- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz MrPetya19 #31500 üzenetére
Ne a BOOST órajelet nézd, mert azt csak akkor tudja tartani, ha lightos a terhelés és befér a TDP-be. Az alapórajel, amire a TDP meg van adva, az 870Mhz körül van a 280X-en, míg 925Mhz a sima 7970-en és 1Ghz a Ghz edition-nek. SZóval ha ezt jól megrángatod, torkosabb csipek lesznek jóval, mint a régi két 7970 kiadás, ami elég kellemetlen kilátás a sok esetben olcsósított alap mellé....
Amúgy ay nem jutott eszedbe, vajon miért lett ez hirtelen ennyivel olcsóbb? Hát nem, nem estek a fejükre a gyártók.
(#31501) players111: Maximálisan egyetértek. Komolyabb kártyák voltak nagyrészt a 7970-ek, komolyabban válogatott GPU-val. Nyilván nem mindegy, a gyártók egy 120-150 ezres nyitóárú karit terveznek, vagy egy 85 ezres nyitóárút... Annak idején ennél többe került egy 7870, aminek azért jócskán kisebb a bekerülési költsége....
(#31502) Olympos: Szintetikus, félperces tesztekben biztos, míg szét-boostolja magát. De én azért megvárnám a a valós tapasztalatokat.... Meg mondjuk megnéznék egy ilyen Kombustort [link], mit kezdene itt egy 280x, hány FPS, és mekkorát harapna a konnektorba, és hány másodperc után füstölne el az egész, ha utólag ráküldöd az extra TDP-t....
És még nem is a korábbi, 2.4.2-es, 100X gyilkosabb változatot hoztam fel... [link] Ebben lépjen meg 164FPS-es átlagot...(#31503) xyzikeee: Az átnevezés az, ha ugyanazt kapod meg más néven. Itt marhára nem ugyanazt kapod. Más kártyák, és más specifikációjú GPU van rajtuk. Persze, Tahiti a csip, és full engedélyezve benne minden, de attól még gyengítettek egy kövéret a specifikációin, nyilván, hogy olcsóbban gyártható legyen, kisebb selejtarány miatt. Tehát 7970 is, meg nem is. Lásd a hsz feljebb lévő részét.
[ Szerkesztve ]
-
E1even
senior tag
válasz MrPetya19 #29783 üzenetére
A kártya teljes hossza 27,7-28cm, ebből kb. 0,5cm-t lóg túl a hűtése.
[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
Tarill
őstag
válasz MrPetya19 #28822 üzenetére
elvileg szeptember vége, de először csak a zászlóshajót eresztik be, a kisebb karikra várni kell ami lehet akár több hónap is, nem tudom mennyire fontos neked egy új vga, ha nem annyira talán érdemesebb várni de ha most kell és veszel egy 7950-et azt sem bános meg, még egy jó pár évig vga marad
HSM: még alszok rá párat, meg kiv leszek mit javítanak a driverek cf-eken
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz MrPetya19 #28569 üzenetére
Talán jobb módszer a víz ilyenre főleg a VRM végett. Nekem tegnap a kártyám huzamosabb ideig 50fok körül volt. Szobában 35fok. Bekockásodott a kép aztán restart. Visszatettem alapra minden. BPLi-t is visszatettem 0-ra. AZtán áttettem manuálra a hűtést, kicsit hűtöttem 40%-on a GPU-t.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Weareus
addikt
válasz MrPetya19 #28483 üzenetére
Mikrolag nem jelentkezett egy és két kártyánál sem nálam. Érzékeny vagyok az ilyesmire. A helyzet nem jobb és nem rosszab, hanem változatlan, ami a mikrolagot illeti.
Az FPS-ek meg jól megnőttek.
Ha a helyemben lennék, akkor most örüljek?
Örülök.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
E1even
senior tag
válasz MrPetya19 #27695 üzenetére
Na, összeállt a cucc.
A hőfokok pedig eddig úgy alakultak, hogy 3DMarkt13 és Valley alatt max. 68 fok volt a GPU (a VRM-ek hőfokai olyan 60 fok körül mozogtak), de itt olyan 50-60% között mentek a ventik auto-n, és elég hangosak voltak. Játékban még nem próbáltam ki eddig.
Egy kicsit csalódtam a Vapor-X hűtésben hangügyileg. Az Asus DC Mini és DCII-es hűtők sokkal jobbak ilyen téren.[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
KAMELOT
titán
válasz MrPetya19 #27519 üzenetére
Nem ér ez semmit.
Más: Időköben megérkezett ez a taliga kártyám. Kaptam hozzá 6 to 8pin átalakítót a másikat meg vettem. Amit vettem az meg alig megy bele a vga csatijába. Szóval az átalakító nagy semmit ér. Viszem is vissza a boltba, hogy milyen szemetet adtak nekem. Annak lazán belé kell csúsznia. Erőltetni nem fogom, mivel nem szeretném szétcseszni a kártyát.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
szasanyi
félisten
válasz MrPetya19 #26957 üzenetére
Felbontás 1080p, maximális grafikai beállítás, noAA - konfigom adatlapomon. Én a HD7950-emet 1000/1500 órajelekkel használom míg a CPU alapon (értelemszerűen). Az eredmény egy gyors FRAPS méréssel:
2013-06-27 19:33:55 - Crysis3
Frames: 14954 - Time: 300000ms - Avg: 49.847 - Min: 27 - Max: 97 -
ricshard444
veterán
válasz MrPetya19 #26957 üzenetére
1125/1650-n Multi-t 40-50-s átlagban Maptől függően maxon 2x SMAA mellett.
Single is hasonló, bár az első Mapre( az esős) inkább jellemző a 30-35
Én High-n játszanám 1 kártyával a normális sebesség érdekében, mert most csak az átlagról beszélünk, de a minimum bizony nem 40
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Asbee
veterán
-
-
wolfwood132
csendes tag
válasz MrPetya19 #24040 üzenetére
raktam már át ventit de akkor melegebb lett a kártya , ugye a ref hűtés kiviszi a házból a levegőt így nem reked meg körülötte a meleg levegő ha nem tévedek . Lehet beruházok egy alpenfohn peter -re mert jókat olvastam róla , csak a szereléssel nem tudom boldogulni fogok-e.
( fenti 23 as kifele viszi meg hátul van egy 14 centis venti ami kifele viszi a levegőt)[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
válasz MrPetya19 #23787 üzenetére
Sztem 3-mat.. 2dvi és 1 hdmi..
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Cole86
senior tag
válasz MrPetya19 #23758 üzenetére
flexem volt 50es.. nem rossz kari ,de rezonált kicsit a burkolata 50% ventitől már..
Tuningban 1140körül volt vége..
Vapor-x 50esem 1230mhzet megy és full néma.. nem mellesleg jól is néz ki
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Blue Thunder
senior tag
válasz MrPetya19 #23634 üzenetére
Nem is az hogy könnyű...nem az ....megdolgozok minden forintért, na meg tényleg jó árban szereztem de ha megnézzük hogy mennyikért árulják használtan, nem igen fog annyiért elmenni, hiába jó kártya! Nekem volt már minden sapphire, xfx, asus, mindel meg voltam elégedve....ha meg játszol akkor azért fel kéne tűnni nagyobb teljesítmény különbségnek...nálam is szembetűnő volt a CF, naná hogy szebben dolgozott mint ahogy most is az asusom van mikor napokat játszok én is...de mint ahogy az előbb is írtam olyan nagy számlád akkor sem lesz csak gondolj bel 45-50 ft egy kilowatt, na most aki tudja hogy ez mennyi áramot jelent....nem kell ecsetelnem jó persze elhiszem, diák vagy de akkor is
A másik ...persze nincs sokkal lemaradva, de nyílván itt is számít hogy ki milyen játékot játszik rajta, neten vagy single-ben, de ha már fejlesztesz érdemesebb a 7950-et, mint ahogyan látható is volt az összehasonlításban...több streamproci, 384-bit.stb...van több olyan oldal is ami ezeknek a bench-ével foglalkozik de hát mint mondtam rengeteg játék van széles a skála, ki tudja mekkora különbségek lehetnek köztük fps-ben, ez nagyon sok mindentől függ
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
MrPetya19
addikt
válasz MrPetya19 #23642 üzenetére
Azért 35fps már feltűnik, de 45-től már megvagyok vígan, nem is beszélve a túl erős a gépem, ezért bugos a game effektusról. Számomra a 45-60fps a cél. Arra szerintem egy tahiti le-s 7870 picit húzva elégséges.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
haddent
addikt
Hát pedig az húdenagyonnemmindegy, hogy 35 vagy 60 fps. Az oké, hogy 35 vagy 40 mindegy, de ez majdnem a kétszerese, és ráadásul 35 az még nagyon gyengus, 60 pedig már teljesen korrekt. Na majd most jönnek az okosok, hogy 120Hz -es monitor meg 120FPS alatt sz**t se ér a játék, de azért azt ne mondjátok, hogy 60FPS -el már nem lehet játszogatni
#23637 apollo12 De biztos, hogy produkál, csak a frissítési intervallum túl nagy. És én azért mégiscsak foglalkoznék vele, az nem okés, hogy játékban ledobálja szerintem.. Furmark és társai az más, de játékban azért nemár.. Azért dobálja le az órajelet, mert mégis átlépi ígyis a power limitet, vagy kevés a feszültség, ki tudja... Nálam volt olyan boostos 7950, ami +20% -al sem tudta a ráírt órajelet, közel sem... Adj neki egy kis feszt és nézt meg úgy.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Ezt hívják Koca játékosnak.
Szerintem marhára nem mindegy hogy 35 fps el megy egy játék vagy 60FPS-el.
Főleg ha Online játszol, főleg ha barátod ellen, főleg ha még ki is kapsz!
Na akkor aztán FAIL VAN!(#23633) Blue Thunder Én nekem is ASUS van, csak én 169 ezeré jutottam hozzá nem 65 ezeré!
Örülj neki hogy volt rá egy ilyen lehetőséged.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Blue Thunder
senior tag
válasz MrPetya19 #23627 üzenetére
Persze sokan néznek árat, fogyasztást, stb...én vérbeli gamer vagyok....mondhatni tojok rá mennyit fogyaszt...meg igazából sokszor ki lehet fogni olcsóbban jobb cuccokat is...épp most sikerült beszereznem egy asus hd 7970-et 65-k-ért ...szóval elég sok szempont van ez tény
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz MrPetya19 #23616 üzenetére
Egy kis segítség ha esetleg érdekelne:
7870 vs 7950[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
válasz MrPetya19 #22997 üzenetére
Az alapon hozza a 7950 teljesítményét.. tuningban (1250/1600oc körül egy ref 7970 beérhető vele majdnem 60k körül..
Nyilván nincs 384bites 3giga ramja, de azért eléggé kemény cuccos..
eszakas: Ez jó volt!
[ Módosította: radi8tor ]
-
poli27
veterán
válasz MrPetya19 #22815 üzenetére
milyen alaplapot vegyek topikban kérdezt sztem !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Ubuntu Linux
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen routert?
- Horgász topik
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest