- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
korion
senior tag
válasz
DroiDMester #24792 üzenetére
Nálam eme eredmények lettek
aztán egy kis tuning
min.fps kevesebb lett!
-
zovifapp111
senior tag
válasz
DroiDMester #24792 üzenetére
Nem rossz
nálam egy kör után vannak ilyen értékek,aztán szép lassan emelkedik.Holnap az-az ma megnézem a VRM bordát,hogy felfekszik-e rendesen és minden ok-e.Ventiket átalakítóval kötötted rá,vagy barkácsmegoldás?Nekem manuálisan van szabályozva,vagyis alapon nagyon lassan pörögnek,szerintem ezért is magasak a hőfokok,viszont így semmit se lehet hallani.Ha feltekerem akkor azért sustorognak.Ez most amolyan főpróba volt,szinte egész nap ment a gép,hogy átmelegedjen az egész és lássam mennyi a legmagasabb hőfok
-
zovifapp111
senior tag
válasz
DroiDMester #24787 üzenetére
1100@1250 és nincs rajta plusz fesz.Nálad mit jelent a retek venti?Biztos valami nem stimmel,úgyhogy bocs a rossz reklámért
Szerintem a házban nem szellőzik rendesen a kártya pedig tök hideg a teteje
Rakhatnál fel Te is egy Heaven-t csakhogy lássuk a hőmérséklet különbséget. -
noby
aktív tag
válasz
DroiDMester #24787 üzenetére
Én is morpheust akarok venni ne keserìts el ezek a hőfokok rosszak?60fokon van a vga ez rossz akkor nàlad menyire hűti le?de gondolom hàz fügvénye is....
-
kona005
senior tag
válasz
DroiDMester #24733 üzenetére
Nekem egy XFX R9 290 ref alapfesszel elmegy 1100-at, lefutott a Heaven is többször, néha elvág és BS van majd arra hivatkozik hogy unstable power supply unit, ami igaz is lehet mert egy FSP500-60GHN tép hajtja ami igen igen csak határ eset... Kéne egy másik táp... Ja és ha memhez nyúlok alapból BS van
Kinek mennyi az ASIC quality-ja? Nekem 76.1% az jónak számít?
-
zovifapp111
senior tag
válasz
DroiDMester #24733 üzenetére
+1
Hát igen...tuning terén nem egy 7900-as széria
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
DroiDMester #24435 üzenetére
Így van. Múlt év júliusban sajnos még nem volt morpheus, fúrni faragni nem akartam maradt ez,mivel egy csendes megoldást kerestem ami sikerült is. Ennek a hűtésnek a ventije még 100% fordulaton is hangtalan.A hőfokok pedig 3 órányi bf után is kb így alakulnak.
-
VGYke
addikt
válasz
DroiDMester #23987 üzenetére
Ismét köszönöm! Egy haszna volt hogy kibontottam a gépet és megnéztem (lefényképeztem) a VGA-t, vaksin keresve a kapcsolót (mivel nem én szereltem be): rögtön feltűnt, hogy a kép szerinti:
területen nem lett eltávolítva a védő-takaró fólia.
Heuréka- gondoltam, megtaláltam a VRAM túlzott (Furmark=92fok) melegedésének okát!
De tévedtem. Még nem hasonlítgattam össze a fólia előtti-utáni teszteket, ezt majd egy excelben később, de szerintem alig változott...
Pl. fólia eltávolítás után:
FurMark beállítás:
GPU Stress Test indítás után: -
VGYke
addikt
válasz
DroiDMester #23985 üzenetére
Joshi, DroiDMester, köszönöm
! Elérkezett az ideje a szemüveg cserének. Ezek szerint ez most performance állapotban van?
-
Habugi
addikt
válasz
DroiDMester #23926 üzenetére
Yháj..!
Ugye ez "Ő", ugye-e hogy ugye ez Ő?!
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #23757 üzenetére
Performance BIOS-on van, mióta megvettem és így is halk. Szinte ugyanolyan halk performance BIOS-al, mint Silent-el.
Nem egy user írta, hogy hangos, hanem rengeteg. Plusz a tesztek is írják.
Ha belegondolsz, a 3 kis venti magas fordulaton hogy a viharba ne lenne hangos?A Hynix meg jobban melegszik és kevesebb hőt bír, mint az Elpida, ezt nyugodtan fogadd el.
Nézd csak meg a gyártók oldalán, hogy a Hynix-nál 85 fok van írva max hőmérsékletnek, az Elpidánál pedig 95 fok.
BS amúgy főleg csak ref nyákos kártyáknál fordult elő, mint pl az imádott Sapphire-odAmúgy ha visszaolvasol, többször is leírtam, hogy jobb a Tri-X hűtése, szóval nem értem mit problémázol.
De azt is, hogy nekem nem érné meg bevállalni a 2 év garit, meg a rezonálásra hajlamos burkolatot, hogy adhassak +25-30mV-ot a kártyának 24/7-re. -
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #23754 üzenetére
"Egyébként a Giga WF3.asa is sokkal jobb mint a DC2.esed!"
Hát ez jó
Miért jobb, mert hangosabb? Vagy mert olyan agyon spórolt a kivitelezése, hogy a kezedbe fogod és majdnem szétesik?
Áruld már el nekem, hogy miért kéne az Asus-on a memóriát lehűteni, ha egyszer Elpida van rajta, másszor pedig alacsony órajelen jár.
A gigán megértem, hogy a Hynix-et le kell, mert melegszik, meg 85 fokon már elkezd össze-vissza szemetelni.
A VRM hűtés tényleg lehetne jobb az Asus-on, de házilag 1 perc alatt meglehet oldani. Ha nem oldod meg, akkor is gond és hiba nélkül működik.
Plusz inkább legyen magassabb a VRM hőmérséklet, azt legalább nem hallom, minthogy egy porszívó legyen rajta, mint a Gigán."A DC2 -n is ugyan úgy tud rezonálni a burkolat ahogy a TriX -en is, ez nem attól függ miből van, és milyen a burkolat a hűtésen!"
Én fémet (ráadásul ilyen vastagot) soha nem láttam még rezonálni VGA-n, ezt csak te szoktad szajkózni.
Vagy támaszd alá videóval. -
TTomax
félisten
válasz
DroiDMester #23564 üzenetére
Ahh inkább visszatöröltem,neked biztos nem járt lightning a kezedben,max becsomagolva...
-
daveoff
veterán
válasz
Oké mester, akkor a Sapphire Vapor-X egy prémium termék...........
-
Tomdriver
őstag
válasz
Akkor ha Lightning nem prémium kategória, a Vapor mitől az?
Mert akkor az sem az, mivel semmivel nem több.Ezek szerint AMD-hez nem találunk prémium kategóriás kátyát, el is adom az enyém a francba, pedig azért vettem, mert azt hittem hogy...
Ugyan már... -
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #23556 üzenetére
79XX Lightning azért más kategória volt a 2 slotos hűtésével, meg a kopasz Hynix memóriájával.
-
Pardise
senior tag
válasz
DroiDMester #23174 üzenetére
Mi a program neve, ami így kiírja az adatokat? Köszönöm!
-
eastone1
senior tag
válasz
Hűű.. Akkor ez még jobb mint a vapor trix hűtés. Szuper.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Ez komoly nagyon, de ha már ennyit ráköltenék akkor inkább cserélek GTX 970-re, úgy néz ki Giga g1-re
-
Asbee
veterán
válasz
DroiDMester #23123 üzenetére
MSI-ben mindig is volt kis változtatás. Közvetlenül megjelenés után, jött egy kis változtatás, a kondik magasabban vannak mint a refen és a sima FC blokk nem ment rá. Azt utána jött ez. EK oldalán szoktam ezeket az infókat levadászni, meg a cooling configuratorukat érdemes megnézni.
V803-841R- ref
V308-014- nem ref
V308-036R- nem re
V308-001R- magasabb kondi csak EK 2.0 blokkEz mind 290x lightning nélkül
-
Asbee
veterán
válasz
DroiDMester #23119 üzenetére
A V308-014 nem ref nyákos, de a morpheus szinte biztos, hogy felmegy rá mert csak pár kondi van más helyen.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
DroiDMester #23119 üzenetére
Nah frankó. Tehat amit linkeltél Scythe hűtőt abból 2-vel is bőven halk lenne? A masik verzió h cserélek GTX 970-re.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
DroiDMester #23116 üzenetére
Kb már csak az a kérdés, h ref nyákja van-e az MSI Gaming 290-nek
Tehát, h rábírom-e szerelni a kártyára
-
Scholes9
nagyúr
válasz
DroiDMester #22901 üzenetére
Értem. Halksagban nem lenne különbség az Hybrid 2-hoz képest?
-
Scholes9
nagyúr
válasz
DroiDMester #22867 üzenetére
Hangkartyat kieszedtem javult valamelyest. A mugen marad valamivel a procit is le kell hűteni...lehet inkabb eladom és nem lesz gondom...
-
N.Ferry
senior tag
válasz
DroiDMester #22809 üzenetére
Bocsi nem láttam , nem nézek be mindig ide, csak időközönként hogy van e valami újdonság.
Köszi az infókat!
-
N.Ferry
senior tag
válasz
DroiDMester #22748 üzenetére
Na ez nekem új!
Van esetleg valami előtte-utána hőfokos teszted?
Mondjuk mindenképp kipróbálom az tuti! -
válasz
DroiDMester #22748 üzenetére
Igen így jól néz ki, hány cm-es a venti? Hol vettél hozzá gumit? Jól látom, hogy nincs rögzítve semmihez a venti (csak úgy tűnik)?
-
Habugi
addikt
válasz
DroiDMester #22631 üzenetére
Részemről Crysis 3 WTTJ mapja annak is a második fele/része, mint mindenes teszt környezet..
Szvsz az FC4 ugyan nem rossz VGA tunning tesztre, de a Metro LL / Redux SSAA-val még mindig visz mindent mint a piros ász.., főleg ha fűtésről van szó..!
-
zimi1991
aktív tag
válasz
DroiDMester #22442 üzenetére
Ugyan ez votl amikor én felraktam a morpheusomról a képet akkor egy peter hűtősnek pilledt el a szája
noctua nh-d14-et cseréltem raijintek nemesisre és nem kicsit hozott változás
Hiába nem minden a pénz... -
Milka 78
nagyúr
válasz
Nem pilled a szám,nem versenyezni akartam.Te vettled személyes sértésnek a kérdésemet.
Ez egy nagyon jó kis hűltő,gralt hozzá!Mondjuk +75mv-vel ezt én is röhögve hozom...de mint mondtam nem ezen volt a hangsúly.
Ellenbe ezt a 3570k alpafesz témát hidd el benézed (vagy az Intel előkaparta az enyémnél is trébb procijait).1.1800v az átlagos alapfesz.Van ettől kicsivel kevesebb és van kicsivel több,de nem bődületes 1.350v .Ekkora feszt már brutális hűteni,de nyugodtan kérdezz be a topickjába.
Ja és 290x-em van,ref nyákkal.Snip3r_HUN : Max kivágom a hóra ha kondezcsíkot húz
sixpak
sinálj egy előtte utánna tesztet,kíváncsi vagyok mit hoz a csere
-
HSM
félisten
válasz
Igen, főleg mivel neked valójában 290X GPU-d van, ami alapból jóval szigorúbban válogatott jobb képességű csip, szóva nem csoda, hogy nem rúgtam melletted labdába. Pedig az enyém se volt rosszabb, mint egy átlagos 290.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
DroiDMester #22434 üzenetére
Nálam is pont így van
Ha jól látom ez alapfeszes eredmény?Na akkor próba képpen adj neki +130mv-t ami durván 1.290v (1.320v-s csúcsokkal)folyamatos fesz és tolj neki egy 20 perces Heavent,vagy akár jó az FC4-is.Kíváncsi vagyok hol helyeszkedik el az a hűtés. -
válasz
DroiDMester #22367 üzenetére
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Ha jól látom ez alapfeszes eredmény?Na akkor próba képpen adj neki +130mv-t ami durván 1.290v (1.320v-s csúcsokkal)folyamatos fesz és tolj neki egy 20 perces Heavent.Kíváncsi vagyok hol helyeszkedik el az a hűtés.
-
zimi1991
aktív tag
válasz
DroiDMester #22391 üzenetére
Nah ez jó ilyent már kerestem...
Aki akar venni az szóljon, mert januárban rendelek... -
eszakas
őstag
válasz
DroiDMester #22391 üzenetére
"Y" kábelt a házventikhez adnak, az nem gond ami nagyobb gond az a VGA átalakító, nekem a Gigabyte 7970-el volt gondom amit a H100i procihűtővel oldottam meg de mert nem tudtam 3to4 pines VGA átalakítót szerezni.
-
zimi1991
aktív tag
válasz
DroiDMester #22388 üzenetére
Ez nagyon tetszik.
Segítenél hol lehetne ilyen kis átalakítót venni?
Vagy milyen néven keressem? -
zimi1991
aktív tag
válasz
DroiDMester #22385 üzenetére
Hogy tudtad bekötni a vgára a ventiket?
-
zimi1991
aktív tag
válasz
Nekem is ilyen van!
Jó választás volt csak én nem figyeltem és nem tudtam, hogy nem adnak ventit hozzá...
Ezek a noisblockerek mennyire hangosak?Mit kentél alá? -
fatal1ty1984
őstag
válasz
szép höfokok
-
Szinyák
őstag
válasz
DroiDMester #21778 üzenetére
Hi ,
A jobb felső sarokban lévő infók milyen progival van csinálva ?
Előre is köszi.Üdv,
Szinyák -
Laja333
őstag
válasz
DroiDMester #21778 üzenetére
Szép dolog a hit. Akkor haszáld egészséggel. Én meg ülök itt a gép előtt és nem értem miért jobb az fpsem mint az i5-é.
Te sem tudod mire képes egy fx. Ugye? Silly boy!
-
válasz
DroiDMester #21290 üzenetére
Igen ezen én is gondolkoztam. Elindulni biztos elfog a gép, de hosszú távon lehet, hogy egy minőségibb táp csere nem ártana. 20-25K már tud venni jó tápot. Használtan meg ennél olcsóbban is.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
DroiDMester #21112 üzenetére
Az Smaa vagy az ssbc maszatol így?
-
Televan74
nagyúr
válasz
DroiDMester #20960 üzenetére
Nem rossz. Ezt két képet lehet látni máshol is.Kérdéses az ár és a megjelenési dátum.
-
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester #20960 üzenetére
Láttam már, ez eddig nagyon jónak tűnik!
-
ffodi
veterán
válasz
DroiDMester #20891 üzenetére
Érdekes, én nem vettem észre különbséget a 290x után képminőségben..... Mosottabb már az asztal is, WTF??
És igen nem fostalicska TN előtt ülök, hanem tisztességes wide gamutos IPS-ek előtt 2560x1600-as felbontás mellett (természetesen kalibrálva).
HSM:
Lehet mindig felhozni olyan dolgokat, hogy "hát igen ezt is tudja, meg azt is tudja a kártya, de ma még nem használjuk ki".......
Én a jelenben élek, most kell a nagyobb teljesítmény és a rendes driver támogatás, nem fél év múlva. Ha most x jobb, mint y akkor x-et veszem. Ha később megfordul a dolog, akkor váltok y-ra. Lehet hogy a 290x egy fejlettebb kártya és több nyers erő lakozik benne és még sorolhatnám, de amíg ennek nincs valódi előnye, addig nincs miről beszélni szerintem. Tegyük hozzá itt semmi lehúzás és ócsárolás nincs a 290-es széria irányába részemről, ezek szimplán tapasztalatok és tények.
Aztán ha a jövőben lesznek nagy előrelépések AMD-nél, akkor minden másra itt a
Mastercardszekrényemben még a 290x. -
MPowerPH
félisten
válasz
Az lehet, hogy Te elvagy, en viszont nem. A kavarol meg annyit, hogy game-k kozben eszre sem veszed, miutan hozzaszoktal. Nekem meg szenvedes lenne visszaternem 1 monitorra, foleg FHD felbontason. Ha azt tennem, akkor csakis 4K. De nem teszem, mert kell a 3 monitor.
HSM: Jelen allas szerint a banyaszaton kivul mi mas elonyet latod a nyers eronek? En semmit, csak azt, hogy forro, es 'lazabalja a gatyadat'.
-
válasz
Hozza kell tegyem volt szerencsem 2560-as felbontasu monitorhoz es kepminosegileg jobban bejott
Csak azt meg is kell hajtani, de meg ekkora ugrast meger, mert szuru nem kell es azert 1 csucskartyaval meg meghatjato elfogadhato szinten a kepminoseg meg erezheto... foleg neked ha ennyire latod a kulonbseget a 2 marka kozott.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
DroiDMester #20880 üzenetére
Bocs de igen nehéz elhinni, hogy a 7950-essel és a 7870-essel akármilyen proci mellé is tetted, a Far Cry 4 4x msaa-val játszhatóan megy... másoknál oc r9 290x-el is 20 fps körül megy 4xmsaa-val... még azt tán elhiszem hogy az r9 -essel valami extrém top cpu val és lappal vagy dual cpu -val kihozod a 67 fpst ultra grafikán és fullhd-ben... de az is szinte csodaszámba megy...
-
válasz
hat nekem a 7970 nel volt par problemam es sok markat hasznaltam, most volt mar 3 kul markaju 290-m de odaig nemjuottam, hogy megnezzem normal jatekok alatt mit tudnak akkor a csalodasom az amdben.. de azt is lekell szogezni, hogy ahany konfig letezik annyira kulonbozoek a tapasztalatok... bmwnek nagyon mas felbontasa es konfigja van mint neked, igy elkene fogadni, hogy lehet ebben az esetben a zoldek az o rendszerevel inkabb kompatibilisek. Az nvidia drivereivel is biztos vannak problemak, de szamomra nekem is boven kevesebb bajom volt veluk mint az amd vel... sli cf rendszert meg ossze se hasonlitanam. Bar 290 cf az elso olyan kartya amire azt kell mondjam, hogy ismerosnel nezve kellemes csalodas volt: nincs micro lag. 5970, 6990, 7990 mindel volt kompatiblitasi bajom, mikrolag.. Hiaba tobb az fps cf el egy nvidiaval szemben, jatekelmenyben tobbet ad az nvidia ezen a teren, 7990 ig bezarolag. Amugy meg ha az nvidia eszrevehetetlenul butit ugy a kepminosegen, hogy tobb fpst ad nincs driveres problema es nem veszed eszre az szerintem dicseretes. Bar allitolag az amdnek szebb a kepe, bar ezt se megcafolni se megerositeni nemtudom... egyszerre meg azonos konfig es monitor sosem volt keznel, hogy amd es nvidia kartyat egyszerre tudjam tesztelni ugyan azon beallitasokkal 1mas melett.
-
Asbee
veterán
válasz
Ennyire ne akarjuk már megmagyarázni a dolgokat. Most komolyan olyan embernek magyarázzátok ezeket a hülyeségeket, aki megjárta mindkettő nevezett kártyát és nem is elfogult hanem a tapasztalatai osztja meg? Ezután meg jön a jövő, az erősebb chip stb stb konkrétum nélküli szöveg...
(#20881) Lapajbacsi: Te milyen dual cpu-ról meg 200 ezres cpu-ról beszélsz... ?
Ha valamihez nem értünk akkor könyörgöm ne...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Akkor rakj ossze egy CF-t, meg vegy meg 2db monitort. Aztan good luck.
De ne mond, hogy nem szoltam, en szabalyosan menekulok, mar rosszul vagyok, ha a CCC-t latom. Eddig azzal szivtam, hogy miert nem akar elaludni a gep. Nem jutottam vele semmire, most meg mar nem is erdekel. 1 eve kezdodott ez, addig nekem sem volt bajom semmivel sem.
-
törölt tag
válasz
A semleges 3dmarkok? Ott vajon miért gyorsabb?
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
DroiDMester #20874 üzenetére
Ez csak akkor mehet így, ha a high end cpu-d van (valami core i7 extreme gaming kiadás és hozzá megfelelő lap, ami együtt 250 -300 ezer) illetve dual cpu-d... és windows 8.1-ed, ilyen körülmények közt persze hogy jobban megy a Far Cry 4, de nincs mindenkinek 200 e ft-ja processzorra, hanem be kell érjük 60-70 ezres cpu-kkal és inkább a vga-ra áldozunk kicsit többet, mert még mindig megússzuk olcsóbban....
-
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester #20874 üzenetére
Nem, miről beszélsz? Azért adtak ki sok drivert, mert sok új játék jelent meg, és azonnal reagáltak. Ja, és én nem is írtam, hogy gondom lett volna AMD-vel, vagy igen? Egyszerűen azt mondom, hogy NV-nél jobb a driveres háttér, és ez így is van, ez miért fáj nektek?
Pacy: players111 leírta már a választ...
-
Natrak1982
újonc
válasz
DroiDMester #20628 üzenetére
Lassan 3 éve semmi gondom vele. Meglehet nézni fórumokon hányan panaszkodtak rá.
Igaz én nem tuningolok semmit. Lehet ezért nincs is vele probléma. Este megyek a kártyáért meglátjuk..
MSI 6870 hawks-ot fogja váltani. -
HSM
félisten
válasz
Igen, jogos, sry.
-
lowzor
veterán
válasz
Nálam meg már évek óta hibátlan a Z77 Extreme 4, pedig én is féltem tőle...
Tuningolni is kiválóan lehet vele. -
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #20622 üzenetére
Most remekül leírtad, amit én is.
"Sokan nem akarnak pl. a Sandy Bridge-ekről váltani, ott pedig a legdrágább lap is csak 2.0-ás."
Tehát átfogalmazva, bármilyen lapba téve a SB procit, csak 2.0 lesz, pontosan azért, amit leírtál. -
Natrak1982
újonc
válasz
DroiDMester #20613 üzenetére
Majd este kiderül.. Azért nem nevezném "gagyi" kategóriának ezt a lapot.
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #20622 üzenetére
Igen, nálam is ment a VGA 3.0-ban P67-es lapban, mikor 3570K-t raktam bele. Csak a procitól függ.
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #20617 üzenetére
Sokan nem akarnak pl. a Sandy Bridge-ekről váltani, ott pedig a legdrágább lap is csak 2.0-ás.
-
GAbre
veterán
válasz
Egyetértek.
Csak annyival vitatnám,h lehet nem ratyi 15-e-es lapja van szerintem általában akinek ilyet vesz.Bár nekem is 20-25e-es lapom van.
De inkább a tápspórolások miatt jöhetnek elő a gondok,mint az olcsó lapoknál.Szerintem legalábbis. -
HSM
félisten
válasz
Egy hatalmas előnye azért van. Ha valamiért több eszközt használnál, pl. CF, akkor az olcsó, 8X/8X-osra váltó lapokkal se lesz lassú a rendszer, mint pl. az összes s1155/1150 Intel.
-
válasz
De amd konfignal a 2.0 eseten fagy a ref 290, ez eddig a kovetkeztetes.
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #19922 üzenetére
Egy szavad nem lehet, kitűnő példány jutott neked, nem is drágán. Amúgy maximálisan egyetértek.
(#19923) deadwing: Monitor még nem kapható, múlt hónapban készültek el a vezérlők, és 2015 első negyedévre vannak ígérve a monitorok vele.
Szerencsére végre nem lesz értelme mesterségesen 60hz-re butítani a cuccokat, szóval én úgy gondolom, jócskán lesz fejlődés. Már a mai jobb Dell IPS-ek is tudnak hekkelve 72-80hz-et.
-
Asbee
veterán
válasz
DroiDMester #19298 üzenetére
Lehet, hogy jól teljesít, de a 3000 rpm-nek tudom milyen hangja van. Köszi de még egyszer inkább nem. Ez sniper elite 3 alatt felmenne 70-75%-ra venti fordulatban. És amit HSM is írt régen 290x-en még jobb a helyzet. Egy magas szivárgású 290-en még jobban melegszik.
-
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester #19298 üzenetére
Ha végigolvasod a topikot igenis általános probléma a melegedés, az hogy nálad nem melegszik ez tök jó, de a lényegen nem változtat.
Nálad a 79xx is 50 fok körül volt, miközben mindenki másnál 70 volt...
-
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #18627 üzenetére
Teljesen mindegy mennyiért vetted. PH tesztelők is ezzel a Voltcraft Energy Check-kel mérnek. És nem csak ők, de sokan mások is, és akivel beszéltem róla, mindenki elismerte hogy jó cucc. Nem csak az a jó cucc ami drága. Persze lehet venni drágán is.
Remélem nem azt akartad ezzel hangsúlyozni, hogy amivel mértem az xar, mert nem 65k volt.Autóban is lehet venni 300 millióért Bugatti Veyron-t, és lehet venni a tizedéért Nissan GTR-t, ami menetteljesítményben hozza a Veyron által közzétett gyorsulást. Mindenben nem összehasonlítható, de a legtöbb prémium kategóriás sport autóval bármiben (Lambo,Ferrari, Porsche), és fele annyiba kerül, vagy jobb esetben harmada a menők árképzésének. Remélem értetted a párhuzamot.
-
válasz
DroiDMester #18698 üzenetére
Igazad van, csak BMW001 kolléga volt kíváncsi a hőfokokra az új hűtéssel...változatlanul állítom, hogy egy furmark, kombustor 5-10 perc alatt megmutatja a maximális hőfokokat.Tény, hogy játékok közben nem kap ilyen terhelést a kártya, de kiderül, hogy mire elég a hűtés...
Igaz nekem csak "játék víz" van a kártyámon, de engem is érdekelt, hogy mit bír..
-
Joshi
titán
válasz
DroiDMester #18698 üzenetére
Én könnyen vagyok mert vízhűtésem van és a hőfokok vga oldalról nem vészesek még a Furmark-al sem(max50-60 C°). A Haswell topikban is a hőfok a legfontosabb kérdés de olyan szinten IBT-zik mindenki mintha a hétköznapokban ez olyan általános dolog lenne.
Most teszteltem a procimat és ott már a határon táncolok de ki kell tesztelni a rendszert mese nincs.
-
Sogron
tag
válasz
DroiDMester #18620 üzenetére
Üdv!
BF3 1080p -nél kicsit sántának tűnik az eredmény... -
zaja8
aktív tag
válasz
Nem akartam felháborodást kelteni, nem azért írtam 5-10%-ot hogy az Ivy-t lenézzem elnézést.
(#18619) HSM: Jól látom az előző hsz-be limkelt tesztben, hogy egy Gtx 980-at is kihajt egy 3570k?
Magyarul a Haswell mellé gondolkodhatok akár egy olyan kártyába is? -
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #18624 üzenetére
Nem láttam a típus megjelölést, ezért kérdeztem 1 vagy 2 ágas.
Na majd akkor dobok neked fogy mérő által mért adatot (Voltcraft Energy Check)... -
deadwing
addikt
válasz
Persze, egy 1 kártyás test setupban mérve, ami egy 7970...
Nálam még a HT ON/OFF között is van különbség, nemhogy másik procival. Főleg a min fps-ben.
Továbbá multis játékos teszt kellene. Azoknál ugyanis keményebben van cibálva a cpu. Sokkal.Viszont igaz az is, hogy szintetikus tesztekben jóval nagyobb a különbség, mint játékok alatt.
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #18166 üzenetére
Igen PC-s dolgok miatt lenne a vétel. De most a Msi Gaming 290-s van Első helyre hozva. Ami remélem már jövő héten meglesz. De terbe van egy Rave3, és egy Dell moncsi is, és sajna lassan a kocsi is műszaki lesz. És a kutyámnak egy verseny hámot is szeretnék venni.
-
Maotun
őstag
válasz
DroiDMester #18069 üzenetére
már elnézést kértem
-
Maotun
őstag
válasz
DroiDMester #18065 üzenetére
"sz@r az MSI hűtése!" Asic 76% msi 290x lightning soha nem tudtam 76c.fölé menni vele se games, se furemark fordulat is max 60% volt....ennyire sz@r a msi
-
Ghoula
senior tag
válasz
DroiDMester #17950 üzenetére
Olvasd már vissza, amiket írtam a 290x DC2-ről...
Alapon simán viszi az 1100at, de persze ez nem azon múlik, hogy Asus, vagy sem.... -
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17950 üzenetére
Sosem fog nálam menni alapfeszen.
Az MSI 290 1070Mhz ment +100 mV-tal. Ennél csak jobb lehet.
Már csak azért is mert +6k-t kell rádobnom.
De majd holnap kiderül. -
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17945 üzenetére
Léggel 1170-ig jutottak az Asussal, a Tri-X OC-vel meg 1200Mhz-ig. Na bumm. Ennyivel többet nekem nem ér a Sapphire. De ne menjen ennyit, csak 1120-1130...Már ezzel is elégedett leszek. Memóriában sem volt akkora különbség, ahhoz képest hogy az Asus-on nincs rendesen hűtve. Azt hiszem 5700 vs 5500.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17888 üzenetére
Várhatod.
PC Land-nak adtam még egy esélyt. Egyszer mindenki hibázhat elvén. De a mostani sztori is megy a blogomba.
Külön futárral hozatták aminek a díja 2500ft, hogy megérkezzen 12.30-ig bezárólag. Oda is értem, majd amikor kihozták a kártyát, látom a cimke amivel le van ragasztva, elvált az egyik oldalról. Mondom nekik, hé hé ez a kártya már bontva volt. Ők erre, ááá biztos nem, nagykerből jött. Kibontottam, az antisztatikus zacsi is nyitva, és a kártya hátoldalán látszott hogy ez a kártya biza volt már gépben. Nem volt poros, de az alkatrészek mellett szorosan látszott hogy ez nem új.
Persze nem vettem át, és eljöttem. Ez volt a 2. hogy inkorrektek voltak. 3. szitu nem lesz.
Eleve ott kellett volna maradnom, jegyzőkönyv, odahívni azonnal egy fogyasztóvédelmis embert, és rájuk húzni a "vizes lepedőt", de így jobban fognak járni. Homár blogra is megírom. -
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17885 üzenetére
Minimálisan feláras lesz, mert 12.30-ra kértem a teljesítést a boltba, de így pont jó. 12h-kor eladom az enyémet, és 12.30-ra megyek a Tri-X OC-ért.
-
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17804 üzenetére
AUX voltage kell valamihez?
Most próbáltam alapfeszen úgy ahogy mondtad. Kifagy belépésnél.
-
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17804 üzenetére
Nem lett jó. Alig megy 1000Mhz fölé.
970Mhz környékén megy AB szerint.
(#17803) N.Ferry
Nem siklottam el felette.Mint utaltam rá, be volt állítva.
-
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17782 üzenetére
-
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17760 üzenetére
Tökéletesen igazad van amúgy. Az nV mindig is úgy működött, hogy a Mhz-re mentek, és a +15-20% tuningolhatóságra. Ez rendben is van addig a pontig, amíg nem nem kapcsolod be az élsimítást és egyéb látvány fícsöröket, szűrőket, mert innentől kezdve lepacsizik az AMD-vel és azt mondja te vagy a jobb.
Én sem hiszem, hogy akkora mézes madzag lesz, az az érzésem, hogy most megjelenés előtt pont erre mennek, hogy minél többeket hozzanak lázba, és ezzel meghozzák a vásárlási kedvet. A teszt kártyákat is olyan tesztelőknek szórják ki, ahol döntő többségében tudják, hogy és mivel kell tesztelni ahhoz, hogy látványos legyen a különbség 1-2 oldalt kivéve. Tehát nem az a szemellenzős, aki hisz a 290/290X erejében, hanem az, aki "benyalja" a marketing bullshit-et, úgy, hogy a kártya még kint sincs, de már eldöntötte, hogy megveszi.Ezektől függetlenül, ha megjelenik, és tényleg jó lesz, és esetleg elviszik aprón a 290-et, elképzelhető, hogy nekem is nV új széria lesz helyette, de ha az is a 90 fokot fogja nyaldosni, amire minden esély megvan, akkor biztos hogy nem. Nem vagyok fan, teljesen mindegy milyen színű kártya van a gépben, csak az ár/érték arány számít.
De egyébként érdemes megnézni, a 970,980, 290, 290X fps értékeit 1080p-ben, és tegye a szívére a kezét az, aki azt mondja, nem mindegy, hogy egy játék 80 vagy 90 fps. Mindegyik csúcs kártya bőven a játszható felett van ami a minimum fps értékeket illeti, innentől kezdve pedig tényleg csak az dominál, kit tölt el örömmel, hogy az nV-t birtokolja, ami még ha pár fps-sel is, de gyorsabb az 1 éves 290/290X-nél.
Kisebb túlzással azt mondom, egy 7970/280X, GTX770 is bőven elég 1080p-ben a szép grafikához. A 290/290X 1440p-ben és felette mutatja meg igazán mit tud a kisebb kártyákhoz képest. Elméletileg a 970/980-nak is itt kellene megmutatnia mit is tud valójában, de 1440p-ben azt valószínűsítem, hogy hamarabb el fog fogyni mint 290/290X.[ Módosította: BomiBoogie ]
-
deadwing
addikt
válasz
DroiDMester #17684 üzenetére
+1
Pont hasonlót akartam írni. Elképedtem kicsit ezen a paráztatáson.
Minden 290-es kártyán 2 bios van. Egyiket el is lehet baszni akár. Akkor sincs baj.
De amit elbaszunk azt is újra lehet írni szóval... Aki 2-t is elbasz, nos, olyan ember szerintem nincs(#17682) zack "Én gyakorlott vagyok már, mert jól beszoptam volna, ha az eredetit nem teszem rá a pendrive-ra."
Nem, nem vagy az, ha ilyeneket írsz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Spórolós topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged