Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Blu-ray lejátszók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
GeneraL_XTX #40163 üzenetére
Így van, sajnos nem volt keretem garisra (+20% lett volna a felár...)
Nem gond, ismerem HSM kollégát, megértem az álláspontját. Csak nem jókor jött ez mikor minden a nyakamba szakadt (magánélet, pénzügyek, tartozások...) és így eléggé rosszul érint ez a VGA halál.
Vajon mennyiért lehetne így eladni?
-
-
Sziasztok!
Ma végre letudtam ülni játszani, sikerült 2 órát tolni és egyszercsak fekete képernyő volt. Bekapcsolás után ilyen dolgok fogadtak:
Azután csökkentett módban elindítottam, DDU-val letöröltem a VGA driver-t, bekapcs rendesen, majd indítom a VGA driver telepítőt és amikor teszi az illesztőprogramot "szürke / fekete halált" dob és csonttá fagy a gép. Jelenleg csökkentett módban írok nektek, így megy, de ahogy felpróbálom tenni a drivert kifagy a gép. Alig használtam a VGA-t amit egy R9 290X Tri-X. A konfig pedig: Foxconn X58 Bloodrage, 16GB RAM, i7 980X
Miért vannak ilyen felkiáltójelek? Az alaplapi BIOS-szal is gondok vannak vagy VGA memória gondok lehetnek? Most vettem a kártyát 1 hónapja és csak próbagari volt rá, de nem volt vele gond.
Várom a véleményeket!
-
-
Sziasztok, az miert lehet, hogy bekapcsolasnal lefagy az egesz gep es csak fekete kep van? Tegnap jott meg a 290 Trix, semmi gond nem volt, ujra is inditottam a gepet 3x es tokeletesen futott. Ma mikor kapcsoltam volna be a gepet 3bol 2x kifagyott, 1x pedig bejott a Windows, de kis felbontasban es nem ismerte fel a kartyat, mikor atvaltott volna a Windows nativra akkor ismet kifagyott. Mi lehet a baj? Sajnos most nincs idom ezzel foglalkozni, igy remelem ti tudtok valamit mondani ra. Semmilyen tuning progi nincs.
-
-
válasz
Lapajbacsi #29172 üzenetére
Vannak motorok, ahol nagyon komoly a különbség. Leginkább most Frostbite Engine alatt feltűnő, mert az alapból elég tompa képpel dolgozik, szimpla natív felbontáson.
-
Hánykor kezdődik az E3-s PC Gaming Show?
-
-
-
válasz
_t0Mi_ #28195 üzenetére
Maxra úgy 65%-ra lődd be a sebességét és ez 85 fok körül legyen. Ha jól emlékszem itt valami ilyesmi volt és tartotta stabilan az órajelet. Viszont készülj fel, hogy a hangja az még jobban megrágja a füled és talán a család sem lesz olyan toleráns, mikor a konyhából azt hiszik, hogy a szobában szárítod a hajad.
-
-
-
Kipróbáltam a 15.5 Beta-t, hátha segít a Cars-n, de nem így lett. Ugyanolyan szánalmasan fut.
-
Ha V-Sync mellett játszátok a GTA-t /stabil 60+ -s beállítással/, akkor próbáljátok ki "kiakasztott" órajelekkel is, szinte lefolyik így a képernyőről, míg enélkül, a gyakori órajel lépegetéstől néha-néha érezni, hogy valami nem okés. Nem újdonság ez a téma, de a GTA mégis egy olyan cím, amit simán kell játszani.
Majd belövöm alulfeszelve a VGA-t, nem kell ezen annyit aggódni. Béke
-
-
-
-
-
-
-
-
Megjött.
Kicsit jobban megy a GPU (+40-50MHz azonos feszen), mint az előzőn, de 3200x1800 Survarium mellett ugyanúgy 950-re esik. 1080p-s maxos GTA mellett nincs gondja, nem gáz, elfogadtam, ez ilyen. Majd a következő kártyám jobb lesz.
-
válasz
Prosector #27573 üzenetére
Amikor vettem akkor nem volt valami nagy a választék a piacon. Gondoltam nem lesz olyan rossz, mint a referencia és végülis nem olyan rossz, de sokkal jobb is lehetne.
Rádobtam a kompaktot, akkor a GPU 50 fok fölé nem ment, ahogy a VRM-k is 70-80 fokon tetőztek, de másnapra meghalt a kártya és pixelmentes 3D-t nem is láttam már 1,5 hónapja, úgyhogy most nagy lesz az öröm a kazán ellenére is.
-
-
-
-
Ennyire hiány van a használt 290X-ből? Pedig simából láttam párat elképesztően occsóér'
-
-
-
Cars-hoz várható a héten driver?
-
-
-
-
Most kaptam az infot, hogy az MSI csereli a kartyam. Nagyon orulok neki, ezzel nott a szememben az MSI.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Ghoula #26301 üzenetére
A 2. állásban a gyári Bios van/volt (már becsomagolva a holnapi indulásra..), azzal sem ad képet vagy életjelet.
Nagyon sajnálom, mert vízzel nagyon effektív és halk volt, de ami a legfőbb, drága kártya...
Ennek ellenére, ha valamilyen módon sikerül a gariztatás, akkor valószínű, hogy nem térek vissza a topikba
Persze megfigyelőként itt leszek, mert naprakésznek kell maradni a fejleményekkel
-
Akkor hát jöjjön a GK110 vs Hawaii:
Pár eredménnyel kezdem.
Driver:
AMD: Omega
Nvidia: 344.11 - Újabb játékok nem lesznek, amiknél gyorsult valamit is a zöld oldal.Alapvetően úgy indult a teszt, hogy lesz alulfeszes szekció / eredmény is, de olyan hosszú/kifejtett kommentet nem szeretnék létrehozni, így rövid leszek:
Az alap biosokkal nem érhető el olyan durva alulfeszelés /fórumon csak: HSM-tett kártya/ a fejlett energiamenedzsment miatt, mint amire amúgy a GPU-k képesek lennének.
Azért lemértem nektek hangerő és hőmérséklet ügyileg, hogy gyárival kb mire lehet számítani, ha erre adjátok a fejeteket:
30 perc Heaven Benchmark futtatás:
Alulfesz - 900: 50fps - 39dB - 69 fok /VRM1:54 VRM2: 54 - 2100 RPM
Alapfesz 1050: 54fps - 49dB - 85 fok /VRM: 81 VRM2: 73 - 2800 RPMElég impozáns difinek tartom ezt és még jóval alább lőhető ez az érték, ha egy PT1-s bios-t rakunk, ami kiakasztja az órajeleket 3D értékekre, de ezáltal egy rugalmasabb kártyát kapunk tuning/antituning ügyileg.
Általánosságban 8-10% fps-t veszett oda a kisebb hőmérséklet oltárán a 900 MHz-nek köszönhetően. Döntse el mindenki maga, hogy megéri e az áldozatot.
Teljesítmény: Az előző komoly kártyám egy 780Ti volt 1200-s GPU órajellel hajtva, eszméletlen erő volt benne tuningolva, alapon /990MHz körül/ azért érezhető volt néhol, hogy nincs tuningolva a kártya.
Minden maxon, ahogy megszokhattátok, 1080p:
Total War Rome II Benchmark:
R9 290X 1050/1450 (OC): 45/21
780Ti: 54/24
780Ti 1200/1900: 64/30Grid Autosport:
290X OC: 85/62
780Ti: 100/76
780Ti OC: 115/88Shadow of Mordor: (High textures)
290X OC: 76/58
780Ti: 77/57
780Ti OC: 92/67Lichdom Battlemage:
290X OC: 73/51
780Ti: 70/51
780Ti OC: 81/55
280X OC - 62/51 - ráadásnakEnnyi eredményt tudtam pontosnak nevezhetően lemérni, a többi tapasztalatom játékügyileg:
Survarium: Ez a Stalker sorozat motorját használja, ami nem túl fényűző, de egy erős kártya kell a maximum részletességhez.
Gyorsabban fut, mint az 1200-n járatott 780Ti-vel, olyan 5-10fps átlaggal, ami azért szép teljesítmény egy közel alapon járó 290X-szel.Evolve: Az átlag fps szintén az 1200-ra húzott 780Ti felett van vagy 10fps-sel, de a minimum közel azonos, ami úgy 50fps körül van, így játékmenetre semmi difi 1080p-ben.
Tomb Raider: FXAA-val, magasabb értékeken fut, 2x SSAA kicsivel gyengébben, úgy 5-10% lehet a difi.
Dragon Age: Mantle mellett egy fokkal simábban fut a játék, mint DX11 alatt. 780Ti-hez viszonyítva körülbelül 1 szinten van a 2 kártya, 1-2fps a különbség a 2 kártya között, de ne feledjük, hogy a 290X alig van meghúzva.
Far Cry 4: Az átlag kb ugyanannyi, de a minimum érzékelhetően rosszabb a 290X esetében, azonban 1 opció átállításával és 1 opció kikapcsolásával a 290X szárnyra kap és simán hozza a 780Ti teljesítményét, még többet is. Utóbbi kártyára valamiért ez a 2 opció csak 1-2fps-nyire hatott, így nem volt releváns, de AMD esetében nagyon is.
Képminőségre, ha nem bámuljuk egyhelyben a képet, akkor nem vesszük majd észre a különbséget, tehát 290X-szel jobb volt játszani.A kártyával kapcsolatos élményeim:
Egyrészt nagyon örültem, hogy ezzel a 290(X)-szel végre nincsenek kékhalálok, de ott a másik oldal:
Ez a széria rettentően melegedik és tuningra pofátlanul megnő az étvágya, ehhez mérten a feszültség igénye is, minden kártyánál más ez a pont, az enyémnek kereken 1GHz volt, ahol a legkevesebb fesszel adta a legjobb teljesítmény/fogyasztás arányt.
Az MSI Gaming hűtője egy szánalmas vicc, akármilyen házad van, abban biztos vagyok, hogy nyáron közel lesz vagy már rég eléri azt a pontot, ahol visszaveszi az órajelet.Órajel visszavétel: 10-ből 8 játékban nem venni észre, hogy állítja szélsebesen az órajelet, de az a maradék 2 játék olyan kis akadozó mozgást mutat, a relatíve magas fps ellenére is, hogy ezt komolyabb játékos nem tolerálja. Pedig most csak 50MHz Range-ről beszélek, ez nyáron nyilván magasabb érték lesz.
Emellé a gépházat szétfűti, a széttuningolt GTX480 óta nem láttam ilyen mértékben gépházfűtő kártyát. Ezt orvosolandó az alulfeszelés, de azért ott van az emberben az az elégedetlen kis rész, hogy miért vegye vissza az órajelet és miért nem állítatja felfelé.
Tuning: Volt alkalmam kipróbálni 1200MHz-n a kártyát, kétségtelenül ezen az órajelen egy szó jutott az eszembe: "erő"
Azért, mert ami eddig 51-52fps-sel döcögött 1GHz-n, az akkor már 60 fölött járt kicsivel, azaz 60Hz-s monitoron tökéletesen sima képet eredményezett, a minimum fps-k is jóval szebbek voltak, ha az új szériában sikerül ezt a GPU-t 1.2 köré repíteni, akkor 1080p-ben egy /jelenleg/ tökéletes társ lehet.Mit is gondolok erről az 1 évről, ami eltelt az első 290-s találkozásom óta?
Nos, a régi játékok, ahol nem voltam megelégedve a kártya teljesítményével, azok még mindig elég gyengék a 280X-hez képest, de az újabb címek, azok egyértelmű erőfölényt hoztak a 290 számára, amire anno vártam, viszont a fogyasztás, hőtermelés, gyenge tuningpotenciál nem annyira adja át a Best Buy érzést, mint kellene, de így is egy jó választásnak tartom, ha erősebb léghűtős / vízhűtős megoldást alkalmazunk.
A 780Ti minden játékban 1 nagyon komoly teljesítményt mutatott fel, míg a 290X néhol rettentően hullámzó teljesítménnyel bír /magas az átlag/min közötti szakadék/, ez az ami felháborító, mert amúgy egy szerethető kártya lenne.
Ennyi fért bele a kisebb kommentbe, ha kérdésetek van, nyugodtan írjátok meg.
-
GeneraL_XTX: Volt itthon egy kompakt, szépen felfogattam csavarral, ahogy az meg van írva + bordák, szóval nem egy összetákolt valami volt. Egyébként AVC Hercules /5-8k aprón/ volt rajta és 1500 RPM mellett 45-50 fok között volt a GPU.
fatal1ty1984: Próbáltam, de nem volt meggörbülve, mert ugye a Backplate szépen feszít + súly sincs ami lehúzná. Egyébként én is jártam már úgy más kártyával.
proci985: Természetesen megnéztem másik slotokban és gépben is, de nem sok sikerrel. Egy félig halott X550-nel megy most a gép, tiszta csík és pixel minden, de legalább van képet imitáló illúzió, driver nélkül szigorúan, mert egyrészt nincs driver hozzá, másrészt azzal fagy, amit találtam.
Vízszíntesben és függőben sem adta a képet, nem tudom mi tud úgy meghalni, hogy egy darab tégla legyen a kártyából, semmilyen szinten nem létezik a gép szerint.
-
-
Rá lett dobva a víz, tökéletesen futott minden, konstatáltam, hogy megérte a melót, ami volt vele, megnéztem egy filmet még éjjel, kikapcsoltam a gépet és reggel csak az alaplapi VGA led égett, hogy nem kóser a helyzet.
Megtettem mindent amit lehetett, szivárgás nem volt, minden szuper hőfokokon repült ( GPU 50 fokos volt full terhelésen, VRM-k is 70 fok alatt), tuningot is csak annyira néztem még, hogy előkészítsem a terepet a teszthez. Semmi hibát nem találtam a nyákon, mégsem kapok képet, csak melegedik önmagában a kártya. A matrica ledobásával buktam a nagykeres garit, csak a gyárban bízhatok, hogy kisegít, mert ha nem, akkor egy darabig nem fogok sajnos felűnni semelyik topikban, mint felhasználó.
-
Meghalt a kártyám. Estéig azért megosztom a 780Ti-hez viszonyított eredményeit és tapasztalataim, mert így nem tudom megírni a tesztet.
Sajnálom srácok, nem sokáig voltam tagja ismét a csapatnak, pedig láttam a fényt..., de úgy látszik a videókártya is
Nem szeret engem ez a széria, ami azért elég kiábrándító.
-
-
-
-
válasz
odorgg #26214 üzenetére
És ez a 3. PCI-ban van, ha az elsőre felteszem, akkor + 4-5 fok
Sajnos a kompromisszumok megvannak, de teljesítményre így is elmegy, bár 1200-n minden bizonnyal jóval elégedettebb lennék a teljesítményével, ami megjegyzem nem olyan rossz egyes címekben, mint sokan hiszik a másik oldalon.
A tuninghoz szükséges hűtőt nem tudom beszerzem e, több, mint kétséges, azért a +10-15%-ért nem akarok költeni rá, főleg, hogy jön az új széria.
-
Sikerült belőni a kártyát, 100%-ig stabilra:
A terhelt feszültség 1.03V körül foglal helyet, a gyári 1.15 helyett.
A ventilátor nem konstans 100% -n pörög, a gépház ventilátorjai ismét alacsony fordulaton.
Így csak a legnagyobb kánikulában látok esélyt a 94 fokra, de reméljük olyan nem lesz, bár nem igazán tudok ezen felül mit kezdeni vele.
Összességében 10-15 fokot sikerült lecsípnem a GPU-ról házhűtéstől függően, persze a fix órajel nem a legjobb dolog, de ha így lehet hozni a stabil órajelet és kisebb hőtermelést, akkor csak ez a lehetőség van számomra.
A memória is 1600-n pörög már, mivel nincsenek váltakozások, így nincs ellene a tuningnak /antituningnak sem a rendszer, de a Frostbite Engine-n kívül más nem akar profitálni a +100GB/s sávszélből, persze emellé ez a GPU így 1GHz-n elég sovány, de az 1100-t csak 1.25V-n viszi, az meg hűthetetlen itt.
Még mindig tartom, hogy nem ajánlom ezt a hűtést, nagyon a határon jár és semmi GPU tuningot nem hagy az embernek, csak ha nagyon (nagyon) jól szellőző a háza és egy hűvösebb mag kerül a kártyára.
-
Holnap jelentkezem az alulfeszelős, PT1 biosos eredményekkel, ehhez sajna idő kell, de nem tűnik reménytelennek.
-
A fix fesz, fix órajellel jár, így fogyasztás szempontjából nem feltétlenül kifizetődő, függetlenül attól, hogy alig vihető át "komolyabb" összegre ez az érték.
A Trixx-s felhívásod jogos, 5 hónapos verziót használtam, ott nem volt mínusz érték, az újban van, na akkor újra nekifutok.
-
Körülnéztem a neten és rengetegen írták ezt ezzel a típussal, hogy igen, sajnos ilyen.
Próbáltam konstans feszes Bios-t, de ott alapból magasabb az alap /tuning Rom/, így hiába húztam -100mV-ra, még mindig magasabb volt, mint az aktuális.
Próbáltam kiakasztott órajellel, de érthetetlen okból, akkor szintén megküldte 1.25V-tal a gyári 1.15 helyett és a -100mV hozta csak a gyári értéket, miközben így alapon egészen 1.05V-ig lemehetnék, de a fent említett magasabb alap miatt nem tudok, pedig úgy minden bizonnyal lehetne variálni a hőfokokkal, de -100-ig lehet ugye Afterrel, azzal meg nem volt kedvem már szórakozni, hogy engedje a -200-t.Körbejártam a témát, de csak 1 effektív megoldás létezik, a hűtő cseréje, az meg túl drága művelet.
-
Feladtam az arra vonatkozó terveim, hogy tartsa a stabil órajelet a kártya. Egyszerűen nem képes rá, csak ha nem fűtök be és maxon pörgetem a ház összes ventilátorát / 1300-1800 RPM /
Ha befűtök, már úgysem, szóval ez az opció sem oldja meg a gondot.Átlagban 990 körül van az órajel, nyáron ez persze lesz szerintem 950 is, az alulfeszelős téma meggyőző, de sajnos a kártya feketét dob, ha úgy van kedve, mert nem képes stabilan működni alulfeszelve.
Felraktam cserére a kártyát, nem idegesítem már magam ezzel az ugrálgatós dologgal, ha itt marad, tőlem legyen, de felháborítónak tartom, hogy nem képes még a gyári értékeket sem stabilan hozni max ventilátorok mellett 22 fokos szobában, attól függetlenül, hogy így van megcsinálva a GPU...
Ez a kép fél óra 3200x1800-s Survarium után készült.
-
válasz
m0h0senator #26118 üzenetére
Az biztos, hogy durván fűt, még nem tudom mit alkotok vele, de ezt így nem igazán szeretném használni, hogy félnem kell alapon is, hogy mikor éri el a 94 fokot
-
válasz
m0h0senator #26115 üzenetére
Micsoda értékek, én még az 1050-t sem tudom hűteni, ha megy a fűtés
-
A fekete keretre megoldás VSR mellett:
Az asztalt be kell lőni arra a felbontásra, majd manuálisan 100%-ra húzni a képméretet. Utána már jó lesz ez is.
-
-
válasz
daneeeeee #26036 üzenetére
Project Cars /beta/ - tudom, hogy várjuk a driver-t a végleges verzióhoz, de addig nem tudom "látványos" grafika mellett hozni a 60-t.
The Crew - 4x MSAA mellett, ahol a 780Ti csak erdőben esett le 53fps-re, itt 40 körüli az érték, tehát be kellett áldoznom az egészet FXAA-ra /nem szeretem igazán/, de így meg egy 40k-s használt kari is viszi stabil 60nal
Masszív kártya amúgy, meg tetszetős a dizájn, de a borda elég spórolós, ami teljesen ellehetetleníti a tuningot.
-
válasz
Milka 78 #26005 üzenetére
A probléma a következő volt: Az egyik fenti ventilátor kábele megtört és csak néha forgott /persze akkor mindig jó volt, mikor a gépházba néztem, de sikerült elkapni egy gyenge pillanatában/
Kicseréltem egy komolyabb teljesítményűre és megoldódott a probléma.
Ettől függetlenül valóban kegyetlen amit leművel alapfeszen, feszt emelni meg aztán esélytelen a kártya 24/7-re.
Úgy váltottam 290-re, hogy az elvárásom annyi volt, hogy élsimítást rakhassak + közel maxon legyek, ezt hozza is. Ha a várt játékaimba nem rondít bele az AMD az optimalizálás hiányával, akkor megtűröm, de való igaz, hogy a 780Ti-vel jóval pozitívabb élményeim voltak, egyszerűen azért, mert minden úgy ment, ahogy annak kellett, ezen az oldalon pedig jelenleg 2 autós játékom is vegetál és a Watch Dogs is haldoklik a Keplerhez képest.Csak a GTA 5 menjen szépen szvsz, más a kövi hónapokban nem érdekel úgysem.
AMD-nek is vannak pozitívumai, például a képminősége, de ezzel nem szeretnék vitát indítani, HSM-n kívül más nem szokta ezt a témát terjeszteni, de ha ő is megteszi, akkor durva háborúk mennek, úgyhogy határolódjunk el ettől, csak megjegyeztem, hogy ez nálam sokat nyom mindig, mikor visszatérek zöldről
-
-
Kérdés:
FC4 olyannyira fűt, hogy a kari a alapon is eléri a 94 fokot és ott tudjuk mi van, mindezt 100% ventilátor mellett. Már újrapasztáztam és nyitottam a gépház oldalát.
Nem tudom elhinni, hogy ennyire Useless legyen valami. Ennek így kell működnie? Felcsavarok minden házventit maxra, megnézem úgy, de ez borzalmas így.
-
VSR 3200X1800 alatt hogyan lehetne eltűntetni a fekete keretet? Akármit próbáltam nem akar, miközben tegnap még nem volt keret és semmit nem állítottam...
-
Érdekesség:
Azért esik le az fps jóval a 780Ti alá Watch Dogs-ban, mert a GPU kihasználtság akár 70%-ra bezuhan, ami azért fura, mert az 1200-ra felhúzott teljes értékű GK110-t végig 100%-n tudta tartani a processzor, míg itt akár 70%-ra esik, a processzor órajelének drasztikus emelése / 4800MHz/ is alig hoz +1-2fps-t.
Nem ugyanúgy kezeli a 2 gyártó VGA drivere a processzort vagy false értéket kapok az általánosságban használt GPU kihasználtságról? Ha hozzátesszük azt a +25-30% minimum fps-t, akkor kijönne egy 45-50fps-s minimum, azaz majdnem a 780 értéke.
-
Alapfeszen a tuti stabil vége az 1050-s GPU lett (gyári +20MHz
)
Így max 79 fokos a GPU több óra után is. Majd még próbálgatom feldobni a hűtési teljesítményt, de ez a borda nagyon kevés erre a GPU-ra. 60%-s venti mellett csak 1-2 fokkal melegebb a GPU, mint 100%-n.
-
-
Leteszteltem az alap vs húzott memóriát: a VRM-k 2-2 fokkal voltak melegebbek, a GPU 1 fokkal. Nem befolyásolja /sajna/ olyan mértékben, hogy ez releváns legyen.
Egyelőre úgy néz ki, hogy alapfeszen /+50mV-hoz képest/ lehoztam a GPU-ról 8-10 fokot és csak 25 MHz-be került. Csak azért sokszor 25 sokra megy
Van itthon egy kompakt pumpám és radim, de gányolni azért az esetleges +150 MHz-ért nem hiszem, hogy megéri, aztán lehet elborul valamikor az agyam
-
válasz
ricshard444 #25830 üzenetére
*Survarium, csak sikerült elírnom
-
-
válasz
odorgg #25822 üzenetére
Kicsit befűtöttem, hogy lássam egy melegebb időben mire megy a hűtés. Úgy fél óra után:
Semmi jóra szvsz...
Belőttem egy módosított ventit neki /80 foktól 100%-n pörögjön/, de így is táncol 91 fok környékén és még hol van a nyár ehhez képest. Pedig csak +50mV és 1100MHz. Levett oldallappal is 90 fok az alap.
Úgy vettem észre, hogy ugrál az órajel, hogy kicsit kicsiket akadt a játék, pedig "csak" 50MHz-t ugrált lefelé. Ezt a felállás azért erősnek érzem. Majd megnézem mit megy alapfeszen, mert csak úgy tudom használni rendesen
-
válasz
ricshard444 #25820 üzenetére
Játék alatt szuperül fut még 1650-n is, de 2D alatt bevágja néha a BS-t, úgyhogy marad a Gaming bios, eléggé korlátolt, de legalább...van
-
-
-
Az normális, hogy 1200-n elszáll 1 sec alatt még a max +200mV ellenére is?
-
-
A textúrák ugyanúgy High-n voltak, de feltéve Ultra-ra sem változik semmi. Ami dícsérendő megjegyzem, mert mikor utoljára játszottam AMD-n vele, akkor szétlaggolta magát, ha Ultra-ra tettem.
Egy fokkal jobb Nvidia-n, de ott 780Ti-vel még mindig aktuális a probléma /talán 3 vs 4GB/, most pedig nincsenek nagy laggok, csak hullámzó fps, de ez anno is megvolt a pirosakkal. -
Amivel játszok és biztosra tudom mondani az az, hogy a Watch Dogs jóval kiegyensúlyozotlanabbul fut, mint GK110-zel. SMAA mellett játszottam és nagyon ritka volt, hogy beesett 52-53fps-re, itt sajna ez a szám 31-2 is lehet akár. Az ilyen dolgok miatt húz valaki a zöld oldal fele, mert ez régebben is tapasztalható volt más címekben, nem feltétlenül ilyen drasztikus mértékben.
Rajta van a grafikai tuning mod, anélkül +10fps biztos meglenne
-
-
válasz
lowzor #25805 üzenetére
Azt kétlem, hogy vinné a hűtője ilyen terhelés alatt, ebben a házban /nem, még mindig nem ajánlom a Zalman Z11-t
/
Itt egy The Crew 3200x1800 /4x MSAA + Max részletességes GPU-Z, a 780Ti-t is ez fűtötte fel a legjobban minden közül:
A fesz 1.15V körül alakul átlagosan, Asic 76.5%, 1150MHz-hez +150mV
Így max venti mellett van hangja, de nem az a bántó tónus.
-
válasz
GeneraL_XTX #25801 üzenetére
Mennie kellett, mert másra kellett a pénz.
Egyébként imádtam, nagyon masszív kártya volt teljesítményileg és fizikailag is /ref/
No, Gaming 290X:
1150 a GPU, míg 1400 a memória stabil vége. Ez elég átlagoska, de sajnos ez van. 1100-s órajelhez is kellett +50mV, ennyin megy most.
Hangra bőven jónak érzem, a hőfokok rendben vannak. Teljesítményre is elégedett leszek vele szerintem, a tesztben majd látni lehet számosítva is a 780-hoz képest.
Ui.: Egyelőre semmi kék (kopp-kopp)
-
Megjött az X-s Gaming-m, lassan írni fogok, most dobom be.
-
-
-
válasz
GeneraL_XTX #25749 üzenetére
Ha valaminek az "előzetes" / kipróbálható verziója majd 3 (?) éve fut, nekem az eléggé releváns kategóriát képviseli. Oké, hogy a rendes start májusban lesz, de ettől függetlenül nem kéne magasról leejteni a Beta verzióját sem. Jókor puffogok én is /
/, de remélem dobnak ki hozzá valami drivert, mert zölddel jelenleg 2-3x több fps van.
-Solt-: Még nem próbáltam a megjelenése óta AMD-vel, de ránézek arra is
-
Lehet tudni valamit arról, hogy az AMD mikor kíván foglalkozni a Project Cars-szal? Látom durván rossz teljesítményt mutatnak fel még mindig benne.
-
-
-
Mar biztos a latogatasom egy 290X Twin FrozR szemelyeben. A piac kicsit leult, de remelem tobb sikerem lesz vele, mint az elozo karival, az idok folyaman felszedtem meg par esetleges trukkot, ha nem lenne szerencsem.
Azert tenylegesen remelem bevalik.
Koszi egyebkent a kommenteket!
-
-
Sanszos, hogy rápróbálok mégegy 290-re, utoljára.
A kérdés: Tri-X vagy AC Hybrid hűtéses?
Utóbbiról a gari elszállt, mert el lett adva a gyári róla. Elöbbin vagy 1 év van még, viszont az megeszi a kis házam hűtését.
Könnyen benne van, hogy gyorsan megy tovább, mert legutóbb nem szerette a gép és lehet most sem fogja.
Amennyi infót összeszedtem az AC hűtéséről, az nem valami jó eredményeket produkált kompakthoz képest.
Várnék pár érvet/ellenérvet, hogy könnyebb legyen a döntés.
-
-
Valley-ba a jelenlegi 1 GPU-s kártyák mellett csak egy nagyon gyér AMD proci szólna bele Extreme HD-nál. 2 GPU mellett van CPU limit, nem tudom, hogy honnan jön ez a CPU limit téma, de hónapok óta megint ez megy, pedig nincs alapja tudtommal, csak CF mellett.
-
-
Végülis kipróbáltátok a fix órajeleket?
-
válasz
kulcsarbence #22773 üzenetére
Sajnos tudom, én még úgy 55% körül húztam meg a kibírható határt, úgy stabilan tartotta az 1 GHz-t.
-
válasz
kulcsarbence #22771 üzenetére
Mindenki máshogy használja, így a táblázatoknak nem sok értelme lenne, hacsak nem lenne olyan ember, aki azonos terheléssel, azonos körülmények között tesztelné évekig ezeket a cuccokat.
Amúgy a ref hűtés nagyon jó, szépen hűti az alkatrészeket, csak a GPU megy fel alapon 90 fölé, azt is lehozhatod kicsit, de akkor menni fog a porszívó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Hobby elektronika
- World of Tanks - MMO
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.