-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszakas
senior tag
válasz Stunts666 #38591 üzenetére
És CF-ben hajtasz vele 2db 7950-es karit? Tuningolva?
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
veterán
válasz Stunts666 #37189 üzenetére
Az eladotol tudom, nem reg volt pasztazva MX-4 el.
Megerne nekem ez az ujrapasztazas 3000 ft ot ? ugyanis kb ennyi a munkadij a szervizben(mx-4 em van nekem is ). En nem ertek a pasztazashoz meg hutocserehez.Biztos nem bonyolult ,de nem fogok kiserletezni egy 50 ezres karin. Mindenkeppen szervizbe kell vigyem akkor .[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Stunts666 #37125 üzenetére
Pasztázd újra nyugodtan. Közrejátszhat ott az is amit írnak, hogy xar a házad szellőzése.
Egy ventit azért alulra bedohatsz ha van hely ami befelé fújja majd a levegőt!(#37135) Apollo_21: DCII hűtő a legjobb. maxon járatva 15-20% pörög a venti nem hallasz semmit. GPU hőfok 65....32 fokos szobában!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Apollo_21
addikt
Ha a gpu mag a 90 akkor paszta segíthet vagy egyéni ventiprofil...nagyon nagy dolog amire figyelni kell? Igazából keret vagy a gpu körül tehát sztem nemsarkazod le
Annyit kell figyelni h nelegyen foss** rakva pasztával, csak épp ami kell...csavarokat sem kell beletépni ha nem szükséges, tehát hülyebiztosan van kitalálva.
Figyelj oda h alapba mennyi paszta van rajta..ha kevesled tehetsz rá többet, de egy hajszál vékony egyenletesen elterített réteg bőven elég kell legyen rajta.
Ha a "vrm" melegedik akkor ott a több hideg/friss levegő segít csak...vagy bordázás ha nemlenne rajta.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
troll81
addikt
szia nem hiszem nekem is más segitett [Alpenföhn Peter Radeon 79xx Edition] és ez megéri ha meg tatod a kártyát.
-
Zsohi
őstag
válasz Stunts666 #34849 üzenetére
"- Simább a játék Win8.1 alatt. 80 fps mellett képes laggolni a játék WIn-7en. Ez Win8.1-en nem fordult elő. Lehet, hogy van aki Win7 alatt nem tapasztalja. De egy oda-vissza rendszerváltás alatt észrefogja venni (persze ne egy napig legyen fent a rendszer)"
Ez már nekem is feltűnt, szinte minden játékban. Mérések hiányában, viszont úgy gondoltam, hogy csak bebeszéltem magamnak.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
odorgg
addikt
válasz Stunts666 #30563 üzenetére
Próbáld meg afterrrel.
Beállításoknál ezeket pipáld ki:
Úgy emléxem boostos kártyáknál csak force módban megy, aminek az a hátránya, hogy mindíg a beállított feszt kapja a VGA. De ha sikerül kitesztelned hogy mekkora fesz kell ahhoz hogy stabil legyen alap órajelen a VGA, és nem riadsz vissza egy kis bios modosítástól akkor olvasd ezt a logout cikket
Nekem most pl biosbol 1100mV-on megy a 7970-em 1000/1600-as órajelekkel, és max 65 fokon el van ref hütővel.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
-
Pug
veterán
válasz Stunts666 #20646 üzenetére
Köszönjük a kulturált megnyilvánulást. Mellesleg a topic legjobban tuningolható kártyáját fogta ki, de sebaj.
Amúgy meg megnéznék egy 1100/1400-on futtatott kombustorról képed nálad, hogy mennyire nem dobálja, mert ugye itt most direkt mesterséges terhelőprogramokról volt szó, nem általános program/játék futtatásról. Szóval várjuk a képeket.
Szerk:
Óóóó, ne a gömböcös tesztet linkeld, hanem a a kombustor szőrös fánkját min 1600* felbontásban... aztán majd lehullik az a nagy mellény...
[ Szerkesztve ]
-
Foxmulder89
senior tag
válasz Stunts666 #17321 üzenetére
Nagyon jó az ár érték aránya ezeknek a kártyáknak
Szerintem nem, lehet, hogy 1150mV is elég neki, próbáld ki csökkentheted 50mV-onként is, és akkor gyorsan megvan, ahol már hibázik ott vissza a +50mV-ot és tuti, hogy nem lesz vele gond sose.A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
Foxmulder89
senior tag
válasz Stunts666 #17273 üzenetére
Nem megy többet a GPU? ilyen órajelhez 1150mV körüli fesz is elég kell, hogy legyen, persze ahány példány annyi eredmény. Memória rendben van, nem is érdemes nagyon vacakolni vele többet, szép kerek 6ghz
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
Foxmulder89
senior tag
válasz Stunts666 #17139 üzenetére
Ha felraktad a Trixxet, a settingsbe az első hármat és az utolsó kettőt pipáld be.
Állíts be magadnak egy tetszőleges feszültséget 1250 milivoltig (vddc) és
25mhz-enként léptesd felfelé a gpu-t, majd futtasd 1-2 percig.
Board Power +20%-on legyen.
Hogy ne kelljen sokat vacakolni, tedd fel az Unigine Heavent és állítsd akkora felbontásra hogy ablak módban elférjen mellette a Trixx.
Gpu-z vel lesheted közbe a kártyát, ha akarod.
Ha már képi hibákat látsz/lefagyott/illesztő nem válaszol akkor értelemszerűen egy lépcsőt visszaveszel és én lefuttatnám a 3dmarkot is, egy végső tesztnek.
Ha így sem jó, akkor még egy lépcső vissza és atomstabil kell hogy legyen.
A memóriának is megkeresheted ugyanígy a végét, de ott lépkedhetsz 50-essével.
Lehet, hogy szürke képernyőt kapsz, nem kell megijedni tőle, reset és visszaveszel 100mhz-et.
A végén a profiles mellett katt az egyesre, save és kész vagy.[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
Foxmulder89
senior tag
válasz Stunts666 #17133 üzenetére
Akkor az a "gond" alapfesszel "csak" 1050-et visz a kártyád, a memóriát még húzhatod ha akarod, olyan 1500-at gond nélkül szoktak vinni, általában, bár nem számít sokat.
Ha 1050-nél többet szeretnél akkor Sapphire Trixx, 1,25 voltig nyugodtan lehet feszt emelni, memória feszt 1,6 voltig, nem minden kártyának annyi a gyári fesze valamelyik 1,5-ről indul. Tesztnek az új 3dmark az egyik legjobb.[ Szerkesztve ]
-
Foxmulder89
senior tag
válasz Stunts666 #17093 üzenetére
Miért zavar ennyire ? 75 meg 66 fok az egyáltalán nem "probléma"..90-100 fok sem kottyanna meg a gpu-nak, sem a memóriának. A vrm pedig még többet bír, a hűtőborda nélküli példányok is teljesen rendben vannak, az enyémen sincs és 1150mhz-en sem megy játékok alatt 70-75 fok fölé.. a gpu még ennyi sincs (windforce, alap venti szabályzás).
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz Stunts666 #17093 üzenetére
Az órajelugrálást szvsz nem lehet teljes mértékben megszüntetni. Minimalizálni lehet, ha a +20% poert odatolod neki (persze ezzel még jobban fog melegedni ) és megfelelő terheés is szükséges mellé.
A gond az, hogy úgy emlékszem azt olvastam a kártyádról, hogy erre nincs megfelelő nonBOOST BIOS verzió. De kérdezz utána, esetleg célirányosan DroidMesternél mert az dereng, hogy ő mondta.
Tulajdonképpen a melegedés (és persze a fogyasztás) valamint az órajelugrálás problémáját csak egy másik, de az adott kártyán kifogástalanul működő nonBOOST BIOS oldja meg. Ez van sajna, én sem értem miért adta ki a zájemdé ezt verziót, ha nyilvánvalóan nem tud tökéletesen működni.radi8tor1: igazából a 3 slotos ASUS DCUII hűtés - automata vezérlés mellett - kicsit halkabb teljes terhelés alatt. Amennyiben manuálisan kicsit nagyobbra van állítva akkor ugyanolyan, cserébe kicsit jobb a hűtési hatásfoka.
[ Szerkesztve ]
-
Stukker1987
senior tag
válasz Stunts666 #16896 üzenetére
Lehet,hogy kifogtál egy olyan példányt mint az enyém!
Hasonló hőfokok vannak,bármit csinálok....(újrapasztáztam,venti vezérlést ellenőriztem,feszt megnéztem elvileg minden OK)
Valami a GPU gyártásnál félresiklott sztem....(olyasmire gondolok,hogy a Gpu kupak nem illeszkedik a chipre,így a chip által leadott hő egy belső levegő közvetítő közegen keresztül érintkezik csak a kupakkal,ami meg a hűtővel,így nem olyan hatékony)
Ivy Bridge prociknál láttam valami hasonlótEz ugye azért gáz,mert elvileg gariztatni sem lehet,mert a kártya "működik" és rendeltetés szerű használat esetén a hiba nem befolyásolja a kártya élethosszát sem.
Tuningtól viszont elbuktam,hiába a hangzatos tuningolási lehetőség amit a gyártó ígér. Nem beszélve arról,hogy a gyártó által iránymutatóban megadott hőmérsékleti értékeket(amik a ref hűtésnél jóval alacsonyabbak) a kanyarban sem tudja tartani még tuning nélkül sem.
Ha valakinek esetleg van ötlete arról,hogy van-e valami amit kifelejthettem a check listről és akár meg is oldhatja a problémám az jelentkezzen nyugodtan!!!!!
[ Szerkesztve ]
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Napelem
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- Asus Tuf 3080ti 12gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest