-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Repsol600
addikt
Ok, ramot nemigazán szoktam húzni.... Van 4db 12cm venti a gépben talán elég neki.
alap 1000/1500mhz-n próbálgattam, ez stabilnak látszik AB-ben 1,025V-ra állítva. Ebből a dropp olyan 0,035-40V ahogy nézegettem...
Petyyyyy Remélem én is, hogy nem lesz gond vele.
Dtomka Sima változat.
-
Sziasztok.
a Gigabyte dualbiosos karimon biost frissitettem.
véletlen a biztonsági bios modban rányomtam a frissitésre....
törölte is a regit de felulirni nem tudta .error uzenettel elszált.
A törölhetö biost sikeresen felülirtam , ugy hiba nélkül megy
Van valakinek valami ötlete hogy hozom vissza a biztonsági biost?
Dos alatt atiflash -al probáltam.
Ricsi -
Stonerice
őstag
Aida64 is VRM power out- ot mért (109wattot) Inkább ezt a fogyasztást hinném el szívesebben.
Amíg nem lesz fogyimérőm, addig úgy sem tudom biztosra.
130 watt (memóriára 20 wattot mért) nem is lenne olyan sok egy 7970 ghz editiontól benchmark alatt. -
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #36891 üzenetére
Bocs 140 wattot
+ még a power in-re jön 50 watt (átlagban inkább 40 a memóriafogyasztásból)
És ez adná meg a vga tényleges fogysztását. (ha nem számolom bele a táp hatásfokátEzzel a gyártók nem tudnak mit kezdeni? Vagy nem áll rendelkezésre megfelelő technológia, esetleg hatékony áramkör?
-
Stonerice
őstag
Még annyit kérdeznék a HWInfoval kapcsolatban, hogy a GPU VDDC miért csak 1,170 V. Ha emelem a feszt, akkor sem megy fölé. Ezek szerint amikor oc-zunk, nemis a gpu-nak adunk feszt, hanem a VRM-nek?
Közben megnéztem 3Dmark11 GT1 alatt, hogy milyen fogyasztási adatok születnek HWinfoval.
VRM power in PEAK (251 watt)
VRM power out PEAK (109 watt)
Tényleg elfűt 110 wattot? -
HSM
félisten
válasz
korcsi #36889 üzenetére
Hát, ahogy vesszük.
Mivel a GPU-t nem tudod a tápáramkör vesztesége nélkül használni, így nyugodtan hozzászámolható. Ahogyan a tápegység hatásfoka is. Csak azt mérni problémásab a gyakorlatban, ahhoz nem elég a HWiNFO.
Mondjuk én is a GPU VRM power outot szeretem nézni, de attól még ezek is érdekes adatok.
A GPU-fogyasztása is pl. erősen függ a hőmérséklettől, de azzal se számol általában senki. Csak arra céloztam, hogy 70 fokos üzemi hőfokon 150W GPU fogyasztásra se mondhatd, hogy a GPU annyit fogyaszt, mert -30 fokon lehet csak 100W kéne neki, vagy mégkevesebb.
-
Stonerice
őstag
HW infonál tudja valaki, hogy a GPU VRM power IN / OUT mit mér? Melyik a tényleges fogyasztás?
Netán a 2 különbsége lenne? -
HSM
félisten
válasz
Stonerice #36881 üzenetére
Semmit nem tud.
Tényleg. Annyit tud, hogy a normális feszes alapórajelen felül ezekbe bele van programozva egy agyon halálrafeszelt alig magasabb órajelű BOOST-nak csúfolt állapot, ami már elvileg nem fér bele a TDP-be, és így csak rövid ideig tudja tartani. Semmit nem ér, sőt, inkább káros szvsz.
Pláne, hogy a BOOST kariknál csak úgy tudsz feszt állítani, hogy miden állapotban erőszakolod rá az órajelet (force contatn voltage) míg a simáknál lehet rendesen csak a 3D órajlnek állítani a feszét. Szval semmit nem ér. Már mondtam, ha nem kell a kari teljes ereje, csinálj neki egy 1000Mhz 1,1V-os profilt, ha az is sok, egy 800Mhz 1,0V-os profilt, utóbbi már inkább termeli az áramot, mint fogyassza full terhelve is, miközben rengeteg játékhoz bőven elég.
Ha automatán kapcsolgató órajeles spórolásra vágyasz, NV BOOST karit vagy AMD 290-est kell venni.
Ezek a karik több, mint 2 éves fejlesztések, akkor még nem tartott itt az energiagazdálkodás megvalósítása.
-
Stonerice
őstag
Szoftveresen megoldható ilyen clock state 3D-ben ezeken a vgakon? (teljesen automatikus)
Nem mondom biztosra hogy használnám, de mint működés, érdekelne, hogy megoldható lenne-e.Hasonló progikra gondolok mint Phenom prociknál volt a k10stat.
-
Stonerice
őstag
Azon már túl vagyok köszi!
A linkelt tesz oldal egyébként 1070 mhz-t ír a boost verzióra is. Nem szokás odaírni a boost órajelet, vagy hogy értendő?
Egyébként igazatok van minden téren, sőt, én is így gondolom, de, egy vsync es tesztből valószínű lenne fogyasztás különbség a boost-os változat javára, ha úgy visszaveszi az órajelet és a feszt mint az nvidia.
Érdekelne, mennyi az annyi!
Ezenkívül mnt írtam is főbb szempont a halkabb és hűvösebb működés is. -
hadde
tag
De nem fél évre tervezem a cserét, 100 körül láttam a 7990et
De 290 is elég az ok. -
hadde
tag
Láttam ilyen HD7990eket fent aprón, mi a véleményetek róla? Megéri megvenni őket v inkább felejtősek? Játékra kellene csak.
-
HSM
félisten
válasz
Stonerice #36866 üzenetére
Tesztet linkelni nem tudok, de semmi különbség nincs a boost és nem-boost között, azonos VGA-n, azonos órajel, fesz és terhelés mellett. A teljesítmény is nyilván azonos, miért lenne más.
Nyugodtan megkérdezhetted volna direktben is.Már azt is leírtam neked, mi a teendő, ha fogyasztást akarsz csökkenteni kisebb igényű programokban.
-
HSM
félisten
válasz
Stonerice #36864 üzenetére
Nem tud ilyesmit Boost-al sem sajnos.
Az R9 290-esek tudják először ezt, meg talán a 7790 meg az R-es verziója, de abben nem vagyok biztos.
Én ilyen helyzeteket (amikor nincs szükség a GPU teljes erejére) úgy oldottam meg, hogy MSI Afterburnerben csináltam egy kisebb órajeles profilt, kicsi fesszel, és máris jóval kisebb lett a fogyasztás.
Volt 800Mhz-es profilom, 1000Mhz-es profilom, más nagyon nem is kellett, 800Mhz-en már nagyon kis fesz elég neki. -
Stonerice
őstag
Mert NV karinknál láttam, hogy elég jól viselkedik a boost, gondolok itt a throttlingra (jóó értelemben).
Például: -Be van kapcsolva a V-sync, és csak 50%-on megy a gpu, de eközben tartja az 1070/1400-as órajelet.
Ugyanígy Intro videóknál is ahol 30fps a jellemző és a gpu 9%-on megy, ott visszavehetne az órajelből, és hűvösebb/halkabb lehetne a kártya.Ezért jutott eszembe a boostos bios. AMD-nél még semmi tapasztalatom sincs a boost-al kapcsolatba, de ha menne ezen a karin, akkor kipróbálnám.
-
Stonerice
őstag
Üdv!
Szerintetek egy MS 7970 lightning non-booost -ra tehető boost edition bios?
Valaki próbálta már? -
törölt tag
A franc ... pedig csomó techfórumot kidobott a google, volt ahol GPU-Z screenshotot is lőttek a feloldott shaderekről és TMU-ról.
De az érdekes az, hogy a modot sehol sem tették közzé, illetve pontos leírás sem volt.
Kivéve egy kínai oldal, de azt inkább nem.
(Tudom, hogy kínaiak tolják a legtöbb jó cuccot fel, de akkor sem szedem le én kipróbálni)Szóval akkor ezek mind fake meg hoax lenne?
-
törölt tag
Sziasztok, feltenném itt is a kérdésem, remélem jó helyen járok
Radeon 7950-ből mely BIOS tud 7970-et a shaderek feloldásával? Tudtok esetleg valami útmutatót, az a lényeg, hogy meg szeretném csinálni.
Nem vagyok teljesen kezdő, de ha van fontos instrukció, azt is örömmel fogadom.
Köszi előre is
-
hadde
tag
Megrendeltem mára a garanciafutárt, nem is jött
hááááááááátttttttttttttttt
[ Módosította: radi8tor ]
-
Repsol600
addikt
válasz
zovifapp111 #36850 üzenetére
Be lehet kapcsolni, de ha radeon van a gépedben akkor a proci számolja, ami elég szépen megfogja...
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Hozzájutottam egy HD 7970-hez és érdekes dolgokat tapasztalok a driverekkel.
Catalyst 14.4 el a Metro LL benchmark csak 24 fps-t produkált, de aztis úgy, hogy irgalmatlanul ugrált 10 és 40 között. Bekapcsolt physx-el jobb volt, de a vége felé fix 5 fps lett.
13.9-el már 30fps lett az átlag az alábbi beállításokkal. Itt a minimum fps rendben van?
-
hadde
tag
válasz
odorgg #36840 üzenetére
Visszamegy 7főn, kértem a cseréjét a terméknek valami hasonlóra, 280x re gondoltam magamban csak...
Pontosan erre hivatkoztam h úgy sincs új ebből csak legfeljebb javított darabok... amik még rosszak is, a BIOS is gyanús nekem mert valamikor fel le pörgette a venti fordulatszámát terhelés alatt. -
Repsol600
addikt
-
Asbee
veterán
Nincs ilyenem és nem azt mondom, hogy szar. De az itt próbált Boostosokat, szinte mind vissza küldték, majd érdekes módon megjelentek ezekből az LE verziók. Nem tudom kik csinálták a bios módosítgatást, de az MSI oldalán ilyen kártya nem létezik. Inkább az elvel van bajom mint a kártyával.
Egyébként már a sima Lightning sincs már meg. Brutál jó, masszív kártya, de fullHD felé már kell a + kraft amit a tuningolt 290 ad.
-
-
Repsol600
addikt
-
weri
senior tag
Nalam pl. nagyon jol birja (powercolor7950) a tuningot :d Csak sajnos most underclocked-be kell hasznalnom amig nincs normalis tapom
Viszont van rajta egy kapcsolo, nem igazan ertem hogy az 1-es illetve a 2-es allas mi lenne (2-esen van). 1150-ig birja a gpu 1150mV-on Trixx-el, viszont itt mar kell a ventiket jaratni mert fut mint a kazan, es az erdekesseg az, hogy ha 1125-on jaratom (ennyin hasznalom) akkor mar nem fut, olyan melegedese van mint gyari ertekeken o.O
Memoria siman birja 1500-on, ennel tobbet viszont mar nem, ott mar kek halal van :d
-
hadde
tag
válasz
Repsol600 #36816 üzenetére
Rákérdeztem, hogy még is milyet küldenek cserében, hát tegy tök ugyanolyat csak bontatlan
Bár nem értem sokaknak mi baja van azzal a kis LE jelzővel mert nekem nem jelentett semmit, egy idő után rákérdeztem és ócsárolták...
Pedig remekül lehetett az előzőt is tuningolni, sőt 1310 mhz ig elment léghűtéssel de csak benchmark alatt.
Játékot nem bírta, alap órajelen meg röhögve elég, amit megnéztem 1265 mhen stabil volt bf3 és 4 alatt, feszültséget ne kérdezzétek... -
hadde
tag
Jön vissza Iponból a Lightningem, gyanús h ilyen hamar...
Semmit nem írtak csak a termék nevét.
Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest