-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
aleister #37397 üzenetére
Ez a Gigabyte 7900/280-as VGA-k sajátossága. Mindenféle módon olcsósított, szoftveres hozzáférést nem biztosító VRM vezérlő van rajtuk, amin nem tudsz állítani feszt, csak BIOS-ból, vagy még úgy sem, bár nemrég ricshard444-nek sikerült valami nyakatekert megoldást találnom, asszem a 280X topikban megtalálod.
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
Sziasztok!
A kari topicjában már feltettem a kérdést, de nem született rá válasz. Mivel kb egy 7970-ről beszélünk (Gigabyte R9 280X Windforece) gondoltam elfér itt is.
Miért van az, hogy Afterburnerrel nem tudok feszültséget állítani? Természetesen a settings-ben a core voltrage dolgokat engedélyeztem. Régebben is volt ilyen más vga-val. Akkor csak a beta verziók működtek jól. Most azok sem.
Valami ötlet?
-
Habugi
addikt
Jáj! Az optimizmus ára, azért nagyon tudják kiket kell odaültetni a gép elé hogy megírják ezeket a bizonyos emaileket!
Bevallom túl szép volt ahhoz hogy igaz legyen amit ide/290 topicban megosztottál éppen az ügymenetről és az esetleges 290/X-esről.
Azért csak megpróbálják lenyomni a torkodon a 280x-et, három hét alatt a 290es 280X-é változott!Teljesen támogatlak abban, hogy "elég volt", mint azt már írtam is párszor számomra az is csoda (főleg ha saját magamból indulok ki..), hogy eddig bírtad cérnával.
Ennyi levelezés után ismét megpróbáltak bevinni az erdőbe és elkezdtek madárnak nézni.., amennyiben péntekig nem nerfelődik a történet 270X-re (elnézésed kérem..), 290es sem lesz belőle kérd vissza a vételárat. Gondosan nem MSI-t vennék belőle a helyedben, pl Zafírral manapság nem lehet mellélőni, utána egy jelképes blogos teszt keretein belül leírhatod milyen frankó minden az MSI után.
-
zack
nagyúr
Annyi kitételem még volt, mivel a 3. kártyát használtan küldték, hogy a 4. cserét, legyen az bármi, pont olyan formában akarom átvenni, ahogy akkor, amikor bemegyek a boltba érte és kipengetem a vételárát.
A másik opció pedig marad a pénz vissza. Nem kell garanciában használt kártya. -
zack
nagyúr
Újabb fejezet a kártyacserében...
Megjött a válasz, amire 3 hetet vártam. 280X-et ajánlottak fel. Én viszont közöltem, ha nem lesz ebből minimum egy 290, akkor a pénzt szeretném visszakapni, és veszek mást, még ha rá is kell pengetnem.
Időt kértek, ismét várakozás, és megpróbálják elintézni a 290-et...
Mellékesen megjegyeztem, ha péntekig nincs válasz hogy engedélyezik e, akkor részemről az ügy lezárva, és visszakérem a vételárat. Nem várok ismét heteket egy kibebaxott email-re. Elég volt. Feszítik a húrt, de ez pénteken el fog szakadni.Egyébként ha a 3. kártyánál automatikusan 280X-et küldenek, még örültem is volna, sőt titkon ezt vártam. E helyett kaptam egy használt ismét kuka 7970 Lightningot. Ezek után felajánlják nagylelkűen a 280X cserét. Pofám leszakad.
-
Repsol600
addikt
válasz
oravecz56 #37377 üzenetére
Akkor amelyikkel megy a telepítő, (lehetőleg AMD kártya vagy IGP ha van) telepítsd újra, utána rakd vissza a 7970-est és használd!
Ilyen elfehéredés volt nekem is 6970-el én kivettem és az Intel Igp-vel telepítettem, utána visszaraktam felraktam az AMD drivert és ment gond nélkül tovább...
-
lavorka
aktív tag
CSaó!
Nem tudom h jó helyen teszem e fel a kérdést...
Most kezdtem neki harmadszor a Metro Last Light-nak, és a VGA-t nem hajtja 100%-on. Órajel megvan, de GPU load 30% körül, és az FPS érték 17-22 között... Ha Esc-t nyomok, h feljöjjön a menü, akkor 60-70 fps, de ha visszalépek megint kevés...
GPU load-ot az MSI Afterburner és a GPU-Z is kevésnek mutatja, annak ellenére h az órajel megvan 925Mhz. Ha tuningolok 1000, vagy 1125-re akkor is ugyan ezt csinálja.
Sapphire HD 7970 ref. Catalyst 14.4
Eddig nem volt gond vele, most mi kínja lehet...?
Ötlet valakinek? -
oravecz56
aktív tag
2 ADM és 1 Nvida vga-val is kiprobáltam müködő gépekből lettek kivéve ,memoriák kicserélve ,merevlemezkicserélve,alaplap kicserélve,probaképpen. Hibajelenség ugyan az nemlehet telepiteni a wint telepitö lemezröl a betöltés után fehér alapon szines függöleges csikok jelennek meg.
Mi a baj?
Elöre is köszönöm a választ. -
oravecz56
aktív tag
Szevasztok
Van eggy 7970 editorom .Ujra akartam rakni a wint és nem tudom.A jelenség oka,ogy a telepitő lemez betőltése után a (a fehér csik és a logo után)op választási lehetöség elött fehér alapon függöleges szines csikos lessz a monitor.A win 7 inditás javitási lemezzel is ezt csinálja.
Ujrainditom és hagyom betölteni a win 7-et op redszert akkor nem.
SOS segitséget szeretnék kérni mi a baj.
-
IntelKiller7
veterán
Sziasztok!
Sikerült szereznem egy Asus HD 7950 DirectCU II-t és backplatet keresek rá. Viszont az Ek-n kívül nem találtam rá másikat. :/ Szerintetek a 7970 backplate rámenne? -
Igen, ha ugyanolyan kártyát nem tudnak adni akkor visszakérheted a vételárat még levásárolni sem vagy köteles.
"A levásároltatást a magyar jogrendszer nem ismeri, tehát a kereskedő nem jár el szabályosan abban az esetben, ha nem adja vissza a pénzt, hanem ragaszkodik ahhoz, hogy a fogyasztó vásárolja le a vételárat az üzletben."
-
Sondi1986
addikt
Tudtommal pénzt nem adnak vissza, hanem a giga valamilyen kártyával kárpótol de csak is erősebbet kapsz, ami eddig volt. És a giga 280 OC 1072Mhz-vel nem rossz választás.
Utoljára akkor volt ilyen nagy pénz vissza fűzetés amikor vettél egy 500Gb-os winyót 8k és mikor meghalt 22k volt ugyan az, akkor szívbaj nélkül vissza adják a pénzt.
-
Pacy
aktív tag
válasz
Repsol600 #37367 üzenetére
A levásárlás lenne számomra ideális. Még egy kisebb is jó lenne ha a maradék lóvé költhető lenne. De ne is szaladjunk ennyire előre. Elsősorban ismerjék el hogy hibás és ne keljen kötekedni velük. Aztán majd meglatjuk. Őket ismerve 30-35 nap. Jó esetben.
A hivatalos 15 nap helyett.
-
Repsol600
addikt
Én azt javaslom, ha felkínálnak cserébe egy új 280-ast szerintem fogadd el, én pont kérdeztem Ipon topicban mi van ha nem fogadom el a cserekártyát, volt aki visszakapta a pénzt de volt aki nem fogadta el amit ajánlottak, mivel mindenáron a pénzt akarta visszakérni, és utána egy ugyan olyan javított kártyát kapott mint amit gariba leadott, szóval még rosszabbul járt mintha elfogadta volna az új cserekártyát.
-
Repsol600
addikt
válasz
AeSDé Team #37364 üzenetére
Ha kicserélik újra, akkor a garancia újraindul.
-
Dtomka
veterán
válasz
AeSDé Team #37364 üzenetére
A cserekártyára úgyanugy vonatkozik a garancia. Azaz attól a naptól amikor kicserélték.
(#37363) Pacy
Ha visszakapod az árát, + hozzáraksz akkor vegyél 1 290-et. Én így tennék.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Gaboo007 #37362 üzenetére
Én egyszer tescos fülessel jártam úgy hogy ki akarták cserélni, de én megkédeztem hogy visszakérhetem-e az árát, és gond nélkül visszaadták. A vételárat, ami egy ezressel több volt az aktuális áránál a boltban. Szerintem megérné megpróbálni a vételárat visszakérni, és venni egy új kártyát. Ezzel a garanciát is megújítaná, mert az új kártyára ismét 2 vagy 3 évet kap, a csere kártyára nem hiszem hogy ugyan ez vonatkozna.
-
-
válasz
radi8tor #37361 üzenetére
"Ingyenes kétéves szavatosság
Az uniós fogyasztóvédelmi jogszabályok értelmében a fogyasztókat az Európai Unióban eladott termékek után kétéves szavatossági idő illeti meg, méghozzá díjmentesen, akár boltban, akár interneten vásárolnak.Ezt a kétéves garanciát minimumjogként írja elő az uniós szabályozás - előfordulhat tehát, hogy az az ország, ahol Ön él, hosszabb időtartamú védelmet biztosít. Az uniós szabályoktól csakis akkor lehet eltérni, ha az eltérés kedvező a fogyasztók szempontjából.
Ha az Ön által az Európai Unióban vásárolt termék hibás, nem úgy néz ki, vagy nem úgy működik, ahogy azt megvételre kínálták, a kereskedőnek kötelessége azt ingyen megjavíttatni vagy kicserélni, illetve a termék vételárát Önnek visszafizetni, vagy árengedményt adni. Egyes uniós országokban Önnek azonnal felajánlják, hogy válasszon a négy lehetőség közül. Rendszerint azonban csak akkor kérheti a vételár teljes vagy részleges megtérítését, ha a javítás, illetve a csere nem lehetséges vagy nem ésszerű."
AeSDé Team: Igen. De akármi másra is elköltheti a vételárat bármely más helyen, mivel az üzlet nem kötelezheti hogy ott vásárolja le a vételárat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AeSDé Team #37360 üzenetére
Nem kérheti vissza a vételárat, csak pár napon belül a vásárlástól számítva.
-
Garanciális ügyintézés hivatalos menete:
1. javítás
2. csere (ugyanolyanra)
3. vételár visszafizetéseHa felkínálnak egy cserekártyát és az nem egyezik meg az eredetileg vásárolttal, akkor csak a vásárló jóindulatán múlik hogy elfogadja-e vagy a vételár visszafizetését kéri. Levásárolni sem köteles.
-
Repsol600
addikt
Azért írtam, hogy 99%.
Ha nem Giga 7950-ről lenne szó, akkor nem is írtam volna, de ha már 1 hónapja nem tudtak ilyet adni, akkor gondolom most se fognak...
-
Repsol600
addikt
Kb. 1,5 hónapja írt egy srác aki tőlem vette meg az egyik Giga 7950-es kártyámat, hogy meghalt a kártya, és hogy visszaküldheti-e ő gariba mert a számla az én nevemen volt. Mondtam, h. persze mert s/n szám alapján megy. Nemrég írt, hogy kicserélték egy Giga 280-ra neki. Ezért írtam, hogy 99% hogy ilyet kap.
Én is nemrég gariztattam az Asus 7970-es kártyámat és 280X-est adtak helyette... -
zack
nagyúr
válasz
Repsol600 #37349 üzenetére
Ez hülyeség. Minden gyártó bespájzolt, pont azért hogy ki tudják elégíteni a garanciális igényeket. Én is azt hittem a 2. kártya után, hogy 280X Gaming-et kapok helyette, de másik Lightning lett. Szóval az, hogy nem kapható már, közel sem jelenti azt, hogy az új szériára cserélik. Persze benne van a pakliban, de közel sem egyértelmű.
Az pl hogy én 290 vagy 290X-et kapok, szerintem egyedi eset, mert a 7970 Lightning és a 290-290X között teljesítményben 30-40% árban pedig 40-50k lenne a különbözet hivatalos garanciális ügymenetben (70k volt a Lightning a 290 meg 113k az "x" még drágább).
Szóval inkább arra törekednek, hogy azt kapd teljesítményben amit vettél, és szélsőséges esetekben adnak jobbat.
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Vettem még annó egy Gigabyte 7950-et 93E ért. Sajnos úgy néz ki hogy megadta magát szegény. Menet közben lekapcsol és hdmi Power saving modot ír. A gép megy tovább, szóval a tápot kizárom a dologból. Amit szeretnék kérdezni tőletek, hogy találkozott e valaki ilyesmivel ? Ipon garanciás még a kártya , szóval ha visza küldöm és nem javítható akkor mit adnak helyette? Régi árában kötelesek adni csere kártyát vagy teljesítményben azonosat? Ahogy néztem nincs már náluk 7950 széria. Viszont az r9 270x ami talán egy kategória vagy újabb kiadása csak 2gb-os. Ilyenkor mi van? Válaszokat előre is köszönöm!
-
kriszute
tag
Valamikor napokig semmi baja hőfok rendben mar teljesen kétségbe vagyok esve! Néha eltűnik a driver is 14.4 et használok következő inditasnal minden rendbe van
-
kriszute
tag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem van egy 7950 vga am jatek közben nem de ha ket monitort teszek ra kek halal fogad
Sajnos valamikor egynél is bekapcsolas utan egybol lehet ez driver hiba vagy a vga lenne rosz ? lefutattam minden teszt progit es akkor nem dobott hibát !
-
zack
nagyúr
290x-nek azért jobban örülnék, de a 290 is bőségesen elég lesz 1080p-ben.
Átlagban hány százalékkal jobb a 7970 Lightning-tól egy 290, 290x?
-
zack
nagyúr
Kaptam infót az MSI-től. 7970 Lightningot ráfizetés nélkül cserélik 290-re vagy 290x-re, attól függ melyik lesz elérhető.
-
PAUBEN
tag
Sziasztok!
Most kaptam gariból egy cserekártyát, gigabyte 7950 wf3. előtte ez volt (Sapphire 7950 vapor-x)
Ez a kártya tényleg ennyire hangos? és ennyire melegszik?
Esetleg akinek van ilyen kártyája leírhatná tapasztalatait róla. -
weri
senior tag
No es ahogy nezem nem is bonyolult muveletrol van szo, el se lehet bahszni :d
-
HSM
félisten
válasz
abridabri #37322 üzenetére
Ha van garid a karira, akkor cserélik. Ha ezzel nem élnél, újra lehet zsírozni a gyáriakat (sanszosan ez a bajuk, ha nincsenek fizikailag sérülve), az kb. 500-700ft-os költség, és max egy félórás móka: [link].
A Vapor-X-en is ugyanígy szétjön, csak ott az egyik ventit nem lehet teljesen kifordítani, az elsőt, amelyik a Sapphire felirat világítását táplálja. -
rayoliviero
veterán
Az mitől lehet ha Word dokumentum olvasás közben bekockásodott a kép? Idáig csak most csinált ilyet, Asus 7950.
Amikor mozgattam az egeret, akkor kockásodott, aztán újraindítottam a gépet és jó. -
HSM
félisten
válasz
BullKoxa #37316 üzenetére
120K-ért van MSI Gaming 290X most vatta új boltból, az nagyon jó vételnek tűnik ennyiért. Amúgy Sapphire Tri-X párti vagyok. De ha fontosabb a gari a jó hűtésnél, vagy nagyon kedvező az ár, akkor ez a két modell is megteszi szerintem, amit linkeltél.
Nekem azért lett Giga WF3-asom, mert 94K volt, míg a Tri-X 118 lett volna. -
BullKoxa
őstag
Én ezek közt gondolkodom ha már 290 ami előrelépés a 280X-hez képest.
MSI R9 290 Gaming 4GB gyári oldal 1.
vagy Gigabyte GV-R929OC-4GD gyári oldal 2.
-
Sondi1986
addikt
Azt mondják nagyon csendes MSI R9 280X Gaming 3G 3GB GDDR5
Mondjuk én a Lightningomat se hallom.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Itt próbálkoztam először. Azóta eltelt kis idő. Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy ha eladhatnátok az Asus HD7970-DC2T-3GD5 kártyát 65eFt-ért, és jobbat (persze ugyan ilyen csendeset) szeretnétek venni helyette, Ti mit választanátok (AMD, nVidia, típus)?
Minden választ nagyon köszönök! -
Apollo_21
addikt
válasz
zovifapp111 #37309 üzenetére
Nem, nincs benne 2 7950 se abba két 7870xt....
A nyákon 2db 7970 magja van rajta, képeken jól látszik.
Az elnevezés azért "x2", a 7990 névre pedig leírták már az okokat. -
zovifapp111
senior tag
válasz
radi8tor #37306 üzenetére
Én is úgy tudtam,hogy 2 db 7970-es gpu-val szerelt kártya a 7990!Idézet tesztből:"Ahogy már említésre került, a HD 7990 két darab Tahiti XT GPU-t tartalmaz, melyekben fejenként 2048 shader processzor található."2048 shader processzor a 7970-en van!?Ez megint új nekem!
2db 7950-es gpu lenne benne?
-
Habugi
addikt
válasz
zovifapp111 #37304 üzenetére
Ilyet, hogy 7970x2 én is most látok először.
A 7990 -en/ben van 2db 7970es Tahiti azt tudtam de ez az X2 micsoda, marketing?
-
zovifapp111
senior tag
válasz
radi8tor #37302 üzenetére
Dupla 7970-es?Ilyet még nem is láttam(+még sok mindent
)Ok!F@sza ,ha a szoftver támogatja a cf-et és ha nem?Szerintem a prémiumot nem a dupla gpu dönti el!Sajnos manapság a prémiumot a termék ára dönti el(GTX Titan sorozat)pedig sokkal olcsóbb kártya is képes ugyanarra vagy nagyobb teljesítményre!Szóval melyik is a prémium?Amelyik drágább vagy amelyik erősebb!?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
zovifapp111 #37301 üzenetére
Ezt mondanám prémiumnak: Powercolor Devil
MSI Lightning jobb, mint egy ref kártya, de nem jobb, mint egy jobb GPU-val szerelt bármelyik másik.
Az ára is csak 70 dollárral volt drágább a ref modellnél.HSM: az a kondikra és vrm-ekre vonatkozik. RAM-ot és GPU-t nem MSI gyártja, hanem AMD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged