-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Stonerice #37197 üzenetére
Természetesen hallottam róla, de nem fogok laptopot, tabletet vagy okostelefont rakni a konyhába, és kiterjeszteni a WiFi hálózat hatókörét odáig, csak azért hogy online rádiót lehessen hallgatni
A gép egy szobával arrébb van, és csak akkor zavarja be a jelet ha terhelem a kártyát, azaz játszom, ebben az esetben nem szeretném ha a gépről szóla az online rádió mert egy szót sem értenék a játékban, vagy skypeon.
-
Stonerice
őstag
válasz
AeSDé Team #37196 üzenetére
Netes rádió?
. Digitális átállásról már hallottál gondolom.
-
zack
nagyúr
A cserélt Lightning sem fogja tuningban megváltani a világot. 1170-1180Mhz között lesz a stabil vége. Igazából mindegy is, csak működjön. Nem akarom mókolni, több feszt sem óhajtok neki adni, ha 1,256V nem tud többet, 1,3V sem fog számottevően többet menni.
Memóriára is kíváncsi leszek, de 6400Mhz-nél többet nem várok.
A 3 év gari újból indult, de mivel ez a 3. Lightning, elég szkeptikus vagyok a tartósságával kapcsolatban.
Alapvetően jó kártya, szeretem is, de azért örültem volna cserébe egy 280X Gaming felajánlásnak. 2 hibás példány után igazán beleférhetett volna. -
HSM
félisten
válasz
AeSDé Team #37191 üzenetére
Elvileg valami elszúrt EMI. De hogy ennyire.
Nekem a 290 nem rontja el a vételt. 280X-el nem próbáltam, de annak se kellene.
(#37192) KAMELOT: A baj csak annyi, hogy ettől a 90 fokos VRM hőfok egy fokot se fog javulni. Ahhoz a VRM hűtését kell ellenőrizni, no meg hogy a BIOS megelelő, rávaló-e.
-
KAMELOT
titán
-
AeSDé Team
őstag
-
válasz
Stunts666 #37189 üzenetére
Az eladotol tudom, nem reg volt pasztazva MX-4 el.
Megerne nekem ez az ujrapasztazas 3000 ft ot ? ugyanis kb ennyi a munkadij a szervizben(mx-4 em van nekem is ). En nem ertek a pasztazashoz meg hutocserehez.Biztos nem bonyolult ,de nem fogok kiserletezni egy 50 ezres karin. Mindenkeppen szervizbe kell vigyem akkor . -
AeSDé Team
őstag
ASUS Matrix-nál a kis + és - gombokkal nem a feszültséget lehetne növelni? Ma próbálgattam, és semmit sem érek velük. Max GPU órajel amit elbír a kártya 1220Mhz, hiába nyomkodom el egészen piros jelzésig a kis + jelet, nem történik semmi. Nem melegszik jobban, és a magórajelet sem tolhatom feljebb, mert képhibák jelentkeznek 1230Mhz környékén. Szoftveres mérés szerint a feszültségen sem emel semmit a gomb nyomkodása.
A stabilitás leteszteléséhez FurMark-ot és 3D Mark Firestrike-ot használtam, a GPU kihasználtságot Afterburnerrel monitoroztam, végig 100%-on megy, nincsenek visszaesések. -
-
zack
nagyúr
Kicserélték a hibás 7970 Lightning-ot. Most üzemeltem be, a 3 év gari újra indult, kíváncsi leszek.
ASIC quality 63,5%. -
HSM
félisten
válasz
abridabri #37179 üzenetére
A 7950-eken gond volt mindig a power limit, mert nagyon alacsony gyárilag, még tuning nélkül sem elég mindenhez. Ugyanakkor a legtöbb program nem mutatja a dobálós órajeleket, csak amit leírtam. Így sokan nem is tudnak róla. De remekül mutatja, hogy 0%-on 75 fok, 15%-on meg 90. A semmitől pedig nem lesz valami melegebb.
Ami még lehet, a nagyon poros kari, és nem fúj át rajta a venti, vagy ha valamelyik nem forog rendesen. -
ilyen hazam van :
[link]Alol a racsozott padlo reszhez is raktam egy 12 es ventit ,ami kozvetlen a VGA ra fuj friss levegot.
Szerintem ennek tobb mint elegendonek kell legyen, maga a GPU meg max 70 fokig megy fel. csk a VRM el van gond.
De tovabbra sem ertem ,masnak hogy megy power limit emeles nelkul a tuning ,nalam meg 10 mhz se. -
Az normalis hogy, ha alaporajel fole akarok menni akar mar 10 mhz el is ,nem birja a kartya es ossze-vissza valtozik az orajele ?
850 mhz a gpu alapbol ,de 860 hoz mar 15% power limitet ker, kissebbel csak ugral.
Viszont 15% al meg mar 90+ fokos a vrm ,szoval ugy felejtos -
Dtomka
veterán
válasz
Garsza #37169 üzenetére
Úgy tudom, hogy csak jövő év első felében
(Release period
Release Period - Mar-2015)
Radeon R9 380X Review
Addig "elleszek" a 280x-szel -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok, normális jelenség egy ilyen kaliberű kártyánál hogy a géppel azonos fázisra kötött JVC rádió recsegni kezd amikor terhelést kap a kártya?
Nem tudom hogy összefüggésbe hozható-e ez a probléma a kártyából hallható halk zizegő hanggal, ami szintén csak terhelés alatt jelentkezik. -
AusWolf
őstag
válasz
Dtomka #37164 üzenetére
A jelenlegi tendenciákat ismerve a 380X szerintem csak a 290X átnevezett változata lesz.
(#37165) odorgg: Szerintem mindegy, hogy apránként fizetsz 10-20k pénzeket, vagy egyben 100-at. Én szeretek egyszer venni olyan cuccokat, amikkel aztán évekig elvagyok. Azalatt legalább jól összeszokunk.
-
odorgg
addikt
Én fizetek inkább használtban +10-20+30k-t generációnként, mint hogy évekig üljek mondjuk egy 7970-en, és mikor majd 30k-t ér, vegyek egy VGA-t 130-ért. Így legalább mindíg van "friss hús" és nem kell azon izgúlni hogy meddig lessz vajon elég a jelenlegi cucc
7970-280x már sosem fog többet érni mint mostanság, mert az exbányászok elárasztották vele a használt piacot. Ugyan ez van a 290-290x-el is, annyi van belőlük mint égen a csillag, meg is látszik az árukon, hál istenMondjuk szívessen vennék már egy NV-t, de amíg használtan átlag 30k-val többe kerülnek mint a hasonló teljesítményű Radeonok, addig nem lesz NV a gépben. (780-780Ti-re gondolok jelenleg)
-
Dtomka
veterán
7970/280x ről én a 380x -re szeretnék váltani. arra már érdemes. Teljesítménye a 290x fölött lesz és a fogyasztása sem lesz "vészes", remélem
.
-
Asbee
veterán
válasz
lowzor #37161 üzenetére
Ha az ember nem feszeli szét a karit, akkor nincs olyan extrém zaj. Ami a legjobb hűtés az tényleg zsebbe nyúlósabb. Most a 7970 ára aprón nagyon lent van, így meg kell gondolni. Ha 280x új árat nézzük néha kapható 90-100k közötti 290-hez képest akkor mindjárt más a helyzet. Ha nem léptem volna feljebb felbontásban akkor lehet maradtam volna a 7970 lightningnál, viszont zsír új 290-et nem volt szívem 86k-ért nem elhozni.
-
AusWolf
őstag
válasz
KAMELOT #37157 üzenetére
Így vagyok ezzel én is. Nekem volt 7770-em, 7870-em, és most van 7970-em (végigjártam a GCN palettát).
A 7770 után a 7870 ég és föld volt (2x teljesítmény, néhol kicsit több), a 7970-et pedig azért vettem, mert olcsón hozzá bírtam jutni használtan. Így legalább 1,5x a gyorsulás, amivel a befektetés mértékét figyelembe véve elégedett vagyok. A 290 viszont nem tud annyival többet, hogy érdekeljen.
A GCN-ek előtt mobil HD 6550 M-el toltam (400 SP, 600 MHz, DDR3), ahhoz képest is eget rengető különbség volt a 7770.
-
-
AusWolf
őstag
Én egyetértek veled a teljesítménykülönbséget illetően, de tényleg különbözőek az igények.
Sokan beszélnek fix 60 fps-ekről, ami egy sokjátékosos Battlefield multiban talán fontos, de én azzal nem játszom (amúgy is mindig kikapcsolom a Vsync-et, így az én fps-em sohasem fix). Ráadásul az én szememnek 25-30 fps már bőven jó (főleg single playerben). Az meg, hogy pl. Metro 2033-ban 40 fps helyett 50-et kapjak, nekem nem ér 30 ezer Ft-ot.
Szerk.: A magas élsimítás a másik... Én a 21,5" FHD monitoromon 4x MSAA felett abszolút semmi különbséget nem látok.
Ha kicsit messzebb ülök, akkor a 2x is simán jó.
-
Asbee
veterán
válasz
KAMELOT #37150 üzenetére
Valamit akkor nagyon benéztél. Minimum FPS-ben 10-20 Fps különbség megvan kb az adott felbontáson. Nem beszélve a mikrolagg teljes eltűnéséről, jobb boostról. De igazából nem is értem miről akarlak titeket meggyőzni, én tapasztaltam amit tapasztaltam tesztek ide vagy oda, gondoltam picit pontosítok ha már feljött a téma.
Csak hiteles teszteket kellene nézni és azokat tudni kell értelmezni. Örülök, hogy te bele látsz az emberek fejébe miért adják el a kártyájukat. Persze, hogy olcsón mennek aprón a ref kártyák, amikor már jó áron nagy a választék custom hűtősök között. Itt is kapni már 70k-ért 290-et.És még egyszer hátha valaki félre érti. Nem a 7970-et akarom szapulni, én is nagyon szerettem, de ha 100k kap az ember 290-et érdemes rá cserélni, aki a max grafikát szereti vagy fhd felett játszik. Olyan játékokban ahol a 7970-el már nincs meg a fix 60 fps a 290-el vígan megvan.
(#37151) AusWolf : Ezért is írtam az embernek tudnia kell mit vár. Ha úgy játszik ahol vígan megvan a 60 fps 7970-el akkor fölösleges váltani. De ha sok új játékkal, magas élsimítással nyomja, ahol már döcöghet a 7970-et ott simán megéri a váltás.
Én is amíg konzollal is nyomattam simán elégedett voltam 7970-el, most csak PC-van és jó hogy itt az 290.
-
AusWolf
őstag
Igen, ez az. Én addig szeretek elmenni, amíg az árbeli különbség nagyjából egyenesen arányos a plusz teljesítménnyel. Pl. ha új procit vennék, egész biztosan nem mennék egy HT nélküli négymagos i5 fölé. De inkább nem veszek új procit, mert nekem az sem éri meg a ráfordítást (új alaplap, stb).
Megint más kérdés, hogy nekem egyelőre annyi kell, hogy a Witcher 3 max grafikával fusson, akár élsimítás nélkül ha kell. Ha nem így lesz, akkor majd kitalálok valamit.
-
Asbee
veterán
válasz
AusWolf #37147 üzenetére
Pedig nem jellemző, hogy ennél több teljesítmény ennél kisebb különbözettel. Ilyen kategóriában. Persze mindenkinek magának kell tudnia, hogy milyen igényei vannak, de jelen állás szerint az a +30k inkább a megéri kategória mint a nem hidd el. Főleg a jövőt is figyelembe véve.
-
AusWolf
őstag
Nem kell kipróbálnom, elég csak a számokat nézni. A 7970-et el tudnám adni legfeljebb 60k-ért, a 290 meg ahogy írtad, 90k körül van. Ez 30 ezer Ft különbség. Másfélszeres ár kb. 20-25% teljesítménytöbbletért nagyon nem éri meg.
Más kérdés, hogy ez az a max. szint, ahol az FX-8150 még képes villantani. Ha 780-at, netán 780Ti-t vennék, akkor nem ártana cserélnem az egész rendszert. Pénz, pénz, pénz...
-
Asbee
veterán
válasz
AusWolf #37143 üzenetére
Dehogynem éri meg. 80-90k-ért lehet kapni normális hűtős 290-et. Ha nem próbáltad honnan tudod, hogy nem éri meg. Jó kártya a 7970 de nagyon is észre venni a különbséget. Én 7950 ről váltottam 290-re majd 7970 és megint 290.
(#37145) KAMELOT: Bocs de ilyet nem lehet kijelenteni, hogy 5 fps különbség van. Pont hogy QHD-ban fogy el a 7970 és jön ki igazán az előnye a 780/290-nek. Minimum FPS-t nézd meg magas grafikán. Bővel ellép nek.
-
AusWolf
őstag
Erőben ott vannak, de nem érik meg azt a költséget, amit a 7970-ről váltás jelentene. Mellesleg 7970-nel is lehet max grafikán játszani FHD-ban (felette nem tudom, nekem "csak" FHD a monitorom).
(#37141) KAMELOT: Igen, ez a 3 slotos vagányabb. Meg mi az a felemás ventilátor az újakon? Biztos hatékony, de nagyon hülyén néz ki.
(#37144) asdxv: Én pl semmi különbséget nem látok 4x MSAA felett.
Sokszor még a 2x is elég.
-
Asbee
veterán
Aki nagyon max grafikán akar játszani, vagy FHD felett ott elég szépen kijön az ereje a 780/290-nek.
-
AusWolf
őstag
válasz
abridabri #37127 üzenetére
"...amit úgyis cserél mindenki..."
Ezt nem hinném, mivel egyrészt a fejlődés jelenleg nem olyan gyors, hogy 1-2 éven belül kelljen a plusz teljesítmény (a maximalistákat leszámítva), másrészt hivatalosan az összes GCN-re épülő videokártya DX12-képes. Én se tervezem leváltani a 7970-et még vagy 2-3 évig.
-
KAMELOT
titán
válasz
Stunts666 #37125 üzenetére
Pasztázd újra nyugodtan. Közrejátszhat ott az is amit írnak, hogy xar a házad szellőzése.
Egy ventit azért alulra bedohatsz ha van hely ami befelé fújja majd a levegőt!(#37135) Apollo_21: DCII hűtő a legjobb. maxon járatva 15-20% pörög a venti nem hallasz semmit. GPU hőfok 65....32 fokos szobában!
-
válasz
Apollo_21 #37128 üzenetére
A haz nem rossz az biztos
. Raadasul raktam egy 12 centis ventit a haz aljaba ami friss levegut fuj a vgara.
Ha nem tolom kia power limitet 20% ra akkor 70 fok fole nemigen megy a vrm .de viszont mar 50mhz plusszhoz is 20% ot kell adnom
Akkor marad alapon ,nem gondoltam volna ,hogy ilyen antituning ez a saphire.
Csak akkor azt nem ertem ,hogy lehet ennek 950 es boost orajale ,ha a 900 at se birja power limit nelkul -
Apollo_21
addikt
válasz
Ha a gpu mag a 90 akkor paszta segíthet vagy egyéni ventiprofil...nagyon nagy dolog amire figyelni kell? Igazából keret vagy a gpu körül tehát sztem nemsarkazod le
Annyit kell figyelni h nelegyen foss** rakva pasztával, csak épp ami kell...csavarokat sem kell beletépni ha nem szükséges, tehát hülyebiztosan van kitalálva.
Figyelj oda h alapba mennyi paszta van rajta..ha kevesled tehetsz rá többet, de egy hajszál vékony egyenletesen elterített réteg bőven elég kell legyen rajta.
Ha a "vrm" melegedik akkor ott a több hideg/friss levegő segít csak...vagy bordázás ha nemlenne rajta. -
troll81
addikt
válasz
abridabri #37127 üzenetére
szia az első szériából vettem meg a ref hűtös asus 7970 em az elavult lehet rá igaz de amig ki nem nyulik marad jol szolgál az elavultság ide vagy oda mondjuk kezdetek ota ez a hűtés van rajta és nekem ezért éri meg kitartani mellette
( ja 1050 mhz gpu amin használom 58 fok max vrm 70 )
-
troll81
addikt
válasz
szia nem hiszem nekem is más segitett [Alpenföhn Peter Radeon 79xx Edition] és ez megéri ha meg tatod a kártyát.
-
Stunts666
őstag
Sziasztok!
Szeretném újrapasztázni a SAPPHIRE HD7950 3Gb Flex Edition-t. Terhelésen 80-90 fok. Hátha segitene.
Szerintetek belevágjak? Van valami amire figyelni kell?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Miert melegszik ilyen brutalisan a VRM ? 95-100 fokot siman eleri jatek kozben
Sapphire Vapor X 7950.
(950 / 1250 en hajtom - ramot direkt nem huztam )
Venti 50% on porog (2000 rpm )
Mit lehet tenni ?
Gpu max 75 fokig megy fel. -
aya
addikt
válasz
lowzor #37121 üzenetére
Megoldottam, de a gpu-z szerint semmi változás.
Nem szaroztam ment bele a matix emelt feszes bios.... semmi változás.
1.095v idle, 1.049-58v load, 1075mhz-n már megfagy, feladom.
Memória gyönyörűen húzható, de a gpu egy 0Elötte 7850 2g oc kártya volt benne, lehet hogy az kever be.
Majd ha egyszer telepitek kiderül az volt-e a baj.[ Módosította: radi8tor ]
-
lowzor
veterán
válasz
AeSDé Team #37116 üzenetére
Nem nagyon, sőt melegebb is.
-
aya
addikt
Közben megnéztem, a memoria feszültséget tudom állítani a top kártyán, csak a gpu feszültséget nem. beflasheltem egy 1.256v beállitást, de szarik rá.
Asus gpu tweak, afterburner, stb, szintúgy
-
HSM
félisten
válasz
abridabri #37112 üzenetére
Akkor valószínűleg túlmelegedett valami. Kicsit finomítani kell akkor, és jó lesz az.
A VRM-re érdemes figyelni, amit írtam, a HWiNFO-val.
Ja, meg a GPU feszét is érdemes lehet ellenőrizni, néha ilyen 1,2V-okat adnak neki gyárilag, amikor 1000Mhz-re is általában bőven elég nagyjából 1,1V.Nem tűnik soknak, de nagy a különbség.Én úgy szoktam belőni, hogy 75 fok fölé ne menjen a GPU, és a VRM se, bár a VRM még akár 100 fokon is üzemképes, de az élettartamának azét az már nem tesz jót. 75-80 fok viszont jó neki bőven.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #37110 üzenetére
Érdekes... Én csak 2 slotosakat láttam belőle, valamelyik fórumon volt kép is a burkolatuktól megfosztott hűtésekről, és elég komoly különbség volt a kettő között. A 7950 2 slotosának ilyen kis vékony lamellái voltak, alig olyan szélesek, mint a hőcső, míg a 70-es 2,5 slotos megoldása igencsak vastagabb volt, bőven túlnyúlt a hőcsöveken.
-
-
lowzor
veterán
Ha tuninggal (1,2V felett) leengedtem vele a ventifordulatot, akkor nagyon felengedte a GPU hőmérsékletét. Miközben az Asus-nak adhatod bőven a feszt, meg a tuningot és úgyis kussba marad. De én még kisebb feszen sem voltam annyira elégedett a Sapphire 7950 hangjával.
Nem 1 kategória a hűtésük -
HSM
félisten
válasz
abridabri #37105 üzenetére
Kell hozzá csinálni egy egyedi ventilátorprofilt MSI Afterburnerben, és síri kussba lehet tenni kitűnő hőfokokkal, tuningolva is.
Az elsőgenerációs 280X Vapor-X-eknek is az volt a bajuk, hogy ész nélkül tekert rajtuk a venti, hogy 66 fok körül maradjon a GPU, aminek semmi pértelme a brutális OC-t leszámítva (így paraméterezték a BIOS-t).
Mondjuk a régebbi 7970/50 Vapor-X-eken még kicsit kisebb VRM hűtő volt, és a Backplate sem segített be, szóval azokon picit többet kell dolgozzon a ventilátor, de nem sokkal. Nálam a 280X-ek 1000/1450Mhz-en, 1,1V-on mentek, és síri kussban. Nálam a venti valahogy így volt belőve:
0 foktól 40 fokig fix 20 % a fan speed
40 foktól 60 fokig emelkedő 20-tól 35 % a fan speed
60 foktól 72 fokig emelkedő 35-től 45 % a fan speed
72 foktól 85 fokig emelkedő 45-től 100 % a fan speed
85 foktól fix 100 % a fan speed.
Amire figyelj, terhelés alatt mindenképp legyen egy 1500rpm körüli fordulat, ami a kártyát hűti.
10 perc kb. beállítani, még 10 perc alaposan kitesztelni, utána meg már csak használni kell. Ja, monitorozni a VRM-eket ajánlom a HWiNFO-t. -
válasz
lowzor #37104 üzenetére
Ugyan nekem csak 7950 van ,nem 70 es .De ugyanaz a hutes van ezen is mint a nagyteson.
(Sapphire 7950 Vapor-X). Alapon tenyleg nincs semmi hangja .viszont terhelesnel baromi hangos. Szerintem az asus fele DCU jobb, bar olyanom nem volt meg, csak a cimboram asus 7850 -erol tudok nyilatkozni. -
lowzor
veterán
válasz
AeSDé Team #37103 üzenetére
Szerintem a sima DCII még jobb is, mint a Matrix. Fémből van rajta a burkolat, míg a Matrix-on műanyagból. A simán az összes ramchip-en van hűtés, míg a Matrix-on néhányról le van hagyva. Én hűvösebb hűtési értékeket is látok a simánál, mint a Matrix-nál. Túlárazott, csicsás divatkártyának tartom.
De ez csak az én magánvéleményem, Matrix tulajok ne savazzanak -
AeSDé Team
őstag
ASUS-ok közül a DirectCU II és a Matrix Platinum között kb. mekkora a különbség a hűtést és tuning potenciált nézve? Van bármilyen érv a Matrix ellen?
(A kereső már megvolt) -
HSM
félisten
válasz
Petyyyyy #37099 üzenetére
Amúgy ezek a 6GB verziók főleg "félprofi" felhasználásra lettek kitalálva és árazva. No, meg a maximalista gamereknek, akiknek mindenáron a legjobb kell, és nem számít az ár. Mert azért elég szépet ment (TPU tesztben 1275/1880Mhz-et), és a hűtés is profi volt rajta.
(#37100) asdxv: Adnék én neked szívesen egy 280X Vapor-X-et tesztelni, de messze laksz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nintendo Switch 2
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged