Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Megműtöttem a Sapphire 7970 Dual-X-em. A ventirezgés téma miatt írom ide, mivel a 7870-es Sapphire-okon is ugyanez a típus van.
Amit találtam benn, az nem is volt vészes. A venti korrekt darab volt belülről, viszont valami elképesztően kevés és rendkívül híg olajszerűséget találtam a csapágyban, nem csoda, hogy nem volt az igazi, de legalább nem volt teljesen kiszáradva még.Gondolom, valami nagyon finom műszerolaj lehetett, nem jött be. Ellenben tőlem kapott egy jóadag normálisabb lítium bázisú, EP adalékos csapágyzsírt, és jelentem jobb, mint újkorában, az a kismértékű rázás is 90%-ban megszűnt, ami volt.
Maga a művelet nagyon egyszerű volt, 3 csavart kellett kicsavarni a venti körül, így ki lehetett fordítani a helyéről, és két csavarhúzóval szét lehetett pattintani ventit. Csak a lapátokra kell ilyenkor vigyázni, illetve a belső tekercsre, azt nem szerencsés a talpról leválasztani a felső résszel együtt.
Ha pedig már szét van szedve, nagyon könnyű a csapágyba és a tengelyre némi csapágyzsírt tenni. Az összeszerelés ugyanilyen egyszerű volt, a felesleges zsír letörlése után összepattintottam a ventit, és visszacsavaroztam a helyére. A művelet közben amire még vigyázni kell, ne nyírjuk ki a kártyát statikus feltöltődéssel, illetve a hátuljáról se törjünk le semmilyen felületszerelt alkatrészt.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC .:BONTATLAN:. .:2év garancia:.
- Gigabyte EAGLE OC RTX 3060 12GB GDDR6 VGA!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest