- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
bisiz
tag
válasz
Tarill #29102 üzenetére
Szerintem nem ez a probléma. 1680x1050-ben high beállításokkal is ugyanolyan értékeket kapok. De megnéztem már totál minimumon is és akkor sem v olt jobb. Azt mondják ebből az következik, hogy a processzor a gyenge lánccszem, de azt hittem azért egy fx8120 elég ide.
Meg a karit is azért vettem, mert láttam, hogy fullHD-ben is jól viszi a játékokat.Megpróbálom újrahúzni a windowost.
-
Foxmulder89
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
Tarill #28824 üzenetére
Én szekptikus vagyok, nekem nem jön be az AFR. Sosem lesz olyan reaktív a rendszer, mint egyetlen GPU-val.
Én 99%, hogy szépen megtartom a jó kis tuningos 7970-em, a 7950 meg majd megy apróba, ha majd nem lesz már rá szükségem.
Nekem azért átjött a 7970 több lóereje, és az aprós ára is alig több...
Az új CF-drivert meg még ki se próbáltam, nem igazán lelkesít fel, ráadásul az idei gépigényes címeket röhögve elvitte eddig az egyszem 7950-em is kvázi maxon. -
HSM
félisten
válasz
Tarill #28821 üzenetére
Nem hinném, hogy az új szériával lényegesen romlana a driver support, mivel az új széria is ez az architektúra, amit optimalizálnak arra, az ezen is optimálisabb lesz igen jó eséllyel.
Az 5000-6000 széria nem csoda, hogy háttérbe szorult a régi architektúrával, azokra egészen más optimalizáció kell.
Szerintem ahogy múlik az idő, csak olcsóbbak lesznek a 7950-ek, nem drágábbak, tehát később is fogsz tudni CF-et építeni szvsz, ez a lehetőség később se fog elveszni...
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Tarill #28595 üzenetére
Igen, restart és bekapcsolt ZeroCore mód visszaállítja a gyári értékre, bár ez nekem sose okozott gondot, mert mindig játék előtt aktiváltam a megfelelő profilba mentett beállításokat. (Ventiprofil, órajel, feszültség.) Van olyan progi, amit a 7950-emen úgy játszok, hogy 800/1250Mhz és 0,975V....
(új Bioshock, így is bőven 60+FPS DX11 Ultra-n
)
(#28596) ricshard444: Az enyém aztán nincs fixálva, az 100%.
Gyönyörűen lehet állítani a feszültségét. A Vapor-t nem ismerem, de mivel ránézésre tökugyanaz a NYÁK, így úgy vélem, az se lehet nagyon más.
-
-
haddent
addikt
válasz
Tarill #28013 üzenetére
Attól függ milyen.. az ilyen.. hátőő
"egyszerűbb" szerkezeteknél valóban 4 csavar és kész. A többitől sem kéne félni, mert nem 4 hanem mondjuk 14 csavar, de semmivel nem nehezebb megoldani, mint a másikat..
N.Ferry az a hűtő jobban teszi, ha 0C alá megy hamár fele annyiba kerül mint a vga maga
-
ffodi
veterán
válasz
Tarill #27976 üzenetére
Attól függ mi a cél. Ha az adott BIOS-szal akarod indítani, akkor kikapcsolt gépnél kapcsolod át (máshogy nincs is értelme, mert innen bootol a vga), majd úgy indítod, ha pedig pl. félresikerült a flash, akkor a jóval indítod, bejött a win és átkacsolod a másikra amit újra akarsz írni.
-
válasz
Tarill #26867 üzenetére
Hogy kapj választ is:
Ami nem fesz záras mint írtad, az nagy eséllyel viszi az 1125-t könnyebben hűthető szinten.
Nem értem mi ez a kötözködés, teljesen józan kérdést tett fel, nem kell ennyire szakmaira venni a választ, mert tapasztalat és olvasás alapján megválaszolható...
-
RicchiE
csendes tag
válasz
Tarill #26841 üzenetére
Értem. Az Aqua-ban vettem ahol kicsit elkezdtek kötekedni. Abba nem tudnak belekötni, hogy frissítettem a bios-t? Plusz tudom google a barátom, és találtam is bios-okat, viszont azért inkább itt kérnék segítséget, hogy van valakinek olyan bios-a ami tutira műkösik és megfelelő? Azt elfelejtettem odaírni, hogy a kártya boost-os.
-
Tarill
őstag
válasz
Tarill #26761 üzenetére
akkor úgy teszem fel a kérdést hogy hogyan kell "szabályosan" biost váltani? (7950 vapor-x-ről van szó és a kis kapcsolós biosváltóra gondolok a vga-n) kikapcsolt gépnél esetleg bekapcsoltnál, áram alatt vagy áramtalanítva....? mert közbe volt egy tápcserém is és úgy váltottam biost h nem volt áram alatt a gép és összerakásnál nem adott képet, kivettem a vga-t visszaraktam és jó volt....
szóval az bezavarhat neki h áramtalanítva kapcsolom a biost? mert egy hónapja kb egy simán kikapcsolt de áram alatt lévő gépnél váltogattam akkor nem volt gáz... (most nem otthon vagyok és nem tudok próbálgatni) -
Bigemperor
senior tag
válasz
Tarill #26593 üzenetére
Szó sincs erről. De egy biztos, ezen gépen megint nem fogok vagy 4-5 évet variálni, ha nem hal be. Nem teszem, ahogy eddig sem. Ezért keresem a lehető legjobbat. Ennyi. Csak most kicsit nagyobb keretet szántam rá. Sajnálom, ha másokat ez untat, de leálltam.
Már csak egy dolog, ha jól gondolom a Matrix és a DC2T is eggyel több kártyahelyet foglal mint a Vapor-X, legalábbis adatok, képek szerint? Tévedek?Mert mATX lapban nem olyan jó dolog ez vszínű.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Tarill #26587 üzenetére
Kösz az építő hsz-t. Olvass vissza, mióta írok ide és szó sincs sírásról benne. Nem csak magamnak gyűjtöttem az infót, hanem próbáltam minél több ember véleményét egy komolyabb kártya esetén megkérdezni. Ennyi, részemről lezárva.
Nem untatlak tovább benneteket, de érdemes megnézni ki rinyál, elmondom, aki egy értelmes véleményt nem tud alkotni, általában az.
-
válasz
Tarill #26443 üzenetére
én még tavaly októberben teszteltem Vapor-X et, azon mind 2 bios 1,250.V ot adott 3D terhelés alatt az eltérés csak az órajelekben volt az alap ugye 850/1250 a másik bios pedig 950/1250.en járt! Azóta jött már ki néhány új variáns Vapor-X, ezek szerint módosítottak az fesz értékeken is!
-
-
válasz
Tarill #26431 üzenetére
Boost -os kártyáknál, (pontosabban BIOS -nál) 2.feszültség táblázat van a VGA biosban!
Külön van egy szabvány(referencia) táblázat ami a boost nélküli órajelekre (állt. 800,850.MHz) vonatkozik, ez ~1,106 - 1,125.v körüli értékű, és van a Boost órajelekre külön egy másik feszültség táblázat ami szinte minden(kivéve PowerColor v2) boost os kártyánál 1,250.v -ot jelent!
Ezért nem lehet simán feszt. állítani ezeknél a bios -oknál, csak ha a progikban engedélyezzük a Force Constant Voltage opciót!
és ezért van az is hogy pl: a TriXX 1,250.v ot mond alapfesznek az MSi AB meg 1,125.v mert a TriXX a jó és valós feszültség táblázatból olvassa ki, míg az MSi AB a szabvány feszültség táblázatból olvassa az értékeket! És többnyire nem is tudja állítani a feszt csak látszólag állítja át, de valóságban nem történik semmi, ezért kell nála bekapcsolni a force módot míg TriXX nél nem kell, akkor is tudja állítani igaz csak felfelé ha nincs engedélyezve nála is a force mód!
Erre a problémára nemrég írtam itt hogy ki lehet iktatni a VGA BIOS -ban a boost feszültség táblázatát és lecserélni a referencia táblázatra!
Szóval ha Boost os kártyád(Bios -od) van akkor mindég 1,250.V on fog járni a GPU -d 3D ben!
Csak akkor nem ha progikkal bele nyúlsz a Force móddal, vagy szólsz és ki iktatom a BIOS -odban a boost fesz táblázatot mert ha nem tuningolsz, meg ha igen akkor is feleslegesen kap 1,250.v ot a GPU mikor el van 1,000-1,100.v al is! -
HSM
félisten
válasz
Tarill #26241 üzenetére
Az, hogy ez már az agyon-olcsósított edition....
Ellenben valóban egész jó áron adják az elmúlt 1-2 hónap áraihoz képest.
(#26235) sixpak: Korrekt. Szuper házhűtés lehet, és a Sapphire hűtése is nagyon jó. A 7970-emen ami van 2,5 slotos Dual-X az valami brutális....
De a 2 slotos 7870XT is jobban hűtőtt, mint az amúgy korrekt, 7970-re tervezett hűtővel szerelt Powercolor 7950-em...
(#26238) Erdei88: Kíváncsi vagyok....
-
-
HSM
félisten
válasz
Tarill #26181 üzenetére
Nézz körül a Z68/Z77 lapok között... Majdnem az összes komolyabb típus tudja a 8/8-as konfigot, csaképpen a Z68-asok 2.0 módban, míg a Z77-esek már 3.0 módban is IB procival.... Ez olcsó, mert csak el kell osztani a proci sávjait. Ellenben 16/16-ot csak a méregdrága lapokban fogsz találni, mert ahhoz drága csipek és drágább, többrétegű NYÁK is kell.
És a 3.0-ás 8X-os port épp annyi adatot visz át adott idő alatt, mint a 16X-os 2.0-ás.... -
HSM
félisten
válasz
Tarill #26173 üzenetére
"de csak nagy parasztvakítás az egèsz"
Nem parasztvakítás, hanem egy olyan szolgáltatás, ami egyetlen játékra használt 7900-as esetében nincs kihasználva. De pl. ha már CF-be kötöd, oda jól jöhet a nagyobb sávszél. 2*8 a 3-asból olyan, mint 2*16 a kettesből...
GPGPU alkalmazások közt is van, amelyiknek sokat segít. -
válasz
Tarill #25996 üzenetére
Hidd el hogy 1,25.v az alapfeszed mind a 2 BIOS -nál!
De próbáld ki kikapcsolod MSI AB nél és TRiXX nél is a force módot, leállítod a gépet majd indulsz vele és semmit nem állítasz se TriXX se AB nél és a GPU-Z vel indítasz egy RENDER tesztet meglátod hogy NEM 1,125.V ot fog kapni a GPU hanem Droopolva ~1,225.v körül fog mutatni a GPU-Z
De tessék csináltam neked 2 képet(át váltottam a Boost BIOS -ra) te is így csináld és +látod!
idle
Load
-
válasz
Tarill #25991 üzenetére
4.6-os hivatalos verziónál akár hányszor elindítom a programot kapásból 1.25V feszt ad a kártyának holott 1.1V-n megy nekem gyárilag
ez így teljesen RENDBEN van!
hiába az alap 850/1250 -es BIOS de az is totál ugyan az mint a 950/1250. es! a 850.es BIOS is ugyan úgy BOOST -os csak a boost órajel is 850.re van állítva! és az alapfesz is ugyan úgy 1.25625.v mind 2 bios nál!
De erről már milliószor írtam itt a fórumba!
4.0.4-es nem hivatalos verziónál meg hiába veszem vissza a memória feszültségét 1.602V-ről 1.5V-re egy géprestart után visszaáll a gyári érték
Ez is teljesen rendben van ennek így kell működnie a TriXX -ben (meg a többi tuning progiban is) amit beállítasz értékeket csak gép leállítás/restart -ig vannak érvénybe!
CCC -ben meg kapcsold ki az Over Drive opciót totál felesleges ha TriXX -et használsz!
-
-
Blitz23
tag
válasz
Tarill #24163 üzenetére
Én leszedtem a trixx-et,azóta default feszen van a gpu.Legalábbis GPU-Z szerint
Profiktól kaptam a tanácsot,az MSI Afterburner megbízhatóbb.Srácok! Tegnap volt egy problémám és szeretném tudni rá a megoldást,mert nagyon zavar. 2 hetes vapor x hd 7950 alapórajeleken tegnap becrashelt a firefoxon,kaptam egy fehér képernyőt és színes csíkok jelentek meg a fehér képernyőn,amik "vibráltak".Én anno belőttem alapórajeleken a max tuningot és azóta nem is húztam tovább.Trixxet használtam,de mint fentebb is írtam átváltottam,mert állandóan 1250-re rakta az alap VDDC-t.Persze pár db crashem volt(2 vagy 3 1050/1400-on már becrashelt
),de benne van a pakliban.Megsérült volna a kártyám? Azért egy hd 7950nek ezt bírnia kéne szerintem.1025/1375 a max stabil órajelek alapfeszen(1125mv),amit amúgy is kevésnek találok ilyen fesz mellett,de ez van.A hőmérséklet 58-59 fok terhelés alatt! Szóval mi lehet a baj,talán megsérült volna a kártya? Ha igen mit lehet tenni?
Előre is kösz szépen! -
válasz
Tarill #24139 üzenetére
Miért lenne baja ha alul feszeled? 1250.et megy sz.tem még 1,300.v al is a memória
baja nem lesz ha kevés a fesz max bekockásodik a képed vagy kifagy a kártya és reseteli magát!
a 1,125.v az a Boost nélküli órajelek(850/1250) feszültsége a 1,250.v pedig a Boost(950/1250) órajelekhez tartozik!
-
Bigeee
tag
válasz
Tarill #24099 üzenetére
Nem tudom, hogy jobb, vagy rosszabb, nem igazán számít ha kézzel tuningolsz, ott is ugyanúgy át tudod állítani az órajeleket. Csak annyira szar volt az a szuperbios, hogy inkább kikapcsoltam azt a másikat piszkáltam
Az meg, hogy a házban mi világít engem nem igazán érdekel.
-
szasanyi
félisten
válasz
Tarill #23444 üzenetére
Igen, azért van. Nem fér a PowerLimit-be ha 0%-on hagyod, ezért visszaveszi az órajelet. Ha kitolod +20%-kal, azzal engedélyezed a kártya annyival nagyobb teljesítmény felvételét és nem ugrál az órajel (ideális esetben). Csak nonBOOST BIOS-ra érdemes cserélni, másra nem nagyon (már ha Vapor-X kártyához működő nonBOOST, mert azt nem tudom pontosan).
-
daveoff
veterán
válasz
Tarill #22540 üzenetére
"It's a 7950 Vapor-X OC with Boost, a dual BIOS card. The basic BIOS is 850MHz, while the boost BIOS OC's to 950MHz provided the card gets enough power. It can't maintain the boost clock without increasing the power limit."
Tehát valószínűleg az egyik bios 950MHz-re boost-ol, a másik pedig sima 850MHz-es OC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Router gondok
- Elektromos autók - motorok
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NBA és kosárlabda topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- ZOTAC RTX 4090 Trinity - ZT-D40900D-10P + Alphacool Eisblock block + backplate - Garancia 2028.04
- Sapphire Pulse Radeon RX 5700 XT
- ASUS RTX 4060 DUAL EVO 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2027.12. Szinte ÚJ!
- ASUS RTX 4060Ti DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.10. BESZÁMÍTÁS!
- GIGABYTE Radeon HD 7850 OC 2GB GDDR5 256bit
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest