Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen processzort vegyek?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlessedElroy
senior tag
-
Attix82
addikt
válasz
BlessedElroy #14996 üzenetére
Hány player volt ?
-
BlessedElroy
senior tag
Hahó Urak!
MSI gaming 780 OC, I7 3770K 4.1 GHz-en, ultra settings azon a ponton 64-67 FPS-t mértem. Képet csináltam frapsal, de az fps nincs rajta, ha lerakom tálcára kis képernyőre, akkor pedig 15-20 FPS-re ugrik le(akartam képet a gpu-z-vel is), de nem fasza.
A lényeg: 64-67FPS a 780-al( 1059 a GPU clock- skynet HAF-os bios, alapon van a kártya). -
HSM
félisten
válasz
A.C.E. #14992 üzenetére
Véletlen sem szeretnélek a békés nyugalmadból kizökkenteni, de a VRAM hőfokát tudtommal semmi nem méri a kártyán, max ha a kezedbe fogsz szépen egy infrás hőmérőt.
Amiről szerintem beszélsz, az a VRAM VRM, ami a képen bal felül látható az ezüst színű borda alatt.Amúgy a memóriák hőfokának se kéne baja legyen ilyen komoly PCB hűtés és még sünik mellett szerintem.
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #14983 üzenetére
Nekem sincs mérésem sajnos.
De ugyanezt vettem észre, egyenletesebben, simábban futottak a játékok HT OFF-al.
Azt tudom javasolni, játssz egy órát HT-val, aztán egy órát ugyanazzal HT OFF-al.
Abból kiderül, az adott játék mennyire szereti/nem szereti a HT-t.
(#14985) A.C.E.: 80-90 fok még mindig kicsit necces a ramcsipeknek, 85 fok fölé nem lenne szabad menniük az adatlapjuk szerint.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
SkyS1gn #14984 üzenetére
Az artic kitalálta ezt a "zseniális" hűtést vga ramhűtés passzív bordával a kártya HÁTOLDALÁN!
!? A ramsüniket én tettem rá mert kb 100 fokosak voltak.Így '1000/1300 enyhe tuninggal 80-90 fokos a vram.Előnye hogy a hűtés nagyon csendes és a gpu max 70 fokos. (http://rendszerigeny.hu/arctic-accelero-hybrid-ii-120-videokartya-hutes-jart-nalunk/2014/03/31)
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #14965 üzenetére
Ebben az a zseniális, hogy ez új távlatokat nyithat meg a játékokban már csak azáltal, hogy jóval több processzor-erőforrás fog rendelkezésre állni Api-overhead helyett hasznosabb dolgokat számolni.
Azt mondjuk tegyük hozzá, hogy a BF elsősorban DX játék, lehetnek a Mantle-ban olyan finomságok, amit nem biztos, hogy meg lehetne jól csinálni DX alatt, de nyilván egy elsősorban DX-re írt motor még nem fog ezeben dúskálni.
-
daveoff
veterán
Egy kicsit olyan érzésem van, mintha a DX-et szándékosan butították volna AMD kártya mellett, a játék megjelenésekor szerintem nem volt ennyire gáz a CPU kihasználtság, aztán lehet tévedek....
A másik meg, hogy mikor beharangozták a Mantle-t, akkor azt nem mondta senki, hogy a CPU limitet szándékoznak megszüntetni vele, persze ettől függetlenül nagyon hasznos, és látszik a képen is, hogy valóban kétszeres sebességre képes, ami nagyon nagy szó.
-
válasz
daveoff #14961 üzenetére
a játék megjelenése, aztán a mantle patch megjelenése környékén is többen vizsgálták, melyik VGA mit csinál CPU-limites esetben, és az jött ki, hogy az nVidia kártyák kényelmesen gyorsabbak DX mellett. nem tudom, azóta változott-e valami.
a mantle renderer meg kiegyensúlyozottabb, persze. -
Chapel
addikt
Lehet nem raktam anno, az 1150/1450-re húzott 7950-hez képest, plusz 40%-ot hozott alapból a 290-es.
És jön (ha minden igaz) a felturbózott gta 5. Juhhubtw: a szokásos 3dmark meg heaven stb.-n kívül van valami jó látványos tesztprogi még?
Párat próbáltam anno, de igazból a firestrike szintet messze nem ért el semelyik sem. -
Attix82
addikt
válasz
daveoff #14956 üzenetére
Persze erről beszéltem. Ez a DX korlátai és a CPU kihasználatlansága a probléma.... az összes map érintett ahol 60+ player van.
Nv-sek sajnos szívnak ilyen esetekbe mert Ő nekik csak DX van amivel lehet GTX Titan Z x 2 akkor is beesik az FPS
Mantle nálam nem laggol be.
-
daveoff
veterán
válasz
Attix82 #14951 üzenetére
Megcsináltam, igazad van ott azon a helyen tényleg beesik, de ugye ez egy sima ref 290, ami ebben a hőségben az alapórajelet is nehézkesen tartja, az 1100MHz-es 290X-el szerintem itt is megvolt a 60+ fps.
Látszik, hogy a proci kihasználtság mennyire leesik, ez biztos a játék hibája. Az az érdekes, hogy ott a két ház között ilyen csak, ha kimegyek onnét vissza ugrik 100fps köré, biztos valami bug lehet ott. Gondolom több pályán is vannak ilyen helyek, én nem ezeket szoktam keresni, hanem játszok. Itt egy videóm, ezen is látszik, szó sincs arról, hogy beesne 60 alá, de ugye ez nem 64-es CQ....
Egyébként én is általában max 32/48-as szervereken játszok játszok, 64-es nagyon ritka. Most ennek az eredménynek a függvényében marad a mantle bekapcsolva, aztán meglátjuk mi lesz vele. Bekapcsolás után egyből laggolt egy baromi nagyot a játék, na nekem ez nem hiányzik.
Ja és ez a teszt megint csak azt igazolja, hogy a mantle egyedül a proci limitet szünteti meg(ha éppen működik rendesen), azt ennyi, persze ez is nagy szó....
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Attix82 #14951 üzenetére
Nálam ennyi a különbség: DirectX, Mantle.
Hozzáteszem, hogy ez üres szerver volt! Ettől függetlenűl lehet, hogy másnak directx-el is úgy fut mint mantle-el. Sőt van olyan is akinek rosszabb az új api-val. Szerencsére ahogy láthatjátok nekem nem kis teljesítmény növekedést hoz, így messze elkerülöm a dx-et.
Szerk: Max beállításokon, 4x msaa, hbao.
-
-
daveoff
veterán
válasz
Attix82 #14947 üzenetére
Várhatod a képet, de már nincs meg a 290x kártyám, most egy sima 290 van, majd azzal mérek, ha jó lesz a BF4. Egy fraps fps bench sokkal többet elárul, hiszen rögzíti a min/max fps-t is, az megbízható eredményt mutat, ilyen képekkel nem sokra megyünk.....
Korábbi méréseim, csak rá kellett volna keresni.....
[link]
[link]
[link]Van a gépemen még egy csomó mérés, csak elő kéne bányászni, mert vegyesen van 780Ti mérésekkel, de BF4 multiban minden mérésnél 60 fölött volt a min fps a 290x-el, ez tuti!
-
-
törölt tag
Ez kari mennyivel nyújt többet az r9 280x-nél megérné lecserélni ?
-
Dtomka
veterán
válasz
Attix82 #14945 üzenetére
Már mért ne lenne? Nekem ULTRA minden, csak simítások nélkül 100+ is megy...pedig "csak" 280x em van (Mantle). Vagy minden simítás maxon kell, hogy legyen? A BF most nem működik...
Visszább olvastam és látom, hogy DX alatt. Nem tudom úgy mennyi lenne, én kezdetek óta Mantle -val használom. -
gyuromoj
veterán
Hali!
ASUS és GIGA ref 290-ek között van valami különbség?
Üdv Gyuri
-
MastR
tag
válasz
daveoff #14931 üzenetére
Na megnéztem én is, és meglepően jó lapos grafikont kaptam DX-el. A késleltetés sem volt az egekben, mondtam is magamban "daveoffnak igaza van" nincs is semmi baj a DX-el. Teljesen jó ez. Aztán úgy hagytam és lenyomtam 8-10 kört. De ahogy nyomtam éreztem hogy, na azért ez nem az a simaság amihez én szoktam!! Hát nem hiába Mantle megjelenés óta úgy nyomom (biztos benne van vagy 450+ óra) Szóval nem gáz a DX, de becsapódás effektek és robbanások alkalmával mindig sokkal jobban belassult. Ha hozzászoksz a jóhoz, észreveszed a visszalépést.
-
daveoff
veterán
válasz
lowzor #14932 üzenetére
Keress rá a hsz.-aimra, Siege of Shanghai CQ 64 pályán 70-80fps minimumokat mértem fraps fps benchel, 10 percig mértem mindig. A 290x simán hozta a 60+ fps-t minden körülmény között, a sima 290 már más tészta, ez lehet hogy benéz 60 alá, majd lemérem ezt is.
Én meg azt nem értem másnál miért nincs meg a stabil 60+ fps....
-
lowzor
veterán
válasz
ricshard444 #14937 üzenetére
Velem az a gond, hogy nagyon zavar, ha 60 alatt van, mert darabosabb lesz az egész. 50 alatt meg kritikán aluli. Sokkal jobban adja a killeket, meg folyamatosabb, ha jóval 60 felett van. Szerencsére nálam általában jóval 60 felett tartja Ultrán, MSAA nélkül Mantle-al, végig nagyon smooth érzetet kelt az egész. Csak laggol, meg néha kifagy az a baj.
-
Hozott is +10-15fps minimumot nagy robbanásoknál a 4500-s 920-hoz képest, nagy belátható tereken is sokkal simábban fut és engem személy szerint nem is zavar ez az 54-55fps még, csak mégsem 60+
Semmi gondom nem volt a Mantle-l, sőt, én szeretem és hozza is az fps-t és a szép sima képet, de nem is vagyok kemény BF-s, csak néha veszem elő, mikor mérek és akkor szoktam játszani 1-2 órát a méréseken felül.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #14935 üzenetére
Pedig az a 6-magos 5Ghz-en az igen nagyon durva, akár a 3770/4770K procik is elbújhatnak mögötte, ha ki van használva a sok mag....
-
válasz
lowzor #14932 üzenetére
Vagy úgy mérnek, hogy pont nem jár 60 alatt, vagy nem mérnek és így nem is nem látják.
6 magosommal, ami 5GHz-n ketyeg, még azzal is beesik némelyik pályán 54fps-re, pedig jelentős gyorsulást hozott a +2 mag, de még az sem elég, Mantle-l hozható a 60fps+, illetve megnéznék egy 4930/60K-t 5GHz-n -
-
daveoff
veterán
Megnéztem már nem egyszer, nálam nincs különbség, DX-el is ugyanolyan a grafikon(értékek is szinte azonosak), mint mantle-el. Még mielõtt megkérdezitek, igen újra indítottam a jàtékot váltásnál. Mantle annyit tud, hogy ad plusz ~10% fps-t, nagyjából ennyi, ráadásul utóljára mikor próbáltam még durván bugos volt. Majd most ránézek megint....
-
Asbee
veterán
Bocs, hogy próbáltam segíteni a nálam akkori legstabilabb driverrel.
Sokat vártam mivel nagy volt a felhajtás. Aztán kiderült inkább szar procival ér valamit. Most kell a több vram, vissza tértem.
(#14924) daveoff: Nálam az van fennt és semmi gondom. Nincs mikrolagg fps esés mint régebben
-
Joshi
titán
A Mantle is csak egy driver amitől elsőre nem kellett volna sokat várni, kell időt hagyni mire kiforrja magát. Ha anno nem hallgatok rád és nem a ratyi béta driverekkel szórakozom akkor talán a komplett gépemet se kellett volna lecserélnem. Persze most már egyáltalán nem gond ez mert így lett egy jó kis gépem amit ki tudja mikor cseréltem volna le.
-
válasz
gyuszaa #14910 üzenetére
igen, kicsit eltűntem... közel 1.éve nem játszottam semmivel, de a játékos gépem bekapcsolva is januárban volt utoljára..... igazából nem nagyon volt az elmúlt ~1.évben olyan gamma ami engem érdekelt volna, így nem is foglalkoztam VGA ügyekkel!
Most is csak úgy feleslegesen vettem ezt a 290.est, de hát lassan 2.éves lesz az űber 7950.em
Gondoltam le kéne cserélnem amíg van rá néhány hónap bolti gari, de ahogy elnézem a használt 79xx kártyákat nem fogom eladni sz@ré-húgyé(ezt a tuning potenciát meg nem nagyon fogja senki megfizetni) inkább vissza tettem rá a gyári hűtést, és betettem a másik gépembe általános használatra(90.% ban csak netezés megy azon a gépen) a HD7770 helyére, a 7770.et meg megkapja asszony
Röviden ennyi a történet hogy nem voltam aktív a 79xx tropikba... Most van 2-3.gamma amit azért kifogok próbálni a 290(X) -el!
Azért jó érzés hogy megint kifogtam egy elég jó példányt a 290 -ből is, de nem nagyon lesz ez se kínozva, nincs mostanában olyan játék ami annyira érdekelne hogy napokat-heteket tudnék játszani vele!
De azért nem szabad annyira lemaradnom sem a fejlesztéssel, mert ha esetleg belém csap a ménkő és kedvem támad játszani azért legyen mivel tolni, csak ezért ugrottam bele ebbe az upgrade -be!
Én sem gondoltam volna hogy pont egy giga WF3 lesz az amit ki lehet lokkolni(igazából nem is giga kártyát akartam venni mert most is irtózom a giga kártyáktól, de kicsit utána jártam ennek a giga 290.esnek és erről nem mondtak annyi rosszat mint a korábbi giga kártyákról, így bevállaltam hátha megnyeri a bizalmam alapon, na meg az ára is nagyon kedvező a többi 290 hez viszonyítva) sőtt igazából nem is néztem utána egyik 290-nek sem hogy lehet -e őket nyitni, csak annó még mikor megjelentek a refik olvastam róla hogy némelyiket lehetett unlockolni, így csak teljesen random jött az 5let hogy rápróbálok egy WF3 290X biost és csak pislogtam, hogy né már... ez működik 290X ként!
Akkor kezdtem keresgélni a témában és találtam rá a leírásra hogy van már ehez egy segéd progi is, amivel meg lehet nézni hogy lehet e nyitni a kártyát vagy sem!Röviden vagy inkább hosszan ennyi a történet......
-
dergander
addikt
Aki jobban benne van attól érdeklődnék hogy nincs-e valami bios szerkesztő a hawaii hoz? még annó a 7950el bíbelődtem csak az nem jó ehez.
-
gyuszaa
őstag
válasz
daveoff #14909 üzenetére
Szobahőmérsékleten kívül nem sok befolyásoló tényező van ref. hűtés esetén, persze lehet kételkedni.
A kártya makulátlan, pormentes volt a teszt alatt nálam is ( direkt a 100%-os gyári állapot szemléltetése volt a lényeg.)Azért nálad a 69%-os ventifordulat elég brutál, de simán elhiszem 30 fokban.
(#14870) DroiDMester
Üdvözlet, nagyon eltűntél egy időre.
Gratula a kártyához, nem gondoltam volna, hogy még előbukkan unlockolható darab, pláne mostani custom hűtős példánynál
(nekem is első dolgom volt megnézni, de nem reménykedtem
).
-
daveoff
veterán
Én azért nem hittem el, mert nekem volt ref 290x 2db is, és azokkal nem volt ilyen gond, igaz tél volt, de akkor sem volt sokkal hidegebb a szobában, mert akkor a kandalló tolta a meleget, nálam is kb 26-27°C van most, és télen is ennyi volt. Tehát nekem ezért furcsa, mert nálam az előző refek sokkal jobban szerepeltek, ezért is gyanakodtam valami rendellenességre. Egyébként a hűtést most fújattam ki, volt rendesen lerakódott por a lamellák között, talán hozott is pár fokot, szerintem a paszta cser is megér egy próbát.
A ref hűtés mindenképpen le lesz kapva róla, már meg is vettem hozzá a kompakt vizet+ventiket, csak várom a Corsair HG10 adapter megjelenését, aminek elég jó a VRM hűtés része is, elvileg augusztus elején kapható lesz már.
-
Asbee
veterán
Én refin is nyertem pasztázással pár fokot. Bányász felhasználás alatt biztos előbb szárad ki mint normál használatnál. Szobahőt kellene tudni. Ha az magasabb, nem egy klímás helységben van akkor amiatt teker jobban a venti. Ha nincs matricázva, veszteni nem veszít semmit vele. Rosszabb nem lesz.
-
HSM
félisten
Ezt tapasztalatból írod? A refin elvileg egy igen magas minöségű paszta van gyárilag, amit sokan nem ajánlanak piszkálni. A 7970 refim se romlott szerintem az egy év alatt, míg használtam.
Nagyon profi, magas minőségű cuccok ezek, csak a 290-re picit kicsi már ez a hűtőkapacitás a normális hangerejű, dobálásmentes működéshez.
De amúgy a WF3 is jobban dolgozik, v-sync nélkül ebben a 30 fokban már nagyon megfűti a 950-es órajel, majdnem úgy meghajtja a 825-ös is, mint 20 fokban a 950....
-
HSM
félisten
Nem hiszem, hogy baja lenne a pasztának, nem szar ami benne van. Csak 30 fok van, és ennyit tud az a hűtő.
(#14897) daveoff: gyuszaa linkelt refi valley tesztet, neki is fel kellett alaposan tekerni a ventit, hogy ne dobálja az órajeleket. Keresd vissza, jó összehasonlítási alap szvsz. És ő "csak" 26 fokban nézte emlékeim szerint.
Látod, mondtam, hogy vagy ordít., vagy órajelet dobál, nem hitted el... -
dergander
addikt
Az én kártyám se érett meg az unlockra
Compatible adapters detected: 1
Adapter #1 PCI ID: 1002:67B1 - 1458:228F
Memory config: 0x500013A9 Elpida
RA1: F8010005 RA2: 00000000
RB1: F8800005 RB2: 00000000
RC1: F8010005 RC2: 00000000
RD1: F8010005 RD2: 00000000Kiváncsi vagyok mi alapján hagytak 1-2GPU-t feloldhatóvá
-
daveoff
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX RX 6600 SWFT 210 - eladó!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 Kiváló állapotban!
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest