- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Amazon Kindle
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sondi1986
addikt
Azt mondják nagyon csendes MSI R9 280X Gaming 3G 3GB GDDR5
Mondjuk én a Lightningomat se hallom.
-
HSM
félisten
Felesleges szerintem az X-es, és túlárazott, kidobott pénznek éreznéd. Egy jó X-nélkülivel viszont azért lenne előrelépés szvsz 1080P-ben is, néhol több, néhol kevesebb. Asuson kívül lesd meg a Vapor-X és Tri-X és PowerColor PCS+ modelleket is, jóval meggyőzőbb a hűtésük.... Többit a 290 topikban a kereső kiadja...
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Portalanítást otthon is el tudod végezni. 8pin-es kábel meg 1-2 euro.
Nekem a tápom 2x 6pin. Egyik átalakító 2x 6pin to 8pin a másik meg molex to 8pin és így van bekötve a kártya addig ameddig nem lesz új tápom.(#28403) ricshard444: + számold az alaplapot 40-50W idleben. Loadban kitudja mennyi! Egy 500-as táp elég neki, de ajánlott a 600W FSP, CM, Seasonic ilyen 25-35K környékén GOLD minősítéssel és 5 év garancia minimum.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
-
Whit3Rav3n
senior tag
Sehova sem lehet felszerelni ha az eredeti hütöt használod. Az azért van hozzáadva mert eredetileg egy egybefüggö durability frame van a kártyán ami hüti a vrm-et meg a ramokat. Ha LN2-öt teszel rá akkor le kell szedni ezt az egész frame-et így viszont nem lesz hütes a vrm-eken. Ilyenkor kell rátenni a hozzáadott bordát.
-
haddent
addikt
Nanana lassaban A brutális vastömeg helyére van ez, nem még arra rá. Tehát van a 3 slotos hűtőd, azt szépen leveszed, és a VRM fetekre rakod ezt rá, egyszerűen a 2 csavarlyukba bepattintod azt a rugos szirszart. Az pedig nem öntapadós műanyag, hanem hővezető párna, ami valóban iszonyat gagyi valószűleg.
Szóval azt nem tudod (amíg fennt van a hűtő) és nem is akarod te felrakni
De tessék, itt egy kép. Ez van a 2 venti meg a ventiket tartó keret és a hűtőborda alatt. Ez a fémlemez hűti a VRM és a VRAMokat, meg tartja jó mereven masszívan a nyákot. Ha ezt is leveszed akkor jöhet a LN2 "pot" hűtő a GPU -ra, a VRM fetekre (pirossal jelöltem) meg az a kis nyamvadék.#28366 MrPetya19 Ha jól tudom akkor 11" azaz ~27-8cm. (Lehet, hogy ez csak a PCB és a kis lelóhó borda részlet nincs benne. Plussz 1cm max.)
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
Szerintem húzás nélkül is általában elég. Ha valamiben kevés lenne, látni fogod az alacsony GPU-kihasználásban, akkor max felhúzod 4Ghz környékére, amit 99%, hogy különösebb erőlködés nélkül tud, nekem az összes 920-asom tudta, és járt nálam vagy 3-4. Amit meg az nem hajt meg 4Ghz-en, az más procikon se lesz lényegesen jobb. Én is csak a kedvezőbb fogyasztás miatt cseréltem le IB-re.
(#28340) N.Ferry: 7870XT vs 7950 C2C C3:[link]
(#28344) ricshard444: Nem tudok olyan példányról, aminek 4Ghz környékén baja lett volna értelmes feszen. Persze, akinek ez nem elég 4,2-4,5Ghz között már marhára rá kell menni a fesszel, aminek meglehet a következménye.
(#28350) radi8tor1: Ha már leírtam, és az előzmények ittvannak, remélem ennyit még nem baj, ha nem törlök vissza. Többet nem írok prociról, remélhetőeleg erre se fog reagálni senki, mert nem olyan a tartalma.
-
dandy91
tag
en ajanlom az fx8350-et sztem kihozza a maxot a 7950-nembol nem beszelve arrol h bf4 amd tamogatottsagra epul ugy hogy sztem siman jo vetel annyiert lehet egy szinten van az i5 3560 k-val nagyjabol de azert odasuhint az i7nek is egy ket tesztben sztem megerte nekem mar csak a bf4-et varom es h ott mit fog produkalni ezzel a karival.
"Never Give up"--"No pain,no gain"--"Who dares wins" Uplay: Bower_0
-
haddent
addikt
Hát intel oldalon Ivy Bridge vagy Haswell. Pl.: i5 3570k, i7 3770, i7 3770k / i5 4670k, i7 4770k. AMD oldalon pl.: FX-8350. De szerintem mivel még ez működik és tudsz játszani tarts meg és húzd meg egy kicsit, mert hamarosan a fennt említett bitang erős processzorok egyike sem fog semmit érni, mivel egy AMD APU fog kelleni a AMD VGA mellé. Jó ez most nem 1 hónap, dehát szerintem addig el tudsz lenni azzal az i7 950 -el....
Főleg 4GHz -ig biztos fel tudod rántani, degradáció tök mindegy, mert úgyis cserélni akarod. -
KAMELOT
titán
Mindegyik progival ugyan azt tudod csinálni. ASUS VGA lockos a tied is szerintem MSI afterburnerben nézd meg ha nem tudod állítani a voltot akkor LOCK-os.
Annyit tudsz csinálni talán mint én. 1000/1400 az alap és tudod emelni 1100/1500-ra. Ennyi szerintem a vége. Ramot lehet hőzni de nem sokat segít a teljesítményben.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HSM
félisten
Nem akarok kötekedni, de az 5646 graphics score és a 10292 akárhogy számolom, +82%, ami már elég derék sebességnövekedés. Az összpontszámodat úgy látszik, ebben a hülye tesztben visszafogja a CPU-d. Ezért se nézem soha, csak a graphics score-t, mert ennek a 120 magos proci sem elég.
-
KAMELOT
titán
Okés eredmények! Most neked 7970-ed van akkor miért van a profilodban, hogy HD6970?
(#28183) Pug: Köszi akkor megpróbálom. Még valami. Érdekes módon a MSI afterburner game közben ezekt az értékeket mutatta.
CPU kihasználtság 28-54%
CPU clock 1000Mhz
Memory clock 1400Mhz
Nekem a VGA 1100/1500 megy Szerintem tényleg kéne a format C:[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
odorgg
addikt
-
sixpak
nagyúr
Nincs félreértés, legalábbis részemről semmiképp sem. Az új kártya berakása előtt ezzel tudod letakarítani a régi vga dolgait:
Én ezzel csináltam, mivel a driver sweeper és társairól lebeszéltek itt annak idején. És milyen igazuk volt. Abból OS újrahúzás lett.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Tényleg ajánljatok már elsősorban Asus, másodsorban Gigabyte gyártóktól ártól függetlenül (mert az alku kérdés), 7970 és 7950 kategóriákban konkrét típusokat.
Cél:
* OC (itt tanultam tőletek: lehetőleg ne boost, mert nem akarnék foglalkozni BIOS hegesztéssel),
* Csendes gyári hűtésű: úgy értem ezt hogy 96-98 fok felett ne menjen át CCCP Rakéta márkájú porszívóba a ventilátor hangja,
* Húzhatóság: jó ha van, de nincsenek extrém igények. Ha a kártya kevés lesz, a komplett PC konfigurációm is kevés lesz (Lap=GA-X58A-UD7, CPU= Core™i7-950) - úgy gondolom, lehet rosszul.Kérlek benneteket javasoljatok kártyákat!
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
szasanyi
félisten
Ilyen melegben egy ref. 7970 átlagosan szellőző (2 ventis) házban alulvezérelt venti nélkül is alulról tuti súrolja a 90 fokot, úgy meg akár 100 is. Nálam kipróbálásra volt 2 napig, semmi pénzért nem kéne olyan hűtéssel.
A DCU2 hangját csak közel hajolva hallod meg, levett oldallappal. Ahogy mondták is, C2C ~10% teljesítménykülönbség van a 7970 javára, de az ASUS sztem stabilan fog menni 1000/1500 órajelen, amihez semmi sem kell csak 1x beállítani a CCC-ben és használni. Akkor meg szinte semmi különbség nem lesz egy alap 7970-hez képest, és tök halk és hűvös marad, természetesen moderált fogyasztással lévén feszemelés nem történt. -
haddent
addikt
Azt szinte garantálni lehet, hogy a ref. 7970 hangos lesz, coil whine hallható lesz és nem lesz túl hűvös. Viszont valóban az egész kártya felépítése, a nyák merevítése minden nagyon ott van, menni fog évek múlva is. Az Asus 7950 DC2T V2 szerencsére pont így meg van fizikailag is erősítve, a hűtője is maszív, nincs nyikorgás, recsegés, rezonálás stb stb... Tehát ref.-hez lehet hasonlítani simán. Viszont neki kell egy jó házszellőzés, különben megpusztul.. Ha ez megvan akkor mindenképp jobb választás szerintem, főleg, hogy 1150 -et nagy valószínűséggel menni fog, így HD7970 GHz szintet hozva, kicsit kevesebb fogyasztással, olcsóbban, halkabban.
-
haddent
addikt
Asus HD7950 DC2T V2, Sapphire HD7950 Dual-X / Flex / Vapor-X. Pontosabb szériászámmal majd a Sapphire tulajok szolgálnak szerintem. Ezek közül bármelyik jó, amelyik szimpatikusabb
#27799 TTomax GTX780 árán a Titant hozni nem lesz nehéz, mert a GTX780 is pontosan ezt csinálja Gyárilag tuningolt pl.: Asus DC2 GTX780 1% -on belül van a Titanhoz. Ja meg hamár itt tartunk nem az AMD szokása átmatricázni egy szériát és eladni újként, majd kinyomni rá egy 2-3 hibás drivert
-
szasanyi
félisten
Mint már mondtam többször: ha teheted ASUS HD7950-DC2T-3GD5-V2 ideális. Remek hűtés, VRM és VRAM is hűtött passzívan, nonBOOST (!), jó tuning-potenciál, 3 év gari.
Ha ez nem megy, akkor marad a Sapphire (ami viszont BOOST így vmit mókolni kell majd, és csak 2 éve garral), persze az sem éppen olcsó, ha újat szeretnél (asszem azt nem is mondtam, hogy csak új vagy használtban is gondolkodsz). -
Cole86
senior tag
Szerintem aprón vegyél 60k körül garisat.. azok elképesztő áron vannak most fenn.. gigák nem olyan rosszak a 3ventisek, 1000mhz körül az összes elvegetál viszonylag halkan és jó fogyasztással.. 1100is bennük van azért 80%ban.. most nyáron a 7950 az ár/érték bajnok, illetve a zöldeknél a gtx 660 ti asus dc2 (57kért van zsír új bontatlan 3év garival )
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
szasanyi
félisten
Az ASUS kártya is be fog férni, mert nincs 3 slot vastag a hűtése. Az első venti légszállításában "beleszólna" a WiFi kártya, de jelentős változást sztem sem nem okozna... a hátsó esetében pedig nem lesz takarás.
Ami még lényeges különbség, hogy az HD7950-DC2T-3GD5-V2 nem BOOST verzió, így nem kell BIOS-t hegeszteni emiatt. -
E1even
senior tag
A 7950 DCII-es hűtése vastagabb (egy kicsivel), mint a 7950 Vapor-X-é.
Simán elfér, nem kell aggódnod, cserélheted nyugodtan.
Nekem a Maximus V Gene-ben, ettől a WiFi kártyától egy nagyobb hangkártya volt a 7970 Matrix és a 7970 DCII Top alatt és semmi változást nem tapasztaltam a hőmérsékletükben. Nem melegedtek jobban és nem volt magasabb az alap hőmérsékletük sem.haddent: Igen, valószínű azért ilyen bumszli, mert PCI-os.
[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
Gróf...
aktív tag
-
HSM
félisten
Az az előlapi USB cetli nagyon komoly! Szép kis masina.
(#27605) KAMELOT: Azért nem ér fabatkát se a boost, mert nem akkor emel, amikor szükség van rá, hanem amikor a csip fogyasztása megengedi. Nem akarok rosszműjóskodni, de inkább akkor kapcsolja le, amikor éppen be kéne neki, és akkor megy, amikor semmi szükség nincs rá, de szerencsére ki lehet trükközni ezt a zseniális, felbecsülhetetlen értékű technikát.
(#27606) KAMELOT:Hehe... Milyen szemérmesen elrejti a karid a kritikusabb (pl. vrm) hőfokokat...
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
A BOOST nem azonos a gyári OC-vel, legalábbis a klasszikus értelemben nem. A BOOST kártyák két jellemzője, melyektől egyaránt "szenved":
1. baromi magas (~1.250V) GPU fesz (ami szükségtelen, de valszeg tuti ami biztos alapon ment, hogy mind1ik kártya emelt órajelen - jellemzően 925-950Mhz - stabil legyen)
2. a BOOST (azaz az emelt) órajelet a nagyobb teljesítményigény esetén a kártya BIOS szinten emeli, amit sajnos szinte azonnal vissza is vesz, mert a kártya úgy már túllépte a TDP keretét (ebből adódik a BOOST órajel ugrálás ami sajnos az FPS értéke sincs jó hatással)
A képeid alapján nem derül ki milyen hosszú kártya van a gépben, sem az mekkora a házban rendelkezésre álló hely. Ha nem lesz pontos válasz - kell a pontos mérete -, akkor kiveszem a gépem a helyéről és megmérem neked.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
A boost azt jelenti, hogy időközönként amikor kell több kraft megemeli a GPU órajelet. De nem jó semmire sem. Másik biost jobb használni ahol stabilan megy. Úgyis tuningnál 1100 körül használod. Vagy legalább 1000-et viszi alapon mindegyik. Kártya meg a képek alapján be fog férni igaz kevés hely marad majd ott, de úgy is a tápcsatik elöl vannak szóval semmi gond.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
szasanyi
félisten
Ja, és egy lényeges dolgot kifelejtettem: az HD7950-DC2T-3GD5-V2 nem BOSST-os!
richard444: kiemelted az optimalizálást, én meg arra reagálva mondtam, hogy ha PC esetében (driver vagy játék tökmind1) is "olyan sz@r lenne", annak nagyon tudnánk örülni. Nincs itt félreértés, és ez az igazság.
-
haddent
addikt
Gigabyte -ot sokan gagyinak tartják, szerintem nem rossz de semmi esetre sem a legtutibb és nem egy kategória az Asus-szal vagy a Sapphire-ral. Sapphire-ból a Vapor-X semmivel nem jobb mint egy Dual-X (az eddigi tapasztalatok alapján). Szerintem mostanra már lett egy ilyen egyesség itt a topikban, úgyhogy a 3 ajánlott: Asus DC2T V2, Sapphire Dual-X (vagy Vapor-X is jó), Powercolor PCS V2.
Ha a Sapphire-t ismered és bízol benne akkor nem látom akadályát, hogy miért ne azt vennéd, nyugodtabb leszel
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Tessék, 3DMark11 Performance (rendszer alapon, VGA 1000/15000@alapfesz, nonBOOST, driver 13.6 BETA).
-
haddent
addikt
És az egy HD7950 850MHz-en! Szerintem kb. nincs olyan 7950 ami ne menne 1000MHz -et alapfeszen, ami pedig már 9400 körüli pontot hozna, egy kis naftával mennek ezel általában 1100 -at is simán, ami pedig 10300 körüli pontot eredményezhet. És akkor ez még simán átlagos kártya, nem is szerencsés/tuningos.
Persze a skálázódás nem biztos, hogy ilyen lineáris, mint ahogy számoltam. -
szacsee
nagyúr
6950-ről váltottam, ami 6970-esítve lett próba erejéig, de nem használtam így, mert sokat nem hozott a konyhára FPS terén. Nézegettem én is teszteket, de sajnos 5-10%-os különbség miatt nem léptem volna meg.
Sokan a driverekről beszéltek, de új teszt nem sok van a neten újabb catalystal.
Itt egy kép egy olyan "játékban" mért FPS-ről, ahol a 6950 shader unlockolva van és 900/1400-as órajelen megy, a 7950 pedig 950-en úgy hogy a powertune még beleszólt 0%-on az FPS-be...
3Dmark alatt pl 40-50FPS-el indul a teszt és szépen beesik 40FPS környékére, PL +20%-al pedig gyönyörűen végigmegy a teszt 50FPS-el.Itt a pikcsör:
3Dmark 11 HD6950 feltekerve és HD7950 alapfrekin (850 boost nélkül... igaz megy 1100-on is )
-
ricshard444
veterán
Én 6990-ről /kvázi 6970CF/ váltottam ami 930/1450-n járt ha nem tévedek, és már 1,5 éve is sok helyen majdnem hozta az 1125/1500-n járatott 7970 azt a 6990 sebességet (kivéve ott nem ahol brutálisan ment a CF).Mostanság meg biztos vagyok benne, hogy jó sok helyen le is előzte.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
HSM
félisten
Részemről ajánlott.
Meg a sajátom is [link]. Bár ennél nem 100%, mit kapsz, de eddig mindenki az igen jóféle pirosat kapta a hsz-ek szerint. Mondjuk ehhez nem adnak kupont, míg a Sapphire-hez igen, az dob rajta ár/értékben elég sokat, így talán az most jobb vétel.
A Gigabyte-ot én messziről kerülném.
De volt pár fórumtársnak, hátha írnak majd közelebbi tapasztalatot az 50-es Vaporról.[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Itt a legolcsóbb és még kapsz három játékot is. Bár velem jól kib@sztak, múlt héten rendeltem tőlük 2 Corsair hűtőt, de rosszat küldtek (performance helyett quiet editiont) és még az e-mailre sem válaszolnak.
Viszont amikor a 7950-et rendeltem tőlük, akkor nem volt semmi gebasz. Pedig küldhettek volna 70-est is tévedésből.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
fsb1000
nagyúr
A 7950-et tartanám reálisabbnak, de azt javaslom, hogy kerüld a Gigabit gyártmányú VGA-kat, mert mostanában sok gond van velük.
Megfontolnám a 7950 beszerzését apróról (használtan), mert az X58 eladásával az utólsó órákban járhatunk, jövőre már 3 generációval lesz lemaradva és eladhatatlan lesz vagy csak pár fabatkáért.
-
HSM
félisten
Ár/értékben jobb az 50-es, ha újonann veszed. Azonos órajelen max 10%-al jobb a 70-es.
Én 7950-ből a Powercolor piros nyákost ajánlom leginkább (olyanom van, nagyon jó), vagy a Sapphire Vapor-X-et, vagy a sima 11196-16-20G Dual-X-et, mindkettő jó. Dícsérik még sokan az Asus DC2 V2-t is, de nekem nem adja, de leírom, hogy béke legyen.
70-ből nagyon bejönnek a Sapphire-ok, van pár jó kiadás, nekem OC BOOST van, az is nagyon jól összerakott kari.[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Ha nem lessz oc akkor Giga is jó, tuningban viszont nem jeleskednek, illetve a hütés zörgésre hajlamos, nekem legalább is meg kellett húznom rajt az összes csavart, hogy ne rezonáljon a 7950 WF3. Ha tuning is szempont, akkor Sapphire, Asus, Giga a sorrend.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- Képregény topik
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest