- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Williams
aktív tag
Hali!
Érdeklődnék, hogy a ref. hűtéses 290 és 290x között mekkorra a hőmérséklet különbség? Az x-es sokkal jobban melegszik?
-
válasz
Cseneles #16683 üzenetére
Hát igen, vannak különbségek...
A vrm bordákról, és úgy általában a "sünizésről" tehetnél fel képeket, mert én a peter 2-höz járó ram süniket vrm bordákat használtam fel, és elégedetlen vagyok a hőfokokkal...
Hiába csendes, ha még mindig sokallom a hőfokokat...
Sekisui kétoldalas ragasztót már vettem, most bordákat nézegetek a HE store-ban, hogy melyikből tudnék nagy méretű vrm hűtőt kialakítani.. Na meg az AC F12-ket is cserélni fogom valami nagyobb légnyomásúra, de hirtelen ez volt... -
Cseneles
őstag
Valaki a tesztek és eredmények láttán kedvet kaphatna egy R9 290X kompakt vízzel való hűtéséhez!! Ott egy picit izgibb lehet a helyzet de szerintem még ott is a GPU fullad ki előbb mint a hűtés! Én az R9 290-em még 1215/1600@1,297v-al is 80C alatt tudom tartani mind a VRM-et mind a GPU-t teszt és játék alatt! Itt most nem 30 perc Kombustora gondoltam!
-
Cseneles
őstag
-
Asbee
veterán
Hiába tennél oda 3 ventit is nem lenne jobb. Nem célszerű ezt a ref kialakítást egy custom hűtéshez hasonlítani. Kis venti, de zárt burkolat, sokkal nagyobb légnyomás. Nézd meg a vrm hőmérsékletek mennyivel jobbak. Arra is lett tervezve, hogy pörögjön a kis venti. Nézd meg milyen kis helyen milyen kis bordáról kell letolni ezerrel a meleget. Ki hátra, nem nagy felületen a házba.
-
Joshi
titán
A ref hűtésnek nem csak a borda mérete a problémája hanem az 1db venti ami ráadásul kicsi is. Csak úgy hatékony ha pörög 1millióval de ugye így elviselhetetlen a hangja. A zaj pedig a venti típusából adódik.
A vizet nem is akartam kitárgyalni csak daveoff nem értette a miérteket. -
-
Joshi
titán
válasz
daveoff #16668 üzenetére
Szerintem procinál is jobb a kompakt víz mint a sima lég feltéve ha normális a kompakt vízrendszer. A refhűtésnél inkább a hőelvezetéssel vannak a bajok ugyanis teljesen más ventilátor rendszert használ mint a jobb megoldások. A refnél turbina szerű a venti és abból is csak egy van, szerintem ez sem összehasonlítható mondjuk egy Tri-x v Lightning-al.
-
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #16664 üzenetére
Nem hittem benne pedig. De most örülök, hogy ilyen jól teljesít
-
-
odorgg
addikt
válasz
daveoff #16657 üzenetére
Így utólag ennyit tudtam összehozni, ami a képeket illeti:
X alakban kötegelővel rögzítettem, oszt jóvan.
Peter venti keretét odatámasztottam, de az egyik ventit le szedtem róla. Igen ref hűtő alja is rajt van, de az majdnem egy szintben van a GPU-val, 0,xxx mm van a lemez teteje és a GPU teteje közt, annyit meg kicsi rászorítással hajlik a lemez.
(#16659) Cseneles
Inteles felfogató meg van, de azt nem akarom furkálni, no meg műanyagból van. Inkább csináltatok fémből egy felfogatót az a bisztos.
-
Cseneles
őstag
válasz
odorgg #16649 üzenetére
En a helyedben furnek 4 lyukat menettel a ref vrm hutore es behajtanek 4db alaplap tarto anyat amibe mar mehetne egy menetes szar ami felfogja mondjuk egy amd gyari keretet! A gyari 4 lyuk fole csak az inteles passzol! De 3500ft vokt mikor en rendeltem regen gyari Corsair felfogato kittet!
-
odorgg
addikt
No, én meg fel kötegeltem egyenlőre próba kedvéért az Asetek lclc-t, (alias H50) és meglepően jól teljesít:
Peter nem teljesít hozzá képest valami jól.
Valami felfogatást gyártatok hozzá, és rajt is marad sztem
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #16644 üzenetére
Nem figyelem, mikorra ígérték a HG10-est, de én inkább magam méreteznék felfogatást és platnit a kártyára és vágatnám ki PH-es szakikkal, az én igényeimnek megfelelően. Hővezető padot is lehet venni itt PH-n.
Szóval csak idő és kreativitás kérdése. És szerintem olcsóbbra is jönne ki, mint a HG10, akár még jobbra is.
(#16646) gyuromoj: Nem gondoltam volna, hogy elbírja.
De a VRM kivételével nagyon szépen meghűti.
-
Asbee
veterán
Elgondolkodtam én is egy raijintek morpheus-on, de félek a vrm hűtésétől. Bár gigán is sajnos 1150-en elmegy 92 fokig a vrm hőmérséklet pl egy metro 2033 alatt. GPU csak olyan 84-ig.
-
gyuromoj
veterán
Na múlthéten sikerült szert tennem jó áron egy Twin Turbo II hűtőre.
Szombaton fel is szereltem a ref. hűtő helyett és eléggé kellemes meglepetés ért. (ha nem 100%-on mennek a ventik akkor sípol...)
Így használva(100%-os venti fordulat) kb. olyan mint a ref. volt 30%-ig.
Azt nem tudom hogy mennyivel lenne jobb a helyzet ha két darab 120-as R2-es ventit tennék fel, ill. majd rakok egy ventit a kártya oldalához hogy szívja kifele a gépből a meleget.Egy alapfeszes tuningot próbáltam eddig Heaven alatt:
1100/1400
GPU MAX: 77
VRM1 MAX: 99
VRM2 MAX: 71Most 1 óra Crysis 3 után:
947/1250
GPU MAX: 71
VRM1 MAX: 83
VRM2 MAX: 69 -
daveoff
veterán
Tudom, hogy lehet, én is azon vagyok, már meg is vettem egy corsair H55-öt, hogy rátegyem a 290-re, csak még azt nem döntöttem el hogyan. Még mindig várok a corsair HG10-re....
Én csak azt mondom, hogy 2db 290X + 2db kompakt víz már eleve nem jön ki 300k-ból, és akkor még rá sem raktad. Ennek fényében a 295 x2 nem is rossz vétel az új, 999 dolláros(999 eurós) árával.
-
HSM
félisten
-
daveoff
veterán
válasz
asvald #16640 üzenetére
Ha belegondolsz, kapsz a pénzedért 2db teljes értékű 290x-et, plusz le van vizezve, halkan és hűvösen teszi a dolgát. Jobban belegondolva nem is rossz a 300k körüli ár, egyébként is ennyi szokott lenni a 2 magos csúcs AMD-nél, és most kapsz hozzá egy nagyon jó hűtési megoldást is. Ha jönne valamikor a következő generáció, akkor ezeket is olcsón fogják dobálni, akkor jó vétel lehet, csak hát crossfire.....
-
Dtomka
veterán
Ha valaki 290/x ről váltana
Jelentősen olcsóbb lett az AMD két GPU-s csúcskártyája -
deadwing
addikt
-
-
deadwing
addikt
válasz
TTomax #16615 üzenetére
No, megoldva a probléma. CF on
Nem tudom mit kaphattak azok a lábak az előző tulajnál, de átcsiszoltam őket a coollaboratory ultrához kapott dörzsi szivaccsal, igaz így a védőrétegnek annyi, de most már legalább van kontakt. Működik.
Egyébként a szivacs itt-ott bele is akadt, szóval valami durva dolog történhetett azokkal a "lábakkal". -
zimi1991
aktív tag
válasz
ricshard444 #16631 üzenetére
Teljesen jól megy 290 el nálam és igen csak hozott teljesítménybeli növekedést!
-
-
TTomax
félisten
14.4 az utolsó driver ami felmegy win8ra,az AMD nem támogatja többé,mondván akinek az van az úgy is frissül 8.1re.
-
Asbee
veterán
14.4 felett nekem sem tesz fel drivert. Max azt írja, hogy nem kell mert legfrissebb. Leszedtem DDU-val, majd próbáltam utána újabbat és akkor listában sem volt driver, csak a többi cucc. A 14.4 felment.... Érdekes.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
zimi1991 #16622 üzenetére
Milyen lap?(5-6-7).Mondjuk mindegy,mert menne,de a két kari közt nem lenne hely,hogy normálisan szellőzön aminek egyenes következménye,hogy a felső kari melegedni fog mint állat.CF-re szerencsésebb olyan deszkát választani aminek a pcie csatik közt 2 slotnyi hely van.
-
zimi1991
aktív tag
válasz
dergander #16621 üzenetére
Feltettem az új drivert és így eszméletlen módon megnőtt az fps két kijelzővel!Gyakorlatilag 20-30 fps-t nőtt!
Sőt az új driverben sokkal jobban testre szabbható az eyefinity.
A crossfire hez kell valami különleges alaplap?
Úgy értem a maximus gene vel menne hiba nélkül? -
dergander
addikt
Ja én nem,én pl. a 2 új metro redux, meg AC4 Watch dogs,hasosnló játékok. De nem multiba
-
Sotyks94
aktív tag
3440x1440 felbontás alatt mit produkál a kártya? Van róla valakinek infója? (személyes infó vagy teszt is jó)
-
TTomax
félisten
-
dergander
addikt
Lehet tudni hogy a 14.8 driver milyen changelog-al bír?
Vagy ismét valami CF profilos frissítés lenne?
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #16606 üzenetére
Gyanús az a foglalat... Sosem láttam még proci alját ilyennek, pedig járt nálam nem kevés, nem valami bizalomgerjesztő. Amire tudok gondolni, hogy annak a néhány lábnak a lába a foglalatban mégsem pont ott vagy pont úgy áll, ahogy kéne. Az a bizonytalan működésre is magyarázat lehet kiszedés után. Az Intel oldalán fennvan a lábkiosztás, ha van kis időd, ki tudod bogarászni, PCI-E-hez tartoznak-e a "fura" érintkezők.
(#16609) ricshard444: Nekem a BF4 határozottan szebben futott a 290-esen a 14.7 RC3-on, mint a 14.4-en. Nekem a telepítéssel sem volt gond, feltetem, elsőre felment, azóta működik.
Pedig a 14.4-re frissítettem rá én is.
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #16609 üzenetére
Na, örülök neki. 14.7 hozott gyorsulást nálam, legalábbis szintetikus tesztekben....
-
-
válasz
deadwing #16602 üzenetére
Legegyszerűbben mondjuk a Sapphire Trixx programmal kapcsolhatod ki, de szórakozhatsz Regedit -ben is. Miután kikapcsoltad, indítsd újra a gépet.
Nem tudom, de sanszosan ez a gondod. Ha nem jön be ( nem működik a Trixx ), akkor megkeresem neked a tutira működő programot.
daveoff: Még visszatérek
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #16601 üzenetére
Valószínűleg ilyenkor már csak az segít, úgyhogy hajrá.
-
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #16601 üzenetére
Hol? És eddig miért nem kellett ezzel szórakoznom? Nem értem én ezt.
-
válasz
daveoff #16600 üzenetére
Ennél a Windows -nál nem volt még semmilyen bütykölés. Miután nem ismerte fel a kártyát a 14.7 és a 14.6 pedig nem telepített driver-t, azután kezdtem el a DDU -val szórakozni.
Teszek egy Win -t ma éjjel, következő héten már nem akarok ezzel szórakozni...deadwing: kapcsold ki a ULPS -t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kempingezés és sátrazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fujifilm X
- Temu
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest