- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zack
nagyúr
Biztos. Bár a TN-nel megint nem vagy kint a vízből a betekintési szögek miatt, ami több monitoros módnál még inkább zavaró lesz. Szóval ha engem kérdezel, 3db IPS, és inkább kisebb méretű legyen, de ne TN.
Én a Project Cars-ra vagyok rákattanva. Most októberben lesz a megjelenés. -
zack
nagyúr
Jónak mondod.
Volt IPS panelos Philips 37 colos tv-m, amit monitornak használtam, és a helyszínen próbálgattam melyik lehet jó erre a célra. Full felső kategória. Volt benne gamer mód, és úgy kicsi volt az input lag. 30 körüli. Eladás lett a vége, mert multi FPS-ben iszonyat hátrányban voltam még a lapos monitorokhoz képest is.
Egy dolgot levontam a próbálkozásból. A tévé nem használható PC-hez játékra. Nem erre találták ki.
Konzolnál is az van előnyben multinál aki monitoron játszik és nem tévén. -
Joshi
titán
Igen ebben igazad van és sajnos az OLED se lesz jó ebből a szempontból, de azért létezik 20ms körüli input lagos TV csak ritka mint a fehér holló. A lényeg hogy minél több fps legyen a vga felöl mert akkor nem lehet ráfogni semmi negatívumot.
ui.: mondjuk én pont nem monitoron játszok és ez a gond.
-
zack
nagyúr
Akinek annyira fontos az input lag, hogy a gamer LCD monitorok sem jók, azok úgyis CRT-n játszanak. Azt az input lagot sosem fogja tudni egyik lapos sem. Tehát nem a G-sync az, ami nagyot dob egy játékban való érvényesülésnél, hanem a CRT használat. Ha lenne helyem, fenntartanék egy 22-es CRT-t csak játékra. Más kávéház.
-
HSM
félisten
Mondtam, hogy VGA-t tuningolva már necces lenne. Meg gondolom, nem prime+furmarkot akarsz játszani majd rajta.
Nálam is itt figyel a konnektoros mérő, és normál használatban, 850/1250-en, de 4,5Ghz-re húzott 4690K-val és 4*4GB 2133-as rammal, 15W monitor fogyasztással is 400W alatt szokott maradni a legdurvább játékban is.
És ugye a tápnak ennél majdnem 10%-al kevesebbet kell leadnia.
-
Joshi
titán
válasz
Attix82 #17789 üzenetére
Állítólag autószimnél nagyon nem mind1 hogy 60 v 120fps, persze a kijelzők többsége max 60Hz-es szóval mind1 is lehetne de a hozzáértők azt mondják hogy mégsem az.
Szerintem az input lag a legfontosabb persze egy min 60fps mellett, de ez az én véleményem.
(#17790) zack: már piacon van a 970/980 széria.
(#17791) HSM én mértem a rendszer fogyasztását 4670k@4,2Ghz+290@1100/1250-el Prime95+Furmark-al és 501W volt a legtöbb amit fogyasztott. Ha még1 290 mellette van akkor simán elérheti a 700W-ot is de CF-nél nem biztos hogy kell a tuning.
-
HSM
félisten
Van rá esély, sőt, tuning nélkül szerintem tuti elbírja a két 290-et. Nálam egy 460W-os Seasonic Platinumról megy a húzott 4690K és a 290 is, és még csak maxra sincs kihajtva.
Tuningnál viszont nagyon torkossá tud válni a 290, ami kettőnél már necces lehet 760-as táppal.
(#17790) zack: Hát igen. Én pont itt látom a 290 legnagyobb előnyét, a jövő első negyedévben jövő A-sync-el. Azt ingyen megkapod a 290-eshez, míg Nv-nél 50K a licenszdíja a G-.syncnek, amit kifizettetnek veled a monitorral. Az fog különbséget hozni, ezerszer többet, minthogy 80 vagy 90fps.
-
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #17760 üzenetére
Tökéletesen igazad van amúgy. Az nV mindig is úgy működött, hogy a Mhz-re mentek, és a +15-20% tuningolhatóságra. Ez rendben is van addig a pontig, amíg nem nem kapcsolod be az élsimítást és egyéb látvány fícsöröket, szűrőket, mert innentől kezdve lepacsizik az AMD-vel és azt mondja te vagy a jobb.
Én sem hiszem, hogy akkora mézes madzag lesz, az az érzésem, hogy most megjelenés előtt pont erre mennek, hogy minél többeket hozzanak lázba, és ezzel meghozzák a vásárlási kedvet. A teszt kártyákat is olyan tesztelőknek szórják ki, ahol döntő többségében tudják, hogy és mivel kell tesztelni ahhoz, hogy látványos legyen a különbség 1-2 oldalt kivéve. Tehát nem az a szemellenzős, aki hisz a 290/290X erejében, hanem az, aki "benyalja" a marketing bullshit-et, úgy, hogy a kártya még kint sincs, de már eldöntötte, hogy megveszi.Ezektől függetlenül, ha megjelenik, és tényleg jó lesz, és esetleg elviszik aprón a 290-et, elképzelhető, hogy nekem is nV új széria lesz helyette, de ha az is a 90 fokot fogja nyaldosni, amire minden esély megvan, akkor biztos hogy nem. Nem vagyok fan, teljesen mindegy milyen színű kártya van a gépben, csak az ár/érték arány számít.
De egyébként érdemes megnézni, a 970,980, 290, 290X fps értékeit 1080p-ben, és tegye a szívére a kezét az, aki azt mondja, nem mindegy, hogy egy játék 80 vagy 90 fps. Mindegyik csúcs kártya bőven a játszható felett van ami a minimum fps értékeket illeti, innentől kezdve pedig tényleg csak az dominál, kit tölt el örömmel, hogy az nV-t birtokolja, ami még ha pár fps-sel is, de gyorsabb az 1 éves 290/290X-nél.
Kisebb túlzással azt mondom, egy 7970/280X, GTX770 is bőven elég 1080p-ben a szép grafikához. A 290/290X 1440p-ben és felette mutatja meg igazán mit tud a kisebb kártyákhoz képest. Elméletileg a 970/980-nak is itt kellene megmutatnia mit is tud valójában, de 1440p-ben azt valószínűsítem, hogy hamarabb el fog fogyni mint 290/290X.[ Módosította: BomiBoogie ]
-
Joshi
titán
Akkor nekem szívás mert én pont ezért a játékért vettem 290-et.
Persze azt nem mondom hogy használhatatlan lenne a 290 de hát..., meg aztán itt van az új nv széria is ami egy kicsit lejebb viheti a 290-ek árát. Mondjuk egy 290 CF azért már komoly lehet egyedül a fogyasztása lehet gond. Szerintetek egy Seasonic Platinum 760 elég hozzájuk? A proci egy 4790k és semmi sallang.
-
-
Joshi
titán
Sokan azt mondják hogy a 290 jobb mint a 780 de az alábbi teszt egyáltalán nem támasztja alá. Az igaz hogy ez csak egy játék a sok közül de ha van ilyen akkor most hogy van ez?
-
viktor82
őstag
Ez az aminek látszik?vásárolok hozzá egy kompakt vizhűtést és ez hűti a memóriát+vrm-et?
-
a power limit csúszkát hová tetted? mert én úgy látom hogy abból fogysz ki és azért veszi vissza az órajelet hogy bele férjék a fogyasztás keretbe!
Nálam a 290X alapfeszen 1100/1400.on sem dobálja az órajeleit pedig csak +10% on van a power csúszkám!
amúgy mutatnál egy képet az ab general fül beállításairól!
-
zack
nagyúr
válasz
Malibutomi #17755 üzenetére
Nem fix 60 fps, és 86 foknál nem ment feljebb.
A force constant voltage AB-ben megoldaná? -
Attix82
addikt
A napokba próbáltam egy SP R9 290 Tri-x-et, kegyetlen jó volt a hűtése.
MSI konbustorral hajtottam meg és 63 fokra ment fel
, csak ajánlani tudom.
-
zack
nagyúr
A Boost-ot ki lehet lőni? Nem fix a Mhz, de jó lenne ha az lenne, mert a közelében sincs annak amit beállítottam.
1070Mhz-re lőttem be, de ahogy a grafikont nézem ez inkább 950-1000Mhz közötti érték. Van erre beállítás AB-ben?
-
viktor82
őstag
válasz
robipusztai #17746 üzenetére
Én passzolom,40euró-t kinálták vadi újan viszont igy,hogy kell hozzá vásárolni + bordákat még elég húzó már !
-
Windex
tag
Belefutottam egy hibás Sapphire 290 Tri-X kártyába, a Windows indításánál már szemetel vízszintes csíkokkal. Annyira sikerült rájönnöm eddig, hogy ha 1300-ról leveszem 1200 vagy 1250-re a memória órajelét, akkor már nem csíkoz. Próbáltam kicsivel több feszt adni neki, de hiába.
Sikerült még BF4-ben tolni egy kört gond nélkül, de Watch Dogs alatt pár perc után fekete képernyőt kaptam.
Jól gondolom, hogy memória hibás és emiatt vihetem gariztatni?
-
robipusztai
csendes tag
-
HSM
félisten
válasz
Televan74 #17741 üzenetére
Ez tudtommal BF4 specifikus, a Thief-nél nincs gond Win7+Mantle alatt. Sajnos engem a BF4 érdekelne, de a win8-ra egyáltalán nem vágyom valamiért...
Jelenleg "High" grafikára visszavettem, így 4,5Ghz-re húzott 4690K-val és 2133Mhz Cl11 ramokkal már a DX mód is átlagosan 80FPS felett van, ez már nekem jó, és nem sokkal csúnyább.
-
HSM
félisten
Nem működnek az OSD-k, mivel a D3D "megjelenítőre" kapcsolódnának rá, a Mantle meg nem D3D.
Hát nem tudom, nálam win7-en mikro(?)laggos a Mantle, de akivel eddig beszéltem, mindenkinél szép gyorsulást hozott win8-on.
Színek elvileg ugyanolyanok pedig.Legalábbis nálam, semmi különbséget nem láttam, csak ugye a mikrolaggok....
(#17732) Cseneles: Ezer dologban segíthet a VGA-nak is, de egy alapvetően DX-re írt/optimalizált motorban nem fog csodát tenni.
-
zack
nagyúr
válasz
lowzor #17738 üzenetére
Szerintem néztem ott is. Nincs mit értékelni, ha DX alatt is folyamatos, és megfelelő a teljesítmény. 64 fős CQ szerókon is. Gyanítom, hogy gyengébb prociknál lehet jelentős a javulás.
De egyébként mindegy, lehet hogy mérhető lenne nálam is valamennyi, de ez nem befolyásolja a játékélményt.
Ellenben a Mantle színvilága katasztrófa. -
zack
nagyúr
válasz
lowzor #17733 üzenetére
32-es TDM. Operation Locker-t teszteltem. 1x-2x láttam csak 100 környékén, de az átlag 120-140 között volt, de belenyalt a 160 környékébe is.
(#17734) Bale_E
3770K 4,7Ghz-en...Semmi érdemi javulást nem láttam. Nem a fényerővel volt gondom, hanem a színek hőmérsékletével. Annyira távol áll a realisztikustól, hogy az már-már kiábrándító.
-
ST05
őstag
válasz
m0h0senator #17734 üzenetére
továbbra is iagz, hogy mantle-hez érdemes win8? vagy javult a helyzet win7 en is?
vagy ez csak a bf4-nél volt a kezdetekben? -
válasz
viktor82 #17729 üzenetére
Hát lehet, hogy az valóban sok érte egy kicsit...
Arra kell még 2db. 12/14 cm-es venti is, szóval már majdnem ott vagy árban, mint az AC extreme IV...
Igaz arról semmilyen tapasztalattal nem rendelkezem...Én vettem egy használt Alpenföhn wasser kompakt vizet, egy AC f9 pwm ventit, volt fél készlet hűtőbordám egy peter 2 hűtésből, gap-padot, sekisui kétoldalas ragasztót, és megoldottam itthon...
Az anyagköltség kb. 20k-nál állt meg, de megérte mind hangban, mind hőmérsékletekben elég nagyot léptem előre..
zack: én Thief-el próbáltam (BF4 nem az én világom), ott 8-12 fps javulást eredményezett a mantle
-
-
válasz
viktor82 #17727 üzenetére
Élből jár a hűtéshez egy egykomponensű, fehér színű hőátadó "ragasztó"... Az megtartja a helyén, de felhelyezés után ajánlott kb. 25-30 perc száradási időt hagyni neki, mielőtt fejjel lefelé fordítod a kártyát...
Én a magam részéről a 290-en a vrm1 nagy bordáját a két végén kifúrtam, gap-pad-ot tettem alá, és lecsavaroztam a nyák szélén lévő gyári furatokhoz... Így biztos nem esik le...A többi bordához pedig vettem sekisui kétoldalas ragasztót, azzal raktam fel őket... Az jó cucc.
-
Ezt értem...Csakhogy....A játék fejlesztők úgyis úgy fogják megírni a játékokat, hogy azok minden hardver kombináción menjenek... Mikortól lesz akkor igazán érezhető a mantle előnye? Vagy ez csak annyiban fog jelentkezni, hogy 1-2 feature amd kártyákon megy, nvidia-n pedig nem?
viktor82: robipusztai kollégát kérdezd, ő szerelt ilyen hűtést fel.... Külön kell venni még a vrm-re bordákat, és ahogy elnézem a hűtést, túl combos be sem fér alá...
Én a magam részéről inkább AC extreme Iv, peter2-t, vagy raijintek morpheus-t ajánlanék...
-
viktor82
őstag
Erről a hűtőről valakinek tapasztalata?könnyen felszerelhető?
-
HSM
félisten
válasz
tailor74 #17722 üzenetére
Volt Mantle teszt is többhelyen, de mivel alapvetően DX-re írt játék/motor olyan nagyon sokat nem hoz, leginkább CPU-limites szituációkban segít. A tesztekben meg bivaly procit tesznek alá, szóval a Mantle ilyen szempontból nem villant nagyot. A StarSwarm se jó tesztnek, mert az meg csak az API-limitre játszik.
-
Bennem megfogalmazódott egy kérdés...Lehet hülyeség, de megkérdezem...
Az összes 970/980 egyéb kártyákkal összehasonlító tesztjeiben a BF4, és a Thief is DX alatt volt vizsgálva...Nem lett volna célszerű mantle eredményeket is betenni a 290/290X kártyákhoz, ha már tudják? Vagy a spéci hardveres tömörítés játszik, az amd kártya extra képessége pedig nem? -
HSM
félisten
válasz
daneeeeee #17720 üzenetére
Igen, de a Mantle által már ma is kihasználható. Persze, programok még legalább fél év, mire jönnek rá, de azt látni kell, hogy itt sokkal gyorsabbnak ígérkezik a fejlődés, mint amennyi idő régebben kellett, pl. a DX9-10 vagy DX10-11 váltásnál kellett. Ugye a GCN konzolok, és a Mantle megjelenése okán már bejáratott lesz az út a DX12 és aszinkron compute felé.
Hát igen, NV-nek több idő fog kelleni a DX12-re várás miatt, de ez nem az AMD baja lesz. -
daneeeeee
aktív tag
"Én úgy gondolom, egy 250 dolláros, középkategóriás VGA-ra elmegy a 256bit, de ugyanezt eljátszani egy 350 dolláros terméknél már gáz, egy 550 dolláros "csúcskártyánál" pedig szvsz vér ciki."
Vér ciki vagy sem, ezt az árazást a jelen piaci körülmények teszik lehetővé.
(Nem csak) Szerintem ezt a kártyát a középkategóriába tervezték. A jelen körülmények szerint viszont gyorsnak számítanak (még 256 bittel is) így megtehetik, hogy ennyiért adják.A gm 210 majd lenyomja ezeknek az árát is, nem lepődnék meg ha egy év múlva már 80-100k kerülne egy GTX 980.
Az AC pedig leghamarabb is egy év múlva lehet aktuális az NV számára.Ez sok idő ebben az iparágban úgyhogy vészharangokat én nem kongatnék.A többit amit írtál elfogadom.
-
HSM
félisten
válasz
daneeeeee #17718 üzenetére
Természetesen van válasz a kérdésedre. A Tonga jelenlegi formája, a 285 egy 250 dolláros nyitóárú termék. Ennyi pénzért drága a Tahiti nagyobb VRM igényű csipje, és a drága NYÁK a 384bit miatt, ezért lett olyan, amilyen. Nem véletlen, hogy későn hozták ki a sima 280-at, és kisebb volumenben, egyszerűen nem jó üzlet ilyen komoly felépítésű cuccot ilyen dsizkont áron adni. Halkan megjegyzem, egyre többfelől hallani olyan pletykákat, hogy a 285X, azaz a fullos Tonga 384bitel és 48ROP-al érkezik majd, ami miden szempontból logikusnak is tűnik.
Egyből meg is magyarázná, miért nem mutatták még be.
Ami az NV/DX12-t illeti, persze, opcionális az AC, csaképpen AC nélkül úgy ellépne egy jól megcsinált AC-s termék, hogy öröm lenne nézni.
Az viszont tény, hogy még nemigazán vannak programok, amik ezt kihasználnák.
De borítékolható, hogy hamarosan jönni fognak.
Én úgy gondolom, egy 250 dolláros, középkategóriás VGA-ra elmegy a 256bit, de ugyanezt eljátszani egy 350 dolláros terméknél már gáz, egy 550 dolláros "csúcskártyánál" pedig szvsz vér ciki. De látod, harapnak rá népek....
Természetesen azt senki nem tudja pontosan, mennyire lesz szűkös vagy sem a 256bit. Ahogy írod, ezt írtam nemrég én is, hogy ez a meccs még nincs lejátszva, majd az első néhány Mantle/DX12 címnél fog kibukni, mennyire tökös is az Nv két új csodakártyája, avagy mennyire nem.
-
daneeeeee
aktív tag
Assincron Compute ma egyedül a Mantle kínál bár az igazat megvallva még a kanyarban sincsenek olyan programok amik ezt PC-n kihasználnák. Ez az NV-t nem érinti illetve tudtommal a DX 12-ben is opcionális lesz ez a funkció.
Az érvelésed számomra ott nem kerek, hogy ha ez valóban így van ahogy mondod akkor az AMD miért hoz ki egy Tonga-t 256 bittel (és tömörítési technikával) holott ennél a kártyánál a Mantle is adott lenne AC-vel együtt.
Illetve miért egy R9 280 (384 bit) váltanak le vele.
Biztos hogy megbosszulja magát a 256 bit? Vagy van még valami a gyártók tarsolyában?
Igazából az első játékoknál majd okosabbak leszünk. -
HSM
félisten
válasz
daneeeeee #17716 üzenetére
Na heló.... Én nem a mai DX11-es játékokra gondoltam.
Bár mindenképpen elgondolkodtató, hogy ahogy nő a felbontás/minőség, úgy csökken a 970/980-ak előnye már most is, több tesztben is gyönyörűen látszik.
Én arról beszéltem, hogy jelenleg a feldolgozás DX11 alatt szinkron, azaz nincs egyszerre grafika és számolás, hanem egyszer ez, egyszer az. Ha bejön az aszinkron compute technikája, és egyszerre fog dolgozni a fixfunkciós rész és az árnyalók, oda lényegesen több adat fog kelleni egyszerre, hiszen kell ertetni a ROP-okat meg mindent, de ugyanabban az időben kell etetni a számoló részeket is, ami nagyobb sávszélesség igényt fog támasztani.
Itt elég jól leírjáka helyzetet: [link].
Jelenleg a GM204-en a nagy fedélzeti tár sokat segít, üresjáratokban fel lehet tölteni adattal, de ha majd jobban ki lehet használni a csipeket, könnyen lehet, hogy nem lesz elég üresjárat, hogy a 256bit ne bosszulja meg magát. Ráadásul azokon az órajeleken már tuningolni se fogsz tudni a 256bites buszon, akkor meg hiába húzod az egekbe a GPU-t, ha már alapon is memóriasávszélesség-limites lesz.A 290-eseken ezzel semmi gond nem lehet, minden megvan benne a szuper aszinkron compute működéshez, komoly ütemezők 64 queue-val, brutál memória-sávszélesség tuningpotenciállal....
-
daneeeeee
aktív tag
"Egy bibi van, az adatokat nem tudja a varázstömörítésük hatékonyan tömöríteni"
Ez így azért elég merész, ráadásul semmi sem támasztja alá, több teszt például HardOCP szerint 4k felbontáson is megállja a helyét az új GTX, 256bit ide vagy oda. Te is tudod, hogy ilyen magas felbontás mellet a ROP-okon kívül sávszél is kell, szóval valamit azért tudhat az a tömörítés.
-
ÁdiBá
veterán
Eddig sokat nem ért el vele... Attól még hogy az 512 bit ott van, nem biztos hogy lesz a jövőben szerepe, bárcsak tudnánk mi lesz a jövő.
Eddig is mindenki tudta hogy a Radeonok okosabbak gyorsabbak ha a számításokról van szó, a gond csak az hogy nem érdekli a fejlesztőket, egyszerűen tesznek rá már jó ideje. Ha nem így lenne akkor végig hoznák az első címeket.
Hiába csinálnak egy nagyon erős kártyát, ha azt szoftveresen nem tudják alátámasztani.(#17710) odorgg Ez is lehet egy néző pont.
-
odorgg
addikt
Nem mindenki teheti meg, hogy mihelyst jön valami új, szalad érte a boltba. Van aki 2-3 évente cserél csak, emiatt gondolnia kell az időtállóságra is. És akkor az egyéb személyes igényekről nem is beszéltünk. Én pl nem akarok a 200 dolcsis Gsync qvája lenni, ha lesz ingyenes alternatíva. Ugyanakkor jelenleg amikkel játszom, alig, illetve nem is nyújt több teljesítményt az NV. Használt cuccot veszek mindíg, itt is olcsóbb a Radeon, minek fizessek elhanyagolható FPS különbségekért, súlyos tízezreket pluszba?
Szóval nem minden a teljesítmény, főleg ha csak pár százalékról van szó.
-
HSM
félisten
Persze, tudom, fejlődött. Egy bibi van, az adatokat nem tudja a varázstömörítésük hatékonyan tömöríteni, és lényegesen több adat fog kelleni egyszerre az aszinkrom compute-hoz, ami nem fest szép jövőt a GM204-nek.
A crysis3 meg bf4-ben szoktam nézni a 290 memória-használatát, 30-50% körül van, néha 70-80% csúcsokkal. De gondolom azért sejted, hogy az Amd se viccből rakott bele ilyen széles buszt...
-
ÁdiBá
veterán
Én azért végig olvasnám a helyedben a GTX 980 memória felépítését hogyan is ír és ment adatot a gpu. Mert ezen a vonalon is fejlődött. Ha így lenne amit mondasz akkor már a mostani CrySis3 tól kezdve BF4 ig az összes új játékban feküdne a GPU. Ennek ellenére megeszi a piacot vacsira...
Mindenesetre nem vitázok tovább. Nekem nincs semmi bajom az AMD - vel sem, de az nvidia most jobbat csinált (megint).Kicsit kezdünk AMD vs Nvidia vitához hasonlítani...
Azt pedig nem szeretném...
(#17707) Malibutomi Tisztában vagyok vele. Én általában a jelent nézem, a jelenlegi kártyám 3 és félhónapja van meg, és már PH árulom.
Amúgy én nem GTX970-re váltok hanem GTX 980-ra. Kis tesók soha nem érdekeltek. -
Malibutomi
nagyúr
Nagyon jó kártya a 970 főleg ezen az áron, de 290 (X) -ről nem érdemes váltani szerintem.
Clock-to-clock gyengébb mint a radeon (és a Ti), 1300 felett hozza a 290X-et ahogy néztem, és 1500 felett a húzott 290X-et, szóval kb. ugyanott vannak teljesítményben.
Ha most kellene vennem a 970-et venném, de váltani csak annak érdemes, aki nagyon érzékeny a fogyasztásra, vagy szereti ha jó sokat tud húzni a kártyán.Tesztek meg olyanok amilyenek, TPU-n mindenben jobb a 970 mint a 290X szinte (bár kicsit fura hogy a 290 is gyorsabb mint az X náluk egy két helyen), guru3d-n meg csak a bioshockban gyorsabb.
980 már combosabb, de az sem annyival gyorsabb, hogy váltanék rá, de ez csak én vagyok én nagy ugrást várok ha váltok nem +5-10fps-t
-
HSM
félisten
Nem 10 évre, de nem is 1-re.
Szerintem tuningban a memória mégjobban vissza fogja fogni, én nem biztos, hogy egy OC tesztben rá szavaznék. Ha pedig jönnek nextgen játékok aszinkron compute-al, ott méginkább gázos lehet a szűkös sávszél, adat nélkül lehet akármilyen gyors a GPU, csak üresen fog az adatra várni....
A 290-eddel hol nem volt nyers erő? Ne nevettess már, bőven van erő a 290-esekben, akár x, akár sima.
Szerintem ami mese habbal, az az Nv kedvező ára. Az egyik legfontosabb friss fejlesztésű szolgáltatásért fizess náluk még 200 dodót, azaz bruttó 50 000 forintot ugyanazért, amit plusszköltség nélkül szabványisan kihoznak néhány hónapon belül...
-
ÁdiBá
veterán
Miért te 10 évre veszel videokártyát?
Milyen jövőről beszélgetünk most? Jelent kell nézni... gyors mint az állat, hol érdekel engem hogy csak 256 bites ha így is mindenhol a leggyorsabb gpu.
Kétlem hogy az új játékokban lassabb lesz mint a mostani kártyák.
Én már régóta olvasom végig a ezt a topikot és követem azért a információkat, mint a mantléval mind az AMD-vel kapcsolatban. Ezt úgy teszem hogy a rivális oldalon is ott vagyok.
Amit kimerek jelenteni hogy lehet nem nyújt olyan szolgáltatásokat az Nvidia amilyet az AMD.
De teljesítményben mindenhol a maximumot hozza, nem válogat hogy ez nem úgy megy neki, ez azért mert nincs fizika, ez azért mert MANTLE ready játék.
Nincs náluk mese hab csak a szimpla erő. -
GeneraL_XTX
veterán
Az a kártya csak jelenleg jó, hosszútávú terveket én nem szövögetnék vele.... szerintem a hülye is látja, hogy az egész játékipar a GCN felé húz, és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások felé.(Trueaudio pl)
Ha jönnek a combosabb, csak újgenerációs konzolokra írt játékok portjai szerintem a GTX-eket le lehet majd húzni a wc-n. De ez csak az én egyéni véleményem.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
robipusztai #17694 üzenetére
Bordával és mellé megfelelő ház szellőztetéssel.
-
HSM
félisten
1100/1400-ra tudom húzni még a jelenlegi hűtésével is, az se kis tuning 950-ről.
Persze, láttam a teszteket, hol jobban megy, hol nem, nem nyűgözött le egyáltalán a 970 a jelenlegi játékokban sem, a jövőbeliekkel pedig mégnagyobb kétségeim vannak.
A 980 oké, jelenleg nagyon gyors, de ott az árazás egy vicc egy 160w-os 256bites cuccért.A jövő pedig még azt is masszívan tökönrúghatja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest