Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petyyyyy #39198 üzenetére
4,5GHzes i5 4690k társaságában rendesen ki van hajtva, 100%on megy.
Tegnap elvettem a gép oldallapját, és úgy nekem kellemes 65-70°C között volt (1,5 méterre egy nyitott ablaktól, jött rá a friss szusz), viszont ez Lighting sajátosság hogy alapból túlhúzza a ventiket, feleslegesen sokra járatja. Szerintem manuálisan lejjebb lehet venni úgy, hogy elengedje 75-85°C közé, mert ott még semmi baja nem lesz a kártyának, cserébe jóval halkabb lehet.
-
Skimaster
senior tag
Nekem pedig kiderült mitől volt túl meleg a gpu játék közben.... Sajnos a saját tervezésű modding házam gyenge hűtés volt a felelős... Vagyis a plexi tető, túl kevés hely ennek a vganak már nem elég...először ujrapasztázás volt,az nem segített, és mikor levettem a tetejét, akkor beállta jó értékre minden...házcsere lesz...
-
do3om
addikt
válasz
ittakary #39193 üzenetére
Nem csak most lett meg a monitor neked meg gondolom már megvan egy ideje. Ugye hozzászokik a szem, de most még ugyn azok a gameg amikkel rddig játszottam csak 22"-on igencsak recések.
Simítást meg nem lehet kapcsolni mert már be voltak lőve sebességre szóval azzal lemegy játszhatatlanra (ez is kinek mit jelent) csak ha visszábveszek valamit.
Majd idővel persze jobbnak látom én is, ez így megy most még nagyon kockás. -
do3om
addikt
válasz
ittakary #39190 üzenetére
Én még nem néztem de nemrég lett egy 27"-os fulhd monitorom, márpedig ide kel az élsimítás így ez a kari nagyon kevés már játékra. Ha nagyobb felbontással veszem a monitort szintén ugyan ott lennék, kevés.
Jó VGA még most is csak nem kel elszállni tőle, ha komolyabban odacsapsz neki már vége. Persze élsimítás nélkül még jó lehet, ha nem maxolsz ki mindent.(mondjuk a gépet is cserélni kel lassan csak nem igen mennek le az intel árak persze nem véletlenül, konkurencia a kanyarba sincs
)
-
Na mi a helyzet GTA fanok, szalad a játék?
Nekem nagyon pöpecül megy, már gyárilag szinte mindent VeryHigh-ra rakva ajánlott a játék
60-80 FPS simán várható a 7970 GHz tulajoknak
-
aAron_
őstag
válasz
norbert1998 #39184 üzenetére
Nem tudom. Kicsit most nem piszkálom a dolgokat, meglátom mi lesz így.
-
4264adam
veterán
válasz
norbert1998 #39186 üzenetére
Milyen programokat futassak és általában mik a határok ennél a kártyánál?
-
4264adam
veterán
Megemeltem az órajeleket. Sapphire HD7950 1050/1500-on üzemel. Ventillátorok nélkül 60%-al is felkúszott 80°C közelében. Bekapcsoltam a ház hűtőket v-sync on Daying Light. AB ventillátor profil 40-80°C-ig 40-től 49%-ig engedélyezve a VGA ventillátor és két óra játék alatt 1x láttam elérnie a 70°C-ot egyébként 64-66°C-on sikerült tartani. Jók a házhűtők és egy 3 ezres ház is tökéletesen hűthető. Szerintem bírna még többet is az én VGA-m tuningban
-
aAron_
őstag
válasz
norbert1998 #39181 üzenetére
Lehet itt is problémák vannak a BIOS-al. Megpróbáltam belépni a másik tunigosba, mivel alapból ott 1000 MHz-es a GPU, ami kicsit gyanús. Kikapcsoltam a gépet, átkapcsoltam a másikra, power on, semmi kép... megpróbáltam még egyszer, továbbra sincs semmi, csak a VGA ventilátora pörgött fel újra és újra, ahogy próbált bekapcsolni. Power off, vissza az eredetibe. Az sem működött. Kivettem a kártyát, IGP-vel minden ment rendesen. Visszaraktam, normál BIOS-al azóta működik rendesen. Bioshock újra 1150 MHz-en jár, de a memória továbbra is 1500-on, 1400 helyett. Semmit nem értek már, kész káosz. Még van 5 hónap garanciám, ez most kicsit elgondolkodtatott.
(#39180) HSM: AB-en kívül sosem módosítottam semmivel sem a VGA beállításait. Telepítve sincs ilyen program, csak olyanok amelyek monitoroznak. HWMonitor, GPU-Z, OCCT, stb.
-
aAron_
őstag
válasz
norbert1998 #39178 üzenetére
Na jól van, most nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek. Bioshock Infinite alatt visszaváltott 1000 Mhz-re, memória meg 1500-ra.
Mintha több személyisége lenne a kártyának, kénye kedve szerint váltogatja. GPU feszültség sem a gyári értéken van, hanem alatta, 1.213 V.
-
aAron_
őstag
válasz
norbert1998 #39176 üzenetére
Most, hogy újra lett indítva a gép, jónak tűnik. Lehet hiába zártam be a FRAPS-ot, valami a háttérben továbbra sem volt rendben. Érdekes módon, most még a memória órajelét is sikerült 1400-ra visszavennem mindenütt, ez eddig egyszer sem ment. Érdekes.
-
F e Z o
veterán
válasz
norbert1998 #39172 üzenetére
A google-t gondolom Te is tudod használni, nem? Egyébként az aurum sorozatra 5 év gari van.
-
veector
senior tag
válasz
norbert1998 #39170 üzenetére
-
veector
senior tag
Sziasztok, sikerült hozzájutnom egy 7970eshez, pontosabban ehhez a típushoz.
Valaki meg tud erősíteni abban (tapasztalat, nem dobozfelirat alapján!), hogy 2x6 pin tápcsatlakozóval nem működik (csak a venti pörög)? Kis guglizás után találtam valakit akinek ugyanez volt a baja egy XFX kártyával és 8 pinre átalakítóval már működött.
Átalakítóm értelemszerűen nincs, akkor már rég megpróbáltam volna. -
aAron_
őstag
Újabb anomália. FRAPS elindítása óta valami nem stimmel a GPU órajellel, csak 1000 Mhz-en hajlandó menni, eddig csak pár benchmark program alatt produkált ilyet. Valaki találkozott már ehhez hasonló buggal? Legutóbb a memória órajelét nem tudtam visszavenni 1400-ra, csak pár játék alatt futott úgy. AB-en kívűl nincs olyan program, amivel változtattam volna a VGA beállításain, így el nem tudom képzelni mi lehet a baj
-
norbert1998
nagyúr
Nekem a Dual-X-en 5 fokot javított, ha befele helyett kifele fujta (még a régi házban)
AC
ogue, max grafón, 60 fps stabilan, 70-75 fokos kártya (házhűtéstől függően), szuper. Tényleg, sokszor mintha majdnem idle-zne a kártya, annyira leveszi a válláról a dolgokat a konzolportok 60fps maximuma.
Csak a rohadt dinput nem remappolhatóságaAz A az Y, az Y az X, az X meg az A gmb
-
mycso
veterán
válasz
norbert1998 #39152 üzenetére
Nekem az oldalsó befelé bevált. Pont a vga-t fújja telibe egy 12-es és nagyon is hatásos.
-
-
Petyyyyy
addikt
Két év bányászat után nagyon gáz lehet egy 7970?
-
4264adam
veterán
válasz
norbert1998 #39152 üzenetére
Sajnos eme 3k-s házon elől-hátul 12cm oldalt 14cm hely van
-
norbert1998
nagyúr
válasz
4264adam #39151 üzenetére
Oldalra nem feltétlen ajánlott pakolni, ha mégis teszel, inkább kifelé szívjon.
Nekem fent van két 12 centis, kb 50-60 CFM-esek, hátul egy 12 centis, ez max 40 lehet, elöl egy 12-es, szintén max 40 lehet, meg egy 14 centis, ez 100 CFM-es. Plusz alul van még egy 12 centis, max 40 CFM körül. A fenti kettő, és a hátsó szív, a többi fúj. Az oldalán pedig nincs venti, egy szabad 12 centis hely van.Van egyCsináltam egy "áramkört" a már meglévő kapcsolóhoz, hogy 0-7-12 Volt között válthassak, így elég jól skálázható. 12 volton süvít a gép, de azon nem is használom. -
4264adam
veterán
válasz
norbert1998 #39150 üzenetére
Most néztem utána az XFX hűtésének, elég érdekes egy szerkezet. Jövőhéten megérkeznek a hűtők, oldalra 14cm 54CFM, előre 12CM 74CFM, és a vga-ra irányítva lesz két 8cm-es. Ezek mellett remélem sikerül nekem is levinni 50%-ra a venti profilt.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
4264adam #39149 üzenetére
Nekem mondjuk szerencsém volt, olyan házat vettem egyikkollégától, hogy a belseje tele van tapétázva hangcsillapító szőnyeggel, olyannal, amivel a hangfalak belsejét szokás, a tojástartóra emlékeztető szivacs. viszont ettől független maga a VGA, az XFX szuperhűtése, elég hangos tud lenni. Bár, attól függ, mivel játszik az ember. Most fps limiteltem, Van Helsing II-t, mert nem kell nekem 90 fps, jó a 60 is, így 47%-os a venti, és házhűtés nékül is teljesen megfelel. Most repül fel a Rogue.
-
4264adam
veterán
válasz
norbert1998 #39148 üzenetére
Meg próbálom, ezelőtt egy gtx 750ti-t hajtottam a határaira. Ezt is megpróbálom mit bír, de a célom inkább az 50%os venti profil lenne mert a 60 már nagyon hangos fejessel együtt is amiben mélyebben hallatszik a külső zaj pedig a lábamtól is 1méterre van a zárt ház. 48% nem hallatszik annyira 59% süvít sajnos.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Kicsit kihalt ez a remek topic. Sapphire HD7950-em van. Amit 1000/1350-en használok eme házban:
Kolink
Hátul Swif 80 ventillátor, elől: Artic Coolink F12 TF-van ami sosem járt még 600RPM felett. Mégis képes vagyok eme házban is a hőmérsékletet 70-72°C-on tartani 60%-os fordulat számon. Mielőtt nyár lesz most szerzek be oldalra egy jobb teljesitményű Corsair Ventillátort Előre pedig egy Scythe ventillátort. Remélem ezektől hűvösebb lesz odabent és állíthatok egy venti profil hogy ne 60-on tekerjen mindig game közben. Ahogy olvastam vissza fele a topicban rájöttem hogy az 1.144V nem is sok, vagytok akiknek több ez az érték alapból feleslegesen
-
F e Z o
veterán
válasz
Mr.Csizmás #39143 üzenetére
Egyszer kell jó tápot venni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Mr.Csizmás #39143 üzenetére
Erősen határeset..
Az én konfigom játékok alatt 300-400W-ot fogyaszt konnektorból. (proci 4,7GHz-en) Egyelőre bírja a Corsair 450W. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Pancsermeste #39142 üzenetére
igen, 400-as fsb jó peak értékkel. amúgy fx6300 van mellette. a f@szom, hogy megint költekezni kő'
-
FaTHI
őstag
válasz
Mr.Csizmás #39137 üzenetére
Az én konfigommal 7970 BE LE-vel proci 4Ghz-en ,Bf4-alatt max.360watt-ot mértem monitorral együtt,ami 20W-kb.
-
Skimaster
senior tag
válasz
Alább a konfigom,most jött az új VGA,én is ezt kérdeztem egy hete,azt mondták itt, jobb ha veszek egy erősebbet(tt hamburg)ma jön az új táp,de kipróbáltam ezzel is.....viszi.Lehet hosszútávon nem a legegészségesebb,de megy vele terhelés alatt is!Szerintem jó kis táp ez a GIGA.....nem is tudom miért árulom ilyen olcsón???
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Módosítanám a kijelentésem: Nem.
A procid meg a kártya teljes terhelés alatt beszippanthat akár 380W-ot is, plusz ott van még a sallang. Ott viszont már a 80% is kevés lenne. Én nem bíznám erre a tápra a szolgálatot.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
lett egy 7970-em (MSI, LE-BE), a kérdés az, hogy az FSP beles Giga SuperB 460W elvinné-e? számolgatom a wattokat, de nem tudok dűlőre jutni vele. (előtte volt már 4890, meg 7900GTO)
-
Omli85
őstag
válasz
Ferike1980 #39126 üzenetére
Szia,
Ugyan ilyen jelenségbe futottam bele szinte biztos, hogy a tápod fáradt meg, ha jól olvastam akkor ciripel is amennyiben előtte nem tette akkor mindenképp kuka
.
Üdv
-
-
F e Z o
veterán
válasz
Skimaster #39128 üzenetére
Próbálj meg csökkenteni a GPU feszen, azzal nyerhetsz pár fokot. Újrapasztázás volt, valami minőségi pasztával? (arctic mx sorozat, noctua nth-1, coolink chillaramic)
Ha nem kell a sok fps, akkor vsync on, s a kártya még 50%-on se fog ketyegni, ergo hűvösebb lesz Dead space 3-ban...
-
Skimaster
senior tag
válasz
norbert1998 #39129 üzenetére
Ez dead space 3 full grafikán.....nem szőrös fánk,azon gondolom több lenne......
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Ferike1980 #39126 üzenetére
Akkor viszont lehet nem a vga hal. Franc tudja. Probalgass csak.
-
Ferike1980
újonc
válasz
F e Z o #39110 üzenetére
Holnap elviszem a videókártyát kipróbálni corsair 600w-os tápba.
De ma már a másik videókártyánál is olyat csinált,hogy fekete kép,és semmire sem reagált a gép.
Resettel se jött be a windows,hanem előtte kikelett kapcsolnom a tápot.
2X4 giga ramom van.
Próbáltam külön őket másik foglalatba a jelenség ugyanaz volt.
Ram kizárva. -
szacsa33
tag
válasz
Winchester95 #39113 üzenetére
-
do3om
addikt
válasz
bence188 #39101 üzenetére
Annál viszont jobban kel menni.
Azt hittem olyan lagra gondolsz mint amit én is látok, csak itt sokan írták hogy nem annyira finnyásak és nem veszik észre. Persze van aki az ő gépükön is észrevenné lehet itt esküdözni hogy jaj de jól megy. Nálam sem esik be az FPS, mégis látom a pillanatra történő megakadást.
Leht mondani bármit akkor is ott van, bár a az első verzióhoz próbákhoz képest már sokkal jobb (1.8 van fent) és a beállításokon is lassan sikerült finomítani de ettől még mindig van!
Először hajam égnek állt 40+ FPS és lagol mint állat, és nem esik alá úgy csinálta.Na de akkor nálad nem ez van hanem FPS-ben is megnyilvánul nem csak a szemed érzékeny a szarul megírt játékra, vagy a szokásos AMD lagra.
-
-
F e Z o
veterán
válasz
Ferike1980 #39102 üzenetére
Másik táppal ki tudod próbálni a konfigodat? Vagy másik gépben a videókarit?
(#39103) Peti198506 : A 3 kari közül a Lightning a leghangosabb.
(#39108) Skimaster : Alapból sok feszt (1,256V-ot) kap a Lightning 7970. 1,225V-on stabil volt a1150-en, 1,1V-on 1GHz-n az előző példányom.
-
szacsa33
tag
válasz
Winchester95 #39106 üzenetére
Az LE verzio az már csökkentett órajelű aszem,1050 a boost 1450 a mem órajel vagy ilyesmi.
A sima BE a legmagasabb órajelű változat.
De az elsõ kiadása a lightningnak sem boostolt 1150-re,csak a késõbbi BE. -
Skimaster
senior tag
A kisördög nem hagyott és kipróbáltam játék közben is...Dead Space3....nem volt gond,very high beállítás mellett...a kártya rendesen süvít....max. értékek ezek voltak hwinfo szerint: gpu hőfok 73, 3200 RPM, gpu vram hőfok 81 és 75,gpu vddc:1,256 volt.
Milyen értékek ezek?
Érdekes,hogy a táp nem dumált vissza.....talán azért mert a peak powe 550W? -
norbert1998
nagyúr
válasz
Ferike1980 #39099 üzenetére
Persze, én meg esztergaltam vele, miközben béke párhuzamosan ment egy fúrógép meg egy gyalu. Hogyne.szóval nem, azzal a táppal tuti nem.
-
szacsa33
tag
válasz
Winchester95 #39103 üzenetére
Szia.
Ha ki tudod próbálni és 1-2 óra BF4 után sincs vele gond nyugodtan megveheted.
Ha bírja a gyári OC-t nincs nálla gyorsabb tahiti magos kártya.
Ide már csak a problémás darabokkal jönnek leginkább az emberek a többiek csak használják.
A többi 7970 vagy 280X nincs gyárilag 1150Mhz-re belőve mégis vannak problémás darabok minden márkánál. -
Ateszpapa
addikt
válasz
norbert1998 #39095 üzenetére
Na igen, gondolom azért, mert a VGA a TV-re küldi a hangot a saját hankártyával, az alaplapi kártya meg a PC hangszórónak.
Más ötletem nincs.
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Akkor tapasztalatok alapján azt mondjátok nehogy vegyek 7970 MSI Lighting BE-t?
Asust gondolom a legtanácsosabb, wf3 giga kicsit hangos volt nekem.... -
bence188
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PlayStation 5
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nyomtató topik
- Milyen routert?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest