Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    Megműtöttem a Sapphire 7970 Dual-X-em. A ventirezgés téma miatt írom ide, mivel a 7870-es Sapphire-okon is ugyanez a típus van.
    Amit találtam benn, az nem is volt vészes. A venti korrekt darab volt belülről, viszont valami elképesztően kevés és rendkívül híg olajszerűséget találtam a csapágyban, nem csoda, hogy nem volt az igazi, de legalább nem volt teljesen kiszáradva még. :) Gondolom, valami nagyon finom műszerolaj lehetett, nem jött be. Ellenben tőlem kapott egy jóadag normálisabb lítium bázisú, EP adalékos csapágyzsírt, és jelentem jobb, mint újkorában, az a kismértékű rázás is 90%-ban megszűnt, ami volt.

    Maga a művelet nagyon egyszerű volt, 3 csavart kellett kicsavarni a venti körül, így ki lehetett fordítani a helyéről, és két csavarhúzóval szét lehetett pattintani ventit. Csak a lapátokra kell ilyenkor vigyázni, illetve a belső tekercsre, azt nem szerencsés a talpról leválasztani a felső résszel együtt. ;] Ha pedig már szét van szedve, nagyon könnyű a csapágyba és a tengelyre némi csapágyzsírt tenni. Az összeszerelés ugyanilyen egyszerű volt, a felesleges zsír letörlése után összepattintottam a ventit, és visszacsavaroztam a helyére. A művelet közben amire még vigyázni kell, ne nyírjuk ki a kártyát statikus feltöltődéssel, illetve a hátuljáról se törjünk le semmilyen felületszerelt alkatrészt.

    Képek:

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák