is..
-
Raggie
őstag
válasz
Erdei88 #37778 üzenetére
Ott nálad akkor rendesen rotálódnak a kártyák!
Én szimplán Sapi 7950-ről jöttem Vapor R9 290-re és mind a kettővel nagyon meg vagyok elégedve. Én szeretem piszkálgatni, tuningolgatni, kihajtani a sz@rt is a kártyákból és erre pont tökéletesek ezek.
A 7950-es is 1150 MHz-en ment simán és most ez a vapor is bírja +35 mV-al
. Mondjuk eddigi tapasztalatok alapján 1180 körül elhasal, tök mindegy mekkora feszt adok neki (+100 mV-ig próbáltam).
Mostanában fogom bekenni CLU-val és a gap-padokat is kicserélem majd valami jobb 11W/mK-sra és meglátjuk úgy hogyan bírja. -
Raggie
őstag
válasz
Erdei88 #37773 üzenetére
Hát nem tudom milyen 390-est adtál el, de a vapor-nak legendásan jó és csendes a hűtése, a mostani 390-ek közül meg a Giga/Asus félék néha problémásak ilyen téren, ezért azoknak alacsonyabb is az áruk. Az R9 290 Vapor sztem még egy-két hónapig simán 80 körül lesz.
De ki tudja, úgyis a kereslet és a kínálat alakítja majd magát!
-
Habugi
addikt
válasz
Erdei88 #37726 üzenetére
Rengeteg mindenben..
Ominózus postnál maradva pedig az utolsó tagmondatban van a lényeg, háromszor aláhúzva, kiemelve stb..
Olvass bele Abu Pascalos cikke alatti postokba és tedd a szívedre a kezed amikor azt mondod hogy nincs kedved quad facepalmolni..
Olyan mint a fővárosi állatkert majomháza, párzási időszakban..
(#37730) GeneraL_XTX:
-
Habugi
addikt
válasz
Erdei88 #37678 üzenetére
Sajnos még nem volt alkalmam, tegnap estére be volt ütemezve de kisebb nézeteltérésem támadt a Winfos Storeal, szóval át lett téve ma estére. Redditen olvastam viszont hogy a 390/X kártyákon is javult a teljesítmény a 16.4.2-höz képest.
Többen írták hogy 1440p Maxhoz közel is úgy megy mint a mérgezett egér.
Találtam közben egy ilyet, 1080/1440p és csutka a mi configunk..
Btw softveres felvételnek tűnik (microlaggol is emiatt mint az állat
), szóval valamivel csak ki lehet íratni a fránya FPSt is.
-
SpongyaBob
veterán
-
Televan74
nagyúr
válasz
Erdei88 #37383 üzenetére
Fogyasztásban és hőtermelésben nem egy ligában játszik a 970 -nel. Aztán hogy milyet fogsz ki, az már a szerencse kérdése.Asusból is lehet jót kifogni!De grat az új szerzeményhez!
Nálam a első 290 DC2 OC nagyon jó kártya volt.A mostani 290X DC2 OC -n külön profilom van az "erősebb" játékokra(Witcher3,stb),mert szétfűti magát gyári profil mellett. Órajel visszább,powerlimit negatívban,ventilátor egy bizonyos fordulaton,ahol még nem annyira bántó a fülnek.Hogy miért nem veszek 390/390X -t? Most már várom a P10 -es top kártyát(vagy a GP104 -et).
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
Erdei88 #31964 üzenetére
Teljesen jó, ajánlót!
GPU Stress Test
Komoly OC val. Láttam már 71C fokon is. -
válasz
Erdei88 #30597 üzenetére
Nem tudom segítség-e, de nekem van egy cimborám, aki nem különösebben " halk vga" mániás, konkrétan ami nek3m hangos, az neki teljesen rendben van.
Na neki volt egy giga g1 390 kártyája, és folyamatosan panaszkodott, hogy nagyon hangos a kártya, a ref. 290-bez hasonlította a hangját, mindemellett 90-93 fokos gpu-ról számolt be witcher 3 közben. A lényeg, hogy vihargyorsan megszabadult tőle, és bár giga mániás, azt mondta senkinek nem fogja ajànlani ezt a kártyát..Szóval én ennyit tudok róla, persze nyilván érdemes lehet mást is meghallgatni. Nekem elég volt ennyi, hogy sapphire nitro mellett döntsek.
-
-Solt-
veterán
válasz
Erdei88 #30597 üzenetére
A DC2-m ETS2 alatt 54%-s gyári ventiprofil mellett 85-88 fok körül üzemel, a szigetelt házból ilyenkor alig hallom a hangját. (füles nélkül) Ha jól értelmezem a leírtakat, jobban hangzik mint az én verzióm!
Tény, hogy én a hangra nem vagyok annyira érzékeny, mert amikor játszom úgyis füles van rajtam, tehát azon át ne halljam, teljes terhelés közben nagyon max 85, de inkább 80 fok, és idle ne legyen hangja. Ennyi az elvárásom!
-
-Solt-
veterán
válasz
Erdei88 #30594 üzenetére
Nem hiszem, 106K-n nyitott, annyival nem olcsóbb most, hogy visszavitt darab legyen. Az én 290X-m visszavitt darab volt, de az jó 15K-val olcsóbb volt mint a többi. Egyébként az árak a negykeren múlnak... ők árazzák lejjebb, ha "gázos" a cucc.
Ezért kéne minden darabnak felírni a gyári számát amit hibával visszaviszünk, így legalább PH-n belül elkerülhető lenne a "vándorcirkusz"!
Így ránézésre szerintem kb azt tudhatja mint az MSI két ventis hűtése... [link]
-
-Solt-
veterán
-
mackosajt
addikt
válasz
Erdei88 #26772 üzenetére
Nem vonom kétségbe, hogy vannak helyzetek, amikor az FX kevés.
Nekem azzal van bajom a teszteknél, hogy ráeresztenek mindent, még azt is, amitől a haja az égnek áll az embernek. A kérdés ilyenkor nálam mindig az (mint a telefonok esetén is, amikor antutu értékeket írnak az emberek, mintha a fütyi hossza elég lenne meghatározni annak teljesítőképességét/játékosságát), hogy benchmarkolni akarok, vagy használni, játszani, esetleg nyálat csorgatni a látványra?
Mert ugye mindegyikhez más beállítások, hw, stb. szükséges.
Majd egyszer, ha nem érzem elég szépnek a beállításokat, vagy letelik a délelőttös műszak és több időm lesz, elszórakozom vele.
Addig meg csak mosolygok a teszten, és játszom.
Most viszont alvás. Megint vagy 4 órát fogok csak aludni, mert nem bírok betelni a francos gta-val.
-
odorgg
addikt
válasz
Erdei88 #26507 üzenetére
Uh az szívás. Eseteleg már a GTA-t érdemes lenne megvárni, ha tervezed a vételét. Mert ha radeonnal nem megy normálisan, (jövő hét kedden meglássuk) akkor lehet jobb lenne egy 970.
Illetve ha AMD-nél megin bénáznak, és nem megy normálisan, akkor én is ott fogok kikötni... -
Cseneles
őstag
válasz
Erdei88 #19334 üzenetére
Na erre meg az a meglátásom..hogy ha kíváncsi vagy mit tud 1500-on a kártyád egy R9 290-el szemben, akkor írj Odorgg fórumtársnak tőle megkapod a választ
GTX 1500-on annyit tud mint AMD R9 290 1200-n
a 970 tuningolva sem éri el egy GTX980 szintjét! Ez számos tesztben le lett írva!
-
Cseneles
őstag
válasz
Erdei88 #19329 üzenetére
Igen tisztelet a kivételnek aki minőségi alkatrészekből épít fel egy konfigot!
A 290OC alatt értem egy 290X szintjét! Vegyünk alapul mondjuk egy GTX970 STRIX-et Ez csak egy oldal a rengetegből viszont reális méréseket folytat már vagy 5-6éve mióta olvasom! Ebőől is látszik, hogy kb egy emelt órajeles GTX970 az egy teljesítményen van egy 290OC val!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88 #18424 üzenetére
Azt ala tudom tamasztani, csak en a 7990+280X parossal eltem at. Viszont itt is a fejlesztoket okolnam, mert ezt laszamitva nem talalkoztam ilyennel. Vagyis de... Crysis 3-ban.
En csalodtam mind a CF, mind az SLi-ben. Ellenben nem is ertem, miert kell egynel tobb kartya a gepbe. Nekem a 3 monitorra eleg volt eddig a 7970 szint, valaki meg full HD-ra erolteti ezeket a dogoket.GTX970 egy baromi jo ar-ertek, teljesitmeny-fogyasztas aranyu kartya, es ezen sincs mit csavarni. Irtam is, hazon belul allitottak olyan konkurenciat a 980-nak, hogy azt jelenleg sznobizmus megvenni. 970 eleg mindenre... Ha nem jon be a most erkezo 290X konfiguracio, akkor en is valtok 970-re.
Errol jut eszembe. Neztem teszteket, alapon a Kraken olyan 50 fok kornyeken megtartja a GPU-t siri csondben. Huzva 60 fok a felso hatar, 4 ventivel, kozepes fordulaton. Kivancsi leszek.
-
zack
nagyúr
válasz
Erdei88 #18222 üzenetére
Nagy játék.
Akinek ez prioritás, már pedig műfajában az egyik legjobban sikerült darab (a 2. rész is az volt 2x játszottam végig a single-t) annak a táblázatokat vizsgálva teljesen egyértelmű merre kell mozdulnia.
Szó szerint lelki nyugalommal tölt el, hogy megint 290X van. -
zack
nagyúr
válasz
Erdei88 #17151 üzenetére
Most tényleg ebbe kötsz bele?
A ház 50k volt. A 2 nagy 23cm gyári venti (oldalt-felül) helyére képzelj bele 2x4db 12cm-est. Egy jó minőségű 12cm venti 3-4k. A K2-höz vett 14cm-ről nem is beszélve. Ugyanis 3db 14cm lóg rajta.
Plusz a ház alján is van egy 14cm-es, ami beszív (a táp mögött).
Remélem kielégítő választ adtam. Persze jöhet a további kukacoskodás... -
ÁdiBá
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Futás, futópályák
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- További aktív témák...
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest