- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Komolynak tűnő gamepadekkel gyarapította palettáját a Razer
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy egy MSI R7950 TF 3GD5/OC BE-nak / 1x 6PIN + 1x 8PIN tápcsatlakozós / megfelelő a jelenlegi CHIEFTEC CTG-500-80P táp?
Lehet, hogy kevés mert a két venti nem indul el.A SAPPHIRE HD 7950 3GB GDDR5 WITH BOOST-os / 2x 6PIN tápcsatlakozós / kártyával semmi probléma nem volt.
Az 1x 6PIN + 1x 8PIN tápcsatlakozós kártyákhoz már kevés lenne az 500-as táp? -
HSM
félisten
válasz
Petyyyyy #36783 üzenetére
Szerintem a 290-ek mellé nyugodtan mehet a "?" helyett "X" vagy "-", nem volt, és már minden valószínűség szerint nem is lesz 7900-as párjuk.
A 240 meg mehet ugyanúgy felfelé, 7000-es pár nélkül.
Amúgy tök jó kis táblázat.
7870-ből csak GE volt, szval a 270X mellé talán jobban passzolna a 7870 OC jelölés. -
Petyyyyy
addikt
AMD nevezéktan csak hogy képben legyen a kolléga.
-
Goyee
tag
válasz
Garsza #36755 üzenetére
Szerintem rakd fel a legújabb MSI Afterburner-t persze a legfrissebb RivaTunerrel együtt, az majd megoldja a problémádat. Nálam legalábbis működik rendesen a Sniper Elit 3-nál is.
-
Garsza
veterán
Helló meg tudja nekem valaki mondani hogy Sniper Elit 3 nál a Rivatuner mért nem jeleníti meg az OSD -t? Mikor indul a játék még látom de mihelyst elér a menübe eltűnik. És esetleg azt is hogy mi rá a megoldás?
-
odorgg
addikt
Arra írtam. Minden esetre akkor valóban érdekes, bár én win 8 al kapcsolatban semmin nem lepődöm meg. Nem véletlen a népszerűtlensége. No de melegedést egy pasztázás meg oldja sztem, és akkor ha dmark, furmark, heaven stabil, küldik is vissza. Játékkal sajnos nem tesztelnek, ezek a Lightningek meg jellemzően BF alatt feküdtek meg anno.
-
odorgg
addikt
Órajel probléma meg oldódott. Szerintem átpasztázzák, és ha dmark meg haeven megy rajt pár órát hiba nélkül, akkor küldik vissza. Win 8 meg simán lehet hibás, nálam sem működött normálisan, elég válogatós konfigok terén sztem. Win7-el semmi gondom, 8-al meg kékhalál, és minden féle fagyás volt.
-
hadde
tag
Gariba megy, beszéltem Iponnal, megnézik..
Az a 500 Mhz driver cserével megoldódott de a melegedés nem.
Majd kiderül mit mondanak az Ipon-nál, valaki gariztatott mostanában 7970et?
Mi lett a vége? Csak azért mert szerintem ugyanezt nem kapom már vissza....vagy hasonlót sem... -
hadde
tag
Még nyomom neki hátha kidöglik és adnak helyette valamit, még a beta drivert megpróbálom...
-
hadde
tag
Most raktam újra totál a gépet tegnap. BF3 alatt valamikor kifagy megáll majd folytatja a játékot.
Valamikor egyszerűen kidob fehér képpel majd bezárja a játékot és minden megy tovább, a gép nem fagy ki, csak a játék.
Ma kaptam egy smile-s kék halált is, tegnap kettőt..
most feldobon a beta drivert, hátha valami jobb lessz
Indításkor lilás a kép, kihúzom a hdmi kábelt majd bedugom vissza és jó a kép....
van baj..
Sniper Elite III huzamosabb játék alatt vibrálnak néhol a textúrák.. -
HSM
félisten
Elég soknak tűnik... A topikban ha visszakeresel, van pár tulaj, emlékeim szerint jóval kisebb hőfokokról számoltak be. Persze, kérdés, milyen a házhűtésed, lehet akármilyen jó a kártya hűtése, ha a saját felmelegített levegőjét kénytelen visszaszívni, mert nem jó a szellőzés körülötte....
Nem ment tönkre amúgy az egyik ventije? 501Mhz-en beakadt? Mármint feljebb nem megy, vagy lejjebb?
-
hadde
tag
válasz
Apollo_21 #36724 üzenetére
Hát leszakad a poFánk.....
Na de komolyra fordítva, jól szellőző házban nem kellene ekkorának lennie, mikor megvettem 60 fok fölé nem lengette.. max 62-3, de ez a 80-an és 90-en mint a dobozon a repülő....
majd kidöglik és gari....Jah és akármi csinálok 501 Mhz en beakadt a GPU...
-
-
hadde
tag
A Lightningem hűtése gatya, furmark indít és két perc után majdnem 100fok, garanciában csinálnak vele valamit?
Játékok alatt is 85-90 fok..
minden alap beállítással... -
odorgg
addikt
GPU tweak monitorozza, de az a progi egy bughalom, van hogy össze vissza mutogat, meg a frissítési gyakoriság, is csak 1 secre lőhető be. Van hogy el felejt pár secig frissíteni, majd utána pótolja hirtelen a lemaradást.
Am a Mátrixnál a legnagyobb hülyeség, a külön vezérelhető ventilátorok. Amit ráadásul a GPU tweak sem tud kezelni. Ha megpróbálja progibol vezérelni a ventit az ember, akkor az csak az egyik ventire érvényes, a másik továbbra is a bios beállításokat használja.
-
HSM
félisten
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Folytattam a projektet.
Csináltam a VGA 5 pines csatlakozóról elosztót kettő darab 4 pinesre, félve csatlakoztattam fel rá a légkavarókat, volt akinek galibát okozott, de nálam minden működik hiba nélkül, bios-ba a megfelelő ventilátor profil beégetve. -
-
hadde
tag
Van egy kis problémáma 7970-mel!
Mikor bekapcsolom a gépet ad képet de úgy h lila az egész, látszik az asztal meg minden de lila
Kihúzom a HDMI-t a DVI átalakítóból majd vissza és beáll rendesre!
Ez driver vagy vmi más lenne? -
hadde
tag
Akkor megéri is meg nem is... főleg bf3 és 4el játszok, akkor lehet h marad....
-
HSM
félisten
Változó. Full-HD-ban néhány játékban azonos órajelen talán 20-25%-al éreztem gyorsabbnak, +26K volt a 280X-emhez képest, de így is erősen gondolkoztam, melyiket tartsam meg inkább. Nagyobb felbontásban, és pár címben, főleg C3-at és FC3-at emlegetik, amikkel én nem játszom, hogy jobban ellép: [link].
Logouton teszt is van ricshard444 fórumtárs jóvoltából: [link]
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Meddig lehet felengedni a hőmérsékleteket...huzamosabb használat mellett?
80as VRM hőfok elfogadható? épp ventiket akarom lejjebb kapcsolni..és nagyjából a 75öt céloznám meg max hőmérsékletnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Gigabyte Master Rtx 5080 videókártya
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- EVGA GeForce RTX 2080 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest