- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kovsol #26001 üzenetére
sajnos BOOST .os biosnál csak a boost nélküli alapfeszt tudod vele módosítani! max felfelé lehetne emelni a boost fesz fölé az alapfeszt de ilyenkor nemtudom hogy viselkedne a kártya! amúgy sem szeretem ezt a kókányoló progit jobb ha saját magam írom át az értékeket HEX editorral! csak sajnos még nemjöttem rá hol tárolja a boost órajelhez tartozó feszt, mondjuk erre még a progi készítője sem jött rá még! de én most a ram feszt kutatom hogy azt hol tárolja vajon? az órajeleket, CCC tuning limitet, és power limitet már megtaláltam merre van! :-)
-
Pug
veterán
válasz
kovsol #25112 üzenetére
Ez itt bukik már kb. Ha CF -t jobban viszi single cardot is jobban vinné.
Ez messze nem minden esetben igaz.
Amúgy én nem is írtam, hogy minden engine esetében kipörgetnék a CF-et.
Viszont az is látszik, hogy messze nem rosszabb választás az AMD megoldás CF mellé, mint az intel azonos kategóriájába eső CPU-ja, ennyi. -
xatos3
senior tag
válasz
kovsol #25047 üzenetére
a súlyos tájékozatlanság elkerülése végett: a 8320-8350 az i5 és i7 közé esik kb
de az intel "szakértők" szerint veri a GYÍÍÍ 3 is..., nekik sok sikert a 690 slihez i3 aláhajtássalde itt senki nem panaszkodik hogy nem tudná kihajtani, sőtt konkrétan nem is tudsz te se példát rá szerintem
-
Pug
veterán
válasz
kovsol #24095 üzenetére
Jogos,
Csak ilyen képem van róla perpill, a lényeg, hogy nem vészesebb normál beszerelés esetén a hajlás, mint más méretesebb hűtők esetén.
(#24096) Macka:
Ha rögzítésnél jó szögbe állítod a tartót, akkor oldalról kissé ráfeszül a bordára, így meg lehet vele támasztani.
-
válasz
kovsol #24012 üzenetére
kovsol, TTomax : Sajnos nem működik
Peidg jó lett volna de nem...
Mind a 4.db 16X SLOT -ban próbáltam TV-Tunert, és X-Fi Titanium hang kártyát és nem ismerte fel bármelyikbe bármilyen variációba próbáltam
Tudom hogy kéne működni Maximus III -ban(meg Asrock Z77 Extreme4 -be) is használtam 16X slot ba ezt a hangkarit és tunert is ott működtek, de itt Maximus 4 -ben nem!)pedig a PCIe kapcsolókkal is szórakoztam de úgyse történt változás!
De a BIOS -ban is megnéztem ott is csak a VGA -kat jelöli! és látja
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
kovsol #19890 üzenetére
Furcsa. Amikor bemutatták, akkor a Pitcairnhez mondtak támogatást.
Majd lekérem a PC Partner párosítását.
A szoftveres órajelkijelzés 5 másodperces mintavételekkel dolgozik. A profilváltás 2 ms-ossal. Annak az esélye, hogy pont akkor legyen mintád az órajelről, amikor profilt vált igen csekély. A szoftveren keresztül nem számol be minden egyes momentumáról a kártya, mert az túl sok adat lenne.
(#19893) kovsol: Ez nem magyarázza, hogy miért a Pitcairnhoz volt írva a CF. Ez csak azt jelenti, hogy valaki hibázott.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
kovsol #19856 üzenetére
Hivatalosan ez is garanciavesztés, de mivel a PowerTune profil nem módosul, így ezzel az AMD-nek annyira nincs gondja. Ezért van ez így benne a Catalystban.
Ha a 3rd party tuningprogramon csak egy MHz-en is emelsz, akkor a gyári profilt le kell váltani a 3rd party profilra. Ez viszonylag gyorsan megvan. Ilyenkor a kari órajele felugrik 3D-ra, majd vissza 2D-re. Ezzel a profilcsere megvolt.
Az Afterburnernek muszáj lecserélni a profilt, mert a Catalyst profilja nem engedi a feszültségemelést.Nem durvák azok. A a legtöbb hardver nagyjából 100-120°C-ra van kalibrálva. Ez az a végső érték, amit még elvisel, de már rezeg a léc. Mivel a PowerTune működése ettől függ, így muszáj megváltoztatni a határokat, mert a rendszer specifikációja zárt. Egyedül az AMD tudja hogyan működik. A gyártók csak hackolnak rá egy profilt, amit úgy tesznek agresszívvá, hogy megnövelik a hőlimitet 50%-kal.
Ha nem lenne zárt a PowerTune, akkor sokkal biztonságosabban is meg lehetne ezt oldani, de az AMD nem adja ki a speckókat még a partnereknek sem. Gondolom nagyon egyszerű a rendszert lemásolni, és nem akarják, hogy a legnagyobb előnyüket a konkurensek átvegyék. -
Pala
veterán
válasz
kovsol #19856 üzenetére
Na ezekre én is kíváncsi lennék!
Én is teljesen CCC-határokon belül tuningolok csak, viszont fut mellette az AB, amiben csak feszt csökkentettem, illletve ventit szabályzok + hőrmérséklet-kijelzésre használom. Nekem sajnos "muszáj" használnom valamilyen progit ventivezérlésre, mert a refhűtő gyári vezérlése elég gyatra, kb. megvárja, míg a gpu legalább 90 fokig melegszik, és csak utána kezd(ene) el érdemben felpörögni. Vagy tojjak rá magasról és nyugodtan használhatom gyári vezérléssel is, nem lesz baja hosszabb távon?
Powertune 0%-on van, hozzá se nyúltam.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
kovsol #16599 üzenetére
60-80fps sima FXAA val simán megvan... nem kell ide High.... Very High on is megy annyit...
Ezt a Eredményt arra írtam hogy 8xAA mellett is szépen megy... FarCry 3 is így beterheli ha nem jobban....
De mégis csak 8xAA a maximum Grafika
Olyan mint Metro 2033 nál a 4x AA Extra dolog... -
Tomix24
addikt
válasz
kovsol #15985 üzenetére
Itt mire gondolsz? Ha felinstallálod a Sniper V2 Benchmarkot, akkor ez a Default beállítás. Vagyis nem nyúltam semmihez, csak elindul, a végén dob egy AVG FPS-t és kilép. + ott a log file.
1080p a kijelzőm natívja. Mire gondolsz pontosan?
Ezen beállításon 7850 és 7870-es karikkal is mértek a másik fórumon. ~33 és ~43FPs-t tudnak max. A Tahiti 45 körül. A 7950 más tészta..
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
kovsol #15698 üzenetére
én akkor se vennék 3770k-t ha telne rá, nem kell a ht, csak a nyűg van vele és 30kval drágább én meg ugyis csak játszani használom a gépet, ahol csak lassít sokszor
(#15700) Rabbitf_24 : látom ragaszkodsz ahhoz a matrixhoz naqyon
biztos hogy megéri a horror felárat, nem megy ám jobban mint a ref... legalábbis nem törvényszerű, ugyanugy lehet rajta rossz gpu és batár 3 slotos
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
kovsol #15629 üzenetére
az hogy egy szar költséghatékony kék nyákos "referencia" karit kaptam amin voltaget se lehet állitani, referencia hűtő egy nem teljesen referencia szanaszét spórolt gané kék PCBre, nagyjából ennyi, holnap megyek a rendes fekete nyákos asus 7970 refért, ja és még mellé anti tuning szar is a his, 1050/1600 volt a vége alapfeszen ami a szánalmas kategória alja
-
-
válasz
kovsol #15103 üzenetére
hát kiváncsi leszek a tahiti le -re mit mutat nálad?
meg arra hogy fogja dobálni az orajeleket meg a feszt a Boost nálad!
amúgy ha húzod a gpu.t akkor már nincs boost csak marad az idegesítö része hogy ha nem tolod ki maxra a power limitet akkor nálad is fogja dobálni lefelé az orajeleket hiába húzod fel mondjuk 1100.ra a gpu.t visszafog menni sokszor alap orajelre! De reméljük a LE nem így fog viselkedni bár nagy az esély rá mert többet kajál mint a nagyteso 7950
-
Sontir Fel
őstag
válasz
kovsol #12627 üzenetére
Erdekel a dologban rejlo lehetoseg. 90-95k korul elmenne az enyem, es araban lehetne kb valtani. Amugy nagyon elegedett vagyok a kartyaval, igy is eleg jelenleg. Kesobb meg akar kaphatna egy testverket, bar a 750es corsair tappal lehet hatareset lenne a project.
(#12626) kockaharcos : tyuuu ez nem itt van, nagy neha jarok arra munkazas kozben, majd bekopogok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest