Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyáron startol a Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon EOS DSLR topic
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Megműtöttem a Sapphire 7970 Dual-X-em. A ventirezgés téma miatt írom ide, mivel a 7870-es Sapphire-okon is ugyanez a típus van.
Amit találtam benn, az nem is volt vészes. A venti korrekt darab volt belülről, viszont valami elképesztően kevés és rendkívül híg olajszerűséget találtam a csapágyban, nem csoda, hogy nem volt az igazi, de legalább nem volt teljesen kiszáradva még.Gondolom, valami nagyon finom műszerolaj lehetett, nem jött be. Ellenben tőlem kapott egy jóadag normálisabb lítium bázisú, EP adalékos csapágyzsírt, és jelentem jobb, mint újkorában, az a kismértékű rázás is 90%-ban megszűnt, ami volt.
Maga a művelet nagyon egyszerű volt, 3 csavart kellett kicsavarni a venti körül, így ki lehetett fordítani a helyéről, és két csavarhúzóval szét lehetett pattintani ventit. Csak a lapátokra kell ilyenkor vigyázni, illetve a belső tekercsre, azt nem szerencsés a talpról leválasztani a felső résszel együtt.
Ha pedig már szét van szedve, nagyon könnyű a csapágyba és a tengelyre némi csapágyzsírt tenni. Az összeszerelés ugyanilyen egyszerű volt, a felesleges zsír letörlése után összepattintottam a ventit, és visszacsavaroztam a helyére. A művelet közben amire még vigyázni kell, ne nyírjuk ki a kártyát statikus feltöltődéssel, illetve a hátuljáról se törjünk le semmilyen felületszerelt alkatrészt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó! Asus Cerberus 1050t OC 4Gb (csavarmatricás)
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X TUF BTF White OC Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SHADOW 3X OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ZOTAC RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X AMP HOLO - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Hibátlan - COLORFUL Geforce GTX 1650 Super 4GB GDDR6 128bit videókártya
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB CM CMP 510 Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest