-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz ricsi8800gt #40735 üzenetére
Az jo kartya, mert volt belole 2 Gigasom. Nagyon szerettem.
-
rayoliviero
veterán
válasz ricsi8800gt #40733 üzenetére
Egyelore semmi. Kesobb GTX960, meghozza Giga G1 Gaming.
-
rayoliviero
veterán
válasz Speed® #40711 üzenetére
Azt mondta, hogy nála hibátlan volt. De kérdeztem, hogy nézte-e egyáltalán, hogy megy-e a venti, indul-e, azt mondta, hogy azt természetesen nem. Úgy pedig akkor nem tudhatott róla. Zárt gépháznál meg nem mondja senki, hogy induláskor nem megy az egyik venti.
Itthon nem tudok róla, hogy kapható lenne gyári ventilátor, Ebayen van. De nem foglalkozok így a kártyával már, én hibátlant szerettem volna venni.
Az tény, hogy olcsóbb volt valamivel a többitől, aprón fix 45-ért és 50-ért láttam 7970-et, de az 50 ropisra van gari is. Ez pedig 42 volt.
-
rayoliviero
veterán
válasz ricsi8800gt #40708 üzenetére
Persze, már le is beszéltem vele, hogy pénteken délután visszakapom a pénzt (akkor jön megint a városba).
Sajna ilyen hibával bármikor végleg elromolhat a ventije, úgy érzem. Köszönöm a segítségedet.
-
rayoliviero
veterán
válasz ricsi8800gt #40706 üzenetére
Nem, nem is fogok rajta semmit állítgatni, mert próbagaris.
Azt mondja az eladó, hogy nála jó volt, próbáljam ki másik gépben. De fölösleges, mert a gépnek semmi köze szerintem a ventilátor hibához és más videókártyáimmal nem volt ilyen gond. És még azt mondja, hogy ha terhelés alatt előbb utóbb beindul a venti, akkor nincs gond, hát beindul, de később ezt a kártyát már csak nagyon ár alatt tudnám eladni, ha gépindításkor nem akar indulni a ventije, mert így hibásnak számít egyértelműen.
Visszavásárolja amúgy majd pénteken, akkor jön a városba.Szerintem sajnos szimplán döglődik a ventilátor. Abból gondolom, hogy lassan elkezd forogni, lassabban, mint a másik, de még a lassú fordulat is mégjobban belassul, szinte majdnem megáll és utána meg elindul rendesen.
Majd este megkérdezem DroiDMestert, hogy mit mond rá. Azt fogja mondani valószínűleg ő is, hogy döglődik a ventije. -
rayoliviero
veterán
válasz ricsi8800gt #40702 üzenetére
Most úgy indult el az egyik a kettőből, hogy mintha alig akarna elindulni, lassan kezdett el forogni és majdnem megállt, de aztán mégis elindult. Ha pedig már elindul, akkor nem áll meg. Az elindulással van gondja.
-
rayoliviero
veterán
válasz ricsi8800gt #40702 üzenetére
Igen, BIOS kapcsolós. 1-esen van, ha jól láttam.
Én már nem csinálok vele semmit. Így is mennie kellene, úgy vagyok vele. -
rayoliviero
veterán
válasz ricsi8800gt #40700 üzenetére
Ez a kellemetlen, ha valamit nem próbálok ki vásárlás előtt, akkor kiderült volt fél perc alatt. Így csak fölösleges időveszteség volt és benzin.
Az eladó már egy ideje meg nem használta a kártyát, mert már nem játszik.Pont mintha a Sapphire-okra írták volna a topikban, hogy a ventijükkel szokott lenni a gond, más bajuk nem nagyon szokott lenni.
-
rayoliviero
veterán
válasz ricsi8800gt #40698 üzenetére
A csatit megmozgattam, de én nem fogom szerelgetni, nem azért vettem. Hibátlannak árulták, ez sajnos nem az. Visszakérem a pénzt.
-
rayoliviero
veterán
válasz ricsi8800gt #40696 üzenetére
Na, most a másik venti nem indult gépindításkor, ami az első alkalommal pont, hogy ment.
Ez így nem frankó.[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz ricsi8800gt #40694 üzenetére
Most jó azóta, leállítottam többször is, minden indításnál ment mindkét venti.
Akkor nem értem, hogy beszerelés után mi lehetett a gond. Nem olyan a kártya, hogy csak bizonyos hőfoknál megy mindkét ventilátor?
-
rayoliviero
veterán
válasz ricsi8800gt #40691 üzenetére
64.
Na most kiprobalom, ha leallitom a gepet es elinditom, megy-e mindket venti.
A masik, ha gorgetem az egeret, akkor nagyon kicsit cicereg a kartya.
kovy29: Bevallaltam, de latod, vannak erdekes dolgok. Kaptam ra probagarit, most kell letesztelnem rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz ricsi8800gt #40689 üzenetére
Ok, most nem rakom ossze egy ideig.
64 fok jatek alatt amugy, a venti 50%-on megy.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz ricsi8800gt #40687 üzenetére
Hat most forog, de elso alkalommal, amikor inditottam a gepet, akkor nem forgott.
-
rayoliviero
veterán
válasz Speed® #40671 üzenetére
Haverom írta, hogy a 2,5 slotosak ajánlottak, ez amit vennék elvileg pont, hogy 2 slotos, a nem ajánlott. De lehet az eladó sem tudja pontosan, mert könnyű egy 2,5 slotost egy két slotossal összekeverni.
Holnap fog reggel írni egy SKU-t és az alapján már be lehet azonosítani.Debrecenben nem nagy választék van, vagy ezt megveszem, vagy nem tudok semmit. 750 Ti van még, az vadi új, de a 7970 attól sokkal erősebb és boltban is csak 750 Ti-ot tudnék venni.
-
rayoliviero
veterán
Egy 7970 Sapphire Dual-X OC 3 GB-ot készülök venni használtan. 42 000 Ft, dobozos és egy hét próbagarit kapok rá, 3 éves kártya.
Mennyi az esélye, hogy tönkremegy egy ilyen kártya? Kell tartanom emiatt? Eladó megbízható, 2. tulajdonos. Mivel nincs rá bolti gari, csak ez idegesít, nehogy elromoljon pl. egy hónap múlva. A másik, hogy remélem nem nagyon hangos a Dual-X.
-
rayoliviero
veterán
Az mitől lehet ha Word dokumentum olvasás közben bekockásodott a kép? Idáig csak most csinált ilyet, Asus 7950.
Amikor mozgattam az egeret, akkor kockásodott, aztán újraindítottam a gépet és jó. -
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #37228 üzenetére
MVDDC GPU-Z szerint 1,602 V, akkor is ha nincs terhelve a kártya, teljesen alapra visszaállítva mindent, nincs tuning.
A GPU feszt visszaveszi idle, a memória fesz az mindig maxon megy. Annak úgy kell mennie?
-
-
rayoliviero
veterán
Már megcsinálta a srác. Én tápom táplált minden, az övé pedig csak az egyik vga csatira volt kötve, de gond nélkül működött. Valami dróttal összekötötte és úgy indította.
De nem az volt a fagyás oka, hogy kevés a tápom. A gpu-nak kellett plusz fesz. 1.2 V-ra növelve stabil 1200 MHz-en is és a 3570k-t 4,2 GHz-re húzva is vitte a kis 425-ös Enermaxom tápom gond nélkül magában.
Azt gondolom, hogy tartósan nem tesz jót már ez neki. Nem? Mert nagyon a határon lehet szegény.
-
rayoliviero
veterán
Enermax Modu82 425 tápom van. 3570k 4.2-re húzva, Asus 7950 1000-re tuningolt gpu-val játék alatt megfagy rögtön a kép. Ezt a táp okozza, hogy kevés neki? Elvileg a gpu-nak még 1100-at is bírnia kell.
[ Szerkesztve ]