- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Megműtöttem a Sapphire 7970 Dual-X-em. A ventirezgés téma miatt írom ide, mivel a 7870-es Sapphire-okon is ugyanez a típus van.
Amit találtam benn, az nem is volt vészes. A venti korrekt darab volt belülről, viszont valami elképesztően kevés és rendkívül híg olajszerűséget találtam a csapágyban, nem csoda, hogy nem volt az igazi, de legalább nem volt teljesen kiszáradva még.Gondolom, valami nagyon finom műszerolaj lehetett, nem jött be. Ellenben tőlem kapott egy jóadag normálisabb lítium bázisú, EP adalékos csapágyzsírt, és jelentem jobb, mint újkorában, az a kismértékű rázás is 90%-ban megszűnt, ami volt.
Maga a művelet nagyon egyszerű volt, 3 csavart kellett kicsavarni a venti körül, így ki lehetett fordítani a helyéről, és két csavarhúzóval szét lehetett pattintani ventit. Csak a lapátokra kell ilyenkor vigyázni, illetve a belső tekercsre, azt nem szerencsés a talpról leválasztani a felső résszel együtt.
Ha pedig már szét van szedve, nagyon könnyű a csapágyba és a tengelyre némi csapágyzsírt tenni. Az összeszerelés ugyanilyen egyszerű volt, a felesleges zsír letörlése után összepattintottam a ventit, és visszacsavaroztam a helyére. A művelet közben amire még vigyázni kell, ne nyírjuk ki a kártyát statikus feltöltődéssel, illetve a hátuljáról se törjünk le semmilyen felületszerelt alkatrészt.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- World of Tanks - MMO
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Synology NAS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- Vicces videók
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP 15-dw0101nl - i5 8275U - 15,6" FHD - 8 GB DDR4 RAM - 512 GB NVMe SSD - billentyűzet hibás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest