Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ateszpapa
addikt
Nekem sima hdmi kábellel van osszekotve a fhd monitorral.
De minek neked átalakító?
Van sima hdmi kimenete is a kártyának. Abba dugj bele egy hdmi kábelt és azt a tv be. -
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Tegnap este óta tulaja vagyok egy MSI HD 7950 Twin Frozr Boost-nak.
Nagyon szép, nagyon halk és jól is megy de BORDERLANDS 2 ben gondjaim vannak amiket NV vga val nem tapasztaltam.
A legfrissebb drivert telepítettem egyébként.Röviden:
Pálya betölt 80-130 fps majd esike az FPS jelentősen 60-70 re majd 30-40 re úgy hogy közben a kártya órajele nem változik.
És ami igazán különös , hogy ha már leesett az FPS hiba állok pl egy falhoz és azt bámulom akkor 30-40 marad holott 1 perccel korábban még 100 felett volt.Olyan mintha "beragadna" az FPS. Mindegy merre nézek , lövök stb stb...
Valaki?
-
Arminocska
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy használja e valaki a 7970-ét valamilyen formában HDMI kábellel rákötve tv-re?
Én most vettem HDMI kábelt de mivel DP meg DVI kimenet van a kártyán ezért kellett valamilyen átalakító. Displayport átalakítót nem kaptam hirtelen a városban ezért vettem egy DVI - HDMI kábelt. Nem fasza. Már a bios is szét van esve. Ha sikerül képet csiholnia, az csak úgy történhet, ha a kábelt windows alatt cserélem, akkor viszont a kép a felére csökken, a mellett hogy azt írja ki, hogy 1920*1080 és a minősége is szar. Újraindításnál nem indul el a windows. Vagyis lehet, hogy elindul csak nem ad képet. Ha újratelepítem a videókártya drivert, ugyanezt produkálja. Tegnap sikerült ezzel a próbálgatással eljutnom odáig, hogy a biosig nem jutott el. Bekapcsolom és fekete képernyő. A tévén csak DSUB (sima vga) meg HDMI bemenetek vannak.
DVI - VGA átalakítóval használom, így működik, de szeretném ha valahogy össze lehetne hackelni HDMI-vel.
Most megpróbálok szerezni egy DP -HDMI átalakítót. Hátha.
-
troll81
addikt
sziasztok van egy asus 7970 em Alpenfoehn Peter 79XX Edition ilyen hűtéssel mennyért lehetne eladni egyben ? köszönöm a válaszokat
-
Gróf...
aktív tag
Nekem biciklis teflonos sprém van (TF2) talán még hígabb is mint az olaj. A motorokhoz használttal nem vagyok tisztában, de ott jóval nagyobb erőhatást kell kezelni.
A csapágy zsírozás témában az autós tapasztalatokra támaszkodtam. Ott nem a gördülékenység és vagy a súrlódás miatt zsírozunk, hiszen a csapágyak rend szerint önkenők, hanem sokkal inkább a kosz és a víz bejutásának megakadályozása miatt! Ez nagyjából igaz a biciklikre is.Még egy érdekesség a ventilátor témában, a zéger gyűrű szerűségről jutott eszembe. Szintén saját tapasztalat .
Van olyan eset, amikor az elhagyása javíthat a zajosságon.
Ezt én úgy magyaráztam, hogy nem korlátozza a tengely hosszirányú mozgását. Vagyis nem feszül neki semminek, vagy nem feszíti neki semminek az ellen oldalt. (A Zalman VF700-as VGA hűtőmben még egy feszítő rugó is volt a tengelyen, amit én nettó hülyeségnek tartok) Ha elhagyjuk a (műanyag) kis rögzítő vackot, a ventilátor tengelye szinte lebeg a helyén. Attól nem kell tartani, hogy kiesik, mert a mágnes fejjel lefelé is megtartja.
Nem kell elhinni, nyugodtan próbáljátok ki.Az viszont valóban törvényszerű, hogy a golyós, ha megindul, akkor nyugodtan kereshetsz utánpótlást! (Esetleg viccből beballaghatunk az SKF-be)
-
VGYke
addikt
Nagyon off leszek! Szerintetek ha eladnám az Asus HD7970-DC2T-3GD5 kártyámat 55eFt-ért és vennék helyette egy Asus R9290X-DC2OC-4GD5 kártyát kb. 130eFt-ért az nagy pazarlás, felesleges pénzkidobás és játékokban nagy ráb@szás lenne?
Mit tegyek szerintetek, mert lenne a 7970-re vevő.... -
ricsi8800gt
addikt
Hát köszönet neketek a segitséget az XFX R7950 ügyben párszor.De vissza mentem Nvidia vonalra egy 670 társaságában.
-
Ateszpapa
addikt
A gigabyte 7970 ben milyen venti van?
Golyós? -
HSM
félisten
válasz
Gróf... #38484 üzenetére
A lánckenő spray jó ilyesmire? Nem túl sűrű? Ami motorkerékpárokhoz van az olyan sűrű, hogy az életbe nem forogna többet vele a ventilátor.
Ami a zsírozást illeti, nem egészen az a definíciója, amit ideírtál. Nem véletlen vannak speciális csapágyzsírok. Kerékpárboltban találsz ilyet, az tökéletes a siklócsapágyas ventikbe.
Az örök törvényed igaz, csaképpen az, hogy elkezd zörögni, az nem feltétlen a halódásának a jele, hanem mindössze azt jelenti, hogy elfogyott a kenőanyag. Persze, ha sokat megy így, akkor szétkophat a tengely, utána pedig hiába kened, de ha időben adsz neki friss kenést, semmi baja nem lesz még.
Mondjuk ez siklókra igaz, golyóst nekem még nem sikerült talpra állítanom, ha egyszer eljött az idő, se olajjal, se zsírral, se semmivel. -
Gróf...
aktív tag
Repes a szívem, hogy ventilátor javítgatásról írtok-írunk a topikban. Mert ez tényleg jó!
Néhány dolgot megjegyeznék:
Létezik még olyan dolog, hogy varrógép olaj (műszerolaj) Nyugodtan tarthattok otthon. De ha mindenáron fújkálni akartok, akkor séta egy bicikliboltba és vegyetek lánckenő sprét!
Zsírozni nagy erőhatásnak kitett lassan mozgó felületeket szoktunk. Tehát nem ventilátor tengelyt, vagy csapágyat.
És az örök törvény: Ha egy csapágy kezdi elhagyni magát (mindegy, hogy sikló vagy görgős) annak csak elodázni lehet a halálát.
Én is szeretem babusgatni a ventilátoraimat. Nem a levegőbe beszélek.
Vesszen a fogyasztói társadalom! -
HSM
félisten
Ez így van. Mondjuk még mindig jobb, ha befújod, mintha teljesen kiszáradt csapággyal zörögve hajtanád a ventit.
Amikor már ilyeneket csinál, már alig szokott benne kenős lenni. Mondjuk amit ricshard444 csinált sokkal szimpibb, hogy megfürdette kicsit olajban a ventiket.
Vissza lehet keresni, hogy csinálta. -
Ateszpapa
addikt
válasz
Petyyyyy #38480 üzenetére
Nekem megfelel, már lassan 2 hete fújtam be, de eddig még nem kezdett el kerregni.
WD 40 van bőven.Szerencsére nem kell szétszedni a kártyát, hogy befújjam, pillanatok alatt megvan.
Sajnos drága lenne hozzá újonnan egy hűtő, használtan meg nem találtam.
Ha esetleg innen a fórumról lenne eladó, az írjon privit.
-
Ateszpapa
addikt
Adtam neki egy kis wd 40-et, de csak óvatosan a második és harmadik ventiknek.
Nagyon jót tett vele, nem hallani az eddigi kerregést ami alapjáraton is eléggé hangos volt.Úgyhogyakinek hasonló problémája van, annak ajánlom, de csak keveset fujjon bele.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Dark KillerX #38451 üzenetére
Teljesen jók ezek a hőfokok, maradhat.
-
HSM
félisten
válasz
Dark KillerX #38476 üzenetére
A drop rendben van szerintem. A Vapor-X 280X-en is ennyi volt. 1,1V-ot beállítva kapott 1,05V körül: [link]
-
metalbos
csendes tag
nekem egy 7950 van és maxon viszi
-
Grózi
veterán
Üdv Urak!
Ha esetleg valaki használ 7970-eket Crossfire-ban,megköszönném ha beavatna hogyan viszi a FarCry4-t. -
kona005
senior tag
válasz
ricsi8800gt #38470 üzenetére
Áááá no way, nem ér annyit az egész akkor már azt a 20k-t elrakom egy GTX 970-be
-
kona005
senior tag
válasz
ricsi8800gt #38468 üzenetére
Azt írtam hogy a proci alapon van, lásd fentebb. Miért ne érne?
Bőven kipörgeti így is FHD-ban, még egy húzott GTX 770-et kihajtatott alapon, ami még valamivel erősebb is. Táp nem bírja elvileg.
-
kona005
senior tag
válasz
ricsi8800gt #38466 üzenetére
Köszi a segítséget amúgy, hogy jön ide most a proci?
Amúgy megnéztem nem bírja, szétesett a kép és újraindításnál valami unstable power supply unit miatt kiabált...
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Nemrég boldog tulajdonosa lettem egy HD 7970 Lightning BE karinak. Volt már erősebb kártyám de kinézetre meg hűtésre ez legbetegebb! Az lenne a kérdésem hogy a GPU reaktornak van valami hasznos funkciója vagy csak úgy világít oszt kész?
Más: i5 3570k alapon + 7970 van ugye egy FSP500-60GHN táppal nekem most, szerintem kicsit határon járhat már, szerintetek alap feszen húzhatom még a karit vagy már nem bírná a táp? Szerintem bírná amúgy mert egy Phenom II X4 955 + GTX 580 kombót is elvitt ahol mind két alkatrész többet fogyizott szvsz....
(#38452) asdxv: Jó lett a Phantom? Bevált?
-
hdfrasputyi
csendes tag
válasz
ricsi8800gt #38459 üzenetére
Ezt csak holnap tudom megmondani. Arra emlékszem , hogy két ventillátoros csak nem emlékszem hogy sapphire vagy gigabyte.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
hdfrasputyi #38458 üzenetére
Milyen a kártya tipusa amugy pontossan?
-
hdfrasputyi
csendes tag
válasz
ricsi8800gt #38457 üzenetére
Az is meglesz de előtte letesztelem másik monitorral is.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
hdfrasputyi #38456 üzenetére
De elötte ha tudod más más gépbe is proszáld ki a kártyát feltelepítve
-
hdfrasputyi
csendes tag
válasz
ricsi8800gt #38455 üzenetére
Asus p7p55d-e pro .
Még nem igazán probálkoztam semmivel mert eljöttem dolgozni, de holnap nekiesek. Csak gondoltam előtte rákérdezek hátha van valakinek tapasztalata vagy járt már így. -
ricsi8800gt
addikt
válasz
hdfrasputyi #38454 üzenetére
Esetleg probáld meg más kimenetbe tenni a csatlakozást a kártyán.Ha az se akkor ha tudsz Biost frissiteni probáld meg azt,Persze olvass utánna hogy is kell.Alaplap milyen ?
-
hdfrasputyi
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy 7950-em amin drivert frissítettem. Majd 1900x1200 as felbontáson használva a monitoron elveszi a képet, ha túl sötét a kép vagy hirtelen túl fényes. Már próbáltam az omega driverrel egy régebbi driverrel és ugyanaz. Ha nem rakok fel drivert csak a win 8.1 felismeri és telepít hozzá valamit akkor nincs ilyen probléma. Monitor vagy driver vagy videókártya? Milyen irányban induljak.
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #38437 üzenetére
Azért nekem nem jött be annyira a Dual-X.
Feszemeléses tuningnál már rohadt hangos volt és a bazári fröccsöntött műanyag burkolat zörgött egy bizonyos ventifordulaton, akárhogy szórakoztam vele.
A 3 slotos Asus-ok nekem sokkal jobban átjöttek. Lehetett nekik akár 1,3V-ot is adni, még úgyis halkak és hűvösek maradtak. A burkolat minősége és milyensége is egy más dimenzió volt. Más ligában játszott a hűtésük, mint a Dual-X, az biztos. -
metalbos
csendes tag
Valaki tudna nekem linkelni egy olyan oldalt kapok a HD 7950re ventilátort ? 8cm-es kellene 2 darab !
-
gubabela
senior tag
Sziasztok!
Tulajdonosa lettem egy sapphire 7970 dual oc kártyának. Elmagyarázná valaki nekem ennek a dual biosnak a működését? A gyártó honlapján csak annyit találtam hozzá, hogy ha átkapcsolom 2es állásba. akkor megemeli az alap órajelet és a memória sebességét és jobban engedi emelni a feszt. A fórumon viszont mintha azt olvastam volna, (lehet, hogy tévedek) hogy ehhez fleshelni kellene rá egy húzott biost. Akkor most mi az igazság? Előre is köszi a választ. Egyébként ha játék alatt tuning nélkül 80 fok körül van a hőfok az jó? -
válasz
KAMELOT #38447 üzenetére
Csak azt el felejtetted oda biggyeszteni hogy FC -blokk al ment ennyit!
Az enyém meg léggel megy 1335.öt! ha az enyémre is tennék FC blokkot biztosan menne 1350.felett is vidáman!Egyébként én se 1300.on használtam, leginkább 1150-1200.on járt ALULFESZELVE! és már több mint fél éve pihent a dobozában! előtte meg több mint 1.évet csak állt a gépbe ami be sem volt kapcsolva!
Szóval hiába hogy közel 2,5.éves VGA, kb 1.évet volt csak használva! -
KAMELOT
titán
válasz
DroiDMester #38446 üzenetére
-
válasz
Babáresz #38445 üzenetére
2.HSZ emmel előrébb belinkeltem a képet róla!
de akkor még 1X
2x6.PIN az enyém is, és ez még a Leges-Leges-Legelső Boost -os 7950 Dual-X 2012.Szeptemberéből
Nálad valami más gond lesz! ahogy látom Xfx pro 550 es tápod van az nagyon FAIN táp, és tuti hogy nem az végett nem megy többet!
Én csak egy Be quiet straight power E7 480W -os táppal teszteltem a mai teszt során! ami 420W -ot tud 12V on, azt is 4.ágra bontva(mondjuk belül fizikailag csak 1.db 12.v ága van a tápnak)
Azért ilyen képességű 79xx mint az enyém, a mai napig nincs itt a fórumba(gyári alapfeszen[1,250.V] 1250.MHz -et megy), szóval azért ne akarja mindenki ~1300.on hajtani a VGA -ját
Mert a jobb példányok is csak 1170-1200.at szoktak menni, azt is csak fesz emeléssel!
De volt már jó pár 79xx kártyám, és nem volt közte olyan ami ne ment volna legalább 1150.et! Nálad az a 1000.MHz nagyon kevésnek tűnik, nem hiszem hogy ennyire rossz lenne, bár azt sincs kizárva ha az újabb olcsósított verziód van!
-
Babáresz
csendes tag
válasz
DroiDMester #38440 üzenetére
Neked milyen tápcsatlakozás van a dual-x-eden?
mert nekem 1000 felé nem megy a gpu semmilyen feszen sem.Lehet a 2x6 pin fogja vissza?
550wattos tápom van,vagy a bios kapcsoló a ludas?
előre is kösz -
HSM
félisten
válasz
Dark KillerX #38443 üzenetére
Ja, mivel jó magas az alapfesze. De a tápkört nem erre méretezték azért rajta a gyári kiépítésben. Szuper kis kártya az eredményei alapján, az utolsó 100Mhz-ért el ne pukkantsd....
-
HSM
félisten
válasz
ricsi8800gt #38441 üzenetére
A PowerColor 7950-emen teljesen korrekt paszta volt, gyönyörű szépen felrakva.
Korántsem olyan általános ez manapság, mint volt 4-5 évvel ezelőtt.
Alig 2-3 fokot hozott, mikor MX4-el újrapasztáztam. -
válasz
Kedvem támadt kicsit nosztalgiázni, így be tettem a gépbe a 7950 Dual-X et
sajnos a Peter hűtés már nincs rajta(egy teszt kedvéért meg nem fogom vissza pakolni rá), így csak gyári hűtéssel teszteltem!
ebbe a gépembe csak egy 430.as Táp van mivel ez nem Gamer gép, és nem tuningra, meg 1300.on járó 7950 re lett tervezve!
De azért meghúztam a száját a 4770K -nak is egészen 4440.MHz ig, és a 7950 et is 1275/1600.ig
Ha a ~2.évvel ezelőtti tesztemet nézem még jobb is tőle, pedig ott 1300/1675.ön ment akkor a vga!
-
weri
senior tag
válasz
ricsi8800gt #38434 üzenetére
Lattam olyan XFX peldanyokat amikben a hutopaszta is egy kula volt, ugy nezett ki mint a pernye es tiszta mocsok volt nem csak a gpu, a korulotte levo reszek is. En idaig amibol rosszat nem kaptam az: Sapphire, Gigabyte, Powercolor, Club3D
-
HSM
félisten
válasz
Ott a pont.
Mondjuk a 280X-ek védelmében el kell mondjam, nem mindenki gyártott ott sem szemetet. Pl. a Sapphire Vapor-X-e hibátlan, semmit nem spóroltak le belőle a 7970-ekhez képest (sőt, kapott Backplate-et is, jófélét, ami a VRM-et is hűtötte), ahogy a Toxic-ból sem. Nyilván ezek nem a populáris legolcsóbb modellek voltak.
Mondjuk a többi 280X-ről valóban nem sok jót lehetne írni, hogy finoman fogalmazzak.
-
válasz
Aha biztos Szar a Sapphire, lehet hogy az új 280 és 280X -ek szarok, amikről már mindent le spóroltak hogy minél olcsóbb legyen az előállításuk!
De a régi Dual-X nek PÁRJA nincs!
kukk ide és nézd meg alaposan a képet
És tudja az 1300.at(és még felette is) a gyári hűtéssel is!
Ezért van meg a mai napig inkább pihen a dobozába, mint hogy el kótya-vetyéljem aprópénzért!
Mert az aprón már 45.é sem kell senkinek egy normális 7950!Bezzeg a szar olcsósított 280X -eket 60.é is megveszik,
mikor a közelébe se érhet egy rendes 7950.nek!
És ugyan ez a helyzet a normális 7870.ekkel is(az is van egy itthon) 35.é se nagyon lehet eladni, az olcsósított ratyi 270X eket meg 50.é dobálják használtan!
XFX -ről meg annyit hogy volt nekem is jó pár(amd és nv is) XFX -em és hát mindegyiknek volt gondja, olcsósított vackok lespórolt dolgokkal, egyszerűsített pcb -vel kinézetre minőséginek és jónak tűnnek, de hardveresen nagy NULLÁK!
-
HSM
félisten
válasz
Szar hűtés, leginkább. Csapnivaló garis hozzáálás, egyes darabokon gagyi PCB-k, egyes darabokon állíthatatlan fesz. Kb. minden rossz, ami csak szóba jöhet.
Asus-on állítható a fesz a 7970-en BIOS-módosítással, a 7950-esen windózból is, monitorozható is, szuper kártya. A Sapphire 7950 Dual-X-ek között is bőven akad jóféle, állítható, utána kell olvasni, melyiket érdemes venni. A Vapor is hibátlan, akár 7950 akár 7970. A Dual-X 7970-esekkel sincs semmi baj, állíthatóak és jól működnek. A Giga elég gyenge, ezt véletlen eltaláltad.
-
-
eszakas
őstag
válasz
ricsi8800gt #38427 üzenetére
Nem kellene azért ilyen durvaságot csinálni
. "És ha el viszik lehet megyek vissza Nvidia vonalra." Esetleg jobb minőségűt kell venni. /Más gyártótól/.
-
HSM
félisten
válasz
Dark KillerX #38430 üzenetére
Teljesen jó ez.
Mondjuk tegyük hozzá, hogy nálam több, mint egy éves driverrel mentek, azóta a driver is sokat gyorsult, no meg +5% órajel nálad az mégiscsak +5% órajel.
Picit lightosabb ventiszabályzással pár fokkal feljebb engedve teljesen jó lesz ez szvsz 2000-2200rpm magasságában. -
Dark KillerX
addikt
Na én is néztem egy Valley-t,és kicsit még húztam is a vga-n
Sztem nem rossz eredmény,főleg összevetve a te 280x-el
,csak hát egy kicsit hangos már,bár ezen ha engedek 1-2 fokot,akkor 70 fokon tartva 2000rpm-ig lemehetek talán,és ezen a következőkbe fejlesztett 2 házhűtő venti,amit előre rakok be,talán még a továbbiakban finomítani fog
-
HSM
félisten
válasz
Dark KillerX #38428 üzenetére
És a sebesség se rossz.
Én mondjuk Valley bench-ben szoktam otthagyni 15 percet, HWiNFO resettel, miután betöltött, az is jó viszonyítási alap.
Ez pl. alulfeszelt Toxic, bár gyengus procival, szval pár FPS-el kevesebb, mint lehetne.[link]
Ez pedig a 280X Vapor-X-em, alulfeszelve, szupernéma üzemmódban: [link]. Max 1600rpm, ami szvsz elég komoly. Bár mondjuk Dual-X hűtőn ez megfelelt volna szűk 2000rpm-nek, a Vaporé kicsit erősebb/hangosabb azonos fordulaton. -
eszakas
őstag
válasz
ricsi8800gt #38409 üzenetére
Hát a kártya honlapján ott a bios szerintem. A DOS-t meg nem tudod elővarázsolni sehonnan. DOS lemezt csinálni kell. De szerintem hagyd az egészet úgy ahogy van, ha hibázik a kártya vagy nem tudja a gyári paramétereket akkor gariztast ha nem akkor ne varázsolj vele
.
-
HSM
félisten
válasz
Dark KillerX #38424 üzenetére
Igen, úgy tűnik sikerült a móka.
-
Beeerka
aktív tag
Nem, pusztán eljutottunk oda, hogy egy bronze ugyanúgy tökéletes választás, ahogy egy gold vagy platina. Pusztán annyit akartam leírni, hogy nem kell egyből a legdrágább tápot venni, ha van más alternatíva is. És igen, egy alacsonyabb hatásfokú, ám de korrekt béllel rendelkező táp is ugyanolyan jó. De legyen igazad, és dobáljuk meg kővel az összes seasonic bronze tulajt, hisz egy szar van a gépében. Vita lezárva, mindenkinek 50k-s tápot a gépébe!
-
weri
senior tag
Eleg egy FSP Raider 550W...
-
Beeerka
aktív tag
válasz
KAMELOT #38408 üzenetére
Hidd el van élet a platina táp, i7, 1440p és hasonló dolokon kívül is... Kétlem hogy felrobbanna, leégne, összedőlne, tönkremenne vagy bármi katasztrófa történne ha esetleg egy egy ágas 80+ bronze, silver tápot venne az ember... Nem kicsit túlzás amit leírtál példának. Mennyi is a különbség egy 80+bronze és egy gold között? Naugye... Itt nem ez a fő szempont, hanem az, hogy egy kétágas (vagy több) egy ilyen étvágyú kártyánál, főleg ha egy kis tuning is van, egyszerűen elfogy. Ha van egy 80+ platina, kétágas tápom, ami mondjuk áganként 20A terhelést bír, (tételezzük fel, nem kell létezőnek lennie) az 240W, ami biza édeskevés egy tuningos kártya mellett, főleg hogy a két ág elosztása legtöbb esetben úgy épül fel, hogy egy ág a cpu, másik a maradék. Ebben az esetben a platina tápom (ami a példáddal élve a világ legsimább útja) szépen leold.
Persze mielőtt tiszta kötekedésnek vennéd, nem annak szánom, pusztán csak annyi, hogy az, hogy most bronze, silver, gold, platina tápot vesz az ember, ha maga a táp egy megbízható konstrukció, akkor már egyéni döntés hogy melyiket választja, mindegyik biztonságosan fogja vinni a gépet. -
do3om
addikt
válasz
KAMELOT #38400 üzenetére
Pedig nem rossz az a táp, nem kéne semmiféle hátránynak lenni ha ez marad. Azért használnak sokkal szarabbakat is ami miatt érdemesebb szólni mint e miatt.
CSak ah van pénze és nem akar más dolgot fejleszteni akkor érdemes hozzányúlni. Na meg hátha az AMD-is az NV-hez hasonló fogyasztást próbál majd a jövőben. (persze náluk ez sokszor megy a sebesség rovására, a kettőhöz egyszerre nem értenek)
-
KAMELOT
titán
válasz
ricsi8800gt #38401 üzenetére
Nem kell 70K táp! Elég ha nézel aprón egy Seasonic, CM vagy Enermax tápot GOLD minősítéssel! Olyat már simán kapsz 30K környékén.
-
sinya85
senior tag
Szép jónapot mindenkinek.
A nagyokhoz fordulok egy kis segítségért.
MIlyen progival tudom monitorozni játék alatt a gépkomponensek terhelését?
gondolok itt pl a frapsra ami játék alatt kiírja nekem az fpst.
de a gpu cpu stb?
bocs az offért.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest