Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gippo
senior tag
válasz
DroiDMester #22597 üzenetére
Hát.. akár hiszed, akár nem, így is 1.2 - 1.21 körül mozog
Bár most idle beáll a magasabb értékre (az sem a pontos érték...) Elfogyna a power?
-
HSM
félisten
MIért ne tudnád tönkretenni?
A tuning sose számított rendeltetésszerű használatnak. Ha tudod, mit csinálsz és óvatos vagy, akkor oké, de amúgy semmi garancia nincs erre...
Pláne nem garis nem pont rávaló BIOS-t rátenni. Dehát ez van, valaki jobban szereti a kalapácsot egyből, mint molyolni vele kicsit. Képzelem, mire nem lehet elég az az 1150Mhz, amit elértél vele a gyárival...
Vagy nagyon kell még 2FPS a valley bencsbe? -
Enyémen mind a 2.bios írható! nálad is valószínű így van szóval mindegy hol áll!
Elrontani NEM tudod és a program azzal kezdi hogy LEMENTI a kártyáról az EREDETI gyári BIOS -t és csak az után kezdi a felírást! Vissza állítási opció is van benne (RESTORE.CMD -vel a gyári érintetlen BIOS vissza írható bármikor a kártyára!)
-
Gippo
senior tag
válasz
DroiDMester #22595 üzenetére
Bios kapcsoló a kártyán maradjon a helyén?
Tönkretenni ugye nem tudom?
Ma jött meg
-
Próbáld ki hátha működik a kártyádon az én Módosított BIOS -om egy kis segítség hozzá miként használd!
ez nem BOOST -os és alap 810/1250@1,094.v -os értékkel bír! és ezzel már működik MSI AB -vel is a fesz állítás!
-
Gippo
senior tag
válasz
DroiDMester #22591 üzenetére
Yepp, mondjuk trixx-el vagy épp asus gpu tweakkel csinálom, de igen, ez a probléma. Köszi, próbálom!! ^^
-
Nekem 16-20G -m van!
Nálad is az lesz sz.tem mint nálam volt a gyári Boost bios -al Gondolom MSI AB -vel próbálkozol feszt emelni ami ugyan látszólag felis emeli de GPU-Z nél marad a gyári 1,25.V ami ~1.20.körülire Dropol le!
Próbáld ki a TriXX 4.6 -ot ez valóságban is fel emeli a feszt nem csak látszólag!
-
Gippo
senior tag
válasz
DroiDMester #22589 üzenetére
Más biost én is néztem... elvileg jobban bírja az OC-t
Amúgy nem lenne ezzel gond kicsit több kakaóval szerintem, csak hát nem megy feljebb a fesz a beállított értékre (1.21 körül maxol)
sku: 11196-16-40G -
No azért ne általánosíts
Nekem is Sapphire Dual-X Boost kártyám van!
És 1300/1675. -ön el szaladgál! => VALID róla
Az igaz, hogy nem a gyári RATYI Boost bios van rajta, hanem saját gyártmány meg nem Stock hűtő hanem
Peter 79xx edisön
De a gyári bios al és hűtővel is el szaladgált 1270/1600.on
Amúgy mi az SKU# száma a kártyádnak? mert 12.féle Sapphire 7950 van!
-
HSM
félisten
A GTA4-nek 3db processzormag kell, de abból jó erős. Az FX8320-ban meg 8db van, de gyengusabb.
Én ott keresném először a baj forrását. Esetleg megpróbálhatod a játék állományát feladatkezelőben csak minden második magra engedélyezni.
(Affinitás) Ezt azért, hogy a három szál mindegyike kapjon egy teljes modult, ja, és más ne fusson a háttérben.
Amúgy ez a téma inkább a játék topicjába való...
-
asdf2
tag
Srácok mitől van, hogy a GTA IV minden beállítás mellett olyan 30 FPS-t diktál? FX-8320-am van, és 8 giga RAM-om.
Én arra gyanakszom, hogy a Win 8-al akadhat össze. Tipp? (GTX 560 Ti-vel nem játszotta ezt, esetleg újra kéne pakolni a windowst? A játékot próbáltam...)
Remélem nem probléma, hogy ide írtam.
-
Gippo
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #22581 üzenetére
Nem tudom, hogy más milyen beállításokkal szokott mérni, így mértem előtte a 7850-el is és össze akartam én is hasonlítani
(#22582) ricshard444: Gondolom nem sok esély lenne rá, hogy jobbat kapok. Ahogy néztem, más 1200 köré sem tudja húzni, marad 1100-on (külföldi fórumokon)
-
haddent
addikt
Na megvan a 7950 DC2T, 1100-1150mV között valahol megy 1100MHz -et, most próbálom még feljebb tornászni, de alapból 1100MHz -ig engedi. MSI AB unofficial -t engedélyezve meg ugrál a kép. Valami ötlet, hogy mivel lehetne húzni még?
Egyébként köszönet mindenkinek aki ajánlotta, egyértelműen a legjobb vga ami vala járt nálam. Csendes, ugyanolyan erős, mint a 7970 kicsit meghúzva, kevesebbet eszik, hűvösebb (még a VRM is megmarad emberi értékekek között!!!)
-
Gippo
senior tag
Battlefieldben core clock folyamatos, voltage is, bár nem a beállított érték. 1000mhz-en úgy néz ki viszi, persze stabilitáshoz többet kellene próbálni. Voltage 1.250 helyett 1.211 max
1150-en is megy úgy néz ki a bf3... full ultrán aligalig esik 60 alá, sőt... persze nyilván fullfull, bommbomm szerveren beeshet.
Voltage maradt a régi... 1.210 körül lehet valami limit (most már ennyi
)... +20%-ot is toltam a karinak pedig.
Amúgy a load, gpu clock, voltage droppok furmarknál voltak... érdekes
-
Gippo
senior tag
Trixx szerint a fesz 1,250, de 1,160-ig megy fel, illetve az OC-s érték is csak néha ugrik fel ahova kellene... ez lenne a boost?
-
Gippo
senior tag
Na adjak egy próbát a sapphire 7950-nek szerintetek? IGP-n vagyok még mindig, ott tartok, hogy ki van szedve a dobozból, de nem mertem még beszerelni....
(#22572) gaben82: Főleg így, gondolom...
-
keIdor
titán
válasz
eszakas #22569 üzenetére
Nem fogják leépíteni, csak tovább csökken majd a népszerűsége a PC-nek. Drága lesz a konzol mellett és grafikában maximum egál, de az elején szerintem simán szebb lesz a konzol, ahogy addig is, 1-2 évig.
Az nVidia meg az AMD is egyre inkább kezd ráállni a 2 éves generációfrissítésre. Látszik is, hogy semmi infó a HD8xxx vagy a GTX-7xx-ekről. Szerk.: Nekem ebből is az jön le, hogy egyiknek sem ez a fő területe már jóideje. AMD-nek ott a konzolpiac több pénzel. nVidia meg Tegrázik, Teslázik, több onnan a bevétel gondolom.
-
ÁdiBá
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem akarok beleszólni a konzol vs. PC megbeszélésbe, de a GDC-n elég sok vélemény alakult ki a PS4-et látva. Hogy jobban futhat a Radeonokon egy PS4-es port? Nyilván nem kizárt. De jelen pillanatban számos projekt kapcsán az a legnagyobb kérdés, hogy kiadják-e PC-re, le lehet-e úgy butítani, hogy jó legyen? És ez nem az akaraton múlik, mert a PC-vel mint konfigurációval van baj. Nem elég jó az aktuális termékek integráltsági szintje a PS4-hez képest, és az API szintjén is vannak gondok. A GCN architektúra végtelen mennyiségű UAV-t támogat (a DX11 max 8-at, míg a 11.1 max 64-et), lehet bármire használni a GDS-t (a DX-en belül ez nem használható), végtelen mennyiségű textúrabekötés lehetséges (a DX11-en belül max 128), minden UAV formátum írható és olvasható (a DX11-ben csak a single uint32 ilyen). És akkor még nem volt szó az egységes címtérről, illetve a teljesen koherens megosztott rendszermemóriáról. Szóval felesleges arról beszélni, hogy melyik hardver lesz a jobb, amikor eleve az a legfőbb kérdés, hogy az igazi nextgen játékokat kiadják-e PC-re.
-
haddent
addikt
Na emberek, még egyszer utoljára megkérdem, hátha azóta lett negatívtapasztalat is a sok pozitív után.
Asus HD7950 DC2T V2 jó lesz?(Nyilván nem a tuningot kérdem, az lutri, de amúgy..)
-
Gippo
senior tag
Az antistatikus zacsin sincs semmi... (mármint leragasztás) hmm... igazából nekem teljesen m1, ha vállalja rá a 2 év garit innentől.
Néztem unboxing videót, nem is kell lennie, rajta van a fólia is, tehát új!
-
Raggie
őstag
Biztosan kipróbálnám. Főleg, hogy az egyik matrica nincs is rendesen ráragasztva. Egy próbától nem lesz semmilyen baja a kártyának és nem is látszik rajta ha szépen visszacsomagolod.
Tesztelj egyet rajta mennyire bírja a húzást és ha nem jó kűdd vissza.
(egy telefon a helynek ahonnan vetted mindenképp tanácsos mondjuk) -
Tökmindegy
senior tag
Honnan van? Hol vetted? Neten rendelted?Eleve mért vetted át? Ha megvan a rendelésed és a visszaigazolás és nem vagy biztos a dolgodban,hívd fel őket oszt vigyék vissza és a pénzed adják oda. Vagy vidd be te hozzájuk ha megoldható.
Egyszerű ez. Nem azt kaptad amit venni akartál. A 3 év gari az nem 2 eleveNe ess kétségbe ,vissza kell adniuk a pénzed.
-
Gippo
senior tag
válasz
Raggie #22559 üzenetére
Nem tudom, hogy hanyas lett volna, de új, tehát gondolom a rev 2 vagy 2.1... Ez boostos speciel. Hallottam már sapphire dualx voltage lockról is, bunkó meg nem vagyok, hogy kipróbáljam, majd úgy küldjem vissza... bááár....
(#22561) Tökmindegy:: Innen hardverapróról rendeltem egy arctól, csupa pirospontja van. BP-ről jött, én Szegedi vagyok. Nem én vettem át, mivel nem voltam itthon, plusz ugye csomagolva volt, így átvétel előtt megnézni sem tudtam volna. Nyilván ha visszaküldésre kerül a sor, akkor nem én leszek az aki emiatt szaladgálni fog, vagy fizetni is akármit.
Ja és írta előre, hogy garipapírt nem csomagolt hozzá, így majd küldi levélként. Én bizakodó vagyok, nem hiszem, hogy rosszat akart, csak hát.. figyelmetlen volt. Én megelégszem ezzel - lehet lemondok a +1 évről - ha a sapphire mondjuk jobb is akármiben. Azt tudom, hogy a gigabyte elég gyenge asic értékekkel is szokott jönni...
-
Raggie
őstag
Ezt így nem állítanám(jobb hűtés). Relatív. Attól függ milyen terhelésen (alacsony terhelésen Giga jobb nagy terhelésen Sapphire jobb).
Igazából döntsd el. Mindkét kártya nagyon jó. Rev hányas lett volna a Giga? (voltage lock miatt) és BOOST-os vagy nem BOOST-os ez a Sapphire amit kaptál?
-
Gippo
senior tag
Sziasztok.... rendeltem egy gigabyte 7950-et és dualx, boost sapphire-t kaptam helyette.... Mit tegyek? 3 év gari vs 2 év, plusz a Giga hűtő ugye jobb... elvileg...
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
haddent #22553 üzenetére
Látod látod
Ezért vesz az előre látó juzer egy 680 at meg egy 7970 et. No para ,no problem,no vergődés találgatás
Nyugodt szórakozás max
Erre komoly fogadást merek kötni,hogy az általad felvázolt vízió nem fog megtörténni.
Nézd meg pl a steamen mennyi az arány a VGA-ák között.
Ki az a fejlesztő aki mint már említettem hanyagul eldobja a vásárlói felét ? Ugyan már ez üzlet.
A programozó pénzért melózik ,a vezetők meg lexarják ,hogy neki mennyi melója van abban,hogy ugyan úgy fusson mindenhol. Volt szerencsém eltölteni egy hetet a Stormregion nál egy jó barátom ott melózott főfőfejlesztőként,és meghívott párunkat . Tesztelnek ott mindenféle hardverrel ,mindenféle összeállításban. Szerintem ez máshol sincs másként. -
haddent
addikt
válasz
TTomax #22550 üzenetére
Hívd ahogy szeretnéd, de ez tény. Az is tény, hogy elvileg (bár nem először hazudna az nvidia..), nem kapták meg időben a játékot. Mindegy ami lényeg, és nagyon valószínű, és simán feltételezhető, az az, hogy megjelenéskor kevesebb buggal, szebben, jobban fognak futni az AMD partnerprogis játékok (jó nagy része az összesnek a jövőben..). Nvidia-hoz méltóan rövid időn belül majd korrigálnak biztosan, de nagy valószínűséggel akkor is azért lesz nyoma ennek az új irányzatnak.
(OFF)Persze én is csak találgatok, csak éppen nem úgy, mint néhányan itt, hogy CSAK AMD -N FOG FUTNI !! vagy úgy, hogy NVIDIAN UGYANÚGY SŐT JOBBAN FOG FUTNI.(/OFF)
#22551 Tökmindegy Persze, hogy van mindkét gyártónál ilyen, és lesz is. Csak eddig más volt az arány, most fordult/fordulóban van a kocka.
Azt meg, hogy az összes ilyen nvidia -n kritikus játékot leszarozzátok, és "nem érdekel" kategóriába teszitek egyszerűen strucc politikának tudnám jellemezni.. Engem meg marhára nem érdekel a HawX meg a többi ilyen nvidia -s csoda, de mégis be tudom látni, és elismerni, hogy sokkal jobban megy nvidia -n, meg hát ott a physx.
Előrelátó user az csinál egy petíciót, hogy egyesüljön ez a két rohadt cég#22552 pityu8611 Itt leírtam elég részletesen
-
pityu8611
tag
Hali!
Valaki leírná pontosan hogyan kell másik biost,vagy az eredetit visszarakni a karira!Privátban is jó lessz!!Asus DCIITop,win8 64bit!!Előre is köszi!
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
haddent #22549 üzenetére
Én meg ajánlok figyelmedbe pl egy Il2 CLOd ot ami 1 év után fut rendesen radeonon,de még mindig kihívásokkal küzd azért
. De tudok még ilyeneket
És akkor mi van amúgy? Vársz pár hetet megáll a világ? Mindkét gyártónál van és lesz is ilyen. Ez pláne egy szemellenzős hozzáállás szerintem.
Az álltalad említett játék kívül esik az érdeklődési körömből,ergo az sem érdekel ha nem is megy GTX enNa jó ez poénnak lett szánva.
-
haddent
addikt
válasz
Tökmindegy #22545 üzenetére
Akkor ajánlanám figyelmedbe a Tomb Raider nevű játékot. Eleinte szarul és bugosan futott nvidia-n, idővel összekapták magukat természetesen. Ilyenfajta dolgok simán várhatóak, és nem kellemes 1 hónapot várni egy játékra plusszban.
-
deadwing
addikt
A trixx nekem azt mondja a Sapphire 7970 VaporX-re, hogy lightning. Ez normális vajon?
-
Raggie
őstag
válasz
Tökmindegy #22545 üzenetére
Legyen neked igazad! Az ellenkezője(amit én írtam) nem lenne jó sem a játékiparnak, sem a VGA fejlesztéseknek!
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
Raggie #22542 üzenetére
Mint írtam az a végfelhasználó szempontjából érdektelen,hogy mennyi melót feccőlnek bele a fejlesztők.
Na most senki sem fogja a potenciális piac felét kizárni a vásárlásból ,legalábbis ezt így gondolom,mert így ésszerű. Tehát az,hogy melyik gyártó hardverén fut "lényegesen " jobban egy game szerintem értelmetlen .
vannak eltérések ez tény de azért nem akkorák,hogy összecsinálja magát az ember. -
Raggie
őstag
válasz
Tökmindegy #22535 üzenetére
"A fejlesztők ugyan úgy optimalizálnak erre is arra is. Az ,hogy nekik mi az egyszerű az teljesen mellékes a felhasználó szempontjából."
Elnézést de ez így ebben a formában marhaság.
SOHA nem mindegy, hogy mi az egyszerű. Ami egyszerű azt könnyebb megcsinálni, kevesebb erőforrást igényel, kevesebb időt, kevesebb pénzt.
Az LEHET, hogy ebből a végfelhasználók nem fognak semmit érezni, de eddig is mindig voltak játékok szerint jelentősebb különbségek az amúgy közel azonos teljesítményű nVidia/ATI kártyák között. Az, hogy a hardver felépítése az ATI kártyák felépítéséhez hasonló arra enged következtetni, hogy az ATI kártyákra egyszerűbb lesz optimalizálni. NEM állítottam, hogy jobban fognak valójában futni a játékok ezeken a kártyákon, csak azt, hogy egyszerőbb lesz őket jobban optimalizálni.
De ez már OFF egy kicsit, úgyhogy be is fejezem.@(#22540) Tarill:mindegy, hogy milyen állapotban váltod a kapcsolót, de betölteni bekapcsoláskor tölti be róla a BIOS-t. Tehát hiába kapcsolod át a már bekapcsolt gépen, ahhoz, hogy tényleg a másik BIOS fusson a kártyán újra kell indítanod a cuccost.
-
daveoff
veterán
válasz
Tarill #22540 üzenetére
"It's a 7950 Vapor-X OC with Boost, a dual BIOS card. The basic BIOS is 850MHz, while the boost BIOS OC's to 950MHz provided the card gets enough power. It can't maintain the boost clock without increasing the power limit."
Tehát valószínűleg az egyik bios 950MHz-re boost-ol, a másik pedig sima 850MHz-es OC.
-
Tarill
őstag
azt valaki meg tudná mondani hogy 7950 vapor-x en a bioskapcsoló milyen biosok közt váltogat? vagy mi köztül a különbség?
-
Gtaati
őstag
válasz
Tökmindegy #22535 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat! Igen elnézést, a fogyasztás dolgot elnéztem...!!! Én eddig is Ati párti voltam korábbi kártyák is azok voltak..., csak az lehetőség gondolkodtatott el h ugyan abban az árban kapnék 670-et, igaz garancia nélkül mint ahogy fentebb már írtam. Használat az FHD-ben lenne ezért gondolom az hogy a 7950-nek 3 giga ramja van a 670-nek meg 2 giga az ebből szempontból mindegy. Kérdezném a Giga 7950 tulajokat h a táp résznek illetve a memóriának hűtése, bordája van-e? Illetve nem boostos bios van e hozzájuk? Elnézést a sok kérdésért!
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
Raggie #22532 üzenetére
"Most fog kijönni az új konzolgeneráció(PS4 és új XBox) és azok is GCN architektúrás Radeon alapokat kapnak, mint grafikus processzor. Tehát az elkövetkező időben fejlesztett játékok(és portjaik) egyszerűbben és jobban lesznek optimalizálhatóak az ATI kártyáira mint nVidiára."
Ez így ebben a formában egy marhaság
A fejlesztők ugyan úgy optimalizálnak erre is arra is. Az ,hogy nekik mi az egyszerű az teljesen mellékes a felhasználó szempontjából.
Hovatovább egyikkel sem nyúl mellé bármelyik gyártó termékét is válassza szvsz.Gtaati!!
Ezt a fogyasztási dolgot meg honnan vetted? Ez még nagyobb butaság.
gainwardgs
Ez meg ugyanolyan értelmetlen tőled is mint ahogy a GTX totyikba AMD igét hirdetők hozzászólásai
-
Raggie
őstag
válasz
Gtaati #22531 üzenetére
Szerintem mindenképp 7950-est vegyél. Most fog kijönni az új konzolgeneráció(PS4 és új XBox) és azok is GCN architektúrás Radeon alapokat kapnak, mint grafikus processzor. Tehát az elkövetkező időben fejlesztett játékok(és portjaik) egyszerűbben és jobban lesznek optimalizálhatóak az ATI kártyáira mint nVidiára.
A "melyik 7950-est vegyem" kérdésre meg nem fogsz egybehangzó választ kapni. Már többen feltették ugyanezt és csak a marakodás indult meg legtöbbször a különböző márkájú kártyatulajok között, hogy melyik a jobb.
Személy szerint egy Sapphire Flex 7950 950MHz edition tulaja vagyok és nagyon meg vagyok vele elégedve. Sapphire kártyái jók, van rájuk nem BOOST-os bios de voltak velük random gariztatási problémák már a fórumon, az ASUS kártyák a leghalkabbak, de 3slot-osak és többeknek voltak itt is VRM melegedési vagy apróbb hülye hibái. MSI-ről általában az a vélemény, hogy hangosabb, de jól húzható kártyák, PowerColorról is jókat hallottunk, de meg kell nézni, hogy van-e a VRM-en is hűtőborda. Nagyjából ennyit tudtam most hirtelen összeszedni.
A voltage-lockot nem tudom hogyan lehet tutibiztosra előremegállapítani. -
Gtaati
őstag
Továbbra is érdeklődnék tőletek, hogy HD7950-ből melyik gyártó kártyáját érdemes venni hűtés tuning szempontjából, tuning potenciált is nézve, illetve vásárlás előtt honnan tudom megállapítani hogy melyik kártya voltage lockos stb? A másik h véleményetek szerint a 7950-ehez képest erősebb-e a gtx670 2gb? Mert időtállóság szempontjából a radeon 7950 a nagyobb sávszélességgel és a 3 giga rammal jobbnak tűnik, meg hát fogyasztásban is...! De teszteket nézve alapból erősebbnek tűnik a 670! A problémám az hogy amennyiért kapnék Giga 7950-et 3 év garival, annyiért lenen gari mindne nélkül giga 670 2gb Köszön és elnézést a sok kérdésért! Válaszotokat várom!
-
fanti
addikt
Az Ipon oldaláról eltünt az összes 7950-es kártya az összes gyártónál.
Ez most mi ez?
A 7870 és a 7970 között mindenhol üresség van...... -
dzsumpika
tag
Deadwing már kezdtem izgulni, mert hasonló problémám volt.
Hála neked megoldottam kevesebb fejfájásból!
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #22498 üzenetére
Persze van. De inkább maradok a BIOS modnál.
Átkapcsoltam a két kártyámat GHZ Edition Biosra, így nem kell semmin állítanom mennek szépen 1050/1500on, és még halkak is és stabilak is.
Elég ennyi. Valami nem kóser neki...Amúgy igen, van értelme tuningolni mert elég sokat gyorsulnak a kártyák.
-
-
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #22521 üzenetére
Elképesztő user error. De én nem gondoltam, hogyha berakok egy 6-os széria mellé egy 7-est, akkor újra kell rakni ugyanazt a drivert. De MIÉRT? Ugyanaz a driver. Felismeri a kártyát. Akkor miért van szükség egy újratelepítésre? Vicc. Köszi srácok
-
ricshard444
veterán
Szerintem szimpla driver bug / program bug /
Újrarakás után jó lesz.
-
deadwing
addikt
No akkor még egyszer. Adott egy Sapphire VaporX 7970. Berakom a gépbe, 450 a default memória órajel. Ez mi? A nejlon nem volt lezárva mikor kivettem a dobozból. Lehet kaptam valami szart, amit valaki megbuzerált? Tudtommal csak a kártya biosában lehet ilyeneket művelni. Nade Ipon csinál ilyet, hogy valaki visszavisz egy elbaszott kártyát és kiadja másnak? Segítsetek pls. Mit tegyek?
-
Tarill
őstag
mért van az hogy az újonan beszerzett 7950 vapor-x karimon 2x8 tű tápellátás van holott minden tesztben amit néztem 6+8-as csati van.? meg sapphire oldalán is
-
HSM
félisten
válasz
xatos3 #22479 üzenetére
Mint írtam, addig szuper, míg játékra használod, és nem melegszik 60-65 fok fölé. Ellenben egy 24/7 100%-on vélhetőleg nem játék gépben nem biztos, hogy ilyen szépen helytállna.
Amúgy meg lehet győzni engem (meg az érdeklődőt is) szerintem egy ilyen méréssel: [link]
Ja, és +20% poweren legyen, csak meg ne süsd...
Kalapot emelek, ha ezt meghűti a windforce 60-65 fokon, nem orkán hangú ventivel, legalább 117FPS-t produkálva.(#22480) eszakas: Nem húztam le, csak azt mondtam, hogy szerintem 24/7 100% terhelésre nem ideális. Nem tudok/akarok ajánlani konrét 7970-et, mert nem volt tapasztalatom egyikkel sem, a teszteket meg ő is el tudja olvasni. De leírtam, én milyen hűtésűt keresnék, elég sok gyártónál van olyan megoldás.
Nekem pl. PowerColor 7950 van, és olyan a hűtése, és meg is vagyok vele elégedve. Bár ezt se merném gyári állapotában 24/7 100%-ra ajánlani (magas boost fesz, meleg, hangos úgy, bár ki mit vesz "100%"-nak), bár alulfeszelve szuper hawaii, néma csöndben, hűvösen tekeri még a furmarkot is 825/1250-en 0,956V-on...
De a fórumtárs ugye nem 7950-et keresett...
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
ricshard444 #22510 üzenetére
Kösz. Nálam asszem jó a szellőzés, annó egy gtx580 szintén asus alapon netezés közben 28 -30 ,játék alatt ahogy néztem 65-67 között mozgott. A 680 az hűvösebb valamivel az még nem volt 65 fokos és hangja semmi.
Igazság szerint én csak repszimulátorozom,és ott eddig a gtx ek dominálnak,de most van kis időm és a vezérhangya belém bújt,úgy hogy gondoltam megér egy próbát.
No elolvasom azt a blogot -
deadwing
addikt
válasz
Whit3Rav3n #22505 üzenetére
Alakulok szépen. AB-ben sikerült megtolnom a 6990-et is, viszont megint felmerült egy kérdés. Minden jól megy már csak azt nem értem, miért van a CCC-ben a 7970-nél defaultból 450MHz a memóriákra? Ott mennyi ez az érték defaultból? Remélem nem szar a kártyám...
-
ricshard444
veterán
válasz
Tökmindegy #22509 üzenetére
Normálisan szellőző házban nem megy 63-65 fok fölé a kari és szinte hangtalan ergo valami 1100-1200 körül pörög.
GTX680 a Crysis széria minden részében + Lost Planetben tuti jobb, többiben nem rúg labdába a GCN mellett, lásd a Blogomban... -
Tökmindegy
senior tag
Üdv urak. Kíváncsiságom no meg ráérő időm
nem hagyott nyugodni,úgyhogy veszek egy ASUS top 7970 et.
Kérdésem a következő. Akinek van az megosztaná velem,hogy kb milyen hőfokok vannak terhelésen,és a ventik mennyin mennek olyankor. Van egy GTX 680 is az is ASUS, ehhez hasonlítanám és kíváncsi vagyok melyik nyújt jobb teljesítményt úgy összességében.
Előre is kösz a választ. -
burzum
tag
Jol latom hogy a 7950 szinte mindenhol hianycikk? Hol erdemes korulnezni?
-
deadwing
addikt
válasz
Whit3Rav3n #22505 üzenetére
Köszi! Épp azon vagyok egyébként. Trixx jó lenne, de ott meg nincs power állítási lehetőség. Az órajeleket jegyzi szépen, látja is mindkettő karit, de nincs plusz erő beviteli lehetőség. Anélkül meg konkrétan b@szhatom a tuningot, mert marad a szabvány szerinti áramfelvételnél. Ami 250W vs 400W vagy a végtelen...
-
Sarkadi
tag
Szép "kis" darab készült az MSI műhelyében, beáldoznék rá gondolkodás nélkül ha úgy állnék anyagilag. Vessetek rá egy pillantást, az OC verzió csábítóbb!
"A friss termékből az alap mellett egy OC, azaz gyárilag tuningolt kiadás is érkezik, amely már 1 GHz-es alap- és 1,05 GHz-es PowerTune Boost órajelet alkalmaz, 384-bites adatsín végén lógó 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében 5,5 GHz-es effektív órajelet alkalmaztak a vállalat mérnökei. Az új videokártyák mindketten 253 wattos TDP-vel bírnak, működésükhöz pedig egy nyolctűs és egy hattűs PCI Express tápkábel alkalmazására van szükség."
-
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #22503 üzenetére
Hogyne lenne releváns. 880 és 930 között azé van különbség. Persze, játékban nincs, de miningnél sok. Most az van, hogy felrakom a trixet, hátha ő kezeli mindkettőt. Köszi amúgy
-
deadwing
addikt
Emberek!
Súlyos problémám adódott.
Beraktam a 6990 mellé egy 7970-et, de a catalyst csak azt a karit látja amelyik a primary slotban van.
Még mielőtt szólnátok, hogy nem komp a 2, nem is célom, mivel nem játékra van használva a gép, hanem btc minerként. A problémám az, hogy csak azt a kártyát tudom CCC-ben húzni, amelyik a primary. CCC a másikat kikapcsoltnak mutatja, ezért nem is engedi tekergetni, fel sem ajánlja. Mi lehet a megoldás?
Jelenleg a 7970 a primary, de így meg a 6990-et nem "érem el" pedig nagyon meg kéne rántanom. Ezidáig a 6990 volt egyedül, simán ment 930-on, de a jelenlegi 830-al elég sok MH/s-t bukok... Valaki tud segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 1 / 2
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- OpenWRT topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest