- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Tudtok mondani korrekt kiskert ahol jó áron van? Sehol sem garantálják a bontatlanságot.
Több kiskerrel is beszéltem. Aqua, PCX stb...
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Lolka Bolka #17890 üzenetére
Vannak egy páran itt közöttünk...
-
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17888 üzenetére
Várhatod.
PC Land-nak adtam még egy esélyt. Egyszer mindenki hibázhat elvén. De a mostani sztori is megy a blogomba.
Külön futárral hozatták aminek a díja 2500ft, hogy megérkezzen 12.30-ig bezárólag. Oda is értem, majd amikor kihozták a kártyát, látom a cimke amivel le van ragasztva, elvált az egyik oldalról. Mondom nekik, hé hé ez a kártya már bontva volt. Ők erre, ááá biztos nem, nagykerből jött. Kibontottam, az antisztatikus zacsi is nyitva, és a kártya hátoldalán látszott hogy ez a kártya biza volt már gépben. Nem volt poros, de az alkatrészek mellett szorosan látszott hogy ez nem új.
Persze nem vettem át, és eljöttem. Ez volt a 2. hogy inkorrektek voltak. 3. szitu nem lesz.
Eleve ott kellett volna maradnom, jegyzőkönyv, odahívni azonnal egy fogyasztóvédelmis embert, és rájuk húzni a "vizes lepedőt", de így jobban fognak járni. Homár blogra is megírom. -
-
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17885 üzenetére
Minimálisan feláras lesz, mert 12.30-ra kértem a teljesítést a boltba, de így pont jó. 12h-kor eladom az enyémet, és 12.30-ra megyek a Tri-X OC-ért.
-
Windex
tag
válasz
N.Ferry #17749 üzenetére
Igen, teljesen új a kártya. Azóta kicsit piszkálgattam, a gyári OC progiban ha kicsit emelem a VDDC értékét (+18mV) akkor megszűnik a csíkozás. Komolyabb terhelésnél meg ahogy melegszik, magától elmúlik a dolog. Kipróbáltam másik gépben is, nagyobb táppal, de ott is ugyanez a helyzet. Futok egy kört a garanciával, nehogy hosszabb távon valami komolyabb gond legyen emiatt.
-
-
-
zack
nagyúr
Ugyanakkor a Merlin nálam nem lesz megoldás. Pécsi bolt, megjön, postázzák, átveszi, örül. Majd ha gond lesz, bosszús, és postázhatja le Pécsre, majd ők megint vissza.
Mindezt igen hosszú átfutási idővel.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
zack
nagyúr
Számomra az már előrelépés lenne, ha egy X-es verziót vennék, ami remélhetőleg tuningban is jobban menne, és a hőfokok is kedvezőbbek lennének.
De az hogy vegyek egy másik 290-et és annyit fizessek rá mint egy "X"-es verzióra csak a hűtése miatt...Na ez az, amit nem neveznék előrelépésnek.970-ből ezt néztem:
zotac-geforce-gtx-970-amp-extreme-editionDe ahogy nézem, erre 2-3 hetet várni kellene.
-
zack
nagyúr
válasz
lowzor #17869 üzenetére
Ennyiért Tri-X kapok "X"-es verzióból, a Vapor-X meg még drágább is lenne mint az "X"-es.
A 290X Lightning köszi nem kell 180k-ért.Tri-X 290, esetleg a 970 szóba jöhet, de ez utóbbi ugye nincs sehol, csak drágán.
(#17871) Joshi
Biztos lesz. De én azt már nem akarom megvárni.
Sok idő lesz az még. 1080p-hez kell, nem fog fusztrálni ha 2015 Q2-ben jön az új széria.
-
Asbee
veterán
válasz
Don't Panic #17859 üzenetére
Addig bőven kitisztul a kép. Pár hétre gondoltam.
-
zack
nagyúr
válasz
Don't Panic #17857 üzenetére
Ha használod, akkor AMD az ingyenes A Sync liszensz miatt. Ha nem számít hogy nV-nél ehhez külön monitort kell majd venned, amiben +40k lesz a G-Sync liszensz díja, akkor nV.
-
Asbee
veterán
válasz
Don't Panic #17855 üzenetére
Én egy picit várnék még a helyedben. 970-el kapcsolatban kicsit több user tapasztalat miatt. Elég vegyesek a tesztek. Nagy felbontás, magas élsimítással úgy néz ki annyira azért nem húz el. Persze ha tényleg olyan tuning potenciál lesz bennük mint a tesztekben akkor nagyon jó vétel. Az sem mindegy milyen 290-et néztél ki, mennyiért.
-
zack
nagyúr
válasz
Don't Panic #17855 üzenetére
Játékok alatt szoktad használni a V-sync-et?
-
Joshi
titán
válasz
Don't Panic #17853 üzenetére
Rossz helyen jársz. Inkább az alábbi topikban érdeklődj.
Milyen videókártyát?(#17855) Don't Panic: és milyen válaszra vársz egy Radeon 290-es topikban? Csak elfogult lehet, de mindenképpen olyan ajánlás ami mögött nincs valós összehasonlítási alap.
-
Don't Panic
senior tag
hi!
új kártya esetén mit vennétek nem vagyok elfogult zöld és piros mind1 szimplán az ár érték arány és a jövőbeli szavatosság játékok terén. 290(X) vs GTX 970 ?köszi.
-
Joshi
titán
Soha nem szabad venni új hardvert a megjelenésének pillanatában, nem hinném hogy olyan fontos lenne a játék hogy ne tudj várni néhány hónapot. Ha eladtad a régit mielőtt megvetted volna az újat az se gáz, addig használd a prociban lévő vga-t netezni és még sok minden mást azzal is lehet.
-
Asbee
veterán
Lehet 110k körül szerezni. Iponban Aqua-ban is bukkannak fel. 102k-ért is volt EVGA.
(#17849) zack: Akinek nincs ideje várni az vegye meg ilyen helyen. Aki meg arra alapoz ilyen hiánynál, hogy azonnal kapjon az megint megérdemli. Nem akarod ezt az állandó nézegetős smile-t elhagyni? Megmondom őszíntén engem rohadtul idegesít.
-
zack
nagyúr
Csak arról, hogy az ajánlott fogyasztói ára a PH-s cikk szerint 109k. De amíg készlethiány van fenntartva mesterségesen, addig sosem lesz annyi. Idén kétlem hogy ez változna, főleg a karácsonyhoz közeledvén.
Aztán 2015 elején hirtelen majd mindenhol ömlesztve lesz.
Nem itt volt róla szó, de adott cikk hozzászólásainál kissé szkeptikusan álltam a 109k fogyasztói árhoz. -
zack
nagyúr
Egyébként erről beszéltem. Itt van az ajánlott PH szerinti 970-es 109k ár...
[link] -
p87
senior tag
Értem, köszönöm mindenkinek!
Még agyalok rajta, hogy mit vegyek, de ha 290x marad akkor egy ref+víz lesz, nem szeretem a gépházat felfűtő megoldásokat. -
Asbee
veterán
Én nem tapasztaltam itt azt mint, 7950/7970-nél, hogy magasabb hőmérsékleten vrm-nél is, elkezd hibázgatni. Ott vízzel azonos feszen én is ki tudtam többet hozni belőle. Amikor refet levizeztem nem tapasztaltam, hogy jobban menne ilyen miatt. Pedig csak 85 fok körül ment a ref.
-
p87
senior tag
Vízre mennyire reagálnak jól a 290x-ek?
Teszem azt ha kifogok egy antituningos kártyát ami mondjuk megy 1050-et akkor vízzel tudhat 1100 fölött fesz emelés nélkül? -
HSM
félisten
Nálam (és másoknál is) akkora laggokat produkál 10-20 másodpercenként, hogy kilóg a játék frametime grafikonjából.
Valahogy így: [link].
Csak nekem nem ilyen gyakran. DX alatt tökéletes. Proci 4,5Ghz-es i5 4690K, 2133Mhz-es 16GB Dualchannel ramokkal.
Konkrétan játszhatatlan így, szóval inkább nagyon finoman fogalmaztam. -
törölt tag
válasz
Televan74 #17828 üzenetére
Köszi.Igen van kupon kód akció.És itt el se lopják
-
törölt tag
Nem tudtam ellenállni a kísértésnek és vettem egy MSI 290X et a Star Citizen kuponkód miatt,remélem nem lesz vele artifact gondom,280X ről váltottam és ott se volt, kopp - kopp
Remélem ezen már használható a Mantle....
-
daveoff
veterán
válasz
Sontir Fel #17817 üzenetére
Konkrét tesztet nem tudok, de saját tapasztalataim alapján szépen skálázódik tuningra. 1200-on már komoly teljesítményt lehet kihozni ezekből a kártyákból, de oda már komoly feltételek is kellenek. Kevés olyan kártya van, amiből léggel ki lehet hozni ilyen 1200 és afeletti órajeleket.
(#17818) players111: Aprón 159k a zsír új, bontatlan Lightning, 3 év garival.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #17815 üzenetére
Igy igaz. Legjobb 290x a lightning. Viszont 184k-tól lehet kapni.
-
Sontir Fel
őstag
Van valami komolyabb teszt azzal kapcsolatban, hogy mennyire éri meg nyüstölni a kártyát? Gondolok itt 1000-1100-1200 Mhzre.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #17815 üzenetére
Lightning -ot nem szabad egy lapon emlegetni a Gaming -el.És a 290X egy teljes értékű gpu.Persze hogy jobban bírja a tuningot.290 -nél ha mákod van kifoghatsz egy kevésbé szivárgó darabot,amit akkor lehet húzni.Ha peches vagy akkor örülhetsz hogy gyári órajelen nincs probléma vele.
-
Malibutomi
nagyúr
Nem érdemes tuningot hasonlítani az mindíg lutri.
Az ellenérzésed megértem a tapasztalataid után, meg én is olvastam hogy a 7970/280x sorozatot elolcsósították a végére.
De a lightning a legerösebb 290x, abban igazad van hogy még nem nagy tuning neki az 1150, a különbség ott van hogy simán megy tovább is, az enyém vége 1280-nál van, a memória pedig 6800 (1700) mhz- ig megy.
A ligtning erössége a hütés, simán lehet neki adni a feszt, szinte meg sem érzi, ezért még a lustább chipeket is meg lehet hajtani benne. -
daveoff
veterán
Ha láttál volna 290X Lightningot, akkor tudnád, hogy a 7970 Lightning játékszer hozzá képest. Valószínűleg a legtöbb embernek nem éri meg a felárat, de a 290X Lightning a legjobban összerakott R9-es kártya. Egyébként nálam nem vitte az 1150-et alapfeszen, tehát a tuning ennél is ugyanolyan lutri, de lehet neki adni a fesz.-t, hőmérsékleteken szinte észre se venni a +100mV-ot.
-
N.Ferry
senior tag
bármikor két kattintással nekem is 1150 akkor
-
zack
nagyúr
válasz
TTomax #17811 üzenetére
Az objektivitásnak a morzsáját sem érzem. Vajon miért?
Szerintem az enyémnél anti-tuningosabb Gaming nincs. De még ez is tudja az 1070/1350-et, és így már azért közel se lenne 25%. A memória úgysem menne jobban, az is kb 5400-5500Mhz tud, a GPU meg eleve 1080Mhz-ről indul, tehát az az 1150Mhz olyan, mint hogy én megemelem 1000-ről 1070-re. Ez előtt a túlhajtás előtt térdeljünk le?A 290X Lightning több mint 50k-val több mint pl egy "X"-es Tri-X. Igazad van. A hülyének is megéri...
Nem is akarok Lightningot látni. A büdös életben soha. Elég volt a 3db 7970-et használni. Mit értem a remek hőfokaival? Kb semmit. Úgy volt szar ahogy volt.
-
TTomax
félisten
Gondoltam... azért nincs jelentősége mert a Lightningot lehet húzni a Gaminget meg nem mindezt CCC-böl kettő klikkel,a ventihez sem kell nyúlni,és jóval hűvösebb marad...se feszhez nem kell nyúlni se semmi máshoz úgy tudja a 1150et,tudna többet is de ezt 24/7 tudja mindegyik,ha a Gaming tudná akkor a régi tulajánál is ott ment volna,de az igazság az,hogy alapon képes az antiboostra,leváltogat 950re,és azon hogy gyenge a kártya hűtése nem változtat az afterburner sem...ezért írtam,hogy lényegtelen...a baj az,hogy te nem láttál még lightningot.Fényévekre van a két kártya egymástól a lightning egy nagyon komolyan összerakott kártya,komolyabb hűtése van mint a Classimnak minőségi masszív nagyon erős VRM a 7990en nincs ilyen hűtés,és bizony léggel ott van egy 25% előny...
-
TTomax
félisten
Elvitték a 290Xlighningot,az új (nagyon boldog) tulaj egy 290Gamingröl (ami nálam landolt) váltott.Az 1007Mhzen menö Gaming és 1150Mhz-en órajelen járó ligthning között 25% mértünk,mindezt 10-15Cfok előnnyel a lightning javára...
-
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17804 üzenetére
AUX voltage kell valamihez?
Most próbáltam alapfeszen úgy ahogy mondtad. Kifagy belépésnél.
-
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17804 üzenetére
Nem lett jó. Alig megy 1000Mhz fölé.
970Mhz környékén megy AB szerint.
(#17803) N.Ferry
Nem siklottam el felette.Mint utaltam rá, be volt állítva.
-
És végül akkor jó lett?
Amúgy én inkább így állítanám be a helyedben ahogy nálam van most!
(a másik gépemen vagyok ezért a 7870, de a 290X is így van beállítva)az a +100.mV Fesz emelés nem hiszem hogy szükséges a 1070.es GPU -hoz!
Nálam alapfeszen tehát 0.mV al megy 1120.MHz et GPU -m!Állítsd így be az msi ab -t és tegyél próbát mondjuk 1050/1250.en alapfeszen, a power limit mehet +50.re!
A RAM -ot hagyd alap 1250.en! -
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17782 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Interactive Brokers társalgó
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nők, nőügyek (18+)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest