- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
válasz
TTomax #17197 üzenetére
Én nem beszélek rá senkit semmire és le sem róla...de nagyon szívesen melléteszem bármelyik játékban a 780TI-d mellé az 1200-on járatott sima R9 290-em amit 70.000Ft-ért vettem és kapott max 20.000Ft-ért kompakt vizet
Aztán meglátod mit kapsz pluszban azért a zsák pénzért
-
TTomax
félisten
válasz
Cseneles #17196 üzenetére
Nekem ne mutasd be mit tud a 290X,pontosan tudom mit tud mert mindkettő van.A Ti gyorsabb,már azonos órajelen is,speciel az enyém húzva hozza a húzott ex 7990-em amit azért egy 290X-röl nem nagyon tudsz elmondani.Az hogy mi a TI nem lényeg az adott kérdésben,mert már megvan az illetőnek.
(#17195) CsonkaImo
Jahm vehet akármilyen 290X-et de azért mindenki a lighningot ajánlotta,vagy vehet egy ref-et is csak mit ér velem,pénze nem marad mert a refre csak kelleni fog egy hűtés de legalább lassabb lesz a gépe egy picit.
Most mond meg mi a bonusz ebben? -
Cseneles
őstag
válasz
TTomax #17189 üzenetére
NA....
jó és szép használható kártya a GTX780Ti
csak kár hogy a +4 vagy 6 FPS-ért kérnek +60000Ft felárat! Tudása semmivel sem több mint az AMD-nek
a G-sync-et meg hagyjuk...azt a monitor csinálj nem a GPU...nem adok 1évet és a monitor gyártok java aki piacon akar maradni előáll valami hasonlóval! Mindenkinek a szíve joga eldönteni mit vesz! de a GTX-ek nem mások mint egy túlárazott kártyák a felső szegmensben!(GTX Titan, 780, 780Ti) nem is beszélve a 3Gb ramról ami FullHD felett már néhol elfogyhat..
-
TTomax
félisten
válasz
CsonkaImo #17191 üzenetére
Az lehet,csakhogy emberünknek már MEGVAN a 780TI,mennyiért is adhatja el?130-ért szerintem nem nagyon,akkor még dobjon rá,hogy egy lassabb kártyát vegyen?Mert az ajánlott lightning se 130K,amivel ugyanott lenne.
(#17193) viktor82
Olvass vissza te egy kicsit légy szíves...amúgy nagyon drága helyen nézed ha még 600euro,az valami beragadt készlet lehet. -
-
TTomax
félisten
válasz
CsonkaImo #17187 üzenetére
Ezt most komolyan írod?Te szerinted ha eladja a TI-t és vesz egy új 290x lightningot akkor még pénz is marad a zsebében?Én speciel annyiért vettem az enyémet mint egy ref 780Ti vagy otthon ez másképpen van?Vagy esetleg egy ref 290Xet vegyen?A Mantle api már nem áll a 290X mellett mert már "elavult" bár ha már van egy 780Ti-d akkor sem szempont FHD-ben ha van egy jó procid.
(#17190) GeneraL_XTX
Te se olvasol? [link] Szerinted mire fognak optimalizálni a jövőben?GCN S.I.-re C.I.-ra,vagy az új V.I.-re ami pl a 285ben van?A "mindegyikre" opció sajnos nem játszik. -
CsonkaImo
addikt
válasz
MiklosSaS #17169 üzenetére
Marha nagy fps különbségre nem kell számítani, és ahogy fentebb is írták játékfüggő. Radeonok mellett áll még a mantle api, bár egyenlőre nem sok játék támogatja. Battlefield 4-ben nálam nagyon sokat dob. Plusz marad egy kis pénz is a zsebben, szóval nem lenne olyan rossz döntés a "downgrade".
Szerk.: daveoff kollégát kellene megkérdezned, neki volt hasonló váltása.
-
asvald
senior tag
válasz
asvald #17112 üzenetére
heló
nos, a helyzet valamivel jobb lett miután felraktam a cpu-t 4,4ghz-re majdhogynem eltűntek a mikrolagok BF4 ben,De még nem az igazi ,viszont :voltak részek ahol a gpu 100%on dolgozott (hajósrész)
A végén még kiderül , hogy 5ghz kell neki ,de ezt a stock cooler nem- igen fogja bírni már -
zack
nagyúr
Tényleg.
Akkor is a Sapphire 290-et választanátok Asus helyett ha Sapphire-ból 290, Asus-ból 290X?
-
TTomax
félisten
válasz
MiklosSaS #17171 üzenetére
Nem,nincsenek a Ti erősebb.Nekem van itthon Lightningom,1200-on hozza a ref780Ti-t,nem meleg 1150et megy minden gond nélkül,sőt ott még nem is hangos...csak hát még akkor is lassabb mint a Ti...
(#17172) zack
Pontosan!Ezen a csíkszélességen már nincs értelem cserélgetni.Akinek 290e van az is tudja miért vette akinek meg 780a az is..a jövő az tökmindegy mire a DX12 ideér 2X biztosan cserélünk... -
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok, gondolkodom hogy lecserelem a 780Ti-t egy 290X-re (390X) es kivancsi vagyok ha mostanaban vannak valami gebaszok a kartyakal....vagy van olyan marka amit kerulni kellene.
Nem haragszom a 780Ti-re csak meguntam a 3D-et es jonnek vissza Radeonra...szebb a kep, meg utalom az NV politikajat.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Tarill #17164 üzenetére
Nincs ilyen jellegű tipus hiba,mondjuk ha bányász kari volt (amit vagy be vall az eladó vagy nem) akkor az azért még bele szólhat a képletbe. Azon karik kaptak azért rendesen.Már a Gigákkal sincs nagy gebasz.Az elején hulottak mint a legyek,de azóta megszűnt a jelenség. A hűtésük kicsit karcsú,de nagyjából ennyi.
-
Tarill
őstag
sziasztok! 2013 decemberében vásárolt ref hűtős sapphire r9 290-ekkel szokott gond lenni? úgy összeségében vagy csak az aftermarket hűtős főleg gigabyteokkal?
-
válasz
lowzor #17152 üzenetére
Valóban jó választás lett volna egy azonos órajeleken kb azonos teljesítményű procit megtartani 15k-val drágábban, ami terhelés alatt kb 20W-al fogyaszt kevesebbet... Szenvedni a kupaktalanítással, kockáztatva azt hogy bukom a garanciát. Kb 10 év alatt be is hozta volna a 15k-s árkülönbséget.
Ár/érték arányban próbálom mindig a legjobbat venni és a 2600k jobb választás volt.
(#17162) GeneraL_XTX:
Igaz és bocs. Befejeztem az off-ot. -
Malibutomi
nagyúr
Nekem a 4770K 1,212V-al megy 4,4-en, afelett már nagyon kéri a feszt, de nincs is értelme tovább húzni, minek gyilkolni. Bench alatt felhúztam én is 4,7-re ott ez is kért 1,4 körül, de az csak pár másodperc volt.
-
-
gyuromoj
veterán
Aprón van aki ezzel foglalkozik.
-
zack
nagyúr
válasz
Erdei88 #17151 üzenetére
Most tényleg ebbe kötsz bele?
A ház 50k volt. A 2 nagy 23cm gyári venti (oldalt-felül) helyére képzelj bele 2x4db 12cm-est. Egy jó minőségű 12cm venti 3-4k. A K2-höz vett 14cm-ről nem is beszélve. Ugyanis 3db 14cm lóg rajta.
Plusz a ház alján is van egy 14cm-es, ami beszív (a táp mögött).
Remélem kielégítő választ adtam. Persze jöhet a további kukacoskodás... -
lowzor
veterán
válasz
Gaboo007 #17149 üzenetére
Nekem inkább úgy tűnik, hogy inkább magadnak próbálod megmagyarázni, hogy jól tetted, hogy visszaváltottál
Az meg tök lutri, hogy melyik példány mit tud tuningban egy másikhoz képest.
Lehet, hogy bizonyos feszen már jobban melegszik az Ivy, de a 4.4 ghz-et a rosszabb példányok is hozzák. Az én 3570K-m 1,25V-on megy 4.7-en, a régi 2500K-m meg 1,36V-on ment 4.5-öt. Akkor most kezdjek el fröcsögni emiatt a Sandy-re? Az Ivy-k melegedésére meg amúgyis van megoldás, amit ha te nem mersz, akkor szakember is megtudja neked csinálni.
Ezek a tesztek, amiket linkelsz meg viccnek is rosszak. -
zack
nagyúr
válasz
Gaboo007 #17149 üzenetére
1,4V?
Atyaég. A te procidat se venném meg használtan.
Alpenföhn K2 köröket ver a Mugen-re, de nem tudnám 24/7 1,4V lehűteni. Pedig a hűtési rendszeremnél jobbat nem lehet kihozni léggel. Csak a ház + ventik a 100k-t nyaldossák.
Azért egy LinX 30 perces tesztet megnéznék nálad 1,4V-n.
Nálam 1,3,-1,35V környékén 90 fok fölé ment.
Ha azt mondod, nálad nem több, egyszerűen nem hiszem el. -
-
-
válasz
Prosector #17143 üzenetére
Hát igen a DX11-el ez a baj. Hiába van alatt a legújabb i7 és hiába alacsonyabb így a CPU terhelés a GPU x%-on megáll.3570k vs 4770k + 2500k vs 4770k: [link] [link] Mind a két esetben a GPU terhelés megáll 55% körül.
Ahogy bekapcsoltam a Mantle API-t úgy nálam is azonnal 100% ment a GPU a kritikus pályákon is. -
Prosector
addikt
válasz
lowzor #17142 üzenetére
Jaja BF3-ra gondoltam. Egyebkent tegnap jottem ra mennyit szamit BF4-ben a Mantle: win reinstall utan ujraraktam a jatekot is, elinditottam es csak 70-80 fps-em volt. Elfelejtettem atallitani a rendert es DX alatt futott. Atraktam Mantlera es rogton fix 100 lett(.cfg-ben fixalva van100-ra).
Szal er vmit ez a cucc... -
lowzor
veterán
válasz
Prosector #17140 üzenetére
BF3-at? 3570K 4.7 + 7970 1175/1500-al FHD-ban, csutka maxon nem láttam még 65 alatt az FPS-t, de általában efölött van bőven.
Hasraesni azért nem fogsz a különbségtől, de meg fog látszani. Akkor válts főleg, ha találsz 1 jó tuningos 3570K-t.
BF4-et DX-ben Ultrán, MSAA nélkül toltam vele, Mantle-al már bevan lőve a 2X MSAA is. -
zack
nagyúr
Majd csinálok én is tesztet BF4 64 fős szerveren, ha megjön a 290 vagy visszadják a pénzt.
3770K 4,6Ghz-en... -
Solesz84
aktív tag
válasz
Lolka Bolka #17137 üzenetére
Nekem sem tetszett a chromnak de megoldottam. ☺
-
Erdei88
veterán
válasz
Lolka Bolka #17137 üzenetére
Nem, én bár voltam és IE-vel letöltöttem
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Nekem ezt írja a progi.Akkor ezek szerint az enyém sem unlockolható?
Compatible adapters detected: 1
Adapter #1 PCI ID: 1002:67B1 - 1043:0470
Memory config: 0x500013A9 Elpida
RA1: F8010005 RA2: 00000000
RB1: F8100005 RB2: 00000000
RC1: F8010005 RC2: 00000000
RD1: F8010005 RD2: 00000000 -
HSM
félisten
válasz
Cseneles #17130 üzenetére
Tévedsz. A PS3-on azért futottak röccesnésmentesen (azért némi szódával, nem volt az olyan hűdesok FPS) a játékok, mert csak egyféle hardver volt, amihez az kevés volt effekt, grafika, bármi, kiszedték a játékból és kész. Addig optimalizálták (butították, mikor melyik), amíg elég nem lett a HW. Hiszen minden PS3 ugyanazt tudta, tudák előre mi kell. Ma viszont minek butítsák le pl. a BF4-et, amikor van hardver, amin fullmax elfut szépen? (Pl. egy jobb hatmagos+295X2) Butítsa a user, ha nincs ilyen gépe.
Remélem, érted...
-
Cseneles
őstag
válasz
Cseneles #17128 üzenetére
És a gyengébb CPU is képes lesz feltölteni adattal a VGA-t ami így valószínűleg 100% közelében fog tekerni és a minimum FPS-ek fognak nőni mivel szélesebb keresztmetszetűre szabott API mellett kellőképpen el fogja tudni látni adattal a VGA-t
HSM : az erősebb CPU mindig előny...
viszont egy ps3 is képes volt röccenés mentesen futattni azt a játékot ami 2* olyan erős pc-n akadt...miért...? Mert normális API-t írtak rá amit az AMD a MANTLEvel leutánozott és most kényszerből a Microsoft is követ felhagyva a mesterséges gép igény kreálással
Nagy vonalakban ennyi kb -
HSM
félisten
válasz
Gaboo007 #17127 üzenetére
Értem, ha a két bughalmaz teszi ki a játékidőm legalább felét, akkor is nézzem azt, ejj, milyen szép GPU-limitem lehetne Tomb Raiderben 30FPS-en fullfull maxon? Lol.
Halkan megjegyzem, a PC ipar egyik legfejletteb motorja a FrostBite 3, ami a BF4-et hajtja. De biztos csak egy szar bughalmaz, mert kell alá a CPU.Amúgy eddig 120 órám van a játékban, és semmi zavaró buggal nem volt dolgom, de biztos vak vagyok, hogy nem vettem őket észre.
(#17128) Cseneles: CPU-erő DX12 alá is kelleni fog szvzs, ha jó FPS-eket akarsz. Mantle alatt sem lettek i5-ök az FX-ek legjobb tudomásom szerint, sajnos.
-
Cseneles
őstag
-
Milka 78
nagyúr
Mondjuk azt ne felejtsük már el,hogy a 2500k PCIE 2.0 vs 3570k PCIE 3.0.Persze tudom hogy szinte semmit nem jelent,meg én is lapozzak...csak ugye a sok kicsi sokra megy
-
lowzor
veterán
válasz
Gaboo007 #17121 üzenetére
Látszik, hogy nem játszottál még BF multival...Ott simán kijönne az Ivy előnye, annyira procilimites.
Hiába tesztelgetnek single player játékokat Full HD-ban, ha mind VGA limites.
Akinek válaszoltam, az speciel pont BF3 multira használná, ott meg eléggé számít, Full HD-ban is.
Ráadásul ebben a tesztben 7970-et hajtanak a procik, a 290 jobban megdolgoztatja őket. -
HSM
félisten
válasz
Gaboo007 #17121 üzenetére
Ja, értem. Ha valami nem igazolja az állításaid, akkor a program a sz@r. Tipikus mellébeszélő érvelés.
Sajnos a Mantle nálam Win7-en nem működik jól, így nem opció, ezért nem fogok új wint telepíteni, nincs erre fél napom, a 120GB-s SSD-m meg kicsi két külön windóznak.Nem 50%-on ment a 3770K proci, valójában a program szempontjából jó volt az 100%-nak is, mert az egyik mag elfogyott, és nem tudott skálázódni. Ezért nem ér sokszor semmit a HT. Az egyszálú teljesítményt elrontja a többszálú jobb teljesítményért, ami játékokban épp ront a helyzeten, mint javít. Persze, a feladatkezelőben a terhelésmérést átveri szépen.
Amúgy tudok még programot mondani, pl. a GTA4 ugyanez, ott nincs mantle, de elkél neki a 4500MHz-es Haswell, oda még a húzott 3570K sem volt túl meggyőző, bár azzal is azért már elég szépen futott 4,3Ghz-en. De tudom, az is egy sz@r program nyilván, mert kell alá erős CPU, kímélj meg ettől.
De természetesen tény, vannak játékok, amik mellé nem kell erős proci, pl. a Tomb Raidert maxon kihajtotta a tuningmentes 3570K-m is 7950CF-el is. De sajnos nem csak ilyen programok vannak.
-
Az inkább a dx hibája mint a procidé hogy nem hajtja ki a kártyádat, ha átteszed mantle-re megoldódik a helyzet. Dx11 alatt nálam a 4800mhz-re húzott 3770k sem volt elég high beállítások mellett kb 50%-on ment a proci és 60-70% között ugrált a gpu terhelés. Bf4-el nem is szabadna tesztelni.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboo007 #17119 üzenetére
Nem... De olyan procilimitem volt tuning nélkül BF4-ben DX-el a 290-el a 4670K-mon, FHD maxon, mint a huzat multiban. Kíváncsi lennék, mit művelt volna itt egy 2500K.
Hint: nem sokat. Itt kijönnek azok az 1024*768-as méréses generációnkénti 10-15%-os különbségek.
Sőt, még Ultráról High-ra levéve se hajtja ki csutkára, bár így már azért inkább 80 FPS, mint 60.
4500MHz-re húzva, 2133@CL11 ramokkal már High-on így szépen fut, FHD-ban...Halkan megjegyzem, a BF3 is kéri a procit, ott is bőven volt CPU-limitem az akkor még tuningmentes 4670K-val, bár mint írtam, ott a CPU-limit ellenére elég jó FPS-ek voltak, így egyáltalán nem zavart.
-
válasz
lowzor #17115 üzenetére
Nem egy kép alapján, de ha lapozol akkor rájössz... A mérésed meg nem mérvadó mivel nem tudsz kétszer teljesen megegyező mérési körülményeket létrehozni. Az meg hogy te hogy érezted eléggé szubjektív. A tesztek aoapján 1-2% van köztük azonos órajeleken 1080p-e felbontáson.
-
HSM
félisten
válasz
asvald #17107 üzenetére
Nem tudom, pontosan mennyit javulna, i5 2500K-m nem is volt.
Ugyanakkor nálam BF3 maxon, FullHD-ban a legdurvább mulit-mapokon sem esett 70FPS alá, pedig akkor nem is húztam még az i5 4670K-mat.
Igaz, ott is voltak CPU-limites 70FPS-ek, de elhiheted, egyáltalán nem izgatott, bőven elég gyors volt.
De úgy összességében 70-130FPS között ment végig.
(#17106) DroiDMester: Hivatalos dokumentáció nem volt, ugyanakkor valaki erősen "megszellőztette", mi hol van a BIOS-ban.
Aligha hiszem, hogy találomra jött volna rá ennyi mindenre.
-
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #17104 üzenetére
Márminthogy még nem lehet, mivel nem elérhető az ehhez szükséges dokumentáció.
Persze, lehet, hogy sosem lesz elérhető, ki tudja. -
N.Ferry
senior tag
válasz
DroiDMester #17102 üzenetére
anno nem te készítettél valami bios editort a 7970es topikban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Diablo IV
- alza vélemények - tapasztalatok
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest