-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skimaster
senior tag
Üdv!
Jelenlegi konfigom alább látható,kérdésem az lenne,hogy 7970(Sapphire vapor x Ghz edition) lesz a 7870 helyett és ezt elbírná-e a jelenlegi tápom?Köszi![ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz Winchester95 #38997 üzenetére
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Egy nagy kérdésem lenne azoktól akiknek gigabyte hd 7970 WF3 sima van.
Pontosan milyen tartozekok vannak hozzá?
Nekem van egy széthajthatós papír, 8 és 6 pines kábel, driver CD. -
4264adam
veterán
Sziasztok!
HD 7950 tulaj vagyok. 1000/1350-en járatom (Sapphire). Terhelve 60%-os ventivel 70-72°C-nál fentébb nem megy. Elfogadható szám adatok?
-
Adam8199
tag
Üdv.
Érdeklődnék hogy ezeknél a kártyáknál is jelentkezik a bs mint anno a HD7870-nél?
Válaszokat előre is köszönöm.Audi A4 B5
-
Hoorus
őstag
56 K-ért ment el az i5 kupaktalanítva. 23-ért vettem az i3-at bontatlanul.. Egyáltalán nem nevezném rossz üzletnek.. Igazából tényleg nem játszom, egyedül a GTA5 amit várok, de azon kívül max COD 2 multi.. Az pedig nem nagyon fog zavarni, ha nem 40 lesz a minimum fps-em, hanem mondjuk 30..
(#38985) norbert1998
Ki mondta, hogy 1:1-ben cseréltem?
Peace
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz KAMELOT #38982 üzenetére
Mondjuk nem tudni milyen árban vette meg kinek mennyiért adja el, mennyiért szerzi az ujjat.
De ha nem jelentős összeget nyer rajta akkor valóban a legnagyobb hülyeség eladni bármit mert most nem kel majd jövőre megint visszaveszem, ez a nagy üzlet.
Kéne pár ilyen jó ismerős nekem is, lennének cuccaim a hülyeségük miatt, én meg mindig adnám nekik a szaromat.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
KAMELOT
titán
válasz Hoorus #38978 üzenetére
Azért veszel kisebb procit mert nem használod ki? Ez milyen baromság. Állt benne 100eurod???
Procit csak egyszer veszel és jó 2-3 évig ha nem többig. Gépben sosem áll a pénzed....az baromság.
Nekem 4820K procim van és kihasználom minden mennyiségben. Következő upgrade majd 8/16 vagy 10/20 proci lesz!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Egy olyan jellegű kérdésem lenne, szerintetek egy 7950 (ASUS DC2T V2) mellé mennyire elég egy i3-4330? Vagyis "kihajcsa"-e rendesen? Farcry4-ben pl csak 70-80 %-os GPU LOAD-ot mért a gpu-z..
Továbbá most egy H81 lapban használom, ami csak PCI-E 2.0 kompatibilis. Ebből adódik valami hátrány?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
weri
senior tag
Nem jo 100%-on uzemeltetni mivel gyengulnek a kondik a tapban es nem tesz jot neki! Sose jo semmit se maxon jaratni hosszu tavon!
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
norbert1998
nagyúr
-
aram01
nagyúr
válasz norbert1998 #38971 üzenetére
de nem robbanómotoros
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
nagyúr
válasz norbert1998 #38969 üzenetére
hangfal... na ennek aztán sok köze van az eddig beszéltekhez
-
norbert1998
nagyúr
válasz ittakary #38965 üzenetére
Azért például egy Kingpin 980 lehet ez alól kivétel, de igaz.
Névleges teljesítményükön az eletkromos eszközök? Adj 100 Wattot* egy 100 wattos hangfalnak. Két percen belül már nem lesz hangfal, max a tezsvírnek egy kis égett réz meg gumi és jobb esetben fa.
*elérő basszusokkal mondjuk hand up-ot, mert abban elég sok a mély Szóval a lényeg, hogy nem mindig van így.
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
válasz Mr.Csizmás #38963 üzenetére
De most komolyan...itt senkinek nem megy a szövegértés??
Leírtam pár hete, hogy nekem is vx450 van, ami jó táp és elég is nagyjából, de engem nyugtalanít, hogy határon jár, ezért szeretnék nagyobbat. Tehát azért szeretnék nagyobbat, hogy bőven túl legyen méretezve.
Majd leírtam most, hogy mi volt a szitu és azt is, hogy ezt bírta is a vx450, majd ugye írtam a fánkos jóságra (talán 2x is említem, hogy világos legyen), hogy ez egy extrém példa.
És úgy gondolom, hogy ez a jel "~" a 100% előtt nem azt jelenti, hogy egyenlő vele, hanem közel-megközelítőleg annyi.Erre jön nekem mindenki, mindenféle okossággal.
Jah, és a fánk vs padlógázos példádat kissé sarkítva nyugodtan átültethetjük a mondandód első felére:
mert bár elforog az autóm 5000-ig is (sőt még valamivel felé is), nem szoktam addig forgatni (tartósan biztosan nem)“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
nagyúr
válasz norbert1998 #38964 üzenetére
Miközben sorra csökkennek a TDP-k a felsőkategóriában is?
-
norbert1998
nagyúr
-
Mr.Csizmás
titán
nem a határán jár, hanem eléri a névleges értéket, amire tervezték állandó, hosszútávú üzemszerű használattal. (amúgy meg egy kicsit túltervezik, szóval a 450W névleges bírna 455-460-at is.)
a lynx, fánk, meg ezek a gyötrőprogik nem üzemszerű használat, gondolom bevásárolni se 1-2-esben padlógázzal jársz.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nagyúr
Elmagyarázom az elméletet csak hogy értsd: ha (csak a példa kedvéért) egy VX450es tápod 420W-ot vesz fel a konnektorból, akkor az nem 100% közelében van, ugyanis elfelejtesz számolni a hatásfokkal (számoljunk egy 85%-kal mert ennyit biztos tud). Ugyanis a táp konnektorból felvett bevitt teljesitménye és a leadott hasznosteljesitménye két különböző dolog. Ami a táp oldalára van felfestve szép nagy betűkkel az a második értékre vonatkozik.
A táp valós terhelése ezesetben = 420*0,85 = 357W, azaz a valós terhelési foka = 357 / 450 = 79,3%
ha pontositani akarjuk ezt az értéket, akkor megnézhetjük direkten a 12Vos ág terhelését, ami 357/400 = 90%
Még ez sem 100%! Ezek a gépek azért lettek tervezve hogy használják őket. Szeretem nagyon ezt a PHs mentalitást hogy vegyél NYÓCCÁZ wattos tápot mert akkor lesz jó a hatásfok, és ez szép és jó dolog, de amit megspórolsz a hatásfokon, azt kidobod az ablakon pluszba a nagyobb tápra.
Amúgy érdemes elolvasni ezt a cikket: [link]
Volt amikor 520Wot vett fel a konnektorból azaz 460W terhelést kapott, mégsem kapcsolt le(!!!). Nagyon minőségi darab és pont ezért nem fogom lecserélni csak azért mert ezt a javaslatot kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
No a múltkori táp témához, megjött az új tápom így méregettem kicsit.
Bár természetesen extrém példa, de furmark + IBT alatt bizony 520W feletti értékeket is mutogat a fogyasztásmérőm.Azért írtam, hogy extrém, mert játékok alatt (bármelyik...) olyan max. 400-420w volt, amit láttam és ezzel a VX450-nek sem volt gondja.
Viszont ahogy írták páran ez a vx450 esetében azt jelenti, hogy folyamatosan ~100%-on van hajtva, ami valószínűleg nem tesz jót neki (az élettartamát biztosan rövidíti).
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
weri
senior tag
válasz DeadMeat #38954 üzenetére
Hat nekem is itt korul van BF4-be, de mas game ami nem mantle alatt fut az alig melegiti 70°C fole. Szerintem normalis. Egyebkent 90°C-ig nem kene parazni.
Ami meg BF4-be elo johet az a memoria tulmelegedes, szereti hajtani a jatek de nem igazan jellemzo szerintem az se! Nagy ritkan nalam elo jon.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
KAMELOT
titán
válasz norbert1998 #38950 üzenetére
Nálam is előfordul, de igen ritkán. Általában nem játék közben szokott jelentkezni hanem amikor kilépek a winbe!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Beeerka
aktív tag
válasz norbert1998 #38950 üzenetére
Sokaknál okozott artifact hibákat a hűtetlen memóriamodul. Legegyszerűbben úgy lehet letesztelni, hogy ha ilyen hibába belefut az ember, akkor utána visszaveszi a memória órajelét, ezzel kevesebb feszt fog kapni a memória, így kevesebb lesz a hőtermelés, és ha a hiba nem jön elő ezek után, akkor az volt a ludas. Akár egy kis borda is tud rajta segíteni, hisz elég levegő mozog ezeknél a kártyáknál, a plusz borda miatt pedig lesz felület ahonnan le tudja fújni a levegő a meleget.
[ Szerkesztve ]
-
Marty
tag
Sziasztok!
MSI 7970 Lighting BE
kártyával a következőt láttam Dying light alatt:Szerintetek?
Mi lehet?Köszönöm a válaszokat.
Többi game alatt nem volt ilyen gond eddig.[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Nem sikerült...próbáltam a venti felfogatóval játszani..sztem krqva messze van magától a bordától ahhoz hogy érjen vmit..erre jutottam. De a kari nincs már meg..a peter meg itt pihen vhol darabokba..majd vmi project része lesz. egyszer.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
mrzed
senior tag
Bár már részemről nem aktuális, de itt vannak a képek a peter hűtésről:
A süniket nem a hozzáadott ragasztóval tettem fel, hanem ekl kétoldalas hővezető ragasztóval. Mint utólag kiderült, vagy én vagyok nagyon béna, vagy egy kalap k@kát nem ér ez a kétoldalas ragacs. Sünik le, gyári lemez vissza, így került fel a nagy borda. Reggel fél kilenctől este hétig kínlódtam vele, de nem akart jó lenni, a hűtés rosszabb volt mint a gyárival. Akárhogy igazítottam a bordát de nem jó, több ventit is kipróbáltam, de semmi. Terhelés alatt 10-15 perc alatt felkúszott a gpu hőmérséklete 100 fok köré. Este 10 körül vissza kellett raknom a gyári hűtőt...
Bedurrant az agyam, a krátya ment az aprónetre, a borda meg vissza a kereskedőhöz, éltem az elállás jogával. Másnap meg is vették a kártyát, én meg most ugrottam cseberből vederbe... Az utódja egy ref R9 290-es lett... továbbra sem csendes a gép játék közben... -
lowzor
veterán
válasz DroiDMester #38929 üzenetére
Rohadtul ugyanaz volt, teljesen megegyezett az SKU-ja.
Volt egy első szériás Dual-X-em is, az is hangos volt már egy kis feszemelés után. Mondjuk a Powercolor V2-nél jobb volt, azt aláírom, de az Asus más dimenzió.
Szerintem nagyon nem találkoztál te DC2-vel, ha 1500 RPM-en oltári hangja volt nálad[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
-
KAMELOT
titán
válasz Winchester95 #38932 üzenetére
ASUS TOP tuti nem mert voltage lock-os a kártya.
Max teszel rá másik biost ahol ez ki van kapcsolva!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz DroiDMester #38929 üzenetére
Mi ordít 1500rpm-en? DCII nem is hallottam csak amikor 50%-ra tettem a ventit na ott lehetett hallani!
Linkeltem képet is ott BF3 alatt 1500rpm nem hallani semmit!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
nagyúr
válasz lowzor #38928 üzenetére
Ezt énis elmondhatom az álltalad FULL némának titulált Asus DC2 -ről!
Mivel nálam meg annak volt oltári hangja, ha megkapja a 1,17.V ot! hiába a böszme nagy 3.slott hűtés a 2 venti ordít és már ~1500.RPM en is hangos!
De sz.tem most fejezzük be......nemszeretnék mélyebb vitába bele keveredni!
Amúgy meg tudom milyen Dual-X ed volt, és hát pont nem olyan mint az enyém...
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
válasz DroiDMester #38883 üzenetére
Már megint egy érdekes eredmény tőled...
Nekem ugyanez a Dual-X 7950-em volt és ha 1,2V fölé küldtem, akkor már olyan hangokat produkált, hogy a porszívó egy diszkrét hangerejű tárgy volt hozzá képest. Tette mindezt télen. Ilyen 1,281V-ot már nem is mertem volna ráküldeni[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Winchester95 #38921 üzenetére
1. ASUS TOP boost nincs
2. idáig senki nem számolt be erről főleg hogy VOLTAGE LOCK-os a kártya max fesz 1,182VV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Egy 7970 Vapor és egy 280X Dual on vaccilállok.
A vaporos az 8 hónap garis még a 280x új 18 hónap garis.
Teljesítmény terén melyik a jobb? Vagy melyik értné meg jobban? A 7970 49 ért lenne,
-
Petyyyyy
addikt
válasz Winchester95 #38921 üzenetére
Erről a modellről nem igazán olvasni itt meghalt a kártyám kezdetű bejegyzéseket.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
mycso
veterán
Ahogy olvasgatom valamelyiknél a VGA-n lévő két bios-t lehet vele váltani.
Valamelyiknél pedig a VGA kimeneteit változtatja.Ha jól értelmeztem, de majd valaki megmondja pontosan.
Én az MSI-n bárhová kapcsolom, semmi nem történik, így nem tudom nálam mit csinál....gyanítom nem a bios-t babrálj, mert a kapcsoló felett nincs számozás sem.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
KAMELOT
titán
válasz ittakary #38913 üzenetére
Itt egy normál minőségi táp olcsón! SEASONIC S12 II 620W
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
nagyúr
"7970 mellé 600W dukál" típusú szövegekhez annyit mondanék, hogy PÜben küldöm a számlaszámomat és szívesen fogadok támogatásokat is a jó-tanácsok mellé
-
F e Z o
veterán
Ott pedig menni kellene a feszültség szabályzásnak.
Srácok, azt hittem most hülyét kapok. BF4-eztem, lementem a szobámból 5 percre, de a játékból nem léptem ki. feljövök, kép nincs, de a gép ment tovább simán. (A g15 billentyűzetemre van kiíratva az adatok, nem volt fagyás, viszont a videókártyán még az msi felirtat sem világított, a ventik nem forogtak.) Most viszem haver gépében is megnézem, hogy működik-e. Elszállt volna a kártyám?
H2O über alles!
-
Pancsermeste
őstag
válasz F e Z o #38909 üzenetére
Én is akartam egy új tápot venni, ám a gyakorlatban 300W-nál nem nagyon megy feljebb a teljes gép fogyasztása, így letettem róla. A legtöbb, amit láttam, egy pillanatra bevillant a 340W-ba. Általában 260-300W között ingadozik játékok alatt.
Igaz, a proci most csak 4,4GHz-en jár, és az új játékok alatt is csak 50-60%-os a proci kihasználtság.
Azért egy Prime + Furmark tesztet nem mernék kipróbálni rajta.-= Pancsermeste® =-
-
F e Z o
veterán
válasz norbert1998 #38906 üzenetére
Furmark alatt láttam már a konfigomnál 415W-ot, jó persze ebben bennevan a táp vesztesége is, illetve gyárifesz és 1150MHz-es alapórajel, szóval csak óvatosan az olyan mondatokkal, hogy elég egy 350-400-as táp.
(#38900) mrzed : Afterburner-t használsz?
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
kovsol
titán
válasz norbert1998 #38906 üzenetére
Kíváncsi lennék hogy lenne neked elég egy 350W -os táp amikor egy FX procid van, gondolom az se alapon. Meg mellé egy tuningolt vga kártyád.
May the Force be with you!
-
norbert1998
nagyúr
válasz Winchester95 #38905 üzenetére
elvileg nekem is elég lenne egy 350-400 w-os táp, de az 550 a biztos
Asbee: végülis, igen. a lényeg az volt, hogy 1.25 volton 50% plusznál, azaz ha jól számolom, 300 w körül volt stabil például fánk alatt. viszont amint visszavettem a feszt (random elgondolásból,) 1.07 voltra, simán stabil az 1000/1500 0% limitemelés mellett (180 watton).
bár ezekben a wattokban nem vagyok biztos
-
Winchester95
őstag
Nekem Corsair 400W tápom van fx6100 4ghz 4gb ram egy 250gb sata hdd 1odd.
Asus DirectCU TOP Boost 7950 3GB
Tokeletesen megy vele
Anno 4870x2-t 5870 6970 et is birta -
mycso
veterán
válasz ittakary #38886 üzenetére
Én is ezért kérdeztem, hogy a vx450-el használod-e, mert nekem nagyon határesetnek tűnik.
Egyébként minőségi jó táp, csak a kolléga picit cinikus akart lenni. Csak ugye már nem mai technika kezd felette eljárni az idő.
Nekem tegnapra ígértek egy xfx pro 550-et, de még egyelőre tolódik.
Én azért csak szeretném ha lenne még tartalék és nem mindig a határon járna a táp.(#38900) mrzed: nekem is ugyan ez a kártyám, én tudok feszt visszavenni
[ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest