- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #16897 üzenetére
BERMUDA XTX RADEON GPU
Több oldalon rá kerestem és mindenhol ez, ezek az adatok vannak feltüntetve.ABU tudná gondolom a hírt megerősíteni, vagy cáfolni. De gondolom ő nem fűzz semmit ezekhez az információkhoz.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lowzor #16894 üzenetére
A közösség túlnyomó többsége szerint az,de volt itt jó pár cikk a PH-n ahol ki is derült,hogy van baj rendesen az MS-nél ebből kifolyólag kár is lenne tagadni.Hála istennek nem BF-ezek a moddolás meg nem ismeretlen számomra.Egyszerűen nem kell,nincs belőle előnyöm és főként nincs meg az összhang.Mivel nyakunkon a 9-es (amire viszont ténylegesen rá leszek kényszerülve,pusztán csak azért is mert időszerű) már nem is fogok foglalkozni,tök felesleges számomra.
daveoff : Szőrszálhasogatás!
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#35434496 #16895 üzenetére
Ha ezek a specifikációk valósak akkor ennek az árából kettő vagy három GTX 980 kifog jönni.
Ez nekem kicsit erősnek tűnik. Ha tényleg ilyen kártyával jön az AMD, akkor 1-2 évig az lesz a helyzet mint az intel vs amd, nem lesz ellenfele.
Viszont nekem kicsit erős túlzásnak nézz ki .... -
törölt tag
Van már valami hír a 290x utódról?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
daveoff #16892 üzenetére
Az azért még odébb van,főleg,hogy a DX12-nél is számolnak vele ami szintén odébb van.Az MS mindig ezt csinálta(98 ok->ME kuka->XP ok->Wista kuka->7 -es ok->8-as a jelen állás szerint,figyelembe véve az álltalános véleményt...kuka).Sanszos,hogy a 9-es jó lesz főleg azért,mert az MS is rájött a 8/8.1 hibáira és az alapoktól újra gondolja az egészet,gondolva itt a 7-es sikerén és a 8-as sikertelenségén.
-
daveoff
veterán
válasz
Habugi #16890 üzenetére
Megjelenés óta w8-at használok, a 8.1 és a fissítések megjelenése óta csak egyre jobb lett. Stabil, gyors, könnyen kezelhetô. Jelenleg szerintem sokkal jobb, mint a win7. Lassan itt a w9, úgyhogy ideje lesz elfelejteni a 7-et, mert teljesen meg fog szünni a támogatása.
-
lowzor
veterán
válasz
Habugi #16888 üzenetére
Én kb a win 8 telepítése óta nem találkoztam a csempés felülettel
Feltettem egy progit, amitől lett start menü, ami ugyanúgy néz ki, mint a win 7-é. A kezdőképernyőt meg letiltottam a retekbe, így soha nem találkozok azzal az okádék Metro-val. Kb ennyi, így most olyan, mintha egy win 7-et használnék, a BF4 Mantle-el meg klasszisokkal szebben megy.
Nem kell mindjárt besírni, ha valaki meglátja és nem tetszik neki. Elég gondolkodni és meglehet oldani a dolgot. -
Habugi
addikt
válasz
lowzor #16887 üzenetére
Nem fogott meg a folyamatos sóhajtozás/nyögdécselés/emóóó áradat?
Engem sem..Nem sokszor ültem Win8/8.1 előtt, de amikor igen akkor kb 3perc után rosszulvoltam tőle, mintha egy okosteló menüjében lettem volna amit idióták írtak idiótáknak. A "csempés" megoldásra hirtelen a megfelelő szót sem találom.
Google+Smooth-abb faktorból nem szabad kifelejteni, jószerivel 1-2éve meglévő Win7 után próbálja/próbálta ki az átlag user a Win8/8.1-et és ugye mint frissen telepített Winfos, jóhogy ad egyfajta plussz érzetet.Különösebb tapasztalat híján az első benyomások miatt én kerülöm mint tűz a vizet, bár ha azt mondod "felhasználói élmény" szempontból minimálisan is szintbe hozható(ak) a Win7-el, lehet az egyik üres particiómra feldobok majd egyet.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #16885 üzenetére
Az lehet, de az meg a felhasználói élményt nyomná le a béka segge alá. Amúgy tegnap linkeltem mérést 280x-el, szval megnézheted, gyorsabb-e nálad a win8-on.
Bár a lényegen ez semmit nem változtat, ha a win7 miatt ilyen a sebesség, akkor az a 280x-re is hatott, szval a kettő difije ugyanolyan kevés marad. -
Anubris
őstag
válasz
Lolka Bolka #16882 üzenetére
Szia!
Semmi gond vele de amig nem jön ki egy normálisabb 980 vennék egy olcsóbb karit pár hónapra.
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
Mely márkák ajánlottak ezekből a kártyákból. Custom verziò érdekelne, ami amd-hez viszonyítva a legkevésbé melegszik.
Asus úgy olvasom itt nem a legjobb változás. MSI twinfrozer?
Ami nekem van konfig abból kéna valamit cserélnem alaplap vagy valamit nv-ről amd-re miatt? -
GeneraL_XTX
veterán
Stabilitás mérésére 3Dmarkot használni nem a legjobb megoldás, akkor már inkább Heaven/Valley. Többször is megesett már, hogy amilyen beállításokon a 3dmark vígan elment, az az utóbbi teszteken már fagyott.
De a legtutibb egy olyan játék több órás, huzamos tesztelése, amin a vga folyamatosan 100%-on pörög. Pl Metro Last Light, BF4, Crysis 3 stb.
-
ÁdiBá
veterán
Na ez a vicc a hardver tuningban.
Beállítottam az összes 3DMARK alatt a kártyát stabilra. Elindítottam a StarCraft2, 2 perc múlva játékba megállt a kép.
Úgy hogy ennyit a tuningról marad alapon. -
daveoff
veterán
Van itt valaki, akinek van vizezett 290X EK blokkal + backplate-el? Igazából annyi lenne a kérdésem, hogy vajon az EK backplate-et rá lehet-e szerelni csak simán a ref kártyára, a blokk nélkül....
Valaki tudna ezzel kapcsolatban segíteni némi infóval?
-
HREH
senior tag
Asus DCUII R9 290-es kártyát meg merjem venni? Olvastam, hogy az Asus hűtése nem lett rendesen megtervezve a Hawaii GPU-kra, ill. VRM is melegszik mint állat... (Használtan venném, itt HA!-n, 2,5 év garival, 89k-ért) Sajna 290-esek közül csak ez férne be a házamba, olcsóbban csak 280X Vaport tudnék venni (87k) csak ez meg alapból jó 20%-kal gyengébb. Vélemény? (Tudom, már kérdeztem, csak biztosra szeretnék menni.)
-
Lolka Bolka
aktív tag
De nem néztem rá, tehát az én párhuzamom nem értelmetlen. Neked is rá kellett nézned, hogy ezt megállapítsd!
Gondoltam ő már megtette, de bizonytalan volt vmi miatt (gondolok itt 1mm erre vagy arra). Ezért mertem tanácsolni egy szakmai fórumon, azt amit! Remélem abban egyetértesz velem, ha mindkettőhöz jó lenne ugyan az a vizes cucc, akkor egyéb hűtési módokra is igaz lenne...
De a lényeg a világbéke! -
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #16865 üzenetére
Lehet, a magyarítás dob rajta, nekem angol van.
No, de jöjjenek a mérések!
Takarított porszűrők 24,5-25,5 fok közötti szoba végig.
Először 1100/1400, táp ventivel:
Lefuttattam paszív táppal is, 2-3 fokkal melegebb lett, arról elfelejtettem fotót lőni.
Utána alapfeszes tuning, 1050/1250:
Azért itt bár a hőfokok még mindig kicsit magasak, de remekül látszik, mennyivel kisebb fordulattal elbírt vele. (A ventiprofil a sajátom volt minden esetben.)
Utána futtattam egy gyári alapórajeleset, 950/1250:
Ez már a szokásos, 85 fok, 3500rpm, nekem hangos.
És utoljára a 850/1250MHz, -20mv beállításom:
Így elsőre soknak tűnik, amit bukok, de nem az. 25%-al lehetne gyorsabb 1100/1400-on, kihajtva a lelkét, de nekem sokkal kellemesebb élmény halkan játszani hűvösen 2500-2800rpm között.
Ami még durva, a konnektoros mérő értékei. 1100/1400-on 440W-ot mutatott, 850/1250-en mindössze 320-at. Azért ez barátok közt is 120W, vagy ha úgy tetszik a komplett gépre vetítve +37.5%-al nagyobb fogyasztás +25% sebességért, nem túl jó arány.
Az 1050Mhz 400W körül kért, a gyári 950Mhz 380W magasságában.
Proci fogyasztás minden képen az OSD tanulsága szerin 37W fixen. Órajelugrálást egyáltalán nem tapasztaltam, GPU Usgae 99-100% volt végig a tesztek alatt.Szerk.:
Az OSD felépítése pedig:
bal legfelül az idő,
alatta balról jobbra, soronként:
FPS
GPU hőfok, GPU usage, GPU real clock
MEM clock, mem usage
<üres sor>
CPU MAx Thread usage, Total CPU usage, MAX Core temp, CPU package Power
GPU temp, FAN RPM
GPU VRM temp, GPU VRM voltage out, GPU VRM POUT
MEM VRM temp, MEM VRM VOUT (bugos), MEM VRM POUT (bugos), GPU MEM USAGE -
Milka 78
nagyúr
Végképp nem értem.Pedig valami akkor sem gömbölyű.Az egy dolog,hogy egy szerintem igen tuningos 290x gyorsabb,ami lényegtelen mert nem egy kategória.De a régi driveres 290-es (talán még ref volt rajta nem is hybrid)eredményem miért nem lassabb,hisz annak kéne lennie és nem gyorsabbnak...lehet ennyit dob a magyarítás a TR-en😊
-
Asbee
veterán
válasz
Lolka Bolka #16859 üzenetére
Én viszont megnézegettem és értelmetlen a párhuzam. Ha legalább ránéztél volna a két nyákra látnád. Bocs, hogy szóvá mertem tenni egy szakmai fórumban.
(#16862) tailor74: Megelőztél. Én is úgy tudom más a távolság, de lehet valaki vagy google pontosabban tudja.
-
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #16858 üzenetére
Ez a max, amit bír, és +50mv is kell neki. 1050-en, alapfeszen azért nálam is sokkal jobb a helyzet. Amúgy az lesz, kíváncsiságból kitakarítom gyorsan a porszűrőket, mérek egyet, és teszek egy ventit a passzív tápra, és mérek mégegyet.
Hamarosan jelentkezem.
(#16860) Milka 78: A monitorozás 1s-es volt, de a következő tesztben átrakom 250ms-re, dobálás amúgy egy darab sem volt.
Ja, és a hőfoklimit nélküli BIOS-al ment, és +50% power limittel, szóval elvileg nem lehetett ilyen gond. A gépem tuningja is teljesen stabil, akármilyen tesztben néztem, igen impozáns eredményeket szült.
-
Milka 78
nagyúr
Haljak meg nem értem.A procim csak 3570k 4500mhz(most még kevesebb igaz a Ref clokkal most játszottam) memória csak 1866 cl9,13.12 es régi driver,290 1110/1411(itt +10/10 mhz a forrom).Elméletileg gyorsabbnak kéne lennie a mostani gépednek,de ennek ellenére lassabb mint a fent említett régebbi gépem...ha nem is sokkal.Órajel dobálás?Nálam stabilan tartja...addig amig nem állítottam a monitorozást 400ms-re.😌 Ott azért már látszik némi mocorgás.
A hőfokaid amik igazán mellbe vágtak,bár bevallom az enyémet nem is néztem,mert kánikulában lőttem be (gpu talán 65-70 a vrm meg 89)gondolom most hűvösebb. -
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #16855 üzenetére
Tuning nélkül +15%-al gyorsabb csak azonos beállításon, 2X-es SSAA-val, figyelembe véve a fogyasztásban lévő ennél lényegesen nagyobb difit, ez elég gyenge produkció.
Oké, 1100/1400-ra húzva már hoz +30%-ot, de ott már vagy 80-100W-al eszik többet a tuningolatlan 280X-nél, ami nem kevés, a hangra is rányomja a bélyegét.
[link]
Mondom, máshol azért meggyőzőbb a sebességelőny, de itt nagyon elszomorodtam, mikor megláttam az eredményeket. -
Asbee
veterán
válasz
Lolka Bolka #16852 üzenetére
Nem értem ez, hogy jön ide. Az FC blokk nyilván nem, mivel más a nyák felépítése a két karin, még ha esetleg a lyuktávolság azonos is. Az univerzális csak chipet hűtő blokk meg nyilván jó mert univerzális.
-
viktor82
őstag
válasz
Lolka Bolka #16852 üzenetére
Nem is rossz elgondolás meg is lesem
-
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #16838 üzenetére
Rámértem, a legfrisebb 14.7 RC3 AMD driverrel, GPU megkapta +50% power limitet, 1100/1400MHz, FHD maxon, legfrisebb Steam-es TR, maxon, 4X-es SSAA, MotionBlur OFF egyedül.
Amúgy 4690K volt 4500MHz-en, 16GB 2133Mhz CL11 DC rammal, szóval a platform is igen jó kondiban volt alatta szvsz.Az eredmény ugyanolyan lesújtó. Körbenézve a múltkori mentés helyszínén, 28-35FPS, gyalázatosan gyenge.
Mértem egy benchet is, kb. az lett, amire számítottam, hogy nálad ott a +X és a +50Mhz:
Bennehagytam az OSD-t, láthatod, miért nem így használom, 4500rpm, 90-97 fokra melegedett.(a "forrófejű" delid nélküli origi Haswell-em meg 46 fok a legmelegebb mag így 4500-on, no comment, lol)
Mondjuk a 25 fokos szoba még mindig nem kevés a téli 22-23-hoz képest, plussz ilyenkor +40W-al fűti a házam alulról plusszba a passzív táp (450W-ot vett fel a konnektorból teszt közben a komplett gép monitorral) és azt hiszem, nagyon időszerű lenne porszűrőket takarítanom, mert iszonyat koszosnak tűnik már megint, pedig nincs egy hete, hogy full kitakarítottam.
Szóval nekem ez még mindig no-go lenne még így széttuningolva is.Mondjuk így jól meghúzva már éppenhogy, de hozta, amit az előd 280X 2X-es SSAA-val, de azért ennél többet vártam volna ebben a játékban a 280X-->290 cserétől, mint 2X-es helyett 4X-es SSAA azonos FPS-el.... Ja, igen, és a 290 1100/1400-on brutálisan fogyaszt, állati hangos és meleg. A 280X Vapor-X-emnek meg a gyári 1070/1550Mhz meg meg se kottyant, állati halkan és hűvösen.
Van játék, ahol hozza a 290 az elvárhatót a 280X után, de itt ebben a játékban nagyon gyengét villantott az elvárásaimhoz képest. -
daveoff
veterán
válasz
viktor82 #16848 üzenetére
Ilyet még nem próbált szerintem senki, úgyhogy ne várd az érdemleges válaszokat. Egyébként szerintem esélytelen, hogy rámenjen. Pontosan össze kellene hasonlítani a nyákokat, és a hűtőbordákat a kiemelkedő alkatrészek miatt, plusz a lyuktávolság sem passzol, csak barmolással lehetne rátenni. Nem érdemes vele foglalkozni, inkább használtan veszel egy kompakt vizet, és viszonylag könnyen megoldod.
-
viktor82
őstag
Valaki erre?
-
HREH
senior tag
válasz
Cseneles #16844 üzenetére
280X-et 65k-ért tudnék szerezni (Dual-X verziót)
VRAM hűtés kicsit nyugtalanít, Vapor 280X-en mindent hűtenek ezerrel, csak ugye a kártya gyengébb... (Egy szétOC-zott 280X nem tudná megközelíteni ezt a kártyát?) szerk: látom ahhoz húzni kéne ezerrel...
Másik fontos kérdés: a házba max. 290mm VGA fér, ez meg 287mm, az a maradék 3mm nem kevés egy kicsit?
Artifact stb. mennyire jellemző 290-esekre?szerk: tri-x oc jó lenne, de nem fér be a házba
másik, hogy hosszútávra gondolom sokkal jobb kártya ez, mint a 280X -
Milka 78
nagyúr
Szerintem kezd a keresővel,de a 290 DCUII pont VRM és egyébb hűtés hiányával küzd.Persze ezt tudod ellensúlyozni ha egy kicsit megforgatod a ventit rajt (egyedi venti profil AB vagy Trixx,mert a gyári profil nem az igazi). Igazából alapfeszes tuningra még elégséges a hűtő,de feszelős tuning felejtős.
Ettől függetlenül a felsorolt hibák ellenére is azt mondom,hogy 290.Ha belövöd az egyedi venti profilat akkor nem lesz baj.
A 280x-et agyon kéne húznod,hogy egyáltalán kapiskálja a 290-es teljesítményét.Ui:Van 90-ér 290 TriX OC és Giga 290x OC WF 95-ért(hátha lehet alkudni) is a PH-n.Ezek nálam jobb vételnek számítanak.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Enclave #16835 üzenetére
Hali!
köszi a választ. Igazából a fő kérdés az az, hogy a kimenetek közül hány lehet aktív, mert ha 3 akkor nincs gond, de ha csak kettő akkor igen. A monitorok mind high-end Dell-ek (U3014, U2714HM, P2815Q), úgyhogy mindegyiken van DP, HDMI és DVi is sőt DP-n daisy chainelhető is mindegyik.
HD6990-enemen anno ment egyszerre a 4-ből 3 mini DP port azt tudom, de sajnos az új kártykon is még mindig erőltetik a DVI-okat....legalább az egyik helyett jöhetne két mini-DP, azt úgyis lehet bármire alakítani.
-
HREH
senior tag
Sziasztok, most vennék innen HA!-ról Asus DirectCU II-es R9 290 kártyát. 89-ért gondolom megéri (vagy inkább 280X Vapor-X 87ért?
)
Erről a kártyáról lenne szó.
Hűtése gondolom viszonylag jó, engem azonban a VRAM hűtése érdekelne, mert haverom DCII-es 280X-énél különböző képhibák jöttek elő játék alatt. 280X topikban írták, hogy a DCII-es verzión nincsenek hűtve a VRAMok. Itt ezzel nincs probléma? Teljesítményre gondolom odab***ós kategóriaFHD-n játszanék.
Véleményeket, tapasztalatokat szívesen fogadok!Remélem jó vásár lesz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #16840 üzenetére
1. Nincs. De az SSAA elég jó.
2. Richland és Kaveri APU kell hozzá, illetve Miracast kompatibilis Wi-Fi.
-
Malibutomi
nagyúr
Két hülye kérdés srácok:
1. Van-e most valami jó megoldás downscalingre?2. Meg tudom-e oldani hogy wifin streameljem a képet az okostévére? Van elvileg ez az AMD wireless display, de nem találok róla semmit hogy hogyan lehetne használni.
-
Milka 78
nagyúr
Most ropogósan rámértem neked,de ez 24/7-es húzott 290x-es beállítás(nem raktam fel 1600-ra a memóriát,mert nem lenne ferr
)
Bocsi nem 30 az a 30 hanem 45 az alja játék közben és úgy 55-60 fps az átlag,de vannak 70-80-as csúcsok is.
Minden koppig húzva,utcsó pach és az ezzel járó extra beállítások,14.4-es driver a többi az adatlapon.Végére a bench ami szerintem külön életet él,mert a játék jóval szebben fut.
Konklúzió...húzd meg azt a kártyát,már nincs kánikula!
-
ÁdiBá
veterán
-
Enclave
aktív tag
válasz
csatahajós #16821 üzenetére
Érdekes egy felállás:
Ugyan nem vagyok 100% biztos ezekben de én úgy tudom, hogy:
- egy 4k-s monitort csak a DP-re tudod kötni, mert a 4k-hoz DP1.2 kell vagy HDMI 2.0 (a HDMI 1.4 is támogatja a 4k-t de csak 30hz-en, ami nem biztos, hogy filmnézésen kívül másra is használható-e), azt most nem tudom hirtelen, hogy milyen HDMI kimenet van az R9-en, talán 1.4 vagy 2.0 (ez sem az AMD oldalán sem a Wikipedia cikkben nem szerepel)
- a 2560-as monitorhoz dual-dvi kell vagy használható a DP1.2 is daisy chain módban, max 2db az AMD szerint DP portonkéntSzóval a leosztás szerintem:
4k monitor: DP1.2 (máshová nem köthető, ha kell a 4k és 60hz)
2560_1 monitor: DVI1
2560_2 monitor: DVI2
2560_3 monitor: HDMI->DVI-D átalakítóval ha létezik és beszerezhető (valami ilyesmi lehet ha létezik, elvileg ez az)(én a 4k-s monitort HDMI-vel csak 2.0-val használnám, 1.4-val 30hz-en biztosan nem, valamint hogy eyefinity esetén mekkora a max felbontás ami támogatott, erről nem találtam infót)
Próbáltam rákeresni arra, hogy egy R9 290 milyen HDMI szabványt támogat de erről sem találtam sehol infót. (1.4-et elvileg mivel ez kell a 4k és 30hz-hez de 2.0-át is esetleg?)Ha valaki pontosabb infókkal rendelkezik, úgyis kijavít!
Ez szerint egyébként hiába van CF, akkor is minden kijelzőnek az elsődleges kártyára kötve kell lennie!
Nem tudom, hogy 290-ből van-e de 7970-ből létezett olyan változat, amin 4-6db DP kimenet volt, gondolom nem véletlenül, egy ilyen kártyával sokkal egyszerűbb lenne több nagyfelbontású kijelzőt meghajtani.
-
HSM
félisten
Felejtsd el azt a programot, használj MSI Afterburnert, az hibátlan. Ami az Asus VRM-et illeti, az Asus ilyen, viszont jók a komponensek, amíg a hűtetlen ramot nem fűti fel, addig nincs gáz, bár én mindenképpen 100 alatt tartanám. A memóriák 85 fokig üzemképesek.
Ja és ha tuningolsz, és rosszul szellőzik a házad, akkor tekerd fel a vga ventijét, az hűti a VRM-et, és érdemes akkor legalább levett oldallappal, úgyemlékszem, úgy nem sül be nálad.
-
KillerKollar
őstag
válasz
drunkyboy #16822 üzenetére
Hát remélem hogy meg fog oldódni.Nekem a legfrissebb BIOS van fönt,másik slotba nem tudom tenni a kártyát mert 2 PCIe 16x slot van és ugye 2 kártyám van CF-ben tehát mind a kettő foglalt,maximum felcserélni tudnám a két kártyát vagy kivenni az egyiket.Frissen lett újrarakva a rendszer,tehát nem igazán akadhatott össze más driverrel,az előző kártyákkal meg nem volt ilyen gond,ugye azok referencia 290X-ek voltak.Nod 32-őm nincs,de most visszavittem abba a boltba ahol cserélték a cuccokat a villámkár után hogy nézzenek rá hogy mi lehet a baja,remélhetőleg kitalálnak valamit.
-
Lolka Bolka
aktív tag
válasz
csatahajós #16821 üzenetére
4096 X 2160(via a single HDMI connector or DisplayPort and not supported with two DVI connectors)
A két DVi meg tudja a 2048 x 1536, ha jól értelmezem. Ezek egyszerre úgy gondolom mennek is. -
ÁdiBá
veterán
Amúgy az ASUS GPU TWEAK v2.6.9.4 programot használom, ott pedig ADVANCED módban.
GPU Clock 1100 Mhz
GPU Voltage (mv) 1,275 (1,250mv a gyári érték)
Memory Clock 5400 Mhz
Power Target (%) 0150 (0100 az alap)
Ventilátor vezérlés manuális.Amikor most lefuttattam a 3DMARK FireStrike tesztet akkor a GPU Voltage 1,085-1,150 között ingadozott, vagyis else éri még az 1,2V sem.
Ezeken az értékeken futott le stabilan. -
ÁdiBá
veterán
Valley néztem csak meg, felhúztam a GPU 1100-MHzig semmihez nem nyúltam.
Valley hibázik, illetve a 3DMark is ugyan úgy kiakad, hibázik, memóriához nem nyúltam.
A GPU Tweak szerint a kártya ezek a programok alatt 0.955V illetve 1,100-1,098V ingadozik.
Hol itt a gyári 1,25V? Nem értem. -
viktor82
őstag
Egy asus 280direct II hutese rá szerelheto egy ref 290x-re?nagyon jó áron tudnak most szert tenni ilyen hűtésre
-
GeneraL_XTX
veterán
Egyrészt nem a VRM-től hibázott a GPU, az a 106 fok nem olyan vészes, hosszútávon nem biztos, hogy egészséges, de tesztelések alatt teljesen rendben van.
Kicsit fura nekem mondjuk, hogy 1100mhz-en hibázott neked megemelt feszültség mellett is, nekem a sapphire alapfeszen 1080mhz-ig hibamentes, minimális feszültség emeléssel bírnia KELL az 1100mhz-et. Én inkább a memóriákra tippelek, hogy amiatt hibázhatott a teszt. Én alapra raknék mindent, és elkezdeném csak a GPU-t húzni, szépen megnézni mennyit megy alapfeszen, ha hibázik, akkor kicsit emelni a feszt és így tovább.
Nem szokás ezt csak úgy hű bele bumm felrakom a feszt meg az órajeleket xxxx-re aztán meglátom mi lesz
-
ÁdiBá
veterán
Bátorkodtam kipróbálni a kártyámon a tuningot, a következő történt.
Felraktam 1,3V 1100-1500MHZ ventilátorok 100% - ra, és így hagytam a valley markot.
A VRM része a kártyának olyan szinten elkezdett melegedni hogy egyszerűen nem lehetett, nem tudja hűteni a hűtő. 106 fokig felment ehhez nem kellett több 3-4 percnél, majd ott kezdett el hibázni a GPU, valószínű valami kezdett túlmelegedni. Utána kipróbáltam 1,25V 1100-1500MHZ-et, a végeredmény 15 fokkal hűvösebb VRM, viszont itt már kezdett hibázni a GPU.
Úgy hogy nem igazán értem miért elégedik meg az ASUS egy mezei hűtőbordával a VRM részeken... Vicc...
Nem is találkoztam még ilyen kártyával aminek ilyen meleg lenne a VRM része... ez számomra újdonság. -
drunkyboy
aktív tag
válasz
KillerKollar #16807 üzenetére
Szia! Én is ezzel a problémával küzdök egy ideje, nagyon idegesítő gondba futottál bele. A neten körülnézve találsz külföldi fórumokon sorstársakat, közben ilyen.olyan "megoldásokat" is. Én is próbáltam sok mindent a leírtak közül, most talán jobban működik a rendszer. Annyit tudni kell még, nálam csak játék alatt fagy ki, de ugyanez az Atikmdag.sys a hiba okozója.
Nekem egy pár hónapos Gigabyte 290OC WF3 van, a rendszer Asus Sabertooth X58, i7-950, Patriot memória, ami lényeges lehet. Valaki szerint lehet kompatibilitási gond, főleg a memóriával. Memóriacserét még nem próbáltam, arra nincs lehetőségem.
Amiket eddig kísérleteztem:
- amd driver cserélgetése komplett eltávolítás után: (14.14, 14.6, 14.7) ez nem hozott semmi változást, gondolom a régebbi driverek sem;
- bios frissítés a videókarin: ezután már ritkábban fagyott (értsd nem egy nap többször, "csak" 2-3 naponta egyszer)
- bios frissítés az alaplapon: mintha még egy fokkal jobb lett volna ezután
- most van tesztelés alatt a Nod32 játékos üzemmódba állítása (ezt én is olvastam, hogy általában akkor van fagyás, mikor a vírusírtó éppen frissíti a definíciókat. Most ezzel a beállítással tegnap óta jó)
-még egy lehetőség, hogy másik slotba teszed át a kártyákat, bár ezt még én sem próbáltam, többek szerint ez is jó megoldás. -
csatahajós
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki esetleg, hogy a ref. R9 290-en hány videokimenet lehet aktív maximum egyidejűleg? A felállás ez lenne: a DP-on két 2560-as monitor csücsül, a HDMI-n egy Quad HD-s és lenne még egy 2560-as amihez a DVI-t kéne felhasználni., tehát összesen 3 db 2560-as és egy 3840-es felbontású monitort szeretnék egy kártyára kötni.
Ha ez így nem megy milyen megoldás van? még 1 kártya ? kérdés, hogy ennek a kimenetei aktívak-e CF-ben. Azt tudom hogy dual GPU-s karinál négy kimenet lehet aktív egyszerre, akár a 4 mini DP port pl egy R9 295X-en.
Valakinek tapasztalat hasonlóval?
Köszi
-
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #16817 üzenetére
Najó, de 30FPS az mi?
Annyit a 280X-em is tudott 2X-es SSAA-val kicsit megrángatva. Igaz, én tuning nélkül néztem, de kimaxolva a játékot, 2X-es SSAA-val is befigyel 35-40 közé, 4X-essel meg pl. amit most néztem helyszín 28, ami már játszhatatlanul gyenge.
Jobb felső sarokban minden data, VGA kimaxolva 950Mhz-en, játék is maxon és 28FPS.Itt linkeltem anno 280X és 290 mérést [link].
Tuning nélkül ebben nem alakít meggyőzőt a 290.(#16819) dergander: Nyilvánvalóan sokkal jobb egy erősebb, pláne tuningolt Intel játékra, mint az FX, ezt bármelyik tesztben meg lehet nézni. De a kérdéses Tomb Raider pont olyan, aminek tökéletesen elegendő az FX teljesítménye is a 290X kompromisszummentes kihajtásához.
-
Milka 78
nagyúr
Srácok ez a gari nem sántít kicsit?->[link]
A skac azt sem tudja mi az a csavar mtrica,de már rá van heggesztve a nem rá való hűtő és biosHSM
ekem 4x-en van és nem nagyon megy 30 alá,szép,folyamatos,de ez sima 290-el is meg volt igaz 1110/1410-en.Most valószínű jócskán 30 felett lennék a jelenlegivel.
-
HSM
félisten
válasz
dergander #16812 üzenetére
Teljesen logikus és világos magyarázat van rá, amit már kismilliószor, csomó topikba leírtam, és nem fogok mégegyszer. Egyedül a számítógépek processzorának és a feladatkezelő működésével kéne tisztában lenni.
Más oldalról nézve, a PH teszt alapján semmi hátránya Tomb Raiderben az FX-eknek, még 1280-as felbontásban, butított grafikán sem.
[link].
-
dergander
addikt
válasz
Maotun #16808 üzenetére
Az a probléma hogy hiába a legerősebb AMD cpu mégis egy 290 hatalmas falat neki. Nemtudja normálisan kihajtani,nekem is volt FX em és énse hittem el hogy egy i5 többre megy egy hawaii val mint a 9590. Ez van elkell fogadni...az AMDnél megmagyarázhatatlan jelenség az h játékok alatt van hogy a cpu 50%on megy meg a vga 60%on mégis az fps 60 alatt kóborol.
-
Maotun
őstag
Sziasztok!
Jelenség: Tomb Raider full graf 1080p GPU Monitor GPU Load grafikon szerint 100%-0!!! ismétlem nulla között ugrál, cpu (fx 9590) ugyanakkor 50%-on. EZ MIÉRT VAN???
A játék nem akad fut szépen 35-55 fps-el -
KillerKollar
őstag
Üdv,kellene egy kis segítség.Nemrég villámkár miatt tönkrement a gépem(Táp,alaplap,proci,vga-k),szerencsére a biztosító kifizeti,ki lettek cserélve a dolgok,de nem teljesen ugyan azok a dolgok kerültek bele.A Táp Corsair HX 850 volt és Corsair RM 850 lett,az alaplap Asrock Z77 Extreme 4 volt és Asrock Z97 Extreme 3 lett,a Proci i7 3770K volt és i7 4770K lett,a VGA-k Sapphire R9 290X referencia kártyák voltak és ASUS Radeon R9 290X DirectCU II-esek lettek.Grafikus terhelés alatt kaptam kékhalált többször is(játékok,teszt programok 3D Mark Valley,stb...),úgyhogy újratelepítettem az egész gépet a nulláról,felraktam az alaplapi drivereket a legújabb windows frissítéseket,a 14.4-es WHQL Catalystot és ismét előjött a hiba.BlueScreenView-el ezt a képet lőttem,úgy látom hogy VGA-val van a gond,azért is ide írtam.Szerintetek?Állítólag mind a két kártya le lett tesztelve mielőtt berakták a gépbe,de akkor lehet hogy mégis az egyik a hibás?Esetleg a BIOS beállításoknál van valami gond?Nem állítottam még semmi.Vagy a táp nem elég a 2 kártyának?Az előző táp elég volt és az is 850-es volt,akkor nem volt gond.
-
Istyu74
aktív tag
válasz
Lolka Bolka #16802 üzenetére
Magyarul sz.r?
-
Istyu74
aktív tag
Asusban a referencia hütős kártya mennyire megbízható, mennyire hangos?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest